|
ميراث شوم سوريه
|
|
۱۲:۰۶, ۸/فروردین/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۶ ۱۲:۱۳ توسط خاتمي.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
کسانی که وقایع سوریه را در این سال ها از دریچه رسانههای محور ایران-روسیه-حزبالله دنبال کردهاند به باور متفاوتی رسیده اند که گویی درباره سوریه دیگری است، در سیاره دیگری. این روایت داعش-محور، درباره دو سال قتلعام مردم غیرنظامی توسط ارتش، پیش از ظهور پدیده داعش و از ششماه تظاهرات مسالمتآمیز و عاری از خشونت چیز زیادی نمی گوید. تظاهراتی که هر بار با کشتههای فراوان روبرو می شد و هم چنان مسالمتآمیز باقی می ماند. تظاهراتی که حتی مدت ها بعد از تبدیل سوریه به صحنه جنگ داخلی، هر زمان امکانش فراهم می شد، باز مثل روز اول در خیابانها می جوشید، با گل و پرچم و شعر و رقص دستهجمعی. حتی پنج سال بعد از روزهای آغازین، وقتی برای چند روز در ماه مارس آتشبس کوتاهی برقرار شده بود این روایت، داعش را دشمن اصلی اسد معرفی می کند در حالی که به جز موارد معدود، آن هم بعد از دخالت ائتلاف بینالمللی علیه داعش، مواردی از جنگ میان داعش و نیروهای جبهه اسد وجود ندارد. داعش تقریباً تمام جنگ ها و فتوحاتش را در جنگ با اپوزیسیون و یا کردها بدست آورده بود و تا همین اواخر و قبل از فشار بینالمللی، از بمباران نیروی هوایی اسد در امان بوده است. در مواردی متعدد و مستند، نیرویهوایی اسد و اخیراً روسیه، نقش نیروی هوایی داعش را در جنگ مشترک شان با نیروهای اپوزیسیون بازی کردهاند.
یک ایرانی که اخبار را به فارسی دنبال می کند از ده ها گزارش منابع بینالمللی درباره محاصرههای قرون وسطایی غذایی و دارویی مردم توسط دولت سوریه، نیروهای ایران و حزبالله لبنان چیزی به گوشش نمی رسد. از حملات سیستماتیک و محاسبه شده به بیمارستان ها و تمام مراکز درمانی توسط نیروی هوایی اسد و روسیه با خبر نمی شود و وقتی می شنود تعداد قربانیان غیرنظامی که توسط ارتش سوریه کشته می شوند چندین برابر مجموع تمام قربانیان همه دیگر گروههای درگیر در جنگ است، بسیار متعجب می شود. از مستندترین قتلعام تحت شکنجه طی نیم قرن اخیر در زندانهای اسد بیاطلاع است، چیزی که آن را با هولوکاست مقایسه می کنند. از ناپدید یا ربوده شدن دهها هزار نفر در آن کشور خبردار نمی شود و نمی داند که این چگونه تبدیل به منبع درآمدی برای دولت شده است. اگر کشته شدن سه جوان تحت شکنجه در بازداشتگاه کهریزک، زخمی ماندگار بر روح و جان خیلی از ایرانیان باقی گذاشت، حداقل شش تا ده هزار کشته تحت شکنجه در زندان های اسد، فقط طی دوسال نخست ناآرامیها، می شود معادل رخدادن هشت کهریزک در هر روز. به مدت پنج سال. از جمله شکنجه کودکان خردسال و نوجوانان که با کمتر منطقی قابل فهم است. چهره کشور ایران به شدت آسیب دیده است. میلیون ها نفر از سوریها و کسانی که همدلانه انقلاب سوریه را دنبال می کردند، حتی بسیاری از کسانی که بسیار به ایران علاقمند بودهاند، ایران را اکنون یک نیروی اشغالگر به حساب میآورند. صدها چهره عمومی و رسانهای، نویسندگان، کاریکاتوریستها و مجریهای برنامههای پرطرفدار تلویزیونی، ایران و روسیه را از بزرگترین مصائب مردم سوریه میخوانند. این که مردم سوریه بعد از بمباران خانههای شان در مقابل دوربینها فریاد بکشند و ایران و روسیه و اسد را لعن و نفرین کنند از صحنههای روزمره جنگ سوریه است. رقبای منطقهای ایران هم متقابلا به ناروا-داری سُنی یاری می رسانند که در حالت افراطی آن، هر روز بیشتر رنگ تکفیر به خود می گیرد. ادامه این وضعیت دارد گسل خفته و ترسناک جنگ تمامعیار مذهبی را بیدار می کند. چیزی که از نتایج بیداری آن کسی واقعاً مطلع نیست. اما نظر به اینکه شیعیان تنها ۱۵ درصد جمعیت مسلمین را تشکیل می دهند، ایران برنده چنین جنگ فرقهای نخواهد بود. موفقیت ایران در تشکیل حزبالله لبنان، بعضی استراتژیستهای تهران را به این گمان اندخته که می توانند آن را در سوریه و عراق هم تکرار کنند. اما در عراق نخستوزیر حیدر عبادی از نفوذ و قدرت بیشاز اندازه شبهنظامیان طرفدار ایران به ستوه آمده و برخی مخالفتهای علنیاش با زیادهخواهی قاسم سلیمانی رسانهای شده است. شاخه مهم صدری شیعیان عراق هم در مقابل ایران جبههگیری پررنگی کردهاند. در صورت برگشت آرامش سیاسی به عراق باید دید در شرایط غیر بحرانی چه مقدار از نفوذ ایران آنجا باقی خواهد ماند. در سوریه ولی شرایط به کلی متفاوت از عراق است. سوریه به جز ساکنین چند روستا و شهرک، جمعیت بومي شيعه ندارد. این شاید از بدشانسی ایران است که وقتی نوبت به بلندپروازی منطقهای اش رسید، هر خطاکاری ایران و متحد خونریزش این قدر از زوایای مختلف توسط هزاران دوربین ثبت می شود تا برای ابد در گلوی تاریخ خاورمیانه باقی بماند. ایران، حتی فراتر از جمهوری اسلامیاش، با مسئله خیلی دشواری روبروست. مسئله امنیتی که ایران را در دراز مدت تهدید می کند، بچهها هستند. نسلی از کودکان سوری همین الان در اردوگاههای پناهندگان در سراسر جهان دارند بزرگ می شوند یا در خرابههای محاصره شده حمص و حلب و درعا با گرسنگی روزگار می گذرانند که جواب خیلی از سئوالات تلخشان، درست یا غلط، «القوات الروسیه و الایرانیه» است. برای نخستین بار ایران باید با دشمنان واقعی که تولید کرده است روبرو شود. نسلی از کسانی که به معنای عینی کلمه پدر-کشتگی دارند. پدران شان، سرپرستهای شان، برادران و خواهران شان در بمبارانهای کور محور روسیه-ایران-اسد پارهپاره شدهاند. حيفِ جوانان دين داري كه به هواي دفاع از حرم و دفاع از اسلام فريب خوردند و جانشان در در اين جنگِ باطل عليه باطل از دست دادند. |
|||
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۰۶, ۸/فروردین/۹۶
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۶ ۱۲:۰۶)خاتمي نوشته است: حيفِ جوانان دين داري كه به هواي دفاع از حرم و دفاع از اسلام فريب خوردند و جانشان در در اين جنگِ باطل عليه باطل از دست دادند. شما لطفا غصه ی این جوونارو نخور! (۸/فروردین/۹۶ ۱۵:۱۱)خاتمي نوشته است: دوست عزيز مثل اينكه متوجه منظور من نشديد.من منكر دروغگويي رسانه هاي اروپايي يا عربي نشدم.من ميگم ما هم مثل اونا دروغ ميگيم.اصولا هيچ كشوري تو رسانه هاش از جنايات و اشتباهات خودش نميگه.براي اينكه بفهميم تو سوريه چه خبره بايد رسانه هاي هر دو طرف رو نگاه كنيم و تيكه هاي پازل رو كنار هم بگذاريم.مثلا ايران از مردم مظلوم فوعا و كفريا ميگه ولي هيچي از جنايات خودش تو حلب نميگه برعكس رسانه هاي تركيه تا امروز درباره فوعا و كفريا هيچي نگفتن و فقط درباره حلب گفتن! حالا آدم وقتي ميفهمه چي شده كه به اخبار هر دو طرف نگاه كنه.آها پس همه دروغ میگن... (۸/فروردین/۹۶ ۱۵:۱۱)خاتمي نوشته است: من ميگم اگرم داريد جنايت ميكنيد ديگه جا نماز آب نكشيد يك سري جوون رو به اسم اسلام گول نزنيد.دقیقا کدوم اسلام؟ همونی که هرکی اونو به دلخواه خودش و در جهت منافع خودش تفسير ميكنه حالا هر كی به شكلي! (۸/فروردین/۹۶ ۱۵:۱۱)خاتمي نوشته است:آمريكا-روسيه-ايران- تركيه و همه طرف هاي درگير جنايت جنگي كردن...درباره منابع هم كه ازم خواستيد بايد بگم يجا نيستش كه لينك بدم از رسانه هاي مختلفه خارجيه. با این حساب که همه جانی ان! خوب وسط این همه جانی حرف شما چیه؟؟؟ |
|||
|
|
۱۶:۳۸, ۸/فروردین/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۶ ۱۶:۴۱ توسط خاتمي.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
غریب dateline='[url=http://forum.bidari-andishe.ir/tel:1490700608' نوشته است: 1490700608[/url]']اعتراضات سوريه اول صلح آميز بود همونطور كه توي ليبي هم مردم اول صبح آميز اعتراض كردن.خوب من هم دارم همينو ميگم اين اشتباه فاحش بشار اسد بود كه جواب گل رو با گلوله داد.اسد فكر ميكرد دو نفرو بكشه بقيه ميشنن سر جاشون ولي چون كشورايي مثل تركيه به مخالفا صلاح داده بودن محاسباتش غلط از آب در اومد.بعضي ديكتاتورا مثل اسد و قذافي به فكر مردمشون نيستن و به فكر قدرتشونن به همين دليلم كشورشىون به گند كشيده شد! اگر سوريه راه تونس رو ميرفت امروز اين شكلي نبود. بله سياست هاي اردوغان هم به نفع مردمش نيست اصولا مشكل خاورميانه اينه كه افتاده دستِ ديوانه ها!اتفاقا اولين بار روزنامه جمهوريت تركيه بود كه افشا كرد ميت به تروريستاي سوريه كمك ميكنه و داخل تركيه هم خيليا از سياست هاي سلطان اردوغان انتقاد كردن. دوست عزيز القائده نماينده اسلام نيست ولي ايران هم نماينده اسلام نيست هركسي اسلام رو به نفع خودش تفسير ميكنه.علي خامنه اي به نفع خودش عربستان به نفع خودش،بن لادن و البغدادي هم به نفع خودشون و مشكل مردم خاورميانه هم همينه.ما پول نفتو ميديم از روسيه سلاح ميخريم عربا هم ميدن از آمريكا سلاح ميخرن بعدش ميزنيم سر كله ي هم ديگه.اسراييل هم نشسته به ريشمون ميخنده sagheb dateline='[url=http://forum.bidari-andishe.ir/tel:1490701003' نوشته است: 1490701003[/url]']بله منظور همون اسلامي كه هر كسي من جمله رهبر ايران به نفع خودشون تفسير ميكنن. وسط اين همه جاني حرف من اينه كه ميكشيد شكنجه ميكنيد،بكنيد!ولي اونقدري شهامت داشته باشيد كه از اسلام مايه نزاريد.امام زماني كه جمهوري اسلامي تبليغشو ميكنه يحتمل از كاخ كرملين مسكو ظهور خواهد كرد! |
|||
|
۱۷:۱۴, ۸/فروردین/۹۶
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۶ ۱۶:۳۸)خاتمي نوشته است: بله سياست هاي اردوغان هم به نفع مردمش نيست اصولا مشكل خاورميانه اينه كه افتاده دستِ ديوانه ها!اتفاقا اولين بار روزنامه جمهوريت تركيه بود كه افشا كرد ميت به تروريستاي سوريه كمك ميكنه و داخل تركيه هم خيليا از سياست هاي سلطان اردوغان انتقاد كردن. آهااااااااااااااااااااااااااااااااا !!!!!!!!!!!!!!!!!!! میشه نماینده ی اسلام رو معرفی کنی تا ما بشناسیم؟ نیست تفاسیر زیاده ما خیلیییییییی گیج شدیم . جانیای(!) اینور از اسلام مایه میذارن ، جانیای اونور هم از... (هرچی شما عالم بزرگ اسموشو میذاری) مایه میذارن!!! همه هم که جانین خوبه!!!!!!!!!! همه جمع شدن میجنگن! این اسراییل هم که میگی داره به ریشمون میخنده(!) فقط استاد یه سوال ؟ دقیقا به ریش کی میخنده؟؟راستی خوب شد گفتی ظهور امام زمان از کجاست!
|
|||
|
|
۶:۳۲, ۹/فروردین/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/فروردین/۹۶ ۱۲:۴۱ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۶ ۱۵:۴۶)خاتمي نوشته است: خيلي جالبه اكثريت مردم يك كشوري ديكتاتور اون كشور و متحداشو نميخوان و بايد تاونشو با كشته شدن بدن! من هم البته دارم همينو ميگم ما آدم ميكشيم به خاطر جيب خودمون نه اسلام!اتفاقا سياست هاي ايران هم تو عراق اين كشور رو تا آستانه ي تجزيه پيش برده و به نفع اسرائيل و آمريكاست! اصولا ايران و عربستان و كشورهاي ديگه بازيچه ي آمريكان و روسيه هستن و اين جنگ ها به نفع ايران هم نيست.من دوست دارم بجاي مدافعين حرم به اونها بگم سربازان وطن چون قضيه هيچ بعد مذهبي نداره.وقتي مردم اونجا اونم اكثريت دارن به اپوزيسيون كمك كينن يعني اسد پيش ملتش مشروعيت نداره و بايد بره! وقتي مردم اون كشور حاكمشونو نميخوان يعني گمراهن و بايد بميرن؟!! خيلي جالبه عزیز شما وقت کردی کمی در منبع ورودی دریافت اطلاعاتت دقت کن. از طرفی چون اسلام رو نمی شناسی تحلیل هات اشتباهه. اتفاقا نکته همینجاست که اگر بشار مقبولیت مردمی نداره چرا آمریکا نمی گذاره در یک انتخابات با نظارت سازمانهای بین المللی بشار هم جز کاندیداها باشه؟ چرا می گفت انتخابات باشه ولی بشار نباشه. خوب اگر مردم نمی خواستنش رأی هم نمی آورد. اتفاقا یادم نیست همون موقع بیش از ۸۰ درصد مردم به بشار آری گفتن. ضمنا قصه مدافعین حرم رو وقتی می فهمی که بشینی از اینهمه مستند در مورد شهدای سوریه چند تاییش رو ببینی خصوصا ملازمان حرم رو تا بفهمی اینها کی بودن و برای چی رفتن سوریه شهید شدن. کلا تفکری مثل شما جنگ ایران و عراق رو همینقدر سکولار تفسیر میکنه که آره جوانهای دو کشور بازیچه شدن و همدیگه رو کشتن و اسرائیل هم خندید. خوب این تحلیلها خیلی ساده انگارانه هست و جواب تناقض ها رو نمی تونه بده. بله شروع فتنه ها توسط آمریکا و اسرائیله ولی در مقابلش باید بیکار بایستیم و بمیریم؟ دیگه نقش آمریکا در ایجاد داعش که روشنه. خودشون بارها گفتن هدف ایرانه. اگر سوریه و عراق سقوط میکرد... ضمنا دفاع از وطن ایران عین اسلامه. این دفاع از مرزها در قرآنه در روایات شیعه هست. چرا این رو تفکیک میکنین؟ بعد هم تصمیمات ایران تو منطقه هم عاقلانه هست هم اسلامی. رهبر ایران چه تفسیری از دین کرده که اشتباهه؟ اتفاقا اگر شما اسلام رو بشناسی ما باید همیشه علیه دشمنانمون بجنگیم. شما باید اول اندیشه درست پیدا کنی تا بفهمی هدف خلقت چیه و شما چکاره ای و ایران چکاره هست و دولت آینده امام زمان عجل الله فرجه و ... همینطوری شما نمی تونی مسائل ایران رو بفهمی. الکی بگیم طرف داره دین رو به نفع خودش تفسیر میکنه رو هوا حرف زدنه. شما دقیقا آیه و روایت بیار بگو به این دلیل کارهای نظام ما خلاف اسلام حقیقی هست وگرنه همینطوری روی هوا بگی تفسیر به نفع که کسی حرف شما رو نمی پذیره. راستی بشار رو کسی تایید کامل نمیکنه. اما دشمنی اسرائیل و آمریکا مسجله. خطای بشار هم قبول اما دولت سوریه از زمان حافظ اسد متحد ما بود و بد نیست بدونی در راه اندازی صنایع موشکی ما هم خوب بهمون کمک کردن. الان هم چون دشمنا دارن علیه متحد ما می جنگن و مخالفین رو به جای مذاکره به سمت براندازی هدایت می کنن عقل حکم میکنه مداخله و کمک کنیم. هم چون کشور اسلامیه وقتی مسلمانی تقاضای کمک از مسلمان دیگه علیه کفار بکنه وظیفه شرعی مسلمان کمک کردنه وگرنه از اسلام خارجه.. هم چون دشمن داره متحد رو از بین میبره و این یعنی تضعیف ما. هم چون شام حریم عشقه واسه جوان شیعه. هم چون دشمن دشمن تو دوست توئه. هم چون در دین هم به ما گفتن دفاع از خودتون رو در خارج از مرزها انجام بدین. عالم و آدم می دونن هدف نهایی دشمن ایرانه. چشمات رو خوب باز کن تا این حقیقت رو ببینی. حالا انگیزه ها متفاوته ولی هدف یه چیزه. حفظ نظام اسلامی ایران.چرا؟ چون علیرغم مشکلات داخلی هدفش کاملا مقدسه و هستن کسانیکه در سایه این نظام برای اون هدف مقدس می تونن تلاش کنن. دین رو بشناس اول بعد ایراد تفسیر دین بگیر. یه وقتی هست دین رو قبول نداری اون یه حرف دیگه هست که البته دیگه حق نداری انگ تفسیر دین به نفع خود به علمای شیعه بزنی. |
|||
|
|
۱۸:۲۶, ۹/فروردین/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۶ ۶:۱۷ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
بله آقا شما راست ميگي من متحول شدم اصلا.من كي باشم كه نظر مخالف داشته باشم؟پول و سلاح دست شماست پس حق با شماست من غلط كردم.خدايا از تقصيراتم بگذر،خدايا توبه!
((به خدا سوگند كه بني اميه تا آنجا در ستمگري و تجاوز پيش ميروند كه هر حلالي را حرام نمايند و هر پيماني را كه بسته اند بشكنند.هيچ كلبه گِلي و خيمه فقيرانه نيست مگر آنكه ظلمشان را ببينند،و فشارشان را تحمل كنند.رفتار بني اميه چنان بد است كه اهالي همين خانه را هم متفرق سازد.كار به آنجا خواهد رسيد كه هم گروهي كه دينشان را ميخواهند بر دينشان بگريند هم گروهي كه دنياي خود را ميخواهند بر نابساماني دنياي خود..)) نهج البلاغه قسمتي از خطبه ٩٨. |
|||
|
|
۱۲:۱۲, ۱۱/فروردین/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۶ ۱۲:۱۶ توسط خاتمي.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
بیداری اندیشه dateline='[url=http://forum.bidari-andishe.ir/tel:1490752969' نوشته است: 1490752969[/url]']مديريت محترم وقعا متاسفم كه پست هاي من رو سانسور ميكنيد،حتي امضاي بنده رو سانسور ميكنيد،بعدش ادعاي حق به جانب بودن داريد. |
|||
|
|
۹:۴۷, ۱۲/فروردین/۹۶
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز قوانین تالار رو مطالعه بفرمایید. ما فقط قسمتهای توهین دار رو از پستهای شما ویرایش کردیم. این توهین هم شامل توهین به شخصیت افراد هست هم اعتقادات و مقدسات اونها.
|
|||
|
۲۲:۳۸, ۱۲/فروردین/۹۶
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
بیداری اندیشه dateline='[url=http://forum.bidari-andishe.ir/tel:1491023875' نوشته است: 1491023875[/url]']الان امضاي من توهين به مقدسات بود؟؟
|
|||
|
۷:۰۶, ۱۳/فروردین/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/فروردین/۹۶ ۸:۳۹ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
الان یادم نیست ولی بله وگرنه دلیلی برای حذف امضای کسی نداریم. حالا ممکنه توهین مستقیم نبوده بلکه با کنایه و ... بوده. ضمنا اینها بر اساس گزارش کاربران پیگیری میشن...
|
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |

خوبه!!!!!!!!!! همه جمع شدن میجنگن! این اسراییل هم که میگی داره به ریشمون میخنده(!) فقط استاد یه سوال ؟ دقیقا به ریش کی میخنده؟؟