کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
«آقا» گفتند چمرانی که من می‌شناختم همین بود...
۱:۱۱, ۲۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

همایش تصویر قلم به منظور ردیابی اندیشه‌های سید شهیدان اهل قلم در آثار ۲۰ سال اخیر سینمای داستانی و مستند ایران عصر روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین با حضور علیرضا رضاداد، حمید بهمنی حبیب‌الله بهمنی، جمال شورجه، مسعود ده‌نمکی، وحید جلیلی، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، محمود گبرلو، پژمان لشکری‌پور و ابراهیم حاتمی‌کیا در فرهنگسرا اندیشه به همت مؤسسه شهید آوینی برگزار شد.

براساس این گزارش، در بخش پایانی این مراسم از بانو افشار مادر شهیدان علی اکبری، نرگس آبیار، محمد حسین قاسمی،مسعود ده‌نمکی،سید محمود رضوی،پژمان لشگری‌پور و ابراهیم حاتمی‌کیا سازندگان فیلم‌های شیار ۱۴۳،معراجی‌ها و چ با حضور حمیدرضا مقدم‌فر،حمید بهمنی، علیرضا رضاداد،ودود حیدری،مجید قلی‌زاده،مجتبی امینی و جمال شورجه تقدیر شد.

ابراهیم حاتمی‌کیا که به اصرار مجری مراسم پای تریبون قرار گرفت در سخنانی گفت: طی مدت گذشته به خواست دوستان برخی از حرف ها را زدم که فحش و جیغ های بسیاری را برای من به همراه داشت که البته باید خدا را شکر کنم. برای سخنرانی در چنین مراسمی آماده نبودم، اما باید بگویم که همیشه دوست داشتم با بچه های هنرجو در موسسه شهید آوینی صحبت کنم، اما برای صحبت کردن شرطی را گذاشته ام که در حال حاضر عملی نیست، قول می دهم که بعدها با این هنرجویان صحبت کنم.

وی با اشاره به خاطره ای مربوط به هشت سال پیش بیان کرد: یادم هست که هشت سال پیش بود که سفری به کرمان داشتم در آنجا یک گروه هشت نفره از من خواستند تا با هم گپ بزنیم، به آنها گفتم اگر جمع خصوصی است و خبرنگاری در آن نیست حرف می زنم که آنها نیز تاکید کردند که یک جمع کاملا خصوصی است، من نیز صحبت هایی در این جمع کردم که در نهایت به اعتراض من به حضور افرادی مانند ایرج قادری در سینمای ایران کشیده شد، هرچند قصد شخصی نسبت به این سینماگر نداشتم، اما در نهایت دو روز بعد زمانی که به تهران رسیدم دیدم تمام صحبت های من تیتر یکی از روزنامه های کشور است.

کارگردان فیلم سینمایی «به رنگ ارغوان» ادامه داد: خیلی دوست ندارم که در سایت‌ها دیده شوم اما برخی از حرف ها را باید گفت و باید تاکید کنیم که از کجا آمده ایم، برای چه آمده ایم و چه می خواهیم بگوییم و این همان چیزی است که بچه های هنرجوی سینما باید بدانند. در این روزها نقدهای بسیاری از فیلم «چ» می خوانم، نقدهایی که کمتر به زبان دلسوزانه حرف زده اند و بیشتر بر پایه تکنیک استوار بوده است، چنین نقدهایی بیشتر به خاطر درگیر شدن با ظرف موضوع است که البته در جای خود اهمیت دارد ولی قبل از هرچیز باید بدانیم برای چه آمده ایم.

وی ادامه داد: در اوج جوانی زمانی که وارد فضای سینمای ایران شدیم جنگ بود، فضا برای فعالیت مشخص بود و چنین فضایی شرایط برای کار کردن را برای ما فراهم می کرد، اما جوانانی که امروز وارد سینما می شوند کار کردن در چنین فضایی برایشان کمی سخت‌تر است و فضای فعالیت آن ها درست مانند زمانی است که بچه های روایت فتح در دوره پس از جنگ وارد کار شدند، هرچند این گروه تمام تلاش خود را کرد تا به سراغ بچه های جنگ بعد از پایان جنگ برود، اما در نهایت یک غم نوستالوژیک ما را گرفت.

این کارگردان سینمای ایران خاطرنشان کرد:آنچه که من بعد از شهادت سید مرتضی آوینی نسبت به روایت فتح معتقد بودم، این بود که باید وارد مباحث روز شوند، بروند به دنبال بچه های جنگ و ببینند که حرف آنها بعد از جنگ چیست، اما گفتند موانع و خط قرمزهای بسیاری در رابطه با این مسئله وجود دارد که در نهایت فرود روایت فتح آغاز شد، البته الان نمی دانم که روایت فتح در چه شرایطی قرار دارد چون آن را دنبال نمی کنم.

[تصویر: 13930126210023315_PhotoL.jpg]

حاتمی کیا گفت: هنرجویان باید بدانند که ورود به چنین حوزه ای کار بسیار سختی است، اگر سخت نبود که همه وارد می شدند. مدرسان باید بدانند که در هنگام تدریس باید جهت را مشخص کنند که هنرجو را برای جشنواره ‌ها تربیت می ‌کنیم یا برای ایران اسلامی خودمان. البته همه اینها به جایی برمی ‌گردد که زیر ساخت‌ ها چگونه شکل می ‌گیرد و آن نسلی که باید از این‌جا شکل بگیرد باید با همت و بی تعارف پای حرفها بایستند و از هجمه‌ای که هستند نترسند.

کارگردان فیلم سینمایی «چ» همچنین با اشاره به نظرسنجی انجام شده و انتخابش به عنوان محبوب‌ترین فیلمساز از سوی مردم تاکید کرد: در ابتدا باید از وزارت ارشاد که این نظرسنجی‌ را درباره سینما و محبوب‌ترین سینماگران انجام داده است، تشکر کنم. پریروز برای من روز خوبی بود چون صبح آن روز فهمیدم به‌ خاطر فیلم «چ» می‌توانم خدمت آقا برسم و در مراسمی سر وقت نماز خیلی نسبت به من و فیلم «چ» محبت داشتند و با چهره‌ای بشاش راجع به این فیلم توضیح دادند و نسبت به چمرانی که ساخته شده است بسیار هم علاقه ‌مند بودند و گفتند همان چمرانی بود که من می‌شناختم. علاوه برآن متوجه شدم که در نظرسنجی وزارت ارشاد از مردم، فیلم من بهترین فیلم انتخاب شده که در روزنامه‌ ها هم رفت.

کارگردان فیلم سینمایی «دیده بان» بیان کرد: ده نمکی در چنین شرایطی فحش‌خورش ملس است، اما من تازه وارد این گونه فضا شده ام. چنین فضایی آدم را گمراه می کند اما لازم است که گمراه نشویم. باید بدانیم که این صندلی‌نشین های پای کیبردها، سپاه بزرگی نیستند و تنها جنجال‌های آنها بزرگ است. این گروه از افراد، شبیه «خونه تیمی» هستند و باید بدانند که این فضایی که در اینترنت ایجاد کرده اند هیچ راهی به جامعه ندارد.

حاتمی کیا در پایان سخنان خود گفت: در انتخابات کشورمان و مقایسه واکنش مردم و آنچه در سایت‌ها می‌آید می‌توان فهمید که نباید به این سایت‌ها توجه کرد. باید به خاطر داشته باشیم گمراه نشویم و از آن چه که باید بگوییم دست نکشیم.

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، SAViOR ، انتصـار ، مجتبی110 ، neyestan23 ، حضرت عشق ، میلاد.م ، aakbarib ، لبخند خدا ، حفیظ ، هادی... ، sarallah ، Just God ، yamin ، m.hossein ، عبدالرحمن ، Hadith ، مجید املشی ، شهیدطیبه واعظی ، ELENOR ، Justice Bringer ، aleerz ، PWLG ، Ali#59 ، چکاوک92 ، سیمرغ ، ضحی ، حسن عزتي ، fiftynine ، fafa* ، | جستجوگر | ، آفتاب ، بیداری اندیشه

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۵۹, ۱۵/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱:۰۳ توسط عبدالرحیم.)
شماره ارسال: #21
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

این نشد شما باز شرط گذاشتید!

شما گویا خودتان به چیزی که میگید عمل نمیکنیدWink
میگید با دقت بخون خودتان نمیخونیدالبته با دقت!

ببنید عرض کردم

نقل قول:معمولا تاپیکهایی که میزنم از دوستانی که وقت میگذارن تشکر میکنم حتی نظرشان مخالف نظرات من باشد.

توضیح دادم وقتی نمیرسم و وقتی ندارم که بخونم در تاپیکهایی که میزنم برای احترام به نظر دوستان تشکر را میکنم و بعد سر فرصت جواب را میدهم.

نقل قول:تا زمانی که در تأیید افکار و سخنها، چیزی فراتر از ماهیتشون دخیل هست، یعنی بخاطر اینکه سمت کلی حرکت فلانی مثبت هست عیب‌هاش رو بگیم عیب نداره، یا بخاطر اینکه حرف خوب هم داشته نترسیم که اگر بدون تبصره تأییدش کنیم گناه تأیید باطل گردنمون بیفته، تا این زمان آیا من میتونم مخالف حاتمی‌کیا که هم‌دسته‌ای شما(و ‌هم‌دسته‌ای ما نیز) هست بحث منطقی کنم؟

خواهشا وارد این که هم دسته یا هم حزبی یا ..... نشویم
سعیمان این باشه حق را بگیم هر چند در خیلی مسائل با طرف مقابل مشکل ولی اگر در موضوعی حق را گفت
بپذیریم

نقل قول:اگر میدونسته، الکی گفته، اگر نمیدونسته هم الکی گفته!
اگر اون فرد دفاعی از خودش داره دفاع کنه.

ببینید طرفی که پرسیدم کسی بود که تقریبا در این بحثها نبود فقط تشکرش را دیدم گفتم شاید اطلاع داشته باشد
ولی شما با برداشت قبلی دارید به موضوعات نگاه میکنیدCool

نقل قول:اما آیا تمام صحبتهای اون فرد رو می‌شد اینطور حساب کرد؟

صحبت راجع به یک موضوع است و تعمیم دادنش غلط

نقل قول:چون یک نفر در کنار بعضی حرفهای اشتباه، به بُعدی از مسئله‌ی حجاب فیلم هم بطور سرسری اشاره کرده، دیگه کلاً ایراداتی که در بحث حجاب عنوان بشه مانند دیگر حرفهای اون فرد خاص همه‌شون اشتباه هست!

بگذارید یک خاطره بگم یه بنده خدایی از نمایش فیلم صداش در اومد گفت این چه طرز حجاب است
به اطلاع امام رسوند امام گفتند فیلم را بیارید ببینم
وقتی امام فیلم را دید گفت بگویید بروند یک مقدار بیشتر تزکیه نفس کنندSmile
مواظب باشیم نظر ما با نظر شرع مخلوط نشود.

نقل قول:چون رهبر از نحوه‌ی نمایش شهید چمران راضی بودن، هرچه مسئله‌ی فنی و محتوایی که ممکن هست در فیلم به نظر کسی بیاد، الی‌الابد مردود هست!

میشه دقیقا بفرمایید در کدام پست اینگونه بیان کردیم که شما همچین برداشتی کردید؟Smile

ریز بینی بسیار خوب است ولی این ریز بینی اگر ما را از اصل غافل به فرعیات بکشاند بدانجایی که نباید میرویم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer
۵:۰۱, ۱۵/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۲۹ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #22

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۰:۵۹)عبدالرحیم نوشته است:  این نشد شما باز شرط گذاشتید!

شما گویا خودتان به چیزی که میگید عمل نمیکنیدWink
میگید با دقت بخون خودتان نمیخونیدالبته با دقت!

ببنید عرض کردم

توضیح دادم وقتی نمیرسم و وقتی ندارم که بخونم در تاپیکهایی که میزنم برای احترام به نظر دوستان تشکر را میکنم و بعد سر فرصت جواب را میدهم.
آخه پس من داشتم توضیح میدادم که چه کاری نادرست هست؟

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۰:۵۹)عبدالرحیم نوشته است:  خواهشا وارد این که هم دسته یا هم حزبی یا ..... نشویم
سعیمان این باشه حق را بگیم هر چند در خیلی مسائل با طرف مقابل مشکل ولی اگر در موضوعی حق را گفت
بپذیریم
من وارد بحث هم دسته و هم حزبی شدم؟
در این صورت، وقتی همراهش گفتم "حاتمی کیا در دسته ی خودمم هست" ، اصلا اون جملات معنا و مفهوم داره؟
من عرض کردم اینکه خوبی یک چیز مثبت رو(چیزی که بخاطرش فردی رو همدسته ی خودمون حساب میکنیم) به پای بدی یک چیز منفی بزنیم، کار نادرستی هست و باعث میشه که نشه از ایرادات حرف زد.

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۰:۵۹)عبدالرحیم نوشته است:  ببینید طرفی که پرسیدم کسی بود که تقریبا در این بحثها نبود فقط تشکرش را دیدم گفتم شاید اطلاع داشته باشد
ولی شما با برداشت قبلی دارید به موضوعات نگاه میکنیدCool
خب همین رو توضیح دادم دیگه!
اگر در این بحثها نبوده و نمیدونسته باید میگفته "نمیدونم"
و اگر در این بحثها بوده و میدونسته نباید میگفته "هیچی"(اصلا بر فرض که بگه هم، آیا "هیچی" جواب مقبول هست؟)
پس یعنی در هر حال الکی گفته.

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۰:۵۹)عبدالرحیم نوشته است:  صحبت راجع به یک موضوع است و تعمیم دادنش غلط
من داشتم از این حرف میزدم که چرا مخالف مطلب ارسال 11 عمل شده، شما گفتید برای من اون رو تداعی کرده، من هم گفتم آیا میشد گفت تمام صحبتهای اون فرد مصداق قضیه ای بوده که برای شما تداعی شده؟
حالا هم بسیار تلگرافی جواب فرمودید، ولی فکر میکنم منظورتون این باشه که فقط داشتید از موضوع تداعی شده حرف میزدید و نباید گفت که چیز دیگری رو نادرست دونسته اید. در این صورت(البته اگر منظورتون اون بوده باشه) باید عرض کنم ایراد عینا پابرجا هست، چرا که منظور از اینکه "آیا تمام صحبتهای اون فرد رو میشد اینطور حساب کرد" این بوده که: لازمه ی اینکه در بررسی صحبتها واقعا منطقی نتیجه گیری شده باشه و به نتایج غلط نرسیم اینه که بحث دقیق انجام بشه. معنی اش در مورد حاضر اینه که باید توجه بشه به تفکیک صحبتهایی که درست میپندارید و اونچه که درست نمیپندارید، نه اینکه این تفکیک رو تنها در ذهنتون صورت بدید و در بحث به مانند اینکه فرقی بین صحبتها نمیذارید عمل کنید.

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۰:۵۹)عبدالرحیم نوشته است:  بگذارید یک خاطره بگم یه بنده خدایی از نمایش فیلم صداش در اومد گفت این چه طرز حجاب است
به اطلاع امام رسوند امام گفتند فیلم را بیارید ببینم
وقتی امام فیلم را دید گفت بگویید بروند یک مقدار بیشتر تزکیه نفس کنندSmile
مواظب باشیم نظر ما با نظر شرع مخلوط نشود.
دقیقا در مورد اجتناب از همین تعمیم دادن ها که الآن صورت دادید حرف میزدم.
آیا اینطور نتیجه گیری ها بیشتر از تداعی هستند؟
عینا حرفی هست که در تاپیک "برای ابراهیم..." به بنده گفته شد. یعنی ما حتی در همین حد هم اختلاف نظر داریم که نمیشه اینطوری چیزی رو استنتاج کرد. آیا صحیح هست که بنده چند مرحله پیچیده تر از این رو مطرح کنم؟

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۰:۵۹)عبدالرحیم نوشته است:  میشه دقیقا بفرمایید در کدام پست اینگونه بیان کردیم که شما همچین برداشتی کردید؟Smile
ارسال 18 دوست شماست.

(۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۰:۵۹)عبدالرحیم نوشته است:  ریز بینی بسیار خوب است ولی این ریز بینی اگر ما را از اصل غافل به فرعیات بکشاند بدانجایی که نباید میرویم.
چرا ریزبینی ای که به بررسی و استنتاج دقیق اشاره داره ممکنه ما رو جای بدی ببره؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، Justice Bringer
۳:۵۶, ۱۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #23

دوست عزیز، جوابی ندادید!
البته بنده حدس می‌زنم که موافق صحبت بنده نباشید،‌ ولی چون واکنش شما واضح نیست، گفتم بپرسم تا مطمئن بشم.
آخه منتظرم یک نفر بگه با مرحله‌ی 1 موافقه تا باقی صحبتهام رو بگم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، Justice Bringer
۱:۴۳, ۱۸/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #24
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

نقل قول:آخه منتظرم یک نفر بگه با مرحله‌ی 1 موافقه تا باقی صحبتهام رو بگم.

درباره اینکه اگر نظرتان بگید مخالف رهبری میشید یا نه؟

خدمتتان گفتند برادر ،در حوزه نظر میتونید نظرات و انتقاد خود را بگید
و در مورد ان ارسالها که فرمودین نظرات دادیم لازم نیست به زور چیزی را بهم بقبولانیم.

منتظر نظرتان در مورد پست اول هستم.

از شما بابت به چالش کشاندن بحث تشکر میکنم.Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer ، درست پسند
۵:۲۱, ۲۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #25

(۱۸/اردیبهشت/۹۳ ۱:۴۳)عبدالرحیم نوشته است:  درباره اینکه اگر نظرتان بگید مخالف رهبری میشید یا نه؟

خدمتتان گفتند برادر ،در حوزه نظر میتونید نظرات و انتقاد خود را بگید
و در مورد ان ارسالها که فرمودین نظرات دادیم لازم نیست به زور چیزی را بهم بقبولانیم.

منتظر نظرتان در مورد پست اول هستم.

از شما بابت به چالش کشاندن بحث تشکر میکنم.Smile
خواهش می‌کنم.
ببینید دوست عزیز،
میدونم شما با سخنی که در ارسال 11 از امام خامنه‌ای نقل کردم موافقید،
و بله! قرار نیست به زور نظراتمون رو به هم بقبولونیم،
اما دقیقاً به همین خاطر هست که باید امکان پذیرش سخنم رو بسنجم!
خیلی خوشحال میشم وقتی می‌شنوم که کسی مایل هست حرفم رو بشنوه، اما تنها در صورتی میتونم بیانشون کنم که بتونم نتیجه‌ی خوبی از بیانشون متصور باشم.
برای فهمیدن این هم حداقل کاری که لازمه بکنم اینه که ببینم «آیا قبول دارید که چنان بازخوردی مصداقی از اون اشتباه هست؟»

بحث بنده اینه که بنده دارم جلوی چشمم چنان بازخوردی رو می‌بینیم، و نیز این رو می‌بینیم که از نظرتون اشتباه نیست.
چجوری به بازخوردی غیر از اون امیدوار باشم؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer
۲:۲۱, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #26
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

متن نامه سردار قاسم سلیمانی به ابراهیم حاتمی کیا

برادرم از طعنه ها و سرزنش ها نهراسید

سردار قاسم سلیمانی فرمانده رشید سال‌های دفاع مقدس و از افتخارات امروز جهان اسلام و نور چشم خانواده شهدا، پس از تماشای فیلم سینمایی «چ» متنی را خطاب به آقای حاتمی‌کیا ارسال کرده است.

متن این نامه که طبق وعده قبلی پژمان لشگری پور مدیر پروژه «چ» همزمان با شب تولدت ابراهیم حاتمی کیا در سایت فیلم سینمایی «چ» قرار گرفته به شرح زیر است.

بسم الله الرحمن الرحیم

به: سردار هنر برادر عزیز جناب آقای حاتمی کیا

از : سرباز اسلام و ایران

با سلام؛

فرصتی شد پس از مدت ها فیلم "چ" را ببینم. با دیدن آن صحنه ها به یاد غربت دیروز ایرانی ترین ایرانی ها و اسلامی ترین اسلامی ها، ایثارگران فداکاری که فرصت یافتید با هنر قابل تقدیر خود، یک نمونه از هزاران نمونه اعجاب آور آنان را به تصویر بکشانید و بر مظلومیت امروز همان چهره های فراموش شده، گریه کردم.

برادرم از طعنه ها و سرزنش ها نهراسید و به سیمرغ های دنیوی هم فکر نکنید و این راه را ادامه دهید. سیمرغ شما وجدانهای بیدار شده در اثر این حقیقت ارزشمند ارایه شده و اشک های غلتانی است که بر گونه ها جاری ساختید.

جنت الهی برخواسته از دعای مادران شهیدان و مجروحین سالها بر بستر افتاده ، مبارکتان باد.

برادرت قاسم سلیمانی

1393/6/29
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، آفتاب ، رکن الهدی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا