|
تحقیقاتی در باره یک آیه از قرآن کریم "
|
|
۱۹:۴۴, ۱۰/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۲:۵۷ توسط aboutorab.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
چندی پیش نقل قولی دیدم تو یه مبحثی که یه آیه ای از قرآن را نقل کرده بودند و ایجاد ابهام و شبهاتی هم برای من و همچنین برای برخی دیگر از دوستان ایجاد نمود . بر آن شدم که تحقیقاتی در این زمینه انجام دهم و حاصل نتیجه تحقیقاتم را این جا ثبت نمایم . در ضمن از شما کاربران و دوستان و برادران و خواهرانم هم می خواهم اگر چنانچه تحقیقی در این مورد نمودند در این تایپک برای همه دوستان خود ثبت نمایند . بدواً از نهایت لطفی که در حق دوستان خود می نمایید کمال تشکر را دارم . موفق و سلامت باشید یا علی علیه السلام اما متن آیه " الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ ۖ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ زنان ناپاک از آن مردان ناپاکند، و مردان ناپاک نیز به زنان ناپاک تعلّق دارندو زنان پاک برای مردان پاک و مردان پاک برای زنان پاکند فرازي از خطبه غدير" اي مردمان ، در قرآن انديشه كنيد و آيات آن را دريابيد و بر محكماتش نظر كنيد و از متشابهات پيروي نكنيد . به خدا سوگند كه باطن ها و تفاسير آن را روشن نمي كند ، مگر همين كس كه دست و بازوي او را گرفته و بالا آوردم و اعلام مي دارم ، هركس من سرپرست اويم اين علي سرپرست اوست
|
|||
|
|
۲۳:۰۳, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
شبهه و ابهام پيش آمده در مورد اين آيه شريفه "
با توجه به معني تحت لفظي آيه «زنان ناپاک از آن مردان ناپاکند، و مردان ناپاک نیز به زنان ناپاک تعلّق دارندو زنان پاک برای مردان پاک و مردان پاک برای زنان پاکند» اما سوالات و ابهامات : روايات و داستانهايي كه در طول تاريخ براي بزرگان و انبياء و امامان معصوم عليهم السلام شنيده ايم زنان ناپاكي بودند كه با مردان پاك و معصوم ازدواج نمودند ؟ آيا اين آيه از قرآن كريم را با برخي از واقعيت هاي تاريخي از زندگي پاكان و معصومين مطابقت داد ؟ آيا اين آيه درباره ازدواج بوده ؟ كلاً شأن نزول اين آيه در رابطه با چه چيزي هست ؟ پاكي و ناپاكي يك فرد در اين آيه به چه معني مشخص آمده ؟ ممنون ميشم كه توضيحات شما دوستان را هم ببينم [/b]حقير هم دارم تحقيق مي كنم و تاكنون با سه چهار نفر در اين باره صحبتهايي داشتم و به يه نتيجه هاي رسيدم و ان شاءالله در آينده نتيجه كلي را خدمت همه عرض خواهم نمود |
|||
|
|
۲۳:۱۹, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
نقل قول: چون زیاد خودم رو متخصص نمی دونم درباره بقیه مسائل اظهار نظر نمی کنم اما برای این سوال جوابی دارم. سرشت افراد از اول مشخص نیست. مثلا همسر امام حسن (علیه السلام) فکر نمی کنم قبل از وصلت ، سابقه بدکاری داشته باشه. |
|||
|
|
۱:۳۸, ۱۱/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱:۳۹ توسط مرهم.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
یا این ایه
سوره نور :الزَّانِي لَا يَنكِحُ إلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ ﴿۳﴾ مرد زناكار جز زن زناكار يا مشرك را به همسرى نگيرد و زن زناكار جز مرد زناكار يا مشرك را به زنى نگيرد و بر مؤمنان اين [امر] حرام گرديده است (۳) یعنی الان اگه اقایی زناکار باشه میگه خب برم یه با یه دختر این چنینی ازدواج کنم؟؟؟ یا اینکه نه خدا حتما یه کاری میکنه که زنا کار با زناکار ازدواج میکنه. ........................................................................................................................................................... اصلا یه مسئله ای که خیلی ذهن من رو درگیر کرده. یه دختر خانومی بود که به تازگی ازدواج کرده.دوست نداشتم داستانش رو بزارم چون ممکنه باعث وحشت خواننده ها بشه اما ناچارا میگم بالاخره هر جوان مومنی علاقه داره یک همسر مومن نصیبش بشه. یه دختر رو من میشناسم که ظاهر محجبه ای داره. خانوادش هم از جهت ظاهر معقول هستن. اما امان از عمق این خانواده. یه دختری که در خانواده به چشم چرانی معروفه و خیلی از مسائلش رو اقوام نزدیک در جریانن . و از نظر خانوادگی هم مادرشون با اینکه محجبه هستن به ظاهر اما شدیدا اهل خوش و بش کردن با نامحرمن .... خب مسلما دختر هم به مادرش میکشه.. توی فامیل پسر های مذهبی که میدونستن به اون دختر نمیان . اما اشخاصی که باز این مسائل هم براشون مطرح نبود حاضر با خواستگاری از این دختر نبودن .(با اینکه هم کفو های زیادی داشت ) یه خانواده غریبه و بسیار مدهبی به خواستگاری این دختر خانم اومدن . و تمام کلاس های مشاوره و سه ماه اشنایی با اطلاع خوانواده و رفت و امدهای مکرر هم قبل خواستگاری رسمی از این دختر خانم به این عمل اومد . و عاقبت هم ختم به ازدواج شد. و چیزی که من رو خیلی ناراحت میکنه اینه که تمام اقوام دختر خانم چون از زیر و بم اون اگاهی دارن خیلی نا خوداگاه فکرشون میره سمت اینکه حالا که قسمت هم شدن پس اون اقا پسر هم پشت ظاهر مذهبیش یقینا... یعنی اگه اون اقای داماد خیلی هم پسر خوب و مومنی باشه بخاطر داشتن همچین ازدواجی همه اون رو به چشم زنش نگاه میکنن. ایا این ایه قران دلیلی برای مارک زنی ما به افراد میشه؟؟؟ حالا شاید گروهی بگن اون دختر خانم شاید از کاراش توبه کرده. ایا توبه همه اثار وضعی گناه رو از اون دختر پاک میکنه؟ آیا خصوصیات این دختر و ویزگی هایی که در خانوادشون جریان داره در نسل این دختر تاثیر نداره؟ بالاخره به نظر من اگر اولین دلیل برای انتخاب همسر مومن داشتن یک همسفر مومن هست دلیل دومش داشتن یه نسل پاک هست. تو طول تاریخ هم میبینیم انسانهای مومن اشخاصی بودن که هر دو والدینشون انسان های خوبی بودن. |
|||
|
|
۲:۲۱, ۱۱/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱۶:۱۱ توسط help me.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
از دوستان صاحب نظر ممنون میشم در مورد این ایه توضیحی بدن ....
ما دلخوشیمون به این آیه س و گرنه که با این اوضاع جامعه و اقایون ....
|
|||
|
|
۳:۱۱, ۱۱/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۳:۱۸ توسط کربلا.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بنام خدا
سلام این آیه در ادامه آیات مربوط به افک آمده ومنظور از طیبین و کسانی هستند که از گناه جنسی پاک هستند وخبیثون نقطه مقابل اینها بهتره متن تفسیر رو خودتون مطالعه بفرمایید : " در اينجا سؤالى مطرح است و آن اينكه در طول تاريخ يا در محيط زندگى خود گاه مواردى را مىبينيم كه با اين قانون هماهنگ نيست، به عنوان مثال در خود قرآن آمده است كه همسر نوح و همسر لوط زنان بدى بودند و به آنها خيانت كردند (سوره تحريم آيه 10) و در مقابل، همسر فرعون از زنان با ايمان و پاكدامنى بود كه گرفتار چنگال آن طاغوت بى ايمان گشته بود (سوره تحريم آيه 11).در مورد پيشوايان بزرگ اسلام نيز كم و بيش نمونههايى از اين قبيل ديده شده است كه تاريخ اسلام گواه آن مىباشد. در پاسخ علاوه بر اينكه هر قانون كلى استثناهايى دارد بايد به دو نكته توجه داشت: 1- در تفسير آيه گفتيم كه منظور اصلى از" خباثت" همان آلودگى به اعمال منافى عفت است و" طيب" بودن نقطه مقابل آن مىباشد، به اين ترتيب پاسخ سؤال روشن مىشود، زيرا هيچيك از همسران پيامبران و امامان به طور قطع انحراف و آلودگى جنسى نداشتند، و منظور از خيانت در داستان نوح و لوط جاسوسى كردن به نفع كفار است نه خيانت ناموسى. اصولا اين عيب از عيوب تنفر آميز محسوب مىشود و مىدانيم محيط زندگى شخصى پيامبران بايد از اوصافى كه موجب نفرت مردم است پاك باشد تا هدف نبوت كه جذب مردم به آئين خدا است عقيم نماند. 2- از اين گذشته همسران پيامبران و امامان در آغاز كار حتى كافر و بى ايمان هم نبودند و گاه بعد از نبوت به گمراهى كشيده مىشدند كه مسلما آنها نيز روابط خود را مانند سابق با آنها ادامه نمىدادند، همانگونه كه همسر فرعون در آغاز كه با فرعون ازدواج كرد به موسى ايمان نياورده بود، اصولا موسى هنوز متولد نشده بود، بعدا كه موسى مبعوث شد ايمان آورد و چارهاى جز ادامه زندگى توام با مبارزه نداشت مبارزهاى كه سرانجامش شهادت اين زن با ايمان بود." تفسیر نمونه ج 14 ص 425
|
|||
|
|
۷:۰۰, ۱۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۱۱/فروردین/۹۳ ۱:۳۸)غریب نوشته است: یا این ایهالبته خوش بش کردن با نامحرم با زناکار خیلی فرق میکنه ها این ایه شامل این ماجرا نمیشه |
|||
|
|
۱۲:۲۱, ۱۱/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱۲:۳۵ توسط مرهم.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۱۱/فروردین/۹۳ ۷:۰۰)nina نوشته است: البته خوش بش کردن با نامحرم با زناکار خیلی فرق میکنه ها اتفاقا احساس میکردم شاید دوستان بد برداشت کنن. من ایه سوره نور رو مثال زدم...یعنی علاوه بر ایه اول ایات دیگری با چنین مضمونی باز هست. . و داستانی که تعریف کردم بر اساس ایه اول(ایه مورد بحث) هست که نقض میشه . بله همه میدونن که زنا با خوش و بش کردن با نامحرم متفاوته... با توجه به جوابهای جناب کربلا من هنوز قانع نشدم... فرض کنید شما از زناکار بودن کسی مطمئنید حالا اون شخص میره ازدواج میکنه. بنا بر این تفاسیر پس باید مطمئن هم باشید که همسرش هم اره... یعنی چون تو قران این ایه اومده میشه به ادم ها مارک زد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ |
|||
|
|
۱۲:۵۸, ۱۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
البته باید از اهلش پرسید
چون این ایه چندمعنی رو میتونه به ذهن برسونه واسه ما که عربی به اندازه کافی بلد نیستیم 1- قانون تکوینیه (همونی که شما میگی) 2- تشریعیه یعنی پاک باید بره با پاک ازدواج کنه وگرنه در اینده به مشکل بر میخوره تا معنی دقیق ایه معلوم نشه نمیشه در موردش بحث کرد |
|||
|
|
۱۴:۰۹, ۱۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
سلام
در باره اين آيه از قرآن كريم الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ ۖ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ زنان ناپاک از آن مردان ناپاکند، و مردان ناپاک نیز به زنان ناپاک تعلّق دارندو زنان پاک برای مردان پاک و مردان پاک برای زنان پاکند از چند نفري كه تاحالا پرسيدم مطالب زيادي فرمودند فقط يه چيزي كه مشتركاً به اون اشاره داشتند اين بود كه اين آيه از قرآن درباره ازدواج نبوده و اگر هم بوده خيلي كم نظرش درباره ازدواج بوده بيشترش درباره همنشيني و همكلامي و بقيه آداب و معاشرتها بوده الا ازدواج [b]و بعد از ديدن اين آيه " سوره نور : الزَّانِي لَا يَنكِحُ إلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ ﴿۳﴾ مرد زناكار جز زن زناكار يا مشرك را به همسرى نگيرد و زن زناكار جز مرد زناكار يا مشرك را به زنى نگيرد و بر مؤمنان اين [امر] حرام گرديده است (۳) دوباره ابهامات به جاي خود بر ميگرده و شدت بيشتري پيدا مي كنه فقط يه توضيحي بدم درباره آيه قبل " كه پاكي و ناپاكي منظور نفاق و كفر تصور ميشه و معني عمل نامشروع نشده . و اما اين آيه چي بايد تفسير بشه ؟ خدايا مفسرقرآن را برسان تا كي مي خواي ما تو جهالت بمونيم اللهم صل علي محمد وال محمد وعجل فرجهم اللهم عجل لوليك الفرج اللهم صل علي محمد وال محمد وعجل فرجهم |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دانلود ترجمه کامل قرآن کریم به صورت گویا با زبان فارسی | yasinpc-bda | 1 | 8,006 |
۲/اردیبهشت/۹۶ ۱۱:۴۰ آخرین ارسال: R21 |
|
| .::دقایقی با قرآن کریم:: | میلاد.م | 516 | 101,052 |
۲۰/آبان/۹۴ ۱۰:۱۳ آخرین ارسال: شهیدطیبه واعظی |
|
| امید بخشترین آیه قرآن کریم کدام است؟ | مرتضی اقبالی | 2 | 1,951 |
۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۰:۰۱ آخرین ارسال: أین المنتظر |
|
| امیدبخشترین آیه قرآن کریم کدام است؟ | MESSENGER | 0 | 1,384 |
۲۸/فروردین/۹۴ ۲۰:۰۰ آخرین ارسال: MESSENGER |
|
| ***قرآن کریم سه موضوع برای تفکر مفید ارائه می دهد*** | سیمرغ | 0 | 1,594 |