|
تایپیک جامع "ربا جنگ با خداست" تحلیل و بررسی نظام بانکی
|
|
۱۲:۲۶, ۳۱/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/شهریور/۹۳ ۱۲:۳۰ توسط I AM SHIA.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
یاالله
سلام
زنا * ۷۰ = ۱ربا
امام صادق ع:
یک درهم ربا نزد خداوند از هفتاد بار زنا کردن با محارم در کعبه سنگینتر است.
آیت الله جوادی آملی: 80 درصد مردم با وام و ربا به سر میبرند
![]() |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۴:۰۵, ۱۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
ببینید با سیستم ربوی بانکی باید مبارزه کرد این رو قبول دارم. اما اگه همین وام ها نبودن خیلی از ازدواج ها صورت نمیگرفت.خیلی منزل ها خریده نمیشد. پول دوای خیلی مریضی ها حل نمیشد. انتظار دارید مردم وام نگیرن برن گدایی کنن از در و همسایه؟
انتظار دارید جوون از بانک کشور اسلامی وام نگیره توانایی ازدواج نداشته باشه بره زنا کنه؟ مگه شرایط وام قرض الحسنه همیشه هست؟ جوون داره اجاره خونه میده چقدددددددددر . انتظار دارید چند غاز پول کادوی عروسیش رو نذاره تو بانک که از سودش پول اجاره خونش در بیاد؟ حرفاتون قشنگه اما عقلانی نیست. |
|||
|
۱۰:۴۷, ۱۲/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/مهر/۹۳ ۱۱:۱۴ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
دوستان تا کامل به موضوعی آگاهی نسبی نداریم قضاوت نکنیم.
اجمالا میگم در معامله با بانک یه سپرده گذاری داریم که من مشتری با مشارکت بانک در پروژه عمرانی سرمایه گذاری میکنم تا بانک از طرف من باهاش کاری کنه که در متن قرار داد اومده. حالا اگر بانک نکرد یا شک دارین بحثش مفصله. یه وام داریم به معنای قرض که نه شرطی باید گذاشته بشه نه سودی. حالا کارمزد تا 4 درصد که مراجع مجاز شمردن. وام ازدواج مشکلی نداره چون وام به معنای قرض هست و سودش 4 درصد. من آزادم وام قرض الحسنه رو به هر مصرفی برسونم. مگر اینکه شرط شده باشه به فلان مصرف برسه. حالا اگر در راه دیگه ای مصرفش کنم فقط معصیت کردم اما پولم مشکلی پیدا نمی کنه و سود 4 درصد هم ربوی نمیشه. ماهیت قرض اینطوری هست. یه تسهیلات هم داریم که متاسفانه عوام بهش میگن وام. این تسهیلات همشون معامله شرعی هستن. بنده از یکی از علمای بسیار سخت گیر شیراز پرسیدم. ایشون گفتن متون قراردادهای این تسهیلات در بانکهای دولتی خصوصا کاملا شرعی هستن. تیم کاملی از فقها روی تک تک کلماتش وقت می گذارن. این وسط بانک و مشتری هستن که با عدم آگاهی یا عدم رعایت مفاد قرارداد، معامله رو باطل می کنن و مصداق ربا دهنده و ربا گیرنده میشن. در معاملات شرعی ما فروش اقساطی رو داریم که هیچ مشکلی نداره یعنی شما می تونین کالایی رو نقد به یه قیمت بفروشین و نسیه با قیمتی بالاتر. یا مشارکت رو داریم بین من و بانک که من با بانک شریک میشم یه خونه یا ماشین می خریم. بعد از طرف بانک سهم بانک رو به خودم می فروشم بعد سهم بانک با سودش رو اقساطی پس میدم. این کاغذهایی که تند تند امضا می کنیم همین مطالب توش نوشته شده. وام کالا و ماشین و مسکن اگر واقعا خود ما که نقش تعیین کننده ای در حلال و حرامی معامله داریم درست طبق قرارداد عمل کنیم و مبلغ تسهیلات رو دقیقا صرف کالا و ماشین و مسکن کنیم مشکلی نداره ولو اینکه سودش بالای 4 درصد باشه. این که دیگه قرض نیست. توافقی است بین دو شریک که درصد سودش هم با توافق و رضایت طرفین هست. با این پول داره تجارتی میشه فرق داره با پول ربا که هیچ معامله شرعی باهاش صورت نمی گیره. بنابراین درصد بالا دلیل بر ربوی بودن معامله نیست. باید ببینین ماهیت وام هست یا تسهیلات که اکثرا تسهیلات هست. حالا یه شرط صحت معامله این هست که معامله درش ظلم نباشه و منصفانه باشه. تشخیص این هم به عهده عرف هست. وقتی سود بانکی تا 24 درصد بالا میره خوب ممکنه تسهیلات هم تا همین حدود بره بالا. حالا میشه احتیاط کرد و کمتر وامهای با سود بالاتر از 20 درصد گرفت که شرط ظلم هم درش نباشه هر چند بازم گفتن تشخیص اینکه ظلم هست یا نه با عرف هست... بنده مقاله ای 13 صفحه ای پیرامون معاملات بانکی و اینکه چطور معاملات حلال حرام میشن رو گردآوری کردم. قبلا قول داده بودم در تالار قرار بدم چون واقعا در این حوزه ضعف دانشی داریم هممون. خودم هم تا پارسال خیلی اشتباه فکر می کردم. این جزوه رو که مطالعه کنین میاد دستتون. منتهی بنده خواستم خدایی ناکرده اشتباهی درش نباشه قبلش به کسی نشون بدم اوکی بگیرم بعد نشر عمومی بدم ولی متاسفانه کسی رو که می شناختم چند ماه صبر کردم جواب بده اما جواب نمیده و ظاهرا سرش خیلی شلوغه. من و شمایی که بخوایم نخوایم با بانکها تعامل خواهیم داشت حتما باید با آگاهی با بانک معامله کنیم وگرنه دچار انواع حرامها خواهیم شد. مطالعه این جزوه می تونه قدم خیلی خوبی باشه... بنده هم ان شاءالله بتونم جزوه رو از کسی تاییدیه بگیرم و بگذارم تو تالار. جزوه برگرفته از مجله ای هست مال بانک مهر اقتصاد که زیر نظر بسیج هست. به اضافه مجموع استفتائات کاربردی و همینطور نکته هایی از یک روحانی که تخصصی در مورد ربا مطالعه داره و کتاب نوشته. فعلا تا بتونم تاییدیه بگیرم مجله رو (البته آخراش ناقصه) از اینجا مطالعه بفرمایین: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/749819/ اینجا رو الان پیدا کردم: http://www.mbri.ac.ir/Default.aspx?PageN...ges&ID=220 |
|||
|
|
۲۰:۳۳, ۱۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
بسم الله
ممنون آقای بیداری اندیشه. ببخشید حالا وام رو این طور فرمودید در مورد پولی که میزاریم و روش سود ثابت میاد آیا اون سود مشخص شده از قبل و ثابت مشکلی نداره؟ |
|||
|
|
۲۲:۲۹, ۱۲/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/مهر/۹۳ ۲۲:۳۰ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
(۱۲/مهر/۹۳ ۲۰:۳۳)مرهم نوشته است: بسم اللهبانک اگر تفاوت قطعی و علی الحساب رو پرداخت کنه، فکر نمی کنم مشکلی داشته باشه. که معمولا من دیدم اینکار رو می کنه! |
|||
|
|
۱۲:۳۶, ۱۳/مهر/۹۳
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
ببینین در معاملات با بانک یا ما سپرده می گذاریم تا بانک باهاش تجارتی کنه و سودش رو سهیم باشیم. اینجا بانک نقش اصلی رو داره و مجری هست. حالا حرف و حدیث پیش میاد که آیا طرف ما که بانک هست واقعا پول رو در محلی که در قرارداد مطرح شده مصرف میکنه یا نه. این هم بسته به بانک و شعبه و ... فرق میکنه. البته مراجع فتوی دادن چون بانک اسلامی هست و طرف متعهد شده به قرارداد عمل کنه و تفحص هم لازم نیست شما می تونین سپرده بگذارین تو بانک و حلال هم هست. این سود هم علی الحساب هست و آخر کار باید تسویه بشه که باز به عهده بانک هست که معمولا می کنن. اگر قطعی بود که اصلا تصویب نمیشد. توی اون لینک دوم تا حدی توضیح داده. حالا کسی نسبت به سود بانکی دل چرک بود راهکارهایی داره. خیلی بهتره اوراق مشارکت پروژه ها رو بگیره چون اطمینان زیادی وجود داره که این اوراق دقیقا در مورد تعیین شده مصرف میشه. حالا ممکنه سودش چند درصد کمتر باشه اما ارزش اطمینان از حلال بودن سودش رو داره.
اما بیشتر مواردی که ما گرفتار ربا میشیم مواقعی هست که خودمون مجری هستیم. میریم وام یا تسهیلات می گیریم. وام به معنای قرض اگر سربرگ قرارداد عنوانش قرض الحسنه باشه مشکلی ایجاد نمی کنه تا 4 درصد اما موارد دیگه ای مثل وام کالا و مسکن و اتومبیل و تعمیر و اشتغال و ... اینها قرض نیست و معامله هست و سربرگش مشارکت یا فروش اقساطی یا اجاره به شرط تملیک و ... هست که حتما باید پول تا ذره آخرش در مورد قرارداد مصرف بشه وگرنه سودی که اضافه به بانک برگردونده میشه یا ربا میشه یا پول غصبی که کارمندان بانک ازش می خورن. حالا اگر ندونن شاید مواخذه نشن که باید دید چقدر در ندانستنشون مقصر بودن ولی به هر حال آثار این پولهای حرام رو کاریش نمیشه کرد.... یه قرض هایی هم میدن به اسم قرض به شرط قرض که شما پولی رو چند ماه بگذارین تا بانک پولی بهتون قرض بده. این مورد هم متاسفانه جای بحث زیادی داره... اینه که عرض میکنم قبل از معامله با بانک یه حداقل هایی رو باید بدونیم. این وسط ممکنه کارمند شعبه هم متاسفانه از این چیزها بی اطلاع باشه. ممکنه خودش بگه فاکتور صوری بیار. این ما هستیم که تعیین می کنیم سودی که به بانک میدیم حلاله یا ربا. |
|||
|
|
۱۷:۳۰, ۱۳/مهر/۹۳
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
واقعا ممنون. خیلی خیلی مشتاقم اطلاعات بیشتری رو در این زمینه از شما بشنوم. چون هم ساده و قابل فهم توضیح میدید.
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| پروژه عملی سازی سبک زندگی جامع اسلامی-نظام خواب و بیداری-(1) | اولولالباب | 3 | 3,092 |
۲۲/دی/۹۲ ۷:۲۴ آخرین ارسال: عبدالرحمن |
|
| ∎ نـــان برکت خداست . . | حسن عزتي | 41 | 15,038 |
۲۰/دی/۹۲ ۱۷:۲۷ آخرین ارسال: میلاد مسلمی |
|

![[تصویر: 72125259901208851698.jpg]](http://upload7.ir/imgs/2014-09/72125259901208851698.jpg)