کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
امام جمعه هر شهر امام زاده زنده آن شهر است !!!!
۱۰:۰۸, ۲۵/آبان/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۹۴ ۱۰:۱۲ توسط پارمیس.)
شماره ارسال: #1
آواتار

"سخنرانی آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد"

امام جمعه مشهد گفت: از آن جایی که مقام معظم رهبری امام است، ائمه جمعه هر شهر در نقش امام‌زاده آن شهر است و بقعه و بارگاه هم همان دستگاه نماز جمعه است، بنابراین شما باید از امام جمعه شهرتان محافظت کنید

به گزارش ایسنا ، حجت الاسلام سید احمد علم الهدی در گردهمایی مسئولین ستادهای نماز جمعه استان خراسان رضوی که صبح چهارشنبه در دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه برگزار شد، اظهار کرد: یک عده تصور می‌کنند که با انجام نوافل و زیارت، عبودیت و بندگی خود را در درگاه پروردگار به انجام رسانیده‌اند که این تصور اشتباهی است، برخی نیز فکر می‌کنند در فضای مجازی و یا واقعی با دم زدن از اهل بیت (علیه السلام) منهای انقلاب وظیفه خود را انجام داده‌اند که چنین اقدامی مقبول ومعقول نیست.

علم الهدی با بیان اینکه «امام جمعه هر شهر در نقش امام زاده زنده آن شهر است»، خطاب به اعضای ستاد نماز جمعه استان افزود: از آن جایی که مقام معظم رهبری امام است، ائمه جمعه هر شهر امام‌زاده آن شهر است و بقعه و بارگاه هم همان دستگاه نماز جمعه است، بنابراین شما باید از امام جمعه شهرتان محافظت کنید

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه «مردم نباید بی در و دروازه امام جمعه را نقد کنند»، افزود: البته گاهی مواقع آسیب از برخورد خود ائمه جمعه است که شما مسئولین ستاد باید آن را به امام جمعه به صورت صحیح انتقال دهند

امام جمعه مشهد با بیان اینکه «یکی از عوامل رکود و عقب افتادگی در کارها، عدم موقعیت شناسی است»، تصریح کرد: حضرت امیر المومنین (علیه السلام) می‌فرمایند "خدا رحمت کند کسی را که موقعیت خویش را تشخیص می‌دهد".

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: موقعیت شناسی یک نوع فرصت شناسی است و با فرصت طلبی تفاوت دارد، موقعیت طلبی ممدوح نیست بلکه مذموم است، آن هایی که می‌خواهند موقعیت‌‎هایی را برای خود، مقام و شخصیت‌شان به وجود بیاورند فرصت طلب هستند و از موقعیت‌های مختلف به عنوان سکوی پرش برای موقعیت‌های مادی استفاده می‌کنند که این مساله با اخلاق اسلامی سازگار نیست.

وی با اشاره به اینکه «فرصت‌شناسی غیر فرصت‌طلبی است»، یادآور شد: انسان باید در موقعیت شناسی از تمامی امکانات و وسایل در دسترسش آگاه باشد و از این امکانات در جهت کمال خود استفاده کند و بداند از موقعیت فعلی خود چگونه می‌تواند موقعیت‌هایی را در خط عبودیت ایجاد کند.

علم‌الهدی افزود: ابزار و امکاناتی که در شناخت این موقعیت‌ها مورد آگاهی انسان است باید ابزار بندگی و عبودیت خدا باشد، حال اگر در زندگی راهی غیر از بندگی و عبودیت خدا را برگزینیم، دل پایگاهی برای شیطان خواهد شد.

امام جمعه مشهد عنوان کرد: آدم هایی که به دنبال پول، مقام و قدرت هستند شیطان در قلب آنان پایگاه و کانون دارد و این فرد در سنگر شیطان قرار می‌گیرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه «دل انسان خواستگاه خواست‌های او است»، عنوان کرد: اگر این خواستگاه مرکز شیطان باشد شیطان آن فرد را به استخدام خود در می‌آورد، کسی که تمام سعی و تلاش خود را صرف مسیری غیر از عبودیت و بندگی کند در اشتباه محض است.

علم الهدی ادامه داد: شما مسئولین ستاد نماز جمعه به عنوان متولیان فریضه الهی در یک موقعیت ارزشمند هستید که این فرصت‌ها گاهی برای انسان پیش می‌آید، بنابراین باید از این موقعیت در راستای انقلاب و کمک به ملت استفاده کنید.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه سرنوشت ما به انقلاب گره خورده است، افزود: دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و هر نوع گسترده‌سازی غیر از مسیر انقلاب ممکن نیست، دشمن در مقابل جبهه و خاکریز انقلاب در تلاش است و کسی توان مقابله با آن را ندارد مگر از طریق انقلاب و ارزش‌های انقلابی.

وی با بیان اینکه «نماز جمعه به عنوان جبهه اسلامی نقش موثری در ترویج عبودیت و بندگی خدا دارد»، افزود: در هر موقعیت مکانی و جغرافیایی باید بساط نماز جمعه را گسترش دهید، نماز جمعه مشهد دارای 40 هزار نمازگزار است، این در حالی است که مخاطبان بزگترین همایش‌ها از 26 هزار نفر تجاوز نمی‌کند، بنابراین این شما می‌توانید نقش تاثیرگذاری در جهت اهداف انقلابی داشته باشید.

امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه «نماز جمعه پایه ترویج انقلاب در بستر انقلاب است»، افزود: گاهی فراموش کردن و جهل موقعیت موجب دل زدگی از آن مساله می‌شود، نماز جمعه خاکریزی در انقلاب است که در آن دفاع از دین صورت می‌گیرد، اما باید توجه داشت که در نماز جمعه هم می‌توان اقدامات مثبت و شایسته انجام داد و هم می‌شود در آن خرابکاری و تخریب صورت گیرد، اگر خدای ناکرده تخریبی در نماز جمعه صورت گیرد گستره آن در هیچ جایی به اندازه نماز جمعه خواهد بود، بنابراین شما مسئولین باید این اقدامات را کنترل و نظارت کنید.

وی افزود: تبعیض بی‌جا در نماز جمعه یکی از مواردی است که موجب دل‌زدگی در نماز جمعه خواهد شد، شما می‌توانید یا تعامل صحیح سالم تحت عنوان حفاظت و امنیت، اقدامات مثبتی در جهت ترویج نماز جمعه انجام دهید، اگر در نماز جمعه تبعیض ایجاد شود، این یعنی تخریب عبادت خدا و مردم چنین چیزی را تحمل نمی‌کنند و امر و نهی کردن به مردم در نماز جمعه شایسته نیست.

امام جمعه مشهد با تاکید بر اینکه «برخورد پادگانی رئیس ستاد با زیرمجموعه‌ها یا مسئولین ستاد نماز جمعه با مردم صحیح نیست»، افزود: این نوع امر و نهی‌ها موجب دل زدگی نسبت به نماز جمعه می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در برخورد اخلاقی مسائل را رعایت کنید، چرا که شما بهترین ابزار برای اشاعه نماز جمعه در شهرستان‌ها هستید و شما نقش موثری در آگاه سازی مردم نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی دارید.

وی عنوان کرد: اگر امام جمعه توسط مردم تعدیل و یا ارزیابی شود، روحیه‌اش را از دست می‌دهد و نمی‌تواند کارآمد باشد و این وظیفه شما مسئولین ستاد نماز جمعه است که فرهنگ از طریق فرهنگی صحیح امام جمعه را ارزیابی کنید تا روحیه و حیثیت‌اش را از دست ندهد.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه «امام جمعه نمی‌تواند نسبت به جریان‌ها و کم و کاستی عملکرد مسئولین بی‌تفاوت باشد»، تصرح کرد: چرا که این کار مشکل شرعی دارد و از سویی موجب سلب اعتماد مردم به ائمه جمعه خواهد بود.

منبع...........بخونید جالبه!!!!!
SmileSmileSmileSmile
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012 ، میم.حسین.الف ، در جستجوی سختی ، Bamdaad

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲:۲۳, ۲۷/دی/۹۴
شماره ارسال: #21
آواتار
(۲۷/دی/۹۴ ۰:۵۰)عمار94 نوشته است:  واقعیت اینه در بحث فقه حوزه های علمیه در بالاترین روش آموزشی قرار دارند و کم لطفی افراد بی اطلاع هم آسیبی به آن وارد نمیکند .
چند وقت پیش با یکی از اساتید دانشگاهی صحبت میکردم و بحث به شیوه ی آموزش در حوزه و دانشگاه رسید ، نظر ایشان این بود که شیوه ی آموزشی حوزه بسیار مترقی تر از شیوه های آموزشی دانشگاهی است و اصولا برخلاف دانشگاه یک فرد با تقلب و حقه بازی نمیتواند از حوزه فارغ التحصیل شود .
در مورد این این که خروجی حوزه چه بوده ، شاید بهترین جواب فقه غنی شیعه باشد
اما تاثیرات خروجی های فردی حوزه هم قابل انکار نیست .
امام خمینی ، امام خامنه ای ، شهید مطهری ، علامه جعفری .... ثمره ی کار حوزه های علمیه است .
همین حالا میتوان از بالای 100 نفر در بالاترین سطح سواد فقهی نام برد که همگی حاصل تلاش حوزه های علمیه هستند ، در حالی که در علوم دیگر انگشت شمار افراد موجود نه حاصل محیط علمی بلکه ثمره ی بروز استعداد فردیست.
شاید اولین قدم برای نزدیکی حوزه و دانشگاه پیاده سازی شیوه های اموزشی حوزه در دانشگاه باشد .
این همه دانشمند هسته ی،جراحان مغز و قلب که در دنیا حرف اول میزنن،دانشمندان علوم فضایی،این همه مخترع
اینا همه خروجی های دانشگاه هست!

اما یک نکته باید در اینجا بگم،سیستم آموزشی ما کلا مشکل داره،ربطی به دانشگاه و دبیرستانم نداره

عیب سیستم دقیقا تو دانشگاه مشخص میشه،جایی که به دانشجو درسهایی ارائه میدن که اصلا و ابدا به کارش نمیاد نه تو دنیا و نه تو آخرت و نه تو بازار کار Big Grin...

همین رشته خودم کامپیوتر! بالای 80 درصد درسهایی که ما پاس میکنیم کوچکترین سودی برای ادامه تحصیل یا حتی شغل و کسب درآمد ما نداره...

تو دانشگاه به نظرم فقط رشته های پزشکی و کلا زیرشاخه هاش بهشون درسهای مرتبط با شغل ایندشون میدن!

تو رشته ما که هرچی میگن کلا همون در حد پاس کردن هست...

و صد البته خیلی از افرادی که در بالا بنده گفتم و شما گفتید صرفا بخاطر تحصیل در دانشگاه یا حوزه موفق نبودند،بلکه هوش ذاتی و استعداد هم داشتند وگرنه سالیانه دانشگاه و حوزه هزاران فارغ التحصیل دارن،چرا هر سال یک امام خمینی یا یک پروفسور سمیعی تربیت نمیشه؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲:۵۶, ۲۷/دی/۹۴
شماره ارسال: #22
آواتار
واضح بود که منظور از دانشگاه ، داخلی بود ! گرچه در سطح جهان هم تعداد دانشگاههایی که خروجی مطلوب دارند نسبت به کل چشمگیر نیست (شاید هم سیستمی خاص تعیین میکند در کجا خروجی مفید باشد )!

ضمنا برخلاف شما به نظر من در رشته ی تحصیلی شما 80 درصد دروس کاملا کاربردی و متناسب با نیاز بازار هستند ، اما چون نوع آموزش درست نیست خروجی مطلوب نیست (گرچه فرد میتواند کار خودش را انجام دهد و به اصطلاح دانشجو باشد !)
اگر کسی دنبال نرم افزار بود : زبان ماشین ، ساختمان داده ، طراحی الگوریتم ، برنامه سازی پیشرفته ، مباحث ویژه
اگر کسی دنبال شبکه بود: مهندسی اینترنت ،سیستم عامل شبکه ، طراحی صفحات وب...
اگر کسی به فکر سخت افزار یا فروش قطعات بود: معماری کامپیوتر .....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: vahrakan
۳:۱۷, ۲۷/دی/۹۴
شماره ارسال: #23
آواتار
(۲۷/دی/۹۴ ۲:۵۶)عمار94 نوشته است:  واضح بود که منظور از دانشگاه ، داخلی بود ! گرچه در سطح جهان هم تعداد دانشگاههایی که خروجی مطلوب دارند نسبت به کل چشمگیر نیست (شاید هم سیستمی خاص تعیین میکند در کجا خروجی مفید باشد )!

ضمنا برخلاف شما به نظر من در رشته ی تحصیلی شما 80 درصد دروس کاملا کاربردی و متناسب با نیاز بازار هستند ، اما چون نوع آموزش درست نیست خروجی مطلوب نیست (گرچه فرد میتواند کار خودش را انجام دهد و به اصطلاح دانشجو باشد !)
اگر کسی دنبال نرم افزار بود : زبان ماشین ، ساختمان داده ، طراحی الگوریتم ، برنامه سازی پیشرفته ، مباحث ویژه
اگر کسی دنبال شبکه بود: مهندسی اینترنت ،سیستم عامل شبکه ، طراحی صفحات وب...
اگر کسی به فکر سخت افزار یا فروش قطعات بود: معماری کامپیوتر .....
مهندس...تو دانشگاه اصلا برنامه نویسی یاد میدن؟ من خودم فردا طراحی الگوریتم امتحان دارمBig Grin استاد کلا یه چیز دیگه گفته،درس به همه چیز شباهت داره جز الگوریتم!

تنها یک درس بود که استادش درست درس داد،اونم مهندسی اینترنت بود...باقی کلا بی مصرف بودن.

بحث سر همون سیستم اموزش غلطه! روشهای تدریس و منابعی که انتخاب میکنن اصلا به کار نمیاد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی
۱۶:۲۱, ۲۸/دی/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۹۴ ۱۴:۲۹ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #24
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

(۲۶/دی/۹۴ ۲۳:۲۸)فرشته مهربون نوشته است:  خوب فقدان معنویت هست که باعث عدم جامعیت شده.
علمی که از معصوم نیاد دچار نقصه هر مدلش که میخواد باشه. طب صادق و طب الرضا و پیشگیری و رعایت... همه اینها هست ولی بیماریهای واگیر هم کنترلش به سادگی نیست نمی شه کلا علم امروزی رو با خاک یکسان کرد!!
شما یک مقدار زیاده روی میکنید!!!
نمیشه گفت پیشرفت روانشناسی و اقتصاد باعث افسردگی شده!!!!

بازم اشتباه شد
منظور من عدم جامعیت علومه که باعث نقص می شه
بسیاری از علوم هست که می تونیم الان بهش برسیم ولی در گذشته نبوده
فک کنم شما مبحث جامعیت علوم رو با بحث طهارت علم و عالم و معلوم اشتباه گرفتید
که این حرف شما خودش می شه بخشی از عدم جامعیت علوم نه خود جامعیتش

هیچ زیاده روی نیست
اتفاقا اساس یادگیری همه ی علوم امروزی باید با خاک یکسان شه (توجه کنید گفتم نحوه ی یادگیریش نه کلا همه علوم) و یه چیز نو از آب در بیاد وگرنه بشر رو نابود می کنه
البته به استثنای اون علم جامع که اعم همه ی علومه : فلسفه ی اسلامی (اون هم به نظر من از نوع حکمت متعالیه اشWink)
تا حالا با خودتون فکر کردید که چرا گفته شده اگه علم حقیقی 32 حرف باشه، زمان ظهور عمومی حضرت حجت فقط 2 حرفش شناخته شده؟
به نظر شخص من این دو حرف هم چیزی جز همون فلسفه و عرفان اسلامی نیست (البته این نظر شخصی منه)
مابقی علوم به دلیل عدم جامعیت و شاخه شاخه شدنشون علم نیستند و درواقع همشون یه بمب نهفته هستند که سبب ویرانی ها می شن

(۲۷/دی/۹۴ ۰:۲۸)A L I نوشته است:  سوال ساده اس..
الان دانشکده های پزشکی،فنی،صنعتی و....باید تخته بشن و همه دانشجویان تشریف ببرن حوزه علمیه در کنار تحصیل دروس حوزوی بخونن؟!Sad
هرکسی باید سرش تو کار خودش باشه، الان تو دنیایی که همه چیز داره تخصصی میشه و همه رشته ها دارن ریز و ریزتر میشن تا کار تخصصی تر بشه،شما همچین حرفی میزنید؟
ابن سینا مربوط به چند سال پیش میشد؟چند قرن پیش؟؟
زمان مصر باستان هرکی سرش درد میکرد،سر شکاف سلطنتی سر اون میشکافت تا درمانش کنن!
الان هرکی سرش درد میکنه یه ژلوفون یا کدوئین میخوره!!Confused هرچیزی مربوط به دوره خودشه

ببینید منظور من این نبوده که حتما تمام علوم رو منتقل کنیم به حوزه و از تو حوزه یادشون بگیریم
هرجایی که این ظرفیت رو داره تا همه ی علوم رو در کنار هم جمع کنه و با هم به نتیجه برسه، اونجا هر کجا که می خواد باشه، حوزه، دانشگاه، خونه ی علامه حسن زاده ... هرجا باید این کار جمع علوم با هم انجام شه

اینکه امام فرمودند وحدت حوزه و دانشگاه، خیلی حرف ها و مفاهیم پشتش بود
مثلا گفتند تا علم حوزه بره تو دانشگاه و نظم دانشگاه بیاد تو حوزه
ولی کاملا برعکس شد، بی نظمی حوزه رفت تو دانشگاه، بی علمی دانشگاه هم اومد تو حوزه
اینه که روز به روز، نسبت به گذشته ی علمی که نیاکانمان داشتند، پسرفت و عقبگرد داریم

واقعا اگه این اتفاق وحدته میفتاد و بیفته، چه پیشرفت ها که نمی کنیم! (البته اگه با مخالفت جدی متکلمین روبه رو نشه)

ببخشید این حرف هایی که من می گم جوک نیستند که بگیم بابا اون دوره زمونه گذشته و الان همه چی تخصصی شده
اتفاقا بدبختی ها از این تخصصی شدن ها شروع شد

شما ببینید انیشتینی که در دنیای فیزیک معاصر برای خودش قطبیه تنها با همین شیوه دانشگاهی کسب علم کرد اما در اواخر عمرش میگه: "ما هنوز حتی نفهمیدیم جِرم چی هست"
خب جرم یکی از ابتدایی ترین مبانی هست تو فیزیک... بعد یکی از برجسته ترین دانشمند در این علم بعد از یک عمر پر برکت علمی میگه من هنوز اون ابتدایی ترین مبنا در علم فیزیک رو نشناختم

این نشان از ناکارآمدی این شیوه علمی هست نه ضعیف بودن اون دانشمند...
حرف من رو شیوه ای در کنار همین شیوه ی رایج تو دنیای امروزه که ما رو به جایی میرسونه که به تمام قوانین نظام خلقت و تمام ربطهایی که بین قوانین و موجودات هست پی ببریم

دانشمندان تو بحث علم به این نتیجه رسیدن که نمیشه علوم مختلف، مستقل از هم حیات داشته باشن برای مثال یک پزشک نمیتونه بگه علم من در مورد بدن انسان هست و من نیازی به فراگیری یا مطلع شدن از علم نجوم رو ندارم چون به این نتیجه رسیدن که تمام خلقت با هم مرتبط هستن... تمام موجودات در حال اثر گذاری روی هم هستن

دانشمندای برتر تو تمام دنیا معترفن به این اصل که عالَم وجود یک واحد به هم پیوسته هست مثل پیکره انسان
یعنی همون طور که انسان دارای اعضای مختلف هست و هر کدوم از اعضا کاربردی متفاوت دارند در عین حال این اعضا از هم گسسته نیستن و روی هم تاثیر و تاثرات دارن...

برای ارتباط موجودات عالم با هم یه مثالی بگم:
اگه از یک پزشک امروزی بپرسیم اون عواملی که در انعقاد نطفه دارای اثر هست برای ما بازگو کن شاید از شرایط جسمی زوجین مطالب در خوری بگه از نوع تغذیه نکات علمی خوبی بگه اما وقتی بهش بگی : آیا کره ماه در انعقاد نطفه اثر داره؟
ممکنه یا رد کنه یا اظهار بی اطلاعی کنه.

اما در روایات از معصومین داریم که وقتی ماه در حالت هلال و بدر و محاق هست (اول و وسط و آخر ماه) نطفه منعقد نکنید که اگر فرزندی پدید بیاد دارای بیماری صرع خواهد بود...
و دوستان بیماری صرع نه در طب سنتی و نه در طب جدید درمان قطعی نداره... و مطالب از این دست کم نیستن...
(الان دوستان ایراد نگیرید که بگید دیدید طب سنتی هم ناکارامد بود، نه، طب سنتی ممکنه جایی درمان نداشته باشه ولی برای درمان های دیگش، یا عوارضی نیست، یا اینکه عوارضش نسبت به پزشکی امروز حداقله)

میبینید؟!! تمام نظام هستی به هم پیوسته هست... لذا نمیشه علوم با هم بی ارتباط باشن
اگه پزشک ما بگه علم نجوم به من ربطی نداره نتیجه این میشه که دستورات پزشکی ایشون بدون عوارض نخواهد بود و همینطور دانشمندان در علوم مختلف...

اگه این پیوستگی نظام خلقت رو جدی نگیریم نتیجه و اجرا علوم اونها در اجتماع تباهی به بار میاره...
که خوشبختانه بشر امروز به این نتیجه رسیده... و تو فکر چاره هست

پس برای سعادت بشر و حتی حیات بشر، ما نیاز داریم علم رو به درجه جامعیت برسونیم یعنی مثلا پزشک بدون منجم علمش کامل نیست و تبعات در پی داره و ...(البته من یک وجه ارتباط رو عرض کردم والا پزشکی با بسیاری از علوم بلکه با تمام علوم
مرتبط هست)

۱۹:۵۷, ۲۸/دی/۹۴
شماره ارسال: #25

(۲۷/دی/۹۴ ۰:۵۰)عمار94 نوشته است:  واقعیت اینه در بحث فقه حوزه های علمیه در بالاترین روش آموزشی قرار دارند و کم لطفی افراد بی اطلاع هم آسیبی به آن وارد نمیکند .
بنده عرض کردم علم
شما فرمودید فقه

نامربوط بودن به هم.

بنده سر حرفم هستم.
۲۳:۴۷, ۲۸/دی/۹۴
شماره ارسال: #26
آواتار
دوست عزیز فقه هم علم است !
کار تخصصی حوزه که در آن موفقیت هم دارد ، فقه است (فعلا کاری با این که باید علوم تخصصی شود یا نه ، ندارم)
با چه استدلالی بیان میکنید اگر علوم دیگر وارد حوزه شود موفق نخواهد بود !
۱۸:۲۲, ۲۹/دی/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۹۴ ۱۹:۰۵ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #27

سلام آقا عمار
چه چیزی باعث شده تا امروز علوم دیگر وارد حوزه نشه؟
چه مانعی برای این کار وجود داره؟ آیا دیگران اجازه آوردن علوم دیگر در حوزه ها را نمی دهند؟ آیا حوزه نیاز به امکانات دارد؟ آیا با کمبود بودجه مواجه است؟ ...
۲۰:۳۰, ۲۹/دی/۹۴
شماره ارسال: #28

(۲۸/دی/۹۴ ۲۳:۴۷)عمار94 نوشته است:  دوست عزیز فقه هم علم است !
کار تخصصی حوزه که در آن موفقیت هم دارد ، فقه است (فعلا کاری با این که باید علوم تخصصی شود یا نه ، ندارم)
سفسطه نکن دوست عزیز

فقه علم نیست، دانش هست برای استخراج احکام.

علم توضیح پدیده هاست، منظور ما از علم ساینس هست

(۲۸/دی/۹۴ ۲۳:۴۷)عمار94 نوشته است:  با چه استدلالی بیان میکنید اگر علوم دیگر وارد حوزه شود موفق نخواهد بود !
Smile طنز سخن نگید.
حوزه هنوز نمی داند باید به چه ورود کند. شما هم نمی دانید ولی دوست دارید بحث کنید.
۲۳:۰۵, ۲۹/دی/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۹۴ ۲۳:۰۸ توسط عمار94.)
شماره ارسال: #29
آواتار
یک نفر در جایی زمین خورد ، چون لج کرد تا خانه سینه خیز برگشت !
تعریف فقه در ویکی پدیا :
فقه در اصطلاح عبارت است از: علمی که به‌وسیلهٔ آن احکام شرعی را از ادلهٔ تفصیلی به دست می‌آوریم.
تعریف فقه در ویکی فقه :
در اصطلاح بنابر اینکه فقه یک علم می‌باشد، به علم و استنباط احکام شرع از روی رأی و اجتهاد فقه اطلاق می‌شود.
اینکه گفته شود فقه(دانش ) است و بین (علم ) و (دانش) تفاوت قائل شد مسئله ای است که از جهل یا عناد ناشی میشود .
در پاسخ به این سوال که چرا علوم دیگر وارد حوزه نمیشوند هم ارز با پاسخ به این سوال است که چرا در دانشکده برق ، فقط برق تدریس میشود و خبری از علوم دیگر نیست .
استاد گلشنی در پاسخ به چیستی وحدت حوزه و دانشگاه گفته است :
نقل قول:از نظر من وحدت یعنی وحدت بینش و این امر بدین معنا نیست که تمام دروس حوزه به دانشگاه و تمام دروس دانشگاه به حوزه برود. وحدت یعنی هدف هر دو طیف از فراگرفتن علوم، تعالی خود و جامعه برای خدا باشد و این امر مستلزم مبادله فکری دو طرفه‌است. متأسفانه پس از 35 سال که از انقلاب می‌گذرد، هنوز این مبادله آن طور که مطلوب است، اجرا نشده است. باید هدف از این وحدت معین شود و برخی از معارف حوزوی که فرهنگ‌ساز هستند به دانشگاه منتقل شود و برخی معلومات روز دانشگاهی به حوزه، تا حوزویان به وضعیت روز جهان و اتفاقاتی که در آن در حال وقوع است، بیشتر واقف شوند. امروز چنین امری در جامعه ما حاکم نیست و برای ایجاد وحدت نیازمند رسیدن به وحدت بینشی و مبادله فکری هستیم، چراکه مونولوگ (تک گویی) نمی‌تواند برای جامعه کارساز باشد.
به نظر من امروز دانشگاه بیشتر نیازمند این است که تحت تاثیر حوزه باشد .(دلیل هم روشن است ، در مقام قیاس حتی بدون وجود وحدت عملکرد حوزه بهتر از دانشگاه است) .
حداقل تاثیری که میتواند رابطه ی استاد و شاگردی که در حوزه وجود دارد در دانشگاه هم بوجود آید و مانع تولید فارغ التحصیلان بی کیفیت شود . و حتی در نگاه ژرف تر بتواند نگاه سکولاری را که در دانشگاه وجود دارد محو کند .
۲۳:۲۵, ۲۹/دی/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۹۴ ۲۳:۲۸ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #30

آها ...
الآن که وحدت حوزه و دانشگاه رو تعریف کردی منظورتو گرفتم. موافقم با نظرتون.
پس جدا بودن دانشکده فیزیک از دانشکده الهیات و جدا بودنش از حوزه به معنای سکولار بودن دانشگاه نیست.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا