|
چند سوال .شروع سوال دوم(گفتگو محور)
|
|
۲۲:۰۴, ۲۷/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۱ ۹:۰۱ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
1.چرا مردان با زنان شاغل ازدواج می کنند؟
قرآن كريم در آيات فراواني از خانواده و وظايف هر يك از زن و شوهر سخن گفته است; تأمين معاش و نفقة زن: "الرِّجَالُ قَوَّ َمُونَ عَلَي النِّسَآءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَيَ بَعْضٍ وَبِمَآ أَنفَقُوا مِنْ أَمْوَ َلِهِم...;(نسأ،34) مردان، سرپرست و نگهبان زنانند; به خاطر برتريهايي كه ]از نظر نظام اجتماع[ خداوند براي بعضي نسبت به بعضي ديگر قرار داده است و به خاطر انفاقهايي كه از اموالشان ]در مورد زنان[ ميكنند..." بدين وسيله، مرد و سرپرست خانواده وظيفه دارد كه در برابر زن و فرزندان خود، براي پرداختن هزينههاي زندگي و پرداخت مهريه و تأمين زندگي آبرومندانه آنها تلاش و فعاليت نمايد. 2.چرا سن ازدواج بالا رفته است؟ با این همه تاکید درمورد ازدواج در اسلام: 1. تاثیر ازدواج قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: اذا تزوج الرجل احرز نصف دینه. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: کسی که ازدواج کند، نصف دینش را حفظ کرده است. مستدرک الوسائل، ج 14، ص 154. 2. ازدواج در هنگام تنگدستی قال الامام الصادق علیه السلام: من ترک التزویج مخافة الفقر فقد اساء الظن بالله-عز و جل-، ان الله- عز و جل - یقول: «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله.» (2) امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس از ترس فقر ازدواج نکند نسبتبه لطف خداوند بدگمان شده است. چرا که خداوند میفرماید: اگر آنان فقیر باشند خداوند از فضل و کرم خود بی نیازشان میکند. من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 251 3. ازدواج رحمت است قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: یفتح ابواب السماء بالرحمة فی اربع مواضع: عند نزول المطر، و عند نظر الولد فی وجه الوالدین، و عند فتح باب الکعبة، و عند النکاح. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: درهای رحمت آسمانی در چهار وقت گشوده میشود: 1- موقع بارش باران. 2- زمانی که فرزند به چهره پدر و مادرش مینگرد. 3- هنگام گشوده شدن در کعبه. 4- هنگام برپایی مراسم عقد و عروسی. بحار الانوار، ج 103، ص 221 |
|||
|
| آغاز صفحه 11 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۵۸, ۲/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/دی/۹۱ ۱۷:۲۷ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #101
|
|||
|
|||
نقل قول: حضور یه خانوم در جامعه در نقش یه آقا باعث مرگ جامعه میشه.چیزی که کم کم داره تو جامعه ما خودش رو نشون میده. خدا خیرتان بدهد نقل قول:این یه تصورهست درافرادکه چنین موانعی وجودداره...من میگم این یه تصورنیست این یه واقعیتهسوای این توضیحات و حرفای قشنگی که در باب بحث شیرین ازدواج زده میشه توی تالار بهتره از حرف ها بگذریم و اینقدر دنبال راه حل و مشکل و تعریف نیاز نباشیم . مسلما همه میدونن راه ازدواج صحیح چیه ! راهش حرف زدن نیست عمل کردنه ! موقعی که زبانمون با عملمون یکی شد مطمئنا به نتایج خوبی میرسیم . خوده من از این حرفای قشنگ قشنگ زیاد بلدم ولی کو عمل ؟ نشستیم حرف میزنیم و هی فکرمیکنیم یعنی میشه ما هم ازدواج کنیم ؟ به قول یه عزیزی که میگفت : اشک هایی که بعد از شکست میریزیم , همان عرقی ایست که برای پیروزی نریخته ایم ! قصه ی جوون های ایرانی هم در همین جمله خلاصه میشه . یا علی |
|||
|
|
۲۱:۱۲, ۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #102
|
|||
|
|||
(۲/دی/۹۱ ۱۶:۵۸)Reza2035 نوشته است: خدا خیرتان بدهدعملی کردن یک نفره فایده نداره. وقتی خودمون نتونیم حرفمونو تو محیط اطراف بکرسی بنشونیم دیگه جه فایده ای داره؟ شما اگه دختر داشته باشی یا خواهر ، طرف بیاد بگه من ایمان دارم در طبق اخلاص میزارم و فامیلتونو بدین و براش یک مراسم کم خرج میگیرم و مادیات هم برای ایشون در حد توانم فراهم میکنم ، شما به این شخص دختر میدین؟ اشک و این چیزا برای احساسات هستش نه وقتی که عقل به احساس غلبه کنه. کلا من میگم تمام این حرفا زمانی که خودمون پای اینایی که میگیم موندیم اونوقت نتیجه میده. همینایی که داریم شرکت میکنیم اگه 2 نفر رو به این راه هدایت کنیم خودش کفایت میکنه. |
|||
|
|
۲۱:۳۴, ۲/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/دی/۹۱ ۲۱:۳۵ توسط Reza71.)
شماره ارسال: #103
|
|||
|
|||
(۱/دی/۹۱ ۱۶:۰۷)Havbb 110 نوشته است: به خاطر اینکه فکر میکنن دختر خوبی که انتظاراتش کم باشه دیگه نیست و ...چرا تا دل جوونها بخواد هست... بیشتر کسانی که ازدواج نمیکنن به خاطر اینه که طرفی رو که دوست دارن حاضر نیست با شرایط نامساعد مالیشون ازدواج کنه. (۱/دی/۹۱ ۱۶:۰۷)Havbb 110 نوشته است: اصلا خود آقایون حضور دارن در این تالار بیان بگن اینطور هست یا نه! بله قطعا اگه جوونی بدونه زنش قانع هست و هدفش هم زندگی کردن باشه سریع ازدواج خواهد نمود.... اون هم با کله... ولی من نه... باور کن مسئولیت سنگینیه.... منم از بچگی حوصله ی پذیرفتن مسئولیتهای کمرشکن رو نداشتم و همیشه داداش بزرگمون جور ما رو میکشید... اینجا دیگه اون نمیتونه جای من زن بگیره که... پس بهترین راه راحت ترین راهه.
|
|||
|
|
۲۲:۲۶, ۲/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/دی/۹۱ ۲:۵۵ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #104
|
|||
|
|||
نقل قول:عملی کردن یک نفره فایده نداره. وظیفه ی ما هدایت دیگران به وسیله ی حرف زدن نیست ! امام صادق میگه : مردم رو به غیر زبانتون دعوت کنید ! من که چیزی جز بهانه نمیبینم ... دختر و پسر هم کفو باشن! مادر داماد دختر رو تائید کنه متقابلا پدر دختر هم داماد رو تائید خودشون هم تفاهم داشته باشن دیگه تمومه ! پسری که عاشق یه لقمه ی گنده تر از دهنش میشه و بزرگترین مشکل ازدواجش رو مهریه بالا و توقعات زیاد خانواده دختر میدونه از همون اول زده جاده خاکی ! دختری که باباش کارمنده و منتظر یه بچه بازاری پولداره و میگه پسره نمیتونه نیازهای منو بر طرف کنه ایا میشه اسمش رو گذاشت مشکل ازدواج ؟ این طمعی که مثه خوره افتاده تو جون نسل جوون از کجا اومده ؟ ایا همون گناهی نیست که ادم و حوا به خاطرش از بهشت بیرون انداخته شدن ؟ همون گناهی نیست که انسان رو به زمین اورده؟ ایا پسری رفته خواستگاری یه دختر که خانوادش مثه خودشون هستن و جواب نه گرفته ؟ قبول کنیم که تنها بهانه ی این نسل حرف های تو خالیه ! حرفم که باد هواست از یه طرف میاد و از یه طرف میره ! مشکل ازدواج مدرنیته است و بس ! در مورد سوال تون من نه خواهر دارم که بتونم این چنین تصمیمی بگیرم و نه دختر ...پاسخم به این سوالتون به هر نحوی نشون دهنده ی خیال پردازیه منه! من یک پسرم برای پسر بودن خودم نقشه و برنامه دارم ! ولی هنوز سر حرفم هستم که اشک هایی که بعداز شکست میریزیم همان عرقی ایست که برای پیروزی نریختیم ! توی این دنیا هیچ مشکلی بدون تلاش و عمل حل نمیشه ... بهونه گرفتن و هی دعا کردن و دخیل بستن به ائمه هم مشکل ازدواج رو حل نمیکنه ! اونی که قراره ازدواج کنه پای مشکلاتش هم وای میسه و مطمئنا این تلاش در کنار توسل به ائمه پاسخ داده خواهد شد . فکر نکنیم که چون شیعه هستیم میتونیم از اسلام استفاده ی ابزاری کنیم و با دعا کردن قال قضیه رو بکنیم ! هیچ کس توی این دنیا شما رو نجات نمیده حتی خدا و ائمه تا زمانی که یاد بگیریم تلاش کنیم ! دین اسلام درسته بهترین راه بندگیه و 14 معصومی داره که جواب شیعه رو میدن ولی تا خودشون نخوان هیچ اتفاقی نمیفته ! مگر ایه توی قران نیومده که تا قومی خودشون رو عوض نکنن ما هم اونها رو عوض نمیکنیم؟ ائمه کشتی نجات هستن ایا در طوفان زندگی دستمون رو دراز کردیم دستشون رو بگیریم و سوار کشتی نجات بشیم ؟ خدا کنه عاقبتمون مثه پسر نوح نشه که نوح گفت به حرفم گوش کن بیا تو کشتی هی اصرار بر اشتباهش کرد و ... هر چند خودم هم جزو دسته ای هستم که فقط حرف میزنم ولی دریغ از ذره ای عمل !
|
|||
|
|
۲۳:۰۶, ۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #105
|
|||
|
|||
|
.......الَّذِي بِيدِهِ عُقْدَةُ النِّكَاحِ وَأَنْ تَعْفُوا أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى وَلَا تَنْسَوُا الْفَضْلَ بَينَكُمْ إِنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ(البقرة/237)
.......آن کس که گره ازدواج به دست اوست، آن را ببخشد. و گذشت کردن شما به پرهيزکاري نزديکتر است، و گذشت و نيکوکاري را در ميان خود فراموش نکنيد، که خداوند به آنچه انجام ميدهيد، بيناست! . . . . . . . تقوا رو یادمون نره این وسط ! |
|||
|
|
۰:۴۰, ۱۱/بهمن/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/بهمن/۹۱ ۹:۰۰ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #106
|
|||
|
|||
|
ضمن تشکر از کاربران محترمی که در این بحث شرکت کردند و برای پاسخگوئی به این سوال،زمان گذاشتند.
تا به اینجا نتیجه نظرسنجی نشان می داد بر اساس بیشترین نظرات کاربران محترم،وجود هزینه های سنگین مثل هزینه های ازدواج و ماه عسل و مهریه و ...،مهم ترین عامل و پس از آن نداشتن درامد مکفی،عامل مهم در میان عوامل مذکور در نظرسنجی انتخاب شد. در نظرات ارسالی هم اینطور می توان جمع بندی کرد که بالارفتن سن ازدواج در جامعه کنونی،پس از در نظر گرفتن مشکلات اقتصادی مثل عدم وجود شغل مناسب و حداقل درآمد لازم برای اداره و تشکیل یک زندگی ساده،معلول عواملی چون بالارفتن توقعات طرفین از جمله توقعات مادی و مالی و ظاهری (چهره،ماشین،خانه،تحصیلات) و همینطور برخی عرف های اشتباه رایج در جامعه مثل مهریه بالا،برگزاری مراسم های مجلل و تهیه لوازم مدرن و گران قیمت در شروع زندگی و همینطور برخی رذیلت های اخلاقی رایج مثل چشم و هم چشمی،طمع ورزی،زیاده خواهی و بلندپروازی در سایه ضعف ایمان دانست که یکی از راهکارهای پیشنهادی،انتخاب کاندیدهای هم کفو برای ازدواج است که با هم تناسب اقتصادی،فرهنگی و ... دارند،است که به عنوان یک راهکار مهم مطرح می شود که گاهاً نادید گرفته می شود. .البته در این میان نمی توانیم از تأثیر عوامل فرهنگی مثل حرکت جامعه به سمت مدرنیته و ترویج روابط خارج از شرع قبل از ازدواج که به منزله مسکّنی برای رفع نیازهای روانی و جسمی است،چشم پوشی کنیم. در پایان ذکر این نکته ضروری است که این بحث نیاز به تحلیل و تحقیق کارشناسی دارد و این جمع بندی ای که تا اینجا داشتیم صرفاً بر اساس نظرات کاربران محترمی است که در این بحث شرکت داشته اند. به امید انکه شاهد گسترش روزافزون ازدواج های موفق در جامعه مان باشیم. هم سنگران اگه مشکلی نیست بریم سراغ سوال بعدی با تشکر ویژه ازHadith خواهر گلم که جمع بندی را انجام دادند. |
|||
|
|
۱۵:۵۲, ۱۲/دی/۹۳
شماره ارسال: #107
|
|||
|
|||
(۱/دی/۹۱ ۹:۳۵)Fatemeee نوشته است: واقعا!من خودم یه پسر مذهبی تحصیل کرده هستم 26 سالمه ولی تا حالا یه بارهم خواستگاری نرفتم چون خواستگاری رفتن با بی پولی یعنی تحقیرشدن و جواب رد شنیدن. دخترای امروزی همشون پول میخان که من ندارم دخترقانعم به نظرمن وجود نداره بسیاری از دوستان مذهبیم هم راه مجردی در پیش گرفتند چون با مهریه 500-1000 سکه شما دخترا اکثر پسرا میفتن زندان خوبیه مجردی اینکه آدم شب با آرامش میخوابه و استرس به اجرا گذاشته شدن مهریه نداره ولی من دنبال یه دخترعرب قانع ازکشورهای عربی میگردم اگه پیدا کردم که ازدواج میکنم و الا با مجردی طی میکنم |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| جلسه آشنایی سوال بپرسیم؟! نپرسیم؟! | علائم ظهور | 8 | 2,890 |
۱۶/بهمن/۹۵ ۰:۵۱ آخرین ارسال: علائم ظهور |
|
| سوال از آقایونی که قصد ازدواج دارن | بهسا | 28 | 11,344 |
۲۴/شهریور/۹۳ ۱۲:۰۶ آخرین ارسال: رکن الهدی |
|
| یه سوال دارم: شغل خواستگار | fish | 22 | 9,136 |
۲۲/تیر/۹۳ ۲۰:۲۹ آخرین ارسال: زینب خانوم |
|
| !!!!!!!!مهریه رو کی داده ،کی گرفته!!!!!!!!!{{گفتگو محور}} | ترنم | 122 | 53,186 |
۳۰/مهر/۹۲ ۰:۳۱ آخرین ارسال: ترنم |
|
| سوال از متاهل ها(انگیزه و هدف درست ازدواج) | boghz | 43 | 27,325 |
۳/بهمن/۹۱ ۱:۱۳ آخرین ارسال: parisan |
|

باور کن مسئولیت سنگینیه.... منم از بچگی حوصله ی پذیرفتن مسئولیتهای کمرشکن رو نداشتم و همیشه داداش بزرگمون جور ما رو میکشید... اینجا دیگه اون نمیتونه جای من زن بگیره که... پس بهترین راه راحت ترین راهه.