کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
هرم سلسله مراتب نیازهای مازلو
۲۱:۳۱, ۲۷/دی/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خدا

سلام دوستان

"نظریه ی سلسله مراتب نیازها"ی "مازلو" رو می شناسید؟

یه توضیح کوچک :

نقل قول:
[تصویر: 3e41a90fe4b504e21.jpg]

مزلو معتقده که انسان به طور دائمی در حالت برانگیختگیه و فقط برای مدت کوتاهی می تونه به ارضای کامل نیازها برسه.
وقتی یک نیاز ارضا می شه، نیاز دیگه ای جای اون رو می گیره و می شه نیازهارو به صورت سلسله مراتب و به ترتیب تقدم و تاخر و مانند یک هرم نشان داد.
وقتی نیازهای سطح پایین هرم ارضا می شه فرد نسبت به نیازهای مراتب بالاتر علاقه و توجه نشون می ده.
تصویر این هرم :

تصویر بهتری پیدا نکردم.ببخشید.
خیلی سریع نیازها رو توضیح می دم:
نیازهای فیزیولوژیک : نیاز به آب، غذا، آب، دفع مواد زاید، خواب، تنفس، نیازهای جنسی و ... این نیازها رو نمی شه برای مدت زیادی ارضا نشده باقی گذاشت.
وقتی این نیازها ارضا شدن، نیازهای مربوط به ایمنی سر می رسن.
نیاز به این که از خطرات جسمی، تهدید و محرومیت به هر صورت(غذایی، حسی، حرکتی و ...) در امان باشد.
پس از آن که دو سطح نیاز بالایی در حد معقولی ارضا شدن، نیازهای اجتماعی باعث برانگیختگی رفتار می شه.
نیازهای اجتماعی مثل : نیاز به عشق و تعلق، همکاری، مورد قبول دیگران واقع شدن، دوستی کردن و مورد محبت و دوستی واقع شدن.
و دسته بعدی، مربوط به بخشی از شخصیت یا خود است.
این نیازها به دو دسته تقسیم می شن :
1. احترام به خویشتن : نیازهای اعتماد به خویشتن، نیاز به پیشرفت، نیاز به احساس شایستگی و کسب دانش.
2. کسب شهرت : نیاز برای کسب منزلت اجتماعی، شناخته شدن و مورد قدردانی و احترام دیگران قرار گرفتن.
و بالاخره؛ بالاترین نیازهای معرفی شده توسط مزلو، خودشکوفایی، خود تحقق بخشی یا نیاز به تشخیص توانایی های بالقوه خود و رشد مداوم خویشتنه.
توضیح : در این متن برای جلوگیری از اشتباه، از کتاب "روانشناسی کار" تالیف: دکتر محمود ساعتچی، از موسسه نشر ویرایش استفاده کردم.

شاید برای درک کامل این نظریه، نیاز به جستجو در اینترنت داشته باشید.
نظرتون در موردش چیه؟

با تشکر
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bahar ، Ali#59 ، fafa* ، السا ، مجید املشی ، یاســین ، Tolou

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۰۹, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #11
آواتار
من یه زمانی که واسه مدیریت میخواسم کنکور بدم با این هرم اشنا شدم اما دقیق یادم نیست که این حرف رو از چه کسی شنیدم اما نکاتی از این بحث کمو بیش یادمه
این هرم به درد جامعه سکولار میخوره
در واقع یه اقایی(که طبق معمول یادم نیس) یه طبقه دیگه به این اضافه کرده بود که (دیگه نگم،خودتون میدونید اسم طبقه ام یادم نیس و اگه تو جزوه هام یافتم مینویسم )
و اینو گفته بود که اون طبقه باعث میشه این سلسله ها به این صورت رابطه طولی نداشته باشن
مثلا فداکاری و ایثار : ایا فداکاری واقعا نیازه؟
ایا وقتی یه مادر جونش رو به خطر میندازه و میمیره نیازه؟به چی نیاز داشته که از کل هرم گذشته؟
یا کسانی که در راه خدا جهاد میکنند

یعنی میشه طبقه پایین رو نداشت اما بالایی رو داشت.
نمیدونم با این حافظه خوبم تونستم منظورمو برسونم یا نه
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soheyl68
۱۳:۲۹, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام

درست می فرمایید
مقاله ای که آقای عبدالرحمن در صفحه ی نخست قرار دادن رو بخونید. همچنین با مطالعه ی نوشته های من متوجه می شید که بنده هم موافق این نظریه نیستم و کلا نمی شه سلسله مراتب نیازهای همه ی افراد رو یکشکل دونست.
حتی نیازها هم با هم متفاوت هستن.

نظر دوستان چیه؟
آیا موافق این نظریه هستید؟
آیا می شه هرمی برای سلسله مراتب نیازهای آدما ترسیم کرد؟
آیا نیازهای آدما با هم یکسانه؟ آیا اولویت بندی ها یکسانه؟

به نظر من اصلا خودشکوفایی انسان ها در زمینه های مختلفیه. مثلا یکی در زمینه ی اقتصادی، یکی در زمینه ی سازندگی و یکی در شهادت و یکی در لذایذ دنیوی و ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین
۲:۲۹, ۸/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #13
آواتار
این موضوع رو ایجاد کردم که همفکری و هم اندیشی کنیم روی این نظریه.
با توجه به توضیحات دوستان و آنچه که دانش و سواد کمم قد می ده، این نظریه، نظریه ی قابل پذیرشی نیست.
ببینید
اولا اولویت ها با هم فرق می کنند و حتی این اولویت ها هم بسته به موقعیت و شرایط، تغییر می کنند.
همین طور، فکر می کنم برای خیلی از افراد، نیازها در طبقات مختلف نیستن، بلکه در راستای هم هستن.
و توضیحاتی که دوستان گفتن.

اما مواردی که در مورد موفقیت و خوشبختی در این موضوع نوشتم رو مطالعه کنید. این که هدف داشته باشیم و زمان بندی کنیم تا بدونیم کی به موفقیت رسیدیم و احساس خوشبختی کنیم.

موفق باشید و خوشبخت Wink
۱۷:۴۲, ۸/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #14
آواتار
ابتدا یک شرح کلی از نیازها لازمه:
1.نیاز فیزیواوژیک: بواقع نیازهای اولیه زندگی مثل خوراک و پوشاک
2.تامین ایمنی:ایمنی از خطرات جانی و مالی مثل بیمه ها که انواع مختلف داره و ارگانهای کارآمد مثل پلیس و آتشنشانی
3.نیازهای اجتماعی:احساس تعلق خاطر نسبت به جامعه ای که فرد در آن قرار میگیرد
4.نیاز احترام:که مهمترین عامل ست و عامل بسیاری از ناکامی های قردی در اجتماعست
5.خودیابی:رسیدن به کمال

اما برای درکش یک شکل میذارم که در جامعه ما و کلا جوامع در حال پیشرفت شکل و طبقات هرم تغییر میکند و اصل ماجرای این نظریه تو این نکته ریز میباشد

[تصویر: Presentation1.jpg]

[تصویر: 2.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا