کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اسلام پاسکالی، ایمان است یا خود فریبی؟!
۲۳:۵۹, ۱۰/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/اردیبهشت/۹۴ ۰:۳۰ توسط مجتبی110. علت ویرایش: تصحیح ویدئو)
شماره ارسال: #1

بنام خدا.

سلام.

در باب باور به وجود خدا، موضوع شرط بندی پاسکال احتمالا معرف حضور دوستان هست. اما یک مرور کوچکی بر روی این برهان می کنیم.

جناب پاسکال ، ریاضی دان و فیلسوف فرانسوی میگه گرچه وجود خدا هنوز اثبات نشده اما باور به وجود خدا طبق یه دو دوتا چهارتای ریاضی معقول تر است.
  • چون شما به عنوان خداباور (یا کسی که روی خدا شرط بسته) در صورت عدم وجود خدا ، زیان محدودی خواهید داشت و هیچ گاه هم متوجه این ضرر و زیان نخواهید شد چون پس از مرگ زندگی وجود نخواهد داشت.
  • اما اگر شما یک خداناباور باشید در صورت وجود خدا دچار یک زیان بی نهایت خواهید شد.

پس عقل حکم می کنه شما یک خداباور باشید.

خب تا اینجا مقدمه عرض کردم.

مهم نیست این برهان رو تابحال شنیده باشید یا خیر! اما تقریبا می شه گفت در ناخوداگاه اکثر مردم چنین استدلالی رسوخ کرده. و در واقع مبنای دین مداری اکثریت مردم همین است.

البته خداباوری روی برهان پاسکال منتج می شه به تسلیم در برابر خدا [ی احتمالی]، نه ایمان و این یعنی خود فریبی، برای همینه که عنوان موضوع رو این چنین انتخاب کردم. اسلامِ [یا تسلیم] پاسکال مبنا، خود فریبیست نه ایمان!

شمایی که خداپرست هستید آیا به درجه ی شهود رسیدید؟
و یا آیا با عقل خودتون خدا رو اثبات کردید؟

جواب تقریبا خیر هست. البته حق مدعیان جواب مثبت به سوالات بالا هم، از همین الان محفوظه.
همانطور که حق مدعیان وجود قوری سماوی راسل و یا هیولای اسپاگتی پرنده (در مورد این دو خودتون سرچ کنید، حوصله توضیح ندارم!!) هم محفوظ هست.

اما اگر نتونید اثبات کنید که جواب دو سوال بالا، "بله" هست باید قبول کنید که اسلام شما قماری بیش نبوده.

البته یه جوابی هم به قمار کننده ها داده شده. زیاد استدلال بدی به نظر نمی رسه:

این کلیپ 26 ثانیه ای رو ببینید:

[تصویر: b931afdb008979e1bd41fb55bfd118fb.jpg] ...... مشتاق استدلال دوستان هم هستیمWink
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، شیدا ، Wachowski ، mohammad reza ، soora ، فاطمه خانم ، sagheb ، سیمرغ ، سید ابراهیم ، رضوانه ، Wakeup ، میم.حسین.الف ، هادی...

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۵۶, ۱۴/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اردیبهشت/۹۴ ۱۱:۵۷ توسط HermeS.)
شماره ارسال: #31
آواتار
(۱۴/اردیبهشت/۹۴ ۱۰:۰۸)مجتبی110 نوشته است:  کم نداریم نه، جز این نداریم!

سلام

من نمی خواهم اینجا از وجاهت اینشتین استفاده کنم برای اثبات وجود خدا، اما اینشتین به خدا و وجود برتری اعتقاد داشت، آن هم بر پایه فهم حسی و درکی که از جهان داشت و اصلا قماری در کار نبود.

دانش و شهود حسی اینشتین او را متقاعد کرده بود که باید خدایی باشد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110
۱۲:۴۴, ۱۴/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اردیبهشت/۹۴ ۱۳:۲۹ توسط حق باور.)
شماره ارسال: #32

(۱۴/اردیبهشت/۹۴ ۱۰:۰۸)مجتبی110 نوشته است:  همین بس که تو نا خودآگاهمون مبنای اسلاممون همینه!

کم نداریم نه، جز این نداریم!

البته
حق مدعیان ادراک خدا هم محفوظ!
البته شما هم حق بدید منم هیولای اسپاگتی پرنده رو درک کردم که داشت از قوری سماوری چایی می خورد. چه عظمتی داشت واقعاً. امیدوارم شما همه ی دوستان هم درک کنند. البته کمی تهذیب نفس می خواد.

استعداد بالا منبر رفتن يعنى چى؟ اگر نمیخواید گوش کنیداصلا از اول حرف نزنید. اگر غلط جواب میدن بگید غلطه. چرا مسخره میکنید؟ اگر بدونید واقعا پررویی هست که اولش سوال میپرسین و بعد که مردم نظر میدن مسخرشون میکنید.

آخه شما با چه پررویی ای ایمان بقیه که در دلشون هست رو انکار ميکنید؟
نور و شهود همینه که نشونه های خداوندی بی نهایت سبحان رو در قرآن و در عالم و ... ببینیم. هرکس با دل پاک در نشونه های خدا تفکر کنه و اهل فسق و سرپیچوندن از حق نباشه اگر خدا بخواد هدایتش میکنه.
اینکه شما این رو مقایسه میکنید با موجودات تخیلی ای که هیچ دلیلی برای باور به وجودشون نیست نشون میده که اصلا معنی حق طلبی رو نفهمیدین.
اینجاست که میگن کافر همه را به کیش خود پندارد.
چون خودش نمیتونه نور رو درک کنه میگه نوری نیست که بقیه تونسته باشن درک کنن.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110
۲۱:۲۸, ۲۸/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اردیبهشت/۹۴ ۲۱:۲۸ توسط رضوانه.)
شماره ارسال: #33
آواتار
(۱۴/اردیبهشت/۹۴ ۱۰:۰۸)مجتبی110 نوشته است:  کم نداریم نه، جز این نداریم!

یک سوال
خودمو کاری ندارم که بهم گفتید مسلمان معامله ای!....(گفتید جز این نداریم دیگه! Cool )
سوالی که برام به وجود اومده
یعنی خود شما الان مسلمان معامله ای هستی؟؟؟
سر احتمال بیشتر و شرط بندی دارید خدا پرستی میکنید؟!!!!

نقل قول:استعداد در منبر بالا رفتن داریم Wink کلی گفتم

به صورت hidden در همه ایرانی ها موجودهBlushCool
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱:۳۴, ۲۹/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #34

(۲۸/اردیبهشت/۹۴ ۲۱:۲۸)رضوانه نوشته است:  سوالی که برام به وجود اومده
یعنی خود شما الان مسلمان معامله ای هستی؟؟؟
سر احتمال بیشتر و شرط بندی دارید خدا پرستی میکنید؟!!!!
اگر با اندکی دقت مطالب رو خونده بودید چنین سوالی نمی پرسیدید. Smile
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا