کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا روح میتواند......؟؟؟؟؟
۱۰:۰۳, ۴/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام.

سوال من اینه که آیا روح پس از مرگ میتواند اراده بر بدی داشته باشد؟؟؟

آیا میتونه مثل انسانهای زنده افکار بد یا خطرناک داشته باشه؟؟

و آیا میتونه تاثیر بذاره در دنیای مادی؟؟

[تصویر: geist52.gif]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، Eve ، قلب ، Muhammad-Ali ، saba

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۰۹, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #41
آواتار
(۵/بهمن/۹۳ ۰:۳۸)ریچارد داوکینز نوشته است:  شما مواد و شرایط لازمش رو به دانشمندان بده بعد اونها براتون درست میکنن
دمای
15 ميليون درجه سانتی گراد

فشار
فشار در هسته 200 ميليارد برابر فشار
جو زمين
نه دیگه نشد اقای دکتر این چه علمیه که انقدر نصفه نیمه اس....شما تضمین می کنی نسل اینده بشر به این دما دست پیدا کنه

اصن دقت کردین این علم نمی تونه از انهدام کره زمین جلوگیری کنه داره اسباب کشی می کنه بره یه کره دیگهBig Grin
حالا به شما لوازمشم دادیم شما تضمین می فرمایید همین نظام با همین ظرافت وبا همین دقت ایجاد بشه؟
فعلا که نتونستید عینه عینه عینه مخلوقات رو با علمتون دوباره بسازید...
منم با این بحث موافقمووواقای دکتر چه فایده داره این همه واسه این علم بدویی بعد دور از جون شما خدایی نکرده فردا یه ماشین بزنه از صحنه روزگار محو شید خیر این علم به کجای زندگی شما رسیدDodgy
نگید که انققققققققدر فداکارین که فقط به فکر نسل اینده اید واصن خودتون مهم نیستین!!
راستی نگفتین مهربانی کجای مغزه دقیقا یا اگه رفتار رفتار کجا مغزه منظورم اینه ماده اش چیه بلاخره ببخشیدا داریم یاد می گیریم Huh
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Muhammad-Ali
۱۹:۰۱, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #42

(۵/بهمن/۹۳ ۱۳:۳۶)السا نوشته است:  تاحالا با خیلی ها ک خداناباور هستن صحبت کردم
حالات روحی همه شون شبیه ب هم بوده
همه شون آدم های افسرده ای هستن ک دارن روزمرگی می کنن و منتظرن تا مرگشون فرا برسه
تمام آرزو و دعاشون اینه ک شب بخوابن، صبح بیدار نشن
اکثرشون آدمایی هستن ک شبانه روز ب خودکشی فکر می کنن اما جرئت خودکشی رو ندارن
تازه خیلی هاشون میگرنی هم بودن، حالا دیگه ارتباط میگرن و سردردهای عجیبشون رو با این ماجرا نمیدونم Smile
فکر می کنم دچار Sampling bias شده باشید. محیطی که من درش هستم تعداد زیادی آتئیست داره و من این حرفی که شما می زنید رو ندیدم. در واقع به طور میانگین اگه از سلامت روانی بالاتری نسبت به من برخوردار نباشن، کمتر نیستن.
(۵/بهمن/۹۳ ۱۳:۳۶)السا نوشته است:  شما اولین نفری هستین ک میبینم همچین افکاری رو ندارین.
ممنون میشم اگه بفرمایین وقتی شما ب مرگ و آخر این زندگی فکر می کنین، چطوری خودتون رو از شر این حس میل ب جاودانگی خلاص می کنین؟
اصلا شما اینقدر زحمت میکشید،
سعی می کنین توی زندگی پیشرفت کنین
سعی می کنین بهترین ها رو داشته باشین
آخرش ک چی؟
ب این تلاشها و سختی کشیدن هاش می ارزه ؟
فکر می کنم بحث قشنگی بشه
این موضوع رو دوست دارم Blush

ناظر عزیز، اگه صلاح میدونن این بحث رو جدا کنن، تا مستقلا بهش بپردازیم و تاپیک کوروش عزیز Heart ب بیراهه نره Smile
در مورد معنای زندگی:

یک جا هست که اهداف فرد رو مسائلی مانند این تعیین می کنن.
لذت بردن از بهشت، حوری، عسل و ...

لذت بردن از زندگی، یعنی خوبی های زندگی رو به خودمون اهدا کنیم.

لذت رساندن در زندگی، که یک مرحله بالاتر هست، یعنی اون چیزی رو که به خودمون اهدا می کنیم به دیگران هم اهدا کنیم.

باز یک مرحله بالاتر، لذت بردن از همنشینی با دوست یا یار.

در واقع فرقی نمی کنه زندگی پس از مرگ وجود داشته باشه یا نه. تا جایی که معنای زندگی لذت بردن از زندگی باشه، روش بردن حداکثر استفاده از اون چیزی هست که در اختیارمون هست. چه اون چیز اخروی باشه و چه دنیوی.

پس این یه مسئله ی جهانشمول بین هم خداناباورها و هم خداباورهاست که معنای زندگیشون رو به چه شکل تعریف بکنن. برای خداباور یه امکاناتی محیا هست و برای خداناباور امکانات دیگه ای.

نکته اول این که: من این مورد رو برای لذت مثال زدم. شما همن مورد رو می تونید برای ارزش هم در نظر بگیرید.

نکته دوم این که: همیشه مواجه شدن و پذیرفتن واقعیات راه رو برای "تصمیم" گیری مناسبتر در زندگی هموار می کنه. پس فرقی به من بگید زندگی پس از مرگ وجود داره یا نه. من به شما می گم هر کدوم که واقعی هست براساس اون زندگی کنید...!

(۵/بهمن/۹۳ ۱۳:۴۲)یاســین نوشته است:  منم خیلی دوست دارم بدونم
چون شما با خداناباور هایی که منم دیدم خیلی فرق دارید
دوستانی داشتم که اسلامو قبول نداشتن اما خدا رو قبول داشتن
اما اینکه یه نفر هیچی رو قبول نداشته باشه اصلا برام قابل درک نیست
خداناباوری که به خدا باور داشته باشه؟ من ندیدم تا حالا!
۲۰:۱۱, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #43
آواتار
ببخشید می شه بفرمایید از چه چیزایی لذت می برید؟!
اگه کسی بهتون ظلم کنه چیکار می کنید مخصوصا اگه نتونید جوابش رو بدین؟!
شما می دونید مرگ تون کی فرا می رسه؟!ممکنه الان ممکنه 100سال دیگه؟!
خب شما امروز کلی زحمت کشیدین شاید فرصت نکنید از دست رنجتون استفاده کنید...ناگهانی به دله خاک سپرده بشین قبل از اینکه به اهدافتون یعنی لذت جویی برسی اون وقت بازم انگیزه دارین کار کنید تا توی این دنیا لذت ببرید...راستیفقط به لذت خودتون فک می کنی!!!د
در ضمن هدف خداباورا از زندگی لذت جویی نیست...اینو اشتباه متوجه شدینWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، آوا
۲۰:۲۸, ۵/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/بهمن/۹۳ ۲۰:۲۹ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #44
آواتار
جمله دومم به جمله سوم ارتباط نداشت.
سه به چهار ربط داشت
Big Grin

من تا حالا ادمی ندیدم که بخاطر حوری کار خوب کنه.این تصور شما از مسلمانانه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، السا ، azade ، آوا ، حضرت عشق
۲۰:۵۱, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #45
آواتار
وَقَالُوا مَا هِيَ إِلَّا حَيَاتُنَا الدُّنْيَا نَمُوتُ وَنَحْيَا وَمَا يُهْلِكُنَا إِلَّا الدَّهْرُ وَمَا لَهُم بِذَلِكَ مِنْ عِلْمٍ إِنْ هُمْ إِلَّا يَظُنُّونَ

و کافران گفتند که زندگی ما جز همین نشأه دنیا و مرگ و حیات طبیعت نیست و جز دهر و طبیعت کسی ما را نمی‌میراند. و این سخن نه از روی علم و دلیل بلکه از روی جهل و وهم و خیال می‌گویند

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، رکن الهدی ، یاســین ، السا ، azade ، آوا ، حضرت عشق
۲۱:۰۴, ۵/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/بهمن/۹۳ ۲۱:۴۱ توسط ریچارد داوکینز.)
شماره ارسال: #46

(۵/بهمن/۹۳ ۱۴:۰۹)رکن الهدی نوشته است:  نه دیگه نشد اقای دکتر این چه علمیه که انقدر نصفه نیمه اس....شما تضمین می کنی نسل اینده بشر به این دما دست پیدا کنه

اصن دقت کردین این علم نمی تونه از انهدام کره زمین جلوگیری کنه داره اسباب کشی می کنه بره یه کره دیگهBig Grin
حالا به شما لوازمشم دادیم شما تضمین می فرمایید همین نظام با همین ظرافت وبا همین دقت ایجاد بشه؟
فعلا که نتونستید عینه عینه عینه مخلوقات رو با علمتون دوباره بسازید...
منم با این بحث موافقمووواقای دکتر چه فایده داره این همه واسه این علم بدویی بعد دور از جون شما خدایی نکرده فردا یه ماشین بزنه از صحنه روزگار محو شید خیر این علم به کجای زندگی شما رسیدDodgy
نگید که انققققققققدر فداکارین که فقط به فکر نسل اینده اید واصن خودتون مهم نیستین!!
راستی نگفتین مهربانی کجای مغزه دقیقا یا اگه رفتار رفتار کجا مغزه منظورم اینه ماده اش چیه بلاخره ببخشیدا داریم یاد می گیریم Huh

سوال اولتون از اون چالش هایی هست که درواقع منم میتونم از شما چنین سوالی کنم . مثلا برهان شر ! چرا خدا فردنابینا به دنیا میاره؟ Smile
جوابی براش نیست .
اما امروز دانشمندان زاد و ولد ستارگان رو بررسی میکنند . وقتی میلیارد ها میلیارد ها میلیارد تن ماده در کنار هم جمع شود نیروی گرانش به نیروی مغناطیسی غلبه میکنه . یعنی زیر فشار بسیار زیاد قرار میگیره . بنابر این دما افزایش پیدا میکنه . و شرایط برای بوجود امدن ستاره درست میشه . امروز نوری که تلسکوپ های بشر از ستارگان دور دست میبینند در واقع مال زمان بسیار دور هست .
فرض کنید دانشمندان تشکیل ستاره ای در فاصله 13 میلیارد سال نوری دورتر از زمین رو مشاهده کردن . پس تشکیل این ستاره در واقع برای میلیارد ها سال قبل هست .
فرایندی که شما منتظر اون هستید و از دانشمندان انتظارش را دارد در واقع میلیاردها سال زمان میبرد .
اما دانشمندان با همین علم نصف و نیمه شان توانستند فرایند های خورشید را در ابعاد کوچک و زمان اندک بازسازی کنند .
و این نشان از پیشرفت دارد
انهدام زمین هم چیز غیر ممکنی نیست . زمین هم از سمت فضا در خطر هست ( به عنوان نمونه 2 سال پیش شهاب سنگ بزرگی به روسیه اصابت کرد و خساراتی به همراه داشت )
هم از سمت درون . ذوب شدن یخها و تغییرات شرایط آب و هوایی و...
بدیهی هست که افراد دور نگر به دنبال زمینی جدید برای خود باشند .
درباره این نظام که البته در ادیان زمین رو منظم میدونن . اتفاقا در ابعاد کلی زمین و طبیعت بینظم هست .
از طرفی این زمین هم 4 میلیارد سال قدمت داره . از دانشمندان میخواهید همین الان برای شما یک زمین دیگر بیاورند؟!
البته این یکی از شبهات قرآن هست که زمین و کائنات را در 6 روز آفریده که با علم ما در تناقض اساسی است .

به هر حال
درباره مهربانی !!!
مهربانی جزء رفتار و کردار انسان طبقه بندی میشه . جای اون تو مغز معنی نداره . سوالتون اشتباه هست . شما آیا معتقد هستید که رفتار در مغز انسان جایگاه خاصی دارد ؟
یا میخواهید آن را به روح نسبت بدهید ؟
در پایان پاسخ دو سوال بالا برای من مهم هست . باید تحقیقات زیادی کنید تا پاسخ بدهید . چون اگر سوال من را نادرست جواب دهید یک خداباور آماتور محسوب میشوید! Smile
درباره مردن .
دوست عزیز
مرگ شتریست که جلوی خانه هر فردی مینشیند .
۲۱:۳۵, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #47
آواتار
(۵/بهمن/۹۳ ۲۱:۰۴)ریچارد داوکینز نوشته است:  امروز نوری که تلسکوپ های بشر از ستارگان دور دست میبینند در واقع مال زمان بسیار دور هست .
فرض منید دانشمندان تشکیل ستاره ای در فاصله 13 میلیارد سال نوری دورتر از زمین رو مشاهده کردن . پس تشکیل این ستاره در واقع برای میلیارد ها سال قبل هست .
فرایندی که شما منتظر اون هستید و از دانشمندان انتظارش را دارد در واقع میلیاردها سال زمان میبرد .

انهدام زمین هم چیز غیر ممکنی نیست . زمین هم از سمت فضا در خطر هست ( به عنوان نمونه 2 سال پیش شهاب سنگ بزرگی به روسیه اصابت کرد و خساراتی به همراه داشت )
هم از سمت درون . ذوب شدن یخها و تغییرات شرایط آب و هوایی و...
بدیهی هست که افراد دور نگر به دنبال زمینی جدید برای خود باشند .

این مواردی که نوشتید کاملا درسته .منم شنیدم.....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ریچارد داوکینز
۲۱:۴۲, ۵/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/بهمن/۹۳ ۲۱:۴۳ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #48

نقل قول:
چرا خدا فردنابینا به دنیا میاره؟
[تصویر: happy.png]

جوابی براش نیست
ای کاش وقت می گذاشتید و حداقل در همین تالار جستوجو می کردید

نقل قول:
اتفاقا در ابعاد کلی زمین و طبیعت بینظم هست .
خواهشا نظریه های منقضی و تاریخ گذشته را مطرح نکیند باور بفرمایید ما هم جند کتابی مطالعه کردیم حالا درست است به فرزانگی و دانشمندی شما نیستیم ولی در حد دوتا دوتا چهار تا سر در می آوریم .

نقل قول:البته این یکی از شبهات قرآن هست که زمین و کائنات را در 6 روز آفریده که با علم ما در تناقض اساسی است .
دکتر دانشمندانی که روی نظریه مه بانگ کار میکنند گفته اند ها
نقل قول:جهان با سرعتی بسیار بالاتر از سرعت نور شروع کرد به منبسط شدن

نقل قول:مهربانی جزء رفتار و کردار انسان طبقه بندی میشه
رفتار و کردار در کجا قرار دارند شرح علمی اش چیست ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، azade ، آوا ، حضرت عشق
۲۱:۵۵, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #49

(۵/بهمن/۹۳ ۲۱:۴۲)میم.حسین.الف نوشته است:  ای کاش وقت می گذاشتید و حداقل در همین تالار جستوجو می کردید

خواهشا نظریه های منقضی و تاریخ گذشته را مطرح نکیند باور بفرمایید ما هم جند کتابی مطالعه کردیم حالا درست است به فرزانگی و دانشمندی شما نیستیم ولی در حد دوتا دوتا چهار تا سر در می آوریم .

دکتر دانشمندانی که روی نظریه مه بانگ کار میکنند گفته اند ها

رفتار و کردار در کجا قرار دارند شرح علمی اش چیست ؟

به به جناب میم الف .
من فرصت و حوصله اینکه در این تالار جستجو کنم را ندارم . برهان شر برهانی بس عمیق و قوی هست . جواب قانع کنندهای برایش نیست .

درباره بینظمی جهان هم بنده آن را بسیار بینظم میبینم . حال شما شاید آن را منظم میبینید . هر کسی اعتقادی دارد .
اتفاقا تاریخ مصرفش بسیار بروز است . از تولید به مصرف

نقل قول:دکتر دانشمندانی که روی نظریه مه بانگ کار میکنند گفته اند ها

BasijiBasijiSurpriseSurpriseSurpriseSurprise

دوست عزیز شما علم را تحریف میکنید؟ مهبانگ چه ربطی به آفرینش در 6 روز دارد !!

نقل قول:رفتار و کردار در کجا قرار دارند شرح علمی اش چیست ؟

SmileSmile
ابتدا پاسخ سوال من را بدهید ببعد من میگویم رفتار چیست !
۲۲:۱۰, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #50
آواتار
نقل قول:یک جا هست که اهداف فرد رو مسائلی مانند این تعیین می کنن.
لذت بردن از بهشت، حوری، عسل و ...

لذت بردن از زندگی، یعنی خوبی های زندگی رو به خودمون اهدا کنیم.

خب این نشون میده ک شما برداشت درستی از اسلام ندارد
مسلمون کسیه ک ب عشق حوری های بهشتی زندگی می کنه؟!
ب عشق خوردن عسل، کارهای خوب می کنه؟!
من ک بعید می دونم Smile

مسلمون توی دنیا بهترین زندگی رو میسازه
هم برای خودش، هم برای جامعه ای ک توش هست
و همین ک سعی می کنه برای جامعه ش هم خوبی رو بسازه، باعث میشه ی جاهایی خودش رو محدود کنه

ی مثالش همون حوری هاWink
ی مسلمون از حوری های زمینی در چارچوب و قوانین خاصی لذت میبره تا جامعه ش ب فساد کشیده نشه (این فقط یدونه دلیلش بودها، خیلی ساده و بدیهی)
ی مسلمون کار میکنه ، زحمت میکشه، پول در میاره، بهترین زندگی رو میسازه برای خودش و خانواده ش .... خمس و زکاتش رو هم میده ب جامعه تا چرخه مالی در جریان باشه و ....
ی مسلمون خودش رو زیبا می کنه، ظاهرش رو آراسته می کنه و از این زیبا بودنش و آراسته بودنش لذت میبره ... یک زن زیبا، زیباییش رو در چارچوب ازش بهره میبره تا جامعه ش آشفته نشه
یک مسلمون، ی حضرت علی داره ک میگه : ناتوان ترین مردم کسی است که در دوست یابی عاجز باشد و از او ناتوان تر کسیه ک دوستی رو ک داره،از دست بده ... کسی ک تاکید کرده ب صله رحم ...و این یعنی یک مسلمون از دوستی و همنشینی لذت میبره

یک مسلمون کسیه ک در عین حال ک داره لذتش رو از دنیاش میبره، ی چیزی ب اسم «امید» براش تعریف شده
امیدی ک یک خداناباور ازش حرف میزنه، ی امید کاذبه ... چون ب چیزهایی امید داره ک تهشون ب نابودی و فنا میرسه
اما من ِ مسلمون اگه ی ناراحتی ای رو تحمل می کنم، اگه در بدترین شرایط ب خودکشی فکر نمی کنم واسه اینه ک میدونم ی دنیای دیگه ای هست و ....

نقل قول:پس فرقی به من بگید زندگی پس از مرگ وجود داره یا نه. من به شما می گم هر کدوم که واقعی هست براساس اون زندگی کنید...!

منِ خدا باور میدونم ک زندگی بعد از مرگ هست و ....
شمای خدا ناباور وقتی وسط خنده هاتون، وسط خوشی هاتون ب فکر این میفتین ک بعد از این، دیگه هیچی نیست، چطوری هنوز میتونین ب شادیتون ادامه بدین
سوال من اینه

این ک چطوری این فنا شدن و تموم شدن رو باهاش کنار میاین؟

وقتی قراره این شادی ها تموم بشه، چرا خودکشی نمی کنین
چ امروز این شادی تموم بشه، چ 100 سال دیگه
بالاخره ک تموم میشه
تازه اگه الان تموم بشه، دیگه این همه سختی زندگی رو هم لازم نیست تحمل کنید
آیا؟!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، پارمیس ، یاســین ، azade ، آوا ، حضرت عشق
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا