کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چگونه می توان اثبات کرد که انسان روح دارد؟
۱۳:۱۱, ۲۲/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۱۳:۱۳ توسط غربت تشیع.)
شماره ارسال: #1

البته بدون ارجاع به منابع دینی.
یعنی اثبات به کسی که به خدا و دین معتقد نیست.
از روش علمی یا عقلی معتبر.
البته منظور از علم در این موضوع علوم تجربی (empirical science) می باشد و نه علوم وحیانی.
در صورت ارجاع به منابع علمی دقت فرمائید که یک مطلب وقتی علمی و معتبر است که اولا در یک مجله معتبر علمی به چاپ رسیده باشد و تاریخ آن هم قدیمی نباشد.
البته اثبات هایی ارائه شده است ولی صرف ارائه اثبات به معنای درست بودن آن نیست و ردیه هایی بر آنها وارد شده است. البته هر ردیه ای هم درست نیست.
مثلا یک اثبات این است که انسان شخصیت دارد و سلولهای مغز هر چند سال کلا عوض می شوند ولی شخصیت انسان ثابت است پس انسان یک چیزی دارد که جدای از ماده و مغز است و آن همان روح است. یک ردیه که بر این استدلال وارد شده است این است که شخصیت از جنس اطلاعات است و قابل انتقال به سلولهای جدید است مانند انتقال اطلاعات از یک سی دی به یک سی دی دیگر.

یا استدلال دیگر خواب دیدن انسان است. و ردیه وارد شده این است که خواب تصاویر تولید شده توسط مغز است و ارتباطی با روح ندارد.

یا دیدن آینده در خواب که چون ماده نمی تواند به آینده برود پس این روح است که به آینده می رود. که این هم قابل اثبات نیست. یعنی معلوم نیست که ادعای دیدن آینده در خواب توسط یک شخص راست باشد و دروغ نباشد.

تله پاتی هم ممکن است توسط ارسال امواجی باشد که هنوز برای ما ناشناخته است.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، شاهد ، sagheb ، سیمرغ ، مجتبی110

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۸:۱۳, ۲۲/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۱۸:۱۹ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #11
آواتار
خب برای اثبات خدا به اینجا مراجعه کنید

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-7621.html

http://www.x-shobhe.com/view/270.html

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910601000063
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سیمرغ
۱۸:۲۰, ۲۲/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۱۸:۴۲ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #12

نقل قول:خب شما همان دنیای خاطرات رو به من نشون بده
من باور ندارم
اثبات کن وجود داره
در سیناپس های هیپوکمپوس. اگه شک داری می تونی هیپوکمپوس مغزتو دربیاری و سعی کنی چیزی از گذشته هات رو به یاد بیاری!!!!!
ضمنا من در مقام اثبات چیزی نیستم شما هستی. رشته تحصیلیم هم عصب شناسی نبوده. پس می تونین اگه واقعا دنبال دونستن هستین با یه عصب شناس مشورت کنین.

نقل قول: در ضمن نوزاد نیز خواب می بیند
نوزاد هم به همون اندازه که تجربه کرده خاطره داره. ضمنا تحقیقات نشون داده نابیناهای مادرزاد مثل ما رویای بصری نمی بینن.

(۲۲/شهریور/۹۲ ۱۷:۴۱)غربت تشیع نوشته است:  آیا این منبع علمی معتبر دارد؟
خواب هنوز یک پدیده ناشناخته برای علم است.
البته اگر هم درست باشد فقط بخشی از خوابها اینگونه اند و نه همه خوابها.
دم دست چیزی ندارم. ولی نگاه می کنم ببینم چی پیدا می کنم.
ضمنا درسته که مغز یه موضوع ناشناخته ست. این به این معنی نیست که چیزهایی که در مورد مغز می دونیم "نادرست" هستن.
اگر هم همه خوابها این گونه نباشن اثباتش می مونه با شما! Smile

