کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شوخی و بگو بخند با نامحرم
۱۱:۵۵, ۷/آبان/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام

یه بار با یکی از مردان خدا تماس گرفتم و چند تا سوال پرسیدم . احتمالا خیلی به درد هممون میخوره

گفتم حاج اقا کسایی که اقوام بد حجاب دارن و مجبورن برای صله رحم برن دید و بازدید چه باید بکنند ایا ترک رابطه کنیم؟

گفتند ترک رابطه لازم نیست . اما نباید با نامحرم قاطی بشید .
و بخند و دل دادن قلوه گرفتن و ... اینها نباید باشه . نباید نامحرم رو به خودتون راه بدید .
رفتار رسمی . مثل وقتی میرید بانک کارمند بانک کارتون رو میخواد راه بندازه همون رفتار

گفتم حاج اقا خوب ما رعایت میکنیم نگاه هم نمیکنیم اما اخرش چشممون ممکنه بخوره بهشون .
گفت خوب نگاهتون رو بردارید سریع . مهم همون خودمونی نشدن هست .
در مورد این مطلب روایات فراوانی داریم که خیلی هم جدیه . و همین بگو بخند راه رو برای شیطان و خیلی داستان ها باز میکنه . و راه صراط مستقیم رو ممکنه بر بنده خدا ببنده .

در ضمن بهانه هایی از این قبیل که ما با هم بزرگ شدیم و طرف مثل خواهرمه و سنمون به هم نمیخوره و ... هزار بهانه ای که شسطان وسوسه میکنه رو هم باید ریخت دور

اقا شما سخت میگیرید و ولش کن بابا خدا رحیمه و اینها هم کمکی نمیکنه .

راه اینه حالا با بهانه کج بشی میری تو خاکی حالا ۱۰۰۰ جور بهانه بیاری باز میری تو خاکی ...

یا حق
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fatemeh zahra ، مجید املشی ، Mohammad Trust ، Havbb 110 ، أین المنتظر ، مصباح ، ســــــاقی ، علی 110 ، درست پسند ، meshkat ، aboutorab ، MohammadSadra ، یاســین ، sarallah ، mahdy30na ، میلاد.م ، Night_World ، Farzaneh ، Agha sayyed ، keyvan-rostamy ، در جستجوی سختی ، شیدا ، Tolou ، لبخند خدا ، عبدالرحیم ، ترنم ، azade ، عبدالرحمن ، انصارالمهدی ، منادی حق ، ZaHrA110M ، Detector ، منتظر کوچولو ، خیبر110 ، parisan ، یا ثارالله ، هانا ، mahramaneh ، احمد شاکر ، حسن.س. ، حسن عزتي ، mahyamatin ، آیلار ، بیداری12 ، nafas ، Islam ، ali.khm ، فاطمه خانم ، 313flowers ، آیات ، fatemeh ، مرهم ، help me ، fatemeh-55 ، Hadith ، شهرام ، السا ، فدايي ولايت ، جویای حقیقت ، ضحی ، fafa* ، سیمرغ ، ali0077 ، خادمة الزهرا ، مجنون ، amirak ، مهیار 133 ، نورالسادات ، نرگس مهدوی ، soshiant

آغاز صفحه 11 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲:۰۲, ۱/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۲ ۲:۰۴ توسط لبخند خدا.)
شماره ارسال: #101
آواتار
آقایون و خانوما....بحث بنده تموممممممممم شددددددد....
اصلا شما مهلت نمیدین!! من دارم با آقای وحید110 سر این موضوع "که توی هدایت جوونا اینقدر سختگیری نکنید و حتما لزومی نداره شما عین احکامو انجام بدین" دارم بحث میکنم....!! خواهران گرامی و برادران گرامی بندهههه هزار بار گفتم نه نامحرم هم سنو سال خودمونننننننن ،نامحرم 60 ساله فهمیدین؟؟؟؟؟؟؟؟؟

من احمق نیستم پاشم برم واسه هدایت شدنم برم پیش یه پسر20 و خورده ای ساله....ای بابا!!
نمیزارید آدم به یه نتیجه برسه!!!

من دیگههههههه ادامه نمیدم و سر حرفمم هستم هرکی هم هرچی دلش میخواد بگه ...خدانگهدار
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، وحید110 ، فاطمه خانم
۷:۰۵, ۱/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۲ ۷:۳۰ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #102

این ارسال بالا رو ندیده بودم.
به هر حال خداوند در آیات قرآن چیز دیگری می‌فرماید:

(۱/بهمن/۹۲ ۰:۰۰)دختر خورشید نوشته است:  ..من اینو واسه ی به راه آوردن دختر جوون سوسول مناسب نمیبینم (ببینید دخترای اطرافمو میبینم دیگه که دارم میگم...)ولی اگه یه دختر مذهبی باشه ناراحت نمیشه دختر سوسول هم ببینه بهش بَر میخوره که مثلا این آقا چی پیش خودش فکر کرده و...!!
کلا گمون نکنم موافق باشن چون بعدش هر صفتی رو به اون آقا نسبت میدن!!
اگه بخوایم دقیقا طبق دستورات اسلام و دین برای هدایت یه جوون با جنس مخالف عمل کنیم بنظرتون بهتر نیست هدایت نکنیم؟؟و اون جوون توی جهالت باقی بمونه خوبه آیا؟؟یا اینکه برن سمت شیطان پرستی و فرقه هایی که توش آزادی داره. ؟؟توی فیس بوک یه آقایی یه صفحه باز کرده بود که یک گروه و فرقه جدید بودن ، نوشته بود که توی فرقه ی ما نماز بدون وضو هستش و کلا در طول روز 2 رکعت نماز بیشتر نمیخونیم و......!!! جووناهم گفتن خب این بهتر از دین خودمونه دیگه رفتن عضو شدن و دیگه بقیه شو خودتون پیش بینی کنین!! آخه این درسته؟؟؟ آخه من خودم دلم واقعا براشون میسوزه...!! این خیلی براتون لذت بخشه که بتونین یه جوون رو هدایت کنین.
ببینید من این حرفارو از خودم درنمیارم دارم دخترهای اطراف خودمو میبینم دیگه وکثافت کاریهاشونو دارم به عینه میبینم و راه هدایتشونو گفتم دیگه خوددانی!! حالا واسه هدایت یه دختری که هر لحظه داره کار حرام انجام میده (من خودم اینو بین بچه های کلاسمون بررسی کردم کارهایی که توی مدرسه انجام میدن همش تو دینمون حرامه که علت همش اینه که نماز نمیخونن)چه اشکالی داره یه احکامی رو زیر پا بزاریم ولی باعث هدایت اون بشیم؟؟؟ شما خشک بازی دربیاری اصلا محل نمیدن و میگن بروبابا این یارو دیگه چی میگه...!!اینطوری ان برادر...بعلههههه
متوجه منظورتون شدم.
یک نکته اینه که هدایت اول از ایمان شروع میشه، نه اینکه طرف کافر باشه و بهش بگیم اینها رو رعایت کن. اگر ایمان آورد بهش میگیم.
بعد در مورد اینکه چقدر باید برای هدایت دیگران مایه بذاریم:

سوره مائده، آیه 105: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَيْكُمْ أَنفُسَكُمْ ۖ لَا يَضُرُّكُم مَّن ضَلَّ إِذَا اهْتَدَيْتُمْ ۚ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعًا فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ
ای کسانی که ایمان آورده‌اید! بر شما خودتان است(کار خودتان از شما خواسته شده است)، هرگاه شما راهیافته باشید کسی که گمراه شده باشد به شما زیان نمی‌رساند. بازگشت همگی شما بسوی خداوند است، آنگاه شما را از آنچه انجام می‌دادید آگاه می‌سازد.

سوره بقره، آیه 272: لَّيۡسَ عَلَيۡكَ هُدَٮٰهُمۡ وَ لَـٰكِنَّ ٱللَّهَ يَهۡدِى مَن يَشَآءُ‌...
هدايت آنان بر [عهده‏] تو نيست، بلكه خدا هر كه را بخواهد هدایت می‌کند...

یعنی آن خدایی که صاحب ایمان و دل و انسان و بهشت و جهنم هست فرموده که ما مسئول هدایت خودمون هستیم و مسئول هدایت دیگران نیستیم، و در مورد دیگران تنها مسئولیتی که داریم تذکر نیکو هست و اگر در این مسئولیتمون کم بذاریم خطاکاریم( Sad مثلاً یه بار جواب یه نفر رو نیکو ندیم مثل بعضی‌ها که ادعا میکنن درست می‌پسندن Sad ).

سوره بقره، آیه 38: قُلْنَا اهْبِطُواْ مِنْهَا جَمِيعاً فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُم مِّنِّي هُدًى فَمَن تَبِعَ هُدَايَ فَلاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَ هُمْ يَحْزَنُونَ
گفتيم: همه از آن [بهشت] فرو شويد، پس اگر از جانب من هدایتی برايتان آمد، بر آنها که از هدایت من پيروی کنند بيمی نخواهد بود و اندوهناک نمی‌شوند.

یعنی هدایت از جانب خداست و همه‌کس و همه‌چیز وسیله‌اند برای هدایت خداوند.

سوره آل عمران، آیه 26: قُلِ ٱللَّهُمَّ مَـٰلِكَ ٱلۡمُلۡكِ تُؤۡتِى ٱلۡمُلۡكَ مَن تَشَآءُ وَ تَنزِعُ ٱلۡمُلۡكَ مِمَّن تَشَآءُ وَ تُعِزُّ مَن تَشَآءُ وَ تُذِلُّ مَن تَشَآءُ‌ۖ بِيَدِكَ ٱلۡخَيۡرُ‌ۖ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَىۡءٍ۬ قَدِيرٌ۬
بگو: بار الها! [اى‏] صاحب فرمانروايى! فرمانروایی را به هر كه خواهى می‌دهى و از هر كه خواهى فرمانروایی را باز می‌ستانى، و هر كه را خواهى عزّت می‌بخشى و هر كه را خواهى خوار می‌كنى، نیکی‌ها به دست توست به راستی که بر هر كارى توانايى.

یعنی هرکس بخواد مردم رو هدایت کنه یا گمراه کنه، این خداست که تعیین میکنه کارش سبب چه چیزی برای مردم بشه(سبب هدایت برای اونها که تابع هدایت باشند و سبب گمراهی برای اونها که نافرمانی کنند).

(یک نکته‌ی غیرمرتبط: چطور خداوند هم عزت می‌بخشه و هم خوار می‌کنه، ولی فقط نیکی‌ها به دست خداست؟ پاسخ)

نه تنها به ما اجازه داده نشده که برای خوشامد کافران احکامی رو زیرپا بذاریم، بلکه بشدت نهی شده‌ایم از اینکه تا زمانی که کافرند و گناه رو خوش دارند باهاشون دوستی کنیم:
سوره آل عمران، آیه 28: لَّا يَتَّخِذِ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٱلۡكَـٰفِرِينَ أَوۡلِيَآءَ مِن دُونِ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ‌ۖ وَ مَن يَفۡعَلۡ ذَٲلِكَ فَلَيۡسَ مِنَ ٱللَّهِ فِى شَىۡءٍ إِلَّآ أَن تَتَّقُواْ مِنۡهُمۡ تُقَٮٰةً۬‌ۗ وَ يُحَذِّرُكُمُ ٱللَّهُ نَفۡسَهُ ۥ‌ۗ وَ إِلَى ٱللَّهِ ٱلۡمَصِيرُ
مؤمنان نبايد كافران را به جاى مؤمنان دوست بگيرند، و هر كه چنين كند در هیچ چیز از خدا نیست، مگر اينكه از آنان به دلیلی بترسید. و خدا شما را از خودش بر حذر می‌دارد و بازگشت به سوى خداست.

یک شرط داره: «مگر اينكه از آنان به دلیلی بترسید»
به این شرط اصطلاحاً میگن «تقیه» و یعنی یه نفر جایی که مجبور باشه(از ترس جان و آبرو) وانمود کنه که از اونهاست تا بهش آسیبی نرسونن و از دستشون خلاص بشه.

