|
دلیل برای ممانعت از فیلم نگاه کردن نوجوانان (پیشنهاد دهید)
|
|
۱۳:۲۶, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله
سلام به همه دوستان تالار بیداری اندیشه موضوعی که اینجا قصد مطرح کردن آن را دارم کمی متفاوت است از عنوانی که برای آن انتخاب نموده ام. راستش بنده در کافی نت مشغول به کار هستم و به طبع دسترسی به منابع اینترنتی را با سرعت بالا دارم. مشکلی که می خواهم اینجا مطرح کرده و از شما دوستان عزیز کمک بگیرم این است که در محل کار من نوجوانان با سنین حداکثر 20 ساله مراجعه کرده و فیلم و سریال های روز دنیا را دانلود می کنند.
همانطور که می دانید تماشای بیشتر فیلم ها و سریال ها (که اکثرا هالیوودی) هستند، مشکلاتی را نیز برای نوجوانان در پی خواهد داشت. مشکلاتی از قبیل وجود صحنه های تحریک آمیز جنسی (هر چند خیلی کوتاه)، اشاعه فرهنگ و سبک زندگی آمریکایی (روابط آزاد)، وجود تصاویر خشن، اعتیاد به تماشای اینگونه فیلم و سریال ها، اتلاف وقت، کمرنگ شدن مسائل دینی و ... که همه اینها در راستای "کنترل ذهن" انجام می شود. وقتی با برخی از این نوجوانان صحبت کرده و این دلایل را برایشان توضیح می دهم، آنها پاسخ هایی می دهند با این عنواین که "ما فقط برای سرگرمی این فیلم ها را نگاه می کنیم" یا اینکه "اینها روی ما تاثیری ندارد" یا "تاثیرات بد آن برای بچه های 14 - 15 ساله است، نه برای ما" یا "ما کارهای مذهبی (نماز، روزه و ...) خودمان را انجام می دهیم و این فیلم ها نیز در کنار آن است" و ... البته مشکل اصلی بنده این است که این بچه ها بابت دانلود این فیلم ها باید هزینه پرداخت کنند (هزینه دانلود) و از آنجایی که بنده بنا به دلیل مسائل فکری و اعتقادی خود با این کار مخالف هستم، در نتیجه نسبت به پولی که می گیرم نیز راضی نخواهم بود. نقل قول:البته قبلا در مورد مسئله شبیه به این با دفاتر مراجع مکاتبه کردم و ایشان فرمودند که اگر بنده ندادم که کاربران چه کاری انجام می دهند (و در واقع با حُسن ظن) به آنها نگاه کنم مشکلی ندارد. مثلا اگر من ندانم که فلان کاربر هنگام استفاده از اینترنت در حال پرسه زدن در سایت های غیراخلاقی است یا در حال مشاهده مطالب علمی و مذهبی، مشکلی متوجه بنده نیست. (البته با اینکه تاثیر خود را بر محیط کار من خواهد گذاشت) ولی اگر من بدانم که فلان کاربر فرد منحرفی است باید جلوی او را بگیرم و پولی که از او می گیرم نیز مشکل دارد.البته باید در نظر داشت که این مورد بالا با اصل این موضوع بسیار متفاوت است ولی دانستن آن می تواند کمکی کند در حال سوالات بنده. حالا سوالاتی که مطرح می شود این است:
باید توجه داشته باشیم که اگر من اجازه اینکار را به آنها ندهم، می روند و از جای دیگر البته با صرف وقت و هزینه بیشتری این فیلم ها را تهیه می کنند. جاهایی که اصلا برایشان مهم نیست که چه فیلمی را به چه کسانی می دهند. حداقل در محیط کار بنده ممکن است چند کلام حرف درست و حسابی بین ما رد و بدل شود یا اینکه بالاخره بتوانم تاثیر بد تماشای این فیلم ها را به آنها بقبولانم. منتظر راهنمایی های شما دوستان عزیز هستم. با سپاس یا علی مدد |
|||
|
|
۱۴:۵۹, ۲۶/بهمن/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۳ ۱۵:۰۰ توسط Islam.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم دوست عزیز شما چند تا کار رو تو کافی نت خودتون ممنوع کنید. مثلا بعضی کافی نت ها خودشون ف ی ل ت ر شکن دارن! اما شما روی یک کاغذ (مثلا A3 تا دیده شه.) بنویسید که استفاده از فی*ل*تر شکن در این کافی نت ممنوع میباشد. اگر کسی هم یواشکی استفاده کرد و شما هم متوجه نبودید که دیگه وظیفه ای ندارید. یا مثلا روی کاغذ بنویسید دانلود فیلم ها و سریال های غربی و شرقی و داخلی در این کافی نت ممنوع است. این رو هم میتونید از میز کارتون رو سیستم مادر کنترل کنید. اگر هم که متوجه نشدید وظیفه ای ندارید. یکی دیگه از کار ها گذاشتن دوربین روی دیوار ها طوری که همه ی زاویه ها رو پوشش بده است. روی یکی دو تا کاغذ بزرگ هم بنویسید این محیط توسط دوربین کنترب میشود. اما اگر تاثیر منفی این درامد رو تو زندگیتون دارید میبینید حتما با یک استاد اخلاق مشورت کنید. مثلا اگر تهرانید با استاد جاودان و یا برید قم با یکی دو نفر اهل دل مشورت کنید. حواستون باشه که به خاطر علاقه و یا هرچیز دیگری خودتون خودتون رو توجیه نکنید و حتما از نگاه الهی به قضیه نگاه کنید. روزی دست خداست در پناه حق |
|||
|
|
۱۵:۲۵, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
چند وقت پیش جایی بودم که ماهواره داشتن بعد یه برنامه نشون می داد درباره مردم آمریکا که چون از بچگی از وقتی چشم بازکردن خودشون رو تو کارتونها وفیلم های والت دیزنی دیدن الان که بزرگ شدن دنبال اون سبک زندگین ..بعد والت دیزنی یه شهرک زده همه کارتونهاش رو به واقعیت تبدیل کرده و مثلا دخترایی که آرزوشون بوده سیندرلا بشن مراسم ازدواجشون رو به سبک کارتون سیندرلا برگزار می کنن...منظورم اینه که اونا که بچه هاشون رو با تین سبک بزرگ کردن الان توش موندن چون بچه ها رویایی وتخیلی بار اومدن وهدف زندگیشون از واقعیت دور شده..نمی دونم شایدم یه کار هدفمند وبرنامه نامه ریزی شده بوده..اما همین شیوه تو ایران فاجعه اس چون کسی نیست که بیاد آرزوها ورویاهاشون رو واقعی کنه نهایتا تبدیل می شه به یسری رفتارهای ناهنجار و ضد اخلاقی وبعضا افسردگی...
|
|||
|
|
۱۶:۲۰, ۲۶/بهمن/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۳ ۱۶:۲۱ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
محمد جان ساده ترین و ابتدایی ترین کار حذف و ممنوعیت و... است. که بازخورد معمولی اش هم خودتان حدس زدید.
اتفاقا بنده به این قضیه به عنوان یه فرصت نگاه میکنم تا تهدید. کاش این موقعیت و البته وقت را داشتم. ![]() شما از شرایط به وجود اومده می توانید نهایت این استفاده را ببرید. مثلا میتوانید در همانجا کارگاه فیلم اجرا کنید. بی تعارف بگم شما نمیتوانید لذت تماشای فیلم و لذت سینما را در مخاطب خودتان از بین ببرید، باز هم بی تعارف بگم سینمای ایران در مقابل سینمای فوق العاده حرفه ای هالیوود فعلا چیزی برای ارائه ندارد. ای کاش می شد یه چیزی برای خودتون تعریف کنید، و بچه ها را به دیدن فیلم های خاصی هدایت کنید. حتی اگر میتونید با هم ببیند و نقد کنید. یعنی در قالب یه کارگروه بچه ها را جمع کنید و فیلمهایی خاص و همسو را البته با نقدهایی که هست ببینید. اگر لازم باشه جزئیات این کار را براتون بعدا توضیح بدم. |
|||
|
|
۱۷:۲۲, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
من همیشه بهترین راه رو برای اینکه یک مسئله ای در فرد نهادینه بشه و به باور درونیش تبدیل بشه شناخت صحیح و آگاهی بخشی می دونم. لذا پیشنهادم اینه که شما از همین راه وارد بشی.
سه تاپیک زیر رو بررسی کنید و همچنین تاپیک های پیرامون کنترل ذهن. قطعا دلایل روشن و عقلانی رو بدست میارید تا پاسخگوی صحبت ها و دلایل سطحی اون بچه ها باشید: مقدمات مباحث استراتژیک سینمای استراتژیک،شمشیر دولبه...؟!!!! سینماگر یا فیلسوف؟! |
|||
|
|
۱۷:۲۳, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
اینجا دوتا مسئله مطرحه.
اول وظیفه شما که میخواهید پولتون حلال باشه. این مستلزم این هست که نگذارید از کافی نت شما کسی دسترسی به چیزهای غیراخلاقی داشته باشه. این وظیفه اولیه ی شماست. و البته مهمترین وظیفه شماست. شما در قلمرو خودتون مسولید که نگذارید. اینکه فرد از طرق دیگه دسترسی داره در مسولیتی که عرض شد تغییری حاصل نمی شه. حالا میشه از طرقی حتی با گفتن یک جمله، فرد رو درجهتی راهنمایی کرد : هیچ چیز توی دنیا بی تاثیر نیست. شما چطوری فکر میکنی چیزی توی دنیا وجود داره که موثر نباشه؟ ! فکر میکنی چرا این فیلمها رو میسازند؟ چرا وقتت رو بهتر مصرف نمیکنی؟ من ترجیح میدم عوض فیلم نگاه کردن، باشگاه بدنسازی برم! به نظرم وقت گذرونی نیست، وقت تلف کردنه! . حالا جایگزین هم میشه ارائه کردی. مستندی چیزی. |
|||
|
|
۱۸:۴۹, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
یکی از همسایه های مذهبی ما قبلا کافی نت داشت.
من چند سال پیش در تابستون مدتی پیشش کار میکردم و ... اتفاقا ایشون هم همین مشکل رو داشت و نسبت به اون پول هایی که می گرفت ناراضی بود. همونطور که میدونید به راحتی میشه کارهایی که کاربران انجام میدن رو حتی به صورت زنده مانیتور کرد و کاملا مشخصه. پیشنهادی که من بهش دادم این بود که کنار هر سیستم چند سطر در مورد ممنوع بودن استفاده از موارد غیر اخلاقی بنویسیه و نصب کنه و گفته بشه که در صورتی که رعایت نشه دیگه خدماتی به کاربر ارائه نمیشه و این کارو انجام بده.(البته این کار بیشتر برای بازکردن سایت ها و منابع غیر اخلاقی مناسبه) پیشنهاد دیگه ای که دادم نصب یک تلویزیون یا مانیتور در گوشه ای از کافی نت و نشون دادن زنده ی فعالیت همه ی کاربران در اون بود که یجور عامل بازدارنده هست. ایشون هم این پیشنهاد ها رو تا حدی انجام داد و علاوه بر اون با نصب پوستر ها و نوشته های مختلف کاری کرد تا محیط کافی نت کاملا مذهبی بشه و خلاصه دیگه کمتر کسی برای کارهای غیر شرعی وارد اون کافی نت می شد. |
|||
|
|
۲۰:۴۳, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
آقای محمد.
ما یه فامیلی داشتیم ایشون کارش تکثیر فیلم ویدئویی بود. اون موقع ها سی دی کم کم داشت رواج پیدا میکرد. ایشون بی مهابا فیلمای جورواجور دست جوونای مردم میداد.اصلنم (برخلاف شما)نگران این موضوع نبود. چیزایی که من به وضوح پس از سالهادارم تو زندگیش میبینم: 1)پولش اصلن اصلن برکت نداشت...چند بار خونه زندگیش رو ازدست داد.. 2) بااینکه از خونوادش بعید بود،پسرش مرتکب یه کارغیراخلاقی شد که همه فهمیدن... فک میکنم این پول ها مشکل داره.اما شما یه تفاوت اساسی دارید انهم اینکه علاوه بر اینکه مایل نیستید نگران هم هستید و این خیلی متفاوته. اما بازم نظرم اینه از مرجعتون بپرسید. اما کاری که جناب سیدابراهیم گفتن خیلی عالیه ولی وقت گیره و تا عمل فاصله داره. کاری که جناب ثارالله گفتن تاحدودی مسولیتتونو کم میکنه و بازدارنده ی خوبی هم هست... ویه کاردیگه به نظرم کار تشویقیه. (البته اگه کارهای مراجعین براتون قابل کنترله) به کسی که 10 بار (مثلا) مراجعه کرده و سایت غیراخلاقی نرفته یه تخفیف جانانه بدید. واین رو هم موقع بالا اومدن سیستم میتونید به کاربر بگید .یا روبرگه بنویسید و جایی که دیده بشه بزنید. |
|||
|
|
۲۱:۳۵, ۲۶/بهمن/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۳ ۲۱:۵۷ توسط نرگس مهدوی.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۲۶/بهمن/۹۳ ۱۳:۲۶)mohamad نوشته است: بسم الله مسلما جواب هایی که دادن فقط یک توجیهه برای کار اشتباهی که دارن انجام میدن. حضرت آیت الله خامنه ای: «اگر انسان عبادات زیادی انجام دهد اما مرتبا میکروب گناه را در کالبد خود وارد کند، اثر عباداتش خنثی می شود. ولی اگر آئینه قلب خود را با گناه تیره نکند فطرت الهیش او را به رشد و کمال میهدایت می نماید. پس ترک گناه اهم از فعل عبادت است و لذا شیطان بیشتر انسان را به گناه وسوسه میکند تا ترک عبادت، چون وقتی گناه بر آدمی سیطره پیدا کرد عبادات او موجب تقرب وی نخواهد شد.» تاثیراتی که این فیلم ها الان داره رو نو جوون ها میذاره انقدر زیاده و مخرب هستش که شاید حتی گاهی اوقات خودشونم متوجه نشن که تمام افکار و حرکاتشون به شدت تحت تاثیره این فیلم ها و بعضا بازی هاست. به خصوص دیدن فیلم هایی که درش صحنه های تحریک آمیز جنسی هست واقعا روشون تاثیر میذاره حتی اگه نخوان و کنترل کردن شوت براشون خیلی خیلی مشکل میشه. و اینا چیزاییه که این روز ها خیلی بین هم سن و سال هام میبینم. (۲۶/بهمن/۹۳ ۱۳:۲۶)mohamad نوشته است: در باره ی سوال اولتون با تو جه به اینکه هم سن و سالای خودم رو خوب میشناسم و میدونم که به این راحتی ها نصیحت قبول نمیکنن و با توجه به زمان محدودی که شما برای ارتیاط برقرار کردن باهاشون دارید فکر نمیکنم که وظیفه ای روی دوشتون باشه چون کار ارشاد شون مستلزم زمان بیشتر و الته ارتباط صمیمانه تریه که شاید براتون امکانش مقدور نباشه. و سوال دومتون: ارشاد نسل من یه کار بنیادیه و نیاز به ریشه دوانی گسترده داره. متاسفانه با دور شدن خانواده ها از مذهب و کم رنگ شدن ایمان بین بچه ها و حرف شنوی نداشتن از بزرگتر ها کار رو خیلی پیچیده میکنه. ولی به نظرم من بهترین روش برای قانع کردنشون صحبت کردن و وقت گذاشتنن براشونه. صحبت کردن با زبان لیطف قرآن و اسلام واقعا روشون تاثیر میذاره حتی اگه خودشون به ظاهر منکر این قضیه بشن. استفاده از پوستر های اخلاقی در این زمینه هم میتونه خیلی موثر باشه. و پیشنهادی که سید ابراهیم هم دادن هم بسیار عالیه ولی مستلزم زمانه. و سوال سومتون که البته فکر نمیکم که درست باشه دربارش نظر بدم ولی فکر میکنم چون خودتون باور دارید کارشون اشتباهه بهتره که کاری کنید تا نتونن از طریق کافی نت شما به اشتباهشون ادامه بدن. همونطور که جناب ثارالله گفتن میتونید کنترلشون کنید و تذکرات لازم رو بهشون بدین. اگر هم کسی بخواد هم چنان به کارش ادامه بده دست آخر مجبور به ترک محل کار شما و مراجعه به کافی نت های دیگه میشه که این یعنی کاهش مشتری های شما ولی حد اقل شما ته دلتون از درآمدی که دارین راضی میشید. هر چند حکم مرجع تقلیدتون دلتون رو قرص تر میکنه. میبخشید اگر که زیاده گویی کردم. امیدوارم که موفق باشید یا حق |
|||
|
|
۲۲:۱۲, ۲۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بسم الله
ابتدا سپاسگذارم از همه دوستانی که در این موضوع شرکت کرده و راهکارهایی را پیشنهاد دادند. بنده در پست اول چند سوال مطرح کردم که اینجا دوباره به بررسی اونها می پردازم: (۲۶/بهمن/۹۳ ۱۳:۲۶)mohamad نوشته است: حالا سوالاتی که مطرح می شود این است: در مورد سوال اول: با توجه به پاسخ هایی که داده شده مشخص است که بنده قطعا درباره کارهایی که در حوزه فعالیتم انجام می شد (در صورت اطلاع از آن) مسئول خواهم بود. در صورت امکان یا باید آن افراد را مجاب کنم که دیگر آن کار را انجام ندهند یا اینکه شخصا جلوی آنها را بگیرم. در مورد سوال دوم: هنوز راهکار درستی پیشنهاد نشده است. در مورد سوال سوم: نتیجه اینکه درآمدهای بنده از این راه کاملا مشکل دار خواهد بود و گرفتن وجه از افرادی که به نظر خودم (و با توجه به اعتقاداتم می دانم که) کار اشتباهی انجام می دهند، جای اشکال دارد. البته بنده با نوجوانانی سروکار دارم که اعتقادات بنده را نمی پسندند و قبول ندارد و هر چه بگویم بیشتر جبهه می گیرند و صد البته به بنده انگ دُگم بودن نیز می زنند. در واقع صحبت کردن من با آنها مثال "نرود میخ آهنین در سنگ" خواهد بود. با توجه به کمبود زمانی که دارم برای حل این مشکل احتمالا مجبور خواهم شد راه حل آخر را در پیش گرفته و بزودی فعالیتشان را در محل کارم ممنوع کنم. در هر صورت بازهم منتظر شنیدن نظرات دوستان هستم. با سپاس یا علی مدد |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| عرضه بازی "واحه شادی" برای نوجوانان مسلمان در فیس بوک | nooromahdi | 0 | 1,454 |
۲/مرداد/۹۰ ۱۳:۰۵ آخرین ارسال: nooromahdi |
|