|
نظر شما درباره هدف اصلی نزول قرآن چیست؟
|
|
۱۳:۴۸, ۱۳/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
از دوستان عذرخواهی میکنم اگه بحث های پیش افتاده ای رو مطرح میکنم. بزارید به پای سطحی اندیشی بنده. بحث رو بصورت سوال مطرح کردم. قطعا نزول قرآن اهداف بسیاری داشته اما واقعا هدف اصلی نزول قرآن چه بوده است؟ وقتی هدف اصلی را خوب فهمیدم در مرحله ی بعد میتوان در جهت تحقق اهداف دیگر حرکت کرد. نظر شما درباره ی هدف اصلی از نزول قرآن چیست؟ اولین چیزی که به ذهنتون میاد رو بگید. دنبال منبع نرید چون نظر خودتون و اولین چیزی که به ذهنتون میاد رو میخوام بدونم ممنون از دوستانی که همکاری میکنن
|
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۸:۳۹, ۱۶/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۱۶/اسفند/۹۴ ۱:۳۸)حقیقتجو نوشته است: سلامبسم الله الرحمن الرحیم ![]() وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَهٌ لِّلْمُؤْمِنِینَ وَلاَ یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إَلاَّ خَسَارًا. سوره الاسراء آیه ۸۲ میشه اینطور گفت ![]() اما درباره برخی مطالب سوال پیش میا که اگه برداشت اشتباه هست بگید و اصلاح کنید برداشت رو که : قران وسیله هست برای هدایت و گمراهی یا اینکه خودش باعث میشه که طرف هدایت و یاگمراه بشه؟ تو بحث خیر و شر یکم مراقب باشید که به ثنویت و ... کشیده نشید چون تو اون بحث پیشین هم کمی مبهم پاسخ دادید . اما اینکه توضیح دادید تشکر چون باعث میشه مطالب کنار هم و باهم معنا بذه.
|
|||
|
|
۱۳:۳۷, ۱۶/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۱۶/اسفند/۹۴ ۸:۳۹)mahdy30na نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیمسلام آیه ای که ذکر کردید تا حدودی اشاره به مطلبی که گفتم دارد اما کلمات مومن و ظالم بار معنایی سنگینی دارند. گاهی وقتها ما کسی را مومن میپنداریم اما در حقیقت ظالم است و برعکس. اینکه بگویم قرآن وسیله است از نظر من درست نیست و محدودش کردم. قرآن همه چیز است. همه چیز از قرآن منشا میگیرد و به قرآن ختم میشود پس ترجیح میدهم از کلمه ی وسیله استفاده نکنم. اینکه فردی هدایت و فردی گمراه میشود بستگی به خود شخص دارد. قرآن به گونه ای تنظیم شده است که اختیار را از انسان نمیگیرد. مطالبی که در مورد خیر و شر گفتم بنده را به سمت توحید هدایت کرد. اگر بخواهم ثنویت را بپذیرم هیچکدام از مطالبی که گفتم معنایی نخواهند داشت. |
|||
|
|
۱۳:۴۷, ۱۶/اسفند/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/اسفند/۹۴ ۱۱:۴۶ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
ویرایش شد .... .
|
|||
|
۱۵:۰۰, ۱۶/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۱۶/اسفند/۹۴ ۱۳:۳۷)حقیقتجو نوشته است: سلام سلام شما مسئول به باطن که نیستین ، از طرفی هم صفات مومن و منافق و ظالم هم برای ما بیان شده و مکلف هستیم به ظاهر پس این که کسی ظالم و در ظاهر مومن هست به کسی اثبات شده هست که ، به یقین برسه نه به ظن . اما وقتی میگید همه چیز ، بازهم شما اون رو محدود کردید چون چیزی که قابل تصویر باشه باز محدود میشه پس شما هم این رو بااین نگاه محدود میکنید ، شایدم عبارتی بهتر پیدا نمیشه و ناچار از این لفظ کمک گرفتید. ایرادی نیست . اما اینکه قران اختیار رو از انسان نمیگیره ، پیش ازاون باید مطرح کرد که اصلا انسان مخیر تام هست تا مجبور تام، تا جایی که تو مبانی عقیدتی ما هست انسان نه مخیر و نه مجبور هست پس این عبارت شما کمی ایراد داره . البته باید دید شما اساسا مبانی قران رو فقط و فقط قبول دارید بدون مفسر و تاویلگر اون یا اینکه طبق حدیث ثقلین پیش میرید. اینطوری بگم بهتره : شما یا پیرو حسبنا کتاب الله هستین یا پیرو انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی
|
|||
|
|
۱۸:۴۰, ۱۷/اسفند/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/اسفند/۹۴ ۱۸:۴۱ توسط حقیقتجو.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۱۶/اسفند/۹۴ ۱۵:۰۰)mahdy30na نوشته است: سلامسلام چون مسئول به باطن نیستیم عرض کردم که ممکن است فردی را مومن بدانیم اما در حقیقت ظالم باشد. حقیقت مطلق در نزد خداوند است. ما محصور شده در زمان و مکان هستیم. بعد از خدا کسی خواهد توانست حقیقت را ببیند که به اراده ی خداوند زمان در اختیارش قرار گیرد. به ماجرای حضرت خضر و موسی مراجعه کنید. من مطلقا پیرو چیزی هستم که قرآن میگوید و چون قرآن خودش به پیامبر و اولولامرمنکم هدایت کرده پس نمیتوانم عترت را کنار بگذارم. در مورد آیاتی که در باب جبر گفتید باید دقت کنیم که این آیات اشاره به کدام بعد از هدایت انسان دارد. اشاره به بعد تکوینی دارند یا بعد تشریعی. از نظر شما به کدام بعد اشاره میکنند؟ در مورد خیر و شر هم اگر مایل بودید تایپکی مجزا بزنید تا بیشتر صحبت کنیم. |
|||
|
۱۴:۴۶, ۱۸/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۱۷/اسفند/۹۴ ۱۸:۴۰)حقیقتجو نوشته است: سلام سلام تشکر از پاسخی که دادین. ![]() درباره خیر و شر فکر کنم یه پست خودتون زدین اگه شد صحبت بکنین و نظرتون رو بگین و همینطور از نگاه قران و احادیث. |
|||
|
۱۷:۴۶, ۱۸/اسفند/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/اسفند/۹۴ ۱۷:۴۶ توسط حقیقتجو.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
(۱۸/اسفند/۹۴ ۱۴:۴۶)mahdy30na نوشته است: سلام تشکر از پاسخی که دادین.:blush:در مورد آیاتی که در باب جبر ذکر کردید دوست داشتم بیشتر بحث شود تا موضوع برای بنده شفاف تر گردد. از نظر من آیاتی که گفتید اشاره به بعد تکوینی میکنن اگر نظر علمای دین متفاوت است بگید چون مطالعه زیادی نداشتم. وقتی در باب تکوین صحبت میکنیم موضوع متفاوت است. در باب تکوین تمام امور از قبل مشخص است چون علم خداوند بر همه چیز حاکم است. اعمال اختیاری که انجام میدهیم قبلا نوشته شده یعنی خداوند میداند این بنده ای که خلق کرده با اختیاری که به او داده است کدام مسیر را در زندگی اش انتخاب خواهد کرد. پس جبر معنایی ندارد. اگر این آیات را در هدایت تشریعی بکار ببریم انسان موجودی مجبور خواهد شد. اینکه تمام افعال ما حتی نفس کشیدن به اراده ی خداوند است دلالت بر مجبور بودن انسان ندارد. |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| نظر اسلام درباره آزادی فکر چیست؟ | islamquest | 0 | 1,382 |
۲۸/مرداد/۹۱ ۱۵:۳۵ آخرین ارسال: islamquest |