|
پيش به سوي ازدواج اسان....
|
|
۱۸:۵۳, ۲/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/خرداد/۹۴ ۱۸:۵۴ توسط عمار94.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
يكي ممكنه با هواپيما سفر كنه يكي با اتوبوس شايدم قطار شايدم يكي بگرده بليط اكونومي يا چارتر پيدا كنه كه سفرش ارزون دربياد شايدم يكي اصلا بچه مايه داره ولي نميخواد اضافه خرج كنه،.. رسيدن به مقصد هدفه ....تا اينجاش كه چيز عجيب غريبي نبود اصلا ربطش به عنوان چيه؟؟؟.... هر كي هر طور كه راحته سفر ميكنه .... تا حالا ديده نشده كسي به پسرش بگه : پسرم ما كه نميتونيم هر هفته واست بليط فرست كلاس هواپيما بگيريم ،بيخيال دانشگاه شو ،يكي ميبينه با اتوبوس ميري مياي ابروم ميره. تازه كسي كه بتونه تو شلوغي اخر سال بليط ارزون قطار و هواپيما پيدا كنه نه تنها خجالت نميكشه بلكه به عنوان شاهكار سال واسه همه تعريف ميكنه.... چرا؟.....چون..... رسيدن به مقصد هدفه... بعضيا از ترس هزينه عروسي كلا بيخيال ازدواج شدن. مگه يه ازدواج كلش چقدر خرج داره؟ كل هزينه ي يه عروسي ميشه پولي كه به عاقد ميدن!حالا اونجا يه شيريني هم دادي ملت جون داشته باشن به افتخارت كف بزنن جاي دوري نميره!! مگه كلا چقدر ميشه؟ ميشه مثلا 200 تومن!! (200تا 1000تومني به عبارتي 20 تا 10 تومني!!! ) حالا اين 200 تومنه رو كه همه دارن(حتي اگه 200 تومنم تو جيبت نبود هستن ادمايي كه بدون پول هم كارتو راه بندازن) ... مگه هدف رسيدن به مقصد نيست ... اصلا هدفم از اين حرفا اين نيست كه از فردا ملت كلا بيخيال مراسماشون بشن و با حداقل ممكن خرج عروسي كنن هدفم پاسخ به اين سوال بود؟ چرا كسي كه با اتوبوس و قطار و بليط اكونومي و چارتري هواپيما ميره سفر از كارش خجالت نميكشه ، دچار استرس نميشه ، از ترس حرف يه عده ادم احمق خودشو به اب و اتيش نميزنه؟ ولي واسه عروسي.........مگه هدف مقصد نيست.... اگه يكي به جاي انگشتر طلا و پلاتين انگشتر نقره بگيره گناه كرده؟ يا همسرش و دوست نداشته؟ حالا اگه مهموني تو تالار نباشه و تو خونه باشه مشكلي داره (باور كنيد خيلي ها واسه اينكه تالار رو پر كنن ميرن مثلا دوستهاي پسر عموي دومادو ميارن!!!!!!) عكس و فيلم حرفه اي هم كه بيشتر بدرد صنعت سينما و تبليغات ميخوره تا عروسي....... كسي كه چند ساله ديگه ساعت مچي نميبنده ، بره كلي پول بده چون رسمه قطعا مشكل ....داره!!! گريم و چهره پردازي چه ربطي به عروسي داره مگه فيلم سينمايه؟؟؟(با آرايشگاه متعارف قاطي نشه) . . . به نظرتون چرا دوران دانشجويي با يه ماهيتابه و دو قابلمه و 3 تا ليوان كه يكيش بين دو نفر مشترك بود با يه يخچال ازمايش و يه اجاق گاز 3شعله شده بهترين دوران خاطرات بعضيا ،ولي سرويس چند ده پارچه چيني و يخچال چند مليوني و فرش و مبل اعياني و قابلمه و بشقاب وكتري در چند طرح و اندازه نميتونه اون فضاي صميميو ايجاد كنه! چرا ، چون خونه ي دانشجويي بر اساس نياز شكل گرفته بود ،چيز زايدي توش نبود، قرار نبود كسي زير قرض و بدهي بره فقط واسه اينكه به بقيه ثابت كنه ....آره ما هم هستيم... .....جاهليت كار رو به جايي رسونده عروسي نه تنها باعث پژمردگي و استرس صاحب مجلس ميشه حتي مهموناشم تو عذابن! تا ميگي عروسي فلانيه ميگه از كجا بيارم خرج لباس زن و بچم كنم !!!!! اولين قدم واسه خروج از جهل اينكه اول خودمونو از جهالت پاك كنيم ، اگه تونستيم رو اطرافيون هم تاثير بزاريم پيش به سوي ازدواج آسان... |
|||
|
| آغاز صفحه 12 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۲۴, ۱۱/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آبان/۹۴ ۱۳:۴۲ توسط رکن الهدی.)
شماره ارسال: #111
|
|||
|
|||
(۹/آبان/۹۴ ۲۳:۱۰)علی املشی نوشته است:سلام تو ازدواج نه رفت وامد وصحبت ونه تحقیقات فوق کامال می تونه به شما بگه انتخابتون صددرصد درسته وجای هیچ مشکلی نیست دو تا خانواده که همدیگه رو کامل می شناسن سالها باهم رفت وامد دارن بچه هاشون بعد ازدواج تازه می فهمن چقددددر زوایای شخصیتیشون باهم متفاوته چه برسه دوتا خانواده غریبه تحقیق ورفت وامد نهایت به شما 60درصد تضمین می ده بقیه اش وتقدیر وحکمت پرودگار وخود زوجین هست که ادامه زندگیشون رو ممکن می کنه (۹/آبان/۹۴ ۲۳:۳۳)میم.حسین.الف نوشته است: جسارتا خدمت دوستان یک نکتی رو متذکر بشیم بله کاملا صحیح فرمودین منتها اصلا اینجا حتی خود ما خانومها هم ادعا نداریم اگه مذهبی هستیم وبه یک اصولی پایبند صددرصد می شه رو دین واعتقاد ما حساب کرد ومسلما همه ما یه جایی تو یسری از مسائل شخصیتی ویا مذهبی دچار نقص واشکالیم بحث به این قسمت برمی گرده که من ادعایی می کنم مثل صداقت همیشگی بعد درزندگی تنها چیزی که از طرف نمی بینی همین صداقته یا ادعا می کنم که هرکاری برای بدست اوردن روزی حلال انجام می دم بعد تو زندگی می بینی هرکاری برای بدست اوردن هررر روزی انجام می ده وکاری به حلال وحرومیش نداره وگرنه مثلا خود من به طرفم می گم من فلان نقطه ضعف رو دارم می دونم اشتباهه خودمم دنبال اصلاحشم منتها باید الان صادقانه می گفتم نه اینکه طرف همه جا ادعای چشم پاکی ومحجوبی داشته باشه وهمه به عنوان یه ادم درست ودرمون بشناسنش بعد بری تو زندگی ببینی واییی چقدر ایشون چشم چرونه منتها انقدر حرفه ای هست که اطرافیان به راحتی متوجه نمی شن درباره خانومها هم همین طور ادعای قناعت و زندگی ساده دارن اما بعد ازدواج می بینی تمام فکر وذکرش توی چشم وهم چشمی از اطرافیانشه اینه که ادم رو محتاط می کنه به هر کی که گفتن مذهبی سریع اعتماد نکنه وبگه بعله ایشون که کارش درسته (۱۱/آبان/۹۴ ۱۲:۴۲)تسنیـم نوشته است: سلام ببینید من خودم شاهد این موضوع بودم تو موضوع خیانت ما خانوما نمی تونیم قضاوت کنیم تا جای اون طرف نبوده باشیم بعله منم قبول دارم یکسری از این خیانتهای بدلیل مشکلات درون خونه اس وبر منکرش لعنت اما واقعاااا چند درصد؟؟؟ یعنی یه اقا به محض رو به رو شدن با مشکل مجوز روابط نامشروع براش صادر می شه ؟؟ بجای حل مشکلش خود این خانوم به همسرش گفت خب تو هررررر مشکلی داشتی به من می گفتی اما اون اقا گفت واقعا مشکلی نبوده من فقط تحت تاثیر اون دختر درمحل کارم قرار گرفتم وخودش رسما به گناهکاربودنش اذعان کرده منتها بحث من اینه اگر اقایون می دونستن خانومها هم نسبت به همسرشون وزندگیشون به نوعی غیرت دارن متوجه می شدن برخورد یک خانوم در لحظه خیانت فقط از احساسش نشئت نمی گیره به فطرتش و همون حسی که در زن ومرد به اسم مالکیت وجود داره برمی گرده الحمدالله همجنسان خود ما تو این موضوع یا افراط می کنن به محض رو به رو شدن با این موضوع می گن برو سریعععع طلاق بگیر یا تفریط می کنن می گن همه چی تقصیر تو بوده اصن پاشو برو از شوهرت عذرخواهی هم بکن که رفته به تو خیانت کرده من به شخصه رفتار منطقی و عقلانی نمی بینم که یکی از دلایلش رو هم تلقینات اقایون به خانومها وعدم اعتماد به نفس خانومها در جامعه خودمون می دونم |
|||
|
|
۱۳:۵۱, ۱۱/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آبان/۹۴ ۱۳:۵۴ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #112
|
|||
|
|||
(۱۱/آبان/۹۴ ۱۳:۲۴)رکن الهدی نوشته است: سلام سلام بیشتر توضیح میدید که قراره برای ازدواج چه چیزهایی مشخص بشه که با جلسات و تحقیقات فقط 60% مشخص میشه؟ مثلا میخواید دینداری طرف رو بفهمید! از خودش بپرسید مثلا نماز می خونی؟ از خانوادش باید خانواده شما بپرسه که نماز میخونه؟ مثلا اگر محل کارش مغازه هست، بالاخره نماز ظهر و عصر رو باید جایی بخونه دیگه. یا داخل مغازه یا مسجدی در نزدیک (یا خونه خودش) اگر محل کارش شرکتی و سازمانی باشه بازم قابل تحقیقه!!! 10 دقیقه بعد از اذان ظهر برید محل کارش شما چند تا جواب خوداظهاری و تحقیقی رو کنار هم میزاری و اگر خیلی تفاوتی نداشت، مشخص میشه که حقیقت چیه اگر منظور اینه که ممکنه فردی ایرادات بزرگی داشته باشه و مخفی کنه، بله همه ما همینطوریم. هیچکدوم معصوم نیستیم. کسی هم نمیاد اعتراف به گناهان و اشتباهاتش کنه اگر کسی هم دنبال فرد معصوم میگرده که یکی فعلا بیشتر نیست و ما از سعادت دیدارش محرومیم در مورد پسرا بالاخره باید 2-3 تا اولویت داشته باشید. در حد بسیار خوب نمیگم اصلا نیست، ولی مگه چند نفرن؟ حتی بهترینها هم مشکلاتی دارن. منظورم افراد مذهبی و متدین واقعی هستن یکی خجالتیه. یکی مشکل مالی داره. یکی بداخلاقه. یکی خسیسه. یکی کچله. یکی مریضی مزمن داره. یکی پدر یا مادرش یا هر دو فوت کردن. یکی چاقه. یکی به شدت لاغره. یکی قد کوتاهه. یکی سیگاریه. یکی تنبل و بی خیاله. یکی ترسو و بی عرضس اینا مشکلات خیلی رایج هستن. اما خیلی بهتر از مصرف کننده مشروب و مواد(تفریحی یا معتاد) و بی بندوبار و دست بزنو بیمار روانی و خلافکار و سابقه دار و حرام خوار و ....... هستن. چه مدعی دینداری باشه و چه نباشه من فکر میکنم اینکه در زمینه ای فضا رو مبهم ببینیم، دلیلش اینه که خودمون نمی دونیم چی میخوایم |
|||
|
|
۲۳:۰۰, ۱۱/آبان/۹۴
شماره ارسال: #113
|
|||
|
|||
|
با صحبتهای دوستان دوباره برگشتیم سر خونه اول!!!
ازدواج باید هزینه های مادی و معنوی به مرد وزن تحمیل کنه تا قدر زندگی مشترک رو بدونن!!! در ازدواج حتما باید منافع مالی زن حفظ بشه و بتونه از استقلال مالی برخوردار بشه برای روز نبادا ![]() باید دنبال راهکارهای قانونی و فرهنگ سازی هایی بود که موانع طلاق باشن وگرنه ازدواج هول هولکی کاری نداره ازدواجی خوبه که همراه باسعادت و پردوام باشه و دختر و پسرمون ان شالله بتونن پس از اون به آرامش وشادابی برسن و خانواده مهد تربیت فرزندان و نسل سالم بشه نکته ای که متاسفانه اغلب دوستان بخصوص پسرها از اون غافل هستند این هست که هدف اصلی ازدواج تشکیل خانواده و تولید نسل سالم هست نه صرفا برطرف شدن نیازهای طرفین ( هر چند که اون هم خیلی مهم هست و موجب سلامت و حفظ دین می شود) |
|||
|
|
۲۳:۳۱, ۱۲/آبان/۹۴
شماره ارسال: #114
|
|||
|
|||
(۱۱/آبان/۹۴ ۲۳:۰۰)zahra11 نوشته است: با صحبتهای دوستان دوباره برگشتیم سر خونه اول!!! با اين ايده ، براي ادامه موفق زندگي(پس از كاهش اثر هزينه ي اوليه) چه راهي پيشنهاد ميكنيد ؟ (مثلا بعد از 5 سال كه از فشار هزينه مادي خلاص شدند يا اثرش كم شد ديگر قدر زندگي را نخواهند دانست !!!) |
|||
|
|
۱۲:۳۶, ۱۶/آبان/۹۴
شماره ارسال: #115
|
|||
|
|||
|
جالبه که این بحثهای اینجا قبلا هم مطرح شده: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-22526.html
سوال جالبی هم مطرح شده که کپی بحث ماست مهریه باعث استحکام زندگی است ... بله 10% هدیه 54% اجبار 8% بی ارتباط 26% خوشبختانه اغلب فهمیدن که این مهریه اگر ازش استفاده درست نشه، دردسرسازه. نمیشه انتظار داشت همه یکجور فکر کنن ولی برای کسانی که دنبال ازدواج آساان هستن، این هم یک نکته است |
|||
|
|
۱۳:۴۷, ۱۷/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۴ ۱۳:۴۹ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #116
|
|||
|
|||
|
دوستانی که آشپزی کردن می دونن هر چیز غذا زیاد باشه بد میشه !! هر چیز هم کم باشه باز هم بد می شه!!
بحث ازدواج هم همینه !!!! اگر زیاده روی بشه و انقدر سخت بشه که کسی سراغش نره بده اگر زیادی راحت هم باشه مثل یکی از هم دانشگاهی های ما 5 بهار آزادی یا همون 14 سکه پیشنهادی دوستان بدون مراسم بدون طلا و خرید عرفی بدون هیچ چیز هم عاقبتش فراوان دیده می شه که طلاق هست !!! بزنید حرفهاتون رو بزنید تا وقتی تصور از ازدواج در نظر شما صرفا رفع نیاز هست بحثها پایان نمی پذیرد و همون توصیه هایی که دارید درسته !!! شما عاقبت ادواجهای پر خرج رو گفتید منهم وظیفه داشتم عاقبت ازدواجهای زیادی کم خرج و راحت رو بگم !!! اهلا و سهلا دیگه خود دانید دوستان |
|||
|
|
۲۰:۱۸, ۱۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #117
|
|||
|
|||
|
سلام
ممکنه کسی هدفش از ازدواج، صرفا رفع نیاز باشه خب چه اشکالی داره؟ منع خدا که نیست ممکنه یکی هم مثل شما هدف ازدواج رو بقای نسل بدونه باز هم ایرادی نداره با این دید ازدواج کردن اینها؛ یعنی چه رفع نیاز جنسی و چه بقای نسل با ازدواج و در سایه ی اون حاصل می شه ولی با این حال، اینها هدف اصلی ازدواج نیستن هدف ازدواج اتحاد صفات جمال و جلال الهیه در قالب زن و مرد که این اتحاده و با هم بودنشان، راحت تر دو طرف رو به کمال برسونه با این حال هیچ جا هم گفته نشده که اگه کسی این دید رو به ازدواج نداشت و دیدش همون رفع نیاز یا هر چیز دیگه ای بود، ازدواج نکنه چرا که خود ازدواج اگه درست در شرایط هم کفو بودن دو طرف باشه، آرامشه رو میاره، مهر و محبت تو دل طرفین رو میاره و... حالا اگه هیچ کدوم از اینها دلیل ازدواج نبود، و ازدواج شد یه وسیله ی سرمایه گذاری، ازدواج شد درواقع همون خرید کالا، ازدواج شد یه مبادله بین دو خانواده، مهریه بیمه ی عمر زن تلقی شد و... خب معلومه، اینها هیچ کدوم اون چیزهایی نیست که خدا و دینش به عنوان هدف ازدواج گفتن(یعنی همون رفع نیاز جسمی و روانی، بقای نسل، تسریع حرکت کمالی) پس تو این حالت هم باید شاهد سیر صعودی آمار طلاق باشیم وقتی برای خدا و اهداف خدایی که گفتن ازدواج نکنیم، آمار طلاق بالا می ره خود امام سجاد (علیه السلام) ضمانت کردند که : هر کس برای خدا ازدواج کند، خدا تاجی از ملک و کرامت نصیبش می کنه دیگه هم نیاز نداره به مهریه به دید بیمه ی عمری نگاه کنه مرد هم این جرئت رو به خودش نمی ده که کالایی و سرمایه ای(اقتصادی) به زنش نگاه کنه و هر مشکل دیگه ای که ممکنه از جانب هر کدام از طرفین مسئله ساز شه |
|||
|
|
۱۷:۳۱, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #118
|
|||
|
|||
نقل قول:خود امام سجاد (علیه السلام) ضمانت کردند که : جسارتا می شه توضیح بدید این حدیث رو یعنی چه؟؟ یعنی پیامبران و ائمه فقط برای خدا ازدواج کردند!؟ میشه یک مورد مثال بزنید در مورد نگاه اقتصادی و سرمایه ای به زن؟؟؟ یعنی چی قاعدتا صحبت سر عکس قضیه بود مهریه بیمه عمر نگاه جدید به مهریه هست و به دلایل بسیار زیاد و منطقی هم توضیح دادم که چون وفور طلاق هست و زنان مجبورند فرزندان خردسالشون رو رها کنن و برای امرار معاش به هر کاری تن بدن( زنان تیپیکال البته منظورم همه نیستند) بهتره محتاج نباشن که حداقل بتونن پس از طلاق یک سرپناه برای خودشون و فرزند یا فرزندانشون فراهم کنن اگه پیشنهادم بد بوده یا غیر شرعی بوده یا غیر منطقی بوده بیایید به خاطر پیشنهادم تعقیبم کنید والا !!!! ![]() دیگه ببخشید اگرنظریه ضد آوارگی زن پس از طلاق با فرزند زیر هفت سالش با پیشنهاد ازدواج آسان شما کمی متفاوته!!! خدا مهریه مطابق عرف رو حلال کرده به خاطر اینکه زن محتاج نباشه بفرمایید شما بگید پنج سکه !!!!!! |
|||
|
|
۲۲:۲۰, ۱۲/آذر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/آذر/۹۴ ۲۲:۲۲ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #119
|
|||
|
|||
|
این بحث دو سر دارد یکی طلاق و دیگری مهریه
صفخات زیادی هست که دنبال نکردم و احتمالا دوستان قبل از اتفاقات پساطلاقی ( ) راجب خود طلاق گفته اند.اول اجازه بدید دوباره بنده هم یاد آوری کنم بعد با اجازه شما بزرگواران کمی هم راجب مهریه بگوییم (مهریه را بخوانید صدُقه یا صداق) حکم طلاق در اسلام پذیرفته شده است و قرارداد زوجیت قابل جدایی می باشد از این رو که گاهی شرایط به نحوی پیش می رود که زندگی مشترک غیر قابل تحمل و طاقت فرسا و مملو از مفاسد می شود . عقلا بهتر است در این شرایط از رشد بیشتر شر جلوگیر شود و هرچند صدماتی را متحمل می شود اما ضربات شدید تر ، ویرانی کامل به بار نمی آورد . همانطور که در جوامع غربی که طلاق ممنوع بوده گسترش فساد را شاهد هستیم تا جایی که ارزش ها و بنیان های جامع انسانی رو به اضمحلال است و ریشه خیلی چیز ها من جمله ازدواج سفید از همین جا نشات گرفته . اما با تمام این وجود طلاق به عنوان آخرین راه کار است در اسلام و تا جایی که نوری کور سو می زند باید رفت در احادیث اینطور آمده است : چیزی در امور حلال نزد خدا مبغوض تر از طلاق نیست _امام صادق (ع)_ ضمن عذر خواهی مجدد در تاپیک ازدواج راجب طلاق گفتم . شاید ربطی به بحث نداشته باشد اما لازم بود. مهریه (صداق) در قرآن _ به کلام شهید استاد مطهری از کتاب نظام حقوق زن در اسلام ( در حال حاضر کتاب در دسترسم نیست که عین متن را قرار بدم پس نقل به مضمون)_: «و آتوا النسا صدقتاتهن نحله» (سوره نسا، آیه 4) مهر زنان را که هدیه ای است ، به خود آنها بدهید در این آیه سه نکته وجود دارد 1- صدُقه از ریشه صدق است و به این خاطر به مهر صداق یا صدقه گفته می شود که نشانه عشق و علاقه حقیقی و راستین مرد است . 2- راغب اصفهانی می گوید علت اینکه صدَقه را ، صدقه گفته اند به خاطر این است نشان از صدق ایمان دارد. در اینجا با آوردن ضمن "هن" می فرماید که مهریه به خود زن تعلق دارد نه به پدر و مادر . و هیچ کس حق تصرف در آن را دارد چراکه در اسلام زن در مالیک و همینطور مسائل اقتصادی استثمار نشده است و نیاز به قیومت دیگری ندارد . پس مهر مزدی بزرگ کردن و شیر دادن و نان دادن نیست 3- کلمه "نحله" تاکید دارد و تصریح می کند که مهر هیچ عنوانی جز هدیه و پیشکشی ندارد و همینطور وجهی برای خرید و فروش نیست . در گذشته مردان خود را مالک زنان می دانستند و از این رو به معامله آنها می پرداختند ولی کدام کالایی است خودش بهای خودش برای خودش بگیرید و مهریه فقط و فقط پیشکشی مرد است برای زن نه چیز دیگری پ.ن این مطلب را فعلا به عنوان مقدمه در نظر بگیرید تا در ارسال بعدی مطلب کامل شود . در کتاب "نظام حقوقی زن در اسلام" شهید مطهری فصلی به عنوان مهریه و نفقه باز کرده و در قسمتی از آن درپاسخ به یکی از نشریات زمان که مانند اینجا مهریه را وثیقه و عهده مرد می داند مطالبی را عنوان می کند که انشاالله بعدا عین متن را قرار می دهم. پ.ن2 انشاالله هرچه زودتر به جمع بندی در بحث مهریه برسید چون اینطور که بنده می بینم اسم تاپیک ازدواج آسان است مهریه فقط یکی از چالش ها و دغدغه ای فرد برای ازدواج است مسائل خیلی زیادی هستند که اگر هرکدام بیشتر از12 صفحه به بحث نیاز نداشته باشند کمتر هم ندارد پ.ن 3 به تمام بزرگوارن ، آقایان و بانوان توصیه می کنم حتما کتاب نظام حقوقی زن در اسلام به قلم شهید استاد مرتضی مطهری را مطالعه بفرمایند . خیلی از مسائل را با زبانی روان و درچهارچوب اسلام واکاوی می کند. |
|||
|
|
۲۳:۱۹, ۲۲/دی/۹۴
شماره ارسال: #120
|
|||
|
|||
|
نویسنده "چهل پیشنهاد" در شماره 89 مجله زن امروز صفحه 71 پس از ذکر وضع نا هنجار زن در جاهلیت و اشاره به خدمات اسلام در چنین راهی نوشته است :
چون زن و مرد مساوی آفریده شده اند پرداخت بها یا اجرت از طرف یکی به دیگری منطق و دلیل عقلانی ندارد زیرا همانگونه که مرد به زن نیاز دارد ، زن هم به وجود مرد نیازمند است و آفرینش آنها را به یکدیگر محتاج خلق کرده و در این احتیاج هر دوی آنها وضع مساوی دارند و لذا الزام یکی به دادن وجه به دیگری بلا دلیل خواهد بود. و لکن از نظر اینکه طلاق در اختیار مرد است و زن برای زندگی مشترک با مرد تامین نداشته ، لذا به زن حق داده شده علاوه بر اعتماد به شخصیت زوج ، نوعی وثیقه و اعتبار مالی از مرد مطالبه نماید .... در صفحه 72 می گوید : اگر ماده 1133 قانون مدنی که مقرر می دارد : " مرد میت واند هر وقت که بخواد زن خود را طلاق دهد" اصلاح گردد و طلاق بسته به میل و هوس مرد نباشد ، اساسا صداق و مهر فلسفه ی وجودی خود را از دست خواهد داد. پاسخ شهید مطهری در ارسالی بعدی آورده می شود که متن هم بسیار طویل نباشد هم کاربران محترم نظری در موضوع کنند. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

) راجب خود طلاق گفته اند.