کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خلاصه‌ای از Gamification و استراتژی جذّابیّت بازی‌ها!
۱:۰۴, ۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

«وَقُل رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا»

حتماً برایتان پیش آمده که زمانی یک بازی را شروع می‌کنید و تا ساعت‌ها سرگرم بازی می‌شوید و اصلاً متوجه گذر زمان نمی‌شوید!
یا حتی سریالی را می‌بینید و به شدت به دیدن ادامه‌ی آن مشتاق می‌شوید!

چرا؟!!
چه چیزی در این مجموعه‌ها وجود دارد که تا این حد آن‌ها را جذّاب می‌کند؟

بسیاری از این مجموعه‌ها از یک قاعده به نام Gamification پیروی می‌کنند!

در این تاپیک می‌خواهیم اشاره‌ای مختصر بر یک تکنیک و استراتژی استخدام افراد و اذهان به طور غیرمستقیم در بازی‌ها داشته باشیم.

قبل از اینکه به بیان مبسوط این مفهوم بپردازیم،در یک جمله،Gamification را معنی می‌کنیم:

"علم به کارگیری مکانیزم بازی برای حلّ مشکلات و ایجاد انگیزه (مثبت یا منفی) در افراد!"
  • هر پروسه‌ی تفریح و سرگرمی می‌تواند یک Gamification باشد!
  • هر زمانی که شما از یک پروسه‌ی بازی‌وار در بازی یا در کارتان استفاده کنید،از Gamification استفاده کرده‌اید!

همان‌طور که می‌دانیم،تمام بازی‌ها از چهار قسمت اصلی تشکیل شده‌اند که عبارتند از:

1-art
2-programming
3-Designe
4-Sound

علم gamification در قسمتی که GDD (Game Designe Document) یا سند بازی طراحی می‌شود،یعنی در قسمت Designe به کار گرفته می شود.

اصل مهمی که این تکنیک از آن پیروی می‌کند اینست که باید بتوانید شرایطی را مهیا کنید که کاربران یا کارمندان یا مصرف کنندگان،بتوانند بیشتر و بهتر برای شما کار کنند.
یکی از بارزترین مصداق های استفاده از این تکنیک،بازی American army بود که باعث جذب عده‌ی بسیار زیادی به ارتش امریکا شد و این بازی توانست افراد زیادی را از طریق همین بازی،آماده ورود به ارتش کند!

از این تکنیک،هم میتوان استفاده مثبت و سازنده برد و هم استفاده منفی و مخرب!

چرا که gamification به بازی توجه دارد ، با توجه به این نکته که بر خلاف زندگی روزمره، بازی جذاب است و باعث شادی و لذت بردن انسان می شود.
با تکیه بر ایجاد سرگرمی(fun) و با بهره‌گیری از تکنیک‌ها و المان های بازی ها،برای اهدافی به جز بازی ، مثل ایجاد انگیزه برای کاربران یا برای اینکه رفتارهایی که مدنظر ماست را انجام دهند یا تشویق کاربران برای مشارکت بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ان شاءالله ادامه دارد ...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، ADAM ، سدرة المنتهی ، MohammadMeraj ، ضحی ، محب الزهرا ، Reza2035 ، سید ابراهیم ، Ali#59 ، ELENOR ، heaven ، PWLG ، soheyl68 ، ساقی ، وحید110 ، قلب ، منادی حق ، اسکای ، مجید املشی ، عبدالرحیم ، MohammadSadra ، Havbb 110 ، اولولالباب ، دل خسته ، Admirer ، Mitsonary ، MAHDI59 ، mahdy30na ، یااباصالح ، am22 ، حسن عزتي

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۰۱, ۱/مرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/مرداد/۹۳ ۰:۰۳ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #11
آواتار
(۲۹/اسفند/۹۲ ۲۲:۳۸)MohammadSadra نوشته است:  بی نهایت مفید و زیبا بود. لطفاً به شکل ریز و با یک مثال حل شده این مبحث رو تکرار کنید و بحث کنید. ممنون میشم.

تاکید می کنم اگر مثال حل شده ای رو بیارید و مرور کنید بهترین منبع برای یادگیری خواهد بود. این روش بینهایت برای ما مهم و ضروریه.

اولین بار بود که با این روش روبرو شدم. سعی می کنم از این روش تو کارهای بعدیم استفاده کنم.

پ.ن.
یکی از معضلات کلاس های ما، مخصوصاً تو درس های سنگین و سختی مثل کنترل، اینه که دانشجوها حس و حال ندارن. یا به عبارت خودشون انگیزه ندارن. اگر بشه درس رو براشون بازی وار (گیمیفای) کرد مطمئنم بینهایت تو آموزش اثر خواهد داشت. دوست دارم این روش رو تست کنم.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gamification_of_learning
ابتدا عذر خواهی می‌کنم از بابت این تأخیری که در پاسخگوئی ایجاد شد؛یادم بود که بیام و توضیح بدم..

یک مثال ملموس،این‌ه که یک شرکت رو در نظر بگیرید که نیاز به پیدا کردن تبحّر کارمندانش در یک فرآیند و پروسه‌ی تعیین شده رو داره.
می‌تونه در یک اقدام خیلی بدوی،بیاد یه دوره آموزشی بذاره که هزینه زیادی رو در بر می گیره.
اما میاد اون "فرآیندی" رو که نیاز داره کارمندهاش درش متبحّر بشن رو در قالب یک بازی (غالباً بازی های موبایل) به کارمندانش عرضه می کنه و برای کسی که بتونه بیشترین امتیاز رو در اون بازی بیاره یه جایزه و امتیاز و حتی ارتقای سمت،تعیین می‌کنه.
شما ببینید برای اینکه یه نفر امتیاز بالاتری نسبت به بقیه کسب کنه،باید در "زمان" مشخص،یک "فرآیند" مشخص رو با هزینه‌ی به مراتب کمتر از هزینه شرکت در دوره آموزشی، تکرار کنه و این تکرار باعث می‌شه فرآیند در ذهنش ملکه بشه و بتونه در دنیای واقعی این روال رو با کمترین خطا و بیشترین سرعت اجرا کنه.
به زبان عامیانه،محیط کاری رو برای کارمندانش مجازی سازی می‌کنه و درگیر سناریوهائی می‌کنه که به واقعیت نزدیک و البته جذّابند!
در آموزش هم تقریباً همین وضعیت خواهد بود،به شرطی که الگوریتم فرآیند به درستی نوشته بشه و روی تک تک مراحلش کار بشه و البته روی جذّابیت gamification کار بشه.
این فاکتور جذّابیت خیلی مهم‌ه،چون علّت کسل شدن دانشجوها یا روزمرّگی کار بعضی کارمندها همین‌ه.
حتماً نتیجه می‌ده.Smile

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: PWLG ، MohammadSadra ، اولولالباب ، mahdy30na ، Eve ، مجید املشی
۱۱:۵۱, ۲۹/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۳ ۱۲:۰۶ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #12
آواتار
فکر کنم این اسلایدها و این اسلایدها بتونن راهنمایی مختصری در همین زمینه‌ی gamification داشته باشن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، MAHDI59 ، mahdy30na ، مجید املشی
۱۲:۱۰, ۲۹/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
(۲۹/شهریور/۹۳ ۱۱:۵۱)Hadith نوشته است:  فکر کنم این اسلایدها و این اسلایدها بتونن راهنمایی مختصری در همین زمینه‌ی gamification داشته باشن.
ممنون میشه فایلهاش رو یه جایی بذارید تا بتونیم دانلود کنیم این آپلود کردن یا لوگ این می خواد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، Hadith ، mahdy30na ، مجید املشی
۱۸:۳۴, ۲۹/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/شهریور/۹۳ ۱۱:۲۲ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #14
آواتار
Kapp Karl, Lucas Blair, Rich Mesch (2012). “The Gamification of Learning and Instruction: Game-based Methods and Strategies for Training and Education.” John Wiley & Sons

دوستان اگر کسی این کتاب رو پیدا کرد ممنون میشم لینکش رو به من هم بده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، Hadith ، mahdy30na ، مجید املشی
۸:۵۵, ۳۰/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
(۲۹/شهریور/۹۳ ۱۲:۱۰)MohammadSadra نوشته است:  ممنون میشه فایلهاش رو یه جایی بذارید تا بتونیم دانلود کنیم این آپلود کردن یا لوگ این می خواد.

بفرمایید:

دانلود اسلاید اول

دانلود اسلاید دوم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، MohammadSadra ، MAHDI59 ، مجید املشی
۱۰:۲۴, ۳۰/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #16
آواتار
(۲۹/شهریور/۹۳ ۱۸:۳۴)MohammadSadra نوشته است:  
Kapp Karl, Lucas Blair, Rich Mesch (2012). “The Gamification of Learning and Instruction: Game-based Methods and Strategies for Training and Education.” John Wiley & Sons

دوستان اگر کسی این تاب رو پیدا کرد ممنون میشم لینکش رو به من هم بده.

نسخه ePub این کتاب رو می تونید از لینک های پایین دانلود کنید

^ و ^
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، MAHDI59 ، MohammadSadra ، مجید املشی
۱۸:۵۸, ۵/مهر/۹۳
شماره ارسال: #17
آواتار
پنجاه امتیاز به کسی تعلق می گیره که یا پی دی اف این کتاب رو پیدا کنه یا این فایل ها رو به پی دی اف تبدیل کنه. امتیاز در مدت دو سه روز کاری اعطا خواهد شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، Hadith ، مجید املشی
۱۹:۲۱, ۵/مهر/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
(۵/مهر/۹۳ ۱۸:۵۸)MohammadSadra نوشته است:  پنجاه امتیاز به کسی تعلق می گیره که یا پی دی اف این کتاب رو پیدا کنه یا این فایل ها رو به پی دی اف تبدیل کنه. امتیاز در مدت دو سه روز کاری اعطا خواهد شد.

داداش نمیتونی امتیازش رو تبدیل به دلار کنی؟ 50 دلار

اونوقت من با جون و دل برات اینکار رو انجام میدمBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra
۹:۳۴, ۶/مهر/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
(۵/مهر/۹۳ ۱۸:۵۸)MohammadSadra نوشته است:  پنجاه امتیاز به کسی تعلق می گیره که یا پی دی اف این کتاب رو پیدا کنه یا این فایل ها رو به پی دی اف تبدیل کنه. امتیاز در مدت دو سه روز کاری اعطا خواهد شد.

بفرمایید:

به جای امتیاز،۵۰ تا صلوات برای سلامتی و طول عمر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بفرستید لطفا.Smile

http://s5.picofile.com/file/8143117450/T...n.pdf.html
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، سدرة المنتهی ، MohammadSadra ، MAHDI59 ، مجید املشی
۹:۴۴, ۶/مهر/۹۳
شماره ارسال: #20
آواتار
(۶/مهر/۹۳ ۹:۳۴)Hadith نوشته است:  بفرمایید:

صلوات برای سلامتی و طول عمر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بفرستید لطفا.Smile
دستتون درد نکنه چشم
ولی اینا رو آقا داره ، برای رسیدنشون هم بفرستیم.Rose
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، MohammadSadra ، MAHDI59 ، مجید املشی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا