|
علیک سلام
|
|
۱۱:۰۵, ۱۵/دی/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/دی/۹۴ ۱۶:۰۳ توسط دوست حقیقت.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
خب ما از علیت برای اثبات خدا کمک میگیریم
به تازگی مطرح شده که فیزیک کوانتوم قانون علیت را بی اساس میداند و ثابت میکند که جهان میتوانسته از هیچ به وجود آید آیا کسی از دوستان میتواند به نقد و بررسی این مسئله بپردازد؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۲۱, ۱۷/دی/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/دی/۹۴ ۰:۲۲ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
(۱۵/دی/۹۴ ۱۱:۰۵)دوست حقیقت نوشته است: خب ما از علیت برای اثبات خدا کمک میگیریم آیا شما یا دوستانتان می توانید به شرح فیزیکی این مسئله بپردازید؟ سوادشو دارید؟ مثلا منم میگم بعد از اون مطرح شدنه مطرح شد علیت بی اساس نیست و بااساسه
|
|||
|
|
۳:۱۹, ۱۷/دی/۹۴
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
(۱۵/دی/۹۴ ۱۱:۰۵)دوست حقیقت نوشته است: خب ما از علیت برای اثبات خدا کمک میگیریماون که تو فیزیک کوانتوم در موردش بحث میشه دترمینیسم (به فارسی یعنی جبر) هست. دترمینیسم یه فرق جزئی با علیت داره. علیت قبل از فلسفه علم (که خودش مقدم بر فیزیک کوانتومه) مطرح میشه و همونجا رد میشه. البته تعجب نکنید اگه تو کتابی یا جایی بین این دو مفهوم خلط کرده باشن؛ بیشتر جاها این کلمات میتونن به جای هم استفاده بشن. |
|||
|
|
۷:۱۲, ۱۷/دی/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/دی/۹۴ ۷:۱۷ توسط دوست حقیقت.)
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
آقای نام کاربری
چگونه قانون علیت توسط فلسفه علم رد میشه؟ تعریف علم از قانون علیت چیست؟ فرضا اگر فلسفه علم قانون علیت را رد کرده باشه آیا در این امر از خود قانون علیت استفاده نکرده؟ یعنی برای اثبات کردن متوسل به مقدمات میشه و این همان علیت است همان اشتباهی که هیوم کرد آقای مهدی سینا جواب شبهات زنان پیامبر را در کجا باید جستجو کنم ؟ آسک دین خوب بود اما قانع کننده نبود توجه داشته باشید که انتقادات سنگینی را مطرح میکنند و به منابع اصیل سنی و شیعه ارجاع میدهند من تونستم تا جاهایی پاسخگو باشم اما.... |
|||
|
۲۳:۴۲, ۱۷/دی/۹۴
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
(۱۷/دی/۹۴ ۷:۱۲)دوست حقیقت نوشته است: آقای نام کاربری قانون علیت اصلا اثبات نمی شه و نفی هم نمی شه. صرفا برخی اشکال کردن که بدون علیت ما نمی تونیم استدلال کنیم و علم ابتر می مونه. برای کسانی که علت و معلول رو مساوق دلیل و مدلول گرفتن راهی نمی مونه جز بدیهی در نظر گرفتن علیت. بقیه می تونن نپذیرنش. به همین خاطر وقتی خواستن علیت رو ثابت کنن به دور خوردن که اشکال منطقی داره، مثل قانون ترجیح بلا مرجح که همون علیته تو صفحه قبل چشمم بهش خورد. یعنی طرف اومده برای اثبات علیت از خود علیت استفاده کرده. |
|||
|
|
۷:۳۲, ۱۸/دی/۹۴
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
میشه با رفرنس علمی گفته هاتون را تایید کنید دوست من؟
|
|||
|
۷:۵۰, ۱۸/دی/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۴ ۸:۲۰ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
آره، حتما نگاه میکنم. ولی قول نمیدم بتونم منبعی بیارم، چون از این بحثا خیلی دورم الان.
جوادی آملی نوشته است:برهان علیت و معلولیت را نمی توان دلیل جداگانه ای برای اثبات واجب دانست. زیرا قانون علیت ... اصل هر تفکر است. صفحه 42، 43 به بعد کتاب تبیین براهین وجود خدا کلا کسی با زیربنای فکری یونانی بخواد قانون علیتو نفی و اثبات کنه، باید از جامعه طردش کرد... |
|||
|
|
۱۱:۰۵, ۱۸/دی/۹۴
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
پیشنهاد میکنم متن
برهان علیت از دیدگاه امام علی (علیه السلام) رو مطالعه بفرمایید. البته مربوط به بحث انچنان نیست این موضوعات اما برای دانش بیشتر مفیده. نقل قول: منابع مقاله: مجله کلام اسلامی » پاییز 1381 - شماره 43 ، ؛ |
|||
|
|
۶:۲۷, ۱۹/دی/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۴ ۶:۳۴ توسط دوست حقیقت.)
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
آقای نام کاربری
درست است که علیت نه قابل اثبات و نه قابل انکار است اما تفکر نیاز به بستر دارد و علیت همان بستر تفکر است به نظر من به نقل از وبلاگ فلسفه شخصی که ادعا می کند به هیچ چیز اعتقاد ندارد(پوچ گرا) نیز الزاماً اعتقاداتی دارد. نمونه ی بارز این اعتقادات، اعتقاد به وجود گرسنگی و وجود غذاست. اگر کسی این دو را واقعاً قبول نداشته باشد طی چند روز می میرد. لذا تمام انسان ها اعتقاداتی دارند. از طرفی این سخن کاملاً بر حق است که نمی توان برای تمام اعتقادها برهان آورد. هر برهانی که اعتقادی را اثبات کند، خود فرضیاتی دارد که نیاز به اثبات دارند. لذا الزاماً اعتقاداتی هست که برایشان برهانی نیست و برای اثبات دیگر اعتقادات به این ها نیاز است. دو پاراگراف بالا را می توان اینگونه جمع بندی کرد که هر کسی اعتقاداتی دارد و در میان این اعتقادات، الزاماً اعتقاداتی اثبات ناپذیر موجود است. لذا هر کسی -هر قدر هم که برای استدلال تلاش کند- اعتقاداتی دارد که بدون اثبات پذیرفته است. حال چگونه باید از میان این همه اعتقاد، عده ای را انتخاب کنیم که بدون اثبات بپذیریم؟ اگر روشی منطقی برای رسیدن به این اعتقادات کشف کنیم، به عبارتی آن ها را اثبات کرده ایم که این محال است. لذا اعتقادات اثبات ناپذیر را نمی توان انتخاب کرد و پذیرفت. در ساختار منطقی و فلسفی ذهن ما ستون هایی ست مستحکم که تمام این بنای عظیم بر این ستون ها بنا شده است. این ستون ها اعتقاداتی هستند که بدون اثبات پذیرفته ایم و برای پذیرششان هیچ انتخابی نداریم؛ بلکه پیش از آن که در صحت هر گزاره ای فکر کنیم، در ما وجود دارند. اسلام به این اعتقادات اولیه و اساسی می گوید فطرت. |
|||
|
۱۰:۱۶, ۱۹/دی/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۴ ۱۱:۲۷ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
|
تفکر نیاز به بستر داره. درسته. ولی این که کسی بستر غیرعلی برای تفکر پیدا نکرد، به معنی عدم بستر نیست. ما در سطحی که از جهان خارج که میشناسیمش برای توصیف بودها و نبودها نیاز به علیت نداریم. ما در فیزیک «معادله» داریم به جاش. پس بدون بستر نیستیم؛ بستر همون ریاضیاته. حالا باید دید نیاز به بستری در کنارش داریم که همون علیت باشه یا نه؟
|
|||
|
|
۱۵:۱۹, ۱۹/دی/۹۴
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
به نظر من علیت در متن و ذات ریاضیات و معادلات است
آیا میشه از چیزی نام برد که بدور از علیت باشه؟ به نظر من علیت در کلام مترادف معادلات در ریاضیات است نظر شما چیه؟ |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| السلام علیک با سلام علیکم چه فرقی داره؟ (مفاهیم سلام) | پارمیس | 2 | 8,943 |
۲۹/آذر/۹۳ ۹:۳۴ آخرین ارسال: vahrakan |