کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تنزل امر به معروف و نهی از منکر
۱۳:۳۳, ۱۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #1

نقل قول:...در مورد حسين بن علي بحق مي شود گفت که به اصل امر به معروف و نهي از منکر ارزش و اعتبار داد؛ آبرو داد به اين اصلي که آبروي مسلمين است.

اينکه مي گويم اين اصل آبروي مسلمين است و به مسلمين ارزش مي دهد، از خودم نمي گويم، عين آيه قرآن است :

«کُنتُم خَيََر اُمَّه اُخرِجَت لِلناسِ تَامُرونَ بِالمَعروفِ وَ تَنهَونَ عَنِ المُنکَرِ»

ببيند قرآن چه تعبيرهايي دارد ! به خدا انسان حيرت مي کند از اين تعبير هاي قرآن: «کُنتُم خَيَر اُمَّه اُخرِجَت لِلناسِ » شما چنين بوده ايد («بوده ايد» در قرآن در اين گونه موارد يعني « هستيد»)، شما با ارزش ترين ملتها و امتهايي هستيد که براي مردم به وجود آمده اند.

ولي چه چيز به شما ارزش داده است و مي دهد، که اگر آن را داشته باشيد با ارزش ترين امتها هستيد؟

«تَامُرونَ بِالمَعروفِ وَ تَنهَونَ عَنِ المُنکَرِ» اگر امر به معروف و نهي از منکر در ميان شما باشد، اين اصل به شما امت مسلمان ارزش مي دهد. شما به اين دليل با ارزش ترين امتها هستيد که اين اصل را داريد ( که درصدر اول هم چنين بوده است ) ؛ اين اصل به شما ارزش داده است. پس آيا آن روزي که اين اصل در ميان ما نيست، يک ملت بي ارزش مي شويم؟ بله، همين طور است . ولي حسين به اين اصل ارزش داد.

گاهي ما امر به معروف و نهي از منکر مي کنيم، ولي نه تنها به اين اصل ارزش نمي دهيم بلکه ارزشش را پايين مي آوريم. الان در ذهن عامه مردم ، به چه مي گويند امر به معروف و نهي از منکر ؟ يک مسائل جزئي ، نمي گويم مسائل نادرست(بعضي از آنها نادرست هم هست)، ولي اينها وقتي در کلش واقع شود زيباست. مثلاً اگر امر به معروف و نهي از منکر کسي فقط اين باشد که آقا! اين انگشتر طلا را از دستت بيرون بياور، اين در جاي خودش درست است، حرف درستي است اما نه اينکه انسان هيچ منکري را نبيند جز همين يکي ، جز مسئله ريش، جز مسائل مربوط به مثلاً کت و شلوار.

يکي از آقايان مي گفت: شخصي را ديدم که درباره شخص ديگري خيلي غّر مي زد .

ديدم در حد تکفير و تفسيق، درباره او عصباني است.

گفتم مگر او چه کرده که تو او را اين قدر بد مي داني ( يک آدم بد ملعون جهنمي) ؟ گفت : آخر او « لب برگردون پيرهن آدميه » يعني پيراهنش يقه دار است(!!!!!!!!)

حال وقتي که نهي از منکر مادر اين حد بخواهد تنزل کند، ما اين اصل را پايين آورده ايم، حقير و کوچک کرده ايم . آن آمر به معروف و ناهي از منکرهايي که در کشورهاي سعودي هستند ، آبروي امر به معروف و نهي از منکر را برده اند؛ فقط يک شلاق به دست گرفته که مثلاً [کعبه يا ضريح پيغمبر را ] نبوسد. اين دگر شد نهي از منکر!

بسم الله الرحمن الرحیم

این بخشی از کتاب "حماسه حسینی" استاد شهید مطهری است.

به نظر شما امروز چرا تا این حد مقام امر به معروف و نهی از منکر تنزل پیدا کرده که نهایت خواسته ما از مردم پوشش 4تا تار مو باشه !؟؟؟

به نظر شما بحث بی حجابی علته یا معلول !؟

آیا دلایل دیگه ای باعث به وجود اومدن این شرایط نشده !؟

آیا ربا خواری و فساد مالی در بین مسئولین و رواج غیبت و تهمت و دروغ گویی و ..... مسائل مهمتری نیستن !؟

تا حالا بارها اتفاق افتاده که عده ای برای بدحجابی تظاهرات کنن ولی تا حالا یک بار شده که برای مبارزه با ربا خواری هم تظاهرات کنیم !؟

اصلا به نظر شما اگه امام حسین(علیه السلام) امروز تو جامعه حضور داشتن , اعتراضشون به ساپورت پوشیدن دختران بیشتر بوده یا مسائل دیگه !؟

جرات اعتراض به این شرایط رو نداریم یا فقط میخوایم صورت مساله رو پاک کنیم و ظاهر مناسبی برای جامعه به وجود بیاریم بدون توجه به باطن !!!!؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، عبدالرحیم ، Hadith ، Aryha ، عبدالرحمن ، Reza2035 ، mahdy30na ، محمد حسین ، حسن.س. ، مجید املشی
۱۶:۳۸, ۱۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

خیلی تاپیک مهمیه

یکی از مهمترین مطالبی که باید به آن پرداخت امر به معروف و نهی از منکر است

هرچه یک معروف مهم تر در نتیجه تاکید ما بر آن بیشتر

هرچه یک منکر بدتر و خبیث تر در نتیجه برائت ما از آن بیشتر

الان بزرگترین منکر بین المللی چیست؟
یزید زمان کیست؟

صهیونیزم

بیخیال نباشیم به منکر های اطرافمان

مسلم را تنها نگذاریم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آلاله ، محمد حسین
۱۷:۲۶, ۱۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
ما موضوعات خوب و پرباری درمورد امر به معروف و نهی از منکر داریم که با مطالعه اونها میشه تا حدی متوجه ایرادهای آمرین به معروف و نهی کنندگان از منکر و در نتیجه ی اون تنزل این امر،شد:

رادیو امر به معروف

جدال (گفتگو) ----- کاربردی----دست مایه ای برای امر به معروف

تاپیکی جامعه پیرامون فریضه امر به معروف و نهی از منکر

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، mahdy30na ، عبدالرحمن ، آلاله ، محمد حسین ، مجید املشی
۱۹:۰۲, ۱۵/آبان/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آبان/۹۲ ۱۹:۰۴ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #4
آواتار
سلام
حضرت زهرا سلام الله علیها :

فَرَضَ اللّه‏ُ ... الأمرَ بِالمَعُروفِ مَصلَحَةً لِلعامَّةِ؛

خداوند امر به معروف را براى اصلاح مردم قرار داد.
بحار الأنوار: ج6، ص107

حضرت رسول در خطبه غدیر میفرمایند :
مَعاشِرَ النّاسِ، اَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ كَما اَمَرَكُمُ اللَّهُ - عَزَّوَجَلَّ -، فَاِنْ طالَ عَلَیْكُمُ الْاَمَدُ فَقَصَّرْتُمْ اَوْ نَسِیتُمْ فَعَلِىٌّ وَلِیُّكُمْ وَ مُبَیِّنٌ لَكُمْ، الَّذى نَصَبَهُ اللَّهُ - عَزَّوَجَلَّ - لَكُمْ بَعْدى اَمینَ خَلْقِهِ. اِنَّهُ مِنّى وَ اَنَا مِنْهُ، وَ هُوَ وَ مَنْ یَخْلُفُ مِنْ ذُرِّیَّتى یُخْبِرُونَكُمْ بِما تَسْاَلوُنَ عَنْهُ، وَ یُبَیِّنُونَ لَكُمْ ما لاتَعْلَمُونَ.

اَلا اِنَّ الْحَلالَ وَ الْحَرامَ اَكْثَرُ مِنْ اَنْ اُحْصِیَهُما وَ اُعَرِّفَهُما، فَآمُرَ بِالْحَلالِ وَ اَنهى عَنِ الْحَرامِ فى مَقامٍ واحِدٍ، فَاُمِرْتُ اَنْ آخُذَ الْبَیْعَةَ مِنْكُمْ وَ الصَّفْقَةَ لَكُمْ بِقَبُولِ ما جِئْتُ بِهِ عَنِ اللَّهِ - عَزَّوَجَلَّ - فى عَلِىٍّ َمیرِالْمُؤْمِنینَ وَ الْاَوْصِیاءِ مِنْ بَعْدِهِ، الَّذینَ هُمْ مِنّى وَ مِنْهُ، اِمامَةٌ فیهِمْ قائِمَةٌ، خاتِمُهَا الْمَهْدىُّ اِلى یَوْمٍ یَلْقَى اللَّهَ، الَّذى یُقَدِّرُ وَ یَقْضى.

مَعاشِرَ النّاسِ، وَ كُلُّ حَلالٍ دَلَلْتُكُمْ عَلَیْهِ، وَ كُلُّ حَرامٍ نَهَیْتُكُمْ عَنْهُ، فَاِنّى لَمْ اَرْجِ-عْ عَنْ ذالِكَ وَ لَمْ اُبَدِّلْ. اَلا فَاذْكُرُوا ذالِكَ وَ احْفَظُوهُ وَ تَواصَوْا بِهِ، وَ لاتُبَدِّلُوهُ وَ لاتُغَیِّرُوهُ. اَلا وَ اِنّى اُجَدِّدُ الْقَوْلَ: اَلا فَاَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ وَ أْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ.

اَلا وَ اِنَّ رَأْسَ الْاَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ اَنْ تَنْتَهُوا اِلى قَوْلى، وَ تُبَلِّغُوهُ مَنْ لَمْ یَحْضُرْ، وَ تَأْمُرُوهُ بِقَبُولِهِ عَنّى، وَ تَنْهَوْهُ عَنْ مُخالَفَتِهِ، فَاِنَّهُ اَمْرٌ مِنَ اللَّهِ - عَزَّوَجَلَّ - وَ مِنّى. وَ لا اَمْرَ بِمَعْرُوفٍ وَ لا نَهْىَ عَنْ مُنْكَرٍ اِلَّا مَعَ اِمامٍ مَعْصُومٍ.

مَعاشِرَ النّاسِ، الْقُرْآنُ یُعَرِّفُكُمْ اَنَّ الْاَئِمَّةَ مِنْ بَعْدِهِ وُلْدُهُ، وَ عَرَّفْتُكُمْ اِنَّهُمْ مِنّى وَ مِنْهُ، حَیْثُ یَقُولُ اللَّهُ فى كِتابِهِ: وَ جَعَلَها كَلِمَةً باقِیَةً فى عَقِبِهِ وَ قُلْتُ: لَنْ تَضِلُّوا ما اِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِما.
هان مردمان! نماز را به پا دارید و زكات پردازید؛ همان سان كه خداوند عزّوجلّ امر فرموده است. پس اگر زمان بر شما دراز شد و كوتاهى كردید و یا از یاد بردید، على صاحب اختیار و تبیین كننده ى بر شماست. همو كه خداوند عزّوجلّ پس از من، او را امانت دار خویش در میان آفریدگان نهاده است. او از من و من از اویم. همانا او و جانشینانش از فرزندان من به پرسش هایتان پاسخ داده، آن چه را نمى دانید، به شما مى آموزند.
هان! روا و ناروا بیش از آن است كه آن ها را شمارش كرده، یك باره به روا فرمان دهم و از ناروا باز دارم؛ از این روى مأمورم كه از شما پیمان بگیرم كه دست دردست من نهید در پذیرش آن چه از سوى خداوند عزّوجلّ درباره ى على امیرمؤمنان آورده ام و درباره ى اوصیاى پس از او كه از من و اویند. این امامت در میان آنان پایدار است و فرجام آنان، مهدى است و استوارى پیشوایى تا روزى است كه او با خداوندِ قدر و قضا دیدار كند (قیامت).
هان مردمان! شمایان را به هر روا و ناروا (حلال و حرام) رهنمایى كردم و از آن برنمى گردم. هان! آن ها را یاد آورید و نگه دارید و یكدیگر را به آن توصیه كنید و احكام خدا را دگرگون نسازید.
هشدار! دوباره یاد مى آورم: هان! نماز به پا دارید و زكات بپردازید و به معروف فرمان دهید و از منكر بازدارید. هشدار! برترین بخش امر به معروف این است كه به گفته ى من - درباره ى امامت و ولایت على و فرزندان او - برسید و سخنم را به دیگران برسانید و غایبان را به پذیرش فرمان من توصیه كنید و آنان را از ناسازگارى با من بازدارید كه این سخنان، فرمان خدا و من است. (هان!) هیچ امر به معروف و نهى از منكرى جز با امام معصوم تحقّق و كمال نمى یابد.
هان مردمان! قرآن بر شما روشن مى كند كه امامان پس از على، فرزندان اویند و من به شما معرّفى كردم كه آنان از او و از من اند؛ چرا كه خداوند در كتاب خود مى گوید: امامت را فرمانى پایدار در نسل او قرار داد (زخرف / 28) و من نیز گفته ام: مادام كه به آن دو - قرآن و امامان - تمسّك كنید، گمراه نخواهید شد.

امر به معروف و نهی از منکر یعنی کمال ولایت ، مطیع امامت و ....
و همچنین حضرت حسین بن علی علیه السلام نیز هدف قیام خودشون رو چه میفرمایند؟
انّما خرجت ُلطلب الاصلاح فى أمّة جدى اريد أن آمر بالمعرفو و أنهى عن المنكر و أسير بسيرة جدّى و أبى على بن أبى طالب
به راستي كه من از روي استكبار درمقابل حق و يا به قصد ستمگري و فساد قيام ننمودم بلكه به جهت اصلاح درامت جدم(رسول الله) كه درود خداوند بر او و خاندانش باد بپاخاستم؛ (و از اين قيام) امر به معروف و نهي از منكر را خواستارم و (دراين راه) به سيره جدم و پدرم علي ابن ابيطالب رفتار خواهم نمود

الان تکلیف چیه؟
این امر به معروف چی بود که هم نبی اکرم به اون اشاره دارند که بعد از اون با بیعت کنندگان بیعت میکنند؟ بحث ولایت و امامت هست و این ولایت و امامت همون مقصد و مقصودی میباشه که خدا میخواد....
امام حسین برای کدوم امر به معروف قیام میکنند؟
همونی که از بین امت نبی اکرم درحال فراموشی بود و به زبانی بهتر بگیم از یاد رفته بود و کلا اسلام نبوی داشت به اسلام ... تبدیل میشد و شده بود .

حضرت على(علیه السلام) فرموده‏اند:
قِوامُ الشَّريعَةِ الأمرُ بِالمَعروفِ، و النَّهيُ عَنِ المُنكَرِ ، و إقامَةُ الحُدودِ

«قوام شريعت امر به معروف و نهى از منكر است».
غرر الحكم، ج 2، ص 400 حدیث 6817.
امام باقر(علیه السلام) نيز مى‏فرمايد:

إنَّ الأمرَ بِالمَعروفِ وَالنَّهيَ عَنِ المُنكَرِ سَبيلُ الأنبياءِ ، وَمِنهاجُ الصُّلَحاءِ ، فَريضَةٌ عَظيمَةٌ بِها تُقامُ الفَرائضُ ، وتَأمَنُ المَذاهِبُ ، وتَحِلُّ المَكاسِبُ ، وتُرَدُّ المَظالِمُ ، وَتَعمُرُ الأرضُ ، وَيُنصَفُ مِنَ الأعداءِ ، وَيَستَقيمُ الأمرُ
امر بمعروف و نهى از منكر راه و روش پيامبران و شيوه صالحان است و فريضه بزرگى است كه ديگر فرايض به واسطه آن بر پا مى‏شود، راه‏ها امن مى‏گردد و درآمدها حلال مى‏شود و حقوق پايمال شده به صاحبانش برمى‏گردد، زمين آباد مى‏شود و (بدون ظلم) حق از دشمنان گرفته مى‏شود و كارها سامان مى‏پذيرد.

كافى، ج5، ص56، ح1
کمی تامل کنید

این همانهایی هست که امام در قیام خود فرمود : «انى لم اخرج اشرا و لابطرا و لا مفسدا و لا ظالما و انما خرجت لطلب الاصلاح فى امة جدى(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اريد ان آمر بالمعروف و انهى عن المنكر ... بحارالانوار، ج 44، باب 37، ح 2.

امام زمان برای کدام امر به معروف میاییند ......... و ایا ما مطیع و ناهی کدامیک هستیم ؟ منکر یا معروف.
اینهم مطالعه بفرمایید
قیام سرخ حسینی امر به معروفی بود که موجبات احیای سخنان نبی اکرم شد

التماس دعا.
[/b]

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آلاله ، محمد حسین ، عبدالرحمن
۲۰:۱۴, ۱۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
(۱۵/آبان/۹۲ ۱۳:۳۳)MaSTaNeH نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

تا حالا بارها اتفاق افتاده که عده ای برای بدحجابی تظاهرات کنن ولی تا حالا یک بار شده که برای مبارزه با ربا خواری هم تظاهرات کنیم !؟

اصلا به نظر شما اگه امام حسین(علیه السلام) امروز تو جامعه حضور داشتن , اعتراضشون به ساپورت پوشیدن دختران بیشتر بوده یا مسائل دیگه !؟

موضوع حجاب موضوع مهمیه مطمئنا و باید جدی گرفته شه . اما در موردش کمتر کار فرهنگی صورت گرفته و بیشتر کار های سلبی و اجباری برای برخورد با بی حجابی شده. ولی کار عملی برای مبازره با مفاسد اقتصادی و دولتی خیلی کم بوده وواقعا باید بیشتر از این با این مفاسد برخورد بشه و به نظرم مردم هم تو این زمینه کم کاری دارن و دلیلش هم بر می گرده به .. ای کاش یک بار هم از مردم برای راهپیمایی علیه مفاسد اقتصادی دعوت می شد. و ای کاش مردم ما با درک بالاتری از مشکلات جامعه برای رسیدن به حقوقشون بیشتر در صحنه حضور داشتن و کمتر با دعوت این حزب و اون تشکل و مطابق منافع اونها شعار می دادن ... .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، mahdy30na ، عبدالرحمن ، آلاله
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]