کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بی عدالتی؟؟؟!!!
۱۹:۳۹, ۱۵/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام.

هر بار که یک شخص استثنایی یا عقب مانده ذهنی رو میبینم از خودم می پرسم چرا....؟؟

چرا یک شخص که میتونست مثل بقیه ی انسانها زندگی عادی و طبیعی داشته باشه و از زندگی خودش لذت ببره باید اینطوری

بشه؟؟

حالا یکی رو میبینی ناشنواست ولی حداقل چشماش میبینه یا یکی رو می بینی که نابیناست ولی گوشاش میشنوه و حرف میزنه

درسته که اشخاص اینطوری هم اذیت میشن ولی یک شخص که هیچی از زندگی درک نمیکنه چی؟؟

چه بشنوه و چه ببینه هیچ لذت خاصی براش نداره و فقط مثل یک گیاه میمونه!!!!

آیا میشه در مورد این افراد هم گفت : ""حتما حکمتی داشته که اینجوری شده"" ؟؟؟؟

میدونم توی کار خدا بی عدالتی نیست ولی خب این اسمش چیه؟؟؟

راستی حساب و کتاب این افراد (عقب مانده ذهنی)توی اون دنیا چه جوریه؟؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، علی املشی ، سیمرغ ، افشین ، مجید املشی ، MohammadSadra

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۳:۱۸, ۱۶/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
(۱۶/اسفند/۹۳ ۲:۲۰)کوروش بزرگ نوشته است:  سلام.
ممنون از شما.
ولی امتحان چیزی است که ما خودمون توش نقش داشته باشیم و فعالیتی براش انجام بدیم حالا چه درست و چه غلط.
ولی افراد استثنایی که هیچ نقشی ندارن در این امتحان اصلا نمیدونن با چی طرفن نمیتونن درک کنن پس چطور میتونه یه امتحان باشه براشون؟؟؟
پاسخ های خانم سیمرغ و آقای میم حسین.....هم عالی بود.Smile

سلام
ببنین خانم کوروش بزرگ
من هم برای خودم و هم برای دیگران نوعی امتحان محسوب میشم در کنار اینها یک سری میگم مباحث عالم دیگه ( نزاریم وارد مباحث علت و معلولی و ... بشم چون جمع کردنش بصورت تیتر وار یکم سخته _ البته من اینطور احساس میکنم _ .
خدا حکیم و عادل و عالم هست یا نه؟
اینکه ما از اینها ( عدل خدا و سیستمش چیزی نمیدونیم و به اندازه ای که به ما رسیده میگیم ) میفهمیم و با ملاکهایی که خودمون ساختیم سازگاری نداره برامون درکش بعضی وقتا میتونه سخت و حتیفکر کنیم که دور از عدل و حکمت باشه .
خانم کوروش بزرگ
برای خودم نسبت به حد و اندازه مسئوولیت و توانی که دارم و همچنین در مقابل شما
و همینطور همه مخلوقات
اصلا یه سوال من میپرسم از شما
یه سنگ و یا جمادات و حیوانات میتونن گله کنن که چرا ما چیز دیگه خلق نشدیم؟فکر کنم سوال من از سوال شما جامع تر باشه
اما بصورت بدون مقدمه و طولانی بودن پاسخ این سوالات رو به خودتون بدید
1- خدایی که من و شما و کل کائنات رو خلق کرده مطلع از ذات و تفکرات و اینده مخلوقش بوده یا اینکه خیر؟
2- ایا این خدا همه بنده هاشو دوست نداره؟اگه داره چرا پس همه رو در یک حد خلق نکرد؟
3- ایا رحمن و رحیم و کریم و بدیع تر از خدا داریم؟

اما جوابی که من میدم
خدا علاوه بر اینکه به کنه ما و تمامی مخلوقاتش داره نسبت به توان انجام مسئولیت میده _ حالا شما فکر کن من که نابینا هستم در مقابل اینکه خدایا چرا منو نابینا کردی پس منو بنده خودت نمیدونی و هزار شکایت دیگه دارم امتحان میشم و در مقابل شما که بینا هستی مورد امتحانی که من رو بخاطر دم توان بینایی ایا تمسخر میکنی ، کمک میکنی؟ سعی در رشد من داری و یا اینکه میخوای این مخلوق رو ندیده بگیری/و ازطرفی این احتمال هست و نه دخالت در کار خدا ( اول گفتم دوستان برداشتی ناصحیح نداشته باشن) خدا میدونست من اگه بینا باشم چشم چرانی میکنم و کارهای خلاف دستورات خودش برای همین چون من رو دوست داشت و نمیواست دست به این کار بزنم ین نعمت که ممکن بود منو از نعمت به نکبت بندازه به اصظلاح محروم کرد و بجاش نعمتی دیگه داد.
نمیشه کلی گفت پس اونی که کوره حتما انسان خطاکاری هست اما شما از دید هم نگاهی داشته باشین و هم از طرف نعمت بودن.
خدا انبیا خودش رو که محبوب ترین مخلوقاتش هستن با امتحاناتی سخت ازمایش میکنه ، نمونه معروفش حضرت ایوب علی نبینا و علیه السلام که صبر ایشون معروف هست .
چه امتحان ها که شدن . حالا چرا ما هر چیزی رو باید بگیم چون فلانی بد بوده بلا سرش اومده و امثال اینها؟خوب شاید از این طریق یا داره پاک میشه و یا امتحان و یا برای ذوب بیشتر در خدا ....
ظلا رو اگه حرارت و سخثتی قرار ندین ایا ناخالصی ازش گرفته میشه؟
شما هم اینگونه نگاه کنید که همه طلای غیر خالص هستن و فقط کورهها فرق میکنه یکی تو کوره ثروت یکی تو کوره بیماری یکی تو کوره فقر و تنگدستی و ....
اون چیزی که از این کوره بیرون میاد هرچی خالص تر باشه ارزشش بیشتره.
اگه مطالب یکم طولانی شد ببخشین چون مثالهارو اول نمیخواستم بگم ولی گفتم تا معنا بهتر بیان بشه.
Blush

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، افشین ، فاطمه خانم ، رکن الهدی ، سیمرغ ، soora ، میم.حسین.الف
۹:۳۸, ۱۶/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
(۱۶/اسفند/۹۳ ۰:۰۶)سیمرغ نوشته است:  اگر اینطور که شما میفرمایید پس دیگه نیازی به زندگی در این دنیا نبود
اگر قرار بود همه بهشتیا رو زمین باشیم خب همونجا بودیم دیگه

انسان موجودی مرکبه برخلاف موجودات دیگه. یعنی یک خود عالی داره که باعث حرکت به سمت خوبی ها و کمال میشه و یک خود دانی و حیوانی که بحث شوات و غرایز به میون میاد. این دو مدام در کشاکش و مبارزه اند. و انسانی متقی ست که خود عالی او بر خود دانی او غلبه کنه. ما از خداییم, اینجا مکان موقتیست برای اینکه لیاقت و شایستگی خودمون رو نشون بدیم تا در بازگشت به سرای اخرت, مکان و جایگاه حقیقی خودمون رو مشاهده کنیم.

در مورد سجده کردن وقتی ایات سوره بقره رو میخونیم البته در سوره های اعراف, اسراء, کهف, طه, و ص درخصوص این موضوع توضیح داده شده
در مورد شیطان تعبیر ایه قران اینه که میگه استکبر کان من الکافرین
وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِکَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاَّ إِبْليسَ أَبي‏ وَ اسْتَکْبَرَ وَ کانَ مِنَ الْکافِرينَ/آیه34 سوره بقره

یه تعبیری استاد اینجا داشتند بر اینکه چرا از فعل کان استفاده شده, میگه از کافران بود چرا نمیگه از کافران شد. تو روایات داریم نقل به مضمون که خداوند قبل از هر چیز انوار مقدسه اهل بیت رو افریده بود و شیطان از همانجا کافر شد و هنگام سجده بر ادم کفرش اشکار شد

اما در مورد مهلت تا روز مشخص, باید بدونیم اگر شیطان نبود من نوعی به کمال نمیرسیدم. در حقیقت شیطان هم وسیله ای ست برای خدایی شدن من. و نقشش کاملا تعریف شده ست در پازل خداوند.
شیطان از خدا مهلت خواست, الی یوم یبعثون
جالبه شیطان اینجا میگه تا روزی که انسانها دوباره برانگیخته میشن یعنی تا روز قیامت بهم مهلت بده(شیطان معاد رو قبول داشته و خیلی چیزا میدونسته : )
خداوند فرمودند الی یوم وقت معلوم/ سوره ص ایه ش یادم نیست
خدا نگفت تا روز قیامت بلکه زمان مشخص کرد که طبق تفاسیر وقت معلوم همون روز ظهور اقا امام زمانه که ابلیس توسط حضرت گردن زده خواهد شد و انسانها بهشت زمینی رو هم تجربه می کنند.

کلا تو ماجرای خلقت حضرت ادم و سجده فرشتگان همه چی هست. هم آزمایش هست هم توبه هم بخشش هم بالارفتن مقام,
اون جهنمیا رو خدا جهنمی نکرد.

قبلا گفتم:

ببینید انسانیت انسان جز این مسیری نداره که ابتدا انسان در طبیعت آنطور ناقص افریده بشه(منظورم نقص جسمی نیست) و بعد, دستگاههای اخلاقی و تربیتی(معلمان و مربیان؛ انبیاء) بیایند و آن نقص و ضعف را برطرف کنند و بشر به قدرت اندیشه و اراده خود به کمال برسد.

واقعآ ممنونم که وقت میگذارید و جواب میدید.عذر میخوام اگه این سوالات رو میپرسم،میخوام خودم به آرامش برسم
ببینید،شما دوتا بچه دارید.میدونید اگه بخواید امتحانشون کنید یکی موفق نمیشه توی امتحان.بازم امتحانش میکنید که منحرف بشه؟درسته که بازم زمینه انحراف رو داره ولی بحثم ارحم الراحمین بودن خداست.داستان صبر حضرت خضر (اگه اشتباه نکنم) و حضرت موسی که با هم بودن.توی اون ماجرا،یه جا حضرت خضر یه بچه رو میکشه و بعد که حضرت موسی ازش دلیل این کار رو میخواد،حضرت میفرمایند این بچه اگه بزرگ میشد به راه نادرستی کشیده میشد.منم همین رو میگم،نمیتونم ببینم خدای ارحم الراحمین اجازه میده یکی بشه یزید ملعون (که البته بازم میگم خود یزید توی ذلیل و پست و جهنمی شدنش مقصره و نه کس دیگه ای) که تا آخر دنیا خداوند لعنتش کنه و بعدشم عذاب آخرت گریبانش رو بگیره
توی قسمتی که قرمز کردم شما گفتید یه دفعه آدما میرفتن بهشت دیگه.خب چه ایرادی داشت؟این اصلا با ارحم الراحمین بودن خدا منافات نداره.اگه جواب اینه که ما ظرفیتش رو نداشتیم خب طوری خدا میکرد که ظرفیتش توی وجودمون باشه
من یه سوال دارم.کسی که جنمی میشه بهتر نبود خلق نمیشد؟بنظر من اگه فردای قیامت این سوال رو بپرسه حق داره.وقتی خدا میدونه که بنده با اعمال خودش به جهنم کشیده میشه چرا خلقش کرد!این نوعی جبر نیست؟من اگه بدونم قراره جهنمی باشم هرگز دلم نمیخواد پا به این دنیا بذارم اما لاجرم میبینم که توی این دنیا هستم.ببخشید یه جورایی مثل این فیلم کره ای نمیشه که یه پزشک رو به زور میبرن بالای سر امپراطور،اگه تونست مداواش کنه پاداش میگیره،وگرنه اعدام میشه؟ما هم اومدیم توی این دنیا اگه خوب بودیم که هیچ،وگرنه باید بریم جهنمی بشیم.
یه آخوند توی طرح ضیافت چند سال پیش اومد یه سوال مطرح کرد که جوابش رو شما بالا دادید.اینکه خدا میتونه خدایی بزرگتر از خودش خلق کنه یا خیر.خب اینو لطف کردید گفتید،ولی اینکه همه انسانها از همون اول به بهشت برن و ظرفیتش بهشون خدادادی داده بشه چه ایرادی داره؟انگار که توی دنیا زندگی کردن و این ظرفیت رو کسب کردن.
چند روز پیش یه بنده خدایی خودکشی کرده بود واسه همین باز این سوالات به ذهنم اومد.که خدایا تو که خودت میدونی این به دست خودش داره خودشو جهنمی میکنه،چرا...اگه این آدم از اومدن خودش پشیمون بوده و خودشو کشته چی؟خدا با زور آدم رو به بهشت ببره بهتر از اینه که ناخواسته یه آدم رو به این دنیا بیاره و بعدش با اشتباه خود آدم،جهنمی بشه!اغلب کسانی که خودکشی میکنن(شایدم همشون) از خلقت خودشون ناراضی بودن و اعتقاد داشتن کاش به این دنیا نمیومدن.خب وقتی اینطوریه لااقل خدا خودش اسباب رفتنشونو فراهم کنه که دیگه خودکشی نکنن!
.............................
خدا خودش بهم رحم کنه با این افکارم ولی چه کنم دست خودم نیست.میدونم که یکی از لعنت شده ها توی اون دنیا بدبینها به خدا هستن...
تا یه مشکل واسم پیش میاد یا یه خبر اینطوری میشنوم در مورد مثلا خودکشی کسی،این سوالات توی ذهنم میاد
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس
۹:۵۷, ۱۶/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
(۱۶/اسفند/۹۳ ۹:۳۸)افشین نوشته است:  خدا خودش بهم رحم کنه با این افکارم ولی چه کنم دست خودم نیست.میدونم که یکی از لعنت شده ها توی اون دنیا بدبینها به خدا هستن...
تا یه مشکل واسم پیش میاد یا یه خبر اینطوری میشنوم در مورد مثلا خودکشی کسی،این سوالات توی ذهنم میاد

سلام.

این چه حرفیه؟
چرا فکر میکنید کسی اگه سوالی داشته باشه لعنت شده است؟Big Grin
اتفاقا سوالات جالبی رو هم مطرح کردید.
ممنون.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین ، سید ابراهیم ، سیمرغ ، mahdy30na
۱۰:۰۴, ۱۶/اسفند/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اسفند/۹۳ ۱۰:۰۶ توسط افشین.)
شماره ارسال: #14
آواتار
(۱۶/اسفند/۹۳ ۹:۵۷)کوروش بزرگ نوشته است:  سلام.

این چه حرفیه؟
چرا فکر میکنید کسی اگه سوالی داشته باشه لعنت شده است؟Big Grin
اتفاقا سوالات جالبی رو هم مطرح کردید.
ممنون.

سلام
خواهش میکنم.این نظر لطف شماست ولی خیلی میترسم با این سوالاتم باعث گمراهی کسی بشم.خیلی سوالات خطرناکیهSad
بعضی مواقع واقعآ به خدا بدبین میشم با اینکه بهش ایمان دارم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، سید ابراهیم ، فاطمه خانم ، سیمرغ ، mahdy30na
۱۱:۱۳, ۱۶/اسفند/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اسفند/۹۳ ۱۱:۱۴ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #15
آواتار
(۱۶/اسفند/۹۳ ۱۰:۰۴)افشین نوشته است:  سلام
خواهش میکنم.این نظر لطف شماست ولی خیلی میترسم با این سوالاتم باعث گمراهی کسی بشم.خیلی سوالات خطرناکیهSad
بعضی مواقع واقعآ به خدا بدبین میشم با اینکه بهش ایمان دارم

افشین عزیز این سوالات و این شک ها به نظر بنده بسیار مقدس و نکوست... امیدوام در این جهاد هم شما و هم دیگر دوستان عزیز حاضر در بحث موفق و سعادتمند شوید. Smile منتظریم که خانم سیمرغ تشریف آورده و به ادامه بحث بپردازند

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین ، فاطمه خانم ، سیمرغ ، mahdy30na ، پارمیس
۱۶:۱۹, ۱۶/اسفند/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اسفند/۹۳ ۱۶:۲۹ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #16
آواتار
دوستان عزیز این سوالاتی که برای شما پیش میاد بسیار طبیعی هست و جوابش هم در نت موجود هست الحمدالله. بدی این هست که شما جواب سوال خودتون رو نخواهید بیابید.

مسئله عدالت اصلا مسئله پیچیده ای نیست. پیچیدگی که در ذهن ما وجود دارد به خاطر این اشتباه هست که فکر میکنیم عدالت یعنی همه امکانات برای همه باید یکسان باشد و این اشتباه است.
عدالت یعنی هرچیز درجای خودش قرار بگیرد.
معلولیت هم یک موقعیت هست. ممکن هست یک معلول بتواند بسیار به خداوند نزدیک تر باشد و نیکی های بیشتری انجام بدهد.
خیلی از معلول ها دانش و توانایی هایی دارند که منی که سالم هستم از اونها برخوردار نیستم!
تنوع موقعیت ها هم لازمه امتحانه همه جانبه هست و بزرگی خداوند متعال رو میرساند و بسیار زیبا هست.

درجواب برادرمون جناب افشین هم باید عرض کنم که جوهر ما برای خداوند آشکار هست و ما رو در موقعیت امتحان قرار میدهد تا ما رو ارتقاء بدهد نه که ما رو شکست بدهد.
مثلا ما در امتحان کنکور شرکت میکنیم تا ارتقاء پیدا کنیم. آیا سازمان سنجش بی رحم است؟ Smile
معلوم است که سازمان سنجش کنکور را از به دلیل بی رحمی اجرا نمیکند بلکه هر کس به اندازه تلاشی که کرده و زحمتی که کشیده را ارتقاء میدهد.
خداوند هم ما رو امتحان میکند تا ما رو ارتقاء بدهد. اگر این امتحان نشد امتحان بعدی، مهلت بعدی. رشد بعدی.
وجود داشتن و وجود دادن به موجودات خودش یک امتیاز است که خداوند به موجودات عطا نموده و وجود ندادن به موجودات که خلاف فیض عام خداوند هست. خداوند زمینه را ایجاد میکند و فرصت رشد به موجود میدهد.
خداوند دوست داد که همه را هدایت کند حتی فرعون.با زور هم میشود اما خداوند این کار رو نمیکند چون عشق زوری به در نمیخورد. Smile

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین ، رکن الهدی ، فدايي ولايت ، سیمرغ ، mahdy30na ، soora
۱۶:۴۶, ۱۶/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #17
آواتار
ممنونم بخاطر جوابتون فاطمه خانم
راستش این مسائل خیلی راحت و قابل درک هست برای من البته تا وقتی که طرف صحبتمون خدا نباشه.وقتی خدا خودش میگه "الله اکبر" وقتی خودش میگه "ارحم الراحمین" اونوقته که این مثال کنکور و بقیه موارد واسه من قانع کننده نیست!
من هیچوقت نمیگم و نخواهم گفت خدا از بنده خودش امتحان میگیره که شکستش بده،به گفته خودتون برای نزدیک کردن بندش به خودشه که این کار رو میکنه
من خدا رو خیلی بخشنده و مهربان میدونم خیلی.شاید دلیل این مشکل من هم همین باشه(که البته فکر نمیکنم)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سیمرغ ، پارمیس ، فاطمه خانم ، مجتبی110
۲۱:۲۷, ۱۶/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
(۱۶/اسفند/۹۳ ۱۶:۱۹)فاطمه خانم نوشته است:  دوستان عزیز این سوالاتی که برای شما پیش میاد بسیار طبیعی هست و جوابش هم در نت موجود هست الحمدالله.

چشم ..... زین پس به جای اینکه اینجا مطرح کنیم میریم تو نت جستجو میکنیم چون جوابش اونجا هست دیگه!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110
۲۱:۵۵, ۱۶/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
(۱۶/اسفند/۹۳ ۱۶:۴۶)افشین نوشته است:  ممنونم بخاطر جوابتون فاطمه خانم
راستش این مسائل خیلی راحت و قابل درک هست برای من البته تا وقتی که طرف صحبتمون خدا نباشه.وقتی خدا خودش میگه "الله اکبر" وقتی خودش میگه "ارحم الراحمین" اونوقته که این مثال کنکور و بقیه موارد واسه من قانع کننده نیست!
من هیچوقت نمیگم و نخواهم گفت خدا از بنده خودش امتحان میگیره که شکستش بده،به گفته خودتون برای نزدیک کردن بندش به خودشه که این کار رو میکنه
من خدا رو خیلی بخشنده و مهربان میدونم خیلی.شاید دلیل این مشکل من هم همین باشه(که البته فکر نمیکنم)

خواهش میکنم Smile
ببینید حرفی که شما میزنید منطقی نیست واقعا.
مثال شما مثل اینه که بگیم چون معلم مهربونه یا امتحان نگیره یا به همه بیست بده یا کسی رو توی کلاس راه نده! وگرنه معلم مهربونی نیست!

در حالی که خداوند متعال ما رو آفریده تا ما رو ارتقاء بده، رشد بده و خوبی رو نصیب ما کنه.
الکی که نمیشه همه رو بخشید یا همه رو در یک ترازو قرار نداد و یا اصلا نسنجید! سنجش اقتضای برآورد هست..
به پیامبرش میفرماید که شما فکر میکنی اگر من میخواستم همه ایمان بیاورند، نمیتوانستم این کار رو بکنم؟!
اما باید مردم سنجیده بشوند. امتحان بشوند تا بدکار و نیکوکار از هم مشخص بشوند.
اگه نادانسته اشتباه کنیم و معذرت خواهی کنیم میبخشد . حتیسریع هم میبخشد ! یا خوبی ها رو به جای بدی ها جایگزین میکند !
دیگه چی کار کنه تا شما راضی باشید Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، رکن الهدی ، سیمرغ ، soora ، افشین
۲۳:۴۰, ۱۶/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #20
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

فکر میکنم شما اون لینک قبلی که گذاشتمو مطالعه نکردید
تا اونجا که من متوجه شدم مسئله شما, هدف خداوند در افرینش هست و یه مشکلم در مورد بینشتون در خصوص بحث جبر و اختیار وجود داره

قبل از این دو مسئله یه مسئله دیگه هم وجود داره
آیات 60 سوره یس " الم اعهد الیکم یا بنی آدم ان لا تعبدوالشیطن انه لکم عدو مبین" ای آدمیان آیا با شما عهد نکردم که اطاعت شیطان را نکنید ؟ که او دشمن آشکار شماست "
و آیه 172 سوره اعراف ... و هنگامی که پروردگارت از پسران آدم -از پشتهایشان - فرزندانش را بیرون آورد و آنان را بر خودشان گواه گرفت و گفت آیا پروردگار شما نیستم ؟ گفتند: چرا تویی پروردگار ما و ما حقیقتی جز این که مملوک تو باشیم نداریم. ما این را دیده ایم و بر ان گواهیم. چنین کردیم تا روز قیامت نگویید ما از این حقیقت بی خبر بودیم.

در حقیقت یاد آوری کردن میثاق گذشته است که خداوند از تمامی مردمان گرفته است.

اما در مورد هدف خداوند از خلقت باید گفت خلق کردن جزءِ ذات خداوند است و تعریف هدف برای خلق کردن خداوند بی معنیه چون هر آنچه که به دنبال هدفی هست به معنی وجود نقص در آن است در صورتی که خداوند ار هر نقصی مبرا است برای این مسئله می توان آب را مثال زد ذات آب تر کردن است و برای تر کردن دنبال هدف نیست.
_ هدف انسان در زندگی رسیدن به کمال در هرچیز است ، و کمال در هر چیزی به کاملترین یعنی خداوند ختم می شود و مسیر رسیدن به کمال ، کوتاه ترین مسیر یعنی صراط مستقیم است.
وجود پیامبران و امامان و کتاب آسمانی راهنمای انسان ها در راه رسیدن به کمال هستند (... عقل درونی و عقل بیرونی... )
اینها همه تمایزات انسان با دیگر موجوداته. و این بخاطر همون عقل و اراده ای هست که به انسان داده شده, بحث جبر و اختیار اینجا مطرح میشه.
مقامی که انسان ها می توانند در تلاش برای رسیدن به کمال به آن برسند برای موجودات دیگر تعریف نشده است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soora ، پارمیس ، سید ابراهیم ، افشین
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا