کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: ؟
جواب سوالات رو میدونستم
برای پیدا کردن جواب در نت جستجو کردم

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند
۱۰:۳۵, ۱۵/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

هر کس از دوستان که مایل بود جواب این سوالات رو از منظر خودش بنویسه،
برای برخی سوالات مثل سوال اول که ممکنه پاسخ سوال خیلی طولانی بشه و قبلا پاسخ داده شده ارجاع به نام استدلال یا لینک توضیح تفصیلی کفایت میکنه...
بعضی از سوالات مربوط به اصول دینه که همونطور که میدونید تقلید در اون جایز نیست،پس فهمیدن پاسخشون از اوجب واجباته!

1. چرا فکر میکنید خدا وجود داره؟
  2. چرا فکر میکنید حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پیامبر خداست؟
  3. چرا فکر میکنید اسلام بهترین دینه؟
  4. چرا فکر میکنید قرآن کلام خداست؟

نکته مهم : اگر خواستید به سوالات جواب بدید هر سوال رو به صورت جداگانه جواب بدید.
اگر حضرت محمد پیامبر خداست پس دینش هم بهترین دینه و با توجه به اینکه دروغ هم نمیگه قرآن هم کلام خداست!
اینطوری جواب ندید...

اگر هم پاسخ به نظرتون بدیهی میاد باز هم بنویسید،شاید مسلمات ذهن شما شکیات ذهن کس دیگری باشه.
در ضمن هر چیزی که در ذهنتون شما رو به اون نتیجه رسونده بنویسید.(خیلی سخت نگیرید! تا الان با این عقاید زندگی کردید!!)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: amirak ، غریب ، Silence ، fafa* ، یک دهه شصتی ، در جستجوی سختی ، افشین ، فاطمه خانم ، السا

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۴۳, ۷/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #11

(۷/اسفند/۹۴ ۱۶:۱۳)فاطمه خانم نوشته است:  سلام
من فکر میکنم انسانها به وسیله کتاب و پیامبر به خداپرستی دعوت شدند.
مثل یک دعوت نامه و کسی که دعوت نامه رو میاره. طبیعتا کسی این دو رو فرستاده.
قرآن و مترجمش : پیامبر و اهل بیتش (دو وزنه سنگین یا همون ثقلین) جواب همه سوالات من بودند.
الحمدلله چیزی از سوالاهای بنده بی جواب نموند. هم خودم از این طریق راضی شدم هم میتونم دیگران رو با منطق اسلام راضی کنم.

1. چرا فکر میکنید خدا وجود داره؟
    خداوند علت العلل هست. سررشته علت ها. از اول بوده و خلق رو شروع کرده و دایمی بوده بر عکس تمام موجودات که فانی هستن. از اول او بوده و اخرین هم اوست. خطبه های نهج البلاغه امیرالکلام امیرالمومنین علی علیه السلام (Heart) سرشار از خداشناسی هستن در توصیف و ستایش خداوند به صورت همزمان.
  2. چرا فکر میکنید حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پیامبر خداست؟
    چون دلایل همراهشون آشکار بوده. پیامبری که خداوند رو به خلق معرفی کرده و شناسانده و پیام آور رحمت و بخشش از طرف خدای خودش بوده.
  3. چرا فکر میکنید اسلام بهترین دینه؟
    همیشه ورژن اخر از بقیه ورژن ها کاملتره. خداوند هم در همین قرآن که از قبل بهش ایمان داریم فرموده دین شما اکمل هست و پیامبری بعد از محمد صلی الله علیه و آله (Heart) فرستاده نمیشه. یعنی درواقع لازم هم نیست .
  4. چرا فکر میکنید قرآن کلام خداست؟
    چون نشانه هاش برای کسی که دنبالش باشه آشکاره.
    بیان قرآن سرشار از عجایب و معجزات هستن و طبق گفته خودش مبین هست.
    اگر بخواهیم از طریق قرآن و معصومین استدلال کنیم کم نمیاریم. مگر اینکه خوب بلدشون نباشیم Smile
یک سوال دارم اگه مایل به بحث بودید جواب بدید. آیا قرآن خیر مطلق هست؟
۱۸:۳۱, ۷/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام
خیر و شر اینطوری تعریف نمیشن
خیر و شر از انتخاب ما نشات میگیرند
یعنی من در مواجهه با قران چه عکس العملی دارم
اگه مثل داعش باشم برام شره که در قران هم اومده فقط متقین هدایت میشن.اوایل سوره بقره
اگه ازش استفاده درست کنم برام خیره

در خود تعریف واژه هم از قیود معنای کلمه،انتخاب و اختیار درج شده
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، در جستجوی سختی
۱۸:۳۵, ۷/اسفند/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/اسفند/۹۴ ۱۸:۳۶ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #13
آواتار
(۷/اسفند/۹۴ ۱۶:۴۳)mohammadz نوشته است:  آیا قرآن خیر مطلق هست؟
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلاَ يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إَلاَّ خَسَارًا ﴿اسراء-۸۲﴾
قرآن را نازل ميكنيم كه شفا و رحمت براي مؤمنان است و ستمگران را جز خسران (و زيان) نمي‏افزايد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، السا ، فاطمه خانم
۱۸:۵۲, ۷/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #14

(۷/اسفند/۹۴ ۱۸:۳۱)عقیق نوشته است:  سلام
خیر و شر اینطوری تعریف نمیشن
خیر و شر از انتخاب ما نشات میگیرند
یعنی من در مواجهه با قران چه عکس العملی دارم
اگه مثل داعش باشم برام شره که در قران هم اومده فقط متقین هدایت میشن.اوایل سوره بقره
اگه ازش استفاده درست کنم برام خیره

در خود تعریف واژه هم از قیود معنای کلمه،انتخاب و اختیار درج شده
سلام
بحث من داعش یا عریستان یا کشور دیگه ای نیست. بحث در مورد سوره ی بخصوصی هم نیست. منظور کل قرآن است. قرآن خیر مطلق است یا نه؟
متاسفانه وقتی یک نفر همچنین سوالاتی رو مطرح میکنه برخی ذهن ها میره به این سمت که طرف میخواد قرآن رو ببره زیر سوال در صورتیکه هیچکس در اون حدی نیست که بخواد با خدا و قرآن برای جنگیدن بلند بشه چون در نهایت خودش به زمین میخوره. به قول ائمه همانا دوای نفهمی پرسیدن هست. من سوالاتی دارم که دنبال جواب هستم. اصلا تعریف از قرآن چیست؟ زمانی وجود داشته که قرآن وجود نداشته باشه؟ قرآن خیر مطلق است یا نه؟ و اینجور سوالات
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، در جستجوی سختی ، rezamohammadi
۱:۵۴, ۸/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #15
آواتار
(۷/اسفند/۹۴ ۱۸:۵۲)mohammadz نوشته است:  سلام
بحث من داعش یا عریستان یا کشور دیگه ای نیست. بحث در مورد سوره ی بخصوصی هم نیست. منظور کل قرآن است. قرآن خیر مطلق است یا نه؟
متاسفانه وقتی یک نفر همچنین سوالاتی رو مطرح میکنه برخی ذهن ها میره به این سمت که طرف میخواد قرآن رو ببره زیر سوال در صورتیکه هیچکس در اون حدی نیست که بخواد با خدا و قرآن برای جنگیدن بلند بشه چون در نهایت خودش به زمین میخوره. به قول ائمه همانا دوای نفهمی پرسیدن هست. من سوالاتی دارم که دنبال جواب هستم. اصلا تعریف از قرآن چیست؟ زمانی وجود داشته که قرآن وجود نداشته باشه؟ قرآن خیر مطلق است یا نه؟ و اینجور سوالات
علیکم السلام.
اینکه قرآن از اول وجود داشته با نه اگر اشتباه نکنم بحث سر حدوث و قدم قرآن هست. چه بسیار خونها که سر این ماجرا ریخته نشدConfused
اگر قرآن جزء ذات خداوندی باشه قدم محسوب میشه و اگر اثر خداوند باشه جزء حدوث محسوب میشه.
بیشتر علمای شیعه بحث حدوث رو قبول دارند...
در مورد خیر مطلق هم همان که برادر درجستجوی سختی فرمودند، مورد تایید بنده هم هست.
قرآن کریم که در اختیار ماست نازله قرآنی هست که در عالم بالاست ...
در حشر صورت قرآن دیدنیست...

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammadz ، در جستجوی سختی ، rezamohammadi
۲:۴۶, ۸/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #16

(۸/اسفند/۹۴ ۱:۵۴)فاطمه خانم نوشته است:  علیکم السلام.
اینکه قرآن از اول وجود داشته با نه اگر اشتباه نکنم بحث سر حدوث و قدم قرآن هست. چه بسیار خونها که سر این ماجرا ریخته نشدConfused
اگر قرآن جزء ذات خداوندی باشه قدم محسوب میشه و اگر اثر خداوند باشه جزء حدوث محسوب میشه.
بیشتر علمای شیعه بحث حدوث رو قبول دارند...
در مورد خیر مطلق هم همان که برادر درجستجوی سختی فرمودند، مورد تایید بنده هم هست.
قرآن کریم که در اختیار ماست نازله قرآنی هست که در عالم بالاست ...
در حشر صورت قرآن دیدنیست...
ممنون. راجبه حدوث و قدم چیزی نمیدونستم. خون ما رو نریزنConfused. رفتم مطالعه کردم. فهمبدم که اگه قرآن رو بصورت کلمات در نظر بگیریم حدوث میشه.
کلا هر چی واژه ها بیشتر میشن ذهن آدم بیشتر اسیر و زندانی میشه. انگار خودش یه قانون هست!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم
۱۵:۱۸, ۸/اسفند/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۴ ۱۵:۴۳ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #17
آواتار
کلام خدا بر دو گونه است:

کلام فعلی: که همان مخلوقات می باشند و آنها حادث ذاتی می باشند. امّا از حیث زمانی برخی حادث زمانی هستند و برخی دیگر قدیم زمانی می باشند؛ یعنی موجوداتی فرا زمانی بوده تقدّم وجودی بر زمان و عالم زمانی دارند؛ و چون زمان ندارند، منطقاً نمی توان گفت از کی بوده اند؛ چون زمان بردار نیستند.

کلام لفظی: که همان ظاهر قرآن کریم می باشد ؛ و برای هر سلیم العقلی واضح است که الفاظ قرآن از زبان رسول خدا خارج گشته و قبل از آن وجود زمانی نداشتند. امّا وجود ملکوتی قرآن و برتر از آن وجود جبروتی قرآن، در حقیقت کلام فعلی بوده مثل ملائک، حادث ذاتی ولی قدیم زمانی است؛ یعنی موجود فرا زمانی می باشد. امّا قرآن در مرتبه ی علم ذاتی خدا، چیزی جز علم خدا نیست و دوگانگی با ذات خدا ندارد تا مستقلّاً وجود قدیم تلقّی گردد. همچنین در آن مرتبه کلام راه ندارد، بلکه سخن از علم است.

(۸/اسفند/۹۴ ۱:۵۴)فاطمه خانم نوشته است:  در حشر صورت قرآن دیدنیست...
در حدیثی خواندم که در حشر (؟) تنها نوری که با رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) برابری می کنه نور قرآن هست (اگه حدیث رو پیدا کردم حتماً اینجا می نویسم)
منظور از نور همان صورت قرآن هست؟
میشه بیشتر توضیح بدید؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezamohammadi ، فاطمه خانم
۳:۱۵, ۹/اسفند/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/اسفند/۹۴ ۳:۲۵ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #18
آواتار
(۸/اسفند/۹۴ ۲:۴۶)mohammadz نوشته است:  ممنون. راجبه حدوث و قدم چیزی نمیدونستم. خون ما رو نریزنConfused. رفتم مطالعه کردم. فهمبدم که اگه قرآن رو بصورت کلمات در نظر بگیریم حدوث میشه.
کلا هر چی واژه ها بیشتر میشن ذهن آدم بیشتر اسیر و زندانی میشه. انگار خودش یه قانون هست!
اگر اشعریون سرکار بودند احتمال اینکه شک کنیم در حدوث و قدم و کشته بشیم زیاد بود.
الان الحمدلله در عصر اونها نیستیم. آدمهای زیادی سر این مسئله کشته شدند. زیاد!!
اگر کلمات رو از ذات در نظر بگیریم میشه شامل قدم و اگر کلمات قرآن رو مخلوق خساب کنیم میشه جزء حدوث. خلاصش همینه .
هر چی آدم پیش بره وسعت دیدش بیشتر شده و براش سوالهای بیشتری پیش میاد و این خیلی خوبه البته اگر جوابهاش رو بگرده و پیدا کنه.
Smile
(۸/اسفند/۹۴ ۱۵:۱۸)در جستجوی سختی نوشته است:  در حدیثی خواندم که در حشر (؟) تنها نوری که با رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) برابری می کنه نور قرآن هست (اگه حدیث رو پیدا کردم حتماً اینجا می نویسم)
منظور از نور همان صورت قرآن هست؟
میشه بیشتر توضیح بدید؟
خواهش میکنم.
استادی راجع به شب قدر میفرمودند که خداوند در این شب قرآن رو نازل کرد.
این کلمه ی نزول به معنی فرو فرستادن یا حتی پابین آوردن هست. یعنی درجه ی قرآن که این همه حاوی زیبایی ها و شفا چه مادی و چه معنوی و برکات فراوان هست قرآنی هست که از علم معنا به عالم پایین و ماده آمده و الان در پایین ترین مرتبه موجودات (دنیا) قرار گرفته و روح قرآن و اصلش به عنوان کلام الله در محضر خداوند، در عالم بالاست.
قرآن کریم به صورت اصلیش اصلا در دنیای مادی ما جا نمیگیره و دنیای ماده ظرفیت بروز اصل قرآن رو نداره و این هست که قرآن نزول پیدا کرده در عالم ما.
و اینکه قرآن کریم از والاترین ماسوی الله هست چون کلام الله هست و ساطع شده از خداوند باری تعالی و از نزدیک ترینه موجودات و مخلوقات به خداوند.

این هست که در روز حشر یا همون قیامت نور قرآن (یعنی همون درجه روحانیتی که از وابستگی و همجنسی موجودات به خداوند) هست، همتای وجود نازنین خاتم الانبیاء (Heart) بروز و ظهور خواهد داشت.

قرآن از شافعین روز جزاست که حق شفاعت از یاران خودش رو داره...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عقیق ، در جستجوی سختی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]