کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حجاب در نماز(خدا مرد است؟)
۳:۳۱, ۵/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/مرداد/۹۲ ۱۷:۵۹ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام
دوستان یه سوالی هست که چند ماهی میشه ذهن منو مشغول کرده و بارها خواستم اینجا در میون بذارم اما ترسیدم که مسخره ام کنید که چیز به این سادگی رو نمیدونم خوشحال میشم دوستان کمک کنند و ممنون میشم اگه ساده و در حد فهم من بگن نه مقالات طولانی و از این حرفا!!!!

این بحث من و آقای مهندس (همکارم ) به صورت خلاصه
شما هر چقدر هم بگی من قبول نمیکنم بازم میگم خدا مرده من یه سوال ازت میپرسم تو هر چقدر هم میخوای روش فکر کن از هر کسی هم میخوای بپرس!
+ شما بپرس من همین الان جواب میدم!
- چرا وقتی داری نماز میخونی باید چادر سرت کنی مگه خدا مرده؟
+خوب شاید واسه اینه که اگه نامحرم یدفعه اومد تو ما حجاب داشته باشیم.
_نه شما برو تو اتاق درم قفل کن دو تا نگهبان هم دم در بذار هیچکس نیاد تو بازم برای خوندن نماز باید حجاب کاملت رو رعایت کنی

با خودم گفتم از شما بپرسم واقعا چرا؟؟؟Heart
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، علمدار133 ، soshiant ، m.hossein ، آلاله ، Night moans ، Havbb 110 ، یاوران مهدی ، فرمیسک ، SAViOR ، لبخند خدا ، حوریه سادات ، ساقی ، blue.blood ، مهدی2012 ، fafa* ، viana ، ali0077 ، Atosa ، mkashipazha
۳:۵۵, ۵/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

احکام تعبدی است که البته قبلش با دلیل و مدرک یه سری چیزها ثابت شده است که الان مشکل در اون مسائل

قبل از نماز است که در وجود خدا و صفات و ذات خدا شک دارد

که اون باید ثابت شود وگرنه اینو ثابت کنید فردا میگه ،چرا میگه رو به قبله خوب خدا مگر همه جا نیست چرا میگید

رو به قبله و قسم علی هذا.......

یه چیز بالاتر بگم برای این مسئله و مسائل بالاتر چند وقت پیش سخنی از اقا شنیدم که گفت هر چیز بخواد ماندنی بشه باید

در قالب هنر بیان شود وگرنه ماندنی نیست ،بدین جمله خیلی فکر کردم تا بدین نتیجه رسیدم

خوب هنر چی است تفکر در قالب فرم

ببنید خدا چقدر زیبا این کار را کرده است میخواد بگه بیایید در خانه من و اینکار را بکنید اون فلسفه را در قالب فرم بیان

کرده است و برای هر حرکت نماز فرم خاص و لباس و چگونگی

پوشیدن این لباس واقعا چه هنری و حتی در هنگام مثلن قیام نگاهتان به کجا باشد

پویاتر از این میخوایید

و این راز ماندگاری است واقعا نیاز به تفکر بیشتر داریم حتی در مسائل ریز دینمون تا از زیبایی و دقیق بودن ان لذت ببریم

یاعلی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علمدار133 ، soshiant ، M912 ، m.hossein ، آفتاب ، آلاله ، Night moans ، یاســین ، بیداری12 ، در جستجوی سختی ، SAViOR ، Aryha ، فیروزه ، حوریه سادات ، fafa* ، viana ، mkashipazha ، سدرة المنتهی
۱۲:۳۶, ۵/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
(۵/مرداد/۹۲ ۳:۵۵)مهدی 313 نوشته است:  
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

احکام تعبدی است که البته قبلش با دلیل و مدرک یه سری چیزها ثابت شده است که الان مشکل در اون مسائل

قبل از نماز است که در وجود خدا و صفات و ذات خدا شک دارد

که اون باید ثابت شود وگرنه اینو ثابت کنید فردا میگه ،چرا میگه رو به قبله خوب خدا مگر همه جا نیست چرا میگید

رو به قبله و قسم علی هذا.......

یه چیز بالاتر بگم برای این مسئله و مسائل بالاتر چند وقت پیش سخنی از اقا شنیدم که گفت هر چیز بخواد ماندنی بشه باید

در قالب هنر بیان شود وگرنه ماندنی نیست ،بدین جمله خیلی فکر کردم تا بدین نتیجه رسیدم

خوب هنر چی است تفکر در قالب فرم

ببنید خدا چقدر زیبا این کار را کرده است میخواد بگه بیایید در خانه من و اینکار را بکنید اون فلسفه را در قالب فرم بیان

کرده است و برای هر حرکت نماز فرم خاص و لباس و چگونگی

پوشیدن این لباس واقعا چه هنری و حتی در هنگام مثلن قیام نگاهتان به کجا باشد

پویاتر از این میخوایید

و این راز ماندگاری است واقعا نیاز به تفکر بیشتر داریم حتی در مسائل ریز دینمون تا از زیبایی و دقیق بودن ان لذت ببریم

یاعلی.

یعنی فقط به همین دلیل؟؟؟ به همین دلیل حتی یه تار موی ما نباید معلوم باشه اما مردها کافیه عورت (درسته؟) خودشون رو بپشونن و نماز بخونن دیگه مهم نیست نمازشون قبوله؟
من که قانع شدمConfused
۱۵:۴۸, ۵/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
من که نفهمیدم دوستان از چی تشکر کردن!!!
چون من که اصلا جواب این دوستمون رو درک نکردم و تشکرم بابت وقتی که گذاشته بودن بودAngel
۴:۳۰, ۷/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/مرداد/۹۲ ۱۲:۲۳ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله
.
.
اینجا رو ببینید،یک پاسخی داده شده.
همچنین اینجا و اینجا را.
.
نقل قول:از این‏که خداوند، رعایت حجاب را هنگام نماز واجب کرده، می‏فهمیم که حجاب، بهترین و تنها لباسِ حضور نزد پروردگار است. حجاب برای زنان مؤمن، مقدمه قرب و نزدیکی به حق تعالی است و بهترین تمرین برای حفظ و رعایت آن برای بانوان در برابر نامحرم به شمار می‏رود، زیرا خانمی‏که پنج نوبت در شبانه روز در آن‏جا که نامحرمی نیست این گونه خود را بپوشاند، بی‏گمان خود را در برابر نامحرم بهتر می‏پوشاند؛ البته مسئله لزوم رعایت حجاب برای بانوان در نماز، ممکن است حکمت‏های دیگری هم داشته باشد که برای ما معلوم نیست، چون فلسفه و حکمت‏ همه احکام برای ما بیان نشده و آنچه بیان شده نیز به طور کامل به دست ما نرسیده است

امضای میلاد.م
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ساقی ، M912 ، Night moans ، 59-11(یامهدی) ، Havbb 110 ، بیداری12 ، SAViOR ، arman mohseny ، حسن عزتي ، *مهاجر* ، fafa* ، viana ، mkashipazha ، سدرة المنتهی
۱۲:۱۱, ۷/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #6

بسم الله الرحمن الرحیم

منم خیلی دنبال جواب این سوال بودم, ولی هر جوابی که داده میشه (به نظر من) اصلا منطقی نیست و فقط یه نوع توجیهه!!

مثلا میگن بهترین حالت انسان زمانیه که پوشش داره ولی چرا فقط برای زن باید باشه!!؟؟؟ مردا بهترین حالتشون چه شکلیه؟؟؟

یا میگن حجاب در نماز ادب فرد رو میرسونه, ولی بازم میشه گفت چرا مردا مجاز هستند که ادب نداشته باشن!!!!!!!!!! (البته با این توجیه عرض میکنما! منظورم اینه که چرا مردا نیازی نیست پوشش آنچنانی داشته باشن!)

و موارد دیگه!

اگه مشکل دوستتون اینه که از این نتیجه میگیرن خدا مَرده , میشه گفت خدا که فقط موقع نماز ما رو نمیبینه, خدا همیشه, همه جا هست پس خانما همیشه باید حجاب داشته باشن که این غیر ممکنه!

پس ارتباطی به زن یا مرد بودن خدا نداره و البته این قضیه مربوط به جسم ماست و خدا منزه از این چیزاست!

دلیل داشتن حجاب برای خانما موقع نماز رو شاید هیچ کس نمیدونه! ولی اگه ما بنده خدا هستیم پس باید فقط به دستورات خدا عمل کنیم! و اگه ایمان داریم میدونیم که خدا هیچ دستوری رو نمیده مگر برای رشد خودمون!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، دیدگاه نوین ، Night moans ، Havbb 110 ، عبدالرحیم ، در جستجوی سختی ، SAViOR ، samin23 ، fafa* ، viana
۱۵:۰۹, ۷/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
(۷/مرداد/۹۲ ۱۲:۱۱)MYNK نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

منم خیلی دنبال جواب این سوال بودم, ولی هر جوابی که داده میشه (به نظر من) اصلا منطقی نیست و فقط یه نوع توجیهه!!

مثلا میگن بهترین حالت انسان زمانیه که پوشش داره ولی چرا فقط برای زن باید باشه!!؟؟؟ مردا بهترین حالتشون چه شکلیه؟؟؟

یا میگن حجاب در نماز ادب فرد رو میرسونه, ولی بازم میشه گفت چرا مردا مجاز هستند که ادب نداشته باشن!!!!!!!!!! (البته با این توجیه عرض میکنما! منظورم اینه که چرا مردا نیازی نیست پوشش آنچنانی داشته باشن!)

و موارد دیگه!

اگه مشکل دوستتون اینه که از این نتیجه میگیرن خدا مَرده , میشه گفت خدا که فقط موقع نماز ما رو نمیبینه, خدا همیشه, همه جا هست پس خانما همیشه باید حجاب داشته باشن که این غیر ممکنه!

پس ارتباطی به زن یا مرد بودن خدا نداره و البته این قضیه مربوط به جسم ماست و خدا منزه از این چیزاست!

دلیل داشتن حجاب برای خانما موقع نماز رو شاید هیچ کس نمیدونه! ولی اگه ما بنده خدا هستیم پس باید فقط به دستورات خدا عمل کنیم! و اگه ایمان داریم میدونیم که خدا هیچ دستوری رو نمیده مگر برای رشد خودمون!
ممنون بیشتر با افکار منجور اومد جواب شما بحث ما هم خیلی طولانی بود ایشون کلی در مورد حقوق مردا صحبت کرد من همه رو بلاخره یه جوری رد کردم جز این مورد رو و به نظرم این جواب خوب بود که اگه خدا مرده پس زن ها همیشه باید حجاب بگیرن چون خدا همیشه ما رو میبینه!
من اصلا جواب عرفانی و فلسفی لازم ندارم فقط منطقی باشه کافبیه!!
Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آلاله ، Night moans ، fafa*
۱۵:۳۵, ۷/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
سلام.به نظر من حجاب توی نماز یه جورایی نمادینه،چون هستن مسلمونایی که بی حجابن،این حجاب تو نماز باعث میشه بهشون یادآوری بشه که برای یه زن،شرط مسلمون بودن حجابه!یعنی یه جورایی نماز = حجاب = خدا!
در واقع اهمیت حجاب رو میگه که بدون حجاب نماز به خدا نمیرسه

یا علی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، آلاله ، Night moans ، M912 ، 59-11(یامهدی) ، السا ، فیروزه ، آفتاب ، fafa*
۱۹:۲۱, ۷/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/مرداد/۹۲ ۱۵:۰۰ توسط Night moans.)
شماره ارسال: #9
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

ابتدا باید گفت: فلسفه همه احكام الهی برای ما روشن نیست.

اینکه شما دلیل یک حکم شرعی را سوال می کنید و میخواهید عملی را با توجه به حکمت آن انجام دهید بسیار خوبست اما باید توجه داشت برای انجام تمامی احکام، نمیتوان دلیل عقلی همه را دانست و نیاز به سطح بالایی از علم دارد / ما روایت داریم علم 27 حرف دارد که تا زمان ظهور تنها 2 حرف آن برای بشر مشخص شده

در کل معارف اسلامی به سه بخش تقسیم می‌شوند:

عقاید: باورهای بنیادین فکری (همان اصول دین که توحید، اساسی ترین آنها است.)

اخلاق: توصیه‌های اخلاقی مثل عدالت، شجاعت و عفت.( میتوان گفت فطرتا چنین مولفه ای درخصوص حق و ناحق بودن مسئله ای برای هر فردی مشخص است)

احکام: فرامین عملی و عبادی که اساسی ترین آنها "فروع دین" است. فرامین عملی آداب، مناسک و عبادات را دربرمی‌گیرد.

تنها جاییکه ما عقلا و منطقا باید به چراییِ یک مسئله بپردازیم در شاخه " عقاید" است. نه احکام و اخلاق.

و دلیل اصلی آن تعبد و پذیرشِ خواست خداست.

تعبد = بندگی = عبد بودن برای قادر مطلق

وقتی ما اسلام را به عنوان کاملترین دین قبول کرده ایم مسلما تکالیفی برعهده گرفته ایم که انجام پاره ای از آن واجب و لازم است.

اسلام =» تسلیم شدن در برابر خدا به عنوان موجودی برتر که صلاح ما را بهتر از خود ما می داند.
درحقیقت هر آفریننده و خالقی بهتر از هر کسی می داند بقاو صلاح مخلوق در چیست.

البته هر امری که از سوی خدا برای ما تکلیف شده از جمله همین مسئله حجاب در نماز بی شک هم دارای دلایل فیزیولوژی است و هم دلایل عقلی/

*** اگر منظور از حجاب زن در نماز پوشش از نامحرم بود، خداوند نمی‌فرمود که آرایش به هنگام نماز مستحب است. چرا که آرایش مقابل نامحرم حرام است و حرمت آن به این خاطر است که زن زیباتر و جذاب‌تر می‌شود و مرد نامحرم را به خود جذب و تحریک می‌کند. اما خدا می‌فرماید چه مرد و چه زن، با کامل‌ترین صورت نزد من بایستند. ***

دلایل حجاب در نماز که فعلا به آن رسیده اند و در جاهای مختلف ذکر شده می توان اینطور برشمرد:

1- کامل‌ترین صورت انسان، صورت اجتماعی اوست و نه صورت فردی و خصوصی‌اش. انسان موجودی اجتماعی است و کمال در نقش اجتماعی اوست، پس کامل‌ترین و زیباترین صورت و شکل ظاهری انسان، صورت او در اجتماع است، و زن با حجاب در جامعه حضور یافته و نقش اجتماعی خود را ایفا می‌کند و با این صورت کامل مقابل خدا ایستاده و نماز می‌خواند.

2- يكي از حكمت هاي اين حكم رعايت ادب است و نوعی حفظ حرمت و حیا ؛ به عبارتی نماز خواندن بدون پوشش لازم و كامل نوعي بي احترامي به حساب مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آيد. اين مسئله در اديان ديگر هم در هنگام عبادت وجود داشته و کلا حفظ حجاب براي زنان داراي اهميت ويژه بوده است.

هم مخاطب مقدس است، هم زایر مقدس است و هم محل زیارت و هم خود نماز. لذا همه از حرمت‌های خاص خود بر خوردار هستند. پس ادب تقدس را نیز خود خداوند یاد می‌دهد و می‌فرماید: نمازگزار باید کفش‌هایش را در بیاورد – بدنش پاک باشد – وضو بسازد - لباس نمازگزار باید پاک باشد – سجاده یا محل قیام، رکوع و سجده‌اش پاک باشد، مال غیر نباشد، جای غصبی نباشد و ...از جمله فرمود: چه مرد و چه زن در بهترین صورت که نماد کمال اوست در مقابل من بایستد. مرد بهترین لباس‌هایش را بپوشد – بوی خوش استعمال کند – موها و محاسنش را آراسته کند – انگشتر به انگشت بزند و ...، زن نیز آرایش کند و حجاب بگذارد.

3- حجاب در نماز بی شک کمک می کند در داشتنِ حضورِ قلبِ بیشترِ ما در نماز، ( این مجرّبه! من خودم عمیقا بر این باور هستم، حالا ممکنه کسی چنین دلیلی رو قبول نکنه که البته باز هم در اینجا به نظرم بوی لجبازی میاد نه چیز دیگه!

پی بردن به ارزش و اهمیت حجاب / همونطور که بقیه دوستان هم اشاره کردند حجاب در نماز که بهترین عمل دین شمرده می شود نوعی تمرین مستمر و روزانه است برای حفظ حجاب و آموزشِ حجاب است به ما در هنگام حضورما در اجتماع،

به نظر من این سوال رو با این سوال باید جواب داد که آیا
عقیده دارید که اسلام کاملترین دین ماست و برنامه هایش به صلاح بشریت؟

حتی اگر علت برخی از تکالیف را ندانیم آنرا انجام میدهیم چون امر خداست

Heart

به بعضیا که به مسایل مهمی که برای ما مقدسه و ارزشی اینطور گیر میدن و لجبازی میکنن و فکر میکنن ما رو با سوالاشون گذاشتن تو منگنه باید گفت:

ما عاااااشـــــــــق خدایـیـم

حرفی هست؟!

صلوات
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، M912 ، 59-11(یامهدی) ، soshiant ، بیداری12 ، بیتا ، SAViOR ، *مهاجر* ، samin23 ، fafa* ، viana
۱۳:۱۲, ۸/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

نظم ...

وحدت ...

یکپارچگی ...

[تصویر: 2182db233cee7f43b81012bfe94ac4bc.jpg]

[تصویر: N1013533_17975281.jpg]

علاقه فطری به نظم و تاکید بر ایجاد آن در محیط های کاری،
آموزشی،
ورزشی ...

[تصویر: artesh.png]

جامعه مدرن / پوشش یکسان / همبستگی کاری

[تصویر: Capture.png]

پوشش واحد در محیط های آموزشی / تمرین نظم...

[تصویر: 175f2ebb265d.jpg]

لباس واحد = تفکر واحد...

[تصویر: 1043901_542655232436862_1647912527_n.jpg]

حضور در هر یک از این گروه ها یا موارد مشابه، بدون هیچ اعتراضی ما را مجاب می کند که همراه و همرنگ آن گروه شویم ولی اعتراض کردن و در پی دلیلِ ... بودن در مورد احکام خدا شاید تبدیل به یک عادت برای عده ای شده است...

تجربه من نشان داده مشکل اصلی در عدم ولایت پذیری ست

"صلوات"

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ztb ، بیداری12 ، یاوران مهدی ، SAViOR ، السا ، mohammadhadi ، ساقی ، آفتاب ، یا زهرا ، mahdi_amiri ، samin23 ، fafa* ، viana ، سدرة المنتهی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا