کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا کوچه ی علی چپ؟؟؟
۱۵:۱۷, ۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
تا به حال به ریشه ی ضرب المثل "کوچه ی علی چپ"فکر کرده اید؟؟؟؟؟؟؟

علی چپ

[b]لغت نامه دهخدا

علی چپ . [ ع َ چ َ ] (ص مرکب ، اِ مرکب ) از این نام مراد شخص معینی نیست و از آن تعبیری مثلی مراد دارند.
- خود را به کوچه ٔ علی چپ زدن ؛ در تداول عامه برای جلب نفعی یا احتراز از زیانی تجاهل کردن . نمودن که از موضوع بکلی بی خبر است .

فرهنگ فارسی معین

(چِ) (اِمصغ .) کوی ، محل عبور و مرور. ؛ خود رابه ~ی علی چپ زدن کنایه از: خود را به نادانی و نشنیدن و بیراهه زدن

چرا از نام علی برای رساندن این مفهوم ها استفاده شده است؟؟؟؟؟
یا چرا در جکها برای تمسخر کردن انسانهای نادان از نام غضنفر استفاده می شود؟؟؟؟؟؟غضنفر لقب امیرالمومنین است.

بزرگواران از کنار این ضرب المثل ساده نگذرید.مولا را حدف گرفته اند.ولی ما سالهاست که از این جملات استفاده می کنیم.بدون این که بیشترمان به آن اهمیتی بدهیم.مثل ترور شخصیت است.
برای این که مقدسات فرآموش شوند ابتدا باید از جدیت آنها کم کرد.با شوخی و تمسخر و سهل انگاری.بعد اصل موضوع را از بین میبرند.
جمله"علی مانده و حوضش"اشاره به مولا امیرالمومنین و حوض کوثر است.

مسلمان باید هوشیار باشد.این ضرب المثل ها بی دلیل نیست.

واژه جایگزین برای "کوچه...." بگوییم: خودش را به گمراهی زده، به اون راه زدن
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، ADAM ، أین المنتظر ، soheyl68 ، Havbb 110 ، mahyamatin ، ضحی ، السا ، بیداری12 ، قلب ، لبخند خدا ، help me ، عبدالرحمن ، bi-ehsaas ، حضرت عشق ، صبا ، nasimesaba ، SAViOR ، دغویه ، fazel ، محب الزهرا ، Maysam-1st ، صبح صادق ، azade ، neyestan23 ، Islam ، سیمرغ ، fafa* ، ali.khm

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۰:۱۷, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
سلام دوستان بزرگوارمHeart

خوب نیست بچه مسلمون اینقد تند رو باشه

فکر نمی کنید دیگه کم کم دارید دچار توهم توطئه میشید

با اصل مطلب موافقم.... ولی دیگه کالبد شکافی نکنید تورو خداWink
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۰:۴۲, ۱۰/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۱۰:۴۳ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #12
آواتار
(۱۰/فروردین/۹۳ ۱۰:۱۷)صبا نوشته است:  سلام دوستان بزرگوارم:heart:

خوب نیست بچه مسلمون اینقد تند رو باشه

فکر نمی کنید دیگه کم کم دارید دچار توهم توطئه میشید

با اصل مطلب موافقم.... ولی دیگه کالبد شکافی نکنید تورو خدا;)

دقیقا تعریف شما از تندرو چیه؟

این همان قضیه اعتدال که امروز ازش دم میزنن نیست؟

چقدر خوبه معنی اعتدال رو متوجه بشیم

اعتدال به معنی پذیرفتن نقشی برای باطل نیست

چون باطل حقی برای بودن ندارد و اگر هست بخاطر سستی اهل حق بوده

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-31292.html
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: nasimesaba ، SAViOR ، قلب ، Havbb 110 ، neyestan23
۱۱:۰۱, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #13

سلام

به نظر من صحبت در مورد ضرب المثل کوچه علی چپ و یا علی ماند و حوضش و .. موضوعیت نداره!
این لفظ سالهای ساله که استفاده می شه و کسی که نگاه پارانوئیدی نداشته باشه ابدا تو ذهنش اسم حضرت علی (علیه السلام) متبادر نمی شه. شما برید تو خیابون از 100 نفر رندوم بپرسید با شنیدن ضرب المثل کوچه علی چپ یا ... یاد چه کسی می افتند! مطمئن باشید 99 درصد اصلا به فکرشون چنین چیزی خطور نمی کنه.
اما وقتی این مسئله و مسائلی از این دست رو باز کنید و مدام گوشزد کنید (حتی بر فرض اینکه مبدا این ضرب المثل یک شخص مغرض بوده و هدفش توهین به نام مقدس امام (علیه السلام) ) ، تجربه نشون داده که بعیده این لفظ از زبون مردم بیافته از طرف دیگه هر بار با شنیدن این ضرب المثل، تو ذهنمون نام حضرت علی نقش می بنده و این دقیقا همون چیزیه که اون شخص مغرض (با فرض محال که وجود داشته باشه) می خواسته و ما ناخواسته اون رو به هدفش رسوندیم!
در واقع درست اینه که تا وقتی که یک نفر غذای مسمومی رو نخورده بهش گوشزد کنیم که اون غذا رو نخوره اما وقتی خورد اگر بهش بگیم بدتره، چون به خودش تلقین می کنه و حالش چند برابر خرابتر می شه! ممکنه اون غذای مسموم اونقدرها هم مسموم نباشه و طرف اصلا نفهمه که غذای فاسد خورده. بد تر از همه اینه که طرف غذای سالم خورده بعد بیایم بهش بگیم غذات مسموم بوده، اون وقت به خاطر تلقین، بی خود و بی جهت حالش خراب می شه.

البته من در مورد این ضرب المثل هایی که توسط کاربر "الهی313" مطرح شد صحبت کردم. اما من خودم به قطع یقین دارم که داره روی اسامی اهل بیت کار می شه: پایگاه مهمش هم فیسبوکه!

شروع کننده توهین به لقب امام علی نقی (علیه السلام) یک صفحه تو فیس بوک بود که جوک می نوشت.

پارسال هم وقتی که قطعه صوتی خضعبل گودبای پارتی ... اومد من شکم به یقین تبدیل شد!
بعید نیست آروم آروم سراغ اسامی دیگه هم برن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دیدگاه نوین ، nasimesaba ، SAViOR ، m.hossein ، قلب ، مجید املشی ، هادی...
۱۱:۴۱, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت دوستان عرض کنم من هم چندی پیش این مطالب رو از زبان بزرگواری شنیدم.
چند لحظه اول شوکه شدم ، چون تا به حال اصلا راجع بهش فک نکرده بودم تا حالا خودم به کرات ازشون استفاده کرده بودم

اما با یکم فکر و اینکه چرا از همچین الفاظی استفاده شده کمی به قضایا مشکوک میشی
در مورد اعتقاداتمون کم ضربه نخوردیم
این قدر آهسته آهسته و زیربنایی کار میکنن که خودمون هم متوجه نشیم از کجا خوردیم

ممنون بابت تاپیک ارزشمندتون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: الهی313 ، عبدالرحمن ، قلب ، مجید املشی
۱۱:۴۷, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
دوستان ، این مسئله و این ادعا که این ضرب المثل ها با هدف خاصی به وجود آمدند دو حالت دارد :

1. امر مسلم قطعی است
2. صرفا یک حدس و گمان است

اگر حالت اول است ، پس باید دلایل قطعی محکم و محکمه پسندی برای ادعاتون داشته باشید . تا اینجای تاپیک که به جز یک تشابه اسمی که در برخی ضرب المثل ها آوردید من دلیل دیگه ندیدم .
و اگر حالت دوم است ، به حکم قرآن و به حکم عقل نباید ازش پیروی کنیم و اصلا چیزی ثابت نمیشه .

چرا تشابه اسمی دلیل نمیشه ...

توی اینجور بحث ها ، موافقین این ادعا معمولا روی اسامی علی ، غضنفر ، جواد و ... که از اسامی مذهبی هم هستند تکیه می کنند . خب با این حساب این دوستان باید جوابگوی اسامی غیر مذهبی که در جوک ها و ضرب المثل ها به کار می رود باشند .
برای مثال ، ما در جک های زیادی اسم خیالی حیف نون و غلمراد (برگرفته از یک طنز تلویزیونی) رو شنیدیم . جک های زیادی رو به اسم این افراد خیالی در میارند .
خب میشه بگید حیف نون و غلمراد دقیقا اسم کدوم شخصیت بزرگ مذهبی است ؟؟؟!!! ما که تا حالا نشنیدیم !!!

یا مثلا به کرات ، خصوصا اون قدیم اسامی عبود و جاسم رو داخل جک ها شنیدیم ...
میشه بفرمایید اسم کدوم یکی از ائمه یا انبیا یا صحابه یا علما یا بزرگان ، عبود و جاسم بوده ؟!!!

این درست نیست که فقط جک ها و ضرب المثل هایی که حرف شما رو ثابت میکنه رو به طور گزینشی انتخاب کنید و بگید چون اسامی مذهبی اند پس توهین محسوب میشه !!!

نقل قول:اما من خودم به قطع یقین دارم که داره روی اسامی اهل بیت کار می شه: پایگاه مهمش هم فیسبوکه!

اگر هم اینطوری باشه ، مسلما ضرب المثل هایی مثل "کوچه علی چپ" ، قدمت بسیار بیشتری نسبت به قدمت فیسبوک دارند !!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: nasimesaba ، مجید املشی
۱۱:۵۰, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #16
آواتار
بزرگواران منظورم این است که اول تقدس را کم میکنند و بعد توهین میکنند.

توهم توطئه نیست.ما باید زرنگ باشیم.و تمام راه ها و منافذ رسوخ را به روی دشمن ببندیم.

علی مانده و حوضش.واقعا منظور مولا و حوض کوثر است.من خودم از یکی از علما در تلویزیون بود و یا جای دیگه شنیدم.منبع را درست یادم نمیاد.ایشان هم گفتند حضرت علی را دارند میگویند.

ولی بحث من این است که یادمان باشد با نام این بزرگواران شوخی نکنیم.شوخی با ارزشها غیرت ما را نسبت به آنها کم میکند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، nasimesaba ، قلب ، مجید املشی
۱۱:۵۰, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #17
آواتار
عرض سلام مجدد

برادر ارجمند

من و شما هم عقیده ایم خدمتون عرض کردم با اصل مطلب مشکلی ندارم

اما قشنگ تر اینه که من و شما ( و هر بچه مسلمون دیگه ای)در مقابل هر چیزی موضع نگیریم و خودمون تبدیل به معظل نکنیم که زیاد از حد گفتن، برادرم قبح موضوع رواز بین میبره.....

من بیشتر دوست دارم در مورد خصائل مولام علی مطلب ببینم و مولام رو با رشادت هاش به عالم بیشناسونم.

نه اینکه کالبد شکافی کنم کجا به اصطلاح خودشون خواستن توهین به مقدسات ما بکنن.

تند رو بودن از نظر بنده یعنی پا از حد فرا گذاشتن و اینقد دنبال این چیزا گشتن تا جای که اصل مطلب گم بشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دیدگاه نوین ، nasimesaba ، قلب ، مجید املشی
۱۱:۵۵, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
(۱۰/فروردین/۹۳ ۱۱:۰۱)110 نوشته است:  سلام

به نظر من صحبت در مورد ضرب المثل کوچه علی چپ و یا علی ماند و حوضش و .. موضوعیت نداره!
این لفظ سالهای ساله که استفاده می شه و کسی که نگاه پارانوئیدی نداشته باشه ابدا تو ذهنش اسم حضرت علی (علیه السلام) متبادر نمی شه. شما برید تو خیابون از 100 نفر رندوم بپرسید با شنیدن ضرب المثل کوچه علی چپ یا ... یاد چه کسی می افتند! مطمئن باشید 99 درصد اصلا به فکرشون چنین چیزی خطور نمی کنه.
اما وقتی این مسئله و مسائلی از این دست رو باز کنید و مدام گوشزد کنید (حتی بر فرض اینکه مبدا این ضرب المثل یک شخص مغرض بوده و هدفش توهین به نام مقدس امام (علیه السلام) ) ، تجربه نشون داده که بعیده این لفظ از زبون مردم بیافته از طرف دیگه هر بار با شنیدن این ضرب المثل، تو ذهنمون نام حضرت علی نقش می بنده و این دقیقا همون چیزیه که اون شخص مغرض (با فرض محال که وجود داشته باشه) می خواسته و ما ناخواسته اون رو به هدفش رسوندیم!
در واقع درست اینه که تا وقتی که یک نفر غذای مسمومی رو نخورده بهش گوشزد کنیم که اون غذا رو نخوره اما وقتی خورد اگر بهش بگیم بدتره، چون به خودش تلقین می کنه و حالش چند برابر خرابتر می شه! ممکنه اون غذای مسموم اونقدرها هم مسموم نباشه و طرف اصلا نفهمه که غذای فاسد خورده. بد تر از همه اینه که طرف غذای سالم خورده بعد بیایم بهش بگیم غذات مسموم بوده، اون وقت به خاطر تلقین، بی خود و بی جهت حالش خراب می شه.

البته من در مورد این ضرب المثل هایی که توسط کاربر "الهی313" مطرح شد صحبت کردم. اما من خودم به قطع یقین دارم که داره روی اسامی اهل بیت کار می شه: پایگاه مهمش هم فیسبوکه!

شروع کننده توهین به لقب امام علی نقی (علیه السلام) یک صفحه تو فیس بوک بود که جوک می نوشت.

پارسال هم وقتی که قطعه صوتی خضعبل گودبای پارتی ... اومد من شکم به یقین تبدیل شد!
بعید نیست آروم آروم سراغ اسامی دیگه هم برن.

در مورد توهم توطئه به اندازه کافی بحث شده

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-30103.html

شما هم اون ارسال اصلیت رو در مورد ولایت فقیه پاک کردی یادت باشه (در همون تاپیک)

بگذریم

اما در مورد این پارانوئید و این مسائل که دائم توسط امثال صادق زیباکلام ها گفته میشه توجه شما رو به یک قسمت از فیلم اینسپشن جلب میکنم (حدود دقیقه 40)

عکس زیر

[تصویر: inception_Third_World_Sleep.jpg]

در لایه اول نماد مردم جهان سوم هستند که در خواب تشریف دارند

یعنی انقدر در خواب هستند که فکر میکنند خوابشون همون زندگی حقیقیشونه

ولی در واقع در لایه حقیقی ترش نماد مردمی هست که در هر کجای دنیا توسط رسانه های نظام سلطه به خواب عمیق برده شده اند

یعنی دیگه ملیتشون مهم نیست (این تاپیک رو بخوانید)

حالا صادق زیباکلام ها هم وقتی میگن آی توهم توطئه

دو حالت داره

یا خودشون هم خوابند و دوست ندارند بیدار شن و لذت خوابشون از بین بره

یا جزئی از پازل نظام سلطه هستند برای خواب کردن مردم و جلوگیری از بیداری

[تصویر: inception_Third_World_Sleep_Awake.jpg]

حالا اسم سیلی زدن به صورت افراد خواب رو شما بزار توهم توطئه

اما در مورد توهین های آشکار

خب مشخصه دیگه

وقتی یواش یواش ذهن مردم آماده و در واقع بی غیرت شد نسبت به مقدساتشون اون موقع تو سایت بیداری اندیشه

یک نفر میاد به شاهین نجفی حرامزاده میگه ع ز ی ز

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-27...#pid259188

و هیچ کس هم بهش چیزی نمیگه

چون ادبیات اعتدال داره جا میفته و غیرت دینی هم وجود نداره

بعد یکی مثل شهید خلیلی باید هزینه بده تا یکمی بعضیا بیدار بشن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجنون ، الهی313 ، قلب ، Havbb 110 ، neyestan23
۱۲:۰۰, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
قرار نیست که همه ی ضرب المثل ها به نام ائمه برگردد و منظورشان این بزرگان باشد.
هیچ کسی همچین ادعایی نکرده است.
اینها را با هم قاطی می کنند تا برای ما عادی شود.
کسی هم نمی تواند ثابت کند اولین بار چه کسی و با چه منظوری این ضرب المثل ها را ساخته است.فیس بوک قدمت چندانی ندارد. ولی شیطان و یارانش چه
؟

من فقط میگویم دیگه از این الفاظ نامناسب استفاده نکنیم.همین.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، nasimesaba ، قلب ، مجید املشی ، Havbb 110
۱۲:۰۲, ۱۰/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۱۲:۰۷ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #20
آواتار
(۱۰/فروردین/۹۳ ۱۱:۵۰)صبا نوشته است:  عرض سلام مجدد

برادر ارجمند

من و شما هم عقیده ایم خدمتون عرض کردم با اصل مطلب مشکلی ندارم

اما قشنگ تر اینه که من و شما ( و هر بچه مسلمون دیگه ای)در مقابل هر چیزی موضع نگیریم و خودمون تبدیل به معظل نکنیم که زیاد از حد گفتن، برادرم قبح موضوع رواز بین میبره.....

من بیشتر دوست دارم در مورد خصائل مولام علی مطلب ببینم و مولام رو با رشادت هاش به عالم بیشناسونم.

نه اینکه کالبد شکافی کنم کجا به اصطلاح خودشون خواستن توهین به مقدسات ما بکنن.

تند رو بودن از نظر بنده یعنی پا از حد فرا گذاشتن و اینقد دنبال این چیزا گشتن تا جای که اصل مطلب گم بشه

اتفاقا برخورد های اینطوری قبح رو از بین میبره

دقیقا مشکل شما همین دیدگاه رحمانیست

قبلا زیاد سر این قضیه بحث شده

ولی تبری از تولی بالاتر است برای همین!

(۱۰/فروردین/۹۳ ۱۱:۴۷)دیدگاه نوین نوشته است:  دوستان ، این مسئله و این ادعا که این ضرب المثل ها با هدف خاصی به وجود آمدند دو حالت دارد :

1. امر مسلم قطعی است
2. صرفا یک حدس و گمان است

اگر حالت اول است ، پس باید دلایل قطعی محکم و محکمه پسندی برای ادعاتون داشته باشید . تا اینجای تاپیک که به جز یک تشابه اسمی که در برخی ضرب المثل ها آوردید من دلیل دیگه ندیدم .
و اگر حالت دوم است ، به حکم قرآن و به حکم عقل نباید ازش پیروی کنیم و اصلا چیزی ثابت نمیشه .

چرا تشابه اسمی دلیل نمیشه ...

توی اینجور بحث ها ، موافقین این ادعا معمولا روی اسامی علی ، غضنفر ، جواد و ... که از اسامی مذهبی هم هستند تکیه می کنند . خب با این حساب این دوستان باید جوابگوی اسامی غیر مذهبی که در جوک ها و ضرب المثل ها به کار می رود باشند .
برای مثال ، ما در جک های زیادی اسم خیالی حیف نون و غلمراد (برگرفته از یک طنز تلویزیونی) رو شنیدیم . جک های زیادی رو به اسم این افراد خیالی در میارند .
خب میشه بگید حیف نون و غلمراد دقیقا اسم کدوم شخصیت بزرگ مذهبی است ؟؟؟!!! ما که تا حالا نشنیدیم !!!

یا مثلا به کرات ، خصوصا اون قدیم اسامی عبود و جاسم رو داخل جک ها شنیدیم ...
میشه بفرمایید اسم کدوم یکی از ائمه یا انبیا یا صحابه یا علما یا بزرگان ، عبود و جاسم بوده ؟!!!

این درست نیست که فقط جک ها و ضرب المثل هایی که حرف شما رو ثابت میکنه رو به طور گزینشی انتخاب کنید و بگید چون اسامی مذهبی اند پس توهین محسوب میشه !!!

اگر هم اینطوری باشه ، مسلما ضرب المثل هایی مثل "کوچه علی چپ" ، قدمت بسیار بیشتری نسبت به قدمت فیسبوک دارند !!!

ببین جناب دیدگاه

فرهنگ مثل ریاضی نیست که بشینیم ثابت کنیم و تا ثابت نشد قبول نکنیم

اینجا میان و آثار رو میسنجن

آثار!

هیچ موقع نمیشه ثابت کرد مثل همون قضیه فیلم جدایی

چیزی که مشخصه اسامی اهل بیت دارن میان پائین

حالا شما بگو برو ثابت کن

الان اسامی دخترا رو ببین

چند نفر رقیه و سکینه و زینب و خدیجه میزارن؟

چطوری تو ذهن مردم پائین اومده؟

چطوری آتوسا و کاملیا و چیچیچیا اینا بالا رفته؟

آمپول بوده تزریق کنن؟

عزیزم جنگ نرم همینه

یطوری میزنن نفهمی از کجا خوردی و و نفهمی اصلا خوردی!!! تا آخر عمرت
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: الهی313 ، nasimesaba ، قلب ، مجید املشی ، Havbb 110
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا