|
(A+)احادیث و نکته های نابی که در زندگی من بسیار اثر گذار بودند&
|
|
۲۰:۲۸, ۲۲/آبان/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام رفقا
شما با کلیک روی اینجا می توانید از نکات ناب معرفت شناختی اسلامی بهره مند شوید در ادامه به مرور قسمت هایی از این نکات را برای دوستان قرار می دهیم *****ص82: متأسفانه بسیاری از ما از دین و از حقایق، تنها در پی یادگرفتن الفاظی هستیم که آنها را به دیگران تحویل دهیم و هیچگاه در صدد این نیستیم که آیا مطالبی که یاد گرفته ایم و به حساب خودمان با یادگرفتن آنها خود را مسلمان میدانیم اعتقاد قلبی ما شده یا خیر؟! ...پس هان ای عزیز تنها به یادگرفتن قناعت مکن؛ زیرا یادگرفتن وقتی به انسان نفع می دهد که معلومات او توأم با اعتقاد باشد .البته منظور نفع اخروی است و الّا چه بسا افرادی با همین محفوظات، سال های سال از منافع دنیوی آن برخوردار و امور خود را به خوبی بگذرانند و مردم، اطرافشان را گرفته، انها را از بزرگان دین هم بدانند، و همین اجتماع و اعتقاد مردم، امر را بر انها مشتبه کرده، زودتر آنها را به هلاکت معنوی برساند. اعتقاد نیز اگر اعتقاد صحیح و جازم باشد ملازم و همراه با عمل است. اگر عمل صحیح، ناشی از اعتقاد درست باشد دارای اثر و علامت است؛ روز به روز یقین و شوق به عالم بقا و پشت کردن به دنیا را زیادتر می کند تا جایی که انسان می شود ((روحانی)) و در عین حال که در زندان تن و عالم ناسوت محبوس است قلبش که از برکت اعمال صالح به حیات انسانی زنده شده، با ملاء اعلی در ارتباط است و نمونه ای از فیوضات عالم غیب را درک می کند. { مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُو }"نحل-97" (( هر كس- از مرد يا زن- كار شايسته كند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگى پاكيزهاى، حياتِ [حقيقى] بخشيم، و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام مىدادند پاداش خواهيم داد)) پس هر عِلمی برای عمل است و قیمت هر عملی به قدر نیت عامل اوست و هر نیتی برای نتیجه است. در این عالم همه فعالیت می کنند، لکن اهداف و نیات و در نتیجه آثار مختلف است؛ زیرا از هر عملی اثری در نفس انسان پیدا میشود. اگر عمل ظلمانی بود ایجاد ظلمت می کند و اگر نورانی بود اثری دل افروز و نورانی خواهد داشت. ***ص84:یکی از نشانه های ایمان صحیح و اعتقاد درست این است که اگر انسان بین دو امر مخیر شد که در یکی رضای خالق و سخط و خشم مخلوق و در دیگری عکس آن باشد، رضای خالق را بر رضای مخلوق ترجیه دهد. (( مِنْ صِحَّةِ يَقِينِ الْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ لَا يُرْضِيَ النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّه)) ((از امام صادق (علیه السلام) كه فرمود: از درستى يقين مرد مسلمان اين است كه مردم را خشنود نكند به خشم خدا))"اصول كافى-ترجمه كمرهاى، ج4، ص: 183باب فضل يقين" |
|||
| آغاز صفحه 24 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۱:۲۴, ۱۷/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #231
|
|||
|
|||
|
آیت الله فهری نقل میکند که جناب شیخ (رجب علی خیاط) به ایشان فرمود:
روزی برای انجام کاری روانه بازار شدم، اندیشه مکروهی در مغزم گذشت ولی بلافاصله استغفار کردم.... در ادامه راه شترهایی که از بیرون شهر هیزم می آوردند.قطار وار از کنارم گذشتند، ناگاه یکی از شترها لگدی به سوی من انداخت که اگر خود را کنار نکشیده بودم آسیب میدیم.... به مسجد رفتم و این پرسش در ذهن من بود که این رویداد از چه امری سرچشمه میگیرد و با اضطراب عرض کردم: خدایا این چه بود؟؟ در عالم معنا به من گفتند : این نتیجه آن فکری بود که کردی. گفتم :گناهی که انجام ندادم. گفتند:لگدآن شتر هم که به تو نخورد. --------- به نقل از کتاب کیمیای محبت |
|||
|
|
۱۱:۳۸, ۱۷/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #232
|
|||
|
|||
|
حسن خزّاز گفت: از امام رضا ( عليه السّلام ) شنيدم كه فرمود: بعضى از كسانى كه ادّعاى محبّت و دوستى ما را دارند، ضررشان براى شيعيان ما از دجّال بيشتر است. حسن گفت: عرض كردم اى پسر رسول خدا( صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم ) به چه علّت؟ فرمود: به خاطر دوستىشان با دشمنان ما و دشمنىشان با دوستان ما. و هر گاه چنين شود، حقّ و باطل به هم در آميزد و امر مشتبه گردد و مؤمن از منافق باز شناخته نشود. ( صفات الشيعه ص 8 ) |
|||
|
|
۱۴:۰۳, ۱۹/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #233
|
|||
|
|||
|
روزي پيامبر عظيم¬الشأن اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) براي آزمودن معرفت جواني، از او پرسيد:
اي جوان، مرا بيشتر دوست داري يا پدرت را؟!. جوان گفت: يا رسول الله، شما را. پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: مرا بيشتر دوست داري يا مادرت را؟!. گفت: يا رَسولَ اللهِ، بِأبي اَنْتَ وَ اُمِّي؛ شما را. پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: مرا بيشتر دوست داري يا خودت را؟!. پاسخ داد: بِنَفْسي اَنْتَ؛ شما را. پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پرسيد: مرا بيشتر دوست داري يا خدا را؟!. جوان با مکثي کوتاه گفت: شما را به اين خاطر که از سوي "او" آمده¬ايد، دوست دارم. پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از پاسخ جوان، تبسّم رضايت بر لبان مبارکش نقش بست. |
|||
|
|
۱۴:۳۶, ۲۲/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #234
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
امیرالمومنین علی (علیه السلام) : آنکه فردا را از عمر خویش حساب می کند، مرگ را در جایگاه واقعیش قرار نداده کافی، جلد3، صفحه 25 |
|||
|
|
۱۹:۱۸, ۲۲/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #235
|
|||
|
|||
|
به نام ايزد دانا
رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مي فرمايند : هر كس قدمي به سوي يكي از مساجد خدا بردارد ، براي هر قدم ثواب ده حسنه مي باشد تا به منزل خود برگردد . و ده خطا از لغزش هايش پاك مي شود ، هم چنين در پيشگاه خداوند ده درجه ترفيع مي يابد . وسائل الشيعه |
|||
|
|
۱۳:۵۰, ۲۴/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #236
|
|||
|
|||
|
کسانی که شیطان را بی چاره کردند امام صادق علیه السلام فرمودند: شيطان گويد كه مرا به پنج كس راه چاره اى نيست ولى ديگران در چنگ من هستند. كسى كه با صدق نيت پناهنده به خدا شود و در همه كارهايش به خدا توكل كند. . كسى كه در شبانه روزش فراوان تسبيح خدا را گويد. . كسى كه براى برادر مؤمنش آنچه را پسندد كه براى خود مى پسندد. . كسى كه بهنگام مصيبت بى تابى نكند . و كسى كه خشنود باشد به آنچه خداوند براى او قسمت فرموده و ديگر غم روزى خويش نخورد. الخصال ج۱ ص ۲۸۵ |
|||
|
|
۱۴:۲۳, ۴/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/خرداد/۹۱ ۱۴:۲۴ توسط یا ثارالله.)
شماره ارسال: #237
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
امام باقر(علیه السلام) می فرمایند : چهار چیز از گنج های نیکوکاری است : پنهان داشتن حاجت، صدقه پنهانی، نهان داشتن درد و نهان داشتن مصیبت (بحار الانوار ج 75 ص 175) یا باقر العلوم (علیه السلام) |
|||
|
|
۱۴:۵۲, ۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #238
|
|||
|
|||
|
شیطان را با زیرکی ات عاجز کن! امام صادق(علیه السلام)فرمودند: شیطان گفت من از زیرکی پنج طایفه عاجــزم غــیرازاین پنج طایفه بقــــیه مردم دراختیارمن هستند اول : کسی که درهمه کارهایش برخدا توکل کند وبه ریسمان الهی چنگ زند .
دوم: آنکه، شب وروز مشغول ذکـر خدا باشـــدوتسبیح گوید.
سوم: بنده ای که درهمه جا آنچه بـرای خـود می پسندد برای برادر مؤمن خود هم ،همان را بـخواهد.
چهارم : آنکه وقتی ،مصیبت وبلایی برسـراوآید جزع وفزع نکند.
پنجم :کسی که راضی به قسمت وقـدرالهی باشدواندوه روزی نخورد.
. منبع : کتاب شیطان در کمین گاه ص۲۹۶ |
|||
|
|
۱۸:۵۸, ۶/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #239
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
امام علي (علیه السلام) مي فرمايند : ساعتي در محضر علما نشستن از هزار سال عبادت نزد خدا محبوب تر خواهد بود . توجه و نگاه به عالم از اعتكاف و يك سال عبادت مستحبي در خانه خدا بهتر است . "شرح نهج البلاغه " |
|||
|
|
۱۱:۱۸, ۹/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #240
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
امام علی(علیه السلام) : به یاد آرید که لذت ها زودگذر و پایان ناگوار آنها به یادماندنی ست. ........................................................................................................... از اشعار منسوب به امام زین العابدین(علیه السلام) : دنیا را نکوهش کردم و گفتم: تا کی باید اندوه را تحمل کنم؟ و گشایش نیابم؟ آیا هر بزرگواری که پیوند با علی(علیه السلام) دارد زندگی بر او حرام است؟ دنیا گفت: آری، ای فرزند حسین! از آنگاه که علی مرا طلاق گفت، شما هدف تیر دشمنی منید. (کشکول شیخ بهائی،ص142) |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 333,078 |
۱۳/اردیبهشت/۹۶ ۱۱:۰۴ آخرین ارسال: raved2017 |
|
| ضمیمه عیدی، لحظاتی ناب از زندگی مولا(بسیار زیباست) | سید ابراهیم | 31 | 14,818 |
۱۱/اردیبهشت/۹۴ ۲:۰۴ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| کلیپ بسیار تاثیر گذار/حضرت رقیه که بود؟؟ | sarallah | 0 | 1,044 |
۶/آذر/۹۳ ۱۲:۵۷ آخرین ارسال: sarallah |
|