کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
غلط های رایج در نماز
۱۹:۵۲, ۱۰/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/شهریور/۹۲ ۲۰:۱۹ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

مطالب زیر برگرفته از این وبلاگ است.

سالهاست چیزهایی را در نمازهای جماعت میبینم، احساس کردم اینجا جای خوبی برای صحبت کردن در مورد آنست:

۱- چرا بعضی از ما احساس میکنیم که پیچاندن انگشتر برای قنوت لازم است؟ و جالب اینجاست که فکر میکنیم احتمالا این کار به استجابت بهتر دعا کمک میکند؟؟ و یا شاید برای اینست که نگین انگشتری را خداوند ببیند؟؟ و اگر چرخانده نشود خداوند آن را نمیبیند؟؟ یا مثلا اینکه به خداوند بگوییم ما عقیق در دست داریم، نعوذ باله یادت باشد!!

حداقل بنده از چند نفر از روحانیت معظم سوال نمودم، اگر بخواهیم با احتیاط صحبت کنیم، هیچکدام تابحال راجع به این موضوع چیزی از سنت پیامبر و ائمه علیهم السلام به گوششان نخورده بود!

۲- چرا بعضا افراد پس از اتمام قنوت دو دست خود را به صورت میکشند؟ از کجای اسلام چنین چیزی رااختراع کرده اند؟؟؟

اگر بدانند اهل سنت عزیز با دیدن این صحنه چه برداشتهایی میکنند آیا بازهم اینکار را انجام میدهند؟ بر اساس چه حجتی این حرکت اضافه را به نماز افزوده اند؟؟؟ کدام یک از ائمه ما چنین حرکتی را در نماز انجام داده اند؟ گویی احساس میکنند اگر اینکار را انجام ندهند برکت دعای قنوت را از دست داده اند!! اگر به نیت اجزای نماز انجام دهند هم که بدعت، حرام و دارای عقاب است!

۳- در نماز جماعت، وقتی امام تکبیر را گفته و درحال قرائت میباشد و صفها در حال شکل گیری میباشند، بعضا جای یک یا دونفر درصف جلویی خالی میماند. چرا برای بعض از ما آنقدر تکان خوردن و جابجاکردن یک مهر و رفتن به صف جلویی عار میباشد و دارای ننگ میباشد!؟ و هرکس این کار را انجام دهد دارای کلاس پایینی محسوب میگردد؟

واقعا دلیل این تعارفهای مسخره و هول دادن ها برای پر کردن صف جلویی چیست؟؟؟ اینکه یک فرد جای خالی جلوی خود را با یک حرکت سریع پر کند، واقعا انقدر عذاب آور و دردناک است؟ یا انقدر به شخصیت والای او ضربه میزند که لازم است همه اطرافیان خود را وادار به تحرک کند اما خود لحظه ای از جای مبارک تکان نخورد که مبادا…؟؟! در موارد تاسف آوری، فرد وقتی کسی را برای هول دادن نمیابد، با بی اعتنایی اجازه میدهد نماز به همان شکل ادامه پیدا کند و صلاح نمیبیند تکانی به هیکل مبارک بدهد!

-یک انتقادی نیز میتوان به طراحی فرشهای مخصوص مساجد نمود که با تعیین جا برای نمازگزاران، عامل فاصله افتادن بین نمازگزاران شده است. فاصله ای که با سفارشی که رسول گرامی اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) درمورد شانه به شانه ایستادن درنماز است کاملا و بوضوح درتضاد است… چه کنیم از سلایق من درآوردی، از افکار مخترعانه و احمقان نابغه نما و کج فهمان دین دان! که با یک حماقت، کلام معصوم را به کناری میرانند…

[تصویر: jebraiel.jpg]

۴- بعضا در نمازهای جماعت دیده میشود که تلفن همراه افراد زنگ میزند! آیا این سلب حق الناس نیست؟ اگر از این نکته بگذریم، نکته آزار دهنده ای که نه یک بار، بلکه بارها دیده شده اینست که فرد، وقتی با این مساله مواجه میشود، گوشی را بیرون آورده، به صفحه گوشی نگاه میکند، و براساس شرایط و جوانب فرد تماس گیرنده تصمیم میگیرد که چکار کند…! بگذریم که چه صحنه های تاسف آور دیگری درهمین موارد مشاهده شده است…

۵- در بین نمازها، بعضا دیده میشود که افراد از بعض احکام مهم اطلاع ندارند. توصیه من نه! بزرگان فقه اینست که احکام را فراگیرید و عمل نمایید. چطور است که فرد جوان، اهل عبادت، با چهره ای گیرا هنوز نمیداند تلفظ حرف “ذ” با “ظ” با “ض” چه تفاوتی دارد؟ یا مثلا “ص” و “ث” را دقیقا جابجا میگوید؟؟! یا اینکه نمیداند قرائت نماز ظهر بیصدا خوانده میشود یا نماز مغرب بلند خوانده میشود؟؟ نکته مهم، قیام متصل به رکوع، یا آرامش پس از سجده و امثال اینهاست که اولی حتی رکن هم هست ولی رعایت نمیشود و متاسفانه به صحت نماز آسیب میزند! بعضا حتی اسم قیام متصل به رکوع را نشنیده اند! چرا باید یک مسلمان هنوز بعض این نکات ساده که در تمام رساله ها موجود است را بکلی بی اطلاع باشد؟و چرا رعایت این نکات از طرف افراد مقید یک جور جا نماز آبکشی به حساب می آید و می گویند فقط دلت پاک باشد؟

۶- اینکه بعضی افراد در نماز دچار یک عجله عجیبی هستند نیز قابل بحث است! فرد پس از آمادگی برای نماز و حرکت بسوی مسجد و انتظار برای اقامه نماز دقایقی زمان گذاشته است. نماز که شروع میشود گویی میخ این آقا هم فعال میشود! تک تک سجده ها، قبل و بعد رکوع، بلندشدن و نشستن، اتمام قنوت و سایر اجزا را باید با اجتهاد خودش زودتر از امام انجام دهد! بقیه را به اشتباه می اندازد جهنم! نماز خودش دچار مشکل میشود جهنم، یکی نیست بگوید تو داری میخ خود را به نوجوان و جوان و نمازگزار دیگری هم سرایت میدهی!! اگر بفهمد! (البته در این مورد، حقیقتا بحث بیماران و ناتوانان را جدا کنیم و پوزش داریم، نماز آنها دچار حتی ذره ای اشکال هم نمیباشد دستشان را هم میبوسیم)

۷- پس از اتمام نمازها، معمولا میرکفن(همان میکروفون) مسجد، این وسیله مزاحم و مزخرف می افتد دست آن آقای محترمی که قرار است دعای بین دو نماز را قرائت نماید. بعضا دیده میشود این افراد محترم شش ماهه زاییده شده اند، یا اینکه احساس میکنند اگر آنها دعا را نخوانند هر آنی ممکن است فرد دیگری بخواند یا…؟ که این افکار بامزه شان باعث میشود سرخود و در لحظه ای که ایشان دوست میدارد میرکفن را برداشته و با صدای خوش، مانع مناجات و خلوت سایر نمازگزاران با خداوند شود. بله! خواندن دعا واقعا لازم و مستحب است! اما به چه قیمتی؟؟؟ به این قیمت که مثل فشنگ تسبیحات را الکن و نامفهوم بلغور کنی و در حین تسبیحات گفتن سایرین با صدای میرکفن مزاحم بقیه باشی تا چه بشود؟ مگر نه اینست که همه برای مناجات به مسجد آمده اند و هرکس دوست دارد با ذکر و دعای خویش با خداوند مناجات کند؟ او به چه حقی، به چه استدلال نداشته ای مزاحم مشتریان خدا میگردد؟ اصلا او چکاره ی صفوف نماز میباشد؟

اگر بداند که اصلا صحبت بلند بین دو نماز هم در مسجد مکروه میباشد (چه رسد به میرکفن) چه میکند؟؟ راستی! این کراهت را میتوانید از همان امام جماعت هم سوال نموده و مطمئن شوید!

۸- در سلام بعد از نماز، به چه حقی؟ به چه سنتی؟ به چه استدلال من درآوردی؟ و به چه اجازه شرعی؟ چند تن از ائمه بزرگوار علیهم السلام را انتخاب نموده است و همان عزیزی که میرکفن را در دست دارد فقط به این ائمه گلچین!شده سلام میدهد؟؟؟ مثلا امام زین العابدین(علیه السلام) چه کمتر از امام رضا علیه السلام(جانم بفدایش) دارد که باید برگردیم به ایشان سلام دهیم اما به امام سجاد(علیه السلام) نه!؟؟ مثلا آیا ایشان نعوذ بالله درجه پایینتری دارند؟ یا چون امام رضا(علیه السلام) در کشور ما تشریف دارند؟؟

دقت کنید! مساله این نیست که این کار غلط است! خیر! بالاخره سلام دادن به چند امام معصوم است! نکته مهم بدعت و جاافتادن بیخود و بیجهت و بیربط این تیپ کارهای سلیقه ای در مذهب است که پایه گذاران این تیپ کارها، نوعا آدمهای ساده لوح و بی اطلاع از دین میباشند که اگر با آنها بحث بدعت هم بکنی اصلا نمیداند بدعت چطور نوشته میشود! جان عالم بفدای امام رضا(علیه السلام). چرا نباید به پدر این بزرگوار (باب الحوائج) سلام داد؟

9-چرا عده قلیلی از افراد مسجدی که توفیق این امر را دارند ، صف اول را ملک شخصی خود می دانند و از آن طرف در قسمت زنانه که وضع بسیار وخیم تر است که خواهران گرامی از آن آگاه هستند.

10- نکته آخر اینکه، در تمام موارد بالا درد دلهایی ذکر شد که زیاد مشاهده میشود… مباد که اگر شما نیز این موارد را ملاحظه فرمودید بجای تذکر مهربانانه و با آرامش، با یک نگاه غضب آلود و اخذ کینه، فرد را از اسلام خارج بدانیم؟ که این خود مصیبتیست که سرآمد مصایب اسلام است… حضرت امام میفرمودند این مقدس نماهای جاهل هستند که همه را از دین خارج میدانند و کمر اسلام را شکسته اند… خدا مواجهه با مقدس نمایان احمق و جاهل و کج فهم را قسمتتان نکند… که بد زهرمارهایی هستند.
عشق است وصف نمازهای جماعت رزمندگان و شهدا در جبهه های دفاع مقدس را که مظهر صفا و صمیمیت و اخلاص بود و حال نیز از آن دست بسیار بسیار هنوز یافت میشود.

[تصویر: 53.jpg]

خدا عیوب ما را بما نشان ده تا از شر رذایل نفس رها شویم.

ان شاء الله، التماس دعا
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، مجتبی110 ، رمز شب ، fiftynine ، شاهد ، hamoon ، sagheb ، پرنیان ، Negahi digar ، دل خسته ، آفتاب ، mohammad reza ، 59-11(یامهدی) ، میلاد.م ، بیداری اندیشه ، shervin6623 ، Hadith ، ســــــاقی ، medad.sefid ، ali.khm ، كارمند پيمانی ، Nmm ، غفران غ ، آلاله ، در جستجوی سختی ، mosafer ، Detector ، heaven ، حفیظ ، لبخند خدا ، بیداری12 ، مجید املشی ، ali0077 ، سیمرغ ، s-r ، Maysam-1st ، fafa* ، آیدا دانیار ، Patriot ، help me ، Huppa
۲۳:۳۴, ۱۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
نقل قول: -یک انتقادی نیز میتوان به طراحی فرشهای مخصوص مساجد نمود که با تعیین جا برای نمازگزاران، عامل فاصله افتادن بین نمازگزاران شده است. فاصله ای که با سفارشی که رسول گرامی اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) درمورد شانه به شانه ایستادن درنماز است کاملا و بوضوح درتضاد است… چه کنیم از سلایق من درآوردی، از افکار مخترعانه و احمقان نابغه نما و کج فهمان دین دان! که با یک حماقت، کلام معصوم را به کناری میرانند…
با این موضوع کاملا موافقم.....بعضیا فکر میکنن اگه جاشون یکم جابجا بشه و وسط دو طرح سجاده وایستن نمازشون قبول نیست...!!!!!!!!!!!

نقل قول:
۴- بعضا در نمازهای جماعت دیده میشود که تلفن همراه افراد زنگ میزند! آیا این سلب حق الناس نیست؟ اگر از این نکته بگذریم، نکته آزار دهنده ای که نه یک بار، بلکه بارها دیده شده اینست که فرد، وقتی با این مساله مواجه میشود، گوشی را بیرون آورده، به صفحه گوشی نگاه میکند، و براساس شرایط و جوانب فرد تماس گیرنده تصمیم میگیرد که چکار کند…! بگذریم که چه صحنه های تاسف آور دیگری درهمین موارد مشاهده شده است…
بعضیا آهنگاشون خیلی شاده......Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، آلاله ، آفتاب ، میلاد.م ، شاهد ، medad.sefid ، عبدالرحیم ، در جستجوی سختی ، سیمرغ ، ali0077 ، fafa* ، help me
۲:۱۲, ۱۱/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
(۱۰/شهریور/۹۲ ۱۹:۵۲)تلمیخا نوشته است:  ۱- چرا بعضی از ما احساس میکنیم که پیچاندن انگشتر برای قنوت لازم است؟ و جالب اینجاست که فکر میکنیم احتمالا این کار به استجابت بهتر دعا کمک میکند؟؟ و یا شاید برای اینست که نگین انگشتری را خداوند ببیند؟؟ و اگر چرخانده نشود خداوند آن را نمیبیند؟؟ یا مثلا اینکه به خداوند بگوییم ما عقیق در دست داریم، نعوذ باله یادت باشد!!
من فکر کنم این یه دعای مستحبی باشه که با چرخوندن انگشتر نگاه کردن به نگین و خوندن دعا همراهه و البته دعای قنوت دعایی که....اگه کارشون اشباهه این استدلالی که که نعوذ باله خدا نمیبینه هم اشتباهه و مثل این میمونه که بگیم خدا همه جا که مارو میبینه چرا باید تو نماز با حجاب باشیم!

(۱۰/شهریور/۹۲ ۱۹:۵۲)تلمیخا نوشته است:  -کدام یک از ائمه ما چنین حرکتی را در نماز انجام داده اند؟
به خوب نکته ای اشاره کردین که اتفاقا امشب هم ذکرش مناسبت داره که بگم اون روایت آموزش نماز امام صادق (علیه السلام) به یکی از اصحابش خیلی برای همه ما مفید و آموزنده است. ( جلوه های نماز در قرآن و حدیث ، ص 162-164)

(۱۰/شهریور/۹۲ ۱۹:۵۲)تلمیخا نوشته است:  -چطور است که فرد جوان، اهل عبادت، با چهره ای گیرا هنوز نمیداند تلفظ حرف “ذ” با “ظ” با “ض” چه تفاوتی دارد؟ یا مثلا “ص” و “ث” را دقیقا جابجا میگوید؟؟!
نمیخام توجیه کنم اما هنوز هم هستن کسانی که همون اول کار ( وضو) رو هم اشتباه میگیرن حالا ببین تا آخرش چی میشه اما کاش اینو هم مینوشتی که عدم حضور قلب در نماز باعث و بانی بیشتر این ایراداته و البته آموزش بد و غلط در کودکی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شاهد ، medad.sefid ، عبدالرحمن ، آلاله ، سیمرغ ، fafa*
۲:۱۸, ۱۱/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/شهریور/۹۲ ۲:۳۸ توسط 59-11(یامهدی).)
شماره ارسال: #4
آواتار
11:66-7
0.0
11- گاهی هم دیده میشه که به دلیل ازدحام چمعیت نمازگزاران! مرتبا دستور می فرمایند با صلوات صف ها را متراکم تر کنید, یعنی به نفر جلویی خود نزدیک تر شوید (البته همونطور که دوستمون فرمودند صف های شانه به شانه مستحب است) که من در یکی از کلیپ های سخنرانی استاد پناهیان شنیدم فاصله کم بین سجده گاه و زانو ها در سجده جای اشکال دارد.
0.0
12- و اینکه گاهی اوقات نمازگزاران از یه موضوع مهم یعنی اتصال در نماز بی خبرند یعنی مامومین باید مستقیم یا غیر مستقیم به امام جماعت متصل باشند, البته این موضوع جزئیات دیگه ای هم داره.
0.0
13- به ندرت هم دیده شده که بعضی از امامان جماعت نماز رو با صوت خیـــــــــلی قشنگی میخونن که افراد بی ظرفیتی مثل من دامن از دستشون میره و یهو می بینید نمازشون خراب شد.
0.0
14- البته بعضی وقت ها هم قرائت نماز با لحن خاص خودمون به تجوید نماز آسیب می زنه.
0.0
من فکر می کنم امام جماعت هر مسجد باید این مسائل که ممکنه پیدا کردنش توی رساله سخت باشه رو مرتبا به افراد تازه وارد آموزش بده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، میلاد.م ، شاهد ، آلاله ، در جستجوی سختی ، سیمرغ
۹:۵۸, ۱۱/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/شهریور/۹۲ ۱۰:۲۱ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #5
آواتار
تاپیک خیلی خوبی هست. اما بهتره بند بند این مسائل مطرح شده تحقیق بشه و با علم بهش عمل بشه.
مثلا خود بنده جایی خوندم بعد از دعا دستها رو به صورت بکشیم برای همین هم شروع کردم بعد از قنوت دستها رو به صورت کشیدن تا اینکه الان این تاپیک رو دیدم و احساس کردم تناقض به وجود اومده. جستجو کردم و نتیجه از این قراره که:

نقل قول: در روایات کشیدن دست به صورت در نمازهای واجب نهی و در نمازهای نافله و مستحبی مستحب شمرده شده است.

(البته نهي در نماز واجب به اين معنا نيست كه اگر مثلا بعد قنوت نماز واجب دست به صورت كشيد، نمازش باطل باشه. بلكه اين نهي به معناي كراهت هست. چون يك حركت اضافي محسوب ميشه كه در نماز وارد نشده.)

و اما اينكه چرا برخي بعد از دعا دست ها رو به صورت مي كشند، ميشه گفت به نوعي از باب تبرّك هست. چون دستي كه به سوي خدا بلند شد، خدا به اون نظر داره و خالي برنميگردونه.

در روايات هم به اين مضمون سفارش شده است: یکی از آداب پس از دعا، کشیدن دست‏ها به سر و صورت است.

امام صادق علیه السلام فرمودند:

«ما ابرز عبد یده الی الله العزیز الجبار الا استحیی الله - عز و جل - ان یردها صفرا فاذا دعا احدکم فلا یرد یده حتی یمسح علی وجهه و راسه»

هیچ بنده‏ای دستش را به سوی خدا نگشاید مگر این که خدا را شرم آید که آن را تهی برگرداند، پس هنگامی که یکی از شما دعا می‏کند دست‏ خود را بر نگرداند مگر اینکه بر سر و روی خود بکشد.

(عدة الداعی، ص 159)

نقل قول:پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در خطبه شعبانیه فرمودند: «و ارفعوا الیه ایدیکم بالدعاء فی اوقات صلواتکم، فانّها افضل الساعات، ینظر الله عزوجل‌ فیها بالرحمة إلی عباده» هنگام نماز دست‌ها را به دعا بلند کنید که بهترین لحظاتی که خدا با رحمت به بندگانش می‌نگرد این لحظات است. وقتی انسان دست به دعا برداشت، طبق روایات و سنت معصومین (علیه السلام) مستحب است آن را بر سر و صورت خود بکشد، برای اینکه لطف خدا به این دست پاسخ داده است دستی که به سوی خدا دراز شود یقیناً خالی بر نمی‌‌گردد و دستی که عطای الهی را دریافت کرد، گرامی است بنابراین خوب است آن را به صورت یا به سر بکشد گاهی امام سجاد (علیه السلام) چیزی که به سائل مرحمت می‌‌فرمودند، دست مبارک را می‌بویید و می‌گفت: این دست به دست الهی رسیده؛ چون خدا فرمود: «هُوَ یَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ وَیَأْخُذُ الصَّدَقَاتِ» آنان که این شامه را دارند، می‌توانند با بو کردن دست، نشانه دست الهی را استشمام کنند و جزو همین حکمت‌هاست آنچه گفته می‌شود: بوی بهشت از فاصله هزار سال استشمام می‌شود، گروهی آن را حس می‌کنند و عده‌ای محرومند.

نقل قول:

درروایت دیگر است که بعد از دعا دست را به صورت بمالد : «فإذا فرغ من الدعاء مسح وجهه بيديه »
(مجمع البحرين، ج‏2، ص: 412)

[quote]استفتاء رهبری:

س 506: آيا ماليدن دستها به‌صورت بعد از قنوت در حال نماز، موجب بطلان آن مى‏گردد، و در صورتى که نماز را باطل کند، آيا معصيت و گناه محسوب مى‏شود؟
ج: کراهت دارد ولى نماز را باطل نمى‏کند.

نتیجه اینکه در قنوت نماز واجب نباید دستها رو به صورت کشید اما خود عمل کشیدن دستها به صورت مستحب هست طبق فرموده معصومین علیهم السلام و میشه بعد از دعاهای مختلف و همچنین در نمازهای مستحبی اینکار رو که مستحب هست انجام داد.

عرض بنده اینه که مطالب مطرح شده درست هست اما اگر دقیقا در موردش تحقیق نشه ممکنه مثلا در همین مورد خواننده فکر کنه به طور کلی دست کشیدن به صورت بعد از دعاها، یه عمل بدعتی و خرافاتی هست در حالیکه متون بالا نشون میده که اتفاقا این دستور معصومین هست و فقط در مورد نمازهای واجب نهی شده.

نقل قول: ۲- چرا بعضا افراد پس از اتمام قنوت دو دست خود را به صورت میکشند؟ از کجای اسلام چنین چیزی رااختراع کرده اند؟؟؟

بنابراین اختراعی در کار نیست بلکه کمی برداشت اشتباه صورت گرفته که می بایست نویسنده بهش اشاره می کرد. در مورد سایر مطالب هم می طلبه که دوستان تحقیق کنن. همینطور موارد دیگه مثل حرکات اضافی موقع سلام دادن، بلند گفتن الحمدلله بعد از سوره حمد و یا بلند کردن دستها که من دو موردش رو خودم دیدم، یا نحوه اتصال به نماز جماعت موقع دیر رسیدن که هر کسی روش خودش رو انجام میده و ...

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shervin6623 ، شاهد ، Hadith ، میلاد.م ، كارمند پيمانی ، عبدالرحمن ، آلاله ، در جستجوی سختی ، mosafer ، جویای حقیقت ، بیداری12 ، سیمرغ ، fafa*
۱۰:۴۴, ۱۱/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
یه موردی که من خودم تا حالا خیلی دیدم اتفاق افتاده
نحوه اتصال به نماز جماعت هستش
به جرات میتونم بگم خیلی ها کامل و دقیق نمیدونن
خب این خیلی مهمه
اگر نویسنده تاپیک جواب این موارد هم search میکردن و میذاشتن خیلی خوب بود
Blush
ممنون
از همه مراجع
بعد یه مورد دیگه اینکه مثلا دارید یه جایی نماز جماعت میخونید ...بعد میبینید 3 تا صف اول مثلا کاملا پر شده و مجبور میشید بیاید صف چهارم
مجبور میشید
بعد شما دارید با جماعت میخونید
یه دفعه وسطای نماز یه شخصی از راه میرسه و میاد کنار شما وامیسته و نمازشو فرادا میخونه
تکلیف نماز من چی میشه؟؟؟Huh
یعنی دوباره باید بعدا بخونم ؟
اگر از دوستان کسی جواب این دو تا سوال رو میدونست(جواب مراجع) لطف کنه و اینجا بذارهSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: medad.sefid ، عبدالرحمن ، آلاله ، سیمرغ
۱۱:۲۲, ۱۱/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
ممنون ولی Mat
بچه ها بنظرم اشکالات خیلی جدی تری از نحوه قرار گیری فرشا یا انگشتر در قنوت و و..... هست تو نماز خوندن مون مثلا قبل ااز امام جماعت حرکتی رو انجام میدیم یا اشتباه وضو میگیریم حتی بدتر ...تازه اینکه بعضیا مون سالهاست با تلفظ اشتباه داریم معنای اذکار و آیاتو خراب می کنیمSad اسمشم می ذاریم نمازConfused
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، آلاله ، شاهد ، سیمرغ
۱۱:۴۴, ۱۱/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
سلام تاپیک جالبی هست .

خودم به شخصه با خیلی از این موارد روبرو بودم.
و موافق موارد بالا هستم .

یکیش همین دعاها و صحبت های بین نماز .که با اعتراض نمازگذار ها همراه بود تو مسجد . ماشاالله آنقدر کش میدادند.

حتی بعضی ها نماز مغرب رو که میخوندن دیگه فرار میکردن از مسجد .

این مساله سلام دادن ها هم صحیحه . حتی یکی از عالم های معروف کشور هم تذکر دادن که اگه سلام میدید به تمام ائمه سلام بدید و گلچین نکنید .
بعضی از این پیر ها هم که تو صفهای جلو بعضی ادا ها رو در میارن که ... بابا مگه این چند وجب جا ارث باباته که اینجوری چسبیدی بهش Angry

خوب امروز یه جای دیگه نماز بخون بزار چند تا از جوون ها بیان جلو به جان خودم گناهاشون از شماها کمتره و شاید نمازشون مقبولتر .

درد زیاده ....

به جان خودم بعضی از این رفتار ها خیلی هارو از مسجد فراری داده ..
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: medad.sefid ، عبدالرحمن ، غفران غ ، آلاله ، شاهد ، بیداری12 ، fafa*
۱۴:۱۴, ۱۱/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/شهریور/۹۲ ۱۵:۲۵ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #9
آواتار
(۱۱/شهریور/۹۲ ۱۰:۴۴)شاهد نوشته است:  
اگر نویسنده تاپیک جواب این موارد هم search میکردن و میذاشتن خیلی خوب بود

ممنون
از همه مراجع
بعد یه مورد دیگه اینکه مثلا دارید یه جایی نماز جماعت میخونید ...بعد میبینید 3 تا صف اول مثلا کاملا پر شده و مجبور میشید بیاید صف چهارم
مجبور میشید
یه دفعه وسطای نماز یه شخصی از راه میرسه و میاد کنار شما وامیسته و نمازشو فرادا میخونه
اگر از دوستان کسی جواب این دو تا سوال رو میدونست(جواب مراجع) لطف کنه و اینجا بذارهSmile

بسم الله الرحمن الرحیم

شهادت امام جعفر صادق(علیه السلام) را تسلیت عرض می کنم.

در مورد اول این ارسال

همونطور که نویسنده اشاره کرده چنین چیزی وارد نشده و یک عادت است نه عمل مستحب

در مورد دوم نیز یک عمل اضافیست که اگر به نیت واجب آن را انجام بدهند باطل است و اگر انجام ندهند حداقل سودی ندارد.

در مورد سوم نیز که خیلی مهم است.

خودم بارها دیدم صف اول جماعت خالیست ولی در عین حال کسی رغبت نکرده که آن را پر کند که این برای فردی که ثواب صف اول جماعت را بداند یکی از عجیب ترین مسائل هستی ست!!

و در ضمن در مورد فرش:

یکی از پیرمردهای مسجد ما اینطور می گفت که در محل منقش به محراب در فرش بنشین اینطور بهتر است

البته شاید منظورشان این بود که منظم تر می شود ولی چسبیدن شانه به شانه در اسلام وارد شده که کمتر به آن توجه می شود.

مثلا اگر در صف اول جایی برای ایستادن باشد به شرط فشرده نشستن و اگر بخواهیم به آنجا برویم بعضی از افراد هستند که چنان بهشان بر میخورد که انگار چیز بدی از آنها خواستیم و بعضی هم اصلا راه نمی دهند.(البته بعضی)

مورد چهارم نیز نیازی به جواب ندارد.

مورد پنجم نیز خیلی مهم است.

بارها شنیدیم و شنیدید که تلفظ درست لفظ و الضالین سبک گرفته می شود و بعضاً مسخره می شود

آیا می دانید فرق بین سمد و صمد چیست؟

ما مسلمانیم و واجب است احکامی که لازم داریم را فرا بگیریم.

مورد ششم نیز همراهی با امام جماعت کاملا در احکام آمده است.

مورد هفتم نیز موردی از عادت های غلط است که بعضا باعث بهم زدن نظم بین دو نماز است.(گرچه خیلی از افراد رعایت می کنند.)

مورد هشتم که واقعا خیلی متاسفم و از حضرت زهرا(سلام الله علیها) معذرت می خواهم در مورد گزینش بین فرزندان حضرت(گرچه در بعضی جاها رعایت می شود)

مورد نهم نیز کاملا روشن است

در آخر یک مطلبی را می خواهم اضافه کنم

چرا بعضی از مذهبی های ما شعار های سیاسی یا مشابه آن را یک جور بدعت می دانند و از گفتن آن سرباز می زنند و بسیار برایشان سنگین است؟

به قول امام خمینی بخدا قسم اسلام همه اش سیاست است....

و در آخر مطلبی تکمیلی همین قسمت را تقدیم می کنم.

منبع

ایا شعار مرگ بر آمریکاو...بعد از پایان نماز جماعات بدعت است؟

پاسخ:

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
با توجه به آنچه كه در روايات آمده است بعد از سلام دادن نماز ، مستحب است نماز گزار اول سه مرتبه الله اكبر گويد و بعد بخواند: (( لا اله الا الله الهاٌ واحداٌ و نحن له مسلمون لا اله الا الله و لا نعبد الا اياه مخلصين له الدين و لو كره المشركون لا اله الا الله ربنا و رب آبائنا الاولين لا إله إلا الله وحده وحده وحده أنجز وعده و نصر عبده و أعز جنده و هزم الأحزاب وحده، فله الملك و له الحمد يحيي و يميت و هو على كل شئ قدير)). و بعد تسبيحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) را گويد ، و بعد دعا بخواند كه صلوات هم جزء دعا ها است و بعد سجده شكر انجام دهد. (1)
در سوالي كه از مقام معظم رهبري شده است آمده:
در نماز جماعت بعد از سلام ابتدا آيه صلوات بر پيامبر تلاوت مى‏شود و نمازگزاران سه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد «صلى الله عليهم اجمعين» مى‏ فرستند، بعد از آن سه بار تكبير مى‏ گويند و سپس شعارهاى سياسى به صورت دعا و برائت توسط مؤمنين با صداى بلند داده مى‏شود، آيا اين كار اشكال دارد؟
جواب:
قرائت آيه و ذكر صلوات بر پيامبر و آل او «صلى الله عليهم اجمعين» نه تنها اشكال ندارد؛ بلكه مطلوب بوده و ثواب دارد، و مواظبت بر شعارهاى اسلامى و شعار انقلاب اسلامى (تكبير و ملحقات آن) كه يادآور رسالت و اهداف بلند انقلاب اسلامى ‏است، هم مطلوب ‏است . (2)
با توجه به جواب فوق بهتر است كه همه تعقيباتي كه در سئوال به آن ها اشاره شده بعد از نماز انجام شود. اما آنچه كه مهم است رعايت نظم در انجام تعقيبات و برنامه هاي مسجد است.
بنا بر اين خوب است كه عده اي از مومنين و هيئت امنا برنامه ريزي كنند و ترتيب تعقيبات را مشخص كنند.
پي نوشت ها:
1. مفاتيح الجنان، ص28 ، اول تعقيبات مشتركه؛ عروة الوثقي،سيد محمد كاظم يزدي، ج2، ص 615.
2. آيت الله خامنه اي، رساله اجوبه استفتائات، س 571.
موفق باشید.

بسم الله الرحمن الرحیم

امام صادق(علیه السلام) می فرمایند:
اَعرِبِ القُرآنَ فانَّهُ عرَبیٌّ
. قرآن را به طور صحیح و با اعراب و فصیح بخوانید،زیرا قرآن به زبان عربی است.

[تصویر: namaaz.jpg]

در اینجا مبحث مهم تلفظ صحیح در نماز را که درصد بالایی از نمازگذاران از آن بی اطلاعند را خدمت شما تقدیم می کنم.

ابتدا لغاتی که اگر اشتباه تلفظ شوند معنی نامربوطی پیدا می کنند.

الرحمن الرحیم: بخشنده و مهربان
الرهمن الرهیم: مرهم گذار

الحمدلله : ستایش مخصوص خداست
الهمد: هلاک و خاموشی

العالَمین: جهانیان
العالِمین: دانشمندان ـ آلمین : درد کشندگان

نعبُد: عبادت می کنیم
نئبد: همیشه می مانیم

نستعین: یاری می جوئیم
نستئین: طلب وقت می کنیم

مستقیم: راست
مستغیم: طلب ابری شدن آسمان

انعمت: نعمت دادی
انئمت: ناله ضعیف درآوردی

المغضوب: غضب شده
المقضوب: شاخه بریده شده

الضّالین: گمراهان
ذالین: خوارشدگان ـ ظالین: سایه کنندگان ـ زالین: به لغزش افتادگان

قُل : بگو
غل : بگیر ، هلاک کن

احد: یگانه
اهد: زمین گو

صمد : بی نیاز
سمد: ایستاده متحیر ـ ثمد: آب باران نامطلوب مانده از زمستان

سبحان: منزه است
سبهان: عقل او را بخاطر پیریش می گیریم

عظیم: بزرگ
عزیم: اراده کننده ـ ازیم: سختی یا قحطی

بِحَمدِه: به ستایش او (مشغولم)
بِهَمدِه : به هلاک او (مشغولم) ـ حَمِدَه : ستایش کردن او را ـ هَمِدَه : خفه کرد او را

صل(درود بفرست)
سل(شمشیر بکش-بکش)

محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ستوده شده در آسمان ها و زمین
مُهَمّد(هلاک شده ، خفه شده)

صالحین
سالِحین(غائط شده گان)

تلفظ ده حرفی که از لحاظ تلفظ با کلمات فارسی متفاوت است :

این حروف عبارت اند از : « ث – ح – ص – ض- ط – ظ – ع- غ- و»

حرف «ث» :

این حرف را باید با اصطلاح (نوک زبانی) و نازک و کم حجم تلفظ کرد.

یعنی در حالی که نوک زبان با دندانهای جلو در آرواره ی بالا تماس دارد ، هوا را به بیرون دمید (فشار نوک زبان بر دندان ها زیاد نباشد).

حرف «ث» بدون اینکه صدا ی سوت شنیده شود تلفظ میگردد.

حرف «ح»:

حرف حاء با گرفتگی خاصی در حلق تلفظ می شود مانند کسی که بخواهد تخمه ای را که در حلق گیر کرده ، با فشار هوا خارج کند.

حرف «ذ» :

حرف ذال همانند ثاء از نوک زبان و دندان های بالا و با صدای نازک و کم حجم تلفظ میگردد. (دقت کنید که فشار نوک زبان بر دندان ها زیاد نباشد.)

حرف «ص» :

همانند سین تلفظ میشود ؛ فقط به همراه آن صدا پر حجم و درشت میگردد. (تاکید می شود که هنگام تلفظ این حرف نبا ید صدای سوت شدید شنیده شود)

حرف «ض» :

این حرف از تماس کنا ره ی زبان با دندانهای آسیای بالا (از هر طرفی که مقدور باشد) با صدای پر حجم و درشت تلفظ میشود.

حرف «ط» :

این حرف مانند «ت» تلفظ میشئد با این تفاوت که صدا ی آن درشت و پر حجم می باشد. این حرف قوی ترین حرف زبان عربی است.

حرف «ظ» :

این حرف دقیقا مثل حرف «ذال» تلفظ میشود با این تفا وت که صدا در تلفظ این حرف درشت و پر حجم میگردد . باید دقت کرد که هوا با فشار زیاد در مخرج دمیده نشود.

حرف «ع» :

این حرف از میان حلق و به صورت نرم ادا می شود و گویی صدا کش می آید. دقت کنید که مفخم و پر حجم ادا نشود.

حرف «غ» :

این حرف از همان محل تلفظ حرف «خ» یعنی از ناحیه ی حلق تلفظ شده ولی صدا ی آن نرم و کشیده و دنباله دار است و حالت خراش و خشونت حرف «خ» را ندارد.

حرف «و» :

در ادای آن باید لب ها به حالت غنچه درآورده و صدا ی «و» از میان دو لب خارج شود . مانند حرف w در انگلیسی.

بر گرفته از : کتاب حلیة القرآن جلد اول (چاپ بهار ۱۳۷۷ چاپ هفتم)

(۱۱/شهریور/۹۲ ۱۰:۴۴)شاهد نوشته است:  
مجبور میشید

مهم اتصال به نفر جلویی است که در حال خواندن نماز جماعت است حتی اگر یک نفر باشید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شاهد ، بیداری اندیشه ، Detector ، آفتاب ، medad.sefid ، سیمرغ ، fafa* ، مرهم ، Patriot ، حضرت عشق
۲۲:۲۱, ۱۱/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/شهریور/۹۲ ۲۳:۱۹ توسط جویای حقیقت.)
شماره ارسال: #10

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان عزیز :
یه مورد رو داشتم بهش توجه میکردم که خیلی به چشم میومد . اونم اینکه بعضی از ماها کاتولیک تر از پاپ شدیم !!!
دوستان عزیز :
هنوز امثال حقیر زیادن که حتی نمازشون رو یا اصلا نمیخونن و یا بعضی اوقات میخونن !!! اونوقت شماها دارین از تلفظ صحیح صحبت میکنین !؟ بعضی از ماها حتی آداب صحیح نماز خوندن رو نمی دونیم ! اونوقت شماها دارین میگین اگه تلفظ یه کلمه عوض بشه ، معنی جمله عوض میشه !؟ چرا اینقدر مته به خشخاش میذارین ؟ شما چه میدونین که نماز اون بی سوادی که حتی تلفظ ها رو غلط میگه ، از نماز خیلی از ماها مقبول تر باشه ؟ شما چه میدونین که حضور قلب اون جوونی که روی دستش خالکوبی داره ، موهاش عین جوجه تیغی میمونه ، وضو گرفتنش مشکل داره ، از امثال حقیر کمتره ؟ حکایت ماها حکایت اون بی سوادیه که ازش پرسیدن عشق چند حرف داره ؟ گفت 4 حرف ! امثال ماها بهش خندیدیم . در حالی که پیش خودش گفت : مگه « حسین » چند حرف داره ؟
بابا توی همین تالار کسانی فعالیت دارن که اصلا نمیدونن شهادت چیه ! نمیدونه شیعه کیه ! نمیدونه نماز چیه ! فکر نمی کنین بجای اینکه از اول بیایم تلفظ غلیظ حرف « ع » رو بهش یاد بدیم ، نماز خوندن یادش بدیم ؟
تمام حرفهایی که عزیزان ما توی این تالار و توی این تاپیک گفتن ، همش برای ما اتفاق افتاده و ازش خبر داریم . ولی این موارد زمانی معنا پیدا میکنه که امثال بنده ی حقیر نماز خوندن رو یکی در میون انجام ندیم . بلکه همیشه بخونیم .
از عزیزانم به خاطر پستم عذرخواهی میکنم .
در پناه الله
یا مهدی مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، fafa*
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]