|
چرا بعضی از جوانان به طرف هرچی موضوع مذهبیه نمیرن
|
|
۱۳:۰۴, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
چرا بعضی از جوانان به طرف هرچی موضوع مذهبیه نمیرن؟ با سلام. تا به حال به این سوال فکر کردین؟ اصلا مشاهده کردین؟ من خودم در دو جا از تالار دیدم ولی نمیخوام اسم تاپیکو بیارم. تا میگیم بیاین بحث کنیم میگیم مثلا اگه کتابهای شهید مطهریه، میگن ما نیستیم. به نظرم کتابها، سایتها، همایشها، سخنرانی ها و... بسیار بالایی وجود دارد که خیلی از جوابهایی که در ذهن جوانان هست (و متاسفانه به همون علت خیلی از ناهنجاری ها مثل بد حجابی اتفاق می افته)، در کتابها و منابع دیگر موجود است. من خودم روزی تصمیم گرفتم درمورد حجاب تحقیق کنم.تمام منابعم صرفا از اینترنت بود . بی شمار سایت و وبلاگ بوده و هست. ما کمبود منابع ندارم کمبود مراجعه کننده داریم این قضیه مال امروز نیست. زمان پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هم بوده.چگونگی مسلمان شدن ابوذر را از کتابهای مدرسه به یاد دارید کفار به ابوذر گفتند میری مکه پنبه در گوشت بزار که نشنوی پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چی میگه. منظورم اینه که تو این دوره متاسفانه مثلا بسیج یا هرجای دیگه اگه کلاسی برگزار کنه میگن چون زیر نظر اونهاس نمیرن. شما کلی خرج کن در دانشگاه یه سخنران بسیار توپ (مثلا حاج آقا پناهیان) بیاد تا سخنران را میبینن حاج آقاس اصلا شرکت نمیکنن. این ها رو داره یه دختر روحانی میگه به نظر من باید 1- با جوونا صحبت کرد که از کجا میدونی مثلا حرفهاش تکراریه( نمیدونم دلایل دیگشون چیه) تو انسان عقل داری فطرت داری برو گوش کن و خوب و بدو از هم تشخیص بده و هرچیشو خواستی قبول کن. 2- عناوین مذهبی روی کتاب، سایت و ... نزاشت. مثلا میخوای سی دی حجاب درست کنی یه خانم چادی روی جلد سی دی نزار و عنوانشا همین طور حالا راهکار شما چیست |
|||
|
| آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۹:۵۹, ۱۴/آذر/۹۲
شماره ارسال: #61
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
نقل قول:اما بیان تازه این نیست که غرب را جلوی جوان بزاریم و بگوییم ببین فرجام شور تو را غربی ها تجربه کردند .خوب نیست . اینگونه ببینید یکی از شیوه ها میتواند این باشد که نتایج انرا به جوان نشان دهیم البته یکی از شیوه ها نه همه ان که در کنار ان هم باید حرف جدید در مورد مسائل خود بزنیم نقل قول:در کل بحث جالبی کردند و از شما ممنونم که این فایل رو گذاشتید خواهش میکنم وظیفس نقل قول:زبان مذهب دوستی هست . ای کاش روزی را ببینبم که تا میگوییم بچه مذهبی یاد راه علی و دوستی و اخلاقیات بیفتیم دقیقا و ان شاءالله .... یاعلی. |
|||
|
|
۱۴:۰۷, ۱۵/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آذر/۹۲ ۱۴:۰۹ توسط ندا دهنده.)
شماره ارسال: #62
|
|||
|
|||
![]() دکتر علی شریعتی :
آنچه در همه پدر و مادر ها مشترک است ، این است که مذهب را طوری تعریف می کنند که انگار شیپور را از طرف دیگرش باد می کنند !
توصیه هایی که به نسل جوان می کنند اینطوری است .
درست مثل این است که طبیبی - یا به هر حال آدمی - دائم به کسی که لبش زخم شده یا صورتش جوش زده بگوید که « جوش نزن » و « زخم نشو » ؛ و بعد هم بگوید که به طور مثال «زخم شدن دهن فلان بدی را دارد ؛ جوش صورت فلان قدر بد است» !
این - اگر چه درست است – اصولا" چه تاثیری دارد ؟ چه می خواهد بشود و بعد چه نتیجه ای می خواهد بگیرد ؟
به جای این صحبتها باید فهمید چه عواملی باعث شده که این جوشها در زندگی روحی این بچه و این نسل بوجود آمده ؛ آن ریشه ها را باید یافت.
تجربه نشان می دهد که به عنوان اینکه دین فلان چیز را می گوید ، نمی شود حجاب را بر زن تحمیل کرد ، و عبادت را بر پسر تحمیل کرد ، مگر اینکه یک آگاهی انسانی پیدا کند ، و این ها نماینده یک طرز فکر باشد.
آیا در عوام ما پوشش اسلامی به عنوان یک طرز تفکر خاص است؟
نه ، طرز تفکر خاص نیست ، بلکه به عنوان تیپ خاص است ، که در آن مومن دارد ، فاسق دارد ، بد اندیش دارد ، خوش اندیش دارد ، خلاصه همه جور آدمی دارد !
البته حجاب غیر از چادر است ؛ چادر فرم است.
اصل قضیه این است که ، این دختری که الان می خواهد پوشش را انتخاب کند ، انگیزه اش چیست؟
معمولا انگیزه این است که « مادرم همینطور بوده ، خاله ام همینطور است ، محیطمان همینطور است ».این ، یک لباس سنتی است ؛ نشانه طبقه عقب مانده در حال مرگ است. جلویش را هم نمی توان گرفت ؛ بخواهی ده سال دیگر هم ادامه اش بدهی ، بعد از سال یازدهم تمام می شود ؛ رشد و تکاملش به سمت ریختن این حجاب است ، یعنی تکامل جامعه به سمت تَرک آن سمبل های سنتی اُمّلی.
بنابر این شما طرز فکر بچه ها را عوض کنید ، آنها خودشان پوشش را انتخاب خواهند کرد ؛ شما نمی خواهد مدلش را بدوزید و تنش کنید ! او خودش انتخاب می کند. شما را بطه عاشقانه بین او و این عالم وجود برقرار کنید ؛ او خودش به نماز می ایستد . هی به زور بیدارش نکنید !
« دکتر علی شریعتی » وقتی سخنرانی بود همه میآمدند، نمیشد جلودارشان شد، با حجاب و بیحجاب، آنوقت مخالفین خرده میگرفتند كه: چرا عدهای دختر با مینیژوپ میآیند پای سخنرانیتان؟! دكتر هم جواب زیركانهای میداد: آخه اونا بد میان، شما چرا نگاه میكنین؟ |
|||
|
|
۱۶:۰۰, ۱۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #63
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام دوباره. شرمنده که نبودم. تمامی مطالب در تاپیکو خوندم.متاسفانه چندین جا بحث به حاشیه رفته بود. منظور کلی ام در مورد این تاپیک دین گریز بودن جوانانه. گذاشتن صحبتهای حاج آقا پناهیان جای بسی تشکر داره. چیزی که من از قبل میدونستم و از مطالب خیلی از دوستان برداشت کردم اینه که دیدن مذهبی های به ظاهر مذهبی باعث دین گریز بودن خیلی ها شده. یعنی مثلا یه فرد مذهبی عبوس میبینن میگن همه مذهبی ها این طورند و نباید کلا پای صحبت هیچ مذهبی رفت. من حرفم اینه که این نوع تفکر خلاف عقل و فطرته. حضرت علی (علیه السلام) : تو افراد را با حق بشناس نه حق را با افراد. یعنی نگو چون مذهبی ها دین را آنطور که باید وشاید رعایت نمیکنن پس کلا قید دین رو باید زد. برو دین را بشناس نه کلا هرچی کتاب مذهبی و ... هست رو کنار بزاری. از طرف دیگه بعضی از به ظاهر مذهبی ها رو میبینیم که اخلاق ندارند میرویم پای صحبت کسی که اخلاق داره و دین نداره مثل خیلی از بهایی ها که به ظاهر خوش اخلافند فقط برای جذب همچین افراد خامی(در حالی که باطن بهائیت سراسر فریب و دروغ و نیرنگه). برای همین به تازگی بعضی ها فقط از دین شعار زرتشت رو قبول دارند و احکام دین رو گذاشتند کنار. نماز نمیخونه و میگه گفتار نیک، کردار نیک، رفتار نیک. در حالی که اگر نماز بخونی کردارت نیک میشه. حالا چون یه عده نمازخون کردارشون نیک نیس که نماز زیر سوال نمیره، اون شخص مشکل داره که نمازش تاثیر کمتری در روحش گذاشته. |
|||
|
|
۱۲:۵۲, ۱۷/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۲ ۱۳:۰۰ توسط قلب.)
شماره ارسال: #64
|
|||
|
|||
(۱۴/آذر/۹۲ ۱۷:۲۷)110 نوشته است: مشکل احکام گرایی نیست! مشکل زیر پا گذاشتن اخلاق به خاطر یک سری از احکام اونهم بصورت گزینشی است! مشکل فدا کردن اخلاق برای احکام هست!بزارید اینجوری بگم : اعتقاد . اخلاق . احکام جزئی جدایی نشدنی از سبک زندگی دینی هستن نمیشه تفکیک کرد. بازم میگم مرحله اخلاق مرحله سخته چون انسان باید از خودش بگذره تا بتونه خوش اخلاق باشه یه چیزه دیگه ای که باید در نظر داشت اینه که بعضی اوقات از دین و احکامش برای تمایلات نفسانی استفاده میشه اینجاس که ریا شروع میشه و افراد بجای اینکه فدای اسلام بشن اسلام رو فدای خودشون میکنن البته در خیلی از موارد نمیشه فهمید و این یه امر درونیه و در آخر باید بگم تا ممکنه باید احکام رو پیاده کرد در هر صورت احکام یکمی خشک هست که با اخلاق درست میشه موفق باشید (۱۳/آذر/۹۲ ۱۵:۵۵)masoudmoosavy نوشته است: سلام به همهاین پست نظر منه |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: DR-6.jpg]](http://leee.us/wp-content/uploads/DR-6.jpg)