|
ناخوانده ها... غربتی ها(کتب معلم شهید،دکتر علی شریعتی)
|
|
۱۳:۰۶, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
من چند هفته ای هست که تصمیم جدی گرفتم درباره آثار دکتر شریعتی تحقیق کنم و چرا و چگونگی ایدئولوژی اش رو بشناسم
قبل از این از بچگی با کتاب "پدر! مادر! ما متهمیم!" زندگی کردم. به توصیه صاحب نظر ها به دنبال کتاب "طرحی از یک زندگی" گشتم تا پیدایش کنم. تمام کتابخانه های شهر رو گشتم و خبری نبود. تمام اینترنت رو گشتم و خبری نبود. مگر یک جا که اون هم چند وقتی هست حق نشر نداره. همین اوضاع برای کتب دکتر علی شریعتی بود. در کتابخانه ها داخل آرشیو، عناوینی از دکتر شریعتی بود و در سیستم های جستجو نیز این کتب رو پیدا می کردم اما موجودی ها صفر بود یا کتابخانه ها، این کتب رو ترخیص کرده بودند و نداشتند. یه جورایی حس می کردم کسانی هستند که نمی خوان کتب دکتر شریعتی در جامعه منتشر بشه. دنبال دلیلش گشتم دلیلش رو از کجا باید پیدا می کردم؟ بهترین گزینه همان کتاب هاش بود. چند وقتی هست که شروع کردم و دارم کتاب هاش رو می خونم. روی نوشته هاش فکر می کنم. امیدوارم به جوابم برسم. بگذریم!! قرار نیست دعوا کنم. فقط همین اول بگم که دو تا قمه زیر تختم دارم... اولین کتابی که می خوام معرفی کنم کتاب ابوذر هست. ابوذر این کتاب نوشته هایی از زندگی ابوذر، پنجمین گروییده به اسلام مخمدی هست. اما فقط یک کتاب نیست. 193 صفحه پر از نکته، آیه و حرف. کلمه به کلمه روایت از یک حماسه می ده. نمی دونم چرا اما وقتی این کتاب رو می خوندم همه اش تصویری از فیلم شجاع دل در نظرم می یومد. ابوذر یک مبارز بزرگ بود. این رو در این کتاب به خوبی درک کردم. ابوذر می تونه یه الگو فوق العاده برای جوانان این مملکت باشه. خوی مبارزه طلبی و حق گرایی اش می تونه الگوی خوبی باشه با خودم گفتم چرا صدا و سیما نمی یاد زندگی این اسطوره رو به تصویر بکشه؟ زندگی فوق العاده زیبا و بیدارگرایانه ای داشته نمی دونم! هر کسی تو این تالار فیلم نامه نویسی بلده، ازش خواهش می کنم این کتاب رو فیلم نامه کنه. این کتاب در حال حاضر چند تا نمایشنامه ازش هست که تو تئاتر های تهران اجرا شده اما فقط منورالفکر ها هستن که به تئاتر می رن. نکته ای که از دکتر شریعتی یافتم در این کتاب این بود که شدیدا از عمر ستیزی و ابوبکر ستیزی خودداری کرد. به خوبی واقعیت رو به کلمه کشید و به خاطر تعصبات جاهلی شیعه های وقت که مراسم عمر کشون برگزار می کردن، این معلم، عمر و ابوبکر را آنگونه که بود به کلمه کشید. دانلود کتاب ابوذر از معلم شهید، دکتر علی شریعتی |
|||
|
|
۲۱:۲۳, ۲۸/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/شهریور/۹۳ ۲۳:۲۳ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
دوستان گرامی
خوبید شما؟ از همین پی دی افی که در ارسال بالا میبینید صفحه 99 به بعد رو مطالعه کنید لحن حرفا رو ببینید و از اون مهم تر ببینید شریعتی در مورد اون دو نفر چی گفته من اصلا نقل قول نمیکنم تا خودتون مستند بخوانید ممنونم که خودتون باعث میشید بچه های تالار نسبت به ایشون اطلاعات بیشتری بدست بیارن در ضمن معلم شهید برازنده استاد مطهری است |
|||
|
|
۲۱:۴۵, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
اگه منظورتون از فرعون هامان، عمر و ابوبکر هست که جوابش واضح و روشنه نیازی به تخریب نیست.
در جوابش کتاب دیگه ای رو معرفی می کنم: علی، حقیقتی بر گونه اساطیر در این کتاب ابتدا به به تعریف انسان و انسان کامل پرداخته شده است سپس وارد مبحث بت و وجود بت و نیاز انسان به بت شده است سپس یک بت به نام علی را معرفی کرده است و علی را در برابر بتی دیگر به نام حق به زانو در آورده هست. در انتها نیز با وارد کردن شبهه ای، منسب بت بودن را از علی(و به تبع آن از حق) ساقط کرده است. نظر من اینه که باید به قسمت سوم این مقاله 36 صفحه ای، بیشتر پرداخته می شد. چون یک سوال نیمه تمام ماند. ولی تصور من اینه که این سوال، توی سخنرانی هاش پاسخ داده شده. سوالی که مطرح شد سکوت علی در برابر حق بود و این که این حق به چه کسانی تعلق داشت و در اون موقعیت حق به چه مقدار پایمال شده بود. در حالی که علی حاضر نبود، حق حتی ذره ای پایمال بشه بگذریم. هر وقت جوابش رو پیدا کردم اینجا قرار می دم. فعلا از بیان شبهه خودداری می کنم دانلود کتاب علی، حقیقی برگونه اساطیر نقل قول:ممنونم که خودتون باعث میشید بچه های تالار نسبت به ایشون اطلاعات بیشتری بدست بیارنلطفا کفر من رو در نیارید. از دست شماهاست که شش تا کتاب "هبوط در کویر" به دستم می رسه هر شیش تا با هم فرق دارن. اینقده سانسورش کردن اگه شما فکر می کنی عمر و ابوبکر فرعون مآب بودن پس بهتره سنی ها رو هم کافر بدونی... عمر و ابوبکر از کم کسی نبودن که میای و فرعون مآب خطابشون می کنی. اگه فرعون مآب بودن همون اول علی با اونها درگیر می شد نقل قول:در ضمن معلم شهید برازنده استاد مطهری استدکتر شریعتی یه معلم بود دکتر شریعتی به طرز مرموزی فوت کردند و حتی کالبد شکافی هم نشدند. یعنی کشته شدند. مدارکش هم دقیق موجوده پس چی؟ چیزی که عیانه چه حاجت به بیانه لطفا این بحث های بی سر و ته رو هم تموم کنید و بگذارید من نوشته های معلم شهید رو هر چه بهتر و غنی تر در اختیار دیگران قرار بدم. می خوام بچه های ببینن که چرا این کتاب ها یواش یواش دارن از تو جامعه جمع می شن |
|||
|
|
۲۳:۱۲, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام به همه دوستان
شهید مرتضی مطهری شهید علی شریعتی هر دوتاشون از اندیشمندان و صاحب نظران دوران هستن با این بحث های حاشیه ای نباید در مقابل هم قرارشون بدیم بنده تعدادی از کتاب های هر دو رو خوندم هر کدوم به جای خود قرار نیست با حرف و حدیث های حاشیه ای کوتاه فکران ( دور از محضر هم تالاری های فهیم ) از ارزش نامبردگان کاسته بشه |
|||
|
|
۲۳:۵۸, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
|
۰:۰۰, ۲۹/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
کتاب بعدی که معرفی می کنم کتاب "علی،پس از مرگ" هست
علی پس از مرگ اول باید عذر بخوام. چونکه این کتاب، مکتوب سخنرانی معلم شهید هست و این سخنرانی ادامه سخنرانی معروف "علی تنهاست!" می باشد. اما از اونجا که من سخنرانی علی تنهاست رو قبلاً گوش داده بودم دیگه دوباره مطالعه نکردم که ببینم کتابش تحریف شده هست یا نه. آخه کتاب "پدر! مادر! ما متهمیم!" پر از سانسور هست و من چیز هایی که تو سخنرانی دیدم، توی کتاب نبود و بلعکس. برای علی تنهاست باید این مسئله رو بررسی کنم تا کتاب رو با اطمینان اینجا قرار بدم. بگذریم. علی، پس از مرگ روایتی مستند گونه از شرح حال پیروان علی پس از مرگش و صعود و نزول های عقیدتی ایرانیان در سنت مسلکان شیعه در برابر مجتددان و منوران هست. در کل مضمونی ضد متحجرانه داره و 13 صفحه بیشتر نیست. البته من سعی می کنم هر چه سریعتر کتاب علی تنهاست رو قرار بدم. هر وقت این اتفاق افتاد. شما قبلش علی تنهاست رو بخونید. دانلود مکتوب سخنرانی علی تنهاست از معلم شهید، دکتر عل شریعتی |
|||
|
|
۱:۲۱, ۲۹/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۳ ۱:۲۴ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
علی تنهاست
یه بررسی کردم فکر کنم مطابقت صحیح و غلط یکی باشه بگذریم. من از اونایی که نسبتاً مطمئن هستم یکمی با آرامش قلب بیشتری حرف می زنم. علی تنهاست رو دو نسخه صوتی و مکتوب تهیه کردم. یه مشکلی ظاهری در نسخه مکتوب وجود داره که گفتن نداره. هر کسی دقت کنه متوجه می شه اما بهتره بگم بیشتر روی نسخه صوتی زوم کنن کسایی دنبال حرف های خالص هستن. با این حال فکر کنم چند جایی از سخنرانی "علی تنهاست" حذف شده. بعضی جاهاش هم روت کردن و تا حدی این روت فاحش بوده که فرکانس ها تغییر کردن و صوت زمینه رو ضعیف کرده! علی تنهاست از نظر من دومین سخنرانی فوق العاده معلم شهید بوده. دانلود نسخه صوتی دانلود نسخه مکتوب بگذریم. در مورد خلفای راشدین باز شما رو دعوت می کنم به قسمت آخر مکتوب "علی، پس از مرگ" حالا هی صحه بگذارید و دعوا کنید ناظر ها هم که خوششون می یاد این تاپیک ها از هدف اصلیش جا بمونه لطفا بحث های بی سر و ته رو کنار بگذارید اجازه بدین و من بتونم دونه دونه کتاب ها و مکتوب های معلم شهید رو توضیح بدم تا بتونیم آخرش یه نتیجه بگیریم. |
|||
|
|
۱۰:۴۳, ۲۹/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
آری برادر! چنین بود!
این جمله رو حتما توی اشعار مختلف و سخنرانی ها و دکلمه ها شنیدین. ریشه ی این جمله از سخنرانی دکتر شریعتی برمی گرده. این سخنرانی همزمان با جشن های 2500 ساله و زمانی که مملکت در حال عبور از دروازه ی ترقی اروپایی بوده، ایراد شد. دکتر گفت که خود نیز می خواست از این مسئله در شور و شعف باشه اما سخنرانی اش بوی کینه و بغض می داد که به گفته خودش این کینه را آگاهانه انتخاب کرد. این کینه همان کینه ای هست که قشر منفعل و مذهبی ما در این روزها از پذیرفتن آن سرباز می زند و خط کش حقش را به صلاح دید مملکت کج می کند. ولی دکتر به دنبال صلاح دید وحدت نبود. بلکه به دنبال اصل و اصالت بود. به دنبال فرع و تفرقه نبود. به دنبال اصل بود و وحدت را تنها زمانی می پذیرفت که اصالت را لکه دار نکند. خطاب به کسانی که معلم شهید را، وحدت گرای افراطی معرفی کردند، دکتر از "ولی" و "اما" های علمای امروزی استفاده نکرد. بلکه از "فقط این" و در انتها از عبارت مهمی همچون "آری برادر! چنین بود!" استفاده کرد. اگر این مکتوب 13 صفحه ای رو مطالعه کنید متوجه دلیل وحدت گرایی معلم شهید می شین. در حالی که با صراحت به این مسئله پرداخته نشده. ولی در هر مکتوب و در هر کتابی حرفی از مسئله وحدت و دلیل وحدت گرایی گفته شده دانلود مکتوب آری برادر! چنین بود! از معلم شهید، دکتر علی شریعتی دانلود صوت سخنرانی آری برادر! چنین بود! از معلم شهید، دکتر علی شریعتی |
|||
|
|
۱۱:۱۸, ۲۹/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۳ ۱۱:۲۰ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
با تشکر از بی دل عزیز. درخواست میکنم به حواشی این بحث ها پایان دهید.
فقط برای ختم کلام چند صحبت با عبدالرحمن عزیز: 1- عبدالرحمن به صورت مطلق میگوید : شریعتی سواد اسلامی نداشت اما حضرت آقا می فرمایند: شریعتی آن کسی بود که نقطه التقاع روشنفکری قبل قرار گرفت. لذا حق بزرگی به گردن اندیشه روشنبیانه و روشنفکرانه اسلامی دارد. به قول آقایان «آنتی تز» جریان روشنفکری ضد اسلامی دقیقا شریعتی بود. (یعنی بچه ها به نظر شما کسی که اصلا سواد اسلامی نداشته باشد می تواند حق بزرگی به گردن اندیشه روشن بینانه و روشنفکرانه اسلامی داشته باشد؟؟؟؟؟) 2- عبدالرحمن میگوید او اشتباهات عمدی داشته است، ولی حضرت میفرمایند: از خصوصیات دکتر شریعتی حقیقتپذیری بود، برخلاف آنچه که گفتهاند و نوشتهاند حرف را گوش میکرد و اگر درست مییافت میپذیرفت و اگر کسی به خط فکری این متفکر عزیز در میانه سالهای ۴۶ و ۴۷ تا ۵۲ نگاه کند، به روشنی این تغییر جهت را در چند بخش میبیند. دائمأ رو به بهتر شدن و تکاملیابی و رفع عیب حرکت میکرد. 3- این جمله بسیار جالب هم بدون شرح باز از امام خامنه ای: «نظرات مرحوم شهید مطهری درباره شریعتی - چه در آغاز آشنائیشان که تا دو سه سال از وی به نحو شگفت آوری ستایش می کرد و چه در سالهای بعد که از او به نحو شگفت آوری مذمت می فرمود- غالبا مبالغه آمیز[b]... بود. در همین مطالبی که ایشان به امام مرقوم داشته، نشانه های بزرگنمایی آشکار است. برخی دیگر از دوستان ما از جمله مرحوم شهید بهشتی نیز همین نظر را در باره اظهارات شهید مطهری داشتند.» [/b] 4- یک بحث دیگر از امام خامنه ای در این مورد: نقش اختلاف افکنی و در این نقش دشمن یک جانبه بازی نکرد بلکه دو جانبه بازی کرد. از دو طرف دو جناح و دو جبهه را به جان هم انداخت. کسانی را به بهانه اشتباهات شریعتی آنچنان برانگیخته کرد که حاضر شدند بگویند این حتی دین ندارد، سنی بودن پیشکش چون چیز خیلی کمی بود، معتقد به الله و معتقد به نبوت هم نیست. متقابلا عدهای را وادار میکردند که بیایند به مردم و جوانها بگویند بفرمایید اسلام یعنی این، مسلمانها یعنی این، روحانیت یعنی این، تبلیغ اسلامی حوزه علمیه یعنی این که این اندیشهها و این آرمانها و این هدفها و این سوز و این گداز را بیدینی میداند. و بازی گرفت و به طور فاجعهآمیزی هم گرفت و آن کسانی که در این میانه میایستادند و به دو طرف هشدار میدادند به یک طرف میگفتند بابا برای اشتباهات کوچک برای خطاها و لغزشهای قابل اغماض اصالتها و ارزشهای بزرگ را فراموش نکنید و به قول خود شریعتی مجازات را به قدر گناه بدهید و نه بیشتر، او خودش هم میگفت من اشتباهاتی دارم اما مجازاتی که بعضی از آقایان برای من در نظر میگیرند صدبرابر بزرگتر از اشتباه من است. اگر صد برابر بزرگتر نبوده ده برابر بزرگتر بود و به این طرف بگویند موضع عکسالعملی انفعالی پیدا نکنید. پ ن: دیگه بحث های شهید بهشتی وقت نشد بیارم.
|
|||
|
|
۱۱:۳۱, ۲۹/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۳ ۱۱:۳۲ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
جنای سید ابراهیم درست می گن. ولی متاسفانه از بیرون نگاه می کنن و می گن
اصلا یه سر بزنید به بنیاد دکتر علی شریعتی یا اجتماع شریعتی و ... که حتی توی اینترنت هم وبگاه دارن وقتی حرف از عقیده و طرز فکر می یاد، می گن طرز فکر دکتر شریعتی همین سخنرانی "آری برادر! چنین بود!" بیانگر یک تغییر دید هست(جعلی یا فعلی) ما منکر تغییر دید نیستیم. معصوم نبود که عقایدش ثابت بمونه ولی تکامل و پویای در عقایدش احساس می شد. ما دنبال پویایی لازم بودیم و اصل مطلب رو معیار قرار می دادیم. سوال دارم اینکه من علی ابن ابی طالب رو سوم شخص مفرد خطاب کنم گناه هست یا اون رو نشناسم و به عنوان شیعه بمیرم وحدتی که شریعتی ازش حرف زد همین بود. وحدت رو نباید بر اساس رنگ کراوات تعیین کرد. که حالا کراوات شما بنفشه پس ما با هم هم عقیده هستیم. وحدتی که شریعتی ازش حرف زد بر اساس اصول عقیده بود. بر اساس میزان پویایی عقیده بود. برای اساس ظلم ستیزی بود. شریعتی تمام ظلم ستیزان رو در طول تاریخ برادر خودش می دونست ************************ حالا دیگه بحث رو به حاشیه نبریم من کارم رو بکنم |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دکتر علی شریعتی کتاب جهتگیری طبقاتی اسلام | mohammadz | 0 | 1,165 |