|
پروژه عملی سازی سبک زندگی جامع اسلامی-نظام خواب و بیداری-(1)
|
|
۲۳:۱۷, ۲۶/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۲۷ توسط اولولالباب.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
از مدتها پیش بود که به دنبال سبک زندگی (life style) جامعی می گشتم که تمام ابعاد زندگی مرا در بگیرد از این رو بود که با تلفیق مطالعه ی اندک و تجربه ی کم و تحقیق نه زیاد گسترده به این نتیجه رسیدم که در این مرتبه از مراتب زندگی و حیات انسان طوری باید برنامه ریزی کرد که انسان به هدف زندگی که همان تحقق حیات طیبه یا اتوپیا یا آرمان شهر است برسد واین بستگی به سبک زندگی هر فرد در زندگی دارد در این راه از ابندا از کتب دینی از مفاتیح الجنان و حلیه المتقین گرفته تا اخیرا که کتاب گرانقدر مفاتیح الحیاه آیت الله جوادی آملی بهره بردم اما هیچ یک از اینها مرا اقناع نکرد زیراکه تمام این کتاب ها صرفا یک گرداوری است از احادیث در باب یک موضوع بدون اینکه با دید جامع نگر بدانها نگاه شود. از این رو با یک نگاه کلی به تاپیک های زده شده در باب سبک زندگی بدین نتیجه رسیدم که تاکنون در مورد سبک زندگی و لزوم آن بیشتر بحث گشته است و خود بحث اصلی مغفول مانده است اینکه من عنوان فردی که در قرن 21 زندگی میکنم چه برنامه ای برای تک تک ثانیه های خود در این زندگی داشته باشم. از این رو میخواهم بحثی را در این تاپیک شروع کنم که شاید پایانی نداشته باشد به خاطر گستردگی موضوع لازم به ذکر است این مبحث ابتدابر پایه ی چند حدیث بنا نهاده می شود سپس به شرح آن و در صورت لزوم به کتاب های متعدد و آیات و سخن بزرگان مراجعه می شود.امیداست که با الطاف خاصه ی الهی همراه گردد در باب هدف زندگی همین کافی است که انسان به انسان کامل برسد یعنی عبد شود لذا سبک زندگی یعنی رعایت حلال و حرام ومستحبات و مکروهات که هر هرکس در اندازه ی توان می تواند از آن بهره برد. ... و ما خلقت النس و الجن الا لیعبدون
از آن جهت که بنده انسانم و در ابتدای راه و ممکن الخطا لذا از تمامی دوستان عاجزانه تقاضا دارم که چنانچه از این حقیر اشباهی دیدند یا که نقدی داشتید بنده و سایر دوستان را از آنها بی نصیب نگذارید.در ابتدای کار می خواستم که نظام شب و روز و خواب و بیداری را قرار دهم که به علت طولانی شدن مطلب آن را در پستی دیگر قرار می دهم. به امید فرج مولایمان امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) که صدالبته نزدیک است ان شا الله ادامه دارد ... |
|||
|
|
۱۸:۱۹, ۲۷/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۲۳ توسط اولولالباب.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
همان طور که وعده داده بودم دراین پست می خواهم درباره ی نظام شب و روز و خواب و بیداری صحبت کنم.
درابتدای کار خوب است معنا و مفهم شب یا لیل را دریابیم کافیست که نگاهی به لغت نامه ی دهخدا بیندازیم:: ]یوم لغت نامه دهخدا
یوم . [ ی َ ] (ع اِ) روز. (ترجمان القرآن جرجانی ص 108) (دهار). روز، مذکر آید و اول آن از طلوع فجر صادق است تا غروب آفتاب . ج ، ایام و اصل آن ایوام بوده . جج ، ایاویم . (ناظم الاطباء). روز. ج ، ایام . (مهذب الاسماء). روز. ج ، ایام ، اصل آن ایوام و یوم ایوم تأکید است یعنی روز سخت . (آنندراج ). روز. نهار. ضد لیلة. مقابل لیل . در عرف عبارت است از طلوع جرم آفتاب ولو تمامی جرم هم نباشد تا غروب جرم آفتاب . (یادداشت مؤلف ). روز، و قوله تعالی : لمسجد اسس علی التقوی من اول یوم (قرآن 108/9)؛ أی من اول ایام . (ناظم الاطباء). یوم جرید؛ روزی تمام . (مهذب الاسماء). یوم مصحح ؛ یوم مصرح . روزی که از باد و ابر خالص باشد. (فقه اللغة ص 30). یوم معانی ؛ روزی سخت گرم . (فقه اللغة ص 25)روز لغت نامه دهخدا
روز. (اِ) در پهلوی رُچ ، پارسی باستان رئوچه ، اوستا رئوچه ، هندی باستان رچیش ، ارمنی لئیز کردی روژ ، افغانی ورَج بلوچی رُچ و رُش ، وخی رئوج ، گیلگی روز ، فریزندی و یرنی و نطنزی رو ، سمنانی رو و روژ ، سنگسری روژ سرخه یی روز لاسگردی روز و رو شهمیرزادی رو و روز اورامانی رو . (ازحاشیه ٔ برهان قاطع چ معین ). یوم . نهار. (برهان قاطع) (ناظم الاطباء). آن مدت از زمان که بواسطه ٔ نور آفتاب روشن بود، یعنی مدتی که آفتاب بر این کره ٔ ما می تابد. (ناظم الاطباء). مدت زمان طلوع آفتاب تا غروب آن . (از بهارعجم ) (از آنندراج ). مقابل شب . (بهار عجم ) (آنندراج ). بیست وچهار ساعت شبانه روز. (ناظم الاطباء). روز را معنیهای مختلف است : نخست روز علمی و آن عبارت است از گردش زمین بر محور خود. دوم روز سیاسی و آن عبارت از شروع و انتهایی است که بتوسط رسوم و قوانین هر مملکت تعیین یافته است چنانکه روز عبرانیان از عصر و روز بابلیان از طلوع آفتاب و روز اروپاییان از نصف شب شروع میشود. سوم روز عام بر حسب عرف و عادت عبارت از مدتی است که آفتاب را توان دید و ظاهر است . (از قاموس کتاب مقدس ).روزهای بهار و تابستان طولانی و روزهای پاییز و زمستان کوتاه است . در اول فروردین و مهر، شب و روز با هم مساوی است . در ایران قدیم روزهای ماه هرکدام نامی مخصوص داشته است .شب لغت نامه دهخدا
شب . [ ش َ ] (اِ، ق ) مدت فاصله ٔ از غروب آفتاب تا طلوع صبح صادق . (از فرهنگ نظام ). لیل . (برهان قاطع) (بهار عجم ) (آنندراج ). قرار داشتن قسمتی ازکره ٔ زمین است در تاریکی سایه ٔ زمین وقتی که آفتاب زیر افق پنهان باشد. (از التفهیم ). مقابل روز. مدت زمانی که شعاع آفتاب بجانبی از زمین که پشت به آفتاب دارد نرسد و بسبب واقع شدن در سایه ٔ خود تیرگی بر آن قسمت زمین مستولی باشد. نیمی از 24 ساعت که زمین حرکت وضعی کند و این نیم در حدود خط استوا برابر است ومتعادل و هرچه از خط استوا دورتر شویم تعادل کمتر خواهد بود تا آنجا که در قطبین بتفاوت شش ماه شب و شش ماه روز باشد مگر در دو اعتدال خریفی و ربیعی . بر مدتی اطلاق میشود که از تاریک شدن هوا تا روشن شدن است و عموماً از قریب نیم ساعت بعد از غروب است تا قریب نیم ساعت بعد از صبح صادق . (از فرهنگ نظام ). در علم هیئت مدت بودن آفتاب در تحت الارض که از غروب آفتاب تا طلوع آن است . (فرهنگ نظام ). عبرانیان در قدیم الایام ساعات روز را از غروب آفتاب تا غروب آفتاب دیگر محسوب میداشتند و بدین لحاظ شب قبل از روز اتفاق می افتاد. عبرانیان ساعات روز را 12 ساعت و شب را نیز 12 ساعت قرار میدادند.. (قاموس کتاب مقدس )حال که فهمیدیم دوره ی حاکمیت شب پس از غروب آفتاب است تقریبا همزمان با وقت شرعی اذان مغرب و تا صبح صادق مصادف با اذان صبح است و در ادبیات دینی به زمان بین اذان صبح و طلوع آفتاب بین الطلوعین گفته می شود بر خلاف نظر یهودیان که روز را بین طلوع و غروب می گرفتند. در این مطلب از سبک زندگی در بین الطلوعین دست می کشیم و آن را به وقت دیگری موکول می کنیم. حال در این مبحث می خواهم نوع سبک زندگی در این بازه زمانی را خدمت شما با توجه به تجربیات اندک خود ارائه دهم. همانطور که مشخص شد طول این بازه بین اذان مغرب است تا اذان صبح حال ما می توانیم این بازه را مانند پیشینیان به سه قسمت مساوی تقسیم کنیم و هر یک از آن را یک "پاس "بنامیم همانطور که امروزه مصطلح است که پاسی از شب گذشته است. اما همان طور که در عنوان این تاپیک آمده بحث ما مطلقا سبک جامع اسلامی است نه ایرانی بهتر است ابتدا از قران کمک بگیریم توجه کنید به آیه ی 4 ،1 ,2,3 [b]یا ایها المزمل (2) قم الیل الا قلیلا (3)نصفه اوانقص منه قلیلا(4) او زد علیه و رتل القران ترتیلا
ای جامه به خود پیچیده شب را جز اندکی به پا خیز نصف آن یا اندکی از آن کم کن یا بر آن بیفزای و قران را با تانی و شمرده بخوان 1.تمام شب را بیدار بودن جز انکی از آن که این یک برنامه ی ریاضتی شدید است و تقریبا نزدیک به شب زنده داری است. 2. ابتدا شب را به دو قسمت مساوی نصف میکنیم و کمی بیشتر از نصف بیدار می مانیم و کمتر می خوابیم. 3.برعکس شماره 2 البته در اینجا به دو نکته ی ظریف باید توجه کرد:: 1.برای همه ی افراد نمی توان یک نسخه نوشت لذا خداوند نیز 3 راهبرد را بیان نمودند. [b]2.برای نشاط در عبادت باید کمی از شب را خوابید که ان شا الله در ادامه این زمان بیان می شود. خب این تقسیم بندی خداوند متعال بری شخص اول عالم یعنی پیامبر بود. بعضی ها شاید خرده بگیرند که خب این مال اشرف مخلوقات است و نه ما و اینجاست که ما جواب آنها را با این آیه می دهیم.از سوره ی مزمل (20)ان ربک یعلم انک تقوم ادنی من ثلثی الیل و نصفه و ثلثه و طائفه من الذین معک والله یقدر الیل و النهار علم ان لن تحصوه فتاب علیکم فاقرئوا ما تیسر من القران علم ان لن تحصوه فتاب علیکم فاقرئوا ما تیسر من القران علم ان سیکون منکم مرضی اخرون یضربون فی الارض یبتغون من فضل الله و اخرون یقاتلون فی سبیل الله و.... همانا پروردگارت می داند که تو و گروهی از از کسانی که با تو هستند. نزدیک به دو سوم شب یا نصف آن یا یک سوم آن را به عبادت بر میخیزند خداوند شب و روز را اندازه گیری می کند او می داند که شما نمی توانید به طور دقیق آن را احصا کنید از این رو شما را بخشید و حساب دقیق شب را از شما برداشت پس آن چه موثر است از قران بخوانید... در این آیه به طور واضح از پیروان پیامبر سخن می گوید [/b] وباز هم تقسیم بندی اما در نهایت می گوید که هر چه توانستید که یک امتیاز برای افراد است :: ان شا الله ادامه دارد... |
|||
|
|
۱۹:۴۸, ۳۱/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
تشکر میکنم به خاطر این موضوع خیلی خووووووووووووبع...![]() الان برعکس شده شب ها دیر میخوابن ساعت دوازده یا یک شب و صبح ها دیر بیدار میشن و تا ساعت نه و ده صبح خوابن !!!!!من خیلی تلاش کردم این برنامه رو تغییر بدم ولی خیلی سخته !!!!به نظرم شب باید زود بخوابیم در عوض قبل از اذان صبح بیدار شیم و دیگه نخوابیم ولی نمیشه !!!!آخر آخرش که تونستم زود بخوابم ساعت ده شب میخوابم ولی دیگه صبح زود نمیتونم بیدار شم و بعد اذان باز میخوابم ...چند بار بعد اذان نخوابیدم تا ساعت 6 و 7 صبح که آفتاب طلوع کرد بعدش دیگه نتوستم طاقت بیارم خوابیدم تا ساعت 10!!! ![]() عصابم خورد شد !!!!چند بار هم بعد اذان اصلا نخوابیدم ولی بعد از ظهر خوابیدم تا شب!!!! ![]() عصابم خورد شد !!!نمیدونم چیکار کنم !!! مخصوصا موقعی که خوابگاه بودم چقدر بد بود![]() ![]() !!! بچه ها تا ساعت یک شب بیدار بودن یه وضعی بود با زور نماز صبح بیدار میشدم !!!منم خوابم خیلی سبکه کوچکترین سروصدا و یا نوری باشه نمیتونم بخوابم ...موندم چیکار کنم ؟؟؟؟؟ وقتی کم میخوابم خیلی گیج میشم و کل سیستم بدنم قاطی میکنه !!! چشمام میسوزه و قرمز میشه !!! دستام سرد میشه !!! زیاد عرق میکنم !!! گیج میشم و .... اینجوری:![]() ![]() نمیدونم چیکار کنم
|
|||
|
|
۷:۲۴, ۲۲/دی/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ۩۩الگوی زندگی اسلامی۩۩ | عبدالرحمن | 7 | 5,021 |
۲۵/فروردین/۹۷ ۱۲:۵۷ آخرین ارسال: عبدالرحمن |
|
| طرح های زیبای سبک زندگی اسلامی | انتصـار | 0 | 1,647 |
۲۵/مرداد/۹۴ ۱۶:۰۲ آخرین ارسال: انتصـار |
|
| خاطراتی از سبک زندگی و سلوک عملی علامه طباطبایی ره | خادم المهدی | 0 | 925 |
۲۵/آبان/۹۳ ۱۲:۰۱ آخرین ارسال: خادم المهدی |
|
| تایپیک جامع "ربا جنگ با خداست" تحلیل و بررسی نظام بانکی | I AM SHIA | 25 | 8,189 |
۱۳/مهر/۹۳ ۱۷:۳۰ آخرین ارسال: مرهم |
|
| فراخوان داستان نویسی برای ساخت فیلم سبک زندگی اسلامی | عبدالرحمن | 43 | 18,867 |
۱/مهر/۹۳ ۰:۵۸ آخرین ارسال: عبدالرحمن |
|
| مجله انگلیسی سبک زندگی اسلامی + پوستر | سیمرغ | 9 | 6,142 |
۲۶/خرداد/۹۳ ۱۷:۵۴ آخرین ارسال: Bidel.s |
|
| تاپیک جامع تفریح به سبک زندگی اسلامی | mathlover | 54 | 25,530 |
۲۰/اسفند/۹۲ ۰:۵۱ آخرین ارسال: Night moans |
|

تشکر میکنم به خاطر این موضوع خیلی خووووووووووووبع...
ساعت دوازده یا یک شب و صبح ها دیر بیدار میشن و تا ساعت نه و ده صبح خوابن
!!!!!
!!!!
...
!!!!
!!! مخصوصا موقعی که خوابگاه بودم چقدر بد بود
؟؟؟؟؟ وقتی کم میخوابم خیلی گیج میشم
و کل سیستم بدنم قاطی میکنه
!!! چشمام میسوزه و قرمز میشه
![[تصویر: sisZsDf_535.jpg]](http://media2.afsaran.ir/sisZsDf_535.jpg)