|
آیا تورات تحریف شده یا نه؟؟؟(نقدی بر تحریف تورات)
|
|
۱۷:۱۲, ۱۵/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
چکیده: این نوشتار، مستندات قرآنی نظریه تحریف کتاب مقدس را به بحث و بررسی گرفته است. نویسنده آیات مائده / 41 و 31، بقره / 75 و 79، نساء/ 46، آل عمران / 78 را به عنوان شش مستند قرآنی نظریه تحریف کتاب مقدس می آورد.
او برداشت کسانی را که از این آیات، تحریف را نتیجه گرفته اند پس از هر آیه می آورد، سپس به نقد و بررسی آن می پردازد و در پایان به این نتیجه می رسد که این آیات دلالت بر تحریف اصطلاحی ندارد و حداکثر دلالت آن بر تحریف معنوی است، زیرا اگر دلالت بر تحریف کلی داشته باشد با آیاتی که تورات و انجیل را هدایتگر می خواند و از اهل کتاب، عمل به آنها را می طلبد و ... ناسازگار خواهد افتاد. تحریف جزئی نیز پذیرفته نیست؛ زیرا اولا در این صورت هیچ یک از آیات تورات و انجیل قابل استناد نخواهد بود و این با مجموعه ای از آیات ناسازگار است. و ثانیا تحریف جزئی با نتایج نقد تاریخی کتاب مقدس و تحلیل محتوایی آن، که حکایت از بشری بودن تورات و انجیل دارد، ناسازگار می نماید. مقدمه در اصطلاح كلیسای مسیحی، كتابها و نوشته هایی كه مقدس خوانده می شوند كتاب مقدس نام دارند.1 كتاب مقدس 1189 باب و در حدود 31000 آیه دارد. 2 اندیشمندان مسیحی، كتاب مقدس را به دو بخش تقسیم می كنند: 1. عهد قدیم Ancin Tament 2. عهد جدید Movveav Testament نوشته های عهد قدیم به سه دسته تقسیم می شوند: الف. تورات. این كتاب از پنج نوشته زیر شكل گرفته است: 1. سفر آفرینش 2. سفر خروج 3. سفر لاویان 4. سفر اعداد 5. سفر تثنیه. ب. كتوبیم، یا آثار نویسندگان یهودی در زمینه تاریخ تحولات اجتماعی و عقیدتی یهودیان پس از ارتحال موسی(علیه السلام). ج. نبوئیم، یا مجموعه كتابهای پیامبران بنی اسرائیل. عهد جدید از دو قسمت تشكیل شده است: الف) اسفار تاریخی شامل زندگی حضرت عیسی (علیه السلام) و حواریون، انجیل های متی، مرقس، لوقا، یوحنا و… ب. نوشته هایی درباره اصول عقاید و اندیشه های مسیحیت. به باور مسلمانان، انجیل كتاب آسمانی حضرت عیسی(علیه السلام) و تورات كتاب آسمانی حضرت موسی وحی الهی است. در قرآن كریم بارها از این دو كتاب یادشده است: «و قفّینا علی آثارهم بعیسی بن مریم مصدّقاً لما بین یدیه من التوراة و هدی و موعظة للمتقین» مائده/46 «و أنزل التوراة و الإنجیل من قبل هدی للناس» آل عمران/3ـ4 «و قفّینا بعیسی بن مریم و آتیناه الإنجیل» حدید/27 «و ما أنزلت التوراة و الإنجیل إلاّ من بعده» آل عمران/65 در نگاه بسیاری از تفسیرگران و قرآن پژوهان، تورات و انجیل دستخوش تحریف گشته و آنچه امروزه به عنوان تورات و اناجیل در كتاب مقدس قرار دارد تحریف یافته است. این گروه برای اثبات باور خویش به آیاتی چند استدلال می كنند؛ مهم ترین مستندات ایشان عبارتند از: مستند نخست «یا أیها الرسول لایحزنك الذین یسارعون فی الكفر من الذین قالوا آمنّا بأفواههم و لم تؤمن قلوبهم و من الذین هادوا سمّاعون للكذب سمّاعون لقوم آخرین لم یأتوك یحرّفون الكلم من بعد مواضعه یقولون إن أوتیتم هذا فخذوه و إن لم تؤتوه فاحذروا» مائده/41 ای فرستاده(خدا)! آنها كه در مسیر كفر شتاب می كنند و با زبان می گویند ایمان آوردیم و دلهای آنها ایمان نیاورده، تو را اندوهگین نسازند! و همچنین گروهی از یهودیان كه خوب به سخنان تو گوش می دهند، تا دستاویزی برای تكذیب تو بیابند. آنها جاسوسان گروه دیگری هستند كه خودشان نزد تو نیامده اند، آنها سخنان را از مفهوم اصلی اش تحریف می كنند و به یكدیگر می گویند: اگر اینكه ما می خواهیم به شما داده شد (و محمد طبق خواسته شما داوری كرد) بپذیرید و گرنه از او دوری كنید! به باور بسیاری از تفسیرنویسان جمله «یحرّفون الكلم من بعد مواضعه» ظهور در تحریف تورات از سوی برخی از یهودیان دارد. آنها رجم زانی و زانیه را كه از احكام تورات است به 40 شلاق تغییر دادند.3 نقد و بررسی تحریف در این آیه شریفه احتمالات متفاوتی را بر می تابد: احتمال نخست: مراد از تحریف، تحریف رجم به جلد است.4 احتمال دوم: مقصود تحریف سخنان پیامبر از سوی یهودیان است5 احتمال سوم: منظور پنهان داشتن صفات پیامبر است. احتمال چهارم: مراد تحریف قصاص به دیه است.6 احتمال پنجم: تحریف در این آیه، تحریف حكم «كلم» است نه خود «كلم».7 احتمال ششم: جمله «یحرّفون الكلم»، دلالت بر تحریف معنوی و «من بعد مواضعه» به تحریف لفظی اشاره دارد.8 از میان احتمالات یادشده احتمال دوم با سیاق جمله «یحرّفون الكلم من بعد مواضعه» سازگاری بیشتری دارد؛ چه اینكه سیاق آیه درباره یهودیان جاسوسی است كه برای تكذیب پیامبر به سخنان وی به دقت گوش می دهند و سپس سخنان آن حضرت را تحریف می كنند. دیگر احتمالات نیز هر چند از سوی برخی از مفسران طرح شده و یا با عنوان «قیل» آمده است، اما این احتمالات نیز بر فرض درستی ناظر به تحریف معنوی تورات است نه تحریف لفظی، چه اینكه در جلسه پرسش و پاسخی كه میان پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و ابن صوریا دانشمند برجسته یهود رخ داد، ابن صوریا وجود رجم زناكار محصن را در تورات پذیرفت،9 این پذیرش نشان می دهد برخی از یهودیان، آیات تورات را تحریف لفظی نكرده اند، بلكه با نوعی تأویل از پذیرش رجم محصن سرباز زده و شلاق زدن زناكار را توصیه و عمل می كردند. افزون بر این، نسبت دادن تحریف به گروهی از یهودیان نشان می دهد تحریف لفظی انجام نشده است و برخی از یهودیان با پذیرش حكم تورات، زناكار محصن را رجم می كردند. چنان كه در حدیثی كه در منابع تفسیری اهل سنت آمده است عبدالله بن سلام در برابر گروهی از یهود كه رجم زناكار را منكر بودند به تورات استناد كرد و با آوردن آیه رجم، وجود رجم زناكار محصن را در تورات اثبات نمود.10 مستند دوم «أفتطمعون أن یؤمنوا لكم و قد كان فریق منهم یسمعون كلام الله ثم یحرّفونه من بعد ماعقلوه و هم یعلمون» بقره/75 آیا انتظار دارید به آیین شما ایمان آورند، با اینكه عده ای از آنان، سخنان خدا را می شنیدند و پس از فهمیدن، آن را تحریف می كردند، در حالی كه علم و اطلاع داشتند. در نگاه برخی از مفسران، جمله «ثم یحرّفونه من بعد ما عقلوه» نشان از تحریف تورات دارد.11 نقد و بررسی هر چند آیه یادشده احتمالات گوناگونی را برمی تابد، اما چند احتمالی كه با اسناد تاریخی و اسباب نزول و ظاهر آیه سازگارتر است بدین قرار است. الف. آنچه تحریف شده تورات است و تحریف گران، یهودیان عصر پیامبرند، و تحریف به گونه لفظی مراد است. 12 ب. تحریف شده تورات، و تحریف گران، یهودیان عصر پیامبر، و تحریف به شكل معنوی است. ج. محرَّف، كلام خدا با موسی در طور، تحریف گران، هفتاد برگزیده موسی، و تحریف، لفظی است.13 د. محرَّف، كلام خدا با موسی در طور، تحریف گران، هفتاد برگزیده موسی، و تحریف معنوی است.14 از میان احتمالات یاد شده، تنها احتمال نخست، تحریف اصطلاحی را نتیجه می دهد؛ در صورتی كه این احتمال و احتمال دوم، افزون بر ناسازگاری با نشانه ها و شواهدی كه در تفاسیر آمده است با واژگان آیه نیز ناهمخوان است، چرا كه آمدن واژه «یسمعون» نشان می دهد آنچه تحریف شده تورات مكتوب نبوده است. مستند سوم «فویل للذین یكتبون الكتاب بأیدیهم ثمّ یقولون هذا من عندالله لیشتروا به ثمناً قلیلاً فویل لهم ممّا كتبت أیدیهم و ویل لهم ممّا یكسبون» بقره/79 پس وای بر آنها كه نوشته ای با دست خود می نویسند، سپس می گویند: «این از طرف خداست» تا آن را به بهای كمی بفروشند. پس وای بر آنچه با دست خود نوشتند و وای بر آنان از آنچه از این راه به دست می آورند. گروهی از تفسیرنویسان با بهره وری از آیه یادشده تحریف تورات را نتیجه گرفته اند، در نگاه ایشان جمله «یكتبون الكتاب بأیدیهم ثمّ یقولون هذا من عندالله» حكایت از تحریف تورات از سوی یهودیان دارد.15 نقد و بررسی در آیه یاد شده احتمالات گوناگونی در خور طرح است: 1. آیه دلالت بر تحریف تورات دارد. گروهی از یهودیان با تحریف صفات و ویژگیهایی كه برای پیامبر در تورات آمده است یا با تحریف احكام تورات، آن را دچار تحریف ساخته اند؛ این احتمال دو شكل از تحریف را در خود دارد: تحریف لفظی و تحریف معنوی. 2. تفسیرگران و تأویل نویسان تورات با تفسیر خودخواهانه خویش از انتقال پیامهای تورات سرباز می زنند و خواسته ها و دلبستگی های شخصی را به عنوان تفسیر تورات عرضه می كنند. 3. گروهی از نویسندگان یهود، دست نوشته های خود را برگرفته از تورات معرفی می كنند و تصور مردم نیز از این كتابها كه در شمار كتابهای دینی قرار می گیرد آن است كه بر اساس تورات شكل یافته است. 4. مراد یكی از كاتبان پیامبر است كه آنچه را پیامبر املا می كرد تغییر می داد. بسیاری از تفسیرگران قرآن، از میان احتمالات یاد شده تنها احتمال سوم را می پذیرند و آن را سازگار با واژگان و ساختار آیه معرفی می كنند. برای نمونه فخررازی می گوید: «قلم زدن در راستای گمراه ساختن دیگران ناپسندا به شمار می آید.»16 رشید رضا نیز می نویسد: «وای و نابودی بزرگ بر دانشمندانی كه كتاب می نویسند و نظریات و باورهای خویش را دركتاب می آورند، مردم را به پذیرش آن كتب فرا می خوانند، آثار خویش را سخن خدا معرفی می كنند و مردم را بی نیاز از كتاب خدا می خوانند….17 مستند چهارم «من الذین هادوا یحرّفون الكلم عن مواضعه و یقولون سمعنا و عصینا و اسمع غیرمسمع و راعنا لیاً بألسنتهم و طعنا فی الدین» نساء/46 بعضی از یهود، سخنان را از جای خود، تحریف می كنند و (به جای اینكه بگویند: شنیدیم و اطاعت كردیم) می گویند: شنیدیم و مخالفت كردیم! و (نیز می گویند بشنو! كه هرگز نشنوی! (از روی تمسخر می گویند: )راعنا [= ما را تحمیق كن] تا با زبان خود حقایق را بگردانند و در آیین خدا طعنه زنند.نقد و بررسی برای این آیه شریفه تفاسیر متفاوتی عرضه شده است: 1. برخی جمله «یحرفون الكلم عن مواضعه» را نشانگر تحریف لفظی تورات می دانند.18 2. گروهی از آیه شریفه تحریف معنوی را نتیجه گرفته اند؛ به باور ایشان تأویلات نادرست آیات و حمل آیات بر غیر معنای حقیقی تحریف است و برخی از یهودیان تحریف گر آیات تورات هستند.19 3. مراد از «كلم» سخنان پیامبر است؛ عده ای با شنیدن فرموده های آن حضرت به تحریف آن می پردازند. 4. بر این احتمالات می توان احتمال دیگری افزود و آن اینكه جمله «و یقولون سمعنا و عصینا»20 همان تحریفی است كه برخی از یهود انجام دادند.21 از احتمالات یاد شده تنها احتمال نخست دلالت بر تحریف تورات به كاستی یا افزونی دارد و از این میان احتمال چهارم با ظاهر آیه سازگاری بیشتری دارد. مستند پنجم «فبما نقضهم میثاقهم لعنّاهم و جعلنا قلوبهم قاسیة یحرّفون الكلم عن مواضعه و نسوا حظاً مما ذكّروا به و لاتزال تطّلع علی خائنة منهم إلاّ قلیلاً منهم فاعف عنهم و اصفح إنّ الله یحبّ المحسنین» مائده/13 ولی به خاطر پیمان شكنی، آنها را از رحمت خویش دور ساختیم؛ و دلهای آنان را سخت و سنگین نمودیم؛ سخنان خدا را از موردش تحریف می كنند. و بخشی از آنچه را به آنها گوشزد شده بود فراموش كردند و هر زمان خیانتی (تازه) از آنها آگاه می شود، مگر عده كمی از آنان، ولی از آنها درگذر و صرف نظر كن، كه خداوند نیكوكاران را دوست می دارد! این آیه نیز بر تحریف تورات دلالت ندارد، چه اینكه از آیه یادشده برداشتهای گوناگونی شده است: 1. برخی میثاق را ماجرای غدیر و تحریف را گرفتن حق حضرت علی(علیه السلام) می دانند.22 2. گروهی از آیه تحریف لفظی تورات را نتیجه می گیرند.23 ابن عباس بر این باور بود كه آیه به تحریف حدود تورات اشاره دارد. مقاتل نیز تحریف لفظی صفات پیامبر را نتیجه گرفته است.24 3. عده ای از تفسیرگران، تحریف معنوی را مدلول آیه می دانند؛ برای نمونه زجاج، تحریف در آیه شریفه را تفسیر تورات می خواند.25 از این قراءت های متفاوت، تنها برداشت دوّم تحریف اصطلاحی را نتیجه می دهد و سایر برداشتها به تحریف تورات ارتباط ندارد و یا اگر ارتباط دارد به عنوان كاستی تورات شناخته نمی شود. مستند ششم «و إنّ منهم لفریقاً یلوون ألسنتهم بالكتاب لتحسبوه من الكتاب و ما هو من الكتاب و یقولون هو من عندالله و ما هو من عندالله و یقولون علی الله الكذب و هم یعلمون» آل عمران/78 در میان آنها كسانی هستند كه به هنگام تلاوت كتاب(خدا) زبان خود را چنان می گردانند كه گمان می كنید آنچه را می خوانند ازكتاب (خدا) است. در حالی كه از كتاب (خدا) نیست (و با صراحت) می گویند: آن از طرف خداست، با اینكه از طرف خدا نیست، و به خدا دروغ می بندند در حالی كه می دانند. برخی از تفسیرگران از آیه فوق، تحریف را نتیجه گرفته اند. نقد و بررسی برداشتهای گوناگونی می توان از آیه شریفه ارائه كرد؛ از جمله: ـ آیه شریفه درباره دست نوشته های یهودیان است؛ آنان آثار خویش را به گونه ای قراءت می كنند كه مخاطبان تصور می كنند آنچه را می خوانند از كتاب (خدا) است در حالی كه از كتاب خدا نیست. ـ آیه بیانگر تحریف لفظی تورات است.26 ـ آیه نشانگر تحریف معنوی تورات است؛ برخی از یهودیان برداشت های نادرست خویش را به عنوان تفسیر آیات برای مردم می خواندند و به گونه ای عمل می كردند كه مخاطبان تصور می كردند سخنان ایشان برگرفته از تورات است.27 از میان احتمالات یادشده احتمال نخست با ظاهر آیه سازگاری بیشتری دارد و با آیه «فویل للذین یكتبون الكتاب بأیدیهم ثم یقولون هذا من عندالله» همخوان است. مجموعه آیاتی كه مستند نظریه تحریف تورات و انجیل قرار گرفته است، تحریف را نتیجه نمی دهد، و حداكثر دلالت بر تحریف معنوی دارد، و تحریف معنوی بر خلاف تحریف لفظی از كاستی ها و نقایص تورات و انجیل به شمار نمی آید. افزون بر این اگر آیات یادشده دلالت بر تحریف اصطلاحی داشته باشد، این تحریف، یا تحریف كلی تورات و انجیل است، یا تحریف جزئی؛ چنان كه برخی تفسیر گران باور دارند. تحریف كلی با آیات زیر ناسازگار می نماید؛ چه اینكه این آیات، كه تورات و انجیل را هدایتگر معرفی می كند، اهل كتاب را بر عمل به فرمانها و احكام تورات و انجیل فرامی خواند، پیامر و قرآن را تصدیق گر تورات و انجیل می خواند، انجیل را مصدق تورات می نامد و از مسلمانان ایمان به تمامی كتابهای آسمانی را خواستار است، نشان می دهد كه تورات و انجیل دچار تحریف كلی نشده اند. «قل فأتوا بالتوراة فاتلوها إن كنتم صادقین» آل عمران/93 اگر راست می گویند تورات را بیاورید و بخوانید. «و كیف یحكّمونك و عندهم التوراة فیها حكم الله» مائده/43 چگونه تو را به داوری می طلبند؟! در حالی كه تورات نزد ایشان است و در آن حكم خداست. «إنّا أنزلنا التوراة فیها هدی و نور یحكم بها النبیون الذین أسلموا للذین هادوا و الربانیون و الأحبار بما استحفظوا من كتاب الله و كانوا علیه شهداء» مائده/44 ما تورات را نازل كردیم در حالی كه در آن هدایت و نور بود و پیامبران كه در برابر فرمان خدا تسلیم بودند با آن برای یهود حكم می كردند و علمای ربانی و دانشمندان به این كتاب كه به آنها سپرده شده و بر آن گواه بودند داوری می نمودند. «و قفّینا علی آثارهم بعیسی بن مریم مصدّقاً لما بین یدیه من التوراة و آتیناه الإنجیل فیه هدی و نور و مصدقاً لما بین یدیه من التوراة و هدی و موعظة للمتقین» مائده/46 و به دنبال آنها عیسی بن مریم را فرستادیم در حالی كه كتاب تورات را كه پیش از او فرستاده شده بود تصدیق داشت؛ و انجیل را به او دادیم كه در آن هدایت و نور بود، و تورات را كه قبل از آن بود تصدیق می كرد، و هدایت و موعظه ای برای پرهیزگاران بود. «و لو أنّهم أقاموا التوراة و الإنجیل و ما أنزل إلیهم من ربّهم لأكلوا من فوقهم و من تحت أرجلهم منهم أمّة مقتصدة و كثیر منهم ساء ما یعملون» مائده/66 و اگر آنان تورات و انجیل و آنچه را از سوی پروردگارشان بر آنها نازل شده بر پا دارند از آسمان و زمین روزی خواهند خورد، جمعی از آنها معتدل و میانه رو هستند، ولی بیشترشان اعمال بدی انجام می دهند. بنابراین اگر تفسیر گران و قرآن پژوهان تحریف كلی تورات و انجیل را باور دارند و در مستندسازی باور خویش از آیات سود می جویند ناگزیر از زدودن ناسازگاری بین مستندات قرآنی خویش با آیات یادشده هستند، ایشان یا ناگزیر از چشم پوشی از باور خویش هستند و باید از مستندات قرآنی خود نتیجه دیگری بگیرند و یا باید این آیات را به گونه ای فهم و تفسیر كنند كه با تحریف كلی ناسازگار ننماید. تحریف جزئی تورات و انجیل نیز خالی از اشكال نیست و تفسیرگرانی كه این نظریه را باور دارند ـ و از آیاتی سود می برند ـ در برابر پرسشهای زیر قرار می گیرند: یك: اگر آیاتی از تورات و انجیل تحریف شده پس فراخوان اهل كتاب به اطاعت پذیری از آیات تورات و انجیل چگونه است؟ چه اینكه بر اساس نظریه تحریف جزئی هر آیه ای از آیات تورات و انجیل احتمال دارد از آیه های تحریف شده باشد، بنابراین چگونه بایستی میان مستندات قرآنی نظریه تحریف جزئی با برخی از آیات قرآن كه اهل كتاب را به تسلیم و عمل به آیات تورات و انجیل فرا می خواند سازگاری ایجاد كرد. دو: چگونه آیات قرآن، آیاتی از تورات و انجیل را تحریف شده می خواند، در صورتی كه نقد تاریخی كتاب مقدس و تحلیل محتوایی آیات تورات و انجیل، بشری بودن این متون و تألیف آنها ده ها یا صدها سال پس از وفات موسی(علیه السلام) و عروج عیسی(علیه السلام) را نتیجه می دهد؟ بر اساس یافته های جدید اندیشمندان مسیحی و یهودی، تمامی تورات و انجیل تحریف یافته است؛ اما نظریه تحریف جزئی تنها حكایت از تحریف آیاتی از تورات و انجیل دارد. بنابراین، نظریه تحریف جزئی افزون بر ناسازگاری با تعدادی از آیات قرآن، با یافته های جدید دانشمندان غربی نیز ناسازگار می نماید. در نتیجه طرفداران تحریف جزئی تورات و انجیل ناگزیر از پذیرش یكی ازگزینه های زیر هستند: الف. آیات تحریف، تحریف كلی تورات و انجیل را نتیجه می دهد؛ نه تحریف آیاتی از آنها را. ب. آیات تحریف، نشانگر تحریف معنوی تورات و انجیل است. ج. آیات قرآن نه نشان از تحریف كلی آیات دارد و نه حكایت از تحریف جزئی. د. مراد از تورات و انجیل در آیات قرآن همان اسفار پنج گانه و اناجیل اربعه است، و ویژگیها و صفاتی كه برای تورات و انجیل آمده است ناظر به همان دست نوشته های عزیر و حواریون عیسی(علیه السلام) و یا دیگران است، نه آن كه بر موسی و عیسی(علیه السلام) كتابهایی فرود آمده باشد به نام تورات و انجیل. هـ. در عصر پیامبر، نسخه هایی از تورات و انجیل اصلی وجود داشت، اما بسیاری ازنسخه های آن زمان تحریف یافته بود. و. آنچه اندیشمندان غربی ادعا می كنند نادرست است و اسفار پنج گانه و اناجیل اربعه وحی الهی هستند. |
|||
|
|
۱:۲۷, ۱/تیر/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
]چرا کسی جواب منو نداد؟؟؟
من یه شبهه واسم پیش اومده. مگه ما نمیگیم تورات تحریف شده پس قران چرا این ایات رو در خودش اورده؟؟/ «قل فأتوا بالتوراة فاتلوها إن كنتم صادقین» آل عمران/93 اگر راست می گویند تورات را بیاورید و بخوانید. «و كیف یحكّمونك و عندهم التوراة فیها حكم الله» مائده/43 چگونه تو را به داوری می طلبند؟! در حالی كه تورات نزد ایشان است و در آن حكم خداست. «إنّا أنزلنا التوراة فیها هدی و نور یحكم بها النبیون الذین أسلموا للذین هادوا و الربانیون و الأحبار بما استحفظوا من كتاب الله و كانوا علیه شهداء» مائده/44 ما تورات را نازل كردیم در حالی كه در آن هدایت و نور بود و پیامبران كه در برابر فرمان خدا تسلیم بودند با آن برای یهود حكم می كردند و علمای ربانی و دانشمندان به این كتاب كه به آنها سپرده شده و بر آن گواه بودند داوری می نمودند. «و قفّینا علی آثارهم بعیسی بن مریم مصدّقاً لما بین یدیه من التوراة و آتیناه الإنجیل فیه هدی و نور و مصدقاً لما بین یدیه من التوراة و هدی و موعظة للمتقین» مائده/46 و به دنبال آنها عیسی بن مریم را فرستادیم در حالی كه كتاب تورات را كه پیش از او فرستاده شده بود تصدیق داشت؛ و انجیل را به او دادیم كه در آن هدایت و نور بود، و تورات را كه قبل از آن بود تصدیق می كرد، و هدایت و موعظه ای برای پرهیزگاران بود. «و لو أنّهم أقاموا التوراة و الإنجیل و ما أنزل إلیهم من ربّهم لأكلوا من فوقهم و من تحت أرجلهم منهم أمّة مقتصدة و كثیر منهم ساء ما یعملون» مائده/66 و اگر آنان تورات و انجیل و آنچه را از سوی پروردگارشان بر آنها نازل شده بر پا دارند از آسمان و زمین روزی خواهند خورد، جمعی از آنها معتدل و میانه رو هستند، ولی بیشترشان اعمال بدی انجام می دهند. |
|||
|
۳:۴۷, ۱/تیر/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
دوست گرامی این واژه رو سرچ کن ((بحر المیت)) اطلاعات مفیدی به شما میده . اگر باز هم سوالی بود بفرمایید تا با هم بررسی کنیم .
موفق باشی |
|||
|
|
۱۰:۱۷, ۱/تیر/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۱/تیر/۹۰ ۱:۲۷)ghadimi2 نوشته است: ]چرا کسی جواب منو نداد؟؟؟ سلام دوست عزیز اگه دوست داری اطلاعات کاملی درباره یهودیت بدست بیاری یه سر به این لینک بزن و سخرانی ها رو دانلود کن یهودیت دکتر تویسرکانی مطمئن باش اگه واقعا طالب باشی خیلی بهت کمک می کنه در ضمن چیزهای بدرد بخور دیگه ای هم هست اگه سوالی داشتی در خدمتیم |
|||
|
|
۱۲:۱۵, ۱/تیر/۹۰
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام عزیز
هیچ وقت با یک آیه میتوان چیزی را استدلال کرد آیات به همدیگر پیوسته هستند . بله درست است که تحریف شده ولی اصل تورات فرستاده خدا و نور بود و حال هم اگر ببینی قسمت های تحریف نشده ای دارد که امامان از آن استفاده و به بحث با علمای یهود مینشستند و استنبات میکردند که قرآن و اسلام کامل ترین است ... |
|||
|
|
۱۵:۳۸, ۱/تیر/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۱/تیر/۹۰ ۱۲:۱۵)K-1 نوشته است: سلام عزیز عزیزم من منظورمو از بیان ایت ایات گفتم. مگه میشه که ما فکر کنیم تورات تحریف شده ولی یه جاهاییش قابل اعتماده؟؟؟به نظرت این حرف درسته؟؟وقتی این حرفو قبول کردیم که تورات تحریف شده پس هر کدوم از ایاتش ممکنه که همون مورد تحریف شده باشه.اینجوری که نمیشه استدلال کرد بعضی جاهاش تحریف نشده و مشخصه که تحریف نشده.من این نظریه رو قبول ندارم. |
|||
|
۱۵:۴۶, ۱/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/تیر/۹۰ ۱۷:۱۴ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
دوست گرامی این وبلاگ را بخوانید جواب سوالهایتان را خواهید گرفت
دوست عزیز قرآن در هیچ جا کلمه تحریف را در مورد تورات و از آن بالاتر در مورد انجیل به کار نبرده است، که حالا بخواهید بگویید تحریف کاهی مورد تأیید است و گاهی نیست، ولی قرآن کلیت تورات را تإیید کرده است و گاهی بخشهایی از آن را رد فرموده است، خب این به چه معناست؟ 1.قرآن تورات را کتابی از سوی خدا میداند. 2.قرآن بخشهایی از تورات را رد میکند(مانند بقره:102 که آشکارا ادعای باب 11 از اول پادشاهان تورات، را رد میکند) نتیجه: قرآن کلیت تورات را قبول دارد ولی بخشهایی از این کتاب سخن خدا نیستند، پس تحریف در کار است. تحریف بر اساس آیات قرآن نتیجه گرفته میشود. از سوی دیگر بر اساس متن خود تورات نیز دلایل فراوانی در دست هست که این کتاب تحریف شده است، که در همان وبلاگ میتوانید مشاهده کنید |
|||
|
|
۶:۱۴, ۳/تیر/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
با سلام، پیش از شروع بحث، باید توضیحی پیرامون تحریف لفظی و معنوی بدهیم.
تحریف کردن در اصل به معنای کج و مایل کردن یک چیز است و وقتی ما میگوییم کسی سخنی را تحریف کرد یعنی سخن را منحرف کرد و این انحراف میتواند لفظی یا معنوی باشد: تحریف لفظی: تحریفی است که با کم و زیاد کردن کلمات در یک سخن صورت میگیرد. مثلاً اگر فردی میگوید: «خدایی نیست، مگر خدای یگانه» و شخصی سخن وی را اینگونه نقل کند:«خدایی نیست» این نقل قول، تحریف لفظی سخن آن فرد است، همچنین اگر سخنی به عبارت فوق اضافه میشد نیز تحریف لفظی بود. تحریف معنوی: تحریفی است که در مقام تفسیر و معنی کردن صورت میگیرد. مثلاً اگر فردی میگوید:«تو خواهی مرد» و شخصی ادعا کند که این فرد با این سخن تهدید به قتل کرده است، یک تحریف معنوی صورت داده است. حال برویم سراغ شبهۀ مسیحیان و یهودیان. مسیحیان و یهودیان نظر به اینکه میبینند که قرآن تورات را تحریف شده میداند سعی میکنند، اینگونه القا کنند که منظور قرآن تحریف معنوی است و نه تحریف لفظی تا به این ترتیب کتابشان را همان کتابی که بر حضرت موسی نازل شده است، معرفی کنند: شبهه1: دانشمندان مسلمان آغاز اسلام، تنها تحریف معنوی را در متون آسمانی مسیحیان و یهودیان قبول داشتند. پاسخ: 1.نظر دانشمندان مسلمان آغاز اسلام، نظر به عدم دسترسی آنان به متن کتاب مقدس، نمیتواند قابل اعتماد باشد. در آن زمان اهل کتاب، کتاب مقدس را در اختیار عموم نمیگذاشتند تا دانشمندان اسلامی درک صحیحی از آنچه در تورات هست داشته باشند. آنان مجبور بودند که مصادره به مطلوب نکنند و بدون داشتن دلیل کافی ادعای تحریف لفظی در تورات را مطرح ننمایند. اما از قرن شانزدهم به بعد کتاب مقدس توسط فرقۀ منحرف پروتستان در بین ملل نشر یافت و مردمان جهان و غیریهودیان و غیرمسیحیان نیز توانستند تورات را بخوانند و تازه فهمیدند که در این کتاب چه خبر است. من نمیدانم اشارۀ شبهه افکن، به اینکه دانشمندان اوایل اسلام، تورات را تحریف شده معنوی میدانستند و دانشمندان معاصر آن را تحریف شده لفظی-معنوی میدانند، چیست؟ اولاً عرض شد که دانشمندان مسلمان تا قرن شانزدهم به کتاب مقدس دسترسی نداشتند، ثانیاً اگر منظور این است که ما با تعصباتمان داریم تورات را تحریف شده به صورت لفظی میدانیم، دانشمندان صدر اسلام هم، تعصب ما را داشتند. از این گذشته ما تعصبی نداریم و دلایل کافی برای تحریف لفظی تورات داریم. چگونه این تورات تألیف حضرت موسی(علیه السلام) است، در حالی که حوادث بعد از مرگ آن حضرت را ذکر میکند؟ 2.ما با بررسی کتاب مقدس هم به تحریف معنوی بر میخوریم و هم به تحریف لفظی. وجود سخنان خرافی در داستانهای تورات که دهها ضعف و عیب و ایراد را به خدا و پیامبران نسبت میدهد، وجود سخنانی از تورات که از بعد از مرگ حضرت موسی سخن میگویند، تناقضات فراوان تورات و... نشانگر وجود تحریف لفظی است. اما در مورد تحریف معنوی موارد زیادی وجود دارد که ما از آنجایی که قصدمان نشان دادن تحریف لفظی است بدانها کاری نداریم ولی به عنوان یک مثال تحقیقات نشان میدهد که ترجمۀ صحیح برای عبارتی که به صورت "پسر خدا" در تورات(خروج22:4) و سایر بخشهای کتاب مقدس دیده میشود، "بنده و خدمتگذار خدا" است. 3.همانطور که گفتیم برداشت کردن به اینکه قرآن فقط تحریف معنوی را میگوید، چنانکه دانشمندان اسلامی در قرنهای اول اسلامی فکر میکردند، زمانی بود که ما هنوز کتاب مقدس را ندیده بودیم ولی از زمان طلوع پروتستانیسم که کتاب مقدس در بین مسلمین هم نشر یافت میتوان تشخیص داد که این کتاب، به لحاظ لفظی هم، توسط قرآن زیر سؤال رفته است که در پایین شرح کاملی بر این ادعایم میاورم، ولی در همینجا بد نمیدانم که عرض کنم که از دید یهودیان و مسیحیان حضرت سلیمان به پرستش بتان پرداخت و از خدا دور شد(اول پادشاهان، باب 11) ولی قرآن در سورۀ بقره در آیۀ 102 این ادعای این افراد را رد میکند، که خب رد این ادعا بدون شک منجر به این میشود که بپذیریم که قرآن بخشی از سخنان کتاب مقدس را رد کرده است که خب این نشانگر وجود تحریف لفظی است، زیرا بر ترجمۀ آنان ایرادی نگرفته بلکه بر متن صریح کتاب مقدس ایراد گرفته است. پس همین یک آیه برای اثبات تحریف لفظی در کتاب مقدس از دیدگاه قرآن، کافی است. 4. درست است که گروهی از دانشمندان مسلمان به عدم تحریف لفظی نظر میدهند ولی دانشمندان مسلمانی که متخصص ادیان هستند، دلایل کافی برای تحریف تورات میاورند. بهتر است به جای بررسی نظر افرادی که تخصصشان در مورد ادیان نیست، نظر افرادی را بنگریم که تخصصشان، نقد ادیان است. شبهه2: اگر تحریف تورات و کتاب مقدس لفظی است، قرآن چگونه در مائده:66، قصص:49، بقره:41، یوسف:111 و بقره:101، آنچه در دست یهودیان است را تأیید میکند؟ پاسخ: این برداشت، نمونۀ بارز مغالطۀ "نقل قول ناقص" است. در همین آیات بالا در آیۀ 101 سورۀ بقره قرآن، آنچه در دست یهودیان و مسیحیان هست را تأیید میکند ولی فوراً در آیۀ بعد یکی از ادعاهای کتاب مقدس را رد میکند(ادعای کفر سلیمان را) پس باید کمی دقیقتر به مسئله نگاه کرد. همانطور که تفاسیر نیز اشاره دارند منظور این آیات کلیت کتاب مقدس است، وگرنه چنانکه در خود قرآن دیده میشود بارها و بارها آنچه در کتاب مقدس هست زیر سؤال میرود. پس منظور از آیات فوق، فقط تأیید کلی آسمانی بودن اصل آن چیزی است که در دست یهود و مسیحان است، و نه تمام محتوای کتاب که محتوای کتابشان را قرآن بارها زیر سؤال میبرد. آیه 72 مائده خدا نامیدن حضرت مسیح را کفر میخواند که در نتیجه انجیل یوحنا و نامه های پولس را زیر سؤال میبرد و از آن بالاتر در آیات 156 تا 159 از سورۀ نساء، با انکار تصلیب حضرت مسیح، کل عهد جدید یا انجیل را نیز زیر سؤال میبرد... پس قرآن فقط تصدیقگر اعتقاد کتاب مقدس به خدا و بعثت پیامبران و عقاید صحیح آن است. شبهه3: حتی در کتاب کافی به نقل از امام باقر داریم: «حروف و الفاظ كتاب را به خوبى برپا مى داشتند، اما حدود و محتواى آن را تحريف مىكردند. لذا، آن را روايت مى كردند، ولى مراعات نمىكردند.» )كافى، ج۸، ص ۵۳، حديث16) پاسخ: کتاب کافی مدتها بعد از امام باقر و حتی سالها بعد از به غیبت کبری رفتن حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) نوشته شده است، پس مرحوم شیخ کلینی،نویسندۀ کافی، خودش این سخن را از هیچ معصومی نشنیده است و به واسطۀ افرادی آنرا شنیده است که خب ممکن است در نقل خبر دچار خطای عمدی یا سهوی شده باشند. کتاب کافی هر چند کتاب معتبری است ولی از احادیث جعلی در امان نمانده است و بودند کسانی که به ظاهر مسلمان شده بودند و در باطن بر دین پیشینشان بودند و میخواستند با ساختن احادیث جعلی کتاب مقدسشان را تأییدشده از سوی ائمه جا بزنند. بر همین اساس باید ابتدا حدیث را بررسی رجالی کرد ولی از آنجا که با دلیل مناسبتر غیرمعتبر بودنش آشکار میشود،نیازی به این امر نیست: یکی از بهترین راههای شناخت جعلی بودن حدیث، تناقض آن با قرآن است، زیرا قرآن معتبرترین سند بین مسلمین و وحی الهی و مصون از تحریف است. این حدیث با قرآن در تناقض است زیرا قرآن به خوبی نشان میدهد که کتاب مقدس تحریف لفظی شده است، پس حدیث غیرمعتبر است. شبهه4: در احادیث اسلامی به صورت متواتر داریم که گروهی از یهودیان نزدِ رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آمدند و او را به قف دعوت نمودند. پس، او آنان را در مدرسهشان ملاقات نمود. آنها گفتند: «ای ابوالقاسم! یکی از مردان ما با زنی زنا کرده است. تو دراینباره حکم کن.» آنها برای رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بالشی آوردند که بر آن نشست و گفت: «تورات را بیاورید.» برایش آوردند. پس، او بالش را از زیر خودش برداشت و تورات را بر آن قرار داد، و گفت: «من به تو و کسی که تو را نازل نمود، باور دارم.» او سپس گفت: «یکی از درسآموختگان خود را بیاورید.» مردِ جوانی آورده شد [و حکم سنگسار را قرائت نمود...[ (سنن ابو داوود، کتابِ ۳۸، شمارهی ۴۳۴۴( پاسخ: این روایت در تمام اسناد، به همین شکل نیامده است. این بخش از روایت که پیامبر تورات را از زیر بالش برداشت و گفت من به تو و کسی که تو را نازل کرده ایمان دارم، فقط در برخی اسناد روایی آمده است و متواتر نیست ولی کلیت روایت صحیح است. اینکه پیامبر در مورد تورات چنین حرفی زده باشد در هیچیک از اسناد شیعی دیده نشده است و در برخی اسناد اهل سنت نیز دیده نمیشود. حتی اگر همین سخن که در معدود اسناد اهل سنت آمده است، درست باشد نیز نظر به اینکه قرآن تورات را دارای تحریف لفظی میداند، باید به مفهوم این باشد که پیامبر فقط به اصول و عقاید تورات یعنی توحید و بعثت پیامبران، اظهار ایمان فرموده است. قرآن بر تحریف لفظی کتاب مقدس، صراحت کامل دارد قرآن بر تحریف لفظی کتاب مقدس بارها صراحت داشته است، که به بررسی این مهم میپردازیم: الف)داستانهای قرآن: قرآن در داستانهای خود بارها و بارها متنهای کتاب مقدس را رد میکند. در داستان آدم و حوا، برعکس تورات که ابتدا زن از میوه ممنوعه میخورد و بعد به آدم هم میدهد؛ قرآن میفرماید که هر دو توسط شیطان گمراه شده و از آن میوه خوردند. در همین داستان برعکس تورات که خدا دروغ میگوید، خداوند راستگو است و این شیطان است که دروغ میگوید. در داستان حضرت ابراهیم، قرآن برعکس تورات که از قربانی شدن اسحاق سخن میگوید، از قربانی شدن اسماعیل سخن میگوید. در قرآن ادعای کتاب مقدس مبنی بر کفر حضرت سلیمان را نیز با صراحت کامل رد میکند. در داستان حضرت موسی، در قرآن حضرت هارون(علیه السلام) مخالف ساختن گوسالۀ سامری است، ولی در تورات گفته میشود که هارون خودش این گوساله را ساخت! در کتاب مقدس از مصلوب شدن حضرت مسیح سخن گفته میشود ولی قرآن این ادعا را در آیات 156 تا 159 از سورۀ نساء و جاهای دیگر رد میکند و دهها مثال دیگر. ب)رد برخی ادعاهای کتاب مقدس: قرآن برعکس کتاب مقدس که از برتری قوم و نژاد یهود سخن میگوید، میفرماید که بهترین مردم نزد خدا پرهیزگارترین آنهاست. برعکس کتاب مقدس که در آن خدا از دانستن بشر میترسد، خدا بشر را به تدبر و تفکر تشویق میکند. قرآن اعتقاد به خدا بودن حضرت مسیح را که در عهد جدید مسیحیان، آمده است و جزئی از کتاب مقدس است را نیز کفر مینامد و ... ج) بیان نوشتن کتاب مقدس به دستهای خود: قرآن در آیۀ 79 به اینکه گروهی کتاب مقدس را با دستان خود مینویسند(و سخن خود را به اسم خدا قالب میکنند) اشاره دارد. بدون شک نوشتن کتاب مقدس با دستان خود، نشانگر تحریف افظی است و نه تحریف معنوی. برخی توجیهگران، میگویند اینجا منظور کسانی است که از ناآگاهی مردم استفاده میکردند و مطالبی را به دست خود مینوشتند و به اسم خدا نشر میدادند و بعد میگویند این نشانگر تحریف کتاب مقدس نیست!!!!! این دوستان باید از خود بپرسند که این افراد ادعا میکردند که آنچه مینویسند در کجا نوشته شده است؟ بدون شک آنرا به کتاب مقدس نسبت میدادند و اهل کتاب هم میپذیرفتند؛ بدون شک این به مفهوم تحریف است. مگر برای تحریف کردن یک کتاب، همین کار کافی نیست؟ پس میبینید که از دید قرآن خیلی از سخنانی که در کتاب مقدس هست، به صورت مستقیم توسط قرآن رد میشود که در نتیجه مشخص میشود که این سخنان را تحریفات وارد بر کتاب مقدس میداند. در بیشتر این مباحث بحث تفسیری و معنایی در کار نیست و نص صریح کتاب مقدس بر مسائلی حکم میدهد که از دید قرآن رد شده است. منبع |
|||
|
|
۱۵:۰۶, ۵/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
سلام باید به عرض برسونم که تورات و انجیل ابدا تحریف نشده حتی سر سوزنی. با قاطعیت هم دارم میگم. دلایلش را هم اگر وقت کردم خواهم گفت
|
|||
|
۱۵:۲۶, ۵/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز در آیات فراوانی از قران کریم، به یهودیان گفته می شود آیات الهی را از مردم نپوشانید، آنها را به بهای اتدک تغییر ندهید، به خداوند آیات دروغ نسبت ندهید و از زبان یهودیان می گوید، جرا با دین با مسلمانان بحث میکنید تا حقانیت آنها آشکار شود.
این آیات نشان دهنده آنست که در زمان نزول قران علمای یهود هنوز نسخه ای از آیات حقیقی تورات را در اختیار داشته اند اما در حال تحریف آن بوده اند. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| استاد روحانی و تحریف دین! شما بچسب به همان برجام! | AMINI | 17 | 3,857 |
۳۱/خرداد/۹۶ ۱۴:۵۵ آخرین ارسال: Bidel.s |
|
| نظر رهبر انقلاب درباره تورات و انجیل اصلی | علائم ظهور | 0 | 897 |
۷/دی/۹۵ ۱۸:۴۵ آخرین ارسال: علائم ظهور |
|
| بررسی مالکیت فلسطین در تورات | ghoran | 6 | 2,949 |
۱۰/شهریور/۹۳ ۱۷:۵۶ آخرین ارسال: ghoran |
|
| تورات عبری | گمنام 313 | 1 | 1,081 |
۲۴/خرداد/۹۳ ۲۰:۲۷ آخرین ارسال: aaaaa |
|
| جدیدترین تحریف علیه شیعه +عکس | علمدار133 | 0 | 1,037 |
۲۸/خرداد/۹۲ ۱۵:۱۳ آخرین ارسال: علمدار133 |
|
| تحریف داستان حضرت لوط در کتاب مقدس!!! | navid-313 | 14 | 7,493 |
۲۳/فروردین/۹۱ ۲:۰۸ آخرین ارسال: AlMatin |
|

بشنو! كه هرگز نشنوی! (از روی تمسخر می گویند: )راعنا [= ما را تحمیق كن] تا با زبان خود حقایق را بگردانند و در آیین خدا طعنه زنند.