اینها سخن خداوندی است که مهربانی‌اش نسبت به یک فرد از مهربانی اون فرد نسبت به خودش بیشتر هست. ولی وقتی شخصی به جهت دوست داشتن گناه چشمش رو بر روی دلایلی که برای ایمان گفته میشه ببنده، ظلم بسیار عظیمی در حق خودش کرده و در این حال ارحم الراحمین هدایتش نخواهد کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، SAViOR ، لبخند خدا
۷:۱۳, ۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #103
آواتار
نقل قول:خب مثلا نگاش کنی چه اشکالی داره ؟؟؟ اون خانوم که فکرهای بد بد نکرده که به اون آقا مراجعه کرده....نمیگم بخنده به طرف ها..اگه آدم جدی هستش و فوق العاده مذهبی دیگه سرشو نندازه پایین...الان من دارم درمورد دخترای همسنو سال خودم حرف میزنما نه یه خانوم 40 ساله و متاهل اشتباه نشه!!

راستش رو بخواهید ما از دین داری یه هدفی داریم . هدف یا سلوک الی الله است . یا بهشت و ... . وقتی این هدف به دست میاد که عین اون دستورات رو انجام بدیم .

ما نمیتونیم چیزی رو کم و زیاد کنیم . اون داستانی که یه نفر میره پیش امام صادق (علیه السلام) رو بخونید امام (علیه السلام) یک دعا به ایشون یاد میده طرف یه کلمه بهش اضاف میکنه . امام میفرماید نه همون طوری که من میگم بگو .

چون اینها در عالم ملکوت اثاری داره که فقط با تبعیت به دست میاد . دقیقا مثل اینکه وقتی شما نمک توی اب بریزی شور میشه . شما نمیتونی نمک بریزی و انتظار شیرینی داشته باشی .

نمیتونی محکم به یه نامحرم نگاه کنی و بخندی اونوقت فکر کنی به جایی خواهی رسید.
میشه مثل نماز من در اوردی تراویح که با این که ۲ ساعت طول میکشه اجر که نداره هیچ ...

نگاه کردن هم احکامی داره خودتون میتونید مطالعش کنید

حالا چه باید کرد :
مثلا من میرم خونه فلان فامیل فلان مطلب رو با این که میدونم درسته نمیتونم رعایت کنم . باید روی نفسم کار کنم و این به سادگی میسر نیست و زمان میبره . ولی متوجه باشم و سعی خودم رو بکنم

اگر کسی بره به سمت خداوند . هیچ وقت تنها نمیشه . حتی اگر مونسش بشه ملک . نعمات خداوند

=====

شما به این جمله توجه نکردین . ((شوخی ربوی )) مثلا یه جایی نشستید نامحرم هست شما بدون قصد لذت میگید بابا این روحانی با این کلیدش . میخندن . شاید این اشکال نداشته باشه

یه وقتی میگی مهری جان شدی عین تانک!! بعد میخندن . یا ... نمیدونم مثالم نزدیک بود یا نه .

اما چیزی که به عنوان دستور اخلاقی گفتن این که این ها باعث راه دادن کسی به قلب نشه .

باز شما به این توجه نکردی که اثر از خداست . هدایت دست خداست .

در همه موارد مثل این و بقیه باید به سیره اءمه (علیه السلام) رجوع کنیم .

بنده تا همین قدر بلد بودم . گفتم هم بزارید برم قم سوال کنم . یا خودتون از یه عالم راستکی دین سوال کنید

در پناه خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند ، ELENOR ، Mohammad Trust ، SAViOR ، فاطمه خانم ، یاســین ، Night_World ، Havbb 110 ، ZaHrA110M ، لبخند خدا ، yamin ، ترنم ، بیداری اندیشه
۱۱:۳۳, ۱/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۲ ۱۱:۴۳ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #104
آواتار
ببخشید از اینکه من همش دخالت می کنم
اما
نقل قول:چه اشکالی داره یه احکامی رو زیر پا بزاریم ولی باعث هدایت اون بشیم؟؟؟
این کار صد در صد غلطه .
یا مثلا ما بییاییم و دین رو سانسور کنیم که بقیه خوششون بیاد که نمیشه .
به قول یک عزیزی :
شما ( نوعی اصلا من خودم )دین رو قبول می کنی . یا نمی کنی ... وقتی قبول کردی باید رعایت کنی .
این سانسور دیگه چیه ؟ یچی حرامه یچی حلال یچی هم مشکوک . در مشکوکش باید به وجدان و عقل سلیم رجوع کنی .
یه دفعه می بینی اون عقل نیست که یک مشکوکی رو برات حلال می کنه و نفس هست .
نامحرم هم 20 ساله و 60 ساله باشه فرقی نمی کنه . نامحرم نامحرمه .
این هم به ذهن و فیزیولوژی برمی گرده ...
میل آدم هیچ وقت تموم نمیشه ...
قصد ما از حضور در اینجا فقط صلاح هست . خوش به حال هر کس که بتونه بیشتر رعایتش کنه .

اینجا هستیم که اگر کسی حرف خوبی زد قبول کنیم .
نه اینکه کسی فکر کنه حرف خوبی زده برده یا من که یاد گرفتم ، باختم !
همه داریم یاد می گیریم .
مگر من خودم تکمیلم ؟ اگرم کسی ادعا کنه همه چیز رو بلده دروغگوست .

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، Night_World ، عبدالرحیم ، مصباح ، ZaHrA110M ، لبخند خدا ، وحید110 ، درست پسند ، yamin ، help me ، بیداری اندیشه
۱۲:۰۸, ۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #105
آواتار
در پیرو فرمایش دوستان
استادمون میگفت هدایت دست خداست،مورد داشتیم طرف شرابخوار ،قمه کشه فلان بوده، یه عالمی فقط بهش گفته نمیخوای بس کنی،طرف زیر و رو شده خودش از عرفای به نام شده
حالا اون جمله رو شما به همه بگو
زیبایی حقیقت به اینه که حاشیه نداره،خالصه خالصه

کاش باور کنیم اگه فکر عمل باشیم و نه نتیجه الان دنیا گلستان بود
در رفتار و سیره معصومین هم مورد نداشتیم که طرف دین رو به مصلحت کوتاه بیاد
اصلا اون دین اومده احکام خدا برقرار شه،اونوقت بذاریم زیر پا که میشه عذر بدتر از گناه
فکر میکنید امام علی علیه السلام نمیتونست به اون دو صحابی پیامبر منصب و میز بده که اون جنگا بوجود نیاد،نمیتونست دم بعضیا رو ببینه،با عقل ما ،میگیم اره اگه این کار رو میکرد همه باهاش کنار میومدن و امام علی هم کلی حمومت میکرد و بعدش دست امامهای بعدی میفتاد
اما
اما
موضوع سر اصل دین داریه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: لبخند خدا ، سید ابراهیم ، وحید110 ، ترنم ، درست پسند ، فاطمه خانم ، yamin
۱۲:۱۵, ۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #106
آواتار
من میگم چرا به اینجا رسیدیم
چرا به بقیه دختر مثل خواهر خودمون نگاه نمیکنیم؟ مگه اونا ناموس مملکت خودمون نیستن!
من از طرف پسرا گفتم

والا الان اوضاع بد شده، تا 6-7 سال پیش خیلی بهتر بود اوضاع
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، Eve ، لبخند خدا ، help me
۱۴:۵۸, ۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #107
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
یه نکته در رابطه با اینکه، برخیا می گن با فلان دختر رابطه داریم و رابطمون مثل خواهر برادریه :
این دید خیلی دید اشتباهیه. آقایون و پسرا هیچ وقت نمی تونن و نباید با این دید به خانوما نگاه کنن. باید تمامی حرمت ها، حریم ها و حیاها حفظ بشه که این ربطی به این نوع دیدن جنس مخالف نداره.
بارها و بارها شاهد بودیم، که در محیط مجازی، در دانشگاه و دنیای واقعی، دختر و پسرا گفتن که ما مثل خواهر و برادر می مونیم، و صحبت کردن و روابطشون رو بر همین اساس ادامه دادن، ولی در ادامه، چیزی که خروجی این روابط بود، چیزی غیر از روابط خواهر و برادری بود، که اکثرا هم دیگه قادر به بیرون کشیدن خود از اون وضعیت نبودن.اینا چیزین که غریزین و در وجود آدمیه، پس بهتره که آدم از اول نزدیکشون نشه، که بعد اینطور گرفتار اون روابط خواهر و برادری نشه.
قرآن می گه : " و لا تقربوا الفواحش ما ظهر منها و ما بطن"
ببینید قرآن می گه که به گناه ها و زشتی ها حتی نزدیک هم نشوید(یعنی نگید روابطمون خواهر برادریه و سالمه) چه برسه به اینکه دیگه اون رابطه هم یه رابطه ی گناهی هم باشه! و شوخی و بگو بخند و ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Night_World ، یاســین ، Havbb 110 ، zahra11 ، لبخند خدا ، وحید110 ، ترنم ، درست پسند ، آیلار ، فاطمه خانم ، yamin ، help me ، fafa* ، بیداری اندیشه
۱۹:۳۵, ۱۵/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۲ ۱۹:۵۲ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #108

قبلاً در تاپیک خنده‌حلال قول به‌روز کردن این تاپیک رو داده بودم.
این یک جمع‌بندی در مورد بحث شکلک‌ها هست.

اول در مورد بعد مجازی ماجرا بگم.
مسلماً هرچیزی که بصورت یک گفتگوی مجازی وجود داره، قراره بجای یک گفتگوی واقعی باشه. پس همون شرایطی که باعث میشه یک گفتگوی واقعی مناسب نباشه، باعث میشه گفتگوی مجازی هم مناسب نباشه.

پس ما همه‌چیز رو به این صورت بررسی می‌کنیم که می‌بینیم در واقعیت مساوی با چی هست.

مثلاً میخواهیم شکلک‌ها رو به همین شیوه بررسی کنیم:
ابتدا باید ببینیم ماهیتشون چی هست.
درست پسند نوشته است:Emoticon یک ارائه‌ی تصویری دگرگویا(metacommunicative: دارای معنایی به غیر از ظاهر) از سیمای صورت است که در غیبت زبان بدن و الگوهای آهنگ کلام(prosody) برای کشاندن توجه گیرنده به حس کلامی و حالت خلقی ِ ارتباط آوایی صوری یک فرستنده، و تغییر و بهسازی برداشت آن بکار گرفته می‌شود.
پس در جای حس کلام و حالت خلقی سخن هستن.
یعنی تعیین میکنن نوشته‌ها با چه حس کلام و حالت خلقی خونده بشن.
پس بر این اساس میتونیم تصمیم بگیریم استفاده از چه شکلکی در چه جایی مناسب هست.

مثال 1: شکلک Wink باعث میشه نوشته بصورت یک کنایه‌ی شیطنت‌آمیز خونده بشه، و این نیست که فقط به مخاطب اطلاع بده که جمله به منظور یه کنایه‌ی شوخی گفته شده(البته نه اینکه بگیم اگر اینطور بود اشکال نداشت. اینطور که جناب علی110 به بنده گفتن، شوخی با نامحرم در هر حد اشکال داره).

توضیح 1: بعضی چیزها معنای مشخصی ندارن و نمیشه در موردشون قاطع نظر داد:
  • بخاطر رعایت تقوا میشه حذر کرد از اینکه مبادا مخاطبمون نگارشمون رو به صورت یه گفتگوی نامناسب بخونه.
  • موقع خوندن هم باید نسبت به مؤمنین حسن‌ظن داشته باشیم و تا جایی که میشه مناسب‌ترین منظور رو برداشت کنیم.

توضیح 2: البته وقتی افرادی معنای عناصر نگارشی رو متفاوت میدونن و بر این اساس بکارشون می‌برن، اگر ما این رو بدونیم، باید نوشته‌هاشون رو به همون صورتی که منظور دارن بخونیم، هرچند که کارشون اشتباهه.

مثال 2: حالت خلقی‌ای که شکلک Big Grin منتقل میکنه بیان شدن صحبت با حالت خنده هست.
حس کلام و حالت خلقی که از Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin دریافت میشه، بخصوص وقتی که در چند جمله‌ی پشت سر هم استفاده میشه، صحبت در میان خنده و سرمستی هست(ما کاری نداریم. اینها رو برای اهل فکر میگیم. هرکسی بین خودش و خدای خودش میدونه).
چنین چیزی نداریم که خانم(یا حتی آقا) در صحبت با نامحرم اینقدر صمیمی باشن و این مقدار بخندن. همچنین نمیتونیم بگیم که خنده‌شون گرفته و دست خودشون نیست!Mat دارن از عمد، اظهار به چنین خنده‌ای میکنن.

درسته که اینجا صدای سخن و خندیدن موجود نیست، و تصویری هم نیست، اما اونها حرام‌هایی جدا از این نوع صحبت و خنده و خوش‌وبش هستن. اونها حرام‌هایی جدا هستن، و این حرام دیگری هست.

پس ما نمیگیم که شکلک استفاده نشه، بلکه میگیم باید دقت بشه که حس کلامی متعادلی رو منتقل کنن.

بطور کلی اینطور گفته میشه که صحبت با نامحرم نباید از حد نیاز فراتر بره و وارد لهو بشه. لهو امکان اصلی خراب شدن رو ایجاد میکنه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، fafa* ، آیات ، نرگس مهدوی
۴:۰۳, ۳۱/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/تیر/۹۴ ۲۱:۲۰ توسط ـــ. علت ویرایش: ویرایش اشتباه در گفتن شخص موجود در داستان)
شماره ارسال: #109

انتقادی جدی از بعضی بانوان محترم دارم.

ابتدا بذارید یک مثال بزنم از زمانهایی که چندشم میشه و از دلهره تنم حسابی می‌لرزه.

کاملاً واقعی:

(این موضوع در مورد «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل بود که بنده به اشتباه «اومانو» رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ذکر کرده بودم.)
یادم میاد در دوره‌ی احمدی‌نژاد، زمانی که صالحی وزیر امور خارجه بود، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل اومده بود ایران. آقای صالحی، آرمیتا رضائی‌نژاد رو بغلش گرفته بود و برده بود در یک راهرو کنار اومانو ایستاده بود و داشت باهاش گپ می‌زد. دوربین شبکه‌ی خبر از در راهرو توش رو می‌دید.
نمیدونم آقای صالحی چه فکری با خودش کرده بود، اما گویا بان کی مون رو برای آرمیتا «عمو» معرفی کرده بود و داشت از این حرفها می‌زد که با بچه‌ها میزنن که «عمو رو ببوس» و ...ConfusedConfusedConfusedConfusedConfused خلاصه طی این گپ ِ صالحی، عمو! آرمیتا رو بوسید و آرمیتا در برابر یکی دو دفعه اصرار صالحی برای بوس کردن عمو! سرباززد، اما آخرش نظرش عوض شد و به جلو خم شد و سریع همراه با خجالت عمو رو بوسید.

پدرش با اطلاعاتی به قتل رسید که همکاران سازمان ملل در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سرویس‌های جاسوسی داده بودند.

بعضی میهن‌ناشناسان و دشمن‌ناشناسان اسم دانشمندان گرانقدرمون رو دادن به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی. تیم مذاکره‌کننده‌ی آقای روحانی در سال ۸۲ با پذیرش پروتکل الحاقی چنین تصمیمی گرفتن. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم اسامی رو محرمانه نگه نداشت و منتشر کرد. به جان خودشون از قصد به سرویس‌های جاسوسی اربابانشون ندادن...

پدر این کودک معصوم با خباثت و خیانت همین سازمانهای به ظاهر صلح‌جوی فریبکار به قتل رسید و شهیدش کردند، اون‌وقت وزیر امور خارجه‌ی ما....

این شد که بشدت چندشم شد و از دلهره تنم حسابی لرزید.

حالا صحبت اصلی رو میگم:

بعضی الحان در نوشته‌ها هستن که کاملاً شوخ و شیطنت‌آمیز هستن.
آیا به عنوان یک بانوی محجبه، واقعاً چندشتون نمیشه که در صحبت با یک پسر گنده‌ی نامحرم از الحان ِ شوخ و شیطنت‌آمیز استفاده کنید؟
من که هر بار می‌بینم بشدت چندشم میشه و از دلهره تنم حسابی می‌لرزه.
درست مثل راه یافتن ِ بیگانگانی که از محرم بودن بهره‌ای ندارند و محرمانه‌ها رو برای تاراج میخوان به اندرونی...

سوره احزاب، آیه 32: ... إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلًا مَّعْرُوفًا
... اگر تقوا پيشه می‌كنيد پس به ناز سخن مگوييد تا آن كس كه در دلش بيمارى است طمع ورزد و سخن به متعارف گوييد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، شیدا ، بیداری12 ، حدیث عشق ، آیات ، نرگس مهدوی ، amirak
۱۷:۲۱, ۳۱/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۴ ۱۷:۴۹ توسط مهیار 133.)
شماره ارسال: #110

(۱۱/آذر/۹۲ ۱۰:۵۷)یا ثارالله نوشته است:  بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام. من کلا اهل شوخی نیستم چه برسه به شوخی با نامحرم !.....دوستانی که منو میشناسن میدونن...
ولی یک موضوعی هست که لازم دونستم اینجا مطرح کنم.علتش هم اینه که دیشب به شوخی یک حرفی به برادر شوهرم زدم (در حضور شوهرم) و همه با هم خندیدیم. وقتی این تاپیک رو خوندم احساس گناه کردم .

ولی بعد فکر کردم ، دیدم حاج آقایی که جناب وحید110 باهاش صحبت می کردن که مرجع تقلید من نیست! پس بهتره برم تو کتاب مرجع تقلید خودم و ببینم از نظر ایشون اینکار گناه داشته یا خیر...

دوستان دین به این سختی که فکرش رو می کنیم نیست!!! گاهی بعضی حرف ها ، افراد رو از دین زده میکنه..
هممون در مورد امام علی (علیه السلام) و پیامبر رحمت(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شنیدیم که هردو بزرگوار انسان های شوخ طبعی بودند..و در مقابل در مورد دومی (لعنت الله علیه) هم می دونیم که فوق العاده جدی و خشن بوده...
اینکه تا یک نامحرم رو میبینیم ، اخم کنیم و رو برگردونیم به عقل من یک کار اخلاقی نیست...
البته لودگی و اینکه به قول جناب وحید110 بخوایم با نامحرم قاطی بشیم و مدام شوخی و خنده داشته باشیم، مُسلما اشتباهه.ولی اینکه توی جامعه چهره خشن و بد عنقی رو از قشر مذهبی رواج بدیم هم بنظر من درست نیست
مومن باید خوش اخلاق باشه.

یا علی(علیه السلام) مدد

با عرض سلام, ادب و احترام
1- اینکه اسلام حقیقی یا همان اسلام ناب, جاذبه دارد و نباید با ترش رویی, چهره نادرستی از اسلام ارائه دهیم, سخن بجا و صحیحی است و بنده با این بخش از فرمایشتون کاملا موافقم.

2- اما باید به نکته نیز توجه داشت که ضروریات دین مانند حرام بودن شوخی بیجا با نامحرم, مسأله ای مشترک بین فقها است و نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت که به نظر بنده، یک دلیل تأکید اهل بیت بر این مطلب، هشدار دادن به ما جهت نیل به یک زندگی پاک و سالم است.

3- حاصل تجربه سالیان بنده, از مطالعه زوایای دین آسمانی اسلام از محضر اساتید حوزه و دانشگاه, این بوده است که پی برده ام "اسلام ناب", دارای ظرایف و نکات فراوانی است که شناخت دقیق ابعاد آن, نیازمند مطالعه عمیق قرآن و کتب دانشمندان اسلامی ما و دقت و تفکر است.

4- در مساله شیوه صحیح ارتباط مرد و زن نامحرم از منظر اسلام ناب (تاکید می کنم اسلام ناب, چون تفاسیری بسیار غلط و منحرفی در گوشه کنار از اسلام شنیده می شود که فرسنگ ها با اسلام حقیقی فاصله دارد و منظور بنده آن نگرش ها نیست بلکه اسلام مدنظر قرآن و اهل بیت را اسلام ناب می نامم)، درک بنده این است که این روابط باید در حد ضرورت و با رعایت حریم ها باشد. البته این به معنی ترش رویی و بدخلقی نیست بلکه به منزله مدیریت ارتباطات سالم در بستر جامعه اسلامی محسوب می شود.

5- در این زمینه مطالعه کتاب های بزرگان و اهل فن، از جمله آثار بی بدیل استاد شهید مرتضی مطهری و ... می توان چراغ راه همه ما جویندگان راه حقیقت و کمال باشد.

6- اگه سوالی بود, بنده با احترام در خدمت دوستان خواهم بود و اگه انتقاد یا نظر متفاوتی دارید، بنده را از نظر خود بهره مند فرمایید.
خدایا! چنان کن سرانجام کار / تو خشنود باشی و ما رستگار

در پناه لبخند رضایت یوسف زهرا (سلام الله علیها)، سرزنده و پاینده باشید
یا علی..
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حدیث عشق
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]