|
حجاب اجباری تا چه حد مد نظر علما بود؟
|
|
۱۹:۵۹, ۱۸/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/شهریور/۹۲ ۲۲:۰۶ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
استاد محمد رضا حکیمی که خود از پیشگامان انقلاب است و رابطه دوستی نزدیکی با سابقون انقلاب از دکتر شریعتی گرفته تا شهید بهشتی و استاد مطهری و... داشته است، مدتی پیش در یک جمع دانشجویی به ذکر خاطره ای درباره اجباری شدن حجاب پرداخت که بیانگر نظر مخالف ایشان، استاد مطهری و آیت الله منتظری درخصوص نحوه اجباری شدن حجاب در آن برهه از زمان می باشد. به گزارش خبرنگار «بازتاب»، وی می گوید: « در منزلم در تهران بودم که به وسیله یکی از دوستان متوجه سخن امام در خصوص اجباری شدن حجاب شدم و از آنجا که این اقدام را در آن زمان خیلی به صلاح نمی دانستم، به شهید مطهری که ایشان را بسیار نزدیک به امام می دانستیم، تماس گرفتم و گفتم: این اقدام در این زمان و قبل از اینکه شعارهای اصلی انقلاب محقق شود، صلاح نیست و نکند حجاب اجباری نسبت به عدالت و مسائل اصلی انقلاب پیشی بگیرد و... شهید مطهری با تعجب گفتند: حکیمی تو هم مخالفی؟ اتفاقاً من هم نسبت به این دستورالعمل در این موقعیت زمانی انتقاداتی دارم و اگر تو هم مخالفی، بیا فردا به قم پیش امام برویم و اگر هر دو نظراتمان را به امام بگوییم و استدلال کنیم، بهتر است. فردای آن روز به همراه شهید مطهری به قم رفتیم و از قضا وقتی به بیت امام رسیدیم، گفتند: امام امروز دیگر ملاقاتی نمی کنند؛ بروید فردا صبح بیایید. ما هم به پیشنهاد شهید مطهری به منزل آیت الله منتظری رفتیم تا شب را در آنجا بمانیم. در آنجا آقای منتظری با یک تیپ ساده به استقبالمان آمد که من تا ایشان را دیدم، ضمن سلام و احوالپرسی گفتم: آقا شما اصالت نجف آبادیتان را خوب حفظ کرده اید. به هر حال شب را در منزل ایشان مهمان بودیم و درخصوص مسئله اجباری شدن حجاب، با ایشان هم صحبت کردیم که اتفاقاً نظر ایشان نیز به نظر من و شهید مطهری بسیار نزدیک بود و ایشان هم گفتند، من هم موافق اجباری شدن حجاب در این زمان نبودم و ممکن است باعث سوء برداشت شود و... ولی در نهایت هر سه معتقد بودیم اکنون که این دستور صادر شده، شاید رها کردن و عقب نشینی از آن هم به صلاح نباشد و تاثیرات بدی داشته باشد. صبح روز بعد قبل از اینکه به منزل امام برویم، برای من کاری پیش آمد که نتوانستم به همراه شهید مطهری به منزل امام بروم و به تهران بازگشتم و شهید مطهری خودشان به تنهایی نزد امام رفتند و موضوع را مطرح کردند و بعد به من گفتند، وقتی موضوع را خدمت ایشان شرح دادم و استدلال کردم و گفتم برخی مانند شما هم مخالف بودید امام فرمودند: اینها آمدند از من نظر اسلام را پرسیدند و من هم نظر اسلام را گفتم که حجاب در اسلام واجب است. حالا می خواهند اجرا کنند، نمی خواهند اجرا نکنند. شایان ذکر است اخیرا نیز علی مطهری فرزند شهید مطهری در پاسخ به سوالی درباره نظر شهید مطهری با اجباری شدن حجاب گفت: وقتی ایشان شهید شدند، کاغذی از جیبشان بیرون آوردند که در آن، کارهایی را که با امام داشتند نوشته بودند از جمله اینکه نوشته بودند: «موقوف شدن مساله حجاب به استقرار نظامات اسلامی». که این جمله که ایشان بر روی کاغذی نوشته و قصد مطرح کردن آن را نزد امام داشت، مصدق همین خاطره استاد حکیمی می باشد. نظر آیت الله طالقانی: آقای طالقانی از مخالفان اجباری نمودن حجاب در ایران پس از انقلاب بودند. کیهان به نقل از ایشان در شماره ۲۰ اسفند ۱۳۵۷ نوشت: «حتی برای زنهای مسلمان هم در حجاب اجباری نیست، چه برسد به اقلیتهای مذهبی...ما نمیگوییم زن ها به ادارات نروند و هیچ کس هم نمی گوید...زنان عضو فعال اجتماع ما هستند...اسلام و قرآن و مراجع دین می خواهند شخصیت زن حفظ شود. هیچ اجباری هم در کار نیست. مگر در دهات ما از صدر اسلام تا کنون زنان ما چگونه زندگی میکردند؟ مگر چادر میپوشیدند؟...کی در این راهپیماییها زنان ما را مجبور کرده که با حجاب یا بی حجاب بیایند؟ اینها خودشان احساس مسئولیت کردند. اما حالا این که روسری سر کنند، یا نکنند ،باز هم هیچ کس در آن اجباری نکرده است. |
|||
|
| آغاز صفحه 11 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۲:۱۶, ۲۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #101
|
|||
|
|||
|
عجب!!من همیشه سر این مسئله با امام خمینی درگیر بودم!!نه که فکر کنید با خودشا!!من که اون موقع نبودم اصلا
در جریان بحث آزادی و این حرفا یه سری پیش خودم گفتم اگر امام خمینی هنوز زنده بود حجاب رو آزاد می کرد بعد طی تحقیقاتی رسیدم به اینکه خود امام خمینی حجاب رو الزام کرده و خیلی تو فکر رفتم آخه به نظرم به شخصیت و آزادگی امام نمی خورد مردمش رو وادار به کاری بکنه حالا که این مقاله رو خوندم خیلی خوشحال شدم کاش مسئولین یه خرده از مغزشون استفاده میکردند |
|||
|
|
۱۲:۴۴, ۲۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #102
|
|||
|
|||
(۱۸/شهریور/۹۲ ۲۱:۰۸)ندا دهنده نوشته است: خیلی ممنون از جناب آقای 110 عزیز که به این موضوع پرداخته ، آیا حقیقتا ، علمای ما حجاب اجباری را قبول دارند ، دوستان لطفا توجه کنید : منظور از آیه ی (لا اکراه فیالدین) آزادی فکر است نه آزادی عقیده. فکرمنطق است,انسان یک قوه ای دارد به نام قوه ی تفکر که در مسائل میتواند حساب بکند و انتخاب بکند بر اساس تفکر منطق واستدلال, ولی عقیده به معنی بستگی وگره خوردگی است.ای بسا عقیده هایی که هیچ مبنای فکری ندارد صرفا مبنایش تقلید است ,تبعیت است, عادت است ,حتی مزاحم آزادی بشر است آنچه که از نظر آزادی بحث میکنیم که باید بشر در آن آزاد باشد فکر کردن است اما اعتقاد هایی که کوچکترین ریشه ی فکری ندارد فقط یک انعقاد ویک انجماد روحی است که نسل به نسل آمده است آن ها عین اسارت است و جنگیدن برای از بین بردن این عقیده ها جنگ در راه آزادی بشر است نه جنگ علیه آزادی بشر.مثلا :آن کسی که آمده در مقا بل یک بت که خو دش ساخته به دست خودش از او حاجت می خواهد این به تعبیر قرآن از یک حیوان خیلی پست تر است, یعنی عمل این انسان کو چکترین مبنای فکری ندارد , یک ذره اگر افکارش تکان بخورد این کار را نمیکند . این فقط یک انعقاد و انجماد است که در دلش ودر روحش پیدا شده و ریشه اش تقلید های کور کورانه است این را باید به زور از این زنجیر درونی آزاد کرد تا بتواند فکر کند ,بنا براین کسی که تقلید وآزادی زنجیرهای روحی را به عنوان آزادی عقیده تجویز میکند اشتباه میکند . جهاد ص55,متفکر شهید استاد مطهری |
|||
|
|
۱۲:۴۵, ۲۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #103
|
|||
|
|||
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۲:۱۴)hessam نوشته است: دوباره سلام خدمت شمابسم هو سلام علیکم بین دوست عزیز سرکار بودن حکومت اسلامی بیش از هر کسی در این تالار به نفع منه. ولی من دارم حرف حق رو می زنم قانون و حکومت یک کشور رو اکثریت مردم اون کشور تعیین می کنند نه افیلیتش. در حال حاضر مردم مثل سی سال پشتیبان نظام نیستند و این نظام رو تایید نمی کنند پس بنابر این موضوع قوانین نباید به ملت تحمیل بشند. منم دونم عزیزم که اقلیت دین ها کتاب دینی خودشون رو آزمون می دند ولی برادر من خیلی از جوون های ما اصلا دین ندارند من دارم کل جامعه رو می بینم شما داری دور اطرافیان خودت رو می بین بعدشم کی گفته که اونهایی که می رن فیس بوک یا ماهواره دارن کافرند؟ هان؟ شما چرا ایده را می گرید و آن را تحریف می کنید و تحریف شده را افشا می کنید؟ من ماهواره داشتن رو به عنوان یه مثال از عدم تبعیت از قاون گفتم در حالیکه به قول شما اگه اکثریت مسلمان باشند و اکثریت قراره قوانین رو رعایت کنند پس چرا ما این همه ماهواره می بینیم؟ من گفتم کسیانی که امروزه می خواهند همچنان قوانین اسلامی در حامعه باشد 40 تا 50 درصد جامعه را تشکیل می دهند. و قانون مملکت را اقلیت جامعه تعیین نمی کنند. آن زمان شاه و طرفدارنش در اقلیت مملکت بودند و اکثریت مردم اسلام را می خواستند اما حالا این برعکسه مردم دیدند فقط اونی که قراره بخوره عوض شده! دیگه مثل گذشته حکومت اسلام رو قبول ندارند. موفق باشید |
|||
|
|
۱۳:۵۶, ۲۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #104
|
|||
|
|||
|
دوستان گرامی که موافق قانون حجاب هستن ! من از شما میپرسم
با کی دارین بحث میکنید؟ ![]() از حجاب رسیدن به اینکه جمهوری اسلامی یه جوکه و الان باید همه چیز آزاد باشه واسه کی دارین حرف میزنین؟ کسایی که بی حجابی براشون از حجاب مهم تره ! به جای تبلیغ دین , تبلیغ فساد میکنن . ادعا دارن مسلمان هستن به جای اینکه از بی حجابی ناراحت بشن از حجاب داشتن ناراحت هستن این چه نوع مسلمانیه ما نفهمیدیم ! به جای دفاع از حق و تلاش برای احقاق حق به هر در و دیواری میزنن که باطل توی جامعه اجرا بشه و از اسلام و مسلمانی دم میزنن . به هیچ وجه فریب این ادمها رو نخورید که امیرالمومنین (علیه السلام) در موردشون هشدار داده : اى بندگان خدا شما را به ترس از خدا سفارش مى كنم، و شما را از منافقان مى ترسانم، زيرا آنها گمراه و گمراه كننده اند، خطاكار و به خطاكارى تشويق كننده اند، به رنگهاى گوناگون ظاهر مى شوند، از ترفندهاى گوناگون استفاده مى كنند، براى شكستن شما از هر پناهگاهى استفاده مى كنند، و در هر كمينگاهى به شكار شما مى نشينند، قلب هايشان بيمار، و ظاهرشان آراسته است، در پنهانى راه مى روند، و از بيراهه ها حركت مى كنند. وصفشان دارو، و گفتارشان درمان امّا كردارشان دردى است بى درمان، بر رفاه و آسايش مردم حسد مى ورزند، و بر بلاء و گرفتارى مردم مى افزايند، و اميدواران را نا اميد مى كنند. آنها در هر راهى كشته اى، و در هر دلى راهى، و بر هر اندوهى اشك ها مى ريزند، مدح و ستايش را به يكديگر قرض مى دهند، و انتظار پاداش مى كشند، اگر چيزى را بخواهند اصرار مى كنند و اگر ملامت شوند، پرده درى مى كنند، و اگر داورى كنند اسراف مى ورزند. آنها برابر هر حقّى باطلى، و برابر هر دليلى شبهه اى، و براى هر زنده اى قاتلى، و براى هر درى كليدى، و براى هر شبى چراغى تهيّه كرده اند. با اظهار يأس مىخواهند به مطامع خويش برسند، و بازار خود را گرم سازند، و كالاى خود را بفروشند، سخن مى گويند اما به اشتباه و ترديد مى اندازند، وصف مى كنند امّا فريب مى دهند، در آغاز، راه را آسان و سپس در تنگناها به بن بست مى كشانند، آنها ياوران شيطان و زبانه هاى آتش جهنّم مى باشند: «آنان پيروان شيطانند، و بدانيد كه پيروان شيطان زيانكارانند» . |
|||
|
|
۱۴:۱۰, ۲۰/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/شهریور/۹۲ ۱۴:۱۹ توسط hessam.)
شماره ارسال: #105
|
|||
|
|||
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۲:۴۵)ehsanagiyan نوشته است: بسم هوسلامی دوباره خدمت عزیزی که پاسخ سوالات منو میده....شرمنده من هی مزاحم میشم و سوال طرح میکنم....یه سوالی از شما دارم با جوابش تقریبا بحث تمومه.. شما میخوای ثابت کنی وضعیت مسلمونا با 30 سال پیش تفاوت کرده؟؟؟؟؟ میخوای ثابت کنی مردم مثل قبل طرفدار نظام نیستند؟؟؟ عزیزم نیاز به اثباتش نیست ، من میپذیرم. حرف من اینه که: ......وقتی درباره نقض یک قانون صحبت میکنین ، وقتی درباره رفراندوم حرف میزنین ، نمیشه از رو باد هوا حرف زد. (البته باد هوا مثال بود) مثال های شما همش جزئیه و نتیجه گیریتون هم نسبیه . شما خیلی راحت درصد و عدد و رقم میگین در حالی که اینا نظرای شخصیتونه و ممکنه این طور نباشه ،وقتی میگین قانون اجباری بودن حجاب نباید باشه باید دلایل محکم آورد ، باید عدد و رقم آورد ، باید ثابت کنین که تعداد مسلمونا کمتره و بعد میشه گفت ، خوب ،چون نظام ما جمهوریه حق با شماست قوانین اسلام یا بعضی از قوانینش نباید به صورت قانون اساسی در بیاد. .همین . نمیدونم من بد توضیح میدم یا شما منظور منو درست متوجه نمیشین( البته احتمالا توضیحات من ناقصه)... اگه تا اینجا حرفایی که زدمو قبول دارین می تونیم به نتیجه خوبی برسیم، و الا، من به دلیل اطلاعات ناقصم بحث رو ترک میکنم . . . . . بازم از شما ممنونم . .. .. . یا علی |
|||
|
|
۱۴:۲۰, ۲۰/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/شهریور/۹۲ ۱۴:۲۴ توسط ehsanagiyan.)
شماره ارسال: #106
|
|||
|
|||
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۳:۵۶)Reza2035 نوشته است: دوستان گرامی که موافق قانون حجاب هستن ! من از شما میپرسمبسم هو سلام علیکم امیر المومنین شما را به توهین نکردن به برادر مومن سفارش نکرده است؟ (۲۰/شهریور/۹۲ ۱۴:۱۰)hessam نوشته است: سلامی دوباره خدمت عزیزی که پاسخ سوالات منو میده....شرمنده من هی مزاحم میشم و سوال طرح میکنم....یه سوالی از شما دارم با جوابش تقریبا بحث تمومه..بسم هو سلام علیکم خب شما که پذیفرتید دیگه نیازی نیست من چیزی بگم منم دلالیلی رو که اوردید می پذیرم ولی من احساس می کنم یه سو تفاهمی شده شما می فرمایید مسلمان بله درسته مسلمان اسمی و اجباری در جامعه ی ما زیاده منظور شما کسی هست که در فرم استخدام می نویسه من مسلمانم؟ بله اگه اینطوریه تعداد مسلمین در ایران بیشتره ولی من دارم حالتی رو می گم که بهشون بگن انتخاب کنید بدون هیچ ترسی از قانون ارشاد و هر نوع عامل دیگری. موفق باشید |
|||
|
|
۱۴:۴۲, ۲۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #107
|
|||
|
|||
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۴:۲۰)ehsanagiyan نوشته است: منم دلالیلی رو که اوردید می پذیرمممنونم که اینقدر منطقی این ، امثال شما تو تالار کمن ، شوخی نمیکنم ،باور کن. (۲۰/شهریور/۹۲ ۱۴:۲۰)ehsanagiyan نوشته است:من در دوحالت جرات نمیکنم با اطمینان آمار بدم ، هم حالتی که الان هست و هم حالتی که به قول شما(( بهشون حق انتخاب بدن)) . . . . پس نتیجه من تا الان این شد که ، معنای جمهوری رو باید بین گروه های مسلمان و ادیان دیگر به اشتراک گذاشت ، نه بین بی حجاب یا با حجاب، هر کدام از این گروه های دینی که اکثریت بودند ، قوانین هم باید به سمت خواسته هایشان میل کند و الا معنای جمهوری زیر سوال میرود. پس وقتی دوستان اثبات کردند که ( اثبات محکمه پسند، آمار دقیق) تعداد افرادی که خواهان دید اسلامند در کشور کمتر است ، بعد باید بحث این چیز ها رو کرد. . ... . .در پناه حق باشین مخصوصا شما جنابehsanagiyan .. . . .. . .. یا علی |
|||
|
|
۱۴:۵۳, ۲۰/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/شهریور/۹۲ ۱۴:۵۶ توسط فرمیسک.)
شماره ارسال: #108
|
|||
|
|||
(۱۹/شهریور/۹۲ ۲۰:۵۹)غربت تشیع نوشته است: در ضمن قصاص حق الناس است ولی حجاب حق الله است شما از کجا متوجه شدین حجاب حق الله است؟ آیه ای که گفته حجاب حق الله است را بیاورید! لطفا اینقدر به خدا و قرآن دروغ نبندید! قبلا هم گفتم اینهمه دستور و توصیه در قرآن است. کدامش حق الله است؟!!! برده داری هم در قرآن هست و یک مسئله اجتماعی هست ولی اجرا نمیشه. آیا حق خدا زیر پا گذاشته شده؟ (۲۰/شهریور/۹۲ ۱۱:۱۸)تلمیخا نوشته است: اگر فکر میکنید می شود با بی حجابی مسلمان بود اشتباه کرده اید. پس الان سوریه و لبنان هم مسلمان نیستند دیگه!! پس بهانه اینهمه کمک به اونها از سوی ایران چیه؟! |
|||
|
|
۱۴:۵۸, ۲۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #109
|
|||
|
|||
|
الان تصور کنید حجاب آزاد بشه!!!!!
خب؟ الان پامیشید میروید به خیابان! خب دقیقا تصور کنید که با چه صحنه هایی مواجه خواهید شد؟!!!! در مقابل صحنه هایی که هم اکنون از بدحجابی میبینید!!!! فقط به همین سوالم جواب بدید کدام شرایط را انتخاب خواهید کرد؟ نه برای چند روز...نه برای چند هفته...برای همیشه به این شکل بودن را تصور کنید... |
|||
|
|
۱۵:۰۱, ۲۰/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/شهریور/۹۲ ۱۵:۰۶ توسط فرمیسک.)
شماره ارسال: #110
|
|||
|
|||
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۱:۲۷)#1Zero نوشته است: دوستان انتخابات رو مثال زدن جالبه. ما دیکتاتوری نداریم یعنی حکومت نمیاد بگه همینی که هست میخواید بخواید نمیخواید نخواید خودش مستقیم کسی رو نمیزاره بالا سر مردم بلکه به مردم حق انتخاب میده میگه از اینهایی که من براتون انتخاب میکنم یکی رو بردارید! به به واقعا منت گزاشتن سر ما با این جمهوری کاملا موافقم دوستان برین کتاب "دموکراسی یا دموقراضه" از سید مهدی شجاعی را بخونین تا بفهمین که انتخابات ما چطوری هست!!! البته فصل آخر را که بعدا بهش اضافه کردن اصلا نخونین که ...... (۱۹/شهریور/۹۲ ۱۸:۳۳)تلمیخا نوشته است: کسی که با نوشته شریعتی اسلام را بیاموزد سر از گروهک منافقین و فرقان در می آورد. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() متاسفم براتون! دکتر شریعتی نقش مستقیمی در به ثمر رسیدن همین انقلابی داشت که الان دارین براش به سر و سینه میزنین! اگر امثال شریعتیها نبودن و جوانان را به شور نمی آوردند انقلاب به این سرعت به ثمر نمی رسید باشه از این پس می ریم با نوشته های شما اسلام را یاد میگیریم!!! نمونه همونی که میگفت سر اون کسی که میگه اسلام دین خشونته را ببرید!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟ | sagheb | 1 | 1,877 |
۲۲/آبان/۹۴ ۰:۱۵ آخرین ارسال: mirza47820 |
|
| آیا حجاب اجباری است؟ | دوست حقیقت | 95 | 39,928 |
۹/مهر/۹۴ ۲۱:۳۹ آخرین ارسال: شیدا |
|
| آیا قانون حجاب اجباری توانست راهگشا باشد!؟ // نظرسنجی | آلاله | 15 | 7,330 |
۱۹/دی/۹۲ ۱۵:۱۹ آخرین ارسال: Ali#59 |
|
| نظر امام خمینی(رحمة الله علیه) در مورد حجاب اجباری | Mohammad Trust | 10 | 7,862 |
۷/مرداد/۹۱ ۱۷:۴۹ آخرین ارسال: جویای حقیقت |
|
| خاطرات علما از حجاب | عاشورايي | 1 | 2,355 |
۵/اسفند/۹۰ ۱:۳۰ آخرین ارسال: soldier |
|

با کی دارین بحث میکنید؟ 
واسه کی دارین حرف میزنین؟ کسایی که بی حجابی براشون از حجاب مهم تره ! به جای تبلیغ دین , تبلیغ فساد میکنن . ادعا دارن مسلمان هستن به جای اینکه از بی حجابی ناراحت بشن از حجاب داشتن ناراحت هستن این چه نوع مسلمانیه ما نفهمیدیم ! به جای دفاع از حق و تلاش برای احقاق حق به هر در و دیواری میزنن که باطل توی جامعه اجرا بشه و