کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فيتيله
۹:۱۲, ۲۰/آبان/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/آبان/۹۴ ۹:۴۸ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

دوستان شايد اطلاع داشته باشيد كه اخيراً اتفاق بدي رخ داده و دوستان فيتيله اي توهين خيلي بدي به هموطنان آذري كردند. از اونجايي كه من هم آذري هستم به شدت از اين توهين كه به نظرم هيچ توجيهي نداشته دلخور هستم و اميدوارم مقامات مسئول اين دوستان رو به اشد مجازات برسونند.

چه چيزي بدتر از اين كه انسان در برنامه كودك كه جاي آموزش احترام و بزرگواري هست به هموطنان خودش توهين كنه. پس اين دوستان شايسته توبيخ و تنبيهي شايسته توهين و اشتباهي كه كردند هستند.

....

خيلي خوب، تموم شد.........

حالا برگرديم سراغ خودمون.

بي احترامي شد و دوستان هزار باره عذرخواهي كردند به نظر من نبايد اين عذر خواهي مانع تنبيه اونها بشه اون هم يه تنبيه جدي اما چندتا نكته در اتفاقات اين چند روز اخير و در رفتار ما ايراني ها به خصوص رفتار قوميت هاي ايراني به چشم مي خوره كه بايد بين دوستان بيداري انديشه بيان كنم.

1- بابا ما مسلمانيم، اگر مسلمان هم نباشيم آدميم. چشم در مقابل چشم. اگر بدي كردند، در حد جرمشون تنبيه مي كنيم و توبيخ مي كنيم اما كسي نگفته قتل در مقابل چشم. الان كاري كه اتفاق افتاده خط كشيدن روي سوابق بيست و اندي ساله اين سه برادر فيتيله اي هست. آيا واقعاً خدا رو خوش مياد؟؟؟؟؟؟؟؟

ما كه از سوابق اينها خبر داريم، ما كه از خيرخواهي اونها و كارهاي خيري كه كردند اطلاع داريم. آيا واقعاً يه غلط (نمي گم اشتباه يا خطا همون غلط) باعث ميشه روي كل سوابق اينها خط بكشيم؟؟؟؟؟؟ آيا واقعاً اين مجازات متناسب با غلطي هست كه اونها مرتكب شدند. با توجه به شناختي كه ازشون دارم مطمئنم عمدي در كار نبوده، اما حتي به فرض عمدي بودن آيا واقعاً برخورد ما صحيح بوده؟؟؟؟؟؟

2- نكته دومي كه براي من جالب بود رفتار همشهري هاي خودم در برخورد با يه همچين مسئله اي بود. آيا ما هنوز ياد نگرفتيم كه به روشي قانوني و صحيح اعتراض خودمون رو به گوش مسئولين برسونيم و مطالبه گري داشته باشيم؟

آيا ما نماينده مجلس نداريم؟
آيا ما استاندار نداريم؟
آيا ما نماينده ولي فقيه در استان نداريم كه از طريق اونها مسائل و اعتراضاتمون رو پي گيري كنيم؟

حتماً بايد بريزيم وسط خيابون و اونطور اعتراض كنيم؟

دوستان، اين روش بيان اعتراض در صورتي كه همه چيز گل و بلبل بود هم بد بود چه برسه به شرايط فعلي....

كمي به دور و اطراف نگاه كنيم.... سوريه رو همينطوري به هم ريختن.

با خودم فكر مي كردم اگر خودم رو بذارم جاي تحليل گر اسراييلي و اين ماجرا رو ببينم پيش خودم ميگم به به عجب لقمه اي ... حالا كه با يه توهين ايننطوري به هم ريخت با يه بمب چي ميشه؟

تو خود بخوان حديث مفصل از اين مجمل .........

راه فتنه رو خودمون بايد ببنديم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، ام ابیها ، سید ابراهیم ، عدالت ، Hadiss313 ، fafa* ، شیدا ، حسن.س. ، غریب ، میم.حسین.الف ، Eve ، عقیق ، فاطمه خانم ، علائم ظهور ، MAHDI59 ، عبدالرحمن ، vahrakan ، قبیله منتظر ، ماحی ، قاتل مرگ ، mehrdad539
۹:۵۷, ۲۰/آبان/۹۴
شماره ارسال: #2
آواتار
این همه مدت با همه لهجه ها برنامه اجرا کردن ، هیچ کسی چیزی نگفت. و حالا یه برنامه اجرا کردن و اینطوری زحمت 25 سالشون رو زیر سوال میبریم. امان از این مرد زود باور.

حالا جالبیش اینه که دونفر از سه نفر اصلی ترک هستن. ترک ها تاج سر من هستن ولی مطمئن باشید این اعتراض ها جنبه سیاسی و بخش اصلیش مربوط به حدایی طلب ها میشه که مردم رو تشویق کردن.

------

دوستان و همراهان گرامی
در تاریخ 94/08/15 در برنامه فیتیله نمایشی پخش شد که باعث آزرده خاطر شدن عده ای از عزیزان مخاطب گردید در این باره نکات زیر را به استحضار می رساند:
1-سابقه فعالیت گروه فیتیله گواه این ادعا است که اقوام و طوایف ایران همواره مورد احترام بوده و این گروه هیچگاه به خود اجازه نمی دهد به ایشان توهین یا جسارتی روا نماید.
2- اصالت بازیگران اصلی این برنامه از اقوام اصیل ایران همچون آذری ، گیلک و لر بوده و هیچگاه به خواستگاهی که از آن بر آمده اند توهین نمی کنند.
3- مفهوم نمایش مورد اشاره در زمینه آموزش استفاده مسواک بوده و مانند نمایش های دیگر ترکیبی فانتزی از گویش و لهجه های مختلف در فضای نمایش استفاده شده است و این به معنای جسارت به قوم و یا لهجه خاصی نمی باشد.
در آخر این گروه صمیمانه از سو تفاهم پیش آمده از همه ی بینندگان با ارزش برنامه فیتیله عذرخواهی کرده و بار دیگر تاکید می کند بقای برنامه فیتیله و هر برنامه تلویزیونی دیگر متکی به نگاه پر مهر بینندگان آن برنامه می باشد و رضایت قلبی ایشان آرزو همیشگی این برنامه می باشد.
علیرضا آقایی
تهیه کننده برنامه فیتیله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ام ابیها ، MohammadSadra ، soora ، السا ، Hadiss313 ، شیدا ، غریب ، Eve ، میم.حسین.الف ، مجنون العباس ، علائم ظهور ، vahrakan
۹:۵۹, ۲۰/آبان/۹۴
شماره ارسال: #3

من هم آذری هستم.
اما موهن بودنش رو درک نکردم.
پدره ترک بود.
رسپشن هم ترک بود.
اما بچه لهجه ای نداشت.
ضمن این که به نظر آموزش درست مسواک زدن رو داشت یاد میداد و شاید میخواست بگه بچه ها به فرچه دستشویی نباید دست بزنن.
البته برام قابل درکه که کسانی این رو توهین قلمداد کنن.
اما من توهین برداشت نکردم.
یعنی به شخص من به عنوان یک نیمه آذری برنخورد.
امیدوارم یکم فکر کنیم.
البته با حرف آقای محمدصدرا هم میتونم موافق باشم که اگه این کار توهین بوده تنبیه براش قائل بشن.
اما راستشو بخواین من فکر میکنم آذری ها بعد از اون شعار موهن یاشاسین آذربایجان در بازی تراکتورسازی خوبه که ایرادات و توهینهای خودشون رو هم ببینن و دست از تظاهرات بردارن.
همیشه میشه مو رو از ماست کشید بیرون.
بهتره روحیه گذشت رو تو خودمون تقویت کنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، MohammadSadra ، عدالت ، soora ، السا ، Hadiss313 ، غریب ، Eve ، میم.حسین.الف ، مجنون العباس ، vahrakan
۱۵:۰۵, ۲۰/آبان/۹۴
شماره ارسال: #4
آواتار

نباید با ادامه ماجرا، به دشمنان گوش خوابانده این مرز و بوم اجازه سوءاستفاده و تفرقه‌آفرینی داده شود

حسین شریعتمداری درباره واکنش‌ها به برنامه "فیتیله" یادداشتی نوشت.
ضشیشبه گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین شریعتمداری درباره واکنش‌ها به برنامه فیتیله یادداشتی نوشت.

این یادداشت به شرح زیر است.[تصویر: 3782942_556.jpg]

در پی پخش یکی از برنامه‌های طنز «فیتیله» از سیمای جمهوری اسلامی ایران که بخش‌هایی از آن به زبان آذری اجرا شده بود، جمعی از خواهران و برادران آذری‌زبان کشورمان در چند شهر دست به تظاهرات زده و برنامه مورد اشاره را اهانت به هموطنان آذری زبان تلقی کرده‌اند، این اجتماعات در حالی است که؛

1- اگرچه بی‌دقتی تهیه‌کنندگان این برنامه قابل دفاع نیست و انتظار آن بود و از این پس نیز هست که در ساخت اینگونه برنامه‌های طنز، از هرگونه اهانت احتمالی هم خودداری شود ولی اکنون که این بی‌دقتی و خطا اتفاق افتاده است، چاره کار چیست؟ مسئولان صدا و سیما رسما به خاطر پخش این برنامه از خواهران و برادران آذری زبان کشورمان عذرخواهی کرده‌اند و در همان حال، ادامه برنامه «فیتیله» را به همین علت متوقف ساخته‌اند و ضمن توبیخ دست‌اندرکاران تهیه برنامه‌ یاد شده، برخی از آنان را نیز از مسئولیت برکنار کرده‌اند و اکنون این پرسش منطقی در میان است که مسئولان صدا و سیما در واکنش به ماجرای مورد اشاره باید چه اقدام دیگری انجام می‌داده‌اند که نداده‌اند؟! به یقین با شناختی که از هموطنان آذری زبان خود داریم، خواسته آنان، مثلا اعدام دست‌اندرکاران خطاکار برنامه مزبور نبوده و نیست، پس ادامه اعتراضات برای چیست؟! اگر منظور از اعتراضات یاد شده، اعلام مخالفت و اعتراض به سراسر ایران اسلامی است، که این خواسته نه فقط در سراسر کشور بلکه با سوءاستفاده دشمنان بیرونی - که به یقین مورد انزجار خواهران و برادران آذری زبانمان نیز هست- تقریبا در سراسر جهان شنیده شده است.

2- مگر خواهران و برادران آذری زبان کشورمان هویتی جدا از ملت شریف و یکپارچه ایران اسلامی دارند که چنانچه خدای نخواسته به آنان اهانتی شده باشد، این اهانت احتمالی متوجه همه مردم ایران نباشد؟!

فقط یک نیم نگاه به ترکیب جمعیتی میهن اسلامی به وضوح حکایت از این واقعیت دارد که در پهنه ایران اسلامی، هیچ مرزی - تاکید می‌شود که هیچ مرزی- میان اقوام مختلف حاضر در پهنه ایران اسلامی وجود ندارد.

عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی ایران، یعنی رهبر معظم انقلاب، آذری‌زبان هستند و بسیاری دیگر از مسئولان عالی‌رتبه نظام و دانشمندان برجسته کشورمان در گذشته و حال آذری زبان بوده و هستند... و اساسا امروزه سخن از آذری و مازنی و کرد و لر و عرب و... در عرصه ایران اسلامی و تفکیک آنان از یکدیگر نمی‌تواند معنا و مفهوم قابل توجیهی داشته باشد. و از این زاویه نیز، اگر در برنامه یاد شده اهانت و خطایی صورت پذیرفته باشد که صورت گرفته و بهتر بود در ساخت آن دقت بیشتری به کار گرفته می‌شد، این اهانت احتمالی متوجه همه ملت ایران بوده است و نه فقط هموطنان آذری زبان، بنابراین تجمع اعتراض‌آمیز برخی از خواهران و برادران آذری زبان کشورمان و یا دستکم، ادامه آن، با این توجیه که به آنان اهانت شده است، از مردم شریف و پاکباخته آن سامان که به گواهی همه شواهد تاریخی، یکی از استوانه‌های اصیل انقلاب و در همه روزهای حادثه در صحنه حاضر بوده و هستند دور از انتظار است، مخصوصا آن که در ماجرای مورد اشاره، به یقین قصد اهانتی در میان نبوده و با خطای یاد شده نیز برخورد قاطعی صورت گرفته است.

بنابراین نباید با ادامه ماجرا، به دشمنان گوش خوابانده این مرز و بوم اجازه سوءاستفاده و تفرقه‌آفرینی داده شود.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عدالت ، رضا1357 ، MohammadSadra ، غریب
۱۶:۱۴, ۲۰/آبان/۹۴
شماره ارسال: #5

هيچوقت برنامه هاي اين بنده خداهارو نگاه نمي كردم و چندان دوست نداشتم .
اما به وضوح مي شود در مسائل اخيري كه پيش اومد " شيطنت " و سوء استفاده رو مشاهده كرد .
تركها و آذريهاي عزيزمون بهتره اين قائله رو خودشون ختم به خير كنند كه نامردهاي خارج هم دارند عليه ايران سوء استفاده مي كنند هم مردم استانهاي آذربايجان رو تحريك مي كنند به جون بقيه بيفتند.

البته وقتي وزير محترم بهداشت و قشر پزشكان مملكت تحمل يك سريال طنز ( كه چندان هم دور از واقعيتهاي جامعه مون نبود)‌رو ندارند از مردم ديگه نميشه انتظار بيشتري داشت.

اصولا نميدونم چكار ميشه كرد كه سطح تحمل ما مردم بالاتر بره و انقدر زود به جون هم نيفتيم.
شايد اينها به خاطر تاثير بازي خوردن ما در طول تاريخ و سوء استفاده از احساسات غيرتي ماست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عدالت ، vahrakan ، MohammadSadra ، 1441361 ، غریب
۲۰:۵۷, ۲۰/آبان/۹۴
شماره ارسال: #6
آواتار
سلام...

((درود بر ظرفیت مردم مازندران ????????????
چند روز پیش در برنامه فیتیله که بیننده هاي اون غالبا بچه هستن یه کلیپ پنج دقیقه ایی پخش شد که احساس میشد که به آذری زبانان توهین شده باشه . نتیجه این شد که اولا برنامه توقیف شد ، عوامل اون از صدا و سیما اخراج شدند ، رئیس سازمان صدا و سیما و معاون سیما اومدن تو تلویزیون از همه مردم خصوصا آذری زبانان عذرخواهی کردن ، خب دیگه چه معنی داره که تو تبریز و اردبیل و آذربایجان و .... مردم افتادن تو خیابون و راهپیمایی کردن و کلی هم به اموال عمومی خسارت وارد کردن ؟ چه معنی داره آقای نماینده تبریز در مجلس واسه رئیس سازمان صدا و سیما خط و نشون بکشه ؟
واقعا باید به ظرفیت مردم مازندران آفرین گفت که الان چند سال سریال پایتخت داره در شبکه ملی و واسه همه ایران پخش میشه و مردم مازندران هم به احترام همه مردم ایران که با این سریال خوش هستن ، اونا هم خوشحال هستن . پس آفرین و صد آفرین به ظرفیت و شعور بالای مردم مازندران ))?????????
این متنیه که توی فضای مجازی پخش شده....نظرتون راجع بهش چیه؟
????
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، ام ابیها ، MohammadSadra ، غریب ، Eve ، میم.حسین.الف ، Mohammad Trust ، vahrakan
۲۱:۰۰, ۲۰/آبان/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/آبان/۹۴ ۲۱:۰۶ توسط السا.)
شماره ارسال: #7
آواتار
اگه کسی اعتراض میکرد ب سخیف بودن ِ موضوعی ک مطرح شده بود، باز جای ِ تامل بود، اما اینکه چون ب زبان ِ آذری بوده برنامه شون، دلیل ِ قانع کننده و قابل ِ قبولی نیست

اگه با لهجه تهرانی میگفت، جا داشت ما هم اعتراض کنیم و دلخور بشیم ؟
با تمام ِ احترامی ک برای عزیزان ِ آذری زبان قائلم، اما این ناراحتیشون رو ب جا نمیدونم!

سلام حدیث جان BlushHeart

نقل قول:((درود بر ظرفیت مردم مازندران ????????????
چند روز پیش در برنامه فیتیله که بیننده هاي اون غالبا بچه هستن یه کلیپ پنج دقیقه ایی پخش شد که احساس میشد که به آذری زبانان توهین شده باشه . نتیجه این شد که اولا برنامه توقیف شد ، عوامل اون از صدا و سیما اخراج شدند ، رئیس سازمان صدا و سیما و معاون سیما اومدن تو تلویزیون از همه مردم خصوصا آذری زبانان عذرخواهی کردن ، خب دیگه چه معنی داره که تو تبریز و اردبیل و آذربایجان و .... مردم افتادن تو خیابون و راهپیمایی کردن و کلی هم به اموال عمومی خسارت وارد کردن ؟ چه معنی داره آقای نماینده تبریز در مجلس واسه رئیس سازمان صدا و سیما خط و نشون بکشه ؟
واقعا باید به ظرفیت مردم مازندران آفرین گفت که الان چند سال سریال پایتخت داره در شبکه ملی و واسه همه ایران پخش میشه و مردم مازندران هم به احترام همه مردم ایران که با این سریال خوش هستن ، اونا هم خوشحال هستن . پس آفرین و صد آفرین به ظرفیت و شعور بالای مردم مازندران ))?????????

اگه بخوایم این رو قبول کنیم، باید قبلش اینو بگیم :
آفرین و صد آفرین ب ظرفیت و شعور بالای مردم تهران Smile
بنظرتون این درسته ؟!

استفاده کردن از لهجه های مختلف ایران، توی فیلم ها و سریال ها، نکته خیلی مثبت و خوبیه
حالا اگه اون کسی ک این لهجه رو داره، آدم ِ علیه السلامی نباشه، باید ب مردم اون شهر بربخوره ؟!
اصلا جا داره ک بخواد بر بخوره ؟!!

البته هم وطن های خوب ِ مازنی هم اعتراضاتی کردن ها، اما خب کم کم کم کم اعتراضاتشون رو گذاشتن کنار Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadiss313 ، ام ابیها ، MohammadSadra ، غریب ، Eve ، میم.حسین.الف ، Mohammad Trust ، vahrakan
۲۱:۰۸, ۲۰/آبان/۹۴
شماره ارسال: #8

از این شوخی ها تندترش رو برای دیگر لهجه ها و اقوام دیگر و شهرهای دیگر مثل اصفهانی مشهدی و... انجام دادن . انسان باید ظرفیت داشته باشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، غریب ، Mohammad Trust
۲۲:۰۸, ۲۰/آبان/۹۴
شماره ارسال: #9
آواتار
من کلیپ کامل دیدم..
توهینی در این برنامه ندیدم،یک مقدار قضیه شلوغش کردن،من خوزستانیم،یعنی وقتی نصر الله رادش در فیلم مرد هزار چهره با لهجه جنوبی(آبادانی)لاف میزد و مردم میخندیدن باید ما به خیابانها میریختیم و خواستار اخراج مدیری و توبیخ رادش میشدیم؟

در سریال پایتخت با لهجه شمالی چندین سری سریال ساختن همه خندیدن ولی کسی اعتراضی کرد؟

در فیلم ماه منیر وقتی خانم گودرزی در نقش یک پیرزن ساده با لهجه لری بازی میکنن آیا لرها باید دست به اعتراض بزنن؟؟

و باقی لهجه ها و گویشهای خیلی پیش اومده فیلم ساختن...اما کسی اعتراضی نکرده،حالا هموطن آذری من از شما سوال دارم
شما چه تفاوتی با بقیه دارید که اینطور روی لهجه حساس هستید؟هر چیزی رو توهین میدونید؟؟بد نیست یکم ظرفیت داشته باشیم که با هر چیزی سریع به خیابانها نریزیم

جالبیش اینه که خیلی از عوامل برنامه فیتیله و بازیگرهاش آذری هستندSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، غریب ، Eve ، Mohammad Trust ، Hadiss313 ، vahrakan
۲۲:۱۹, ۲۰/آبان/۹۴
شماره ارسال: #10
آواتار
(۲۰/آبان/۹۴ ۲۲:۰۸)A L I نوشته است:  در سریال پایتخت با لهجه شمالی چندین سری سریال ساختن همه خندیدن ولی کسی اعتراضی کرد؟
سلام

بله نماینده مجلسمون تو مجلس اعتراض کرده بود Smile
البته خودم سریالشو دوست دارم
صحبت با گویش های مختلف محلی اتفاقا خیلی خوبه تو برنامه های تلویزیونی.
من برنامه فتیله رو ندیدم ولی اگه همونی که گفتن باشه خوشایند نبوده ، مثل این جوکهایی بوده که پخش میکنن و درست نبوده
ولی با حرفها جناب محمد صدرا موافقم
در اکثر مواقع بلد نیستیم درست اعتراض کنیم
و یاد نگرفتیم با یک اشتباه، تمام خوبی های طرف رو ضایع نکنیم.

امضای شیدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، غریب ، Eve ، میم.حسین.الف ، Mohammad Trust ، عقیق ، Hadiss313 ، السا ، vahrakan
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا