کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شكل مخروطي عالم از نظر عرفان و حکمت اسلامي
۱۴:۵۴, ۲۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
[[تصویر: makhrothasti.gif]
http://www.maarefislam.com/doreholomvama...oc23839221
حافظ :
...
تو كز سراي‌ طبيعت‌ نمي‌روي‌ بيرون ‌ كجا به‌ كوي‌ طريقت‌ گذر تواني‌ كرد
جمال‌ يار ندارد نقاب‌ و پرده‌ ولي‌ غبار ره‌ بنشان‌ تا نظر تواني‌ كرد
گرت‌ ز نور رياضت‌ خبر شود حافظ‌ چو شمع‌، خنده‌ زنان‌ ترك‌ سر تواني‌ كرد
ولي‌ تو تا لب‌ معشوق‌ و جام‌ مِي‌ خواهي ‌ طمع‌ مدار كه‌ كار دگر تواني‌ كرد
مغربي :
دلي‌ نداشتم‌ آن‌ هم‌ كه‌ بود يار ببرد كدام‌ دل‌ كه‌ نه‌ آن‌ يار غمگسار ببرد
به‌ نيم‌ غمزه‌ روانِ من‌ هَزار ربود به‌ يك‌ كرشمه‌ دل‌ همچو من‌ هزار ببرد
هزار نقش‌ برانگيخت‌ آن‌ نگار ظريف ‌ كه‌ تا به‌ نقش‌ دل‌ از دستم‌ آن‌ نگار ببرد
به‌ يادگار دلي‌ داشتم‌ ز حضرت‌ دوست‌ ندانم‌ از چه‌ سبب‌ دوست‌ يادگار ببرد
دلم‌ كه‌ آينۀ روي‌ اوست‌ داشت‌ غبار صفاي‌ چهرۀ او از دلم‌ غبار ببرد
چو در ميانه‌ در آمد خِرَد كناره‌ گرفت ‌ چو در كنار در آمد دل‌ از كنار ببرد
اگر چه‌ در دل‌ مسكين‌ من‌ قرار گرفت‌ وليكن‌ از دل‌ مسكين‌ من‌ قرار ببرد
بهوش‌ بودم‌ و با اختيار در همه‌ كار ز من‌ به‌ عشوه‌ گري‌ هوش‌ و اختيار ببرد
كنون‌ نه‌ جان‌ و نه‌دل‌ دارم‌ و نه‌عقل‌ و نه‌هوش‌ چوعقل‌ و هوش‌ و دل‌ و جان‌ هرچهار ببرد
چو آمد او به‌ ميان‌، رفت‌ مغربي‌ زميان ‌ چو او به‌ كار درآمد مرا ز كار ببرد
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
دوستان در مورد این شکل سوالی داشتند یا مقالاتی پیرامون توضیح در رد یا قبول این شکل داشتند تو این تاپینگ قرار بدهند تا با هم اطلاعاتمون را در این زمینه بالا ببریم شکل مخروطی در گوگل سرچ کنید یکی از مطالبی که صفحه اول سرچ میاره این مطلبه که دلالت برزیاد بودن علاقهمندان به معرفت در زمینه حکمت اسلامی داره ان شاء الله دوستان مستدل مطالب خودشون و با صبر سوالاتشون را مطرح کنند تا بنتیجه +++++ به یاری پنج تن آل عبا برسیم یا علی مددی

[font=Arial][/font]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، Hadith ، سید ابراهیم ، yashar1374 ، neyestan23 ، Bamdaad ، حضرت عشق ، عالم مقدس لاهوت ، أین المنتظر ، آیلار
۱۶:۰۳, ۲۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
ببخشید من از این هرم چیزی نفهمیدم ! Confused ( به غیر از راسش Big Grin)

کمی میشه توضیح بدید Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، soshiant ، مسجد عشاق ، سید ابراهیم ، عالم مقدس لاهوت
۱۱:۵۵, ۲۵/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/فروردین/۹۳ ۱۲:۵۲ توسط مسجد عشاق.)
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام ، سوالتی برای شروع مباحثه
پس انسانها کجان ؟
قیامت صغری و کبری یعنی چی ؟ یعنی وجود دارن ؟
حرکت زمانی چیه ؟ یعنی این مخروط رو در حال چرخش تصور کنیم ؟
ممنون که توجه نمودید علامه سید محمد حسین طهرانی در این کتابشون این شکل را توضیح می دن اما من به صورت خلاصه مطالبی را بیان کنم
انسان ؟؟؟ اگر منظورتون مفهوم انسان باشه که به انسان کامل هم انسان می گن . مکان و زمان ،مخلوق بعد از خلقت انسان است !!! یعنی در احادیث آمده: اولین چیزی که خلق شد نور محمد بود اول ما خلق الله نور محمد یا اول ما خلق الله العلم بگذارید ساده بگم .خدا تا بود، حقیقت حضرت ختمی مرتبت صل الله علیه و آله،_ بالاتر از مقام نورانیتشون _با او بود . عاشق (حضرت حق جل جلاله و عظم شانه )هیچ وقت بی معشوق( صل الله علیه و آله )نبود. این عقیده منه [تصویر: 42.gif]البته، بعضی می گن : او بود با او هیچ نبود. که اینم من قبول دارم [تصویر: 4.gif]یک عده دیگه می گن: الان هم خدا همینطوری[تصویر: 8.gif] قربونش برم.
این مبحث نیاز به تسلط بر مباحث فلسفی و کلامی را داره، اما آب دریا را گر نتوان کشید، هم به قدر تشنگی باید چشید [تصویر: 53.gif]

خوب خدا قدیمه. یعنی همیشه بوده و مخلوق حادث. یعنی یک وقتی _دقت کنید در دایره زمان_ بود شده . یعنی هم هست هم روزی بوده که نبوده ، هم میشه نباشه.
اونی که همیشه بوده و هست و یکی بود(به معنی احد با لاتر از اسم احد و بسیط بوده ) اما یکی ( به معنی عدد ) نبود خداست.
این اول قصه ... ،بعد کثرت از شوق حبیب به محبوب، آمد پدید.
ز احد و واحد، احمد متجلی شد.
نه زایده شد . نه به او چیزی اضافه شد.
لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفو احد.
نه مثل او خدای هست .
محبوب عبد بود و حبیب رب او، صاحب جلال و جمال احمد در آسمان و محمد در زمین ،،الله تعالی بود.
اما از نور ذوات مقدسه ، پنج تن آل عبا ملایکه و عقل و خوبی و کمال و علم و... پدید آمدند.
و از عدم و نبود این نور و معرفت و محبت به نور آنها ٰ. ظلمت و دوری و جهل و خیال و شر و ...
به شکل دقت کنید از آنجا که چرخه زمان است. شر و ظلمت و دوری و عدم نورانیت و عقل متصور است.
یعنی، در عالم خیال به پایین .
سوال پرسیدند کل مخروط را چرخان ببینیم؟
جواب، معلومه منفی است چرخش، مال خلقت زمان آنچه در زمان هست می باشد !!! خدا تغیر و تبدل و حالی به حالی ندارد.
این مختصات زمان است .اما موجوداتی غیر از خدا هم در این عالم بی زمان ناسوتی هستند بله و زمان ناسوتی ؟؟؟ بله چون تغییر در لاهوت صیرورت است و تغییر در ملکوت به سیرت !!!! بحث سنگین شد [تصویر: 42.gif][تصویر: 66.gif]
این شکل مربوط به کسانی است، که عالم را هفت مرحله و سیر صعود را هفت مرتبه و شهر عشق را هفت تا می گیرند. صوفیه در این بحث دزدان غارت گر[تصویر: 107.gif] راه و امام خمینی و عرفای فقیه شیعه عارف و استاد را ه .
مقداری چهل حدیث امام خمینی را بخوانید.
یک دو جمله دیگر بگویم (بسم الله )[تصویر: 42.gif]تا بعد، انسان های معمولی یک ناسوت عالم ماده و طبع دارند. یک برزخ صغری همون که تو عالم خیاله و یک قیامت و تمام، یعنی سه مرحله ای هستند .
اما آیا بشری مثل رسول صل الله علیه و آله و وصی الله امیر المومنین علی علیه آلاف التحیه و السلام و عصمت الله الکبری حقیقت سوره قدر فاطمه سلام الله علیها و دیگر معصومین هم سه مرحله ای هستند؟؟؟
آنها که قبل از خلقت در نورانیت و مقام محمود بودند. بلکه بالاتر از مقام نورانیت که ظهور اسماء الله هست !!!و انها که به محبت و ولایت اینها یرزقنی المقام المحمود زیارت عاشورا سید و ثالار شهیدان امام حسین علیه السلام نصیبشان شده، بیش از سه مرتبه و و مرحله وجودشان دارد.
این است که عده ای از شیعیان به رجعت نیز می رسند و بر می گردند ولی همه نه اللهم الرزقنا ادامه [تصویر: 42.gif]....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، yashar1374 ، Ali#59 ، mahdy30na ، neyestan23 ، Bamdaad ، عالم مقدس لاهوت ، أین المنتظر
۲۲:۲۷, ۲۵/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/فروردین/۹۳ ۲۲:۳۵ توسط yashar1374.)
شماره ارسال: #4
آواتار
ConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfused...
من نفهمیدم داداش Huh بنده سه بار مطلبتون رو خوندم اما نفهمیدم ! همش بود و نبود بود ! آخرهم نفهمیدیم این چی بود Big Grin حتی نفهمیدم کدوم فعل و فاعل برا کدوم جمله بود Huh
بنده حقیر اطلاعاتم کمه ! اگه ممکنه کم کم ( جمله به جمله - طبقه به طبقه ) توضیح بدید .
در این میان بنده حقیر هم یه پیشنهاد دارم اون اینکه اگه مشخص کنید کجا جمله تموم میشه ، کجا آیه هست ، کجا شعر هست ، کجا جمله مهمه و خلاصه به قول معروف به جملتون کمی جون بدید (مثل اولین پست در این آدرس اینجا)خیلی خوندنش راحت تر می شه .

با تشکر فراوان از دوست گرامی Angel

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، neyestan23 ، سید ابراهیم ، مسجد عشاق ، Bamdaad ، رمز شب ، عالم مقدس لاهوت
۲۳:۴۹, ۲۵/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/فروردین/۹۳ ۲۳:۵۰ توسط HermeS.)
شماره ارسال: #5
آواتار
این شکل چقدر شبیه یکی از اشکالی هست که در نظریه تشکیل جهان و بیگ بنگ ارائه شده. من همیشه فکر می کردم طبق ظرح بیگ بنگ باید جهان کاملا در همان نقطه ابتدایی اولیه مندک و منهدم بشود تا قیامت به وقوع بپیوندد اما طبق این طرح در نیمه راه برگشت و رجعت جهان به سوی نقطه اولی قیامت رخ می دهد. این هم نظری می تواند باشد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مسجد عشاق ، عالم مقدس لاهوت
۱۶:۱۰, ۲۶/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/فروردین/۹۳ ۱۶:۲۲ توسط مسجد عشاق.)
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
در مورد اینکه قیامت دوتا هست تو این شکل قیامت صغری و کبری (بعدا مطلب میذارم یا یکی دوستان سرچ کنه بگذاره )درست اما تو نظریه بیگ بنگ یا انفجار بزرگ همان ماده اولیه بعد از انفجار تبدیل به صورت جهان کنونی شده دوم آن ماده در حالت اولیه آن الان وجود نداره جهان فعلی ققنوس وار از او متولد شده و اون از بین رفته یا اون این شده ولی در حالت اولیه خود دیگر نیست .تغییر یافته اما این مطلب اثبات یا عدم اثباتش ٰٰ...نفی وجود قادری فوق این مجموعه نمی کندبلکه دلایلی بر اثبات با همان بیان نیز موجود است
برخلاف نظریه بیگ بنگ الله تعالی که در راس این مخروط نشان داده شده ولی مکان و زمان و تغیر و زایده شدن و زادن در او راه ندارد بلکه خود خالق همه اشیاء است پس اینطور نیست که خداوند تبدیل به جهان کنونی شده باشد اما این اشیاء چیست؟ مکان کجاست؟ ما کیستیم ؟اگر مرکبیم از چه اجزایی هستیم و اگر نه پس چیستیم ؟و از کجاییم ؟و به کجا می رویم ؟و آمدنمان بهر چه بود؟ هنر حکمت اسلامی مخصوصا از نوع پرورش یافته مکتب اهل بیت علیهم السلام است از هر نوع کلام قدیم و کلام شیخ طوسی و حکمت متعالیه صدرا و مکتب اشراق شیخ اشراق و... و نو صدرایی های زمان ما امام خمینی و علامه جوادی آملی و مصباح یزدی و ... است که با وجود تفاوت در بیان ولی مستدل به توضیح قسمت های تشکیل دهنده ی این عالم بپردازند.به مطلب برهان ریاضی خدا که توسط یکی از دوستانمان که فوق لیسانس مکانیک و درس خارج حوزه را یاهم دارند مراجعه کنید در این موضوع از ایشان بهره بگیریدبرهان ریاضی خدا تو گوگل این عبارت را سرچ کنید وبلاگ ایشون اوله Angelاگر بتوانیم به تالار بیاوریمشان که مباحثه داغ تر خواهد شد استاد بنده استاد احد ایمانی استاد فلسفه و کلام حوزه علمیه قم هم هستند که تو تالار سپاه مجازی تو این تاپینگ قبول زحمت کردند و تشریف آوردند اگر شد دعوتشون کنم اینجا هم بیان عالی میشه Angelاما فعلا بحث را با توضیح در حد وسع خودم و کمک دوستان برای تحقیق پیرامون واژه ها ادامه بدیم ببینیم می فهمیم که هنوز هیچ از عالم نفهمیدیم Big Grin یا نه ؟
یا الله مددی یا علی مددی یا زهرا مددی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، HermeS ، yashar1374 ، عالم مقدس لاهوت ، mahdy30na
۱۶:۵۵, ۲۶/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/فروردین/۹۳ ۱۶:۵۷ توسط HermeS.)
شماره ارسال: #7
آواتار
راستش ما هنوز از نظریه بیگ بنگ چیز زیادی نمی دانیم. حتی اثبات قطعی آن هم هنوز هم که هنوز اتفاق نیفتاده. اینکه صورت ماده اولیه جهان الان موجود است یا نه در هاله ی ابهام هست. مساله ای مثل سیاهچاله ها، ماده تاریک و هوشیاری کوانتمی و نظریه ریسمان و خیلی چیز ناشناخته ی دیگر که در "نظریه بودن" مشترک اند، در دنیای علم وجود دارد که قطعی نمی توان درباره آن صحبتی کرد. مثلا در روایات هست که بعضی افراد می توانند بهشت و جهنم را ببنینند. اینجا ما با هوشیاری و اطلاعات کوانتمی مواجه هستیم. به عبارتی هنوز خلق بهشت و جهنم روی نداده اما صورت ملکوتی و عقلی ان در همین جهان امروزی ما موجود است. حقیقتا من نوعی چون می دانم آنچه که می دانم در برابر آنچه "نمی دانم" حکایت "قطره در برابر دریاست" همیشه سعی می کنم فاصله خودم را در تحلیل هایی که علم و دانش تجربی را با علوم الهی و غیب(به تعبیر قران) گره می زند، حفظ کنم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bamdaad ، سجادـف ، مسجد عشاق ، عالم مقدس لاهوت
۱۲:۱۲, ۲۷/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/فروردین/۹۳ ۱۳:۴۲ توسط مسجد عشاق.)
شماره ارسال: #8
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
عرفای هستند که قایل به اسفار اربعه هستند بعدا در موردش مطلب می ذارم در مورد معرفت به خدا هم دو جور میشه بحث کرد معرفت توحیدی معرفت ولایی توحیدی تفاوت تو اینه که بعد از غصب خلافت مولی علی تصوف برای غصب ولایت و جایگاه معنوی ذوات مقدسه اقدام نمودند و توحیدی و عرفانی و به خدا رسیدنی بدون نیاز به اهل بیت علیهم السلام را رقم زدن کسانی زهاد و عارف مسلک شدند و مسجد نشین و مقدس که خلاف روش اهل بیت علیهم السلام خدا خواهی و به خدا رسیدنی و توحید ناب را ادعا می کردند تو تصاویر وهابیت فعلی هم می بینید یکی انگشتشون را تو عکس سیخ می گیرند به خاطر همین توحید بدون اهل بیت هست بعدشم می رن جهاد زنا [تصویر: 4.gif] با یک الله اکبر نفر بعد و بعد و بعد
اما معرفت ولایی توحیدی به اهل بیت خدا شناخته میشه و وجود رابط و سبب متصل بین خدا و خلق اهل بیت هستند
در مورد وجود بهشت و معاد و وقایع که در فعل خدا می گنجد و به علم او مرتبط است یک قضا و قدر حتمی وجود دارد یک موقت
خدا بود با او چیزی نبود کان الله و لم یکن معه شیا در ادامه می فرمایند و الان کما کان خدا لم یلد و لم یولد هست رابطه این خلق با او در مخلوط چیست کدام ممکن الوجود (یعنی هست و نیست یعنی نبوده بود شده و می تواند نباشد )و کدام واجب الوجود (یعنی همیشه بوده و نمی شود نباشد ) واجب الوجود هم به الغیر دارد و بنفسه یعنی وجوب خودش به غیر خودش است واجب بغیری تا به به واجب بنفسه برسد بدلیل امتناع تسلسل و دور یا وجوب وجودش به خودش هست که می شود الله تعالی جل شانه (قربونش برم خودمون )
شما در ان سفر و سیر الی الله در قرآن تسیر الامور دارید و تصیر اولی با سین سیر و رفتن و رسیدن دومی گردیدن هم مباحثه ای ارجمند از حرکت جوهری پرسیدن حرکت + جوهر یک وقت سیرورت منظور است و دیگر بار صیرورت آیا از خداییم و به خدا باز می گردیم انا لله و انا الیه راجعون یعنی خدا می شویم !!!! حرف متصوفه یا به رحمت خدا باز می گردیم فعل خداییم و به فعل رحمت خدا بهشت باز می کردیم یا سخنی و بیانی دیگر ؟؟؟سیرورت حرف متکلمین یا ما در وجه الخلقیمان تن ناسوتی خاکی + تن برزخی + برای بعضی نور + دیگر مراحل وجود امامان که در احادیث هست که از معرفه به نورانیت مولی علی سیرش شروع می شود نور متحرک که خود سیر کمالی دارد + نور ثابت و بسیط و غیر متحرک به عقیده بعضی از فلاسفه که از آن به عقل یا علم یا قلب ولی الله و عبد الله یاد می کنند و ...[تصویر: 42.gif]و جه الله که همان وجود رابط است و غیر از وجه الخلقی است به عقیده بعضی از علمای شیعه و صیرورت به معنایی و فنا فی الله نیز در او راه دارد
آری بیانات مختلف به خاطر عقاید فلسفی و کلامی مختلف در بین علمای شیعه موجود است و تحمیل عقیده و شتابزدگی در بیان جواب کاری نابخردانه و گاهی منجر به ضرر [تصویر: 42.gif]است پس دوستان به جوانبی که اشاره شد با سوال و جواب و گذاشتن مطلب مرتبط بپردازند
امام خمینی قدس الله نفس الزکیه در چهل حدیث درمورد وحدت وجود که بحثی مرتبط با این سیر و سلوک و اخلاق مرتبط با چنین سلوکی هست مطالبی ناب دارند که خط بطلان بر تکفیر کردن ها و .... [تصویر: 42.gif]که متاسفانه هنوز نیز موجود است می کشند اشاره ای بود ....
یقینا برای داشتن یک شکل از عالم و تصور آن نیاز به اطلاعاتی هست که دوستان الحمد لله اهل علم مطالعه هستند
نکته دیگر اما دقت کنید اسلام یعنی کتاب سنت اهل البیت و عقل و اجماعی که کاشف از آنها باشد ولی بیانات فلسفی و کلامی و ... حجیت خود را از دلایل عقلی که می آورند می گیرند و ما مامور به تبعیت از فهم و عقل خود هستیم ولی این= فهم از اسلام است و آن کتاب سنت و اهل بیت= اسلام. اگر مطابق با واقع و علم الله بود فهم ما دو ثواب و اگر نبود یک ثواب برای تبعیت از فهم و اندیشه و تلاش برای تفکر داریم و از ما نمی پرسند چرا به آنچه نمی فهمیدی و تلاش برای فهمش کردی و باز نفهمیدی عمل نکردی !!! که این از حکیم الله تعالی قبیح و زشت است ..
فعلا تا بعد

(۲۶/فروردین/۹۳ ۱۶:۵۵)HermeS نوشته است:  راستش ما هنوز از نظریه بیگ بنگ چیز زیادی نمی دانیم. حتی اثبات قطعی آن هم هنوز هم که هنوز اتفاق نیفتاده. اینکه صورت ماده اولیه جهان الان موجود است یا نه در هاله ی ابهام هست. مساله ای مثل سیاهچاله ها، ماده تاریک و هوشیاری کوانتمی و نظریه ریسمان و خیلی چیز ناشناخته ی دیگر که در "نظریه بودن" مشترک اند، در دنیای علم وجود دارد که قطعی نمی توان درباره آن صحبتی کرد. مثلا در روایات هست که بعضی افراد می توانند بهشت و جهنم را ببنینند. اینجا ما با هوشیاری و اطلاعات کوانتمی مواجه هستیم. به عبارتی هنوز خلق بهشت و جهنم روی نداده اما صورت ملکوتی و عقلی ان در همین جهان امروزی ما موجود است. حقیقتا من نوعی چون می دانم آنچه که می دانم در برابر آنچه "نمی دانم" حکایت "قطره در برابر دریاست" همیشه سعی می کنم فاصله خودم را در تحلیل هایی که علم و دانش تجربی را با علوم الهی و غیب(به تعبیر قران) گره می زند، حفظ کنم.

یقینا حرف شما درسته علوم متغیرند بخاطر معرفت نسبی( نسبیت یعنی هست ولی همش درست نیست جهل و علم دانایی توانایی و عدم آن امیخته به هم )"و خدا و عشق به خدا ثابت در مباحث مربوط به کلام جدید و خصوصا بحث های مربوط به علم و دین ما از علوم غیر دینی همون آکادمیک یا فضیلت های دانسته شده یا ... چون علمای گذشته استفاده می کنیم یک متکلم یا فیلسوف از علوم زمان خود بهره می جوید با نکته دیگری که در بالا گفتم
یک مطلب دیگر هم هست...
فعلا تا بعد
یا علی مددی

(۲۵/فروردین/۹۳ ۲۲:۲۷)yashar1374 نوشته است:  ConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfused...
من نفهمیدم داداش Huh بنده سه بار مطلبتون رو خوندم اما نفهمیدم ! همش بود و نبود بود ! آخرهم نفهمیدیم این چی بود Big Grin حتی نفهمیدم کدوم فعل و فاعل برا کدوم جمله بود Huh
بنده حقیر اطلاعاتم کمه ! اگه ممکنه کم کم ( جمله به جمله - طبقه به طبقه ) توضیح بدید .
در این میان بنده حقیر هم یه پیشنهاد دارم اون اینکه اگه مشخص کنید کجا جمله تموم میشه ، کجا آیه هست ، کجا شعر هست ، کجا جمله مهمه و خلاصه به قول معروف به جملتون کمی جون بدید (مثل اولین پست در این آدرس اینجا)خیلی خوندنش راحت تر می شه .

با تشکر فراوان از دوست گرامی Angel

دوست عزیز مطلب را دوباره ویرایش کردم.
نامفهوم را بپرسید تا مفهوم شود کلمه به کلمه سوال به سوال Big Grin
کل مطلب کپی پیس نکنیدا Huh
متشکرم از دقتتون یا علی یا زهرا یا رسول الله یا الله یا الله یا الله بحق اولاد زهرا مددی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: yashar1374 ، سید ابراهیم ، عالم مقدس لاهوت ، mahdy30na
۱۴:۲۴, ۲۱/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/اردیبهشت/۹۳ ۱۴:۲۶ توسط عالم مقدس لاهوت.)
شماره ارسال: #9
آواتار
[تصویر: 1233127-750915c2b39287098283d945d0453d7b-l.jpg][تصویر: 1233139-048e32c0a7e825fd3be6ed8a26d59833-l.jpg]
شکل مخروطی عالم از دیدگاه عرفا و حکما و فلاسفه و متکلیمن شیعه
مطلب اول :
علما شیعه با وجود بیان های مختلفی که در تعریف و تفسیر از این شکل دارند اما اولا در این که عوالمی غیر از عالم دنیا توسط خداوند خلق شده مشترک العقیده هستند دوما این عوالم و موجدات متصور در آن را با توجه به عقیده به اختیار نه جبر نه تفویض مختار می دانند
سوما آنها را مستقل ندانسته و در طول اراده الله تعالی دانسته و به او قائم می دانند
قابل توجه بعضی ها که شیعه را به خاطر توسل و... مشرک و ... می دانند اول بفهمید شیعه چه می گوید بعد قضاوت کنید
برای بحث پیرامون این مطلب به تالار های زیر می توانید تشریف ببرید
http://forum.p313.ir/showthread.php?tid=4034
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-32...#pid267277
این کتیبه را تازه زدم و به 17000 و چند نفر عضو رسانه ارسال کردم یک مطالبی هم مربوط به این بحث گفتم ان شا الله بیشتر تو این بحث شرکت می کنم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، mahdy30na ، مسجد عشاق
۲:۱۳, ۲۴/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #10
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم وجود خداوند تبارک و تعالی را با براهین متعدد می توان اثبات کرد یکی از این براهین امتناع تسلسل و امتناع دور است . توضیح ساده من از یکی از شما 1000000000000میلیارد دلار می خوام اون میگه از اون یکی پولت را بگیر و اون از اون و .... من اگر 00000000000000001 پولم می خواستم هیچوقت به پولم نمی رسیدم چوت سلسله وار به هم پاسم می دن و این پاس دادن تمومی نداره دورم دو مدله مضمر (مخفی) و دور آشکار (مصرح) مثال من از جناب سید ابراهیم 1 ریال می خوام ایشونم میگن از مسجد عشاق که همکارتونه بگیر میریم سراغ هم چراغمون میگه دادش فدایی داری ولی من پول ندارم از مهدی سیناه بگیر اونم میگه از منم گدای فاطمه بگیر اونم میگه .... اونم میگه ازسید ابراهیم بگیر این شد دور مضمر یا مخفی حالا دور آشکار 1 تومن را میرم از آقایسید ابراهیم بگیرم می گه از عالم مقدس لاهوت نفس زکیه بگیر فکر میکنم این همه اسم مال چند نفره و پولم را حتما گرفتن بعدا ینکشف که خودم را می گه این دور مصرح و آشکار است [تصویر: 4.gif]خلاصه در دو مدل دور و یک مدل تسلسل من به پولم نمی رسم[تصویر: 24.gif] .چه ربطی به بحث داره [تصویر: 104.gif]من می دانم مخلوقاتی موجودند خیلیاشون را می فهمم وقتی (زمانی به زمان عالم ) بوده که نبودند و وقتی خواهد بود که نباشند یعنی باقی و همیشگی نیستند از بین رفتنی و فنا پذیر هستند خودم را درک می کنم که هستم اما می دانم توان دفاع از پشه را ندارم چه برسد به خلقت عالم من اینجا همه خودمونیند می فهمم ضعیفم و ...ازجهتی می فهم عالم پیچدگی علمی شگفت انگیزی دارد دنبال کسی می گردم که او بگوید از کجا امده ام امدنم بهر چه بود به کجا می روم آخر به کجایست وطنم می فهم که این معلول (مخلوق بودن معلوماتم و پندارم و مخلوقات عالم و آنچه در عالم هست )علتی می خواهد اگر این علت علتی و آن علتی دیگر و ...تسلسل پیش می آید و به علت العلل آن خالقی که خود خالق ندارد نخواهم رسید در حالی که وجود موجودات به شهادت وجدان حکایت از بودن آن راس فنا ناپذیر بی علت دارد اگر در مثال بالا پولم طلبم به دستم گرفتم می فهمم که تسلسل نبوده و الا اگر تسلسل بود به پولم طلبم (بودن و وجود داشتن مخلوقات) نمی رسیدم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، سید ابراهیم ، مسجد عشاق
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]