کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ناخوانده ها... غربتی ها(کتب معلم شهید،دکتر علی شریعتی)
۱۳:۰۶, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
من چند هفته ای هست که تصمیم جدی گرفتم درباره آثار دکتر شریعتی تحقیق کنم و چرا و چگونگی ایدئولوژی اش رو بشناسم
قبل از این از بچگی با کتاب "پدر! مادر! ما متهمیم!" زندگی کردم.
به توصیه صاحب نظر ها به دنبال کتاب "طرحی از یک زندگی" گشتم تا پیدایش کنم. تمام کتابخانه های شهر رو گشتم و خبری نبود. تمام اینترنت رو گشتم و خبری نبود. مگر یک جا که اون هم چند وقتی هست حق نشر نداره.
همین اوضاع برای کتب دکتر علی شریعتی بود. در کتابخانه ها داخل آرشیو، عناوینی از دکتر شریعتی بود و در سیستم های جستجو نیز این کتب رو پیدا می کردم اما موجودی ها صفر بود یا کتابخانه ها، این کتب رو ترخیص کرده بودند و نداشتند.
یه جورایی حس می کردم کسانی هستند که نمی خوان کتب دکتر شریعتی در جامعه منتشر بشه.
دنبال دلیلش گشتم
دلیلش رو از کجا باید پیدا می کردم؟ بهترین گزینه همان کتاب هاش بود.
چند وقتی هست که شروع کردم و دارم کتاب هاش رو می خونم. روی نوشته هاش فکر می کنم.
امیدوارم به جوابم برسم.
بگذریم!!
قرار نیست دعوا کنم. فقط همین اول بگم که دو تا قمه زیر تختم دارم...
اولین کتابی که می خوام معرفی کنم کتاب ابوذر هست.
ابوذر
این کتاب نوشته هایی از زندگی ابوذر، پنجمین گروییده به اسلام مخمدی هست. اما فقط یک کتاب نیست. 193 صفحه پر از نکته، آیه و حرف. کلمه به کلمه روایت از یک حماسه می ده.
نمی دونم چرا اما وقتی این کتاب رو می خوندم همه اش تصویری از فیلم شجاع دل در نظرم می یومد.
ابوذر یک مبارز بزرگ بود. این رو در این کتاب به خوبی درک کردم.
ابوذر می تونه یه الگو فوق العاده برای جوانان این مملکت باشه. خوی مبارزه طلبی و حق گرایی اش می تونه الگوی خوبی باشه
با خودم گفتم چرا صدا و سیما نمی یاد زندگی این اسطوره رو به تصویر بکشه؟ زندگی فوق العاده زیبا و بیدارگرایانه ای داشته
نمی دونم! هر کسی تو این تالار فیلم نامه نویسی بلده، ازش خواهش می کنم این کتاب رو فیلم نامه کنه.
این کتاب در حال حاضر چند تا نمایشنامه ازش هست که تو تئاتر های تهران اجرا شده اما فقط منورالفکر ها هستن که به تئاتر می رن.
نکته ای که از دکتر شریعتی یافتم در این کتاب این بود که شدیدا از عمر ستیزی و ابوبکر ستیزی خودداری کرد. به خوبی واقعیت رو به کلمه کشید و به خاطر تعصبات جاهلی شیعه های وقت که مراسم عمر کشون برگزار می کردن، این معلم، عمر و ابوبکر را آنگونه که بود به کلمه کشید.
دانلود کتاب ابوذر از معلم شهید، دکتر علی شریعتی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، مجتبی110 ، | جستجوگر | ، سید ابراهیم ، Bamdaad ، اسکای ، السا ، Ali#59 ، هادی... ، N.Mahdavian ، عبدالرحیم ، آفتاب ، ندا دهنده ، حضرت عشق

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۹:۴۹, ۱۰/مهر/۹۳
شماره ارسال: #61
آواتار
عبدالرحمن خودت میدونی خیلی دوست دارم. ولی این دلیل نمیشه از دستت سرم را به کامپیوتر نزنمSad. بچه ها این جمله عبدالرحمن را ببینید، ایشان گفته اند:
ببینید فرض بگیریم شریعتی کاملا کارش درست بوده به قول شماها.

شش صفحه است اومدیم جلو و فکر کنم تقریبا در هر صفحه ما دو سه بار گفتیم شریعتی همه کاراش درست نبوده و همه حرفهاش درست نبوده. از شهید بهشتی این همه مطلب اوردم. خود بنده این همه مطلب اوردم و دسته بندی کردم. این ها نشون میده عبدالرحمن عزیز شما اصلا سخنان ما را نمیخوانی.

برادر این ها حق الناسه به خدا. داری وقت و انرژی مارو تلف میکنی.
Sad

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bidel.s ، Eve ، ندا دهنده ، اسکای ، میم.حسین.الف ، عبدالرحمن ، حضرت عشق ، m.hossein
۱۹:۳۹, ۱۰/مهر/۹۳
شماره ارسال: #62
آواتار
با سلام خدمت دوستان عزیز
لطفا از این به بعد بحث هاو سوال های مرتبط با دکتر علی شریعتی رو در تایپیک زیر مطرح کنید ، تا در حق دیگران نیز ظلم نشود و مبحث ایجاد شده آن ها به بیراه نرود و دیگر اعضا سر در گم از بحث های نامربوط نشوند،
با تشکر از دوستان نکته بین و فهیم تالار
(مردی که متهم است ) جواب
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bidel.s ، میم.حسین.الف
۲۱:۳۱, ۱۰/مهر/۹۳
شماره ارسال: #63
آواتار
(۱۰/مهر/۹۳ ۹:۴۹)سید ابراهیم نوشته است:  عبدالرحمن خودت میدونی خیلی دوست دارم. ولی این دلیل نمیشه از دستت سرم را به کامپیوتر نزنمSad. بچه ها این جمله عبدالرحمن را ببینید، ایشان گفته اند:
ببینید فرض بگیریم شریعتی کاملا کارش درست بوده به قول شماها.

شش صفحه است اومدیم جلو و فکر کنم تقریبا در هر صفحه ما دو سه بار گفتیم شریعتی همه کاراش درست نبوده و همه حرفهاش درست نبوده. از شهید بهشتی این همه مطلب اوردم. خود بنده این همه مطلب اوردم و دسته بندی کردم. این ها نشون میده عبدالرحمن عزیز شما اصلا سخنان ما را نمیخوانی.

برادر این ها حق الناسه به خدا. داری وقت و انرژی مارو تلف میکنی.
Sad

جدی سید ؟ Cool شب خوابم نمیبره

وقتی اون جمله رو گفتم با فرض بهترین حالت در مورد دکتر شریعتی بود

حرف ها زده شد و قصه ما به آخرش رسید کلاغه هم وسط راه خسته شد از بس در مورد این موضوع بحث ها روی تعصب بود
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۲:۵۰, ۱۰/مهر/۹۳
شماره ارسال: #64
آواتار
نقل قول:حرف ها زده شد و قصه ما به آخرش رسید کلاغه هم وسط راه خسته شد از بس در مورد این موضوع بحث ها روی تعصب بود
تعصب؟
زبون این بنده خدا ها مو در آورد
شما اگه یه بار سعی می کردی کتبی که معرفی کردم بخونی متوجه می شدی چیزی که شریعتی ازش به شدت برحذر بوده «تعصب» هست.
اگر به حرف های ما ذره ای نگاه می کردی می دیدی که با صراحت گفتیم شریعتی هم مثل بقیه اشتباه کرده
شما تا می تونی انتقاد بی جا کن
از طبری سند بیار
فلان خاطره رو تعریف کن
جز به کل کن
فقط به رنگ حنایت هم توجه کن
والسلام
هر کی قدش می رسه چراغ این تاپیک رو خاموش کنه
بحث تا چند هفته تمومه
ان شا الله با دست پر بر می گردم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ندا دهنده
۲۳:۱۰, ۱۰/مهر/۹۳
شماره ارسال: #65
آواتار
عبدالرحمن خوبی داداش

خبری ازت نیستااااا . نکنه رفتی توی جمع مرغ و خروسا ؟ Big GrinBig GrinBig Grin

کجاش ما تعصبی نگاه میکنیم Huh مگه به جز معصومین کسیو داریم که اشتباه نداشته باشه ؟

قشر دانشجوی زمان انقلاب و قبل انقلاب ، واقعا با شریعتی به یک انقلابی تبدیل شدند. پدر و مادر من و هر اشنایی که میشناسم که در اون زمان دانشجو بوده ، میگه اگه شریعتی نبود ، ما هیچ وقت انقلاب و اسلام رو درک نمیکردیم. حرف های امام خمینی رو درک نمیکردیم.

تعصبی حرف نمیزنم. حتی توی تاپیک خودم اگه برید ، بیشتر جاها از شهید مطهری مینویسم تا دکتر شریعتی. وگرنه واقعا و خدا شاهده تعصبی روی کسی ندارم. به جز تعصب روی پرسپولیس HeartBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ندا دهنده ، حضرت عشق ، سید ابراهیم ، آفتاب
۲۳:۰۳, ۲۸/مهر/۹۳
شماره ارسال: #66
آواتار
سلام بر تاپیک خاک خورده!
مسئولیت شیعه بودن
«از چهلم نگذشته بود که کفن از تنش کشیدند و سنگ از سرش برداشتند»
مسئولیت شیعه بودن یا به عبارتی علی وار زندگی کردن یه سخنرانی کوچیکی هست.
من سعی می کنم از این به بعد سخنرانی بگذارم و مکتوبشون رو نمی گذارم. چند دلیل داره:
1- فرصت خوندن مکتوب رو ندارم. سخنرانی رو می ریزم تو گوشیم هر جا خواستم هندزفری می زنم گوش می دم
2- خطاهایی عجیبی توی PDF ها دیدم که ظاهرا جهت گیری شده بودن. دیروز یکی از شاگردان دکتر رو دیدم(خیلی اتفاقی و خدا خواسته) باهاش یکمی حرف زدم. گفت کتاب دکتر رو پیدا کردی تا حالا؟ گفتم آره! از توی نت گرفتم! پوزخند زد و گفت کتاب های دکتر قرآن نیستن که تحریف نشن. من با کتاب پدر! مادر! ما متهمیم! بزرگ شدم. سخنرانی اش رو که گوش می دم می بینم حذفیات داره.
3- سرعت نت پایینه! سرعت آپلودم 15kb/s هست! نمی تونم هر دو تا رو آپلود کنم
حسین وارث آدم
این سخنرانی رو با دقت گوش بدین.
من بهش می گم مرثیه شریعتی. بهتره خیلی خوب گوش بدین.
دکتر نصر یه مصاحبه ای کرده بود با گروه تاریخ شفاهی ایران. توش یه سوتی هایی زده بود! خفن!
ثابتی هم اینجوری سوتی داده بود!
چگوآرا؟
یعنی آدم چقدر می تونه ناشی باشه؟
اون سخنرانی ای که دکتر نصر گفت توش مدح چگوارا بوده، همین سخنرانی حسین وارث آدم هست(به نقل از احسان شریعتی)
از بالا تا پایین رو چک کنید.
دانلود قسمت اول سخنرانی
دانلود قسمت دوم سخنرانی
فاطمه فاطمه هست
این یکی استثناء هست. فاطمه فاطمه هست مقایسه بین زن متحجر، زن مدرن و بنت نبی هست. گریزی به دیگر مسائل اجتماعی هم زده شده ولی کلیت کار و نیمه اول سخنرانی و مکتوب فقط درباره فرق این سه دسته یعنی زن متحجر، زن مدرن و بنت نبی هست.
البته بگم که فایل صوتی سخنرانی اش از وسط ها یهویی کیفیتش مثل ته دیگ ناهار مادر بزرگ ها می شه.
واسه همین فقط مکتوبش دست من هست.
http://cld.persiangig.com/download/QLtj7...ima.pdf/dl
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، سید ابراهیم ، N.Mahdavian ، آفتاب ، ندا دهنده
۱۷:۱۷, ۳۰/مهر/۹۳
شماره ارسال: #67
آواتار
گوش دادن به سخنرانی خیلی حال می ده
به صرفه تر از خوندن مکتوبش هم هست.
چشم آدم هم درد نمی گیره
(اندر مزایای گوش مبارک)
حر
حر، تواب، سجاده آب کش و یزید شاعر توبه گر. اشاره ای به جریان حر و اتفاقی که افتاد برای حر و اتفاقی که نیافتاد برای یزید که اگه می افتاد یزید هم حر می شد.(یه دقیقه سکوت)
دکتر شریعتی یه دیدگاه خاصی نسبت به تاریخ و رخ داد های تاریخی داره.
من که امروز تمرین های منطق رو حل می کردم به عمق این دید پی بردم.
دکتر، تاریخ رو یه استدلال استلزامی تصور می کرده.
مثلا یه رخ داد توی تاریخ رخ داده. این چه رخ می داد، چه رخ نمی داد فرقی به حال ما نمی کرد.
مثل شرایط ازدواج تو اسلام و اینکه بچه های آدم و حوا چی کار کردن.
ولی یه رخ داد هایی هستن که به رخ دادنشون وضع ما تغییر کرد.
کاری که حر کرد عملا اثر فیزیکی در واقع عاشورا نداشت. اما اثر فکری آن هنوز هم باقیست.
یا کاری که توابین کردند که وضعشون فرق می کرد.
بگذریم.
دکتر می گه بحث روی بچه های آدم و حوا کدوم درد رو دوا می کنه؟ آیا آخرش می فهمیم گزاره دین و تاریخ همواره برقراره یا نه؟
اون چیزی که برای برقرار بودن دین تصمیم می گیره حرکت هایی مانند حرکت حر آزاده هست.
دانلود قسمت اول سخنرانی
دانلود قسمت دوم سخنرانی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، ندا دهنده
۱۷:۰۷, ۲۷/آبان/۹۵
شماره ارسال: #68
آواتار
آخرین باری که سراغ کتاب های دکتر شریعتی رفتم فکر کنم دوسال پیش بود. نمی دونم چرا ولشون کردم. تا جایی که یادم می یاد دوستشون داشتم

آخرین کتابی که خوندم «بازگشت» بود اگر یادم باشه

فکر کنم وضع حال منم باشه که امروز یادش افتادم. مربوط به این کتاب نباشه حرفی که می زنم ولی مطمئن هستم یه جایی ازش شنیده بودم الان دارم حسش می کنم. شاید خیلی هامون درگیرشیم.

یادمه آخرین سال دبیرستان و آخرین هفته هاش که دیگه کسی نمی یومد مدرسه، دبیر دینی که حتی اسمشو یادم نمی یاد اومد سرکلاس یکمی درس بده. دید چیزی جز یه خلوت هفت یا هشت نفره توی کلاس نیست.
همه جوون بودیم
همه هم تیپ مذهبی نه از نوع خشک و سجاده آب کشش، نوع متعادلش.
گفت بچه ها شما جوونید. تجربه ندارید. آدم تو هر برهه از زندگیش هوای یه چیزی تو سرشه.

وقتی که جوونه فکرش منحرف به سمت سکسه(ببخشید)
وقتی بزرگتر می شه می ره دنبال پول
وقتی پیر می شه دنبال قدرته

اون یه نفری این وسط برنده اس که دنبال هیچ کدوم اینا نباشه. دنبال خودش باشه. هی خودشو ببینه
من چی هستم؟
من الان چی کارم؟

این همه از عمرم گذشت! دنبال چی بودم؟

توی طول زندگی با خیلی ها نشست و برخواست می کنیم. مذهبی، روشنفکر و ضد مذهب، پول پرست، نون به نرخ روز خور و ...

خوب این طبیعیه. ما هم تغییر می کنیم. کمی مذهبی می شیم. کمی روشنفکر. کمی خوی سرکشی و ضد مذهبی می گیریم. کمی به پول متمایل می شیم.

این وسط یه وقت فقط گم نشیم. هرچی هستیم، اصلمون فراموش نشه.

و سوال کتاب اینجاست! اصل انسان رو چه شخصیتی نگه می داره؟ یک شخصیت مارکسیست؟(توصیه می کنم حمام ها و آدم ها رو بخونید) یه سوسیالیست؟ مذهبی؟ چه مذهبی؟

دکتر آخر کتاب کامل توضیح می ده کدوم مذهب اصالت و کرامت انسان رو حفظ می کنه
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]