|
شناخت خدا از زبان اولیا خدا
|
|
۲:۰۴, ۲۰/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۲ ۰:۵۰ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
لازم شد به فرمایشات ائمه برگردیم فقط از فرمایشاتشان ترجمه رو براتون میزارم مثل یک داستان فقط بخوانید و تعمق کنید کلاس خوبیست برای معارف الهی اول دعای عرفه ![]() قسمت اول سـتـايـش خـاص خـدايـى اسـت كـه نـيـسـت بـراى قضا و حكمش برگرداننده ای، و براى بخششش بازدارنده ای، و مانند ساخته اش ساخته هيچ سازنده اى نیست، و اوست بخشنده وسعت بخش كه انواع مخلوقات را پديد آورد و بـه حكمت خويش محكم ساخت، طليعه ها(ى عالم وجود) بر او پوشیده نيست و امانتها در نزد او ضايع نشود . پـاداش دهـنـده ی هر سازنده و بی نیازکننده ی هر قناعت پيشه و مهربان نسبت به هر نالان ، فروفرستنده سودها و نازل کننده ی آن كتاب جامع(قرآن) با نور درخشان است. و اوست شنونده دعاها، و دورکننده بلاها، و بالابرنده درجات، و کوبنده گردنکشان. پس معبودى جز او نيست و چيزى با او برابرى نمی كند و چيزى همانندش نيست و اوست شنوا و بینا، و لطیف و آگاه، و او بر هرچيز توانا است. |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۷:۵۳, ۱۸/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/بهمن/۹۲ ۱۷:۵۴ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
خدايا؛ تو خود را با لطف و مهربانى به من توصيف كرده اى پيش از پيدايش ناتوانى من، آيا پس از ناتوانيم، لطف و مهرت را از من دريغ مي داري؟ خدايا اگر زيبايى هايى از من نمايان شود، به فضل توست، و تو را بر من منت بسيار است، و اگر زشتيهايى از من ظاهر گردد، به عدل توست و تو را بر من حجت كامل است. خدايا چگونه مرا وا مى نهى در صورتى كه عهده دار من شده اى؟ و چگونه مورد ستم واقع شوم و حال آنكه تو ياور منى؟ يا چگونه نااميد گردم، درحالیكه نسبت به من سخت مهربانى ![]() هم اکنون به وسيله آن نيازي که به درگاهت دارم به درگاهت توسل جویم و چگونه متوسل به تو شوم به آنچه كه محال است به تو برسد، يا چگونه از حالم به تو شكايت كنم و حال آنكه بر تو پوشيده نيست؟ يا چگونه با گفتارم ترجمه حال نمايم، درحالیكه براى تو واضح است؟ يا چگونه آرزوهايم را به عرصه نوميدى برى، در صورتیكه به آستان تو وارد گشته؟ يا چگونه احوالم را نيكو نگردانى، درحالیکه احوال من استوار به توست؟ خدايا چه اندازه به من لطف دارى، با اين نادانى فوق العاده من،و چقدر به من مهربانى، با اين عمل زشت من؟ خدايا چقدر به من نزديكى، و من چقدر از تو دورم، و چه اندازه به من مهر می ورزى پس چيست آنچه مرا از تو در پرده می کند؟ خدايا از اختلاف آثار، و تغييرات احوال دانستم كه خواسته ات از من اين است كه خود را در هرچيز به من بشناسانى تا در هيچ چيز نسبت به تو جاهل نباشم، خدايا هر زمان فرومايگى ام از سخن مرا بازداشت،كرم تو گويايم نمود، و هروقت اوصافم نااميدم كرد، نعمتهايت به طمعم انداخت. ــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاءالله... |
|||
|
|
۰:۲۵, ۲۰/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۲ ۰:۲۵ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
خدايا آنکس که کارهاي خوبش کار بد باشد پس چگونه کار بدش بد نباشد؟ و آنکس که حقيقت گويي هايش ادعايي بيش نباشد پس چگونه ادعاهايش ادعا نباشد؟ خدايا فرمان نافذت و مشيت قاهرت براي هيچ گوينده اي، فرصت گفتار نگذارد و براي هيچ صاحب حالي، حالی، خدايا چه بسيار طاعتى كه بنا كردم، و چه بسيار حالتى كه استوار نمودم، عدالتت اعتمادم را بر آنها ويران كرد، ولى فضل تو عذر مرا از آنها پذيراست. خدايا همانا مى دانى هرچند طاعت، از جانب من، به صورت كار جدّى ادامه نداشته، ولى به صورت محبّت و اراده ادامه داشته. ![]() خدايا چگونه تصميم بگيرم و حال آنكه تو بر من چيره اى؛ و چگونه تصميم نگيرم درحالیكه تودستوردهنده اى، خدايا تفکر (يا گردش) من در آثار تو، راه مرا به ديدارت دور سازد. پس مرا با وجودت گرد آور، به وسيله عبادتى كه مرا به تو برساند، چگونه بر وجود تو استدلال شود، به موجودى كه در وجودش نيازمند به توست؟ و آيا اساساً براي ما سواي تو ظهوري هست که در تو نباشد تا آن غیر، وسيله ظهور تو گردد؟ کِي پنهان بوده اي تا محتاج بدليلي باشد که به تو راهنمائي کند؟ و کِی دور بوده ای، تا آثار تو ما را به تو واصل گرداند؟ کور است آن چشمي که تو را نبيند که مراقب او هستي. و زيانكار باد تجارت بنده اى كه از محبّتت براى او بهره ای قرار نداده اى، خدايا فرمان دادي که به آثار تو رجوع کنم، پس مرا به پوششى از انوار و هدايتى بصيرت جو به سوى خود بازگردان، تا با دیدن آنها به سويت بازگردم همچنانکه از آنها به سويت آمدم، که نهادم از نظر به آنها مصون مانده و همتم را از اعتماد بدانها برداشته باشم که به راستي تو بر هر چيز توانائي. خدايا اين خواري من است که پيش رويت عيان و آشکار است و اين حال (تباه) من است که بر تو پوشيده نيست، از تو خواهم که مرا به خود برساني، ![]() ![]() و بر تو استدلال مى كنم، پس با نورت مرا به وجودت راهنمايى كن، و در برابرت به صدق بندگى بر پا دار. ![]() خدايا از علم مخزونت به من بياموز، و به پرده نگاهداريت حفظم كن. ![]() ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاءالله... |
|||
|
|
۱۵:۱۲, ۲۰/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۲ ۱۵:۱۴ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
خدايا؛ مرا به حقايق اهل قرب محقق كن، و به راه و روش اهل جذب ببر، خدايا؛ با تدبيرت نسبت به من، مرا از تدبير خودم، و با اختيارت از اختيارم بى نياز گردان، و مرا به مواضع بيچارگى ام آگاه كن، خدايا، مرا از خوارى نفسم نجات ده، و از شك و شركم پاكم كن و پيش از آنكه وارد قبر شوم، از تو يارى مى جويم، پس مرا يارى ده، ![]() و بر تو توّكل مى كنم، پس مرا وامگذار، ![]() و از تو درخواست مى كنم، پس نااميدم مكن، ![]() ![]() و در فضل تو رغبت مى نمايم، پس محرومم مگردان، ![]() ![]() و خود را به تو منسوب مى كنم،پس دورم مكن، ![]() و در آستانه تو مى ايستم پس مرانم، ![]() خدايا مبرّا است خوشنودي تو از اينکه علت و سببي از جانب تو داشته باشد، پس چگونه ممکن است من سبب آن گردم؟ خدايا، تو به ذات خود بي نيازي از اينکه سودي از جانب خودت به تو برسد پس چگونه از من بي نياز نباشي؟ خدايا قضا و قدر مرا به آرزو انداخت، و هواى نفس مرا در بندهاى شهوت اسير كرد، پس تو ياور من باش تا پيروزم نمايى و بينايم كنى، و به فضل خود بى نيازم فرما، تا به وسيله تو از خواسته ام بى نياز گردم، ![]() تويى كه انوار را در قلوب دوستانت تاباندى، تا تو را شناختند و يگانه ات دانستند، ![]() ![]() و تويى كه بيگانگان را از قلوب عاشقانت راندى تا غير تو را دوست نداشته باشند، و به غير تو پناه نبرند، ![]() ![]() تو مونس آنانى آنجا كه عوالم وجود آنان را به وحشت اندازد، تويى كه آنان را هدايت نمودى، هرجا كه نشانه هايى براى آنان آشكار شد، چه دارد آنکس که تو را گم کرده؟ و چه ندارد آنکس که تو را يافته است؟ به راستي محروم است آنکس که به جاي تو به ديگري راضي شود و به طور حتم زيانکار است کسي که از تو به ديگري روي کند چگونه می شود به غير تو اميدوار بود؟ در صورتي که تو احسانت را قطع نکردي، و چگونه از غير تو مي توان طلب کرد با اينکه تو شيوه عطابخشيت را تغيير نداده اي، اي خدائي که به دوستانت شيريني همدمي خود را چشاندي ![]() و آنها در برابرت به چاپلوسي برخاستند و اي خدائي که پوشاندي بر اولياء خودت خلعت هاي هيبت خود را، پس آنها در برابرت به آمرزش خواهي بپا خواستند ![]() ![]() توئي که ياد کني پيش از آنکه يادکنندگان يادت کنند![]() ![]() ![]() ــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاءالله... |
|||
|
|
۱۳:۵۰, ۲۱/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۲ ۱۳:۵۱ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا تويى شروع كننده به احسان، پيش از توجّه بندگان، و تويى جودكننده به عطا، پيش از خواستن خواهندگان، و تويى بخشنده، و سپس آنچه را كه به ما بخشيده اى از ما به قرض میخواهى، خـدايـا مـرا بـوسـيـله رحـمـتـت بـطـلب تـا مـن بـه نـعـمـت وصالت نائل گردم ![]() ![]() و بوسيله نعمتت مرا جذب كن تا به جانب تو رو كنم، خدايا اميدم از تو قطع نشود، گرچه نافرمانى ات كردم، چنانكه ترسم از تو زايل نشود، گرچه اطاعتت نمودم، همانا جهانيان مرا به جانب تو رانده اند، و دانشم به كرمت مرا به آستانه تو انداخته. خدايا من چگونه نااميد شوم و حال آنكه تو آرزوى منى، ![]() ![]() یا چگونه خوار گردم درصورتیكه اعتمادم بر توست. ![]() ![]() خدايا چگونه عزّت خواهم، درحالیكه در خوارى ثابتم كرده اى، و چگونه عزت نجويم با اينكه به خود مُنْتَسِبَم كردى؟ خدايا چگونه نيازمند نباشم، و حال آنكه مرا در نيازمندان نشاندى، يا چگونه نيازمند باشم در صورتى كه تو به جودت بى نيازم كرده اى، و تويى كه معبودى جز تو نيست، ![]() ![]() خود را به هرچيز شناساندى، پس چيزى جاهل به تو نيست، و تويى كه خود را در هرچيز به من شناساندى، پس تو را در هرچيز نمايان ديدم، ![]() و تويى نمايان براى هرچيز، اى كه به رحمانيّتش چيره شد، در نتيجه عرش در ذاتش پنهان شد، آثار را با آثار نابود كردى، و اغيار را به احاطه كنندگان افلاك انوار محو نمودى، اى كه در سراپرده هاى عرشش پرده نشين از اين شد كه ديده ها او را دريابد، ![]() ![]() اى آنكه به كمال زيبايى اش تجلّى كرد، پس تحقق يافت عظمتش از روى استيلا و برترى ![]() چگونه پنهان شوى و حال آنكه نمايانى، ![]() ![]() يا چگونه غايب شوى و حال آنكه ديده بانى و حاضرى، ![]() ![]() همانا تو بر هرچيز توانايى، ![]() ![]() و سپاس تنها از آن خداست، خداى يگانه. ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|
۱:۲۵, ۲۵/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/بهمن/۹۲ ۱۳:۴۳ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
این دعائی است که وجود مبارک امام سجاد علیه السلام در تمام سحرهای ماه مبارک رمضان آن را میخواندند. ابوحمزة ثمالی طبق بیاناتی که از ائمه علیهمالسلام رسیده است از نظر زهد، سلمان عصر خود بود. از وجود مبارک امام رضا علیه السلام نقل شده است که ابوحمزه ثمالی لقمان عصر خود بود...