|
احتمال یا قضا و قدر ؟
|
|
۱۴:۵۰, ۱۲/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۲ ۱۴:۵۶ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به همگی! وقتی در مورد علوم اسلامی و غیر اسلامی بحث میکنیم عمدتا حول علوم انسانی میچرخه ولی میخوام در مورد یکی از علوم ریاضی بحث کنم خواهشا باز گارد نگیریدا!!! علم احتمال ![]() مبحث بسیار بسیار مهمیه که ازش غفلت شده اگر خاطرتون باشه یه ناتوانی مطلق داشتیم در مورد علم بشر بشر در بعضی جاها هر کاری بکنه نمیتونه بصورت مطلق حرف بزنه این در بسیاری از جاهای ساری و جاریه چند صد سال پیش علم احتمال توسط یه سری ریاضی دان اروپایی بوجود آمد بیشتر به پاسکال نسبتش میدن پاسکال به قمارباز حرفه ای بوده!! چیزی که بعدا به وفور ازش در زبان بشر استفاده شده این بود احتمالا....... حالا جایگاه خدا این وسط چیه؟ خدا چکارس؟ مرحوم اینشتین! یه جمله گفته که خیلی کیف کردم باهاش "As I have said so many times, God doesn't play dice with the world." اینم منبعش قبلا در مورد نظریه آشوب یه بحثی بود http://forum.bidari-andishe.ir/thread-410-post-199735.html#pid199735 بعضی مواقع از علمی نتیجه خاص خودشونو میگیرن در حالی که علم نوره و منزه از شرک تفسیر درست از احتمال هم اینه که بشر در زمینه علمی کاملا دچار ضعف مطلقه مخصوصا در مورد آینده البته بعضی چیزا هم اصلا علم نیستن و جهل مرکبند (مثل بعضی علوم منحرف انسانی) حالا اینجا هم در مورد علم احتمال این مورد مطرحه که کمتر بهش می پردازند نظر شما چیه؟ این تیکه کلام احتمالا چیه؟ چرا کمتر از ان شاء الله استفاده میشه روش فکر کنید این از مبانی پایه های تفکر خدامحوره که باید در علوم اقتدارآفرین بهش بپردازیم برای ساختن تمدن اسلامی موفق باشید |
|||
|
|
۱۵:۳۲, ۱۲/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
|
۱۵:۴۰, ۱۲/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
خیلی ممنون
اون تاپیک مثل اینکه در مورد آفرینشه ولی این تاپیک در مورد امور جاری در جهانه و تغییر دیدگاه مردم راستش حوصلشو نداشتم کامل بخونم!!! یه خلاصه بنویسید |
|||
|
|
۱۵:۵۹, ۱۲/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۲ ۱۶:۱۲ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
(آیات 23 و 24 سوره کهف) و هرگز در مورد کاری که آهنگ آن را داری مگو؛ قطعا من فردا آن را انجام می دهم. مگر اینکه به همراه آن بگویی: اگر خدا بخواهد. و چنانچه آن را فراموش کردی، پروردگارت را با این وصف که همه امور به دست اوست و جز به اراده او کاری انجام نمی گیرد یاد کن و بگو: امید است که پروردگارم مرا به چیزی که از یاد او پس از فراموشی، به هدایت نزدیک تر است(به ذکر همیشگی خود) هدایت کند. هیچی، باید آگاه سازی بشه، فرهنگ سازی بشه! چه کار کوچیک باشه، چه بزرگ چه تو عمل باشه چه تو حرف و چه در نوشته باید اجرا بشه تو همین تالار چقدر گفته شده انشاءالله بجای ان شاء الله، بعضیام که جور دیگه ای مینویسن، یا میگن ایشاالله(حالا این گفتار محاوره ای درسته آیا؟!) چقدر گفته شده با بسم الله الرحمن الرحیم سخن رو آغاز کنید کو؟! چند نفر رعایت میکنن؟ بعضیا نمیدونن بحثش جداست باید آگاهشون کرد اونا که میدونن چرا عمل نمیکنن؟! اینام در بهترین حالتش دو دسته ان یا اهمیت نمیدن و تنبلی میکنن! یا نمیخوان که بگن به علت نبود ایمان و... الله اعلم تو همین آیه که فکر میکنم تنها آیه ای هست که مستقیما چنین مطلبی رو بیان کرده تمام نکات رو ذکر کرده کار رو از خدا خواستن،( إِلَّا أَنْ يشَاءَ اللَّهُ ...) در مورد فراموشی هم ذکر شده( اذا نسیت...) و امید داشتن(قل عسی...) * ذکر ان شاء الله 6 بار در قرآن بیان شده (بقره آیه 70)(یوسف آیه99)(کهف آیه 69)(قصص آیه 27)(صافات آیه 102)(فتح آیه 27) ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ تو گوگل ترنسلیت "عسی" رو بجای "امید"، "شاید" ترجمه کرده! جای تعجبم نیس فقط کسی میدونه واژه احتمالا یا شاید به عربی دقیقا چی میشه؟ اینجا کاربر یا ثارالله پیشنهاد خیلی خوبی دادند، منتها عملی نشد، که ان شاء الله به زودی بشه |
|||
|
|
۱۶:۱۵, ۱۲/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۲ ۱۶:۲۵ توسط انتصـار.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
|
۱۶:۵۳, ۱۲/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
متشکرم میخواستم ببینم در قرآن از چنین واژه ای در کجا استفاده شده، خب من الممکن که قاعدتا در قرآن ذکر نشده اما لعل 126 بار اومده مثلا لعلّکم تتقون لعلّکم تشکرون لعلّکم تفلحون و... من اجمالا نگاه انداختم در مواردی هست که خدا قبلش اتمام حجت کرده و یا نعمتهایش را برای ما به اتمام رسانده بعد در انتهای آیه فرموده است: شاید شکرگزاری کنند، شاید تقوا پیشه کنند،... انقدر ما ناسپاسیم همون قضیه نون خدا رو خوردنو فرمان شیطان را بردنه. اعوذ باالله من الشیطان الرجیم |
|||
|
|
۲۰:۲۱, ۱۳/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۲ ۲۰:۲۴ توسط السا.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
نقل قول: با وجود کم رنگ شدن جایگاه دین، «احتمالا» همون مفهوم «ان شاءالله» رو می رسونه، فقط ناقص تره ...ی جورایی عقب گرد داشتیم! «احتمالا»، گفته میشه، برای اینکه وقوع حوادث ناگهانی رو در نظر بگیره روی نتیجه کار، یعنی ممکنه در این بین، اتفاقی بیفته ک خارج از محدوده قدرت من باشه و نتونم کنترلش کنم یا اینکه من اون عامل رو در نظر نگرفته باشم و نتیجه اون نشه ک انتظار میره ... «ان شاءالله»، گفته میشه، برای اینکه قدرت خدارو در نظر بگیریم ... لغاتش عین معناست --> اگر خدا بخواهد. ی جمله قشنگی بود،استاد احتمالمون همیشه بالای برگه هاش می نوشت :احتمال، محتمل است! نقل قول: باید آگاه سازی بشه، فرهنگ سازی بشه! [align=START] [/align]راه حل؟
![]() |
|||
|
|
۲۰:۲۸, ۱۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
نقل قول:راه حل؟ روشنگری در حد وسع!!! متاسفانه ما رسانه قوی نداریم (منظورم افراد همفکرند) |
|||
|
|
۱:۰۰, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم انشاء الله، ایشالله، ایشالّو،INSHA ALLAH و .... همه ان شاء الله رو میرسونه. حضرت باری تعالی خودش میدونه همه اینها به یک مفهوم و لفظ برمیگرده. اما در مورد احتمال: لفظ احتمالا جایی به کار میرود که فاعل کار هنوز مشخص نیست فعل را انجام می دهد یا نه. مثلا من می گویم: احتمالا عبد الرحمن فردا میاد. یعنی اینکه عبد الرحمن داشت یک کاری رو انجام میداد و معلوم نبود اون کار رو تا آخر شب انجام میده و میاد یا همون اول شب خسته میشه و بقیه کار رو میذاره برای فردا تا تمومش کنه و بیاد.خب اینجا طبیعیه احتمالا به کار بره. به نظر حقیر تعارضی با تفکر خدا محوری نداره.اصلا اینجا عبد الرحمن اراده ای به اومدن نکرده. یک وقت قضیه طور دیگریست.مثلا همین عبد الرحمن کاری نداره و می خواد بیاد.این موقع میگم: ان شاء الله امروز میاد. خب خود فاعل اراده به آمدن کرده و اگر اراده الله تحقق پیدا کند، آمدن او قطعی خواهد شد. فکر نمی کنم بحث دیگری باقی بمونه. در مورد اراده و فاعلیت می تونید رجوع کنید به بدایت الحکمه مرحوم علامه طباطبایی رضوان الله علیه. یا علی |
|||
|
|
۱:۰۷, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۱۴/بهمن/۹۲ ۱:۰۰)rezamohammadi نوشته است: اگر کسی بداند لفظ درست چیه و غلط بکار ببره فرق داره ان شاء الله رو گفتم قسمت بعد احتمالا معطوف میشه به اراده شخصی ان شاء الله معطوف میشه به اراده خدا و شخص |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 426978b9-fdf8-4ef0-a1f9-5f3bcb83abbd.jpg]](http://tebyan-zn.ir/images/426978b9-fdf8-4ef0-a1f9-5f3bcb83abbd.jpg)

ی جمله قشنگی بود،استاد احتمالمون همیشه بالای برگه هاش می نوشت :