|
چرا حزب الله نمیتواند آزاد اندیش باشد؟
|
|
۲۰:۱۷, ۲۸/دی/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۴ ۲۰:۲۴ توسط دوست حقیقت.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
میدانیم که انسان برای بیان مقاصدش به روشهای مختلف میتواند متوسل شود: تمثیل، خطابه، جدل، برهان
فارابی، موسس و بنیانگذار فلسفه اسلامی، معقتد بود که همه اقوام و همه اذهان، توانایی درک هر سخنی را ندارند. او معتقد بود که هر کسی، در هر زمانی، توان درک هر مطلبی را ندارد. به اعتقاد فارابی اگر قومی بخواهد از نظر فکری کامل شود و به رشد برسد، در ابتدای راه توان درک تمثیل را دارد. در ادامه، ذهن مردم آماده درک مطالب خطابی میشود. و بعد از آن توان درک و فهم و بیان جدل را مییابند. و در نهایت اذهان میتوانند برهان را بفهمند و بیان کنند. او نقطه کمال جدل را در زمانه افلاطون و کمال برهانی را در عصر ارسطو میدانست.فعلاً از این نکته بگذریم که آیا حقیقتاً همان گونه که فارابی مدعی بود، کمال بشر به برهانی بودن اوست یا نه. اما خواه برهانی فکر کردن را مرحله تفکر بشر بدانیم و خواه نه، این نکته مهم و کلیدی است که اذهان مردمان به در برخورد با افکار با روشهای یکسان برخورد نمیکند. یکی صرفاً مطالب خطابی را میپذیرد و دیگری تا مثال نبیند مطلب را متوجه نمیشود و سومی تا برهان نشنود، حرف را نمیپذیرد. تجربه فعالیتهای فرهنگی در سالهای گذشته، و دم خور بودن با حزب الله به من نشان میدهد، که ذهن عمده افراد حزب الله ، به شدت غیربرهانی است. عمده آحاد حزب الله صرفاً توان فهم خطابیات را دارند. به همین دلیل اندیشه آنها پر شده است از قال فلان و قال بهمان.نکته مهم این است که در خطابه، ذهن صرفاً به دلیل اعتماد و انسی که به گوینده دارد، مطالب را اخذ و میپذیرد و کمتر در پی چون چرا برمیآید. و هنگامی که وضع بدین منوال این گونه باشد، اذهان نه تنها در طلب برهان نیست، بلکه اصلاً مناظره و مجادله و ارائه برهان و یا نقض دلیل طرف مقابل لازم نمیشود. چرا که میتوان مسائل و مشکلات را از کسی که به او اعتمادی اجمالی داریم، اخذ کنیم و وقت خود را در بررسی آراء و نحلههای و مختلف و مباحثه و مجادلههعای منطقی نگذرانیم. در حقیقت در وضع کنونی حزب الله اصلاً نیازی به بحث و مناظره و کرسی نمیبیند. چرا که با بودن علما و اساتیدی که صلاحیت علمی و عملیشان محرز و در حد تواتر است، دیگر نیازی به ورود به پیچ و خمهای صعب و فیل افکن برهان و جدل نیست. جالبتر این که اساتید هم به مرور زمان و به دلیل سر و کار داشتن با چنین مخاطبی، خود به این نتیجه رسیدهاند که مطالب و نظرات خود را به شکل خطابی ارائه کنند و بیشتر تمایل دارند که در یک فضای یک طرفه خطابه بخوانند و مونولوگ بگویند تا این که بحث کنند و مناظره و دیالوگ. در مواردی دیدهام که به دلیل همین فضا، حتی اساتید نیز از اینکه با سؤال خلاف آمد عادتی مواجه شوند تکدر خاطر پیدا میکنند و گاه به عصبانیت و پرخاش هم رو میآورند که ذکر مصادیق آن لزومی ندارد. وبلاگ نیست انگاری من خودم فکر میکنم چون ایمان آسانتر از تفکر است حزب الله ایمان را انتخاب کرده است |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۲:۴۹, ۲۹/دی/۹۴
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
در فیسبوک هستیم
خیلی دوست دارم برادران دینی من هم بیایند در فیسبوک و اسلام را از تنگ نظری اسلام ستیزان رها کنیم میایید در فیسبوک؟ |
|||
|
۱۴:۲۲, ۲۹/دی/۹۴
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۲۹/دی/۹۴ ۱۱:۵۵)دوست حقیقت نوشته است: آقای عمار (۲۹/دی/۹۴ ۱۲:۳۸)دوست حقیقت نوشته است: دوست عزیزم من قبلنا هم اشاره کردمشما اصلا حرف هم نمیزدید که به چه کسی خاطر متعلق هستید، به راحتی میشد بوی افکارشون رو از نوشته های شما شنید ![]() پس شما که حزب الله رو غیر آزاد اندیشی متهم میکنید خودتون در بند افکاری هستید که محدودتون میکنه. ![]() به طور خلاصه بگم این ایدئولوژی حاکم بر فکر هست که تعیین میکنه فرد چطوری فکر کنه. اگر این ایدئولوژی اشتباه باشه نتیجه گیری ذهنیه اون آدم هم اشتباه میشه. حالا باید دید این ایدئولوژی از کجا اومده آیا وحیانی هست و درست یا من درآوردی؟؟ اینکه فکر کنیم آزاد اندیش باشیم و هر تخیل موهومی رو بهش میدان بدیم که جامعه میشه هرج و مرج!! وقتی تفکر درست و واقعی رو پیدا کردیم ترویج میدیم و بقیه رو طبیعتا و عقلایی کنار میگذاریم. جامعه باید جهت درست فکری رو پیدا کنه و ازش تبعیت کنه اینکه بگذاریم که هر نهله فکری بیاد و مردم رو منخرف کنه یه مقدار غیر عقلانی هست جامعه هم حق داره نهی کنه مگر مقاصد خاصی در مورد انحراف اذهان در اون جامعه لازم باشه. |
|||
|
|
۱۶:۰۸, ۲۹/دی/۹۴
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
بی حیایی شبه روشنفکران
نجابت روشنفکران چیزی که همیشه مشهوده شمایی که اسارت در زندان هوای نفس و ابلیس رو آزادی میدونی (لیبرالیسم ) ولایت اهل بیت رو اسارت میدونی میدونی فرق بزرگ ما و شما چیه؟ ما اهل بیت رو دوست داریم ولی شماها ابلیس رو نه حتی مفلوک ترینتون داره ازتون سوء استفاده میکنه بیدار بشید عاشق شو وگرنه میمیری و فراموش میشوی همه متن رو با صدای الهام بخونید |
|||
|
|
۱۷:۳۲, ۲۹/دی/۹۴
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
خانم فاطمه
منظورم این نیست که ایدئولوژی نداشته باشیم منظورم این است که قبل از رسیدن به ایدئولوژی آزاد اندیشی کنیم مثلا کتاب های خداناباوران را بخوانیم به علمای مسیحیت توجه کنیم به سراغ اهل سنت برویم آیین بودا را مطالعه کنیم سپس با آزاد اندیشی صورت گرفته انتخاب ایدئولوژی کنیم این تصمیم با ارزشتری است آقای عبدالرحمن ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
۲۱:۱۶, ۲۹/دی/۹۴
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
پس در اینصورت شما لطف کنید نظر خودتان ر بگویید نه نقل از قول از وبلاگ نیست گرایی . چون متنی که بنده مطالعه کردم دگم بودن هر حزب اللهی و فرار او از مباحثه به خاطر بی عقلی اش را می گفت . اما شما چیزی دیگری می گویید . می گویید چند نفر قبل از ایمانشان مطالعه کردن و محققا مسلمان شدند نه به صورت وراثتی .
بستر آزاد اندیشی را تعریف کنید . یک ماهیت باید باشد که بعد آزادانه و فارغ از تعصبات و گرایشات حلاجی شود . یعنی چی خود آزاد اندیشی بستر است ؟ من به شما آدرس قرآن را دادم تا هر مدعی را با آن بسنجید . چطور بازهم شما این را عنوان کردید که داعش هم خود را حزب الله می داند ؟! عرض شد مهم نیست چه کسی خود را چه می داند مهم آن حجت است که دعوی آن را دارند آیا آنهم فرد مدعی را از خودش می داند ؟ آیا با رجوع به قرآن در میابید که داعش هم حزب الله است ؟ نقل قول:در ادامه سخن شما به این نتیجه رسیدم که انحصارگرا هستید چون آزادی بیان را پسندیده نمیدانیدجسارتا شما یک تعریف یاد گرفتید از معشوقتان و فقط خواستید آن تعریف را بکار ببرید . در ادامه کدام سخن ؟ و چطور ؟ نقل قول:یکجا از آفات قدرت مطلقه سخن گویند که اگر این فساد می آورد، آن هم فساد می آورد.تعجب می کنم از ایشون که سن و سالی از شون گذشته . انقلاب 57 رو به یاد نمی آورند ؟ هوچی گری و سو استفاده از خطاهای موجود برای بسط دادن آن به کل یک مجموعه عمل منافقانه ای است . دقت کردید عرض شد خطاهای موجود تکرار می کنم که مجددا از ادامه سخن نتایج فیثاغورثی استخراج نکنید . پس یعنی بودند و هستند عده ای (من جمله دوستان که اکنون دستی بر فضای مدیریت دارند) که می گویند منتقدین بروند به جهنم اما از آن طرف چیزی که مد نظر بود از قدرت مطلق تنها کسی است که حرف ها می شوند انتقاد ها را می شوند حتی توهین ها و افترا ها را هم می شنود و پاسخ می دهد. خب حالا که ما دو رفتار در یک سیستم داریم آیا این که رفتار خطا را بگیریم و ربط بدهیم به کل آن درست است ؟ شما زیاد از لفظ داعشی استفاده می کنید . می دونید از ویژگی های بارز داعشی بودن تروریسم بودن است . حال چه جسم و جسد فرد با ترور متلاشی شود چه ذهن و فکر شخص با ترور متلاشی شود . فقط فرقش این است که در حالت اول مقتول دار فانی را وداع گفته و حذف می شود اما در حالت دوم مقتول خودش هم داعشی می شود چیزی شبیه زامبی یا مثلا خون آشام ها . پس داعش فکری بدتر از داعش جسمی است .(یاد اون جمله ای افتادم که می گفت فاحشه ذهنی بدتر از فاحشه جسمی است) اعوذ برب الفلق من شر ما خلق |
|||
|
|
۲۳:۲۱, ۲۹/دی/۹۴
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
حب و بغض میتواند در بینش ما تاثیر داشته باشد .
بنابر این لازم است قبل از اینکه نسبت به مسئله ای حب و بغض داشته باشیم باید شناخت کاملی از آن موضوع بدست بیاوریم . در مورد آقای کدیور من چند مسئله مطرح میکنم : 1. آقای کدیور که اینقدر نسبت به رای عمومی مردم تاکید دارند نسبت به انتخابات سال 88 و رای روشن مردم چه واکنشی نشان داد . 2. آقای کدیور با چه استدلالی حکومت های دموکراسی غربی را تایید میکنند (آیا مثلا حکومت امپریالیستی آمریکا مفید برای نوع بشر است ؟!) 3. این که آقای کدیور مجالی یافته اند تا در غرب افکار خود را نشر بدهند ناشی از قدرت علمی ایشان است یا اختلافات سیاسی بین ایران و آمریکا (به عبارتی اگر بین ایران و آمریکا اختلاف سیاسی وجود نداشت باز هم توجهی به او میشد ؟ یا به او توجه میشود چون دشمن دشمن میتواند دوست باشد؟) پاسخ به این سوالات بسیار مهم است ، اهمیتی که میتواند مرز بین دانایی و شارلاتانیزم باشد . |
|||
|
|
۱:۲۳, ۳۰/دی/۹۴
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
آقای حسین
آزاد اندیشی چون محدودیتی ندارد یک بستر است و موجب اعتبار ایدئولوژی است در ادامه با برداشت سیاسی شما از وضعیت ایران موافق نیستم آقای عمار لطفا در بحث سیاسی نریم چون آقای قبیله منتظر با آقای عبدالرحمن![]() تشریف میارن پیش من و اظهار لطف میکنند سوالات شما بحث گسترده ای را میطلبد |
|||
|
۱۷:۴۶, ۳۰/دی/۹۴
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۳۰/دی/۹۴ ۱:۲۳)دوست حقیقت نوشته است: آقای حسین کاربر گرامی این کلماتی که شما به کار بردید فقط بازی با کلمات هست. ![]() مثل بقیه نوشته های سروش و کدیور و امثالهم! یه چیز مثل شعرهای مبهم که توضیحش قشنگه اما مفهومش منطقی نیست و راه فرار رو براتون قشنگ باز میگذاره ![]() بقیه توضیحات رو هم تالاری های گرامی فرمودند که لازم به تکرار نیست... |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| چرا انسان نمیتواند قادر به برخی اعمال خاص باشد؟؟؟ | پارمیس | 7 | 3,375 |