|
بخت آزمایی اسلامی؟؟؟
|
|
۱۱:۰۲, ۱۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام او...
با سلام... تبرک بخر... جایزه ببر... چای محسن بخر... خودرو وولکس ببر... آوازه هر خانه با برنج آوازه... ببینین یه موقع شما حساب قرض الحسنه باز میکنی، یعنی پولتو قرض میدی برای منافع خاص افراد دیگه، که هر چند وقت یکبار هم قرعه کشی میشه و مثلا خود من وقتی پولم تو این حسابه، اصلا نه روی قرعه کشی حساب باز میکنم و نه سودی داره (ضرر هم داره با توجه به کاهش ارزش ریال) یه موقع هم یه سری قرعه کشی ها بود که یه برگه میخریدن و میرفتن تو قرعه کشی که جمعشون کردن توی خارج هم لاتاری ها اساس کارشون همینه و برگه های بخت آزمایی میفروشن توی ایران یه موقع گلدکوئست بود که یه جنسی رو به شما میفروخت با بهای بالاتر و با تبلیغات شما افراد دیگه رو هم جذب میکردید که اون هم جمع شد اما به نظر من الان توی ایران یه چیزی درست شده به اسم (بخت آزمایی اسلامی). (اسمشو خودم در آوردم) چای محسن، برنج آوازه، تبرک و ... واقعا اینکه طرف یه چیزی میذاره رو قیمت کالاش و قرعه کشی میکنه بر اساس شانس، بخت آزمایی نیست؟؟؟ آیا واقعاً نیت کسایی که چای محسن میخرن خود چایه و یا برنده شدن جایزه؟؟؟ اگر جایزه نداشت، نمیرفتن جنس دیگه بخرن؟؟؟ واقعاً این شرعیه؟؟؟ اسلامیه؟؟؟ این رو در نظر بگیرید که بر فرض چای محسن 10 تومنه وقتی قرعه کشی نمیکنه وقتی قرعه کشی میشه میشه بر فرض 14 تومن. خب شما در ازای 10 تومن چای گرفتید. به جای 4 تومن باقی مونده یه برگه شانس دارین که میتونین تو قرعه کشی برنده بشین یا نشین. آقایون علما جواب بدن! این اسمش بخت آزمایی نیست؟؟؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۱۳, ۲۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
دوستان کسی از جایی اطلاعاتی کسب نکرده؟
هنوز نتیجه استفتا نرسیده دستم اما احتمالا جوابشون مشابه مورد بالا هست. نظر سایر مراجع هم بدونیم خوبه. |
|||
|
۱۸:۰۳, ۲۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
لاتاری !
دقیقا لاتاریه ! مثل همون کارتهایی قرعه کشی که چندین سال پیش توی خیابون بود و جمعش کردن. الان گردنشون کلفت شده ! کسی نمیتونه بهشون گیر بده |
|||
|
|
۱۶:۱۳, ۲۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
جواب استفتاء اومد و همونطور که حدس میزدم در برابر یک سوال کاملاً دقیق، یک جواب کلی داده شده که سوالات بعدی رو در ذهن ایجاد میکنه. لازمه فکر کنم حضوری یا تلفنی استفتاء کنیم.
جواب: درهر صورت چنانچه از شرکت کنندگان پولی دریافت نشود مانعی ندارد. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() خب قربون کارشناس بررسی سوالات برم، عزیز دل برادر با روبوسی که به آدم چای و برنج و خودرو وولکس نمیدن که!!! در حسرت یه جواب کامل موندم. اما به نظرم با توجه به مشابهتش به موردی که بالاتر گفتم مشکل داره. اینجا هم میگن پولی دریافت نشود. خب یعنی چی؟یعنی یه بار دیگه پول بگیرن برای قرعه کشی؟؟؟ میخوام سرمو بکوبم تو دیوار با این جواب!!!!
|
|||
|
|
۱۶:۳۶, ۲۶/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۱۶:۳۷ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
خوب براد رمن همونی شد که خدمتتون عرض کردم
ببینید شما در شرع باید به ظاهر عمل کنید . اصلا نباید برید نیت خونی کنید اگر قیمت کالا ۲۰ تومن باشه و شما ۲۰ تومن میخری جایزه هم میده اشکال نداره (حتی اگر طرف ۱ تومن بابت جازه هم کشیده باشه ولی میگه نکشیدم باید قبول کرد ) ولی اگر ۱ ریال بابت جایزه دادی میشه بخت ازمایی و اشکال داره . جسارتا نظر بنده و شما هم مهم نیست ![]() ![]() چون مجتهد نیستیم اون هم وقتی با تبلیغات میزان فروشش رو بالا ببره در صدی رو به جازه اختصاص میده . یعنی جایزه از محل سود هست نه فروختن بلیت بخت ازمایی این که بشینیم توی ذهنمون رابطه ایجاد کنیم و زمین به اسمون بدوزیم نمیشه روش حکم شرعی داد . احتمالا و شاید هم نداریم |
|||
|
|
۱۸:۱۷, ۲۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
(۲۶/بهمن/۹۲ ۱۶:۳۶)وحید110 نوشته است: خوب براد رمن همونی شد که خدمتتون عرض کردم نقل قول:جواب: درهر صورت چنانچه از شرکت کنندگان پولی دریافت نشود مانعی ندارد. گفته چنانچه از شرکت کنندگان پولی دریافت نشود. خیلی مبهم گفته. چون پول دریافت میشه. در ضمن توی فرض قبلی جواب داده شده بود که نیت تاثیر مستقیم داشت. نقل قول:1ـ کسانى که فقط براى شرکت در امور خیریّه این برگه ها را مى خرند. |
|||
|
|
۲۳:۳۴, ۲۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام علیکم ببخشید منظورتون رو متوجه نشدم. یک موقع هست میگن بیا فلان محصول رو بخر قرعه کشی داره. فلان بازی مروا قرعه کشی داره. اماحالت دوم میگن بیان این رب تبرک. مثلا با قیمت2500 تو قرعه کشی نیستی اما این یکی رب تبرک یا قیمت 2700 قرعه کشی داره. خوب تو حالت دوم معلومه که حرامه. اما حالت اول گمان نمی کنم حرام باشه،چون پولی که شما پرداخت می کنی به خاطر رب است نه شرکت در قرعه کشی. اساس بخت آزمایی هم پول دادن برای شرکت در قرعه کشی است. در واقع سرمایه گذاری روی شانس که همان قمار است. اگر پول من بابت خرید فلان کالا فقط باشد گمان نکنم مشکل شرعی داشته باشد. بعدشم مگه اینجا دفتر مرجع تقلیده؟؟؟ یه زنگ بزن دفتر مرجع تقلید،بپرس به ما هم بگو. فی امان الله |
|||
|
|
۲۳:۴۲, ۲۶/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۲ ۱:۲۷ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
(۲۶/بهمن/۹۲ ۱۶:۳۶)وحید110 نوشته است: اگر قیمت کالا ۲۰ تومن باشه و شما ۲۰ تومن میخری جایزه هم میده اشکال نداره (حتی اگر طرف ۱ تومن بابت جازه هم کشیده باشه ولی میگه نکشیدم باید قبول کرد )دقیقاً کارکرد جایزه قراره برای تبلیغ باشه، و اینطور میشه اثبات کرد که اشکال داره. در صفحهی یک در مورد تبلیغ گفته بودم(لطفاً با سرعت نخونید! ):(۱۶/بهمن/۹۲ ۱۷:۰۲)درست پسند نوشته است: در این هزینهها تنها جایزه مطرح نیست، چون هزینهی تبلیغات تلویزیونی نیز بسیار گزاف هست.همونطور که در قسمت قرمز توضیح دادم، پولی که بخش قابل ملاحظهای از قیمت کالا رو تشکیل میده - یعنی پولی که حذف شدنش از قیمت کالا از نظر مردم خیلی مهم هست - در جهت تأثیرگذاری روی اونها و جلب کردن نظرشون بکار گرفته میشه. این یعنی یک روند کنترل ذهن، که طبق اسلام با در نظر گرفتن مصلحت امور و اجتماع، میتونیم دریابیم که مسلماً پاک نیست و فاسد هست. صرف کردن هزینه برای تبلیغات، تا جایی که صرفاً اطلاعرسانی باشه مسلماً بیاشکال هست، و مسلماً جذابیت بخشیدن به محصول هم تا جایی که منجر به زیر پا گذاشتن یک مصلحت نشه بدون اشکال هست. مصلحت اونجا زیر پا گذاشته میشه که به شیوهی بالا اقدام به کنترل ذهن بشه، یا جذابیتی گناهآمیز(مثل استفاده از جذابیت زن) یا اغراق و ادعای غیرواقعی وارد تبلیغ بشه. جایزه و دیگر انواع تبلیغاتی که هزینهای رو برای منظوری غیر از اطلاعرسانی صرف میکنن، اگر سودی در کنترل ذهن نداشتند مسلماً انجام نمیشدن تا با کم شدن قیمت کالا مردم رو به کالا جذب کنن، و این یعنی نمیتونن جز از پول خود مردم باشن. همچنین نمیتونیم بگیم جذب شدن مردم به جایزه و طمع داشتن بهش عاقلانه است، چون در پرشمارترین جایزههایی که شرکتها میدن، شاید هر چنددههزار نفر یک نفر برنده بشه، و برای 99.99 درصد بقیه جز یک امید واهی نیست. |
|||
|
|
۹:۴۱, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
نقل قول:دقیقاً کارکرد جایزه قراره برای تبلیغ باشه، نه برادر نمیشه شما داری کالا میخری . این قرار داد بیع است و بلا اشکال . در مورد لاتاری شما چیزی نمیخری . یا ارزش چیزی که میخری اونقدر نیست . تبلیغ هم هیچ اشکالی نداره دادن جایزه هم هیچ اشکالی نداره اینم میشه هبه . هبه میتونه مشروط باشه . حتی میتونه معوض هم باشه . یعنی شرط عوض شده باشه . ببینید اقای درست پسند شما دارید یک تحلیل غیر فقهی انجام میدید . اصلا این روش فقهی نیست این جایزه با بالا بردن قیمت کالا نیست بلکه فروش بیشتره . نقل قول:این یعنی یک روند کنترل ذهن، که طبق اسلام با در نظر گرفتن مصلحت امور و اجتماع، میتونیم دریابیم که مسلماً پاک نیست و فاسد هست. کاملا اشتباه میکنید کنترل ذهن ایا در اسلام اشکالی داره ؟ مصلحت امور و اجتماع ؟ اصولا این مصلحت رو فقط ولی فقیه یا مجتهد اونم نه با این دلایل ابکی میتونه تشخیص بده الان شما باید مفسده این امر رو اونم به صورت شرعی نشون بدید . نقل قول:صرف کردن هزینه برای تبلیغات، تا جایی که صرفاً اطلاعرسانی باشه مسلماً بیاشکال هست، و مسلماً جذابیت بخشیدن به محصول هم تا جایی که منجر به زیر پا گذاشتن یک مصلحت نشه بدون اشکال هست. مصلحت اونجا زیر پا گذاشته میشه که به شیوهی بالا اقدام به کنترل ذهن بشه، یا جذابیتی گناهآمیز(مثل استفاده از جذابیت زن) یا اغراق و ادعای غیرواقعی وارد تبلیغ بشه. استفاده از زن گناه است اما موجب ابطال معامله نمیشود ادعای غیر واقعی هم با شرایطی حق فسخ میاره و موجب بطلان معامله نیست نقل قول:جایزه و دیگر انواع تبلیغاتی که هزینهای رو برای منظوری غیر از اطلاعرسانی صرف میکنن، اگر سودی در کنترل ذهن نداشتند مسلماً انجام نمیشدن تا با کم شدن قیمت کالا مردم رو به کالا جذب کنن، و این یعنی نمیتونن جز از پول خود مردم باشن. هیچ مانع شرعی نداره مقداری از سود به مردم برگرده . این ۲ تا ۲ معامله یا عقد جدا از هم است . نقل قول:همچنین نمیتونیم بگیم جذب شدن مردم به جایزه و طمع داشتن بهش عاقلانه است، چون در پرشمارترین جایزههایی که شرکتها میدن، شاید هر چنددههزار نفر یک نفر برنده بشه، و برای 99.99 درصد بقیه جز یک امید واهی نیست. برادر من . ما یه عبادات داریم یه معاملات که جداست طمع هم موجب ابلاط معامله نمیشه . ولی ممکنه اجری نداشته باشه یا مکروه باشه . اصلا نیت ربطی به معامله نداره . یعنی نیت شما از معامله تقرب نیست . بلکه بر عکس در عبادات اینگونه است بحث اخلاقی نمیکنیم . که بحث اینه که ایا این معامله باطل است یا حرام ؟ جواب اینه که خیر چون پولی بابت جایزه نمیدید . بابت کالا میدید و همانطور که عرض شد . اون عقده بیع است و اون یکی عقد هبه یا حق |
|||
|
|
۱۳:۲۵, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
(۲۷/بهمن/۹۲ ۹:۴۱)وحید110 نوشته است: در مورد لاتاری شما چیزی نمیخری . یا ارزش چیزی که میخری اونقدر نیست . شما از کجا میدونید که ارزش چیزی که میخری اونقدر هست؟ (چای محسن، محصولات تبرک، سافتلن، برنج آوازه و ...) آیا واقعاً شما پول رو بابت کالا میدید؟؟؟ میدونید چند درصد از افرادی که چای محسن رو خریدن، چنتا چنتا خریدن و سریع توی قرعه کشی شرکت کردن و چای رو هم گذاشتن کنار که آیا بخورن، آیا نخورن؟؟؟ توی گلدکوئست معروف شد که طرف بابت کالایی که میخره پول بیشتری میده و اون پول بیشتر در اصل برای تامین منابع مالی جایزه بالادستی ها بود. با این تفاوت که اینجا شانس دخیلی و اونجا هرکس بیشتر زیر مجموعه میگرفت بیشتر پول در میاورد!!! اونجا هم بیع بود و طرف با رضایت کامل انجام میداد. اونجا هم وقتی طرف پولی گیرش نمیومد ناراحت میشد (هرچند محصولی رو خریده بود) و اینجا هم وقتی طرف جایزه گیرش نمیاد ناراحت میشه (هرچند محصولی رو خریده)! |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

):