ادامه و آن دعا این است: خدايا؛ مرا به مجازات و عقوبتت ادب مكن و مكر مكن به من با حيله ات از كجا خيرى بدست آورم اى پروردگار من، با اينكه خيرى يافت نشود جز در پيش تو و از كجا نجاتى برايم باشد با اينكه نجاتى نتوان يافت جز به كمك تو نه آن كس كه نيكى كند بى نياز است از كمك تو و رحمتت، و نه آنكس كه بد كند و دليرى بر تو كند و خوشنوديت نجويد از تحت قدرت تو بيرون رود اى پروردگار من، اى پروردگار من، اى پروردگار من... (و بگوید تا آنکه نفس قطع شود) بوسيله خودت من تو را شناختم و تو مرا بر خود راهنمايى كردى و بسوى خود خواندى و اگر تو نبودى من ندانستم كه تو كیستى ستايش خدايى را كه مى خوانمش و او پاسخم دهد و اگرچه وقتى مى خواندم به كندى به درگاهش روم و ستايش خدايى را كه مى خواهم از او و به من عطا مى كند و اگرچه در هنگامى كه او از من چيزى قرض خواهد من بخل كنم و ستايش خدايى را كه هرگاه براى حاجتى بخواهم، او را ندا كنم و هر زمان بخواهم براى راز و نياز بدون واسطه با او خلوت كنم و او حاجتم را برآورد ستايش خدايى را كه جز او كسى را نخوانم و اگر غير او ديگرى را مى خواندم دعايم را مستجاب نمى كرد و ستايش خدايى را كه به جز او اميد ندارم و اگر به غير او اميدى داشتم نااميدم مى كرد و ستايش خدايى را كه مرا به حضرت خود واگذار كرده و از اين رو به من اكرام كرده و به مردم واگذارم نكرده كه مرا خواركنند و ستايش خدايى را كه با من دوستى كند در صورتى كه از من بى نياز است و ستايش خدايى را كه نسبت به من بردبارى كند تا به جايى كه گويا گناهى ندارم ![]() ![]() پس پروردگار من ستوده ترين چيزها است نزد من و به ستايش من سزاوارتر است ![]() ــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاء الله... |
|||
|
|
۱۳:۵۲, ۲۵/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/بهمن/۹۲ ۱۳:۵۳ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
خدايا، من همه راههاى مقاصد را به سوى تو باز مى بينم و چشمه هاى اميد را بسويت سرشار مى يابم و يارى جستن به فضل تو براى هر که امّیدوار باشد رواست و درهاى دعا به آستانت براى فريادكنندگان باز است و به خوبى مى دانم كه تو براى اجابت شخص اميدوار آماده اى و براى فريادرسى اندوهگينان مهياى فريادرسى هستى و براستى مى دانم كه در پناهندگى به كرمت و خوشنودى به قضایت عوضى است از جلوگيرى كردن بخيلان، و گشايشى است از احتياج بدانچه در دست دنياطلبان و خودخواهان است و براستى هر که به درگاهت کوچ کند راهش نزديك است و مسلما تو از خلق خود در حجاب نشوى مگر آنكه اعمالشان ميان آنها و تو حاجب شود ـــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاءالله... |
|||
|
|
۱۳:۰۵, ۲۶/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۱۳:۰۶ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
و من با مطلبى كه دارم آهنگ به درگاهت كرده ام و برای حاجت خود به تو رو آورده ام و استغاثه ام را به درگاه تو قرار دادم و دعاى تو را دست آويز خود كرده ام بى آنكه من استحقاق داشته باشم كه تو از من بشنوى و نه مستوجب آنم كه از من بگذرى بلكه بدان اعتمادى كه من به كرم تو دارم و آن اطمينانى كه به درستى وعده ات دارم و به خاطر پناهندگي ام به ايمان و اعتقادى كه بر يگانگى تو دارم و يقينى كه به معرفت و شناسايى تو دارم كه مى دانم پروردگارى غير تو نيست و معبودى جز تو وجود ندارد يگانه اى كه شريكى برايت نيست خدايا تو فرمودى و گفتارت حق و وعده ات راست است كه فرمودى: «و درخواست كنيد خدا را از فضلش كه براستى او به شما مهربان است» ![]() و رسم تو چنان نيست اى آقاى من كه دستور سؤال دهى ولى از عطا و بخشش دريغ نموده و خوددارى كنى و تويى بخشاينده به عطايا بر اهل كشور خود و متوجه بدانها به مهربانى و رأفتت؛ ![]() ـــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاءالله... |
|||
|
|
۱۲:۲۴, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
خدايا؛ مرا در خردسالى در نعمتها و احسان خويش پروريدى ![]() و در بزرگى نامم را بر سر زبانها بلند كردى ![]() پس اى كه در دنيا مرا به احسان و فضل و نعمتهاى خود پروريدى و براى آخرتم به عفو و كرم اشارت فرمودى اى مولاى من شناسايي ام به تو راهنماى من بسوى تو است و محبتى كه به تو دارم شفيع من است به درگاهت، و من از راهنمايى كردن اين دليلم به سوى تو مطمئنم و از پذيرفتن شفيعم از جانب تو آسوده خاطرم مى خوانمت اى آقاى من به زبانى كه گناه لالش كرده پروردگارا با تو راز گويم بوسيله دلى كه جنايت، به هلاكتش كشانده مى خوانمت اى پروردگار من، هراسان و خواهان و اميدوار و ترسان... ــــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاءالله... |
|||
|
|
۱۶:۲۹, ۲۸/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/بهمن/۹۲ ۱۶:۲۹ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
اى مولاى من هنگامى كه گناهانم را مشاهده مى كنم هراسان شوم و چون بزرگوارى تو را بينم به طمع افتم خدايا اگر بگذرى، بهترين مهرورزى و اگر عذاب كنى ستم نكرده اى، دليل و بهانه من اى خدا در اينكه دليرى كنم در سؤال كردن از تو، با اينكه رفتارم خوشايند تو نيست همان جود و كرم تو است ![]() و ذخيره من در سختي ها با بى شرمى ام همان رافت و مهربانى تو است ![]() و براستى اميدوارم كه نوميد مكنى ميان اين و آن، آروزيم را ![]() پس اميدم را صورت عمل ده و دعايم را شنيده گير، اى بهترين كسى كه خوانندگان بخوانندش و برتر كسى كه اميدواران بدو اميد دارند ![]() ![]() ـــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاءالله... |
|||
|
|
۸:۵۳, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
اى آقايم آرزويم بزرگ و عملم زشت است پس تو از عفو خويش به اندازه آرزويم به من بده و مرا به بدترين عملم مؤ اخذه مكن زيرا كرم تو برتر است از مجازات گنهكاران و بردباريت بزرگتر است از مكافات تقصيركاران و من اى آقايم به فضلت پناهنده گشته و از تو بسوى خودت گريخته ام ![]() و خواستارم آنچه را وعده كردى از چشم پوشى نسبت به كسى كه خوش گمان به تو است، من چه ام پروردگارا؟ و چه اهميتى دارم ؟ مرا به فضل خويش ببخش، با عفو خود بر من نيكى كن و منت گذار، پروردگارا مرا به پوشش خود بپوشان و به كرم ذاتت از سرزنش كردن من درگذر پس اگر ديگرى جز تو بر گناهم آگاه مى شد آن گناه را انجام نمى دادم و اگر از زود به كيفر رسيدن مى ترسيدم باز هم خوددارى مى كردم و اينكه با اين وصف گناه كردم نه براى آن بود كه تو سبكترين بينندگانى و يا بى مقدارترين مطلعين هستى بلكه براى آن بود كه تو اى پروردگار من بهترين پوشندگان و حكم كننده ترين حاكمان و گرامى ترين گراميان و پوشاننده عيوب و آمرزنده گناهانى گناه را به كرمت مى پوشانى و كيفر را به واسطه بردباريت به تاخير اندازى پس تو را ستايش سزا است بر بردباريت پس از دانستن و بر گذشتت پس از توانايى داشتن و همين گذشت تو از من مرا وادار كرده و دلير ساخته بر نافرمانيت و همان پرده پوشيت بر من مرا به بى شرمى واداشته و همان معرفتى كه من به فراخى رحمتت دارم و بزرگى عفوت مرا بدست زدن به كارهاى حرام شتابان مى كند اى بردبار اى بزرگوار اى زنده و اى پاينده ![]() ــــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاءالله... |
|||
|
|
|
|
|

![[تصویر: arafeh2.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8112561242/arafeh2.jpg)

![[تصویر: arafe_3.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8112750876/arafe_3.jpg)