|
زندگی موریانه ای
|
|
۱۳:۱۴, ۲۶/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آذر/۹۳ ۱۸:۱۶ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام خدمت دوستان
یه چیز جالبی خوندم در کتاب موریانه ها اثر موریس مترلینگ،که اول یکمش رو میگم و اگه دوستان مایل بودن در موردش بحث میکنیم.شاید به نتیجه خاص و مشخصی هم نرسیم اما خوبه با نقطه نظرات دوستان دیگه اشنا شیم. کتاب خیلی قدیمیه،تاریخ نداره،اینقدر قدیمیه که قیمتش 25 تومان است.اینو گفتم چون ممکنه بعضی جملاتش،الان که علم پیشرفت کرده چیز دیگه ای شده باشه اما به بحث ما خللی ایجاد نمیکنه. خب... موریانه های افریقایی جزو متمدن ترین اجتماع حیوانی هستند. ![]() این عمارت موریانه هاست. الان شاید بگید موریانه ها چه ربطی به بیداری اندیشه اونم بخش اخلاق و سیره معصومین داره اما کمی تامل کنید.یکم از زندگی شون براتون میگم بعد شما به سولات جواب بدین. - موریانه های افریقایی کور هستند و اکثر اوقات زیر زمین زندگی میکنند. - 50 مدل مختلف دارند، شیمیدانها،مهندس ها،معمارها،مامور کفن و دفن،ملکه،شوهر ملکه،مامور جمع اوری زباله،غذا دهنده ها به ملکه،غذا دهنده ها به سربازها،پرستارها،سربازها و ..... - اینش خیلی جالبه که موقع ساخت،همه کور هستن و چوب و مواد دیگه رو با بزاقشون قاطی میکنن و این خونه ها رو میسازن که با تیشه هم خراب نمیشه و سبک هم هست و همگی انگار از مغز واحد فرمان میگیرند،مثلا یهو ده تاشون نمیرن یه جا بیکار واستند و بقیه بیشتر کار کنند. - هیچ تمایزی بین اشغال جمع کن ها و مثلا مهندس ها نیست چون همه میدونن هر دو شغل ضروری هست. - تخم ها رو بسته به اینکه در موقعیت فعلی چی احتباج دارند ،میتونن هم جنسیتش رو تعیین کنند و هم شغل،مثلا،سرباز بخوان هر n دقیقه سر و ته میکنند و اگه مثلا پرستار بخوان هر m دقیقه،حالا بستگی داره چی میخوان. - در این اجتماع کسی گرسنه نمیمونه،ده تا معده دارند،که بعضی از این معده ها به معده اجتماعی اختصاص یافته، یعنی اگه موریانه گرسته به سیر برسه،سیر بهش از معده اجتماعی غذا میده،اگه گرسنه به گرسنه برسه،باز گرسنه به گرسنه تره میده چون تا اونجایی که ممکنه،حتی اگه گرسنه باشن،از معده اجتماعی کامل استفاده نمیکنند. - سرباز ها اکثرا بیکارند مگه اینکه مشکلی پیش بیاد و جالب اینه که اولا خیلی از بقیه بزرگترند و دوم اینکه خودشون بخاطر زرهی شدن سر و صورت،نمیتونن غذا بخورن و یه عده هر دو ساعت به اینا غذا میدن،ده برابر بقیه هم میخورن. اقای مترلینگ یه حرف بامزه ای زده بود.میگه وقتی نیروی ارتش به مردم نیاز داشته باشه هیچ وقت نمیتونه کودتا کنه چون میدونه،اگه کودتا کنه،بهش غذا نمیدن و بعد چند ساعت میمیره،حالا موریانه ها که کودتا نمیکنن،مثلا کودتا کنند یه سیبیلو بره جای ملکه بشینه؟اما حرف جالب و قابل تاملی بود. -اگه به لونه حمله شه ،مثلا مورچه ها که بزرگترین دشمنشون هستند بهشون حمله کنن، فقط باید ملکه حفظ شه،راه های ورودی به اتاق ملکه رو میبندن و دیگه مورچه ام نمیتونه این دیوارهای محکم رو بکنه. - دور ریز ندارن،یه اتاق دارند که فضولات و زباله رو جمع میکنند و یه ماده ای میزنن که به یه چیز دیگه ای تبدیل میشه و به عنوان خوراک مصرف میکنند.حتی مرده ها رو هم یه ماده ای میزنن و بعد به عنوان غذا مصرف میکنند. ![]() شگفت انگیز بودند نه؟!! حالا خونه اشون اینطوری،طبقه طبقه ساده نیست،کلا دالان دالان هست،و مثلا مسیر زباله جمع کن ها با غذا دهنده ها فرق داره. خب.... 1- در جامعه ای که تقسیم نقش صورت بگیره،اون جامعه به بهینه اش میرسه، حالا به نظرتون اگه این سیستم رو بخوایم در جامعه انسانی پیاده کنیم،از بچگی شغل های مورد نیاز رو تعریف کنیم و بچه ها رو مطابق با اون مهارت ها بزرگ کنیم کار خوبی انجام دادیم؟اصلا میشه این کار رو انجام داد؟ 2- جامعه ای که گرسنه نداره،اینش خیلی جالب بود،فقط تصور کنید اگه این سیستم در جوامع بشری بود،به جای اینکه یکی از چاقی و بیماری های اینطوری بمیره و دیگری از سوء تغذیه،ادما میتونستن این مسئله رو کنترل کنن. حالا چه ایده به ذهنتون میرسه که چه در حد خرد و چه در حد کلان بتونیم سیستمی رو ایجاد کنیم که فقیر و گرسنه ای نداشته باشیم؟ 3- تفاوت دستمزد ها رو چه جوری در جامعه ارزیابی میکنید؟ببینید مسلما ما نمیتونیم جامعه ای مثل موریانه ها درست کنیم.مارکسیست ها بزرگترین اشتباهشون این بود که به استعداد ادما توجهی نکردند ،چون ادما رو در یه سطح قرار بدیم باز بینشون بخاطر تفاوت در درک و هوش و ... سطوح بوجود میاد حالا چه طبقات اجتماعی و چه طبقات اقتصادی،اما باید یه تعادلی داشته باشه.به نظرتون این درسته که یه دکتر در کشور ما به صرف اینکه ده سال درس خونده باید اینقدر تفاوت حقوقی داشته باشه؟ خب یه ادمی که دکترای برق هم داره،ده سال زحمت کشیده و برق خون ها میدونن که سخت تر هم هست. به نظرتون برای حقوق در جامعه میشه کف و سقف تغیین کرد؟ کار درستیه؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۵۸, ۲۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
میدونین بچه ها؟
استعداد یابی و رقیقا عین موریانه ها زندگی کردن درست نیست. منظور یاسین جونم چیز دیگه ایه که متاسفانه تاپیک به صحرای کربلا زده شد. ببینین! تو جامعه تصمیم بگیریم در سال 100 تا مهندس عمران بدیم بیرون و 200 تا دکتر و 300 تا معلم و ... بعد خود به خود آدمای بی استعداد خرخون از چرخه لیسانسه ها خارج میشن. کسی مدرک دانشگاهی میگیره که وااااقعا لازم داره. بعد از اون طرف هم یارو اگه خواست کارگر شهرداری بشه اجر و قربش زیر سوال نره و مثل بدبختا زندگی نکنه. میفهمین؟ یعنی تو مملکت ما مشکل اینجاست که دیپلمه تا پول نداشته باشه، کار نداره لذا پول نداره لذا زن نداره. اگه بازار کار واسه همه بود مردم لزومی نمیدیدن همه مهندس شن. از اون طرف همه هم یه کار شیک و بدون کثیفی میخوان اونم از صادقیه به بالا... والا... چه بسیار آدمای خوش فکری که میتونستن کشاورزای خوبی باشن اما چون تو روستاها امکانات نبود درس خوندن و اومدن تهران و حالا از اینجا مونده و از اونجا رونده شدن. چه بسیار آدمایی که دوست داشتن برقکاری ساختمون بکنن اما چون حقوقش کفاف زندگی رو نمیداده درس خوندن و حالا لیسانس موندن بیکار و بی عار... الآن دانشگاه رفتن مثل مدرسه رفتن انگار شده وظیفه همه... اگه پسرا هم بعد دیپلم وارد بازار کار بشن، دخترای لیسانسه رو با دو من افاده کجای دلشون جا بدن؟ اگه هم رفتن به دانشگاه و هم فارغ التحصیل شدن سخت بود، چند تا اتفاق میفتاد. اول اینکه مثل ریگ بیابون لیسانس بیکار نداشتیم. دوم این که اونی که لیسانس میگرفت آدم باسوادی از آب درمیومد و فقط مستعدها تو هر رشته ای میموندن. و سوم این که کارهایی که احتیاج به لیسانسه ها داره دست هر بی فکر و بی ذوقی نمی افتاد. چهارم این که شهرها یکم خلوت میشد. پنجم این که رضایت شغلی میرفت بالا. و الی آخر... لزومی نداره حکومت مثل ملکه موریانه ها دستور بده فلانی تو باید این کارو بکنی. کافیه هر کس توی انتخاب های آزادانه ای که داره صلاح کشور رو به صلاح فردی ارجحیت بده. کافیه هر کاری داشتن کسر شان و عار نباشه. نمیگم سوپور و دکتر یه حقوق رو داشته باشن. اما به نظرم یه سوپور بااااید این توانایی رو داشته باشه که یه زندگی آبرومند و ساده داشته باشه. بعدشم... من نوعی اگه از 10 تا وظیفه ای که جامعه بهم محول کرده 2 تاشو به خاطر جامعه انجام میدادم حتی اگه دوست نداشتم اوضاع مملکت الآن این نبود. متاسفانه خودخواهی و دیگرنخواهی باعث میشه مثلا همه ماشیناشونو صبح به صبح بیارن بیرون. همه ما یه مادر پیر یا یه بچه کوچیک تو فامیل داریم. لا مصب! اگه به خودت رحم نمیکنی به این بچه ها و پیرزن ها و پیرمردهای فامیل رحم کن و با اتوبوس برو سر کار. نه!!!!!! مگه میشه؟ از زور خودخواهی داریم خودمون رو میکشیم. نمیفهمیم منافع جمعی یعنی چی! موریانه ها اینو فهمیدن. فقط همین.... |
|||
|
|
۱۹:۰۰, ۲۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
البته تو قضیه دانشگاه رفتن یه قضیه خیلی مهم تره واونم اینه که فک نکنیم اگه طرف نرفت دانشگاه پشت کوهی یا فرهنگ نداره یا سوادش کافی نیست یا مثلا اجتماعی نیست...نع بدونن دانشگاه رفتن تنها راه رسیدن به یسری مشاغله نه چیزه دیگه نمی دونم این فیلم شبکه 3همه چیز آنجاست رو می بینین یا نه پسره رفته خواستگاری منتها دانشگاهش رو ول کرده چون به نظرش عمرش تلف می شده تصمیم گرفته بره تو بازار کار حالا شرط بابای دختری که رفته خواستگاریش تحصیلات دانشگاهیه!!!انگار تحصیلات دانشگاهی شعوروشخصیت میاره....
|
|||
|
|
۱۱:۴۲, ۲۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
حیف شد که تاپیکتون منحرف شد , وگرنه به مسئله ی کاملا عقلانی و درستی اشاره کردین فقط یه تفاوت هایی رو باید بین سیستم زندگی موریانه ها و جامعه ی موریانه ها هست که اگه اون هم لحاظ بشه , یه سیستم خیلی خوب ازش در میاد و جامعه ی مورد نظر موریانه ها هم میشه جامعه ی رَحِمی !
هر چند اینطور به نظر میاد که اگه شما بدن انسان رو به عنوان سیستم , و جامعه موریانه ها رو به عنوان جامعه ی رحمی بپذیرین یک مدل خیلی خوب ازش میشه ساخت . |
|||
|
|
۱۲:۱۳, ۲۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
سلام
ممنون از زینب جان رشد ادما از رشد جامعه مجزا است.قران برای جامعه ماهیت و شان جدایی قائله. مثلا ممکنه یه جامعه داشته باشیم که خود ادما روزه دار باشن،اما جامعه روزه دار نباشه.یعنی چی؟ یعنی 80 درصد جامعه روزه دارند اما اون 20 درصد علنی میخورند و قبح روزه داری شکسته میشه. یا بر عکس 50 درصد جامعه روزه دارند اما 50 درصد بقیه به احترام اونها،علنی نمیخورند،اون وقت این جامعه روزه داره. هر کاری که میخوایم انجام بدیم باید فکر کنیم که در جامعه چه اثاری رو به همراه داره. مثلا من یه ظرفی داریم که شبیه ظرف مشروب هست.حالا من توش اب ریختم و میخوام برم تو خیابون بخورم.از نظر فردی این کار هیچ مشکلی نداره چون نه ظرف،ظرف مشروبه و نه توش مشروبه.اما از نظر اجتماعی،وقتی علم به این دارم که شباهتش میتونه ادما رو به خطا بندازه،اجازه این کار رو ندارم از نظر عقل اجتماعی. این خیلی گسترده است.حالا رو مثالام بحثی نیست فقط میخوام فضای این مسئله دستتون بیاد. متاسفانه خیلی از مشکلات جامعه ما ناشی از فرد گرایی افراد هست،شاید براتون خیلی پیش اومده که مثلا یه شخصی اومده ماشین رو در گلوگاه پارک کرده.این ادم فقط خودشو دیده و نه اجتماع رو. یا جلوی درب پارکینگ ها. میشه واقعا پنجاه متر اون ورتر پارک کرد پیاده اومد،خود ادم به سختی بیفته اما سختی مسئله شخصیش رو به دوش جامعه و ادمای جامعه نندازه. یا طرف داره تو خیابون راه میره و یهو وا میسته یه مغازه رو نگاه میکنه و سد معبر میشه... کلی از این مثال ها وجود داره که ناشی از ندیدن صلاح جامعه است. اشغال ریختن در خیابان مصرف بی رویه انرژی تو اخبار میگه ،کره زمین برای 120 سال فقط اب شرب داره. خب،سنمو با 120 جمع میکنم و میگم الحمدالله،من تا اون موقع مردم،راحت مصرف کنم. حالا اگه بود ده سال دیگه،صرفه جویی میکردم این رفتار ادمی هست که به بلوغ نرسیده. .................... یه مستندی در تی وی نشون میداد خیلی وقت پیش با پیش بینی های هواشناسی و جغرافیایی،تا سال نمیدونم چند،دیگه ژاپن جوابگوی این تعداد ادم نیست و قسمتی ایش به زیر آب میره. اینا اومدن و دارند یه هرمی میسازن که گنجایش 1 میلیون نفر ادم رو داره و در اون شهر فقط از انرژی پاک استفاده میشه و برای عبور و مرور ادمها،نقاله هایی که حرکت میکنند وجود خواهد داشت. حالا از کارگره میپرسیدن چی کار میکنی؟ میگفت دارم در فلان قسمت کار میکنم،این پروژه 120 سال دیگه تموم میشه و امیدوارم که ادم ها بتونن راحت توش زندگی کنند. حالا خود ساخت و تکنولوژی که در این پروژه استفاده میشه خیلی جلب و جذاب بود،سیستم غذا دهی به این یه میلیون،سیستم دفع زباله و ....این شهر روی اب ساخته میشه اما برای من این جالب تر بود که برای اون ادم اصلا مهم نیست که اون موقع هست یا نه،یا واسه اون ادمی که این پروژه رو تعریف کرده. mega-city-pyramid. .................. ما یه جامعه ای میخوایم به جای اینکه این دوربین رو زوم کنه رو خودش،بیاره عقب و جامعه رو هم ببینه. من بعید میدونم در اسلام عمل فردی وجود داشته باشه چون حتی در سوره ماعون،کیفیت نماز خوندن ما میتونه در اجتماع تاثیر بزاره.یعنی نمازی که عمل فردی هست،باید در من رفتاری رو ایجاد کنه که اگه نقص داشته باشه نمیکنه و اون رفتار در جامعه نمود داره. یعنی نماز من اگه با ریا باشه،من دیگه به یتیمای جامعه کمک نمیکنم. حالا تصور کنید یه جامعه ای داریم که ادما قبل از اینکه کاری انجام بدن،از خودشون بپرسن عمل من در اجتماع چه تاثیری داره؟ اون وقت دیگه حجاب (فقط یک مثاله) براشون کار عجیبی نیست. ازادی من؟ سلیقه من؟ دلخواه من؟ این من ها،اخرش کار دستمون میده |
|||
|
|
۱۴:۳۰, ۲۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
بنا به درخواست ایجاد کننده ی تاپیک
جامعه ی رَحِمی به تعبیر ایت الله حسن زاده ی آملی , بعد از رحم مادر که رحم جسم ماست ما وارد رحم عالم میشویم که رحم روح ماست , با توجه به اهمیت فوق العاده ی صله ی رحم در اسلام اگر عالم را نیز به صورت رحم ببینیم و مسئله ی صله ی رحم جهانی را مطرح کنیم با توجه به اینکه همه ی انسان ها در این رحم سیر میکنند به چهار دسته خانواده ی رحمی خواهیم رسید : 1. خانواده ی ایمانی 2.خانواده ی دنیوی 3.خانواده ی نفسانیات( اباحی گر ) 4.خانواده ی پوچگرا این خانواده ها هم که در این رحم عالم سیر میکنند بلاخره پدرانی دارند , رسول الله میفرمود که من و علی به مثابه پدران این امت هستیم , امام رضا میفرمود : امام مهربان تر از پدر به مومنه ! در جایی دیگر بزرگان اینطور تعبیر میکنند که تمدن جسد امام هست ! یعنی وقتی وارد یک محفل دینی میشین شما دارین امام جماعت اون جمعیت رو میبینین که نمود مادی پیدا کرده , وقتی نگاه شهوتناکی دو فرد نام محرم به همدیگه دارن از طریق امام کفرشون به همدیگه اینطور نگاه میکنند نمود مادی امام شون میشه این نگاه شهوتناک , این خانواده ها هر کدوم امامی و به تعبیری پدری دارن که قراره این جنین روح رو پرورش بده . اون جامعه ای ارمانی که قراره شکل بگیره این خواهد بود ولی سیستم این جامعه بیوسایبورگ هست , تا به حال به بدن انسان دقت کردین ؟ کامل ترین سیستم موجود در جهان ! مغزی که دستور به اعضای بدن میده , انرژی که از طریق سیستم گوارش تهیه میشه و به اعضای بدن فرستاده میشه و اعضایی که شاید به اهمیت مغز در بدن نباشن ولی اگه کوچکترین اسیبی بهشون وارد بشه تمام بدن بسیج میشن تا مشکلات اون رو حل کنن , نمیگن این که انگشت پاست اشکالی نداره یکی دو ماهی شکسته باشه حالا بعدا درستش میکنیم , این طبقه ی فرو دست سیستمه باید بزنیم توی سرش حق شو بخوریم , همه با هم بسیج میشن تا درد و مشکل رو بر طرف کنن , نکته ی دیگه اینه که اعضای بدن حتما نیازی به اقا بالا سر ندارن هر چند برای یک هدف واحد یعنی حفط بقای سیستم تلاش میکنن ولی نیازی نیست که حتما مغز بهشون دستور بده تا کاری رو انجام بدن خود مختار هستن در جهت ارتقای سیستم , کار اشتباه نمیکنن , نیازی نیست مغز به معده دستور بده که غذا رو چطور هضم کنه , معده وظیفه ی خودشو میدونه نیازی نیست حتما به قلب دستور خاصی داده بشه قلب میدونه باید چکار کنه ! سیستم که ما برای بشریت تعریف میکنیم باید به این شکل باشه و جامعه ای که براش شکل میدیم باید به صورت رَِحِمی باشه ! یعنی همین طور که برای مادیاتش سیستم کاملی مثه بدن رو در نظر میگیریم باید برای روحش هم رحم رو در نظر بگیریم , البته اینها کلیات هست و اینکه چطور میشه به چنین سیستم ها و جوامعی دست پیدا کرد نیاز به روش های خودش داره که از حوصله ی این تالار خارجه . در پناه حق |
|||
|
|
۱۴:۴۲, ۲۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
در پیرو سخنان فوق جالب دوستمون ،منم یه چیزی که شنیدم اضافه کنم چون بحث رحم پیش اومد.
حالا شما تصور کنید ،همونطور که در رحم مادر ،تغذیه روی جنین خیلی تاثیر داره و مثلا اگه مادری سیگار بکشه یا چیز مضری بخوره میتونه در سلامت اون تاثیر بزاره و حتی اونا رو ناقص الخلقه کنه حالا در رحم دنیا اگه ما به خوراک روحمون توجه نکنیم،که گناهان میشه غذای نا طیب روح ،حرام ها.ربا، لقمه حرام و ... اون وقت در قیامت که موقع تولدمون هست،ناقص الخلقه به دنیا میایم. مثلا طرف چشمش رو به حرام نبسته و کور بدنیا میاد و حالا در قران ئ احادیث کلی از این نمونه ها داریم. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 25.jpg]](http://bache-dehati.persiangig.com/ElmA/25.jpg)
اما کمی تامل کنید.![[تصویر: 12.jpg]](http://bache-dehati.persiangig.com/ElmA/12.jpg)