کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حجاب اجباری تا چه حد مد نظر علما بود؟
۱۹:۵۹, ۱۸/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/شهریور/۹۲ ۲۲:۰۶ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #1

استاد محمد رضا حکیمی که خود از پیشگامان انقلاب است و رابطه دوستی نزدیکی با سابقون انقلاب از دکتر شریعتی گرفته تا شهید بهشتی و استاد مطهری و... داشته است، مدتی پیش در یک جمع دانشجویی به ذکر خاطره ای درباره اجباری شدن حجاب پرداخت که بیانگر نظر مخالف ایشان، استاد مطهری و آیت الله منتظری درخصوص نحوه اجباری شدن حجاب در آن برهه از زمان می باشد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، وی می گوید:
« در منزلم در تهران بودم که به وسیله یکی از دوستان متوجه سخن امام در خصوص اجباری شدن حجاب شدم و از آنجا که این اقدام را در آن زمان خیلی به صلاح نمی دانستم، به شهید مطهری که ایشان را بسیار نزدیک به امام می دانستیم، تماس گرفتم و گفتم: این اقدام در این زمان و قبل از اینکه شعارهای اصلی انقلاب محقق شود، صلاح نیست و نکند حجاب اجباری نسبت به عدالت و مسائل اصلی انقلاب پیشی بگیرد و...
شهید مطهری با تعجب گفتند: حکیمی تو هم مخالفی؟ اتفاقاً من هم نسبت به این دستورالعمل در این موقعیت زمانی انتقاداتی دارم و اگر تو هم مخالفی، بیا فردا به قم پیش امام برویم و اگر هر دو نظراتمان را به امام بگوییم و استدلال کنیم، بهتر است.
فردای آن روز به همراه شهید مطهری به قم رفتیم و از قضا وقتی به بیت امام رسیدیم، گفتند: امام امروز دیگر ملاقاتی نمی کنند؛ بروید فردا صبح بیایید. ما هم به پیشنهاد شهید مطهری به منزل آیت الله منتظری رفتیم تا شب را در آنجا بمانیم. در آنجا آقای منتظری با یک تیپ ساده به استقبالمان آمد که من تا ایشان را دیدم، ضمن سلام و احوالپرسی گفتم: آقا شما اصالت نجف آبادیتان را خوب حفظ کرده اید.
به هر حال شب را در منزل ایشان مهمان بودیم و درخصوص مسئله اجباری شدن حجاب، با ایشان هم صحبت کردیم که اتفاقاً نظر ایشان نیز به نظر من و شهید مطهری بسیار نزدیک بود و ایشان هم گفتند، من هم موافق اجباری شدن حجاب در این زمان نبودم و ممکن است باعث سوء برداشت شود و...
ولی در نهایت هر سه معتقد بودیم اکنون که این دستور صادر شده، شاید رها کردن و عقب نشینی از آن هم به صلاح نباشد و تاثیرات بدی داشته باشد.
صبح روز بعد قبل از اینکه به منزل امام برویم، برای من کاری پیش آمد که نتوانستم به همراه شهید مطهری به منزل امام بروم و به تهران بازگشتم و شهید مطهری خودشان به تنهایی نزد امام رفتند و موضوع را مطرح کردند و بعد به من گفتند، وقتی موضوع را خدمت ایشان شرح دادم و استدلال کردم و گفتم برخی مانند شما هم مخالف بودید امام فرمودند: اینها آمدند از من نظر اسلام را پرسیدند و من هم نظر اسلام را گفتم که حجاب در اسلام واجب است. حالا می خواهند اجرا کنند، نمی خواهند اجرا نکنند.
شایان ذکر است اخیرا نیز علی مطهری فرزند شهید مطهری در پاسخ به سوالی درباره نظر شهید مطهری با اجباری شدن حجاب گفت: وقتی ایشان شهید شدند، کاغذی از جیبشان بیرون آوردند که در آن، کارهایی را که با امام داشتند نوشته بودند از جمله اینکه نوشته بودند: «موقوف شدن مساله حجاب به استقرار نظامات اسلامی». که این جمله که ایشان بر روی کاغذی نوشته و قصد مطرح کردن آن را نزد امام داشت، مصدق همین خاطره استاد حکیمی می باشد.

نظر آیت الله طالقانی:
آقای طالقانی از مخالفان اجباری نمودن حجاب در ایران پس از انقلاب بودند.
کیهان به نقل از ایشان در شماره ۲۰ اسفند ۱۳۵۷ نوشت:
«حتی برای زن‌های مسلمان هم در حجاب اجباری نیست، چه برسد به اقلیت‌های مذهبی...ما نمی‌گوییم زن ها به ادارات نروند و هیچ کس هم نمی گوید...زنان عضو فعال اجتماع ما هستند...اسلام و قرآن و مراجع دین می خواهند شخصیت زن حفظ شود. هیچ اجباری هم در کار نیست. مگر در دهات ما از صدر اسلام تا کنون زنان ما چگونه زندگی می‌کردند؟ مگر چادر می‌پوشیدند؟...کی در این راهپیمایی‌ها زنان ما را مجبور کرده که با حجاب یا بی حجاب بیایند؟ این‌ها خودشان احساس مسئولیت کردند. اما حالا این که روسری سر کنند، یا نکنند ،باز هم هیچ کس در آن اجباری نکرده است.
[تصویر: images?q=tbn:ANd9GcTWvWL4FpbaHFqMPzxDaRg...ZGFAeK0iEo]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ehsanagiyan ، ندا دهنده ، rahbin ، Mrh7 ، مجید121 ، سجاد313 ، nilufar7676 ، فرمیسک ، Bahar ، Ali#59 ، دوست حقیقت ، سبحان رفیعی

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۲۷, ۱۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #31

با کسانی دارم بحث می کنم که فرق حکومت اسلامی با جمهوری اسلامی رو نمی دونن. ای خـــــدا !
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، ندا دهنده ، ehsanagiyan ، JohnShepard ، فرمیسک
۱۷:۲۹, ۱۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #32
آواتار
(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۱۸)110 نوشته است:  آره ما شهوت پرستیم!
کل ایران شهوت پرستند!
پس لطفا از کشور هوس ران ها برید بیرون بزارید آزاد باشند!

چرا به کل ایران تسری میدی!!!

مثل قضیه ما بیشماریم!!!

شما تشریف ببرید لاس وگاس

التماس دعا
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، hessam
۱۷:۳۰, ۱۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۳۴ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #33

مغالطه در این حد؟
کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کنند همه تمام قوانین جمهوری اسلامی رو قبول دارند؟
از یک انسانی که در جامعه زندگی می کنه بعیده اگه طرف از پشت کوه اومده بود یه چیزی!

(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۲۹)تلمیخا نوشته است:  چرا به کل ایران تسری میدی!!!

مثل قضیه ما بیشماریم!!!

شما تشریف ببرید لاس وگاس

التماس دعا
شما تشریف ببرید قم! قرار نیست اکثریت جایی تشریف ببرند!

اگه اقلیتند پس چرا تو هر خیابون گشت ارشاد داریم؟ اقلیت ها انقدر زیادند که همه جا هستند! شما فکر کنید یکم خوبه!

راستی شما که خوندن بلدید دوباره برید پست اول تایپیک رو بخونید!

راستی چرا انقدر از رفراندوم دوباره می ترسید و هرکی که از رفراندوم حرف می زنه توطئه گر می دونید؟ شما که می گید اگثریت هستید چی شد پس
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ندا دهنده ، ehsanagiyan ، JohnShepard ، فرمیسک
۱۷:۳۴, ۱۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #34
آواتار
(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۲۷)110 نوشته است:  
با کسانی دارم بحث می کنم که فرق حکومت اسلامی با جمهوری اسلامی رو نمی دونن. ای خـــــدا !

خب شما احتمالا جهشی خوندی و این مطالب رو بهتون یاد ندادند

یک نگاهی به قانون اساسی بنداز

http://rc.majlis.ir/fa/content/iran_constitution

وجداناً یکمی فکر کن

راه دوری نمیره
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035
۱۷:۳۶, ۱۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۳۹ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #35

شما جواب حرف های منو بدید! حاشیه نرید!
در ضمن جمهوریت یک معنای مطلق داره! اما برخی از دیکتاتوری های منطقه هم خودشون رو جمهوری می دونستند این به معنای اصلی جمهوریت ضربه نمی زنه!

(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۳۰)110 نوشته است:  کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کنند همه تمام قوانین جمهوری اسلامی رو قبول دارند؟
(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۳۰)110 نوشته است:  اگه اقلیتند پس چرا تو هر خیابون گشت ارشاد داریم؟ اقلیت ها انقدر زیادند که همه جا هستند! شما فکر کنید یکم خوبه!
(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۳۰)110 نوشته است:  راستی چرا انقدر از رفراندوم دوباره می ترسید و هرکی که از رفراندوم حرف می زنه توطئه گر می دونید؟ شما که می گید اگثریت هستید چی شد پس
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ندا دهنده ، JohnShepard ، فرمیسک
۱۷:۴۰, ۱۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #36
آواتار
(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۳۰)110 نوشته است:  مغالطه در این حد؟
کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کنند همه تمام قوانین جمهوری اسلامی رو قبول دارند؟
از یک انسانی که در جامعه زندگی می کنه بعیده اگه طرف از پشت کوه اومده بود یه چیزی!

شما تشریف ببرید قم! قرار نیست اکثریت جایی تشریف ببرند!

اگه اقلیتند پس چرا تو هر خیابون گشت ارشاد داریم؟ اقلیت ها انقدر زیادند که همه جا هستند! شما فکر کنید یکم خوبه!

راستی شما که خوندن بلدید دوباره برید پست اول تایپیک رو بخونید!

راستی چرا انقدر از رفراندوم دوباره می ترسید و هرکی که از رفراندوم حرف می زنه توطئه گر می دونید؟ شما که می گید اگثریت هستید چی شد پس

ببین برادر!

من اگر جایی رو به رسمیت نشناسم اونجا نمیرم

اگر سیستمی رو به رسمیت نشناسم اونو قبول نمیکنم و زیر بارش هم نمیرم

اگر این تالار میام چون قوانینش رو قبول کردم

کسی که در انتخابات شرکت میکنه بدون زور سر نیزه میره

پس قبول داره سیستم رو

اقلیتی که میگی هم زیاد نیستند

حرف ناجوری میشه گرنه برات میگفتم چرا زیاد به نظر میرسند در نظر شما

بعدش هم اکثر ایرانی ها با حجابند

قرار نیست بخاطر شماها کسی مهاجرت کنه

حالا شما تا شب همینطوری ارسال بزن

ولی یکم فکر کن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، hessam ، SAViOR
۱۷:۵۰, ۱۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #37
آواتار
ای کسانی که به دنبال جواب هستید کامل بخوانید و بعد چانه بزنید .
به به شما ها مسلمان هستید یا ادعای مسلمانی دارید واقعا برای شما متاسفم ، ما می گوییم حجاب اجباری از نظر دین ، علما ، روحانیان ، متفکران ، و اکثر جامعه ی امروز ، غلط است ، شما می گویی ، من می خواهم حجابم را داشته باشم ، حجاب برای مسلمان ها واجب است ، من می خواهم آزادانه زندگی کنم و بی حجاب ها مزاحمم نشوند ،
ای وای ، بابا ما نمی گوییم حجاب واجب نیست یا هست ، ما می گوییم حجاب اجباری غلط هست ، دلیل دارم ، هر چه اسلام می کشد از آدم هایه امسال شماست تا یه بحث می شه ، ما شهید دادیم ،ما نمی گذاریم ، مگر شما نمی گویید دوست دارید در جامعه راحت و آزاد باشید و از شر بد حجاب ها در امان، آنها هم همین را نسبت به شما می گویند ، شما اگر خود را جای دختران و پسرانی قرار دهید که در جامعه دوست دارند آنگونه که می خواهند بپوشند و زندگی کنند ، می فهمید امسال شما با اجبار ، چقدر باعث نفرت آنها از دین می شوید ،اگر خود شما را مجبور می کردند حجاب داشته باشی باز این را می گفتی یا اگر حالا بیایند و بخواهند حجابت را به اجبار از تو بگیرند چه حالی پیدا می کنی کمی بر رویش فکر کن ، با ور کن این همان حسی است که آنها نسبت به حجاب اجباری دارند ؛ خدا گفته اجبار در کار نیست ، حضرت علی (علیه السلام) وقتی مردم نخواستنش جلو نیامد (بر سر حق مسلم خود نجنگید ) و گفت بخاطر از بین نرفتن اسلام ، امروز شما زحمات معصومین ما را با کار های خود (کاسه ی داغ تر از آش ) حدر می دهید ، چرا باعث نفرت می شوید ، وای چه بسیار با انسان های روی برگردانده از خدا، بحث کردم ، و بسیاری از آنها از اجبار ، از مسلمانی بسیاری از ما ها گلایه داشتن و می گفتن این چه دینی است که حتی حق انتخاب به ما نمی دهد و چقدر مسلمان ها خشن هستند ،(البته این از جهالت خودشان است که امسال ما ها را اسلام می بینند )
شما ای خواهر و ای برادر چگونه در محضر خدا و صاحب از زمان جواب ، خواهید داد ، چه می خواهید بگویید ، که راه راست بود و من خواستم عده ای را به اجبار به بهشت ببرم ، ( اما دریغا که باعث نفرت شدید ).
ما اگر می آمدیم با محبت ، خودمان را الگو می کردیم ، دیگر احتیاجی به به کار بردن زور نبود ، ما در جامعه ی امروز الگوی افراطی گری شدیم ، می گوییم چرا وهابی ها آن را حرام کردن این را اجبار کردن ، اما به خودمان می رسد ، هزار بهانه می آوریم و پشت شهدا قایم می شویم ، شهدا هم راضی به بهشت زوری نیستند .
اگر می خواهید تاثیر گذار باشید و جامعه ی خود را نجات دهید اول خود را نجات دهید ، خودتان را تغییر دهید .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، JohnShepard ، فرمیسک
۱۷:۵۰, ۱۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/شهریور/۹۲ ۱۸:۰۳ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #38

(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۴۰)تلمیخا نوشته است:  ببین برادر!

من اگر جایی رو به رسمیت نشناسم اونجا نمیرم

اگر سیستمی رو به رسمیت نشناسم اونو قبول نمیکنم و زیر بارش هم نمیرم

اگر این تالار میام چون قوانینش رو قبول کردم

کسی که در انتخابات شرکت میکنه بدون زور سر نیزه میره
پس قبول داره سیستم رو
ببین شما اگر یک سفره ای برات پهن کنن پر از غذای آشغال اون موقع شما اگه گشنه باشی با بی میلی هم که شده یک غذا رو انتخاب می کنی!

مثلا تاجزاده تو زندان بود گفت مردم برن رای بدن . آیا اون جمهوری اسلامی رو کامل قبول کرده؟ پس چرا تو زندانه. اصلا شما به این چیزا فکر نکن فقط حرف خودت رو بزن فکر واسه سلامتیت خوب نیست!

(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۴۰)تلمیخا نوشته است:  اقلیتی که میگی هم زیاد نیستند

حرف ناجوری میشه گرنه برات میگفتم چرا زیاد به نظر میرسند در نظر شما
آره چون من چشم چرونم زیاد می بینم! خوب افراط شما رو من می شناسم!
در هر حال سوال بنده رو جواب ندادید! این چجور اقلیتند که تو هر خیابون دو تا ون پر آدم گذاشتند؟
(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۴۰)تلمیخا نوشته است:  بعدش هم اکثر ایرانی ها با حجابند
اگر تعقل می کردید چنین حرفی نمی زدید! تا وقتی زور باشه آمار بی حجاب ها معلوم نمی شه. دو روز آزاد کنید اگه جرات دارید اون موقع ببینید چی به چیه!
(۱۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۴۰)تلمیخا نوشته است:  قرار نیست بخاطر شماها کسی مهاجرت کنه

ولی یکم فکر کن
قرار هم نیست کسی بخاطر شما مهاجرت کنه! اگر هم همه باحجابند پس این همه زور واسه چیه

متن زیر رو با دقت بخونید:
« دكتر مهدي ممكن ،از دوستان دكتر شريعتي نقل مي‌كند: در ايامي كه شريعتي تازه ازدواج كرده بود به ديدارش رفتم، گمان مي‌كردم اين بار نيز مانند هميشه با شور و هيجان از هر دري سخن خواهد گفت، ولي او كسل و افسرده بود و درد‌ دل مي‌كرد:

((... ترا خدا ببين در اين شهر يك نفر از بينش، تحصيلات و نجابت اين خانم حرف نمي‌زند، از خانواده‌اش كه غالباً خدمتگذار فرهنگ اين شهر هستند، از برادرش كه شهيد شده ( در واقعه 16 آذر دانشكده فني تهران ) و اينكه اين همسر چقدر مي‌تواند در رشد من ياري رساند سخني در ميان نيست، سخن روز و تنها مسئله شهر شده است،
بي‌حجابي همسرم
...)).

و سپس شروع كرد به مثال زدن افرادي كه بخاطر نامناسب بودن ازدواجشان فرصتهاي بسياري را براي پيشرفت از دست داده‌اند و انرژي و كوششان تباه گشته است.

من گمان كردم او ناراحت است و براي اينكه با شنيدن درد دلهايش از بار غمش بكاهم، تنها به سخنانش گوش مي‌دادم كه ناگهان نگاهي به من انداخت و آهي كشيد و گفت:

((مثل اينكه متوجه قضيه نيستي و عظمت فاجعه را درك نمي‌كني؟! آن‌را در چهارچوب يك ماجراي شخصي و خانوادگي مي‌نگري؟ چشمهايت را باز كن و خوب گوش كن. اين هيولاي ارتجاع است كه دندان نشان مي‌دهد. ارتجاعي كه با جهل، حلقه بسته تشكيل مي‌دهد و شكستن اين حلقه است كه مايه‌گذاري اصلي را مي‌طلبد.))....»

شریعتی جان چشم باز نکن که می بینی این هیولای ارتجاع چطور عده ای رو به کام خود کشیده!
بخواب تا نبینی افراط گرایان چطور کسی رو که حجاب خود را رعایت نمی کند به بی دینی! هوسرانی و شهوت پرستی متهم می کنند!

حالا منتظرم دوستان به شریعتی هم گیر بدن :
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ندا دهنده ، JohnShepard ، فرمیسک
۱۸:۰۷, ۱۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/شهریور/۹۲ ۱۸:۱۶ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #39
آواتار
نقل قول:ببین شما اگر یک سفره ای برات پهن کنن پر از غذای آشغال اون موقع شما اگه گشنه باشی با بی میلی هم که شده یک غذا رو انتخاب می کنی!

مثلا تاجزاده تو زندان بود گفت مردم برن رای بدن . آیا اون جمهوری اسلامی رو کامل قبول کرده؟ پس چرا تو زندانه. اصلا شما به این چیزا فکر نکن فقط حرف خودت رو بزن فکر واسه سلامتیت خوب نیست!

Cool

ما که این کارو نمیکنیم شما چی؟
تاج زاده چکارس!!!!
؟

نقل قول: در هر حال سوال بنده رو جواب ندادید! این چجور اقلیتند که تو هر خیابون دو تا ون پر آدم گذاشتند؟

یسر راهپیمایی 22 بهمن تشریف بیار
اون موقع آمار دستت میاد
چون خانم های باحجاب انقدر خودنمایی نمیکنند
انقدر صبح تا شب بیرون نیستند
میفهمی؟

نقل قول: قرار هم نیست کسی بخاطر شما مهاجرت کنه! اگر هم همه باحجابند پس این همه زور واسه چیه

زورBig Grin

هر کی ندونه فکر میکنه با ساطور وایسادن برای کشتن اینا

چرا جوسازی میکنی؟

شریعتی بنده خدا هم که معیار من نیست
هیچ!

نقل قول:حضرت علی (علیه السلام) وقتی مردم نخواستنش جلو نیامد (بر سر حق مسلم خود نجنگید ) و گفت بخاطر از بین نرفتن اسلام ، امروز شما زحمات معصومین ما را با کار های خود (کاسه ی داغ تر از آش ) حدر می دهید ، چرا باعث نفرت می شوید ، وای چه بسیار با انسان های روی برگردانده از خدا، بحث کردم ، و بسیاری از آنها از اجبار ، از مسلمانی بسیاری از ما ها گلایه داشتن و می گفتن این چه دینی است که حتی حق انتخاب به ما نمی دهد و چقدر مسلمان ها خشن هستند ،(البته این از جهالت خودشان است که امسال ما ها را اسلام می بینند )

ایشان یار نداشتند و در اقلیت محض بودند

الان حکومت اسلامیست و شما در عموم باید رعایت کنید

مثلا روزه نمیگیرید

خب نگیرید تو آخرت باهاتون حساب میشه

ولی در عموم نباید تظاهر به روزه خواری کنید

مسئله خیلی راحته

نگفتن که خانما نفس نکشن که شماها اینطور داد میزنید

گفتند حجاب رو رعایت کنند نگفتند مناسب ترین حجاب یعنی چادر

تو فرانسه حجاب رو از سر خواهر مسلمان ما میکشند هیچکدوم از شما .....

بعد تو کشور خودمون برای چنین چیزی باید بحث کنیم

دوره زمونه کلا عوض شده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، hessam ، SAViOR
۱۸:۱۸, ۱۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #40
آواتار
وضعیت روشنفکران و حقیقت جویان امروز ما ،
که تیر جهالت از هر سمتی به سویشان پرتاب می شود .
[تصویر: 357977_qyiQVZgh.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، JohnShepard ، فرمیسک
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]