|
مباحثه سوره ناس،رهایی از شر خناس
|
|
۱۴:۱۳, ۴/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/آذر/۹۳ ۹:۱۳ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خدمت دوستان گرامی به لطف خدا با ابعاد مختلف سوره فلق کمی اشنا شدیم که البته دریای علوم قرانی بی انتهاس،اما مطالب خیلی خوبی گفته شد.از همه دوستانی که در مبحث شرکت کردن بسیار سپاسگزارم. البته تاپیک فلق همچنان باز هست و دوستان میتوننن همچنان مطالبشون رو بزارن که البته بعضی تفاسیر ادامه هم داره که از اقایان محمد هادی و حسن.س هم کمال تشکر رو دارم. سوره فلق خوب میریم سراغ سوره مبارکه ناس ان شاء الله بعد از اتمام دو سوره،ارتباط بین شون و کاربردشون رو هم در حد بضاعت مطرح میکنیم. اگه دوستان انتقاد یا پیشنهادی دارند برای بهتر شدن روند کار حتما بفرمایند. خب کاری که این هفته انجام میدیم خواندن سوره ناس در نماز های یومیه و در اوقات دیگه که بتونیم کمی با سوره انس بگیریم و در این یک هفته هر سوالی که به ذهنتون در مورد این سوره میرسه حتما بفرمایید. ![]() به مرور سوالاتی که مطرح میشه در پست اول درج میگردد. رب الناس ملک الناس اله الناس 1-چرا در ابتدا شاره به سه صفت ربوبیت مالکیت و الوهیت شده ؟ آیا ترتیب بیان آنها منظوری دارد ؟ 2-وسوسه های پنهانی اشاره بر چه چیز یا چه کسی دارد ؟(انسان/شیطان) 3-اگر شیطان است چرا در انتهای سوره مبارکه مستعاذ منه هم انسان بیان شده و هم جن؟ 4- چرا در سوره فلق از سه شر به یک پناهگاه ،پناه میبریم و در این سوره از یک شر(خناس) به سه پناهگاه؟ 5-خناس و صدور یعنی چی؟ 6-یعنی خناس فقط روی صدور تاثیر داره؟ 7- سرّ تکرار "ناس" در سوره چیست ؟ 8-اصلا چرا در این سوره «اعوذ» یک بار آمده است ، ولی ناس پنج بار تکرار شده است ؟ ! 9-آیا می شود گفت تکرار ناس اعلان حمایت ویژه ی خداوند از جنس ناس (انسانها) در برابر وسوسه هاست؟ 10-خناس در زندگی چه تاثیری داره و چگونه میشه از شرش پناه برد؟
|
|||
|
|
۱۶:۱۰, ۴/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/آذر/۹۳ ۱۶:۱۱ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
رب الناس
ملک الناس اله الناس چرا در ابتدا شاره به سه صفت ربوبیت مالکیت و الوهیت شده ؟ آیا ترتیب بیان آنها منظوری دارد ؟ وسوسه های پنهانی اشاره بر چه چیز یا چه کسی دارد ؟(انسان/شیطان) اگر شیطان است چرا در انتهای سوره مبارکه مستعاذ منه هم انسان بیان شده و هم جن؟ |
|||
|
|
۱۶:۲۱, ۴/آذر/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
چرا در سوره فلق از سه شر به یک پناهگاه ،پناه میبریم و در این سوره از یک شر(خناس) به سه پناهگاه؟
خناس و صدور یعنی چی؟ یعنی خناس فقط روی صدور تاثیر داره؟ |
|||
|
|
۲۳:۲۱, ۴/آذر/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سرّ تکرار "ناس" در سوره چیست ؟
اصلا چرا در این سوره «اعوذ» یک بار آمده است ، ولی ناس پنج بار تکرار شده است ؟ ! آیا می شود گفت تکرار ناس اعلان حمایت ویژه ی خداوند از جنس ناس (انسانها) در برابر وسوسه هاست؟ |
|||
|
|
۲:۲۷, ۸/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/آذر/۹۳ ۲:۲۹ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
به منظور به جریان انداختن تاپیک و به امید فعالیت و مشارکت بیشتر بزرگواران آیات شریفه اول تا سوم را به تفسیر المیزان علامه طباطبایی بیان می کنمبسم الله الرحمن الرحیم قل اعوذ برب الناس (1) ملک الناس (2) اله الناس (3) به نام خداوند بخشایشگر و مهربان بگو پناه میبرم به پروردگار مردم (1). فرمانروای مردم (2). معبود مردم (3).
طبع آدمی چنین است که وقتی شری به او متوجه میشود و جان او را تهدید میکند، و در خود نیروی دفع آن را نمیبیند به کسی پناهنده میشود که نیروی دفع آن را دارد، تا او وی را در رفع آن شر کفایت کند، و انسان در اینگونه موارد به یکی از سه پناه، پناهنده میشود:
1- به ربی پناه میبرد که مدبر امر او و مربی او است، و در تمامی حوائجش از کوچک و بزرگ به او رجوع میکند، در این هنگام هم که چنین شری متوجه او شده و بقای او را تهدید میکند به وی پناهنده میشود تا آن شر را دفع کرده بقایش را تضمین کند، و از میان آن سه پناهگاه، این یکی سببی است فی نفسه تام در سببیت.
2- کسی است که دارای سلطنت و قوتی کافی باشد، و حکمی نافذ داشته باشد، به طوری که هر کس از هر شری بدو پناهنده شود و او بتواند با اعمال قدرت و سلطنتش آن را دفع کند، نظیر پادشاهان (و امثال ایشان)، این سبب هم سببی است مستقل و تام در سببیت. 3- در این میان سبب سومی است و آن عبارت است از الهی که معبود واقعی باشد، چون لازمه معبودیت اله و مخصوصا اگر الهی واحد و بی شریک باشد، این است که بنده خود را برای خود خالص سازد، یعنی جز او کسی را نخواند و در هیچ یک از حوائجش جز به او مراجعه ننماید، جز آنچه او اراده میکند اراده نکند، و جز آنچه او میخواهد عمل نکند. ادامه تفسیر این سه آیه در ارسال بعد انشاءالله
|
|||
|
|
۱۰:۵۵, ۸/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/آذر/۹۳ ۱۱:۰۶ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سلام
واژگان سوره(التحقیق) ببخشید کیفیتش خوب نیست. ![]() سلام یه چند مورد بگم صدور مرحله ای میشه که درواقع فعل میخواد از انسان صادر شه.یعنی تشخیص داده خوبه،باید در فلان وقت انجام شه اما تاخیر داره و متاسفانه این تاخیر ممکنه باعث فوت عمل بشه. مثلا من میدونم نمازمو باید اول وقت بخونم.بهش میل هم دارم اما اذان میده من تو اینترنتم و میگم این پستم جواب بدم، حتما پا میشم.به هر حال زمانش که بگذره دیگه اسمش نماز اول وقت نیست. شیاطین انس و جن اینجا و در این مرحله طرف رو وسوسه میکنن. خیلی مهمه خیلی دامنگیر ماهاست طرف کار بدی قرار نیست انجام بده بلکه در انجام اون کار مهم و خیر، تاخیر حاصل میکنه. که واژه خناس هم در این حدود معنا است. حالا شاید بگیم یکم تاخیر که مشکلی نیست بالاخره اون عمل رو طرف انجام میده اما بعدا یه داستانی میارم که ببینید یکی از بزرگترین افت های اجتماع هست و چگونه میتونه حتی برگی از تاریخ رو عوض کنه و در ابعاد اجتماعیش به چی تبدیل میشه. لذا خیلی هم عجیب نبوده که خدا برای رهایی از این شر ،سه پناهگاه معرفی کرده. |
|||
|
|
۱۱:۰۵, ۱۶/آذر/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خب دوستان اولش بگم جز تفاسیری که دوستان میارن فی الباقی برداشتهای ما از سوره است و وقتی ذهن ما به سمت یه گزاره رفت نمیتونیم بگیم که خدا منظورش این بوده بلکه این برداشت ما بوده و ان شالله خدا بهمون درک و فهم بیشتری هم بده. حالا سوره ناس رو بیشتر مباحثه ای میریم جلو به نظرتون از مثالهایی که میارم با توجه به اینکه رب رو پرورش دهنده و مدبر میدونیم،ملک رو صاحب همه چیز و دارای حکم میدونیم و اله رو یعنی چیزی که هم توش عبودیته و هم تحیر با توجه به اینا بگید در هر مثال ما از کدوم پناهگاه غفلت داشتیم که دچار این مشکل شدیم؟ 1- یه رئیسی دارم که هرزگاهی کارای غیر قانونی هم انجام میده،حالا از من خواسته که پرونده فلان شخص رو امضا کنم که غیر قانونی هم هست و اگه این کارو انجام ندم اخراجم میکنه..... 2- یه استاد داریم تو دانشگاه که در حوزه جامعه شناسی همیشه ایدئولوژی غربی ها رو درس میده که با جامعه ما منافات داره،حالا نمیدونم سر امتحان حرفای خلاف اعتقادم رو بنویسم به جای حرف اشتباه استاد یا بخاطر نمره حرفای استاد رو بنویسم..... 3-وقتی میریم خونه یکی از فامیلامون،همسایه شون یه حیاط داره توش پره ماشین مدل بالا،کلا وقتی میریم اونجا تا مدت ها وامیستیم و تماشا میکنیم.اصلا هوش از سر ادم میپره،تا چند روز هم تو رویای پول و ماشینیم ..... ................................... امتحان دارم فردا اما داره فوتبال نشون میده،به خودم میگم حالا این فوتبال رو میبینم و فردا صبح زود پا میشم که درسمو بخونم..... به نظر شما چه علتی باعث شده که من کار اصلیم رو بخاطر یه کار فرعی به تاخیر بندازم و چه تغییری در سیستمم ایجاد کنم میتونم از شر این تاخیر رهایی پیدا کنم؟ |
|||
|
|
۷:۳۵, ۱۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
همه تشکر زدید ![]() سوالا سخت نیست جواب بدید
|
|||
|
|
۹:۵۵, ۱۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
چون کار فرعی لذت بخش تر یا راحتتره! یا کار اصلی م یه عذابی داره انجام دادنش که با کار فرعی و انجام دادن میتونم به تاخیر بندازمش :/
|
|||
|
|
۱۸:۵۶, ۱۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
نمی دونم شاید چون فکر می کنیم حتما زمان اتجام کاره اصلی رو پیدا می کنیم یا اینکه هنوز اونقدر توان تشخیص کار اصلی و فرعی وجود نداره براساس تمنیات نفسانیمون نسبت به عملی تصمیم می گیریم نه عقل ومنطق وبالاتر از اونها تکلیفمون
درباره اون کارمنده فک کنم صفت ملک دانشجو اله ومهمونی رب البته بین این دو تای آخر شک دارم ...همینجوری حدس زدم
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ثواب های اخروی تلاوت سوره های قرآن(همه ی سوره ها) | sarallah | 2 | 2,933 |
۲۸/اسفند/۹۲ ۲:۴۷ آخرین ارسال: pure |
|
| سوره بنی اسرائیل (اسراء) سوره ی منتظران مهدی فاطمه علیهما سلام | nasimesaba | 41 | 24,790 |
۲۷/اردیبهشت/۹۲ ۷:۳۰ آخرین ارسال: fatemeh |
|

![[تصویر: interpretation-of-chapter-nas1.jpg]](http://www.asemooni.com/img/interpretation-of-chapter-nas1.jpg)

![[تصویر: 70852938968230837678.jpg]](http://upload7.ir/imgs/2014-11/70852938968230837678.jpg)