فکر می کنم این منبع منسبی هست
http://www.goertzel.org/dynapsyc/2005/ZhangDreams.htm
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۹:۴۱, ۲۲/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۲۰:۰۱ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #13

یکی از بهترین راههای اثبات، استفاده از برهان ابن سینا هست که می گوید:

« خودت را تصور کن در حالی که با سلامت کامل جسمی و عقلی متولد شده ای ؛
حال بلافاصله خودت را تصور کن در حالیکه در فضائی خلأ معلق قرار گرفته ای ؛ فضائی که هیچ نوری در آن نیست ، و اصلاَ هیچ چیزی در آن فضا جز تو نیست که توجه تو را جلب کند ، نه میشنوی ، نه می بینی ، و نه حتی دمای آن فضا با دمای بدن تو متفاوت است ، تمام اجزاء و بند بند بدن تو با هم هیچ تماسی ندارند، بگونه ای که حتی انگشت هایت از یکدیگر باز هستند و اجزای بدنت یکدیگر را حس نمیکنند ؛ تو در این حالت ، حقیقت و وجودی برای خودت میابی ؛ یعنی تو در این حالت ، اصل «بودن» و «هستی» را برای خودت میابی. این یافتن ِ تو دلیل بر اینست که حقیت ِ وجود تو واقعیتی غیر از جسم ِ توست... »

در ضمن در مورد خروج روح در خواب هم باید بگم قبلا یک مستند علمی در شبکه ی آموزش در این مورد دیده بودم!
که در اون شخصی ادعا می کرد که در خواب، برخی اوقات روح از بدنش بی اختیار خارج می شه و خودش رو معلق بالای سر جسمش می بینه و دکتری روانشناس ( یا روانپزشک! نمی دونم Big Grin) برای آزمایش صحت ادعای اون شخص، در محلی مجهز به دوربین، روی یک کاغذ ،یک کد رو بالای سر شخص، طوری که او نبیند یادداشت کرد و گفت پس از بخواب رفتن این کد رو به خاطر بسپاره ! و چنین هم شد و ادعای اون شخص اثبات شد.! البته اعتبار این مستند خیلی مشخص نیست ولی خوب قابل تامله!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mouj82 ، غربت تشیع ، سیمرغ ، قلب
۲۰:۵۰, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #14

(۲۲/شهریور/۹۲ ۱۸:۲۰)namekarbary نوشته است:  ضمنا درسته که مغز یه موضوع ناشناخته ست. این به این معنی نیست که چیزهایی که در مورد مغز می دونیم "نادرست" هستن.
خوب خواب جزو آنهایی است که دانشمندان در مورد آن نمی دانند.
نقل قول:
فکر می کنم این منبع منسبی هست
http://www.goertzel.org/dynapsyc/2005/ZhangDreams.htm
این منبع شما می گوید:
Every person on earth dreams every night. But "Why do we dream?" or "What is the function of dreaming?" Although these questions have been the subject of a debate for centuries, the answers to these questions are still unknown.
یعنی پاسخ این سوالات که چرا و چگونه خواب میبینیم هنوز ناشناخته است.
دوما این مقاله فقط در حد یک فرضیه است. ( this paper hypothesizes). فرضیه هم با نظریه فرق دارد.
سوما فقط در مورد یک نوع از خواب
(type II dream) صحبت می کند.
اگر این فرضیه درست باشد فقط در مورد یک نوع از خواب درست است.
(صرفا جهت اطلاع: از نظر دین اسلام هم چند نوع خواب هست که یک نوع آن اضغاث احلام نام دارد که می تواند ناشی از خاطرات باشد و این نوع خواب تعبیر هم ندارد.)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، سیمرغ
۲۱:۳۵, ۲۲/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۲۱:۳۸ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #15

نقل قول:یکی از بهترین راههای اثبات، استفاده از برهان ابن سینا هست که می گوید
که حسن.س هم بلافاصله در پست بعد ردش کرد.

نقل قول:خوب خواب جزو آنهایی است که دانشمندان در مورد آن نمی دانند.
در مورد خواب هم چیزهایی هست که می دونیم و چیزهایی هست که نمی دونیم.

نقل قول:این منبع شما می گوید:
Every person on earth dreams every night. But "Why do we dream?" or "What is the function of dreaming?" Although these questions have been the subject of a debate for centuries, the answers to these questions are still unknown.
یعنی پاسخ این سوالات که چرا و چگونه خواب میبینیم هنوز ناشناخته است.

دوما این مقاله فقط در حد یک فرضیه است. ( this paper hypothesizes). فرضیه هم با نظریه فرق دارد.

همون طور که گفتم چیزهایی هست که نمی دونیم. دقیقا از مکانیزم پردازش اطلاعات نیستیم. ما نمی دونیم این اطلاعات چه طوری و به چه دلیل پردازش می شن اما می دونیم که خواب حاصل پردازش همین اطلاعات هست. ضمنا نظریه/فرضیه قدیمی تر (Activation-Synthesis) که از سال 77 عنوان شده هم همین مطلبو تایید می کنه. (اگه با دقت بخونید بند اول فقط می گه نمی دونیم کاربرد و دلیل خواب دیدن چیه نه این که چگونه رویا می بینیم) توصیه می کنم مقاله هم تا آخر خونده بشه.

و حتی یک گمان هم باشه به صرف وجود چنین گمانی اثبات خودبه خود باطله.

نقل قول:سوما فقط در مورد یک نوع از خواب (type II dream) صحبت می کند.
اگر این فرضیه درست باشد فقط در مورد یک نوع از خواب درست است.
(صرفا جهت اطلاع: از نظر دین اسلام هم چند نوع خواب هست که یک نوع آن اضغاث احلام نام دارد که می تواند ناشی از خاطرات باشد و این نوع خواب تعبیر هم ندارد.)
خب دیگه منم گفتم که اثبات این که نوع دیگه ای از خواب وجود داره با شماست.
۲۱:۵۸, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #16

(۲۲/شهریور/۹۲ ۲۱:۳۵)namekarbary نوشته است:  که حسن.س هم بلافاصله در پست بعد ردش کرد.

معلوم نیست این رد شدن وارد و درست باشد. نیاز به بررسی دقیق تر دارد.

نقل قول:در مورد خواب هم چیزهایی هست که می دونیم و چیزهایی هست که نمی دونیم.
نه اینکه هیچی ندونیم ولی کلا خواب جزو پدیده های ناشناخته است. البته این هم منبعش:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dream
The content and purpose of dreams are not definitively understood, though they have been a topic of scientific speculation and a subject of philosophical and religious interest throughout recorded history.
خلاصش یعنی خواب هنوز فهمیده نشده است (توسط دانشمندان)

نقل قول:خب دیگه منم گفتم که اثبات این که نوع دیگه ای از خواب وجود داره با شماست.
خوب همین مقاله شما وقتی می گوید که این تحقیق در مورد خواب نوع II است (type II dream) یعنی انواع دیگر هم دارد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، سیمرغ
۲۲:۱۳, ۲۲/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۲۲:۱۳ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #17
آواتار
به نام اللهHeart

جدای از حواس چشایی، لامسه ...،
احساساتی مثل محبت، عشق، میهن پرستی، حس مادرانه ... را در کدام دسته از احساسات مادی می توان طبقه بندی کرد؟!!
من فکر می کنم اگر نتوانیم در هیچگونه از احساسات مادی انها را طبقه بندی کنیم پس چیزی جز ماده در وجود ماست
،
۲۲:۳۰, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #18

(۲۲/شهریور/۹۲ ۲۲:۱۳)سیمرغ نوشته است:  به نام اللهHeart

جدای از حواس چشایی، لامسه ...،
احساساتی مثل محبت، عشق، میهن پرستی، حس مادرانه ... را در کدام دسته از احساسات مادی می توان طبقه بندی کرد؟!!
من فکر می کنم اگر نتوانیم در هیچگونه از احساسات مادی انها را طبقه بندی کنیم پس چیزی جز ماده در وجود ماست
،
اینها همش به روان آدمی مربوط هست و به بعد غیر مادی هیچ ربطی نداره!
۲۳:۰۸, ۲۲/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #19
آواتار

هدف از ایجاد تاپیک چیه؟!
شما می خواهید اثبات کنید آن هم فقط با علم تجربی؟که با اثبات این مورد به اثبات چه برسید؟
بعضی چیزها را نمی توان فقط با تجربه برای کسی اثبات کرد

هرچند خواب می تواند راه اثبات خوبی در این مورد باشد

نقل قول:یا دیدن آینده در خواب که چون ماده نمی تواند به آینده برود پس این روح است که به آینده می رود. که این هم قابل اثبات نیست. یعنی معلوم نیست که ادعای دیدن آینده در خواب توسط یک شخص راست باشد و دروغ نباشد.

اگر نمونه ای بیاوریم که مثلا شخصی ادعا کند خوابی دیده و بعدا در آینده هم واقعا اتفاق بیفتد، شما چه دلیلی برای رد آن می آورید؟
منظورم این است که مثلا دلیل می آورید که از طریقی غیر از خواب متوجه وقوع اتفاقی در آینده شده!

نقل قول:اینها همش به روان آدمی مربوط هست و به بعد غیر مادی هیچ ربطی نداره!

بله درسته!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب
۲۳:۴۱, ۲۲/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/شهریور/۹۲ ۴:۳۵ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #20

نقل قول:معلوم نیست این رد شدن وارد و درست باشد. نیاز به بررسی دقیق تر دارد.
معلوم نیست رد درست باشه یعنی این که معلوم نیست این اثبات درست باشه و این حرف مترادفه با این که اثبات رد شده.
ویرایش: تمام کاری که این آزمایش فرضی داره سعی می کنه انجام بده اینه که هر گونه ارتباط حسی با دنیای خارج رو قطع کنه. اما در همون مرحله اول شکست می خوره چون ارتباط با خاطرات رو حذف نمی کنه. فکر می کنم این استدلال خودبهخود رد شده ست.
نقل قول:نه اینکه هیچی ندونیم ولی کلا خواب جزو پدیده های ناشناخته است. البته این هم منبعش:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dream
The content and purpose of dreams are not definitively understood, though they have been a topic of scientific speculation and a subject of philosophical and religious interest throughout recorded history.
خلاصش یعنی خواب هنوز فهمیده نشده است (توسط دانشمندان)
خب باشه این ها که ذکر شد چیزی در مورد خواب نمی دونن.
الان چه نتیجه ای می شه از این گرفت.

نقل قول:خوب همین مقاله شما وقتی می گوید که این تحقیق در مورد خواب نوع II است (type II dream) یعنی انواع دیگر هم دارد.
منظور این بود که ثابت کنید خواب انواع دیگه ای (مانند رویای صادقه) داره که می شه باهاش وجود روح رو ثابت کرد. نه رویا انواع مختلفی داره!

نقل قول:اگر نمونه ای بیاوریم که مثلا شخصی ادعا کند خوابی دیده و بعدا در آینده هم واقعا اتفاق بیفتد، شما چه دلیلی برای رد آن می آورید؟
منظورم این است که مثلا دلیل می آورید که از طریقی غیر از خواب متوجه وقوع اتفاقی در آینده شده!
طبیعیه. مغز در بیداری قدرت تفکر منطقی داره و می تونه آینده رو پیش بینی کنه. در خواب هم این قدرتش کاملا از بین نمی ره پس اصلا تعجب نمی کنم که انسان رویای صادقه ببینه.
ضمنا یه نمونه می تونه اتفاق باشه. در واقع در یک جامعه بزرگ این طبیعیه که تعدادی پیدا بشن که خواب دیده باشن و خوابشون به واقعیت پیوسته باشه.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا