کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(( چ )) ، آخرین حرف حاتمی کیا
۱۵:۰۱, ۱۶/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/فروردین/۹۳ ۲:۱۸ توسط هادی....)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به دوستای خوبم
جای خالیه یک یادداشت درباره ی فیلم ( چ ) در تالار احساس می شد...

[تصویر: 79403920236039358904.jpg]

بسم الله الرحمن الرحیم

فیلم (چ) به معنای واقعی کلمه ( سینما ) است.
همه چیز داشت :
یک داستان پر مایه به همراه شاخ و برگ و اصطلاحاً خُرده داستان های مناسب .
موضوع و مضمون با فرمی جذاب .
قهرمان و ضد قهرمان ،
با وجود اینها ، می توان گفت با یک فیلم ساختارمند مواجه هستیم...

از ویژگی های دیگر فیلم می توان به میزانسن های عالی و درخدمت درام ، ممانعت از افت ریتم ، موسیقی که همیشه در بهترین زمان اجرا می شد و صد البته بازی بی نقص بازیگران این مجموعه ، اشاره کرد...

اما
من با جلوه های ویژه و کامپیوتری فیلم مشکل داشتم و با توجه به دو سال زمانی که حاتمی کیا داشت ، می توانست سکانس بهتری از صحنه ی سقوط هلیکوپتر به نمایش بذاره ( به نظر اگر اون سکانس حذف هم می شد هیچ لطمه ای به فیلم نمی خورد !!!)

فیلم چ روایت گر دو روز از زندگی دکتر چمران است و به عمق شخصیت او نفوذ نمی کنه ، شخصیت او همین جور گنگ می مونه و اساساً هیچ کس واقعاً او رو درک نمی کنه !
نه رفیق سابقش و دشمن امروزش دکتر عنایتی [تصویر: 544a6b14c9cca3eeff7c3f6f688ac48f.jpg]

و نه همسنگرش ، اصغر وصالی او را درک می کند و او را چمران بازرگان می داند تا چمران خمینی !
[تصویر: 18271_orig.jpg]

به شخصیت عارف و کهنه چریکِ چمران پرداخته نشده و در بیشتر فیلم، چمرانی منفعل رو شاهد هستیم!
مثل جایی که عنایتی از چمران می پرسه که چرا زن آمریکایی گرفتی ؟ و به این سوال پاسخ داده نمی شه ...
شخصیت چمران حاتمی کیا ، نه جنگ زده است و نه جنگ طلب و بیشتر در پی صلح و خونریزی کمتر است.
به نظر من این فیلم بیشتر درباره اصغر وصالی بود تا چمران .
اصغر وصالی نمونه یک جوان مذهبی و انقلابی که در روزهای تنگ به کمک رهبرشان می شتابند و بدون هیچ دلبستگی در این دنیا در برابر دشمن قد علم می کنند.
برداشتی که من از حرف حاتمی کیا داشتم این بود که : چمران ها باید باشند تا اصغر وصالی ها رو مدیریت کنند تا هدف رو بهتر بشناسند ...

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، یاســین ، Hadith ، captaincharisma ، عدالت ، aakbarib ، Justice Bringer ، SAViOR ، Bahar ، شهیدطیبه واعظی ، مجید املشی ، السا ، مجتبی110 ، رضوانه ، Reza2035 ، Aryha ، soheyl68 ، fatemeh-55 ، سدرة المنتهی ، fafa* ، zahra11 ، black ، ali0077 ، عبدالرحیم ، آیلار ، حضرت عشق

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۲۳, ۲۸/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/فروردین/۹۳ ۲۱:۴۵ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #21

فیلم چ واقعا فقط چ بود!
فقط و فقط یک بعد از این شخصیت عظیم رو تونست نشون بده! اونهم شخصیت آرام صلح طلب و کسی که بیشتر دغدغش جان مردم بود! اصلا رسالتش از اینکه وارد پاوه شد همین بود!
البته می تونست با فضاسازی بیشتر شخصیت چمران رو بیشتر نشون بده! اما حاتمی کیا هدفش این نبود!
اگر تصاویر مستند رو نگاه کنیم می بینیم که چمران لباس نظامی تنش بوده اما حاتمی کیا احتمالا عمدا این رو تو فیلم لحاظ نکرد و در تمام فیلم، چمران کت و شلوار یا لباس غیر نظامی دیگه تنش بود!
فقط از این نگرانم که افرادی که چمران رو نمی شناسند به همین فیلم بسنده کنند!
ایکاش "چمران" می ساخت نه "چ"
در هر حال از خالق از کرخه تا راین و آژانس شیشه ای انتظار بیشتری داشتم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، یاســین ، SAViOR ، سید ابراهیم ، آیلار ، حضرت عشق
۰:۰۳, ۲۹/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #22
آواتار
فیلم چ رو برای بار دوم با دوستانم دیدم ...

[تصویر: 48858613339590865126.jpg]
پ.ن: سفری که به قم داشتم ،
سینما وتوس ، 25 فروردین

چیزی که این بار توجه من رو جلب کرد ، سیر تحول دکتر چمران بود .
تغییر و تحول چمران بازرگان و تبدیل شدن وی به چمران خمینی .
حاتمی کیا به زیبایی این رو به تصویر کشیده بود ...
بار اول به این توجه نکرده بودم ...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، SAViOR ، سید ابراهیم ، آیلار ، Justice Bringer ، مجتبی110 ، حضرت عشق
۱۹:۱۳, ۳۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #23
آواتار

ابراهیم حاتمی کیا در مراسم اختتامیه اکران فیلم سینمایی «چ» که شب جمعه 30 ام خرداد ماه در میدان امام حسین برگزار شد، طی یادداشتی از برگزار کنندگان این مراسم تشکر کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، یادداشت حاتمی‌کیا بدین شرح است:

به نام خدا

فیلم سینمایی «چ» محصول بیش از یک دهه دغدغه ذهنی و حاصل متراکم حدود 3 سال کار مداوم هنرمندان عزیز و جوانان خلاق سینمای کشور بود که همگی می‌خواستند ادای دینی به آرمان‌خواهی نسلی از فرزندان این سرزمین کنند که چه بسا آنها را حتی از نزدیک ندیده بودم اما قصه پایمردی‌هایشان در پشت سر ما و سایه بر زندگی امروزمان و چشم‌انداز فردای ما است و خواهد بود.

استقبال خوب مردم از سینماهای تهران، شهرستان‌ها و اظهار محبت آنها و آنچه حتی از شهرهای کوچک و دوردست و مناطق فاقد سالن سینما به من رسید خستگی این سالها و زحمت وافر ساخته «چ» را از تنم بیرون کرد و قطعا برای همکارانم نیز این چنین بوده است.

برگزاری این مراسم در شب سالگرد شهادت دکتر مصطفی چمران با حضور و مشارکت خودجوش مردم در میدان امام حسین (علیه السلام) که نام و مکانش مملو از خاطرات فراموش‌ نشدنی برای نسل ما است برگه ارزشمند و شیرین دیگری از صفحات ساخت و پخش فیلم «چ» برایم می ‌باشد.

قطعا همه مخاطبان و آنهایی که در لحظات تماشای این فیلم در سینماها و یا در ایام آتی از طریق نمایش خانگی و یا کمی دورتر از طریق شبکه‌های تلویزیونی در حس مورد نظر با ما مشارکت خواهند داشت به قول شهید عزیز و برادر بزرگوارم سید مرتضی آوینی همگی از عوامل و دست‌اندرکاران این فیلم محسوب می‌شود.

در پایان از همه برگزارکنندگان این مراسم و همه همکارانم تشکر می‌کنم و امیدوارم دعای خیر شهیدان چمران، فلاحی، وصالی و سایر شهدای انقلاب و دفاع مقدس بدرقه راهمان باشد.

برادر شما ـ ابراهیم حاتمی‌کیا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer ، سید ابراهیم ، حضرت عشق ، انتصـار
۱۱:۲۵, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #24
آواتار
خیلی دوست داشتم فیلم چ رو ببینم نشد و نشد تا دیروز که از شلکه سه پخش شد...زیبا بود خیلی زیبا

امضای شیدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، نرگس مهدوی ، حضرت عشق ، انتصـار
۱۱:۴۲, ۳۰/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۱۱:۴۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #25
آواتار
(۳۰/خرداد/۹۴ ۱۱:۲۵)شیدا نوشته است:  خیلی دوست داشتم فیلم چ رو ببینم نشد و نشد تا دیروز که از شلکه سه پخش شد...زیبا بود خیلی زیبا

بنده برای بار چهارم دیدم ،به خودم افتخار میکنم که از همان ابتدا از این فیلم تمام قد دفاع کردم. با تمام همه هجمه های دوستان خودی و غیر خودی و نخودی، ولی با فرمایش امام خامنه ای که فرمودند: این چمران همان چمرانی بود که من می شناختم...

هیچی دیگه الحمداللهAngel

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مرتضی اقبالی ، شیدا ، rezamohammadi ، نرگس مهدوی ، انتصـار ، حدیث عشق ، حضرت عشق ، هادی...
۲۳:۵۳, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #26
آواتار
آقای حاتمی کیا خیلی علاقه داشت فیلم به سمت سیاست بره ولی دیالوگ ها خیلی خوب نوشته شده بود.
سعید راد تو بعضی از صحنها خوب بازی نکرد البته مشکل از تدوین بود بیشتر..
مثلا اون صحنه ای که جنگندهای ایرانی برای اولین بار میان پاوه و تیمسار فلاحی میگه بچهای هوانیروز فلان می کنن خوب درنیومد
ولی مریلا زارعی فوق العاده بود مخصوصا سکانس گریه برای سیروان..
همون طور که آقای حاتمی کیا هم گفتن این فیلم فقط چ از چمران بود...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، شیدا ، سید ابراهیم ، هادی...
۰:۳۱, ۳۱/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۴ ۰:۴۵ توسط پارمیس.)
شماره ارسال: #27
آواتار
سلام.
کاری به حاشیه های پیش اومده برای حاتمی کیا و درست و غلط بودنش ندارم....
ولی این فیلم اولین فیلمی در ژانر جنگ و شهدا و .... بود که من از اول تا آخرش رو دیدم...
خوب بود.
البته انتقادهایی هم به فیلم شده.....در مورد اینکه آیا بعضی از سکانس های داستان عین حقیقت بوده یا نه و از این حرفا......
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، شیدا ، سید ابراهیم ، هادی...
۰:۴۶, ۳۱/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۴ ۰:۴۷ توسط انتصـار.)
شماره ارسال: #28
آواتار
منم فکر کنم دفعه ی سوم بود فیلم رو میدیدم ، اگه بازم پخش کنن بازم میبینم
هر دفعه که دیدم چیز جدیدی از فیلم یاد گرفتم

دیالوگ ها به نظرم خیلی خوب نوشته شده ، مخصوصا دیالوگ های مذاکره دکتر چمران با دکتر عنایتی
کارگردانی هم که عالی
بازی خانم زارعی و بابک حمیدیان هم حرف نداشت

پ.ن : بی صبرانه منتظر فیلم بادی‌گارد هستم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، شیدا ، سید ابراهیم ، هادی... ، سرباز ولایت
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا