|
چگونه می توان اثبات کرد که انسان روح دارد؟
|
|
۱۳:۱۱, ۲۲/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۱۳:۱۳ توسط غربت تشیع.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
البته بدون ارجاع به منابع دینی.
یعنی اثبات به کسی که به خدا و دین معتقد نیست. از روش علمی یا عقلی معتبر. البته منظور از علم در این موضوع علوم تجربی (empirical science) می باشد و نه علوم وحیانی. در صورت ارجاع به منابع علمی دقت فرمائید که یک مطلب وقتی علمی و معتبر است که اولا در یک مجله معتبر علمی به چاپ رسیده باشد و تاریخ آن هم قدیمی نباشد. البته اثبات هایی ارائه شده است ولی صرف ارائه اثبات به معنای درست بودن آن نیست و ردیه هایی بر آنها وارد شده است. البته هر ردیه ای هم درست نیست. مثلا یک اثبات این است که انسان شخصیت دارد و سلولهای مغز هر چند سال کلا عوض می شوند ولی شخصیت انسان ثابت است پس انسان یک چیزی دارد که جدای از ماده و مغز است و آن همان روح است. یک ردیه که بر این استدلال وارد شده است این است که شخصیت از جنس اطلاعات است و قابل انتقال به سلولهای جدید است مانند انتقال اطلاعات از یک سی دی به یک سی دی دیگر. یا استدلال دیگر خواب دیدن انسان است. و ردیه وارد شده این است که خواب تصاویر تولید شده توسط مغز است و ارتباطی با روح ندارد. یا دیدن آینده در خواب که چون ماده نمی تواند به آینده برود پس این روح است که به آینده می رود. که این هم قابل اثبات نیست. یعنی معلوم نیست که ادعای دیدن آینده در خواب توسط یک شخص راست باشد و دروغ نباشد. تله پاتی هم ممکن است توسط ارسال امواجی باشد که هنوز برای ما ناشناخته است. |
|||
|
|
۱۴:۵۳, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
خود خواب بنظر من می تواند اثبات خوبی باشد بعید می دانم کسی وجود داشته باشد که در عمرش خواب ندیده باشد اما اثبات یک وجود مجرد برای یک مادیگرا تقریبا غیر ممکن است مخصوصا اگر نخواهد قبول کند بحث اینجاست راه شناخت را نمیتوان فقط در تجربه خلاصه کرد. |
|||
|
|
۱۴:۵۵, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۲۲/شهریور/۹۲ ۱۴:۵۳)تلمیخا نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیمخوب شما باید اول ثابت کنید که خواب ناشی از مغز نیست. روش اثبات عقلی هم هست که غیر از تجربه است. |
|||
|
|
۱۵:۲۷, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
باید ثابت کنید از مغز هست!
کسی که خواب می بیند نه با گوشش می شنود نه با چشمش می بیند ولی آن را ادراک می کند |
|||
|
|
۱۵:۳۸, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
کسی که ادعا می کند انسان روح دارد باید آن را ثابت کند.
آنها که ادعا نکردن که انسان روح دارد. اثبات با مدعی است. ادراک هم می گویند مال مغز است. برای ادراک لازم نیست که گوش و چشم کار کند. مثلا آدم نابینا هم ادراک دارد. |
|||
|
|
۱۶:۱۳, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
من هم ادعا نکردم روح هست
ادعا کردم خواب بخاطر مغز نیست و فراتر از آن است در ضمن در ابتدای سوره بقره داریم که از مولفه های متقین ایمان به غیب است یعنی شما به خدا ایمان می آورید و به سول خدا نیز ایمان می آورید و اعتماد می کنید بحث بحث اعتماد است مثل وجود خدا |
|||
|
|
۱۶:۳۱, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
من چند وقت پیش فکر می کردم که علم پیوند اجزا تا کجا ادامه دارد ایا پیوند مغز هم به تحقق میرسد . حال اگر پیوند مغز صورت گیرد چه می شود تمام خاطرات . طرز فکر. گناهان و نیکو کاری ها به طرف مقابل منتقل می شود و قضیه روح و اخرت و خدا چه میشود . من فکر می کنم مغز تنها راه ورودی از دنیای مادی به معنوی می باشد و متصل به روح . که مقصود از دل . چشم بصیرت و.... همان مغز بالا ترین هدیه پروردگار به انسان است این رو پیروی فرمایشات دوستان گفتم |
|||
|
|
۱۷:۱۶, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۲۲/شهریور/۹۲ ۱۵:۲۷)تلمیخا نوشته است: باید ثابت کنید از مغز هست!خواب همون بازآرایی تصادفی خاطرات هست. کجای این ثابت کننده ی روحه؟ مغز نه از طریق چشم و نه گوش به جهان خارج دسرتسی نداره. اما به دنیای دیگه ای دسترسی داره: دنیای خاطره ها. شما خاطره یک فرد رو ازش بگیری چیزی برای خواب دیدن وجود نداره. ضمنا فکر هم نمی کنم دستاورد های عصب شناسی جایی برای توصل به نادانی گذاشته باشه. |
|||
|
۱۷:۳۱, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۲۲/شهریور/۹۲ ۱۷:۱۶)namekarbary نوشته است: خواب همون بازآرایی تصادفی خاطرات هست. کجای این ثابت کننده ی روحه؟ خب شما همان دنیای خاطرات رو به من نشون بده من باور ندارم اثبات کن وجود داره در ضمن نوزاد نیز خواب می بیند |
|||
|
۱۷:۴۱, ۲۲/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۱۷:۴۳ توسط غربت تشیع.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۲۲/شهریور/۹۲ ۱۶:۱۳)تلمیخا نوشته است: ادعا کردم خواب بخاطر مغز نیست و فراتر از آن استهمین هم اگر ثابت کنید خوب است. نقل قول:یعنی شما به خدا ایمان می آورید و به سول خدا نیز ایمان می آورید و اعتماد می کنیداین هم یک روش اثبات است ولی اول باید وجود خدا ثابت شود و بعد پیامبر و دین ثابت شوند و بعد راستگویی پیامبر و موارد دیگر تا بعد بتوان وجود روح را بر اساس اعتماد پذیرفت. در نظر بگیرید که مخاطب افراد بی ایمان هستند. (۲۲/شهریور/۹۲ ۱۷:۱۶)namekarbary نوشته است: خواب همون بازآرایی تصادفی خاطرات هست.آیا این منبع علمی معتبر دارد؟ خواب هنوز یک پدیده ناشناخته برای علم است. البته اگر هم درست باشد فقط بخشی از خوابها اینگونه اند و نه همه خوابها. |
|||
|
|
|
|