|
سریال ساختمان پزشکان
|
|
۱۸:۰۸, ۷/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/تیر/۹۰ ۲۳:