|
خلافت حضرت علی(علیه السلام)
|
|
۱۱:۱۶, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام علیکم
چرا پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) تا لحظه وفاتشان دستور کتابت و نوشتن خلافت حضرت امام علی(علیه السلام) را ندادند و چرا این امر را تا آخرین لحظه حیات مطهرشان به تعویق انداختند؟ توجه: لطفا بر روی همین سوال متمرکز باشید. بنده هم میدانم بارها حضرت تکلیف امت بعد از خود را در خصوص خلافت امام علی(علیه السلام) را مشخص فرمودند. سوال این است چرا با خلافت و ولایت برخوری مانند کتابت قرآن نداشتند تا آن را مکتوب و محفوظ نمایند؟ |
|||
|
|
۱۱:۳۴, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
مرتض جان می دانم که حتما هدفی برای بحث داری و فعلا در مرحله طرح سوال هستی.
ولی خوبه قبل از ورود جدی به بحث بنده یه مقدمه کوتاه عرض کنم: یک راست می رم سر اصل قضیه، بنده با مطالعه چندین و چندین باره تاریخ صدر اسلام به این نتیجه رسیده ام که اگر پیامبر عظیم الشان اسلام بر مکتوب کردن جانشینی حضرت اصرار می ورزیدند هیچ چیزی از قرآن و اسلام باقی نمی ماند. یک امر بسیار مهم که احتمالا کمتر به آن توجه کرده اند این است که اساسا مشرکین و کفار آنچنان هم با آمدن دین جدید حضرت رسول مشکلی نداشتند و آن را خطر جدی برای خود نمی دانستند. تمام مقابله ها، تمام سختگیری ها، تمام دشمنی ها و تمام آزار و اذیت ها از زمانی آغاز شد که حضرت رسول در آن میهمانی جانشین بعد از خود را معرفی کرد. شاهد مثال مدعای بنده: شيخ مفيد در ارشاد با سند خود از يحيى بن عفيف بن قيس كندى، از پدرش عفيف نقل كرده است كه گفت: با عباس بن عبد المطلّب و ابی سفیان در مكّه نشسته بودم، در اين حال جوانى پيش آمد و به خورشيد كه در حال زوال بود، نگاه كرد.پس از آن رو به كعبه به نماز ايستاد، پس از لحظه اى نوجوانى پيش آمد و در سمت راست او ايستاد و سپس زنى آمد و پشت سر آنها ايستاد. آن جوان به ركوع رفت و آن نوجوان و زن هم به ركوع رفتند و سپس آن جوان از ركوع بلند شد و آن دو نفر هم همين كار را كردند. سپس او سجده كرد و آنها هم با او سجده كردند. من گفتم: اى عباس، امر عظيمى است! عباس گفت: بله امر عظيمى است. آيا مىدانى كه اينها چه كسانى هستند؟ اين جوان محمد بن عبد اللّه بن عبد المطلّب، برادرزاده من است و اين نوجوان على بن ابى طالب، برادرزاده ديگر من و اين زن هم خديجه دختر خويلد مىباشد. برادرزادهام به من گفته است كه پروردگار آسمانها و زمين به او دستور داده است كه از اين دين پيروى كند و به خدا قسم كه در تمام دنيا كسى به غير از اين سه نفر به اين دين عقيده ندارد. دقت میکنید؟؟؟؟ پیامبر در صحن مسجد الحرام و در پیش روی ابوسفیان و دیگران به راحتی به همراه حضرت خدیجه و امام علی علیه السلام نماز میخوانند و هیچکس هم معترض آنان نمی گردد. روایت های دیگری هم باز در این موضوع هست. نکته جالبتر هم این است که باز در همان میهمانی تا زمانی که پیامبر حضرت علی را انتخاب نکرده بودند، حداقل به ظاهر هیچ مشکلی نیامده بود. یعنی پیامبر خدایان قبلی را رد کردند، هیچ کس اعتراضی نکرد، از خدای واحد جدیدی سخن گفت و باز هیچ کس اعتراضی نکرد، آنقدر جو ساکت بود که حتی پیامبر تصمیم گرفت برای بعد از خود نیز خلیفه و جانشینی انتخاب کند و باز کسی معترض نشد که اصلا ای محمد ما هنوز دین تو را قبول نکرده ایم که تو داری برای ما جانشنین انتخاب میکنی؟؟؟؟ ولی به محض انکه ایشان نام مبارک حضرت علی را اوردند، مجلس را ابولهب و دیگران به هم زدند و..... فکر کنم توضیحات بیشتر دیگر لازم نباشد.
![]() |
|||
|
|
۱۱:۴۸, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۱۱:۵۱ توسط مرتضی اقبالی.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۱۱:۳۴)سید ابراهیم نوشته است: یک راست می رم سر اصل قضیه، بنده با مطالعه چندین و چندین باره تاریخ صدر اسلام به این نتیجه رسیده ام که اگر پیامبر عظیم الشان اسلام بر مکتوب کردن جانشینی حضرت اصرار می ورزیدند هیچ چیزی از قرآن و اسلام باقی نمی ماند. یعنی میفرمایید احتمال داشت قرآن تحریف میشد؟ نکته دیگه مگه قرآن و اهلبیت هم ردیف نیستند پس چرا حضرت بینشون فرق گذاشت؟ |
|||
|
|
۱۱:۵۱, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
|
۱۱:۵۶, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
البته خود فرمایش شما دلیلی بر مختار بودن انسان نیز هست اما ولایت یکی از اصول دینه و خداوند میتونست یکی از فروع دین رو به عنوان آزمایش میزان صحت استفاده انسان از قانون اختیار قرار بده...
|
|||
|
|
۱۱:۵۹, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۱۱:۵۶)مرتضی اقبالی نوشته است: البته خود فرمایش شما دلیلی بر مختار بودن انسان نیز هست اما ولایت یکی از اصول دینه و خداوند میتونست یکی از فروع دین رو به عنوان آزمایش میزان صحت استفاده انسان از قانون اختیار قرار بده... بله این هم هست. هرچند طبق برخی از روایات ولایت امیرالمونین در همان عالم ذر نه به انسان ها بلکه به کل جهان هستی عرضه شده بود و همگان آن را پذیرفته بودند.... با تعجیل یا تاخیر... ولی شاید این هم حکمتی بوده است...در کل میخواستم توجه شما را به آن قسمت از تاریخ که عرض کردم جلب نمایم. با تشکر فراوان
|
|||
|
|
۱۲:۴۱, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۱۳:۰۳ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
نقل قول: آقا سید کجا با این عجله وایسید کارتون دارم! تازه گیرتون آوردم بذارم برید؟ آقا سید جگرتون با یه بحث حال می آد؟ نقل قول:آقا سید معمولا اشخاصی که بطور غیر علنی دین خود را دنبال می کنند زیاد در مضیقه توسط دیگر اشخاص قرار نمی گیرند خوب تبلیغ پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) تازه شروع شده بود و آن هم تقریبا در خفا . بنظر نمی آید که در همچین حالتی شخص مقابل بتونه واکنش خاصی از خودش نشون بده. --------------------------------- ادیان بزرگ تقریبا با یک دسته بندی خاص می توان گفت 3 مرحله دارند : 1- ظهور و بروز 2- تبیین اصول و پیشرفت(مادی و معنوی) 3- تداوم و تثبیت خوب ما می دونیم که بهترین راه مقابله با دین مبارزه با اون در مرحله ی 1 و نهایتا مرحله ی دوم است. یعنی مشرکان بخواطر این قدم به مبارزه گذاشتند که می خواستند مرحله ی 3 اجرا نشود یعنی تداوم آن توسط جانشین حضرت(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)؟ خوب اینها اگر از مرحله ی 1 شروع می کردند که بهتر بود که؟ بعد این ممکنه این سوال را پیش بیاورد که اعلان جانشینی امیرالمؤمنین با ظهور دین همزمان بوده و قبل از شکل گرفتن مخالفت ها شروع شده چون فکر کنم این اعلان در دوره ی سه ساله بوده و اولین جلسه هم بوده( والبته خود این هم دلیل بر اهمیت جانشینی پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است) |
|||
|
|
۱۳:۲۶, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۱۳:۴۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
![]() اره مخصوصا تو این ایام که خیلی صفا میده و البته مخصوصا با شمایی که در تاریخ حرفها داری![]() 1- باید دقت کنیم که زیاد هم غیر علنی نشده بود، وقتی که در پیش روی تاجران و در فضای گسترده مسجدالحرام آن زمان بیای و نماز بخوانی و مخالف درجه یکت هم ببیند، این زیاد غیرعلنی نیست.... قبول داری؟ 2- این رویه در مورد حضرت عیسی اصلا اجرایی نشد، به محض اینکه حضرت عیسی گفت من پیامبری هستم که... در تاریخ آمده در کنیسه ای که اتفاقا بالای کوه و تپه ای بوده است میخواستند ایشان را به دره بیاندازند، حال آنکه می بینیم در وهله اول این برخورد ها با پیامبر صورت نمیگیرد... حتی در همان دعوت علنی هم تا زمان اعلام جانشینی همه ساکتند... به قول استادی همه جنگها بر سر پذیرفتن و یا نپذیرفتن مولا بوده است. حتی بدر و احد و... و از طرفی هم می دانیم که جان و ریشه دین اسلام هم ولایت است.
|
|||
|
|
۱۳:۴۳, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۱۳:۵۱ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
مورد دوم برام جالب بود تا حالا نشنیده بودم.
قطعا موضوع جانشینی خیلی مهمه که در تقریبا اکثر جلسات توسط پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مطرح می شود اما با مطرح شدن این موضوع "همه جنگها بر سر پذیرفتن و یا نپذیرفتن ولایت مولا بوده" خود پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) معاذالله در حاشیه میروند برای مشرکان و کفار اصلا خود پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و خود دین اسلام اهمیتی نداشته فقط وجود امیرالمؤمنین(علیه السلام) باعث شده که احساس خطر کنند؟ یعنی مشرکان از ظهور دین نمیترسیدند بعید بنظر میرسه مشرکان از همون اول به فکر تداوم نیافتن نبوت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) باشند! |
|||
|
|
۱۵:۰۶, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۱۵:۱۱ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
ببینید وقتی شخص می آید برای ادعای خویش جانشین انتخاب میکند، این یعنی همان تداوم . مسلما از این می ترسند. حال اگر ببینند شخص جانشین جوان غیور و جدی همچون امیرالمومنین سلام الله علیه است این ترس چند برابر می شود.
در بحث ولایت، مصداق پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم هم جای می گیرد. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| مناظرات امامان معصوم علیه السلام با دشمنان ، مخالفان و دانشمندان سایر ادیان# | -Ali- | 43 | 89,713 |
۲۱/بهمن/۹۵ ۱۲:۲۵ آخرین ارسال: MohammadSadra |
|
| مناظره امام باقر علیه السلام با طاووس یمانی (خواندنی) | ali0077 | 8 | 5,684 |
۲۰/دی/۹۲ ۱۵:۱۵ آخرین ارسال: rezamohammadi |
|
| مناظره امام رضا علیه السلام با عالم سنی | ali0077 | 0 | 1,640 |
۲۴/شهریور/۹۲ ۱۴:۳۶ آخرین ارسال: ali0077 |
|
| رداندیشه های فیلسوفانه توسط امام هادی علیه السلام | آیات | 4 | 4,196 |
۷/بهمن/۹۱ ۱۲:۴۳ آخرین ارسال: سید ابراهیم |
|
| راز نفرین جهانی حضرت نوح(علیه السلام) علیه کافران | سید هادی | 0 | 1,106 |
۲۰/مرداد/۹۱ ۲۲:۳۶ آخرین ارسال: سید هادی |
|

![[تصویر: happy.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/happy.png)