|
چگونه فرزندان مسئولیت پذیر و اجتماعی تربیت کنیم؟؟!!!
|
|
۱۷:۰۰, ۶/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/فروردین/۹۳ ۲۱:۳۷ توسط رضوانه.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خب از اسم تاپیک مشخصه این چند روزی هم توی همین دید و بازدید ها بعضی بچه ها رو دیدم که واقعا برام سوال شده چرا بچه های مسئولیت پذیر تربیت نمیکنیم؟؟؟ بچه هایی با عرض پوزش چلمنگ! و دست و پا چلفتی! که کوچکترین مسئولیتی نمیشه بهشون سپرد! منظورم از بچه ها کلا فرزندان هستش نه فقط بچه ها! من که یه موقع اعصابم از بعضی بچه ها خورد میشه.... اطرافیان میگن....حالا وایسا! بچه خودتم میبینیم! ببینیم چه جوری بزرگش میکنی؟! بچه بزرگ کردن خیلی سخته . . . خب درست میگن منم قبول دارم... ولی واقعا نمونه هایی هم دیدم که چقدر بچه هاشون رو مسئولیت پذیر و فهمیده بار آوردن واقعا باید کاپ طلا رو به این پدر و مادر ها داد! ببینید قبول دارم که بچه ها یه سری شیطنت هایی دارن....من یه جایی خوندم که این شیطنت ها تا یه حدی نشانه هوش اون بچه هست... اما ....گاهی اوقات این بچه بازی ها با بزرگتر شدن هم از بین نمیره...! خیلی از همین بچه بازی ها و بچه باقی موندن هاشون تقصیر پدر و مادر هستش! کوچکترین کاری نباید بهشون بسپاری چون پدر و مادرشون ناراحت میشن! یه کلمه حرف بزنی ناراحت میشن! خودشونم هر چی که بچه بگه با عرض شرمندگی مثل غلام حلقه به گوش! ٬ اطاعت امر میکنن!!... دوستان یه سوالایی داشتم ازتون به نظرتون چه راهکارهایی وجود داره که بچه های مسئولیت پذیر تربیت کرد؟ مجرد ها و متاهل ها میتونن نظراتشون رو بفرمایند...فرقی نمیکنه راستی شما موافقید با تنبیه بدنی بچه؟؟؟! البته در موارد خیلی نادر! به نظرتون کار درستیه؟ چرا موافق و مخالفید؟ راهکار عملی بفرمایید منتظرم راستی با این بچه های سرتق! باید چه کار کرد؟! من بچه ها رو دوست دارم و خیلی باهاشون راه میام....جدی میگم.... ولی اصلا طاقت شنیدن گریه بچه ندارم! یعنی فقط تا موقعی که قهقهه میزنن (به خاطر اینکه قلقلکشون میدم!) میتونم بغلشون کنم و دوستشون دارم ولی وقتی بزنن زیر گریه! شرمنده اخلاق ورزشیشون میشم! و هر چه سریع تر میسپارم به مادر عزیزشون! |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱:۳۲, ۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
با تشکر از دوستان اینجانب مادر دو نوجوون امروزی! کمی تاقسمتی وروجک
منتظر نظرات بقیه دوستان هستم !!ابایی ندارم که بگم خودم هم هنوز کامل تربیت نشدم بگید من تو میدون (صحنه ی رویارویی با فرزندانم)منتظرم!!!!!
|
|||
|
|
۱۳:۵۲, ۷/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/فروردین/۹۳ ۱۸:۱۹ توسط السا.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
دوباره سلام
![]() چند تا چیز دیگه هم میگم، بقیه ش باشه برای بعد.... اول اینکه تا بچه ی چیزی می خواد نباید براش خرید از بین 10 تا چیزی ک می خواد نهایتا 5 تاشو براش بگیریم (البته بگم ک این کار هم ی دوره ای داره!تا ابد اینطوری نیست، مسلمه ک وقتی بچه ب ی سنی برسه، دیگه خودش میفهمه ک هرچیزی رو ک میخواد، نباید بگه،پس اون هایی رو میگه ک نیازشون داره و ب نظرم تا حد امکان باید براش تهیه کرد) دومین چیزی ک خیلی زیاد دارم توی دور و اطرافم میبینم اینه ک بچه وقتی چشماشو باز می کنه، داره توی امکانات رفاهی(!) غرق میشه!!! وقتی بچه چشم هاشو باز می کنه و همه چیز دور و برشه، دیگه قدرشونو نمیدونه، دیگه نمیدونه خیلی چیزهایی رو ک داره برای خیلی های دیگه خواب و خیال وآرزوشونه .... ی مثال بزنم : یکی از دوستانم، میشه گفت جزء همین قشر مرفهین بی درد محسوب میشد ... بگذریم از اینکه دیگه ب نقطه پوچ رسیده بود و بعد از انواع اقسام مهمانی ها (!) .... رسیده بود ب مرز خودکشی باهام حرف زد درباره این حال و اوضاعش ی روز بردمش بهزیستی .... ی روز دیگه بردمش مرکز توابخشی معلولین، ی روز بردمش ی معتاد نشونش دادم (!) ی روز بردمش، با هم با یکی از بچه های دست فروش حرف زدیم اصلا نمی دونست همچین آدم هایی هم هستن!! فکر می کرد، همه دنیا همینطوری زندگی می کنن ک اون زندگی می کنه اصلا فکر نمی کرد ب اینکه نقطه صفر و کف زندگی اون، آسمون رویاهای زندگی ی آدم دیگه باشه..... حالا من نمی گم همه همینطوری هستن، اما خوبه ک نقطه صفر زندگی بچه رو، زیاد بالا تعریف نکنیم تا توقعاتش خیلی بالا نره!! حداقل ی انگیزه ای بذاریم براش توی زندگی تا براش برنامه ریزی کنه و خودش ب دستش بیاره |
|||
|
|
۱۶:۰۷, ۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
خب یه سری موردایی که من دوست دارم یک بچه واقعا داشته باشه...
یعنی واقعا نکات زیباییه 1- اینکه از همون اول به بچه از همون سن سه یا چهار سالگی کار بسپاریم! حالا نه کارهای خیلی سنگین...مثلا کمک توی بردن و آوردن سفره یا اینکه وقتی داریم کارهای دیگه ای رو انجام میدیم...مثلا مثلا تعمیر یه وسیله....یا کارهای دیگه اجازه بدیم بچه ها هم پیش ما بشینن و یاد بگیرن... 2- تو تصمیم هامون از بچه ها هم مشورت بگیریم....و ازشون بپرسیم چرا این نظر رو میدن و غیره... خیلی تاثیر داره توی اعتماد به نفسشون 3- با فرزندان رفیق باشید! طوری که به عنوان یه دوست با شما درد و دل کنه برای این منظور شما نباید وقتی که فرزندتون داره باهاتون درد و دل میکنه یا مشورت میکنه....شروع کنید به نصیحت کردنش! یا تهدید کردنش! مطمئن باشید اگر این کارها رو بکنید فرززندتون دیگه با شما مشورت نخواهد کرد و به دوستش پناه میبره....که این اصلا خوب نیست... 4- حواستون به طور کاملا پویا به فرزندتون باشه.... نه اینکه دائما چک کنید کجا هست و کجا نیست! یا دائما زوم کنید روی صفحه مانیتورش ولی هر از گاهی حواستون باشه که داره با کامپیوتر چیکار میکنه! و یه دفعه هم به روش نیارید....حتی اگر موردی دیدید....سعی کنید با حفظ آرامش و به شکل غیر مستقیم مسیرش رو تغییر بدید 5- اصلا و ابدا با بچه های فامیل و همسایه مقایسشون نکنید... من از این کار متنفرم! به نظرم هر آدمی یه دونست! البته کسانی مثل اوباما یه دونه هستن! ....منتها میخوام صد سال سیاه تکرار نشن! در کل نخواید که فرزندتون رو کپی paste یه شخص دیگه بکنید زیبایی در همین تفاوت هاست 6- سعی کنید بچه توی یه جمع خجالتی نباشه...یعنی انقدر توی جمع های خانوادگی ببریدش و اجازه بدید با بچه ها و بزرگتر ها صحبت کنه که اجتماعی باشه ولی در عین حال حواستون بهش باشه... 7- اگر با بچه ها دعواشون شد و زدن توی سر و کله همدیگه! جوش نیارید اصلا شما چیکار دارید به این چیزا؟؟! دارن بازی میکنن اگر هم خورد زمین یه طرف دیگه نگاه کنید! چون بچه ها این موقع همیشه به مامان و باباشون نگاه میکنن...اگر ببینن اونا هم ترسیدن ...میزنن زیر گریه! وگرنه اصلا گریه نمیکنن! این مورد هم دیدم هااااا! خب فعلا خداحافظ تا مورد های بعدی....
|
|||
|
|
۱۶:۰۲, ۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۷/فروردین/۹۳ ۰:۵۲)عبداللهی نوشته است: تربیت واقعا مقوله ی سختی هست خیلی سخت تر از آنکه ما بخواهیم درکش کنیم . نه برادر! تربیت مقوله سختی نیست و لی ظرافت های زیادی داره! امروز داشتم سخنرانی مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی رو می دیدم که ایشون فرمایش میکرد! در رابطه با تربیت حرف می زدند!و می گفتند که : تربیت سخت نیست اصلا و لی ظرافت کاری دارد! اگر به احادیثی که در مورد تربیت فرزند داریم توجه ویژه ای داشته باشیم میبینیم که واقعا سخت نیست این ما هستیم که تربیت رو سخت می گیریم و با سخت گیری های زیاد در تربیت فرزندانمون می مونیم! |
|||
|
|
۷:۲۶, ۹/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
سلام
خب مورد دیگه ای که خیلی اهمیت داره اینه که: از همون کودکی از یک دختربچه انتظارات دخترانه و از یک پسر بچه انتظارات پسرانه داشته باشیم یعنی از یک دختر نخوایم رفتارهای پسرونه داشته باشه و به خاطر این رفنارها تشویقش نکنیم.... بچه ها صحت یا عدم صحت کارهاشون رو از عکس العمل های ما میفهمن لبخند یا اخم.... از بچه ها نخوایم تقلید بقیه رو بکنن.... در مقابل داشتن ایده نو و انجام متفاوت کارها بهشون جایزه یا هدیه بدیم...نه در مقابل گرفتن نمره ۲۰ خلاقیت رو در بچه ها نخشکونیم! |
|||
|
|
۹:۵۸, ۹/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
این نکته رو هم اقای شهاب مرادی گفتن ک ب نظرم جالب بود
میگفت قدیما بچه ب مادرش میگفت نون میخوام مامانش میگفت مگه تو سفره نیس بچه میگفت نه مامانش میگفت باید صبر کنی کارم تموم شه بعد نون بپزم یا واسه گرم شدن برو هیزم بشکن و ... همین تاخیر در براورده شدن نیاز صبوری رو یاد میداد اما الان بچه تشنه شه اب سرد هست.گرسنه شه زنگ میزنه بقالی یا پیتزا سر کوچه با پیک میارن سردش شه هزینه اش یه شیر شوفاژه غذا سرد شه سه سوت میذاره تو ماکروفر این باعث میشه ک صبر یاد نمیگیره تو ترافیک بمونه فحش میده اگه چیزی بخواد و زمان بر باشه خشمگین میشه میگفت هرچی بچه خواست زود فراهم نکنید بهشون یاد بدید ک کمی باید صبر کنن |
|||
|
|
۱۵:۳۰, ۹/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
نقل قول: ما این صبر رو اینترنت دایل آپ توی بچگی بهمون یاد داد ... :دی الان طوری صبور هستیم ک بیا و ببین :دی __________________________________________________________________________
مامان ها! بابا ها! ![]() اینقدر بچه ها رو توی نظافت و پاکی و تر و تمیزی بزرگ نکنین !! ![]() مورد داشتیم توی اتاق بچه ش پیاز و لیمو میذاشته، مبادا ویروس توی هوای اتاق بیاد بچه ش رو مریض کنه!!! این همه اگزماهای پوستی و حساسیت ها، بیشترش ب خاطر اینه ک بچه رو اینقدر پاک و پاکیزه بزرگ می کنن! برای چی نمیذارید بچه یکم از این خوراکی های غیر بهداشتی بخوره ؟؟ مثلا بچه دوست داره بره از این آب زرشک کثیف ها یا ساندویچ های سرخ شده توی روغن های سوخته بخوره! درسته ک میگیم مضره ! اما نخوردنش مضر تره!! برای چی نمیذارید بچه یکم خاک بازی کنه؟؟ (البته اگه اشتباه نکنم حدیث داریم درباره اینکه بذارید بچه خاک بازی کنه!) برای چی نمیذارید بره اونقدر بازی کنه ک کثیفی از سر و روش بباره ؟؟ --> میگن ب مرگ بگو، ب تب راضی بشه! همینه!!:دی یادمه ی مستند خارجی نشون میداد دریاره پاکیزگی و تمیز بودن، انتهاش ی جمله جالب گفت : وقتی نمیتونین این پاکیزگی ها رو کنار بذارین، کافیه ی گربه ب عنوان حیوان خانگیتون بیارین و در کنار فرزندهاتون بزرگ کنین!! خلاصه اینه یکم کثیفی نیازه! ![]() [/b] تمیزی جای خودش، اما تمیز بودن بیش از حد دردسر سازه بدن حساس میشه ... |
|||
|
|
۰:۳۷, ۱۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۳ ۱۶:۰۲)حضرت عشق نوشته است: نه برادر! تربیت مقوله سختی نیست و لی ظرافت های زیادی داره! منظور از تربیت سخت گیری نیست و ما مخالف آن هستیم منظور تربیت فرزندان به انجام رفتارهای خوب و ترک رفتارهای بد از روی اختیار می باشد . همین ظرافت انجام کار تربیتی آن را مشکل و سخت می کند . یادمان باشد که از حرف تا عمل خیلی فاصله است .
|
|||
|
|
۱:۰۰, ۱۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
(۱۳/فروردین/۹۳ ۰:۳۷)عبداللهی نوشته است: منظور از تربیت سخت گیری نیست و ما مخالف آن هستیم منظور تربیت فرزندان به انجام رفتارهای خوب و ترک رفتارهای بد از روی اختیار می باشد . همین ظرافت انجام کار تربیتی آن را مشکل و سخت می کند . یادمان باشد که از حرف تا عمل خیلی فاصله است . تربیت از قوه به فعل رساندن استعدادها و توانمندی های بالقوه انسان است. این کار نیاز به ظرافت هایی دارد که همگی در دستورات اسلامی بیان شده است! اگر به این نکات توجه کنیم و سعی تمام در عمل کردن به آن دستورات داشته باشیم، عمل به این ظرافت ها سخت نیست! فقط کافیه که اطلاع از نکات تربیتی داشته باشیم و اونها رو مؤثر در نقش گیری تربیت فرزند بدانیم. این اطلاع و مؤثر دونستم ماجرا پدر و مادر دلسوز را مجاب به انجام هر چه بهتر این دستورات اسلامی جهت تربیت فرزند می کند! ان شاء الله اگر عمری باقی بود، جزوه ای در مورد بحث تربیت کودکان و نوجوانان که آماده کردم در پست های بعدی این تاپیک ارزشمند قرار می دهم! یا علی! |
|||
|
|
۱۵:۰۱, ۱۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
بهترین الگو برای فرزند پروری بانو فاطمه(سلام الله علیها) هستن
ان شاءالله سعی میکنم نکاتی از زندگی بانو فاطمه زهرا درباره فرزند پروری در ارسال های بعدی قرار بدم دوستان هم اگر نکته ای به ذهنشون رسید حتما یاداوری کنن یا حق |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دوست دارید چگونه فرزندی تربیت کنید؟ | عـرفان | 0 | 1,002 |
۲۰/بهمن/۹۴ ۱۴:۰۶ آخرین ارسال: عـرفان |
|
| چگونه سرکشی اطرافیان را به فرصتی برای دلسوزی و بهبود زندگی تبدیل کنیم؟ | سجاد313 | 2 | 1,765 |
۶/فروردین/۹۳ ۱۷:۰۷ آخرین ارسال: رضوانه |
|
| اگر فرزندان خود را تربیت نکنیم ماسون ها آنها را تربیت .... | yaserrad | 6 | 3,425 |
۲۴/آبان/۹۲ ۲۲:۲۲ آخرین ارسال: مجتبی110 |
|

منتظر نظرات بقیه دوستان هستم !!
بگید من تو میدون (صحنه ی رویارویی با فرزندانم)منتظرم!!!!!