|
آیا عاشورا ارزش پول خرج کردن دارد؟؟؟
|
|
۱۲:۰۷, ۲۵/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۳ ۱۲:۱۲ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
برنامه "دیروز، امروز، فردا" پنجشنبه شب گذشته با حضور حجتالاسلام والمسلمین واعظی، استاد حوزه و دانشگاه و نجفقلی حبیبی، رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی از شبکه سوم سیما روی آنتن رفت. متاسفانه در این برنامه که قرار بود به بررسی ضرورتهای فرهنگی جامعه بپردازد، سخنان نامربوطی از نجفقلی حبیبی در خصوص عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام) بیان شد. نجفقلی حبیبی در این برنامه با اشاره عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام) به این مضمون اظهار داشت:
«شما سالانه برای بعضی چیزها چقدر خرج می کنید؟ در همین ایام عاشورا چقدر پول ها خرج می شود بازده فرهنگیاش چقدراست؟ هیچی! چهارتا گریه و تمام میشود». ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ شاید برای یادآوری بد نباشد که درباره بازده فرهنگی "چهارتا گریه" بر سیدالشهدا(علیه السلام) سخنی بگوئیم : ◀ امام خمینی (رحمة الله علیه) در جایی از سخنان خویش در خصوص ضرورت اشک ریختن بر مصائب امام حسین(علیه السلام) میفرمایند: «ما ملت گریه سیاسى هستیم، ما ملتى هستیم که با همین اشکها سیل جریان مى دهیم و خرد مى کنیم سدهایى را که در مقابل اسلام ایستاده است». (صحیفه امام، ج13، ص: 327 ) ◀ ایشان در جایی دیگر تاکید میکنند: «زنده نگه داشتن عاشورا با همان وضع سنتى خودش از طرف روحانیون، از طرف خطبا، با همان وضع سابق و از طرف توده هاى مردم با همان ترتیب سابق که دستجات معظم و منظم، دستجات عزادارى به عنوان عزادارى راه مى افتاد». (صحیفه امام، ج15، ص: 331 ) ◀ ایشان در جایی دیگر می فرمایند : اینکه در روایات ما براى یک قطره اشک براى مظلوم کربلا آنقدر ارزش قائلند، حتى براى تباکى- به صورت گریه درآمدن- ارزش قائلند، نه از باب این است که سید مظلومان احتیاج به این کار دارد و نه آن است که فقط براى ثواب بردن شما و مستمعین شما باشد. گرچه همه ثوابها هست، ... علاوه بر آن امور عبادیش و روحانیش، یک مساله مهم سیاسى در کار بوده است» (صحیفه امام، ج16، ص: 343 ) ◀ در حالی آقای حبیبی حرف از بازده فرهنگی خرج کردن ها برای مراسم عزای سیدالشهدا(علیه السلام) در ایام عاشورا میزند که هنوز خاطره گردانهای عاشورای رزمندگان جوان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس از ذهنهای ایرانیان پاک نشده است. جوانانی که پای همین منبرها و روضهها بزرگ شدند و تا بستر شهادت در راه خدا را دیدند، به عشق مولایشان امام حسین(علیه السلام) مردانه در این راه قدم گذاشتند. در حالیکه بسیاری از آقایان روشنفکر که روضهخوانی را تحجر میدانستند در همان ایام در حال عیش و نوش در خارج از کشور بودند و بعدها هم با آرام شدن فضای کشور به ایران برگشتند و بازهم شروع کردند به بافتن مزخرفات روشنفکری خود در خصوص ملیگرایی و ایرانی بودن و آخر هم باز حمله کردن به هیأتهای عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام). ◀ آیتالله جوادی آملی چندی پیش در دیدار جمعی از سپاهیان و بسیجیان به نکته جالبی اشاره کردند و فرمودند: «بسیاری از شماها در متن جنگ حضور داشتید و مشاهده کردید که از 50 پرچمی که در دست این رزمندگان بود به غیر از شعار یا زهرا(سلام الله علیها)، یا حسین(علیه السلام) و یا حسن(علیه السلام) چیز دیگری یافت نمی شد. البته باید بگویم که دفاع از وطن و در این راه تا پای شهادت پیش رفتن از توصیه های دین ماست و این پرچم سه رنگ را همان پرچم یازهرا(سلام الله علیها) حفظ کرد». ◀ بد نیست برای فهمیدن خواص اشک بر سیدالشهدا(علیه السلام) نگاهی هم به توصیههای آیتالله بهجت(رحمة الله علیه) در این خصوص داشته باشیم. حجتالاسلام علی بهجت در گفتگویی در خصوص عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام) در نگاه آیتالله بهجت(رحمة الله علیه) اظهار داشت: «پدرم گریه بر سیدالشهدا علیهالسلام را افضل مستحبات و حتی از نماز شب بالاتر میدانست. ایشان میگفت : این حرف چیست که میگویند گریه یعنی چه؟ خیلی از انبیاء از خوف خدا بکاء داشتهاند. آیا از شوق لقاء خدا بکاء نداشتند؟ گریه از شوق رسیدن به معشوق حقیقی عالم داشتهاند خود انبیاء برای امام حسین (علیه السلام) گریه میکردند. آنها وقتی عظمت کار امام حسین (علیه السلام) را درک کردند، اشکشان جاری شد و توسل پیدا کردند. این مسئله، تک بودن و عظمت کار امام حسین (علیه السلام) را نشان میدهد پدرم میگفت: خیال میکنم گریه بر سیدالشهدا (علیه السلام) از افضل مستحبات باشد است حتی از نماز شب. ایشان در وصیتنامه خود ذکر کردند که بعد از من از ثلث ماندههایم، مجلس عزا و روضه سیدالشهدا (علیه السلام) را اقامه کنید. ایشان میگفت اگر من در عمرم 50 سال مراسم گرفتم، کم است و بعد از من شما باز هم برایم مراسم روضه اباعبدلله (علیه السلام) را بگیرید». اینها تنها گوشهای از فضایل و برکات "چهارتا اشکی" است که اینگونه با بیحرمتی از آن دم میزنند. |
|||
|
|
۱۲:۲۲, ۲۵/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۳ ۱۲:۲۲ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|
۱۲:۲۷, ۲۵/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
به خدا اگه هیچی نداشته باشیم،به لحاظ فرهنگی،عاشورا برامون کافیه.
منتها از یه نگاه با این گفته موافقم،اون هم بحث بعضی نذری ها و ریخت و پاش هاییه که توی ماه محرم انجام میشه... . انصافا بی فایده ست! نمیگم نذری نباشه،اما حداقل یه برنامه ای باشه که هم غذا ها به دست مستحقش برسه،هم به همراه غذا یه اقدام فرهنگی هم بشه... . |
|||
|
|
۱۲:۲۹, ۲۵/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۳ ۱۲:۴۲ توسط S.A.M.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
مشکل مملکت ما والله العلی العظیم همین ها هستند....
به قول عزیزی یک مشت فلج مغزی شدند مسئول تو نظام مقدس جمهوری اسلامی... خدا شاهده که مسئولیت تو این نظام خیلی سنگینه وقتی شما مسئول میشی باید بدونی که این فرصت که به شما داده شده تا اقامه حکومت الله رو زمین بکنید خیلی از اولیا الهی نداشتند... نظامی که اساس اون همین گریه ها و عزاداری ها بر ثارالله حسین بن علی علیهما السّلام... بعد یک نفهم (عذر می خوام اینو توهین ندونید بلکه به معنای لغویش توجه کنید) میاد این حرف رو میزنه ان شاءالله هرکس چنین عقیده ای دارد با اولیای کفر محشور بشه... خدایا رهبر و مقتدایمان تنهاست... سید علی تنهاست.... اللهم عجل لولیک الفرج نقل قول:به خدا اگه هیچی نداشته باشیم،به لحاظ فرهنگی،عاشورا برامون کافیه. کدوم ریخت و پاش؟؟؟؟؟؟؟؟؟ این همه تو کشور ما ریخت و پاش میشه کسی نمیگه اسرافه بعد میرسه به عزاداری امام حسین علیه السّلام میگن ریخت و پاش... دوست عزیز ما یک اقامه عزا داریم... این یک بحثه... یک مبحثی هم هست با عنوان تعظیم شعائر... متوجه شدید تعظیم یعنی هر چه بزرگتر و باشکوه تر و به قولی هر چه میتونید مایه بذارید و من یعظم شعائر الله فانها من تقوی القلوب وظیفه ما اینه تا اونجا که استطاعت داریم تعظیم کنیم شعائر الهی رو که یکی از مصادیق اون و اتفاقا یکی از مهمترین مصادیق اون همین عزاداریه... این ریخت و پاش ها کجاست؟؟؟ درسته یک سری از اعیان و آقا زاده ها فقط به خاطر جلب توجه و اسم در کردن میان و خرجی میدن اما قاطبه که اینطوری نیست... مگر همین نذری ها به دست چه کسانی میرسه؟؟؟؟؟؟ مگر نه اینکه خیلی از افراد بی بضاعت به خاطر فرارسیدن ماه محرم و از کرم امام حسین علیه السّلام تو سفرشون چیزهایی رو میبینن که شاید تو کل سال یک دهمش رو هم نتونن تهیه کنند.. و مسئله مهمتر اینکه چرا یک عده کاسه ی داغ تر از آش میشن؟؟؟؟؟!!!! بله تو عزاداری ما آسیب هم داریم اما ببینید که در مقابل همه ی این آسیب ها مراجع و علما ایستادند اما هیچکدام نکفتن ریخت و پاش.... هیچ وقت همچین حرفی رو درباره ماه محرم نزدند و تازه کلی هم تاکید به تعظیم عزاداری داشتند.... لطفا!!!!خواهشا!!! بیاییم جو روشنفکری نگیریم... |
|||
|
|
۱۴:۰۱, ۲۵/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۳ ۱۴:۰۴ توسط ISOD.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۵/مرداد/۹۳ ۱۲:۲۹)S.A.M نوشته است: ان شاءالله هرکس چنین عقیده ای دارد با اولیای کفر محشور بشه...ان شاءالله هر کس چنین عقیده ای دارد به راه راست هدایت بشوند ان شاءالله خود حضرت اباعبدالله (علیه السلام) دست این اشخاص نادان رو بگیرن تا جهالت دربیان خیلی ها هستند که واقعاً ذات خرابی ندارند (منظورم شخص خاصی نیست) اما بر اثر جهالت و نادانی مرتکب چنین اعمالی می شوند به جای لعنت براشون دعا کنید ... ![]() خدا منو ببخشه متاسفانه بنده یه زمانی همچین عقیده ای داشتم همیشه حسرت روزهای از دست رفته رو می خورم
|
|||
|
|
۱۴:۱۲, ۲۵/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
نقل قول:ان شاءالله هر کس چنین عقیده ای دارد به راه راست هدایت بشوند حرف شما کاملا درست اما... یک وقت من نوعی اشتباه می کنم هیچی... یک اشتباهی کردم و توبه می کنم و بازخورد گناه و اشتباهم اینه که نهایتا چهار نفر افراد دور و بر من تحت تاثیر حرف من قرار میگیره اما وقتی شما از مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی میشی بعد میای تو صدا و سیمای همین نظام مقدس و بعد جلوی این همه مسلمان و شیعه یکی از مهمترین ارکان فکری و ایدئولوژیکی شیعه رو با این ادبیات مورد تمسخر قرار میدی... نمیدونم چی بگم کسی که تو دلش نفاق و مرض نباشه نمیشه درباره امام حسین(علیه السلام) و عزاداری برای ایشون همچین حرفی بزنه و خداوند خودش منافقین رو لعن کرده منم گفتم هر کی همچین عقیده ای رو داره خدا با اولیای کفر محشور کنه وظیفه ما هم برائت از این افراد و این مسلک هست عزیز نه دعا برای منافق منافقی که خدا به پیامبر دستور میده حتی بر جنازشون نماز نخونه ما مثل بعضی از به اصطلاح علما فکر نمی کنیم که میگن پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) با منافق کاری نداشت...(تیکه انداختم به بعضیا...) اللهم اخذل من خذل الاسلام و اهله |
|||
|
|
۱۴:۴۰, ۲۵/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۳ ۱۴:۴۱ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
ریخت و پاش کم و زیاد نداره.اسراف اسرافه.
در حالی که این همه گرسنه توی این مملکت هست،چرا باید یه پولدار،شکم یه پولدار دیگه رو سیر کنه،اون هم به اسم نذری؟ خب همین نذری ها رو بدین به مستحقش! کار زیادیه؟ شعائر حسینی آسیب می بینه؟؟ دوستان! یه کم واقع بینانه نگاه کنید. هر ساله داره عزاداری ماه محرم برگزار میشه،با همه ی خرج هاش. این همه دسته عزاداری،این همه خرج و مخارج و به قولی تعظیم شعائر! با این حال،چند تا فیلم عاشورایی درست و درمون داریم؟ چند تا کتاب داریم که فرهنگ عاشورا رو بین مردم آورده باشه؟؟ تا صحبت از امام حسین میاد همه میخوان پول خرج کنن هیئت راه بندازن،اما امام حسین واسه چی شهید شد؟ ببینید : گریه و زاری میتونه فرهنگ ساز باشه.اما آیا هست؟ الان این همه ما سینه زن و عزادار داریم توی ماه محرم اما چند نفرشون فرهنگ امام حسین رو دارن؟؟ قضیه ی همون شور و شعوره... . |
|||
|
|
۱۵:۱۶, ۲۵/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
عاشورا منشاءانقلاب اسلامی
زنده نگه داشتن عاشورا ، يك مساله بسيار مهم سياسى - عبادى است .انقلاب اسلامى ايران ، پرتويى از عاشورا و انقلاب عظيم الهى آن است .كربلا كاخ ستمگرى را با خون درهم كوبيد ، و كربلاى ما كاخ سلطنتشيطانى را فروريخت.كربلا را زنده نگه داريد و نام مبارك حضرت سيدالشهدا را زنده نگه داريد ، كهبازنده بودن او اسلام زنده نگه داشته مىشود .مساله كربلا ، كه خودش در راس مسائل سياسى هست ، بايد زنده بماند .ملت بزرگ ما بايد خاطره عاشورا را ، با موازين اسلامى ، هر چه شكوهمندتر حفظ نمايد. اين محرم را زنده نگه داريد ، ما هر چه داريم از اين محرم است .محرم و صفر است كه اسلام را زنده نگه داشته است. امام خمینی (رحمة الله علیه) |
|||
|
|
۱۵:۴۲, ۲۵/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۳ ۱۵:۴۳ توسط S.A.M.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
نقل قول:ریخت و پاش کم و زیاد نداره.اسراف اسرافه. دوست من خوبه شما واقع بین باشید و اصل ماجرا را بدون عینک خاصی ببینید کجا یک پولدار پولدار دیگه رو سیر میکنه؟؟؟؟؟ فقط پولدارا میرن عزاداری؟؟؟؟؟ فقط پولدارا میرن هیئت؟؟؟؟؟؟؟ اونجا که نذری میدن میگن فقط پولدارا بگیرن؟؟؟؟؟؟ اینهمه جایی که ما میریم و میبینیم نکنه مجازی و خیالیه؟؟؟؟؟؟؟؟ اینکه باید جاهای دیگه هم کار بشه درست... اما شما برای انجام یک کار نمیتونید کارهای دیگه رو زمین بذارید اتفاقا همین نذری ها و به قول شما ریخت و پاش ها خیلی خیلی بیشتر از فیلم و کتاب تاثیر گذاشته... به علاوه اینکه این همه قرآن به انفاق اشاره میکنه حالا شما حرف قرآن رو نمی خوای قبولی کنی با خودته... قرآن میگه انفاق این همه سفازش کرده...باید بگیم چرا گفته انفاق مال و به خصوص اطعام... هان باید بگیم میگفت کار به اصطلاح فرهنگی نه... (البته انفاق اشکال مختلف داره و من فقط دارم روی اطعام بحث میکنم) و شما هنوز پاسخ ندادی که چرا علمای ما و مراجع این استدلال شما را تا حالا بیان نکردند و با وجود بیان آسیب های مختلف عزاداری هیچ وقت نگفتند پولهاتون رو به جای هیئت و عزاداری و نذری بدین برا کار دیگه |
|||
|
|
۱۵:۴۵, ۲۵/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۳ ۱۵:۴۶ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
یه سوال دارم
با این وضعی که داره توی دهه محرم تو خیابون ها راه می افته. شرایطی که درست می شه برنامه هایی که درست می شه بحث هایی که راه می افته انحرافاتی مثل قمه زنی و ... موضوعاتی مثل شیوه های سینه زنی رواج یافته و ... پشت دسته های عزاداری... نوحه هایی که با جشن فرقی ندارن نذری هایی که صبح محرم ملت می گیرن یه لقمه می خورن و بقیه اش رو می ریزن کف خیابون ارازل و اوباشی که زیر الم رو می گیرن هیئت هایی که تا پاسی از شب گوش آسمون رو با اصوات نکره اشون کر می کنن .... یه سوال دارم. این عاشورا مد نظرتون هست؟ این عاشورا بود که انقلاب به پا کرده؟ خوبه که به جای پر سر و صدا کردن این عاشورا کمی برای اصلاح کردنش عمل کنیم. عملی سطحی ای که تبدیل به ارزش شود به حتم ملتی را در هم خواهد شکست(...)
|
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: happy.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/happy.png)