کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بند /پ/
۱۵:۵۲, ۲۶/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/بهمن/۹۲ ۱۵:۲۴ توسط رهگذر..)
شماره ارسال: #1

سلام

حضرت مولا علی عليه السلام میفرمایند:

کسی که شایسته مقامی نیست اگر تقبل کند ملعون است وکسی که اورا منصوب

میکند نیز ملعون خواهد بوذ.

دادن رشوه در جامعه سلامت اقتصادی و اعتماد عمومی جامعه را نسبت به حاکمان و مجریان و متصدیان جامعه دچار مشکل میکند
أطيب البيان في تفسير القرآن، ج‏2، ص: 344
[سوره البقرة (2): آيه 188]
وَ لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِلِ وَ تُدْلُوا بِها إِلَى الْحُكَّامِ لِتَأْكُلُوا فَرِيقاً مِنْ أَمْوالِ النَّاسِ بِالْإِثْمِ وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ (188)
(و مالهاى يكديگر را در ميانتان بباطل صرف مكنيد و نميتوان رشوه نزد حكام جور بفرستيد براى اينكه قسمتى از اموال مردم را بخوريد و حال آنكه مى‏دانيد)

پرتوى از قرآن، ج‏2، ص: 75
وَ لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِلِ-: اموالى كه تعلق بهمه شما دارد در حالى كه در بين شما است بصورت باطل يا بسبب باطل نخوريد!.
از تعبير و تركيب فشرده اين آيه دو اصل اقتصاد قرآنى استفاده ميشود:
1- اصل مال، بوضع اولى، از آن همه و بايد در بين باشد نه در سويى و براى طبقه‏اى.
2- چون چنين است هر گونه تصرف خاص و كشيده شدن در جهتى بايد منشأ تعلقى داشته باشد بحق يا بباطل. تعلق و تصرف بحق در حد ضرورت و احتياج يا بسبب ايجاد سودمندى و ارزش، يا مبادلاتيست كه بر اين اساس و براى خدمت بديگران كه صاحبان اولى مالند انجام ميگيرد و شريعت اسلام حدود آنها را مشخص نموده. و جز اين، خوردن و تصرف، بباطل و منهى است: لا تأكلوا ... هر چه كه حقى ايجاد ننمايد و يا تصرف مضر باجتماع و افراد باشد- چون ربا و حيله و قمار و احتكار و دزدى

پارتی بازی پدیده نامطلوبی است که سال هاست نظام اداری کشور با آن دست به گریبان می باشد. امری که بعضاً روح و جسم مراجعین و ارباب رجوع سازمان ها را به شدت آزار می دهد.

چرا امروزه وقتی از جوانان می پرسی برای آینده چه برنامه ای دارند بسیاری از آنان پاسخ می دهند: بدون بند "پ" کاری از پیش نمی رود. ؟

چرا شایسته سالاری در کشور نهادینه نمیشود؟

بدون بند پ حتی ارزش و شخصیت اجتماعی هم بی معناست

دکتر حسابی تو نقل قولاشون در مورد جهان سوم گفتن: جهان سوم جایی است که اگر برای آبادی کشورت بکوشی خانه ات خراب می شود و اگر برای ساختن خانه ات تلاش کنی مملکتت ویران خواهد شد.....
قضاوت با خودتون.....

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، مجید املشی ، عبدالرحمن ، انتصـار ، السا ، rezamohammadi ، چکاوک92 ، Aryha ، Mohammad Trust ، Bamdaad ، aboutorab ، Havbb 110 ، تمنا ، Ali#59 ، revenger ، شهیدطیبه واعظی ، azade ، آیلار ، سدرة المنتهی ، هانا ، مرغ باغ ملکوت ، انديشه نو ، help me
۱۶:۰۶, ۲۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
هیییییییییییییی....
چی بگم که اگر بگم، میره سرم...Sad
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، rezamohammadi ، aboutorab ، Ali#59 ، رهگذر. ، revenger ، آیلار
۱۶:۴۷, ۲۶/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۱۶:۴۷ توسط السا.)
شماره ارسال: #3
آواتار
بنابراین باید در یک کشور اسلامی شایسته سالاری بر قرار باشه، درسته ؟

حالا سوال اینجاست ک اگه من لایق ی شغلی نباشم و پیشنهاد اون شغل رو رد کنم، نه تنها در دید دیگران خنگ (!) فرض میشم (ک البته زیاد مهم نیست Cool )، بلکه چون شایسته سالاری وجود نداره، پس ب احتمال خیلی زیاد، شغلی من شایسته ش هستم هم توسط شخص دیگه ای پر شده ...!

حالا واقعا اگه همچین اتفاقی بیفته و ب شما پیشنهاد شغلی رو بدن ک شایسته ش نیستین قبول نمی کنین ؟!

البته ی مثال رو هم بگم، مثلا همین شورای شهر تهران ... !!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، Bamdaad ، رهگذر. ، انديشه نو ، help me ، تمنا
۱۹:۴۹, ۲۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
به نام خدا
به نوعی میشه گفت متاسفانه ضد ارزش جای ارزش رو گرفته و اونی که یه وقتی برا خودش یه کار خیلی بد بود الان با عنوان زرنگی و باهوشی میشناسیمش .

هرکی بتونه یه کار رو از میانبر و بند پ و رشوه دادن حل کنه بهش میگن زرنگه و باهوش و کسی رو که از این روش ها استفاده نکنه فردی بی تدبیر و وقت نشناس میدونن .
دلیل ش هم اینه که رواج خیلی زیادی در جامعه پیدا کرده . البته فکر نکنین این مشکل تنها مختص ایران و یا جهان سومی هاست بلکه حتی در کشورهای توسعه یافته مانند فرانسه و ایتالیا و آلمان و . . . نیز مشهود است ( ولی نه به این شوری !! ) و فقط در کشورهایی مانند سوئد ، دانمارک ، ژاپن ، کانادا و . . . هست که با فرهنگ سازی صحیح رواج نیافته است .
گرچه تو این زمونه برامون سخته ولی وظیفه ی تک تک ما هاست که به نوبه ی خود هر چند قطره ای از دریا سهمی در فرهنگ سازی صحیح داشته باشیم .
بنده خودم تو محیط اداری هستم ( اونم افتضاح اینجور مسایل رو داره ) ولی خدا رو شکر تا کنون دستم بهش آلوده نشده ولی اعتراف میکنم مجبورم بعضی اوقات سفارش همکار و فلان مسئول و . . . رو بشنوم اما اونم یه جوری سعی میکنم ترتیبش بدم که خود به خود مثل بقیه تو نوبت و ریتم عادی بره جلو . خدا میدونه برا این اخلاقم چقدر حرف و کنایه شنیدم اما با افتخار میگم پیش وجدان خودم راحتم .
اما به عزیزان هشدار جدی میدم که اگه تو اینجور محیط ها هستین خیلی مواظب باشین چون با اولین دریافت . . . سخته ترکش کنین
و بهتر از بنده میدونین اگه با ریتم دیگران رول بازی نکنین پیش پاتون سنگ میندازن و هزار دردسر و حاشیه . . .
ناراحت کننده هست حراست هم با اینکه میدونه و با چشمای خودش میبینه ولی در تماشاگه راز تشریف دارن . چی بگم آخه
اما در آخر بازم میگم سخته و خیلی سخته که بدون بند پ و رشوه و رابطه کارت رو راه بیاندازی شایدم تو بعضی موقعیت ها ضررش رو بخوری ولی آخر اگه بینا باشی میبینی که خودت برنده ای . . .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، رهگذر. ، آیلار ، تمنا
۲۱:۴۵, ۲۸/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
با سلام رهگذر عزیز شما دقیقا درد دل من و خیلی از عزیزان را عنوان کرده اید اول از این بابت بسیار تشکر میکنم ولی خداییش اگر خودمون مشمول این بند ، به قولی پارتی بازی بشیم بازهم از این شعارهای انسان دوستانه می شد داد؟ ....Wink
با اصل غیر انسانی بودن این موضوع کاملا با شما موافقم ولی متاسفانه پارتی بازی جزیی از فرهنگ ما شده است و کاملا در بدنه اجتماع انعکاس یافته یا به قولی مشکل گشای همه شده البته بعد از پول که هردو باز هم بند پ می شوند ....Sad( هر کی پول داشت پارتی داره و هرکی پارتی داره پولدار میشهBig Grin)
[تصویر: 524bb253b69b8.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، السا ، revenger ، آیلار ، help me
۲۳:۲۳, ۲۸/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #6

تاپیک رو منحرف نکنید لطفا Big GrinBig GrinBig Grin

یکی بیاد بگه چرا باید در حکومت اسلامی چنین وضعیتی داشته باشیم؟؟؟؟؟؟؟

دوستان جواب ندادند من خودم دست به کار میشمBig GrinBig GrinBig Grin

فعلاWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، آیلار ، تمنا
۴:۳۶, ۲۹/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/بهمن/۹۲ ۵:۳۲ توسط آیلار.)
شماره ارسال: #7
آواتار
بند پ پارتی بازی= بند الف اختلاص =بند ر شوه =بند خ خویشاوند سالاری = بند ر رانت خواری = دزد سالاری
چقدر هم بهم مرتبط هستند
----------
فقط کسانی واقعا مرد هستند که تو موقعیت اینچنینی باشند و پاک و اخلاقی عمل کنند
نقل قول:
حضرت مولا علی عليه السلام میفرمایند:
کسی که شایسته مقامی نیست اگر تقبل کند ملعون است وکسی که اورا منصوب
میکند نیز ملعون خواهد بوذ.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، السا ، انديشه نو ، help me ، تمنا
۱۳:۰۲, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #8

فعلا یک پاسخ کوتاه:

بیخود این قضایا رو گردن مردم نندازید ، چون تو این ماجرا مقصر اصلی حکومته ، به 2 دلیل:

1- سیستم نظارتی که کلا نداریم

2- خیلی از این پارتی بازی ها رو همین حکومت در مردم نهادینه کرد از انتصاب های ناکارامدی که از قبل نتیجه ش مشخص بود گرفته تا شکم های پر و سهمیه ها و...

متاسفانه بحث دراینباره مصداقی میشه و اخرش تاپیک بسته میشه ، پس زیاد تند نرینWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، مرغ باغ ملکوت ، آیلار ، تمنا ، t.kam67
۱۵:۲۱, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
ممنون بابت تاپیک خوبتون
واقعا پارتی بازی و عدم شایسته سالاری توی مملکت ما بیداد میکنه
اصلا نمی خوام حرف سیاسی بزنم اما پایه گذار پارتی بازی توی مملکت ما خود حکومت هست.
متاسفانه توی مملکت ما یک عده توی تمام عمرشون امتیازات ویژه دارند و عده دیگه برای هرکاری باید به خدا برسند و این
شدیدا باعث یاس و ناامیدی میشه و از طرفی روحیه زرنگ بازی رو توی جامعه رواج میده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: revenger ، رهگذر. ، آیلار ، تمنا
۱۵:۲۹, ۲۹/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/بهمن/۹۲ ۱۵:۳۸ توسط revenger.)
شماره ارسال: #10

اشکال نداره عده ای سهمیه داشته باشن

مثلا جنبازین عزیز و آزادگان و خانواده شهدا باید سهمیه داشته باشند و بهشون رسیدگی بشه ولی نه به این صورت

به نظرم باید بهشون وجه نقدی بدن مثل حقوق ثابت ، در عوض اونا هم مثل سایرین در زمینه استعداد خودشون فعالیت کنند و کار درست خودشون رو کنند.

مثال داشتیم یه فرزند شهید بوده در شریف درس خونده در 28 سالگی مدیر سایپا شده !!! بعد گند زده و خط تولید زانتیا رو تعطیل کرده... و دوباره کردنش رییس سازمان جوانان و... الانم با حمایت بعضی ها شده نماینده مجلس !!!!!!

خب امثال این آقا لطمه میزنن به جمهوری اسلامی ، ایکاش بهش ماهیانه حقوق میدادن و اشخاص بهتری پست های بالا رو به دست میگرفتن...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، آیلار ، تمنا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا