کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آزادی بیان در اسلام!
۱۳:۵۲, ۱۷/تیر/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
اول تسلیت میگم شهادت مولای متقیان امام علی (علیه السلام) به همه عزیزان
راستش من نمی دونستم سوالمو کجا باید بپرسم..سوال من درباره آزادی بیان در اسلامه،ما هرچه شنیدیدم از خوبی و مهربانی پیامبر و خاندان ایشان بوده(که صد درصد درسته)ولی چیزی از اشتباهات یا منتقدین نسبت به دین رسوال الله در صدر اسلام نشنیدیم!چون برخورد بسیار شدیدی با اونها صورت می گرفت البته این کار لازم بود اما مثلا در باره عصما آیا این شدت عمل لازم بود؟
اصل روایت:

زنـى بـه نـام عـصـمـاء دخـتـر مـروان يـهـودى ، رسول خدا را اذيت مى كرد، به اسلام عيب مى گرفت ، مردم را بر عليه آن حضرت تحريك مـى نـمـود، روزى در هـجـو آن حـضـرت شـعـرى گـفـت و آن مـوقـع رسول الله صلى الله عليه و آله وسلم در بدر بود
مـردى از مسلمانان به نام عميربن عدى بعد از شنيدن شعر او گفت : خدايا عهد مى كـنـم با تو اگر رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم را سلامت به مدينه برگردانى عـصـماء را بكشم ، چون آن حضرت از بدر برگشت ، عمير در يك شب به خانه آن زن آمد، ديد چند نفر از اطفالش دور او خوابيده اند و به يكى از آنها شير ميدهد، بچه را زا سـيـنه او كنار كشيد و آنوقت نوك شمشير را بر سينه او گذاشت و فشار داد تا از پشت او بـيرون آمد، آنگاه به مدينه برگشت و نماز صبح را با رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم خواند، حضرت پس از نماز به او گفت:
دخـتر مروان را كشتى ؟
عرض كرد: آرى پدر و مادرم فداى تو باد آيا قصاصى و انتقامى بر من است ؟ حضرت فرمود: لاينتطح فيها عنزان در اين كار حتى دو تا بز شاخ به شاخ نمى شوند، يعنى چيزى نيست كه قصاص و انتقام داشته باشد، اين كلمه اولين باز از آن حـضـرت شـنـيـده شـد آنـگـاه فـرمـود: هـرگـاه خواستيد به كسى نگاه كنيد كه خدا و رسول را در غيب يارى كرده نگاه كنيد به عميربن عدى

عـمـير چون از محضر رسول الله برگشت ديد: پسران عصماء با كمك عده اى او را دفن مى كـنـنـد، گـفتند: آيا تو او را كشته اى ؟ فرمود:
آرى هرچه مى خواهيد بكنيد، به خدايى كه روحـم در دسـت او اسـت ، اگـر همه شما آن سخن را بگوييد كه او گفته بود، به همه تان با شمشير حمله مى كنم تا بكشم يا كشته شوم(مـغـازى واقـدى ، ج 1 ص 172، بـحـار، ج 20، خـلاصـه آن را نقل كرده است)

روایت دوم:

عصما، زنی شاعره بود که در اشعارش مسلمانان را بر ضد اسلام و پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) تحریک می‌نمود و در ابیاتش به مسلمانان از قوم خود معترض می‌شد که چرا به کسی گرویده‌اید که نه از قوم «بنی مراد» است و نه از قوم «بنی مذحج» (درست مانند کسانی که با سوء استفاده از حسّ ناسیونالیستی به ایرانی‌ها می‌گویند چرا به پیامبر عرب گرویدید). پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در جنگ بدر بود که اشعار این زن را به وی رساندند. نفرمود: که ای بابا حالا این که چیزی نیست، چند بیت شعر گفته، ما هم که الآن در حال جنگ بدر هستیم. بلکه با اشراف به نقش همین اشعار در تشدید جنگ علیه اسلام و مسلمین و ضایعات جانی و مالی آن، از مردم خواست: کسی مردم را از شرّ این زن ایمن سازد. و همین‌طور هم شد و حکم اعدام او توسط عمیر بن عدی اجرا شد. اجرای همین حکم سبب گردید افراد بسیاری از قبیله‌ی بنی‌خطمه، که از ترس او و طرفدارانش اظهار شرک می‌کردند، ایمان خود را آشکار ساختند. (السیرة نبویة، ابن هشام، ج 3، ص 637 – انساب الاشراف، ح1، ص 373)

آیا پیامبر یا صحابه ایشان نمی تونست با بحث و مناظره قانعش کنه؟اگه کرده روایتش کجاست؟

به نظر شما برخورد عمیر با این زن درست بوده؟یا این حد شدت عمل فقط درباره یک زن کار خوبی بوده؟

ممنون میشم نظرتونو بدونم خیلی برام مهمه

یا علی

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، Lord_Contemno ، پارمیس ، جواد مخبریان

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۱۴, ۱۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #31
آواتار
گفتیم مغازی ابن هشام بحار علامه مجلسی و ...
گفتین مغازی رو اهل سنت رد کردند پس بقیه هم دروغه و جعل و عصما هم جعلیه...
قبول!من دیگه حرفی ندارم :|
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Nadia
۲۲:۱۳, ۱۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #32
آواتار
(۱۸/تیر/۹۴ ۲۱:۱۴)Silence نوشته است:  گفتیم مغازی ابن هشام بحار علامه مجلسی و ...
گفتین مغازی رو اهل سنت رد کردند پس بقیه هم دروغه و جعل و عصما هم جعلیه...
قبول!من دیگه حرفی ندارم :|
جناب سایلنس بجز بحار که شما اوردید بقیه همه اهل سنت هستن .از انساب الاشراف بلازی گرفته تا مغازی و ...
جناب این داستان جعلیه . کاری به شخصیت پردازیهاش نداریم.
شما دنبال پاسخ به این که این خبر داستانش چیه بودین یا اینکه میخواستین بدونین ازادی بیان چیه. در هر صورت هم ازادی بیان و ازادی عقیده مطرح شد ، بحث حدیث هم مطرح شد.
اگه در همین مورد که سوال اولتون مطرح شد سوالی بافی مونده بگید وگرنه موضوع رو تموم شده میدونیم .

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Silence
۳:۱۴, ۱۹/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/تیر/۹۴ ۱۵:۰۹ توسط Silence.)
شماره ارسال: #33
آواتار
ممنون از پاسخ گویی همه عزیزان...

بحث تموم..Confused

۴:۲۰, ۱۹/تیر/۹۴
شماره ارسال: #34
آواتار
(۱۹/تیر/۹۴ ۳:۱۴)Silence نوشته است:  ممنون از پاسخ گویی همه عزیزان...
علامه مجلسی هم بود...
بازم ممنون..بحث تموم..Confused

سلام
بحار الانوار برای علامه مجلسی بود که از منابع شیعه هستBlush
بحث تمامRose
تشکر میکنم از شما که باغث شدین موضوع تکلیفش روشن شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، Silence ، Ali#59
۱۵:۰۷, ۱۹/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/تیر/۹۴ ۱۵:۱۰ توسط Silence.)
شماره ارسال: #35
آواتار
حق با شماست من بحار ندیدم...
اصلاح شد
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59
۱۳:۵۰, ۲۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #36
آواتار
(۱۸/تیر/۹۴ ۱۴:۱۸)mahdy30na نوشته است:  برای اجرای حد مادر باردار تا زمان وضع حمل ( و طهارت از وضع خاصی که براش پیش میاد ) زمان داده میشه ، بعد اجرای حدود انجام میشه.
برای زن شیر ده : تا زمانی که باید به بچه شیر بده زمان میدن مگر اینکه بتونن برای یچه دایه پیدا کنن که به بچه شیر بده.
امیدوارم مطالب مفیده فایده بوده باشه.

سلام.
خب نمیشه واسه اینکه یه مادره و یه بچه کوچیک داره بخشیده بشه؟؟؟؟
یعنی صبر میکنن مثلا بچش به دنیا بیاد بعد اعدامش میکنن؟؟Sad

(۱۸/تیر/۹۴ ۱۴:۱۸)mahdy30na نوشته است:  بعدشم شما دقت کن که شمای به ظاهر شیعه ( به گفته خودتون ) _ برای مثال میگم _ وقتی شیعه شدید یعنی پذیرفتید مبانی اون رو پس نه اینکه احباری باشه بکله برای خروج و یا تمسخر و یا اینکه بخواین دین مورد پذیرش رو رد کنین باید مطالبی محکمتر از چیزی که پذیرفتید ارایه کنید در غیر این صورت .... .
طبق ایه قران کریم هیچ اجباری در پذیرش نیست . اما وقتی پذیرفتی مقل این هست که سندی رو امضا کردی و برای منحل کردن و بی اعتباری اون باید مستنداتی محکم ارایه بدین.

خب ببینید خیلی از مشکلات از همینجا شروع میشه آقای سینا!
من و شما و یا دیگران دینمون رو دوست داریم و پذیرفتیمش.
ولی مسئله اینجاست که در تمام ادیان بچه که به دنیا میاد پدرو مادرش هر دینی داشته باشن به اسم اون بچه هم زده میشه!!!!!!
خب اون طفل مثلا اون دین فرضی رو که خودش انتخاب نکرده که حالا بخوایم برای خروجش از اون دین مواخذش کنیم!

(۱۸/تیر/۹۴ ۱۴:۱۸)mahdy30na نوشته است:  اصلا شما ببین این همه بهای که وجود داره و کلی هم براشون دارن درباره اینکه حقوقشون تو ایران رعایت نمیشه و ... رو تو بوق کردن و گوش عالم رو دارن کر میکنن تو یک کشور (اسرائیل)حق نشر و تبلیغ ندارن و نمیتونه کاری کنه ایا اینجا حقش ضایع نشده؟

قبل از هر چیز همه ی ما چه مسلمان چه مسیحی و چه بهایی یک انسان هستیم ....
بعد از اون هر کسی به یه دینی گرایش پیدا میکنه یا بهش تحمیل میشه یا هر چی....
پس چون همه انسان هستین حقوق انسانی و اجتماعی همه مون باید رعایت بشه و برابر با دیگران باشه!
این مسائلی که برای بهاییان مطرح میشه بیشتر تو زمینه حقوق فردی و اجتماعی شون هست مثل حق تحصیل و اشتغال و این جور چیزا.
اصلا بحث دین یا تبلیغ دینشون مطرح نیست.
در کشوری که 99 درصد اون شیعه هستن بیان این همه زحمت به خودشون بدن که بهاییت رو تبلیغ کنن؟؟؟
خب سودی نمیکنن.
پس بدونید این مسائلی که برای بهاییان مطرح میشه همونطور که گفتم بیشتر مرتبط با حقوق اجتماعی شون هست که خب این یه حق طبیعیه!
واقعا گاهی وقتا که نهج البلاغه رو میخونم خیلی تعجب میکنم.از این همه رافت و عطوفت امام علی حتی نسبت به افرادی که دشمن قسم خورده ایشون بودن دیگه چه برسه به مردم عادی و پیروان دین های مختلف......

توی یکی از تفسیرهای نهج البلاغه میخوندم که امام علی به کسانی که دشمنش هم بودن ماهیانه حقوق پرداخت میکرده البته تا زمانی که علیه ایشون شمشیر نکشیده باشن و مبارزه نکرده باشن......

یعنی بحث حقوق و عدالت تا این حد برای امام علی مهم بوده که حتی یرای دشمنش هم حقوقی قائل میشده.
بهاییان که دیگه ایرانی هستن و توی این کشور بزرگ شدن.
شما فرض کن یه بچه ای که به دنیا میاد و چون پدر و مادرش بهایی هستن اونم باید بهایی بشه چه گناهی داره؟؟؟؟
اون طفل معصوم که تقصیری نداره.باید حقوقش رعایت بشه!
تا وقتی به سن 18 یا 20 سالگی نرسه نمیتونه تصمیم درستی برای انتخاب دینش بگیره.خب تا اون موقع باید چیکار کنه؟؟؟
چون بهایی هست سرزنش بشه؟؟؟؟
بیایید با هم مهربون باشیمSmile

راجع به آقای سهیل عربی!
ببینید من نمیدونم ایشون دقیقا چی گفته چون نه توی ویکی پدیاش درست عنوان کرده نه توی سایت ها عادلانه در موردش مطلبی زدن.

هر کاری که کرده الان متاسفانه وجهه دین خیلی خیلی خراب شده با اعدام این آقا هم خراب تر میشه....
میتونن یه تعهد ازش بگیرن که اگر باز توهین کنه اونوقت حکم قبلیش به اجرا در میاد و از اونجاییکه هیچ کس دوست نداره اعدام بشه مطمئن باشید دیگه نه توهین میکنه نه ناسزا میگه!!!!

به همین راحتی به نظر من میشه قضیه رو تمومش کرد به جای اینکه این همه سر و صدا درست کنه.
ضمن اینکه ایشون یه بچه هم داره..... بهتره به خاطر فرزندش ببخشنش.
به هر حال هیچ کدوم از ما جای خدا یا پیامبرش نیستیم که بدونیم آیا این حرفی که این آقا زده واقعا توهین بوده یا نه!
شاید خدا یا پیغمبرش تا حالا این آقا رو بخشیده باشن.....اونوقت چی؟؟؟ما باید از کجا بفهمیم؟؟؟
آیا در این صورت بازم باید اعدام بشه؟؟؟
به هر حال همه ما مخلوقات خداوند هستیم و هیچ کدوممون نمیتونیم از جانب خداوند حکم کنیم.......
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، Silence
۱۷:۲۶, ۲۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #37
آواتار
(۲۰/تیر/۹۴ ۱۳:۵۰)پارمیس نوشته است:  سلام.
خب نمیشه واسه اینکه یه مادره و یه بچه کوچیک داره بخشیده بشه؟؟؟؟
یعنی صبر میکنن مثلا بچش به دنیا بیاد بعد اعدامش میکنن؟؟Sad

خب ببینید خیلی از مشکلات از همینجا شروع میشه آقای سینا!
من و شما و یا دیگران دینمون رو دوست داریم و پذیرفتیمش.
ولی مسئله اینجاست که در تمام ادیان بچه که به دنیا میاد پدرو مادرش هر دینی داشته باشن به اسم اون بچه هم زده میشه!!!!!!
خب اون طفل مثلا اون دین فرضی رو که خودش انتخاب نکرده که حالا بخوایم برای خروجش از اون دین مواخذش کنیم!

قبل از هر چیز همه ی ما چه مسلمان چه مسیحی و چه بهایی یک انسان هستیم ....
بعد از اون هر کسی به یه دینی گرایش پیدا میکنه یا بهش تحمیل میشه یا هر چی....
پس چون همه انسان هستین حقوق انسانی و اجتماعی همه مون باید رعایت بشه و برابر با دیگران باشه!
این مسائلی که برای بهاییان مطرح میشه بیشتر تو زمینه حقوق فردی و اجتماعی شون هست مثل حق تحصیل و اشتغال و این جور چیزا.
اصلا بحث دین یا تبلیغ دینشون مطرح نیست.
در کشوری که 99 درصد اون شیعه هستن بیان این همه زحمت به خودشون بدن که بهاییت رو تبلیغ کنن؟؟؟
خب سودی نمیکنن.
پس بدونید این مسائلی که برای بهاییان مطرح میشه همونطور که گفتم بیشتر مرتبط با حقوق اجتماعی شون هست که خب این یه حق طبیعیه!
واقعا گاهی وقتا که نهج البلاغه رو میخونم خیلی تعجب میکنم.از این همه رافت و عطوفت امام علی حتی نسبت به افرادی که دشمن قسم خورده ایشون بودن دیگه چه برسه به مردم عادی و پیروان دین های مختلف......

توی یکی از تفسیرهای نهج البلاغه میخوندم که امام علی به کسانی که دشمنش هم بودن ماهیانه حقوق پرداخت میکرده البته تا زمانی که علیه ایشون شمشیر نکشیده باشن و مبارزه نکرده باشن......

یعنی بحث حقوق و عدالت تا این حد برای امام علی مهم بوده که حتی یرای دشمنش هم حقوقی قائل میشده.
بهاییان که دیگه ایرانی هستن و توی این کشور بزرگ شدن.
شما فرض کن یه بچه ای که به دنیا میاد و چون پدر و مادرش بهایی هستن اونم باید بهایی بشه چه گناهی داره؟؟؟؟
اون طفل معصوم که تقصیری نداره.باید حقوقش رعایت بشه!
تا وقتی به سن 18 یا 20 سالگی نرسه نمیتونه تصمیم درستی برای انتخاب دینش بگیره.خب تا اون موقع باید چیکار کنه؟؟؟
چون بهایی هست سرزنش بشه؟؟؟؟
بیایید با هم مهربون باشیمSmile

راجع به آقای سهیل عربی!
ببینید من نمیدونم ایشون دقیقا چی گفته چون نه توی ویکی پدیاش درست عنوان کرده نه توی سایت ها عادلانه در موردش مطلبی زدن.

هر کاری که کرده الان متاسفانه وجهه دین خیلی خیلی خراب شده با اعدام این آقا هم خراب تر میشه....
میتونن یه تعهد ازش بگیرن که اگر باز توهین کنه اونوقت حکم قبلیش به اجرا در میاد و از اونجاییکه هیچ کس دوست نداره اعدام بشه مطمئن باشید دیگه نه توهین میکنه نه ناسزا میگه!!!!

به همین راحتی به نظر من میشه قضیه رو تمومش کرد به جای اینکه این همه سر و صدا درست کنه.
ضمن اینکه ایشون یه بچه هم داره..... بهتره به خاطر فرزندش ببخشنش.
به هر حال هیچ کدوم از ما جای خدا یا پیامبرش نیستیم که بدونیم آیا این حرفی که این آقا زده واقعا توهین بوده یا نه!
شاید خدا یا پیغمبرش تا حالا این آقا رو بخشیده باشن.....اونوقت چی؟؟؟ما باید از کجا بفهمیم؟؟؟
آیا در این صورت بازم باید اعدام بشه؟؟؟
به هر حال همه ما مخلوقات خداوند هستیم و هیچ کدوممون نمیتونیم از جانب خداوند حکم کنیم.......
جناب پارمیس گرامی ، همکار مجترم اگه قرار باشه بحث رو در زاویه دیگه پیش ببریم باید در پستی جدا ادامه بدیم.وگرنه این ادامه بحث در این موضوع بیفایده هست. این موضوع تموم شده هست.
اول یه نکته رو بگم شما نمیتونی در حدود دخل تصرف کنی و این از اول تا اخر دنیا بقا داره ون حکم شرع هست .
کسی گناه کسی دیگه رو به گردن نمیشه و برای همین بعد از تولد طفل تا زمانی که بشه برای بچه دایه برای شیر دادن پیدا کنن مهلت داده میشه.
دینمون رو از روی چی انتخاب میکنیم ؟ هوس یا احبار یا عقل؟
بچه دنیا بیاد مهم این هست که وقتی به تعقل رسید ودش انتاب کنه راهش رو. کسی که مسیحیه وقتی ببینه اسلام بر حق هست اگه برنگرده تکلیفش روشته مثل خیلیا که حق رو دیدن اما منکر شدن. دین نه سلام بلکه اگگه شما برحق تر از اسلام دیدی میتنونی انتخاب مجدد صورت بدی ولی وقتی برتری عقلی ) عقل سلین نه عقل 2+2=4
همه انسانیم و خالقمون هم یه عقل و راهنما برامون قرار داده حالا بازم باید بگیم همه چون انسانیم ..../
حقوق متقابل رو قبول دارم و باید این رو قبول کنیم که هرکی زود تر اومد برحق نیست و هرکیم که دیر لومد برحق نیست - من زودتر از شما اومدم تالار پس حق بامنه ؟یا شما که بعد از من اومدین حق باشماس ؟هردو انسانیم ولی ارزشمون کجا مشخص میشه؟اصلا اگه حقوق طرفین با ارزش هست چرا با عقیده بنده مخالفت میکنید؟(مثال زدم)

همکار گرامی درباره بهاییت اگه میخواین بحث رو پیش ببرید پیشنهاد میکنم علل مظلوم نماییهای که شده و مطالعه بفرمایید.
شما بفرما چرا فرق ضاله برهم دیگه ارزش قائل نیستن؟ همین بهاییت که اسمش دین روح و ریحان هست اما دیانت ترور و کشتار و تعصب کاذب و ... هست چرا نمیزاره افراد داخل در گرئهشون اهل تحقیق باشن؟ نقل قول صاحب شریعتش رو براتون میارم
"هيچ لذتي اعظم‌تر در امكان خلق نشده كه كسي استماع نمايد آيات آن را و بفهمد مراد آن را و لم بم (چون و چرا) در حق كلمات آن نگويد و مقايسه با كلام غير او نكند": نوري، حسين علي {بهاءالله}. بديع. {تهران}: {بي نا}، {بي تا}. ص 145.
کور شو تا جمالم بيني و کر شو تا لحن و صوت مليحم را شنوي و جاهل شو تا از علمم نصيب بري و فقير شو تا از بحر غناي لا يزالم قسمت بي زوال برداري. کور شو يعني از مشاهده‌ي غير جمال من. و کر شو يعني از استماع کلام غير من. و جاهل شو يعني از سواي علم من. تا با چشم پاک و دل طيب و گوش لطيف به ساحت قدسم در آيي": نوري، حسين علي {بهاءالله}. ادعيه حضرت محبوب. مصر: ناشر فرج الله ذکي الکردي، 1339 ق.
تحری حقیقت رو کمی مطالعه بفرمایید تا بعد برسیم به ازادی بیان و عقیده این فرقه ضاله
اگه ئقت کردین سری هم به نقد اقدس بزنین تو همین تالار زدم بخث مفصلش رو

بحث حقوق بشری بهایت رو اول در خاک اسرائل حل کنند بعد به ایران.
دیانتی که کذب هست و تفکری که برپایه دروغ بنیان گذاشته شده.
مهم 99% نیست .مهم خیانت هست که تا دلتون بخواد فتنه میکنن.
شما در مقابل دشمن تا زمانی که علنی کاری انجام نداده حق نداری بلکه زمانی که خروج مرد باید سرکوب بشه. نمونه های تاریخی زیاد هست . اساس اسلام حمله نیست بلکه دفاع هست مگر زمانی که فتنه هایی باه .نمونه هاش تو غزوات و سرایای نبی اکرم مشاهده بفرمایید.
بهاییت دیانت نیست. اگه قرار باشه هرکسی صبح پا شد یه دیانت بیاره و بعد بگن چون اینجا بزرگ شده پس حق داره. پیشنهاد میکنم موضوعی جدید بزنید برای این بحث تا بصورت مستند براتون پاسخ بدم.
میشه بگید فرق " بید " با " پروانه چیه؟
بچه تقصیر نداره ولی وقتی میبینه و سکوت میکنه تکلیفش معلوم میشه.
وقتی پاس اسلام میرسه سن رو میبرید پایین وقتی درباره خقوق میشه میگید سنش کمه و نمیفمه .( منظورم شما نیستیا ) بالاخره 18 کمه یا زیاد؟
کلیات طالب بنده رو به هیچ وجه برداشت شخصی نکنین و تفسیر ممنوع.هرجا مبهم بود بگید. درباره بهایت هم اگه بیشتر خواستین بدونین پست حدا بزنین تا براتون ریز مبباحث رو بحث کنیم/
درباره موضوع اخر نده حرفی ندارم
۱۷:۵۵, ۲۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #38

!?WHO IS HOSEIN

. He is the best and bigest legendary person of the World history

او
بهترین و بزرگترین راهنما و اسطوره ی تاریخ عالم است .
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]