کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرهنگ یک ضرب تا لیسانس
۱۲:۰۰, ۲۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خدا
سلام دوستان

موضوعی رو در انجمنی مطرح کردم با این محتوا :

نقل قول:
به نام خدای حکیم

سلام دوستان

انشاالله که امسال سال خوبی برای همه باشه. براتون آرزوی موفقیت های خداپسندانه ی بسیار زیاد دارم.

می خوام از راهی صحبت کنم که رفتم و به شما پیشنهاد می کنم که نرید. اگر دیپلم نگرفتید و یا امسال می گیرید، اول برید سربازی، بعد دانشگاه.

ما که سربازی نرفتیم و رفتیم دانشگاه، در مدت چند ساله ی تحصیل در دانشگاه، چند مورد داشتیم :
-اگر می خواستیم جایی کار کنیم، اولا کارت پایان خدمت نداشتیم.
-استخدام پاره وقت یا نیمه وقت باید می شدیم چرا که روزهایی را در دانشگاه بودیم و کلاس داشتیم.
-تقریبا نمی تونستیم به شروع یک کسب و کار بلندمدت فکر کنیم.
-و یا نمی شه ازدواج کرد و اگر ازدواج کرد، در زمان سربازی، مشکلات متعددی به وجود می آد.

اما اگر می رفتیم سربازی بعدش با خیال راحت تر، هم به دانشگاه می رفتیم، هم مشغول به کاری می شدیم که براش هدف داشته باشیم و هم راحت تر می شه به ازدواج فکر کرد و اقدامی کرد.

بعضی ها می گن اگر با دیپلم بری سربازی، بعدش که برگردی، نمی تونی ادامه تحصیل بدی. من در این مورد نظر نمی دم؛ چون خودم تجربه ش نکردم. اما حداقل می شه یک سال وقت گذاشت و مطالعه کرد برای ورود به دانشگاه. ضمن این که ورود به دانشگاه اون قدر آسون شده که نیازی به مطالعه ی زیاد هم نداره.
بعضی ها می گن با دیپلم که بری سربازی، پوستتو می کنن و ... . اما بدونید که این طوری هم نیست و کلا سربازی شانسیه که کجا باشی و چی کار کنی.
ضمن این که این همه چیزهایی که در مورد سربازی می شنوید رو باور نکنید. باور کنید همون قدر مسئولیت پذیری که در بزرگترها می بینید، خیلی هاش مدیون سربازی هستن. باور کنید چیزهای مثبتی هم داره. من خودم با سربازی به این شکل موافق نیستم، اما حالا که باید رفت، بهتره به بهترین شکل بگذرونیمش.
مساله ی ازدواح هم، مساله ی مهمیه؛ مخصوصا برای ما پسرا. اگر درس بخونید تا لیسانس یا ارشد، دقیقا همون سال ها نیاز به ازدواج پیدا می کنید احتمالا و دقیقا همون سال ها باید برید سربازی. اگر ازدواج کنید و برید سربازی که خیلی سخت تره. و اگر ازدواج نکنید هم مشکلات خاص خودشو داره.

پیشنهاد من اینه که دیپلم که گرفتید، برید سربازی رو بگذرونید و سعی کنید خوش باشید در سربازی و وظیفه تونو به خوبی انجام بدید و وقتی برگشتید، هم کسب و کارتونو شروع کنید، هم ادامه تحصیل بدید و هر وقت شرایطشو داشتید و ... ازدواج کنید که زندگی خوبی داشته باشید. باور کنید در سنین نزدیک 30 که می رسید، اگر ازدواج نکنید سخت می گذره بهتون. سعی کنید با شرایط بهتر و در سن پایین تر، ازدواج کنید.

لطفا دوستان دیگه هم نظراتشونو بگن.
اما دوستانی که می خوان در این زمینه تصمیم گیری کنن، بدونن که گاهی خاطره ها و تجربه هایی می شنوند که نباید تنها بر اساس اون ها تصمیم گیری کنن.
اگر شما در آینده باید در این زمینه تصمیم گیری کنید اینو بدونید که این تصمیمی که می گیرید روی آینده ی شما و مهم ترین مسایل زندگی تون تاثیر خواهد گذاشت. چون شروع کسب و کار شما، شروع تحصیل شما و شروع زندگی مشترک شما روی ادامه ی زندگی تون خیلی موثره.

در پناه حق باشید

با این که اون انجمن، انجمنی در زمینه ی کسب و کاره و خیلی شبیه این انجمن، نیست اما واقعا دوستان، تمایل مثبت به این موضوع نشون دادن. و از همه جالب تر، پاسخ ها نشان داد که دوستان، تمایل به ازدواج در سنین کمتر و ازدواج ساده تر هستند.
بعد از اون جا، این موضوع رو با فرد متاهلی مطرح کردم و ایشون هم پذیرفتن. و از ازدواج خودشون در سن بالا پشیمون بودن.
دیروز هم با فرد دیگه ای صحبت کردم و ایشون هم پذیرفتن که فرهنگ یک ضرب تا لیسانس، درست نیست.

موضوعی که دوستان در اون انجمن مطرح کردن هم جالب بود. مثلا دوستی گفت وقتی پسر در سن 18-20 سالگی میره سربازی، اون جا براش تفریحه و فکرش همون جاست. اما وقتی سن می ره بالا، سربازی که می ری، همه ش فکرت جاهای دیگه ست و دغدغه داری.

بنده از این به بعد، خیلی جدی به هر فردی که در این زمینه تصمیم گیرنده باشه، پیشنهاد می کنم که به این موضوع فکر کنه.
نسخه پیچیدن کار درستی نیست! می دونم. صرفا این موضوع رو مطرح می کنم تا خودش فکر کنه و انتخاب کنه.

نقل قول:دوره ی کاردانیم که تموم شد، کنکور دادم برای کارشناسی ناپیوسته و رفتم کارشناسی. یکی از دوستام رفت سربازی با مدرک کاردانی. وقتی من کارشناسی گرفتم، اون سربازیش تموم شد. حالا اون سر کار می ره و درآمد مناسبی داره و در کنارش به زودی درسشو ادامه می ده. هر وقت هم شرایطشو فراهم کرد، می تونه به ازدواج فکر کنه. اما من 2 سال باید برم سربازی و بعدش تازه شروع کنم به کسب و کار.
یکی از دوستان دوره ی کارشناسی هم بود که اتفاقا اواخر دوره ی کارشناسی می خواست بره خواستگاری، اما به دلیل این که خدمت نرفته بود، با خانواده به این نتیجه رسید که نرن. بنده خدا کارشناسی ارشد قبول شد و رفت و تا برگرده و بره سربازی، پیر پسری شده برای خودش.
برای اینه که عرض کردم در این تصمیم گیری ها دقت کنید که روی آینده تون خیلی تاثیر می ذاره. شاید پسر 18-19 ساله به این فکر کنه که بره دانشگاه. این روزها هم همه همین طور فکر می کنن. اما وقتی اواسط و اواخر دوره ی تحصیلتون می رسه، تازه متوجه می شید.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، azade ، هادی... ، Havbb 110 ، Tolou ، شیدا ، zahra11 ، السا ، لبخند خدا ، عبدالرحیم ، تفکر ، Arash.j ، fafa* ، مصطفي مازح7610 ، عقیق ، fiftynine

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۰۸, ۲۷/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/شهریور/۹۳ ۱۴:۱۰ توسط انتصـار.)
شماره ارسال: #21
آواتار
(۱۴/خرداد/۹۳ ۲۰:۱۳)Eve نوشته است:  از یه طرف دیگه به نظرم پسرا دیرتر برن دانشگاه همه جوره بهتره....حداقل ما شاهد بودیم پسر های ورودی ما چقدر بچگانه رفتار میکردن سال اول و مایه ی ازار بود(بلا نسبت شما البتهSmile ) ولی خب بعد یسال خیلی از رفتارا کنار گذاشته شد....البته این نظر منهSmile

باشه باشه
ممنون از راهنماییتون
بله نظر لطفتونه
فقط همین یکی رو کم داشتیم

پسرای عزیز مثل اینکه دخترخانم ها به 60 % راضی نیستن ، به نظرم بکشیم کنار بذاریم تا 99% دانشگاه ها دخترونه بشه،
شما هم پاشید برید آششششششش خوری عزیزان
ببینیم چه گلی به سرمون میزنن

100 تا هم از این شکلک ها BlushSmileBlushSmileBlushSmileBlushSmileBlush
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Arash.j ، Mitsonary ، | جستجوگر |
۱۳:۳۹, ۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #22
آواتار
4 ماه از خدمت سربازیم گذشت
و در این مدت، از دوستان هم شنیدم و دیدم که خودشونو قربانی این فرهنگ نادرست می دونستن.

ببینید
پسری که پس از اخذ دیپلم در سن 18 سالگی به سربازی می ره، سربازی بیشتر براش تفریحه و بدنش هم بهتره برای سربازی و کم نمیاره. البته تهدیدی که برای 18 ساله هاست، اینه که شخصیتشون امکان داره خیلی تغییر کنه و مثلا پرخاشگر بشن یا سیگاری و ...
اما وقتی پسری با مدرک لیسانس می ره سربازی (سن 22 تا 26 سال تقریبا) فکرش درگیر خیلی جاهاست. اولا اگر ازدواج کرده باشه که مشکلاتی براش پیش میاد. اگر ازدواج نکرده باشه، فکر کار و زندگی و ادامه تحصیل و ازدواج و ... در سر داره. بعد از اتمام سربازی، تازه بخواد سر و سامانی به این ها بده، سنش بالا می ره و مشکلات اجتماعی زیادی در بر خواهد داشت.
ضمن این که فردی که در مقطع کارشناسی تحصیل می کنه، چون سربازی رو در پیش رو داره، احتمالا بهتر می دونه که ازدواج نکنه، کاری رو شروع نکنه و ...
پسری که 20 سالگی از سربازی برمی گرده و دیپلم داره، می تونه کارشو شروع کنه، تحصیل کنه و ازدواج کنه.

البته از ابتدای این موضوع هم گفتم که این موارد برای همه صدق نمی کنه.

اما در خیلی از موارد، پسری که با دیپلم بره سربازی، جلوتر از پسریه که با مدرک لیسانس بره سربازی.
این موردیه که من در این مدت در سربازی دیدم و همه وقتی اینو متوجه شدیم که دیگه دیر شده Sad

نظر من اینه که وقتی تربیت خانواده ها بهتر بشه و جوان 18 ساله به سربازی بره، هم به سود خودشه، هم خانواده ش، هم جامعه ش و هم نیروهای مسلح. پس فرزنداتونو خوب تربیت کنید و مطمئنش کنید که از سربازی بیاد، همه چی برای زندگی شرافتمندانه داره تا در سربازی، با هر کسی وارد رفاقت نشه و به آینده ش امیدوار باشه تا انگیزه داشته باشه که خوب بمونه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عقیق ، Eve
۱۲:۵۸, ۳۰/آذر/۹۶
شماره ارسال: #23
آواتار
نمی دونم چی بگم!
چند خط می نویسم و پاک می کنم!
پسر جوونی که دیپلمشو گرفته و با امید و آرزو می ره دانشگاه و حدود 4 سال فقط صرف دانشگاه می کنه و بعدا می فهمه که اشتباهه!
اون موقع هم به ما می گفتن جواب می دادیم و منصرف نمی شدیم.
اما خوبه حداقل ازدواج و یادگیری کاری که انجامش بده و شاغل بشه رو به تاخیر نندازه.

امروز بعضی از جمع های دوستانه هم دیگه حوصله ی همو نداریم. باور کنید پسر جوون ایرانی رفته دانشگاه و لیسانس گرفته و بعدش خدمت سربازی و بیش از 2 سال از خدمت سربازیش می گذره و بیکاره، ازدواج نمی کنه، افسرده، داغون، سرافکنده.

بعضیا بعد خدمت یه کار شروع کردن؛ پس چند میلیونی پول بهشون رسیده و خدا رو شکر مشغول شدن،
بعضیا از زمان تحصیل هم کار می کردن و هم کاربلد بودن و هم پس اندازی داشتن و بعد خدمت هم هنوز دارن کارشونو ادامه می دن؛ درود بر این ها، بعضی از این ها هم ازدواج کرده بودن و حتی فرزند داشتن، کار درستو اینا کردن.
بعضیا هم که به امید استخدام بعد اتمام خدمت بودن یا این که کاری شروع کنن، یا بیکارن یا مشغول کاری هستن که رضایت شغلی ندارن.

هوای اطرافیانمونو داشته باشیم
ازدواج وقت داره و زمانش بگذره لذت و تاثیرات مثبتش کم می شه.
پسر باید کار بلد باشه، بتونه کار کنه، خدمت کنه و همچنین معاش خودشو و خانوادشو تامین کنه. باید دستش تو جیب خودش باشه. نه این که به روزی بیفته که دستش جلوی دیگران دراز شه و ناچار بره وامدار بانک و سایر فسادهای مالی و اخلاقی شه که تا آخر عمرش تاثیرش تو زندگیش باشه و روی فرزندانش هم تاثیرگذار باشه.

این جهل یا مهندس باید بشی یا دکتر هم تاثیرشو می بینیم روی جامعه. درود بر اونایی که عزتمندانه کاری رو می کنن که بعضیا شرمشون میاد بگن پسرم اونکاره ست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عمار94 ، سعدی
۱۳:۵۹, ۳۰/آذر/۹۶
شماره ارسال: #24

سلام
اگر بخواید لیسانس بخونید و با اون کار بگیرید، بهتره قبل از سربازی برید دانشگاه. مطمئن باشید حتی با کارت پایان خدمت، یک دانشجوی لیسانس نمی تونه استخدام بشه.

اما اگر می خواید وارد کاری بشید که نیاز به مدرک دانشگاهی نداشته باشه، اصلا دانشگاه رفتن لازم نیست. یادتون هم باشه که هر دانشگاهی ارزش رفتن نداره. خیلی از دانشگاههای آزاد و غیر انتفاعی غیر از گرفتن شهریه از شما عملا کار دیگه ای براتون انجام نمی دن.

بهترین موقع سربازی بعد از لیسانسه. به خصوص اگر بتونید امریه قرارگاه خاتم بگیرید (بیشتر رشته های عمران، مکانیک و برق. رشته های دیگه هم هست ولی کمتر میگیرن). اینطوری سربازیتون به صورت مفیدی طی میشه و یه تخصص بدست میارید.

البته امریه گرفتن با لیسانس سخته و اگه ارشد باشید راحت تر میگیرن.

اگر رشته الکترونیک اید، دنبال دانشگاه نالک اشتر باشید و جذب در وزارت دفاع. وزارت دفاع تقریبا تنها جایی توی این کشوره که از این رشته استفاده می کنه. من رشته ام الکترونیک نیست پس حتما سوال کنید.

علوم پایه رو بیخیال شید. کار براشون نیست. مزشکی ها سربازیشون متفاوته، دربارش سوال کنید.

دکترا خوندن هم کلا یه کار اشتباهه. دنبالش نرید.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا