کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
***افراط یا تفریط یعنی چی ؟***
۱:۰۵, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

در زندگی روزمره به این حرف در جاهای مختلف و زندگی برخوردم که بزرگواری به دوست

بزرگوار دیگر میگه افراط میکنید و بزرگوار دیگر به اون فرد میگه تفریط میکنی !

حال میخواهم به نتیجه ای برسیم که معنای درست ان برسیم تا خیلی از مشکلات حل بشود

البته نگاه کردم در این پست در مورد افراط و تفریط بحث شده بود ولی دغدغه اول در ان پست حجاب بود و در

مورد اون بحث شده بود حال منظور بنده کلی است و در سیره اهل بیت کجاها بطور ارام برخود کرده اند

و کجاها محکم برخود میکردند و ما چه موقع این رفتارها را باید رعایت کنیم؟

یاعلی.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، آلاله ، وحید110 ، جویای حقیقت ، آیلار ، SAViOR ، مهدی2012 ، ترنم ، meshkat ، Aryha ، ندا دهنده ، سید ابراهیم ، mahpare ، Farzaneh ، عبدالرحمن ، Justice Bringer ، sagheb ، Sakineh ، حسن.س. ، janali ، یاســین
۱:۴۷, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #2

بسم الله

موضوع مهمی است که البته باید مواظب باشید سیاسی نشه...

برای شروع خدمتتون عرض کنم که ابتدا باید ببینیم تعریفمون از حد وسط در کارها چیه. آیا قائل به تعریف دوگانه هستیم یا سه گانه؟

سه گانه یعنی یک راه درست به عنوان حد وسط در نظر میگیریم و طرف های چپ و راست این راه رو منحرف میدونیم.

دوگانه یعنی یک جبهه ی حق و یک جبهه ی باطل که در تقابل و تضاد با یکدیگر هستن رو در نظر میگیریم و هرچیزی که در جبهه ی حق باشد حق و هرچیزی که در تقابل با حق و در جبهه ی باطل حضور داشته باشد را باطل میدانیم؟

به نظر میرسه این دو تعارضی با هم ندارن و یکی هستن ولی اینطور نیست. یکی از این تعاریف ، کاذب و انحرافی است و نشانه اش هم این است که همه جا صحیح نیست (فقط بعضی جاها)

هرکس پاسخ صحیح داد اعتبار دریافت خواهد کرد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، آلاله ، SAViOR ، مهدی2012 ، rahbin ، meshkat ، Aryha ، سید ابراهیم ، Farzaneh ، عبدالرحمن ، Justice Bringer ، sagheb ، janali
۹:۱۲, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
لطفا از افراط و تفریط چند تا مثال بزنید، چون این تفریط تو مغزم نمیره Huh
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، سید ابراهیم ، عبدالرحمن
۱۳:۳۲, ۱۳/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مهر/۹۲ ۱۳:۴۳ توسط عبدالرحیم.)
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

نقل قول:موضوع مهمی است که البته باید مواظب باشید سیاسی نشه...

از تذکرتان ممنون و دقیقا برای اینکه یه مقدار ذهنیتها به سمت سیاسی نره از استفاده کلمه اعتدال حذر کردم و مد نظرم

کلی تراز مسائل سیاسی میباشد.

و به مطلب خوبی اشاره کردید دو جبهه بیشتر ندارین حق و باطل

و در مورد اقای مهدی2012

نقل قول:لطفا از افراط و تفریط چند تا مثال بزنید، چون این تفریط تو مغزم نمیره [تصویر: huh.png]

یه مثال ساده بزنم از مسائل اخلاقی میتوان از

یکی بخل می ورزد ودیگری بی حساب سخاوت به خرج می دهد.یکی از خلق جدا می شود ودیگری حق رافدای خلق می کند."

ماشاءالله بزرگواران در جاهای مختلف به هم میگم افراط میکنید یا تفریط بیائید اینجا

مشخص کنیم تا با کمک هم این مسئله را حل کنیم
Smile

یاعلی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، آلاله ، Aryha ، Havbb 110 ، سید ابراهیم ، مهدی2012 ، Farzaneh ، عبدالرحمن ، janali
۱۴:۰۳, ۱۳/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مهر/۹۲ ۱۴:۲۶ توسط آلاله.)
شماره ارسال: #5

(۱۳/مهر/۹۲ ۱:۴۷)Havbb 110 نوشته است:  بسم الله

موضوع مهمی است که البته باید مواظب باشید سیاسی نشه...

برای شروع خدمتتون عرض کنم که ابتدا باید ببینیم تعریفمون از حد وسط در کارها چیه. آیا قائل به تعریف دوگانه هستیم یا سه گانه؟

سه گانه یعنی یک راه درست به عنوان حد وسط در نظر میگیریم و طرف های چپ و راست این راه رو منحرف میدونیم.

دوگانه یعنی یک جبهه ی حق و یک جبهه ی باطل که در تقابل و تضاد با یکدیگر هستن رو در نظر میگیریم و هرچیزی که در جبهه ی حق باشد حق و هرچیزی که در تقابل با حق و در جبهه ی باطل حضور داشته باشد را باطل میدانیم؟

به نظر میرسه این دو تعارضی با هم ندارن و یکی هستن ولی اینطور نیست. یکی از این تعاریف ، کاذب و انحرافی است و نشانه اش هم این است که همه جا صحیح نیست (فقط بعضی جاها)

هرکس پاسخ صحیح داد اعتبار دریافت خواهد کرد...

بسم الله الرحمن الرحیم

اگه منظورتون از نوشتن این مطالب اینه که ما بیایم بگیم "حرکت کردن بین حق و باطل اسمش اعتدال نیست", پس میبینید که خودتون دارید بحث رو سیاسی میکنید !!!!! (جایزه منو کی میدید!!؟؟؟
Big GrinBig Grin)

اولین چیزی که به ذهن هرکسی میرسه همون سخنان اون فرد خاصه (به جهت سیاسی نکردن تاپیک اسمشونو نمینویسم!Big GrinBig Grin) اما بهتره اجازه بدید هرکسی از دیدگاه خودش افراط و تفریط رو تعریف کنه ! ok ؟؟Big Grin

معصومین دربرخورد با اصول بسیار محکم بودن و ذره ای از اونا کوتاه نمیومدن و حتی درمواقعی برخوردهای تندی داشتند !

اما درمسائل شخصی حتی بدترین توهین ها بهشون میشده اما با صبر و آرامش سعی میکردن طرف مقابلشونو قانع کنند !

که ما امروز ظاهرا رفتارمون برعکس این حالته !!!!HuhHuh

به نظر من برای پیدا کردن مرز افراط ها و تفریط ها باید از همین نوع روایات استفاده کنیم, یعنی ببینیم معصومین کجاها عصبانی میشدن و کجاها صبور بودن, در برخورد با چه افرادی اینطور رفتار میکردن؟

چون خود طرف مقابل هم مهمه که کیه و چطور فکر میکنه !
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meshkat ، عبدالرحیم ، سدرة المنتهی ، SAViOR ، Aryha ، سید ابراهیم ، مهدی2012 ، عبدالرحمن
۱۴:۳۴, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
سلام
اون جمله اصلا ربطی به سیاست نداره، حالا این وسط یه آدم سیاسی ازش استفاده کرده دلیل بر سیاسی بودن مطلب نیست

تعریف دوگانه از اعتدال، که یک جبهه حق و یک جبهه باطله کاملا اشتباه می باشد
زیرا در این حالت ما یک نوع اطلاق را باید قائل شویم : یعنی حق است و خلاف آن باطل می باشد و یا بالعکس پس دیگر حد وسطی وجود ندارد یعنی نفس کار بالذاته حق می باشد و یا باطل : به عبارتی نمی شود سر سفره معاویه شام خورد و بعد با علی (علیه السلام) نماز خواند.
پس معنی افراط و تفریط در تعریف دو گانه نمی گنجد. زیرا در این حالت ممکن است نفس کار حق باشد، درست باشد، ولی عبور از حد و مرز آن موجب خسارات و مفسده های دیگر شود
مثل قضیه انفاق پیامبر: نفس انفاق کار درستی می باشد ولی پیامبر به حدی پیش رفتن که حتی جامه خود را نیز دادن و برای نماز دیگر لباسی نداشتن که بپوشن و از خانه بیرون روند(اون طور که تفاسیر اومده فک کنم تفسیر نورالثقلین)
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، SAViOR ، آلاله ، عبدالرحمن ، sagheb ، janali
۱۵:۰۶, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
عرض سلام و ادب و احترام خدمت دوستان .Smile

و تشكر از شما بابت ايجاد تاپيك خوبتون.اميدوارم حداقل اين مبحث منحرف نشه.!!!Smile

ببينيد من فكر ميكنم اگه ملاك رو دين قرار بديم نه افراطي در رفتار داريم و نه تفريط.

مشكل ماها اينه كه حتي دين رو هم طبق سليقه خودمون رفتار ميكنيم.

از ريزترين مسايل تا بزرگترينش بيشتر سليقه اي رفتار ميكنيم.

به عنوان مثال تالار كه جديدا دوستان به خاطر افراط و تفريط در ابراز سلايق خودشون اكثر تاپيكهارو منحرف ميكنن.

براي هرچيزي ي معياري هست و ما مسلمونيم و انسانهايي داريم كه الگو بشن برامون.مشكل همه ماها(چه قشر مذهبي چه غير مذهبي)همه كارهارو طبق علايق انجام ميديدم نه طبق دين.

افراط يعني اينكه مثلا درمورد حجاب خدا ميگه گردي صورت ولي من بگم نه،حتي گردي هم نه.بيشتر بپوشونم.!!!

خدا ميگه در حد لزوم با نا محرم حرف زدن ولي من بگم نه!حتي اگه بميرم با نا محرم حرف نميزنم.

خدا ميگه در ي بحثي ادب رو رعايت كنيم ولي من بگم نه!!چون طرف مقابلم با من هم سليقه نيست پس بايد دعوا بيفتم.و اصلا فكر نكنم كه شايد طرف مقابلم حق داره و حرف من اشتباست!!!

خدا ميگه صبر داشتن ولي من بگم هرجا به مصلحته صبورم.

دين ميگه اگه ي بنده اي خطا كرده و مياد از شما كمك ميخواد شما نااميدش نكن بهش اميد بده(چون اصل خداست كه ميبخشه)ولي من بگم نه!!و شروع كنم به توهين به طرف مقابلم.

اينا همش ميشه افراط و تفريط در رفتار.

پس اصل دين اگه رعايت بشه همه چيز حل ميشه.Smile

التماس دعا

امضای ترنم
آب را گل نكنید . . .
شاید از دور علمدار حسین،
مشك طفلان بر دوش،
زخم و خون بر اندام،
می رسد تا كه از این آب روان،
پر كند مشك تهی، ببرد جرعه آبی برساند به حرم،
تا علی اصغر بی شیر رباب، نفسش تازه شود و بخوابد آرام . . .
آب را گل نكنید . . .

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، SAViOR ، Havbb 110 ، آلاله ، سید ابراهیم ، مهدی2012 ، Farzaneh ، عبدالرحمن ، janali
۱۷:۴۲, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
نقل قول: یه مثال ساده بزنم از مسائل اخلاقی میتوان از

یکی بخل می ورزد ودیگری بی حساب سخاوت به خرج می دهد.یکی از خلق جدا می شود ودیگری حق رافدای خلق می کند."
پس تفریط هم همون افراطه و فرقش اینه که از اون طرف بام میفته!

نقل قول: افراط يعني اينكه مثلا درمورد حجاب خدا ميگه گردي صورت ولي من بگم نه،حتي گردي هم نه.بيشتر بپوشونم.!!!
فرض کنید یک خانمی احساس میکنه وقتی اون گردی صورت رو بپوشونه به خدا نزدیک تر میشه چون اونجوری دیگه هیچ جوونی بهش نگاه نمیکنه و احساس آرامش میکنه و کمتر شیطان اون رو وسوسه میکنه. به نظرتون الان هم میشه به اون فرد گفت افراطیه؟

یه چیز دیگه: یک فردی میگه پوشاندن صورت برای خانم ها واجبه و دلایلی هم برای خودش میاره ولی دلایلش از خودشه و حرف اسلام نیست(خودش هم میدونه حرف خودشه و حرف اسلام نیست). به نظرتون این افراطیه؟
حالا فرد دیگه ای پیدا میشه و فکر میکنه که اسلام پوشاندن صورت رو واجب کرده،(مثلا حدیثی رو اشتباه خونده) و از سر ناآگاهی غیر عمد روی حرفش پافشاری میکنه.به نظرتون این فرد هم افراطیه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، عبدالرحمن
۱۸:۱۶, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
به نام خدا

نمونه واضح افراط و تفریط در ایران: مسئله گشت ارشاد (افراط) و از آنطرف پوشش زننده خیلی از دختران (تفریط)

اگر در این ده بیست سال، گشت ارشادها مفید بود الان دختران با استرچ و ساپورت در خیابانها جولان سکسی نمیدادند.

بعد از هر افراط همیشه تفریطی وجود دارد و بعد از هر تفریطی هم افراطی. البته این مختص به جوامعی میباشد که هنوز به درستی متمدن نشده اند و آموزه های دینی را به درستی اجرا نمیکنند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، مهدی2012 ، عبدالرحمن ، مجتبی110
۱۸:۲۸, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار
(۱۳/مهر/۹۲ ۱۷:۴۲)مهدی2012 نوشته است:  پس تفریط هم همون افراطه و فرقش اینه که از اون طرف بام میفته!

فرض کنید یک خانمی احساس میکنه وقتی اون گردی صورت رو بپوشونه به خدا نزدیک تر میشه چون اونجوری دیگه هیچ جوونی بهش نگاه نمیکنه و احساس آرامش میکنه و کمتر شیطان اون رو وسوسه میکنه. به نظرتون الان هم میشه به اون فرد گفت افراطیه؟

یه چیز دیگه: یک فردی میگه پوشاندن صورت برای خانم ها واجبه و دلایلی هم برای خودش میاره ولی دلایلش از خودشه و حرف اسلام نیست(خودش هم میدونه حرف خودشه و حرف اسلام نیست). به نظرتون این افراطیه؟
حالا فرد دیگه ای پیدا میشه و فکر میکنه که اسلام پوشاندن صورت رو واجب کرده،(مثلا حدیثی رو اشتباه خونده) و از سر ناآگاهی غیر عمد روی حرفش پافشاری میکنه.به نظرتون این فرد هم افراطیه؟

با احترام فراوان به شما،ببينيد اقا مهدي گرامي بنده عرضم اين نيست كه اون خانمي كه بيشتر از حد رعايت ميكنه يعني افراطيه!!!

عرض بنده اينه كه هركي در حد(گردي صورت هم رعايت كنه كارش ايرادي نداره)روي صحبتم بيشتر با اوناييه كه حتي اصل شرع رو هم بيشتر توقع دارن.Huh

مثلا فرض بر اينكه من نوعي بخوام به هر دليلي بيشتر از گردي صورتمو بپوشونم.ولي حق ندارم به اون خانمي كه فقط گردي صورتو ميپوشونه ايراد بگيرم.چون كار اون هم درسته.اگه ايراد بگيرم ميشه يه تعصب افراطي كه خدا هم قبول نداره.درسته؟؟

اميدوارم منظورمو رسونده باشم.Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، مهدی2012 ، عبدالرحمن ، janali
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]