کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
*** توصیه رهبری به آقاتهرانی: زود ازدواج کنید و بچه دار شوید
۱۴:۰۲, ۵/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۴:۰۳ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

از حدود یک ماه پیش و پس از دیدار دست‌اندرکاران همایش «تغییرات جمعیتی» با رهبر معظم انقلاب، مسأله ازدواج و بچه‌دار شدنِ جوانان به یکی از دغدغه‌ها‌ی اصلی استاد آقاتهرانی تبدیل شده است. ایشان پس از آن دیدار، طرح افزایش جمعیت را در کمیسیون فرهنگی مجلس به صورت جدی پیگیری کردند که نسخه نهایی آن جهت بررسی و اظهار نظر، در سفرِ دو روز پیش اعضای کمیسیون فرهنگی به قم، در اختیار حضرات آیات جوادی آملی و مصباح یزدی قرار گرفت.

این روزها، کمتر جایی است که ایشان با جوانان بنشینند و این مسأله را مطرح نکنند. اخیراً، ایشان در مراسم هفتگی هیأت فاطمیون قم و پیش از شروع سخنرانی، با تکیه بر بیانات حضرت آقا در آن دیدار، خطاب به جوانان در مورد ازدواج و بچه‌دار شدن توصیه‌هایی کردند که AGHATEHRANI.IR متن و صوت این سخنان را منتشر می‌کند:

« حدود یک ماه پیش خدمت حضرت آقا بودم. ایشان فرمودند که یک عده‌ای به ما تعبد دارند. وقتی ما یک حرفی را می‌زنیم، انجام می‌دهند. زمانی که ما گفتیم که تکثیر نسل کنند و باروری را زیاد کنند، این‌ها به حرف ما عمل می‌کنند و ما از آن‌ها متشکریم؛ دعای‌شان هم می‌کنیم. حتماً زود زن بگیرید. خانم‌های هیأت حتماً زود ازدواج کنید. بی‌جهت خودتان را معطل نکنید. می‌خواهم لیسانس بگیرم، میخواهم دکترا بگیرم و این‌ها را می‌شود زمانی که ازدواج کرد هم دنبال کرد. چرا که ما همین کار را کردیم. اول زن گرفتیم، بعد یکی‌یکی مدرک‌های‌مان را هم گرفتیم. اگر این‌گونه عمل کنید مشکلی پیش نمی‌آید.

ما در آینده جامعه‌ی پیری خواهیم داشت و اگر جامعه‌مان پیر شود، قاعدتاً نمی‌توانیم انقلاب را حفظ کنیم. بنابراین به نسل جوان نیاز داریم. کشور ظرفیت و گنجایش صد و پنجاه میلیون نفر را دارد و قابل اداره هم می‌باشد، ولی مدیریت می‌خواهد.

به هر حال سریع ازدواج کنید و بچه‌دار شوید. در این جهت بخل نورزید. مخصوصاً از آن جهت که توازن جمعیتی در ایران در حال به هم خوردن می‌باشد و این موضوع بسیار برای کشور خطرناک است. ترس از این است که در آینده‌ای نه چندان دور، نسل شیعه با مشکل مواجه شود. نگاه کنید در عراق، افغانستان، پاکستان، سوریه و بحرین، در سراسر دنیا، شیعیان را ترور می‌کنند. تنها کشور ما می‌ماند که اگر در کشور ما هم این توازن به هم بخورد، مشکل پیدا می‌کنیم.

این حرف‌ها را جدی بگیرید و شوخی نگیرید. حرف حضرت آقا را که می‌فرمودند: «بعضی به ما تعبد دارند» را جدی بگیرید و به ایشان تعبد داشته باشید. ما آقا را از چشمان‌مان بیشتر می‌خواهیم. فرمان ایشان و خواست ایشان باید عملیاتی شود تا که إن‌شاءالله امام عصر ارواحنا فداه از ما راضی شوند.

به یکی و یا دو تا بچه هم قناعت نکنید. این مدل، مدل غربی و حاصل مدرنیته است که برای ما آمده است و از آفات غرب می‌باشد. این کار اشتباهی است که نه با سنت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله و نه با سخنان ائمه علیهم‌السلام، هیچ‌کدام سازگاری ندارد.

از جنبه تربیتی هم که گاهی بعضی افراد می‌گویند که ما یک فرزند را هم نمی‌توانیم تربیت کنیم. درست است، یک بچه را نمی‌توانی تربیت کنی، ولی هنگامی که سه یا چهار تا بشوند، تربیت‌شان هم ساده‌تر می‌شود. دلایل مختلفی دارد که این حرف را زدم. من رشته‌ام هم روان‌شناسی است. اگر کسی بخواهد می‌تواند مباحث روان‌شناختی‌اش را هم دنبال کند و آن این است که زمانی که شما در حدود سی و پنج سالگی زن می‌گیرید، قاعدتاً سی و هفت یا هشت سالگی هم بچه‌دار می‌شوید. تنها فرزندی که شما دارید، با شما حدود چهل سال تفاوت سنی دارد. نه شما می‌فهمید او چه چیزی می‌خواهد و نه او می‌فهمد شما چه چیزی می‌خواهید. این دو با هم جفت و جور نیستند و به همین دلیل نمی‌توان بچه را تربیت کرد. اما زمانی که زود ازدواج کنید، به عنوان مثال من نوزده سالگی ازدواج کردم، بیست سالگی بچه‌ی اولم به دنیا آمد. وقتی بچه‌ی دوم هم به دنیا می‌آید، دومی اولی را درک می‌کند. همین‌طور دومی، سومی را درک می‌کند و سومی چهارمی را. وقتی نگاه می‌کنید، می‌بینید که خودشان هم‌دیگر را پوشش می‌دهند.

البته این‌گونه نیست که همه چیز دست شما باشد. چون بحث‌های دیگری هم وجود دارد. شما اگر کودک را در کودکستان هم بگذارید، آن‌گونه که باید و شاید نمی‌شود. البته برای اجتماعی شدن کودک تا مقداری مؤثر است؛ اما معلمی که غریبه است، با مادر فرق می‌کند. شیر مادر با شیرخشک و... تفاوت دارد. این مطالبی که در اسلام آمده، کم‌کم از لحاظ علمی هم در حال ثابت شدن است و آن‌ها هم دارند می‌فهمند.

فریب این روشن‌فکربازی‌ها را نخورید و اشتباه نکنید. بعضی‌ها اشتباه کردند و بعداً هم پشیمان شدند و پشیمانی هم دیگر فایده‌ای ندارد. »

منبع
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، عبدالرحیم ، Reza2035 ، Bahar ، مصباح ، شیدا ، Havbb 110 ، sarallah ، حفیظ ، مجید املشی ، السا ، بیداری اندیشه ، مجتبی110 ، MohammadSadra ، Ramin_Ghn ، ilidin ، Agha sayyed ، رهگذر. ، مرهم ، Islam ، Justice Bringer ، سونای ، تازه مسلمان ، ترنم ، fafa* ، دل خسته ، چکاوک92 ، mahdy30na ، حضرت عشق ، fiftynine ، حسن عزتي ، mohamad ، فدک زهرا ، ANTI satan ، Farzaneh ، m.hossein ، Hadith

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۱۵, ۶/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #21
آواتار
(۵/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۴۱)بیداری اندیشه نوشته است:  این قضیه خیلی به اعتقاد آدمها بستگی داره.
گاهی ما آدمها میشینیم همه چی رو با حساب دو دو تا چهار تا حساب می کنیم.
......

اما این اسلام نیست. این معنای علی الله یتوکل المومنون نیست. خدایی خیلی بی معرفت هستیم نسبت به خداوند. اینهمه قول رزق و روزی و خیر الرازقین و .... شده حکایت اون مومن بی معرفتی که موقع مردن بزرگی اومد بالای سرش گفت مشکلی نیست؟ گفتم نگرانی از مرگم ندارم فقط نگران دخترم هستم که بعد از من کی بهش نون میده. اون بزرگ از بی معرفتی بنده خدا تعجب کرد. گفت بنده خدا مگه فکر کردی تا الان تو روزی بچه ات رو می دادی که نگران بعد از خودتی؟ یعنی خیلی از لحاظ معارف توحیدی کم داریم. همه کاره زندگیمون شدیم خودمون و توجهی به همه کاره هستی نداریم.

......

این بحثها هم برای اونهایی که طرز فکرشون در مسائل توحیدی و توکل و صبر و ایثار و ... تفاوت داشته باشه به نتیجه نمی رسه. هر کس باید با عقلش درستی موضوعی رو بهش برسه و با توکل و توسل و صبر به پیش بره...

اولین باریه که نوشته ای رو میخونم و این قدر بهم ارامش میده .

خیلی حرفاتون درسته . خیلی ارومه. خیلی دلچسبه و خیلی خیلی های دیگه ...

اما دوست دارم بدونم این ادمی که اینا رو نوشته ایا به مشکلات اقتصادی شدید هم دچار شده؟
منظورم کم اوردن پول برا ساخت برج نیستا ... برا نون شبه .

البته دچار سوتفاهم نشین . منظور من شخص بیداری اندیشه نیست. منظور من خود منم که وقتی این جملات رو خوندم گفتم چقدر قشنگ....

ایا منی که میگم این حرفا چه قدر درسته .. دو فردای دیگه که مشکلی هم سر راهم سبز شد بازم میگم درسته؟

حالا اگه نخوام از نگاه دینی دور بشم باید سوالم رو اینطور مطرح کنم که چقدر واقعا چقدر تو ازمایشات سخت الهی پای حرفامون موندیم؟

ولی میخوام لحن سوالم رو عوض کنم. چون تو دنیایی که پر از بی خداییه دیگه این جوری پرسیدن به منه دانشجو نمیچسبه .

چقدر به مشکلات خوردیم تو زندگیمون؟ میشه یکی علت شناسی کنه برا من؟
جز بی فکری خودمون بود؟ جز از اشتباهات محاسباتی بوده؟ تو مشکلات جز گرفتن یقیه خودتون گرفتن یقیه کس دیگه عاقلانست؟ نه یکی بهم بگه عاقلست واقعا؟

ببینید من خودم زیر چهار تا بچه رو به هیچ عنوان قبول ندارم . چون تو خانواده کم جمعیت بودم .. بدیه کم جمعیت بودن تا مغز استخوان من رفته .
چقدر وسیله و ابزار ملیونی تو اتاقم باشه تا جای همدمی مثل یک خواهر رو پرکنه؟

اما از اون طرف قضیه هم بد نیست که کمی نگاه کنیم . شما فرض کنید با یه شرایط بذ اقتصادی ازدواج کردی. یه سوییت اجاره ای دارید و یه در امد کف . اون وقت به فاصله سه سال یک بار هم تو این خونه بخواد فرزند به دنیا بیاد .
اون وقت اگه از گشنگی مردی میخوای بری یقه خدا رو بگیری؟ (نعوذ بالله )
خب خدا هم جواب میده مگه من بهت عقل نداده بودم؟ اون وقت چه جوابی داریم بدیم.
حرف حق هم مگه جواب داره.
مگه خدا تعدد فرزند رو واجب کرده ؟؟؟

یه جورایی قضیه تعدد فرزند هم مثل ازدواجه . با این تفاوت که برا ازدواج یک نیرو و نیاز قوی وجود داره که بانی این میشه که بالاخره قدم رو برداری باز میبینیم وضعیت ازدواج این قدر داغونه. تو کسایی که از خط هم خارجن که دیگه هیچی
. اما نیاز به تعدد فرزند هم مگه وجود داره ؟

با چی میخوایم این شوق و این انقلاب رو بوجود بیاریم؟
با جملات زیبای خدا؟؟؟ اگر این جملات موثر بود که اول تاثیر خودش رو رو ازدواج به وضوح نشون میداد.
با فرهنگ سازی؟ ؟؟؟؟ باز این هم که نتیجه جالبی در ازدواج نگرفت
با منت کردن مسئولین از مردم؟ با وام دادن؟ با چی؟؟؟؟؟؟؟؟

کدوم متاهل تو این تالار وجود داره که تو ده سال اخیر ازدواج کرده باشه و الان بگه که من 4 تا بچه دارم؟
اصلا تو تالار نه تو هر اشنایی دورتون هست بگردین ببینید اصلا کسی وجود داره.
چه اتفاقی ، چه لایحه ای ، چه مصوبه ای ، چه معجزه ای باید رخ بده در کشور ما تا این سبک زندگی که اجبارا نهادیه شده از بین بره؟

جملات خدا رو اوردن و از خدا حرف زدن خیلی زیباست اما عمل کردن به این جملات دیگه اون قدرها هم گویا زیبا نیست ...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، سونای ، Maysam-1st ، مجید املشی ، Eve ، Tolou ، Bamdaad
۰:۱۹, ۶/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #22
آواتار
(۶/اردیبهشت/۹۳ ۰:۰۹)SkyGirl نوشته است:  برو کمی مطالعه کن . حرف من نیست . حرف اساتید این بخشه .

باشه تو آینده به حرف من میرسید.

No Problem خوش باشید.SmileWink

نیازی نیست شما مطالعه کردن روبه من یادآوری کنید فراموش کردید جهان به دهکده کوچکی تبدیل شده کسی نمیگه کشور مشکل نداره فقط ی عده مثل شما ناامیدند امید به معجزه دارندمانند یاران حضرت موسی که گفتند توبرو با خدایت به جنگ کفار ما همین جا منتظر می مانیمBig Grin واما ما اعتقاد داریم که با تمام وجود برای آباد وآزاد بودن کشور مان تلاش خواهیم کرد حتی اگر قرارباش از منافع شخصی خود بگذریم کاری که این روزها به نظر خیلی ها بی معنی است وهمه چیز مال اونهاست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ballista
۰:۲۰, ۶/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/اردیبهشت/۹۳ ۰:۲۱ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #23
آواتار
خانوم مصباح اون بخش اول در جواب کاربر سونای بود نه شما .
چه سوال خوبی پرسیدید خانوم غریب
کسی تو تالار هست 4 تا بچه و شرایط اقتصادی بگیم متوسط داشته باشه ؟

چحوری من با یه خونه ی 40 متری و اجاره ای به فکر ازدیاد جمعیت باشم .

خانوم سونای باشه شما راست میگی . بیا سازمان های دولتی همین نیروی جهادی رو کم دارن . همچین با مدیریت های نابشون ؛ انرژی اذم رو میگیرن که جهاد کردن رو از یاد ادم ها میبرن . باشه ما نا امید .Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Maysam-1st
۰:۵۲, ۶/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #24
آواتار
منظور رهبری در مورد افزایش جمعیت این بوده که باید امکانات و شرایط برای افزایش جمعیت فراهم بشه و در این زمینه بستر سازی بشه.

فکر نکنم منظورشون اقدامات کوتاه مدت نبوده
۱:۰۱, ۶/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #25

آقا من یک سوالی دارم که واقعا دوست دارم هر کس می تواند به من پاسخ دهد واقعا ممنون می شوم

فکر کنم اگر سوالم را با یک مثال مطرح کنم بهتر باشد :

نگاه کنید در قرآن گفته شده است که خداوند همسرانتان را برای شما مایه آرامش قرار داده است. درسته ؟

حالا اگر فردی بیاید کسی را برای همسری انتخاب کند که هیچ کفیت با وی نداشته باشد همیشه در خونشون جنگ و دعوا است و هیچ آرامشی ندارد درسته ؟

خوب حالا باید بیاییم بگوییم خداوند در وعده اش تخلف کرده است ؟

قطعا نه . به نظر من دستورات اسلام باید به صورت یک package دیده بشود که اگر به همه قسمت هاش عمل شد اون نتیجه مطلوب حاصل می شود.

حالا مسئله من در مورد بچه هم همین است. خدا گفته اگر کار x و y را انجام دادید و کار z و w را انجام ندادید من در ساختار خلقتم با پایه قضا و قدرم به بچه هاتون روزی می دهم. درسته ؟

حالا ما وقتی ما اون کارها رو انجام ندادیم چطور انتظار داریم خداوند روزی بدهد بهمون ؟ آیا خداوند خارج از ساختار قضا و قدرش به ما روزی می خواهد بدهد ؟ آیا این با حکمت خداوند منافات ندارد ؟

ممنون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مرهم ، أین المنتظر ، عبدالرحمن ، سونای ، حفیظ ، JohnShepard
۱:۴۸, ۶/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #26
آواتار
به نام خدا
ان شا الله وقتی به لطف خدا هدایت شدم و ازدواج هم کردم حتما اطاعت میکنم.
امر رهبری و نمیشه زمین گذاشت. رو جفت چشام.من واقعا به برکت اعتقاد دارم. البته قبولم دارم که واقعا شرایط از همه جهات سخته
ولی اگه کسی که تو زندگی باهاش همراهی واقعا خوب باشه و معتقد ، این سختی ها برای آدم راحت تر میشه تحملش.

خدایا مارو برای خودت تربیت کن وبه ما قوت تفکر و تحمل بده تا نقشی هر چند کوچک در ساخت جامعه مهدوی داشته باشیم.یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، أین المنتظر ، عبدالرحمن ، سونای ، Maysam-1st ، حفیظ
۷:۲۳, ۶/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #27
آواتار
خوب خدا رو شکر .دوستان معتقد زیاد هستن و بچه دار میشن و جمعیت کم نمیشه .

ما ها که اعتقادمون میلنگه هم به واسطه ی جوون های آینده ی شما ، پیری خوبی خواهیم داشت .Smile

اجرتون با خدا .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Maysam-1st ، fafa* ، JohnShepard
۸:۴۶, ۶/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۰:۴۹ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #28
آواتار
(۶/اردیبهشت/۹۳ ۷:۲۳)SkyGirl نوشته است:  خوب خدا رو شکر .دوستان معتقد زیاد هستن و بچه دار میشن و جمعیت کم نمیشه .

ما ها که اعتقادمون میلنگه هم به واسطه ی جوون های آینده ی شما ، پیری خوبی خواهیم داشت .Smile

اجرتون با خدا .

قَالُواْ يَا مُوسَى إِنَّا لَن نَّدْخُلَهَا أَبَدًا مَّا دَامُواْ فِيهَا فَاذْهَبْ أَنتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ

گفتند اى موسى تا وقتى آنان در آن شهرند ما هرگز پاى در آن ننهيم تو و پروردگارت برويد و جنگ كنيد. ما همين جا مى‏ نشينيم...

مائده/24

تو این مملکت کسی بخواد به جایی برسه، میرسه.
فقط کمی:
1. صبر
2. عُرضه
3. زرنگی
4. تلاش
میخواد.

دیروز داشتم با یکی از مسؤولین بزرگ یکی از مؤسسات پژوهشی بزرگ صحبت میکردم. میگفت یه زمانی با ماشین پدرم مسافر کشی میکردم و در زمان مسافرکشی کتاب هم دستم بود. یه زمانی حاضر بودم برای مکتوب کردن یک ساعت نوار صوتی، 100 تومن بگیرم. تک تومنی...
ولی خودمو نشون دادم. درس خوندم و مقاله نوشتم و تو کارم پُررو بودم.
و الان وضعیتش خدا رو شکر عالیه.

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، Bahar ، عبدالرحمن ، sarallah ، شیدا ، bagheri4 ، عبدالرحیم ، fafa* ، m.hossein ، Reza2035 ، حفیظ ، Tolou ، حسن عزتي ، MohammadSadra ، Farzaneh
۲۰:۱۷, ۷/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۱۹ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #29
آواتار
مقام معظم رهبری:
نقل قول:کشور ظرفیت و گنجایش صد و پنجاه میلیون نفر را دارد و قابل اداره هم می‌باشد، ولی مدیریت می‌خواهد.

منظور از مدیریت(صحیح):1- مدیریت مردم 2- مدیریت دولت در کنار همدیگر.
مردم:در اصلاح سبک زندگی در ابعاد مختلف جامعه به اشکال مختلف مثلا کم کردن اسراف و مصرف گرایی و مدیریت صحیح هزینه ها و اعتماد به کشور و نظام(از بعد اجتماعی) و آینده نگری و ...
دولت: استفاده ی بهینه از منابع کشور و دادن امکانات تحقیق به محققان و البته وظایف خودش در این بعد و ابعاد دیگر.

نقل قول:شما مستاجرید یا صاحبخونه ؟
کارتون دائم و دولتیه یا شرکتی و قراردادی ؟
شما تهرانید یا شهرستان ؟
در اکثر ابعاد حرفتونو را قبول ندارم
1- قرار نیست هرکی صاحبخانه است صاحبخانه بوده باشد و یا در آینده هم صاحبخانه باشد و همینطور در مورد مستاجر ما کلی زیر بار وام و قرض و اینها رفتیم تا صاحبخونه شدیم هنوز هم داریم اونها رو پس میدیم در صورتیکه که با هزینه های بچه و کم شدن میزان مانده ها پدر بنده بهترین مدیریت را از نظر اقتصاد خانواده کرده که وضعیت ما مناسب هست و البته همکاری اعضای خانه.
2- محض اطلاع ما تهران زندگی نمی کنیم.
3- سوال دومتون هم که از پایه ایراد دارد
بخشی از حرف شما هم صحیح است در مورد برخی از مردم. اما یادمه ماه رمضان برنامه ی ماه عسل یک پیرمرد آب میوه فروش تازه معلول را نشان داد که یک خانواده ی تقریبا پرجمعیت را داشت و آن را اداره می کرد.
تصمیم با خودتون
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، عبدالرحیم ، أین المنتظر ، fafa*
۲۰:۲۹, ۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #30
آواتار
(۵/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۲۵)SkyGirl نوشته است:  نه مملکت داره آبش خشک میشه، یه دو جین بچه ی شپش زده تحویل جامعه خواهیم داد.
مسئولان رسیدگی کنن.آب نداریم .
بچه مسلمون شپشی میخوام چیکار Smile
اونی که به خاطر گناه و نافرمانی ما جلوی بارش ابر ها رو گرفته ، خودش بلده چجوری شیلنگ ابرا رو باز کنه که نتوینم جمعش کنیم
من سر بچه اول یک تکونی به کارم خورد ، سر دومی هم ظاهرا داره تکان هایی می خوره.
خدا بخواد بارون میاد ، باغ ها میوه می ده ، زمین ها آباد میشه (کم زمین بایر نداریم تو این کشور) ، کار پیدا میشه تولید شکوفا میشه ، اگرم نخواد ،یک نفره هم نمیشه از این کشور اندازه الآن بهره برد.میکاری، آب کافی هم میدی ، یک برف می فرسته همه محصولت از بیخ نابود میشه ، بارندگی نمی آد ، بیاد هم سیل میشه محصولت رو می بره ، بله همچین بی حساب کتاب هم نیست این دنیا.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، یاســین ، أین المنتظر ، fafa* ، MohammadSadra ، m.hossein
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا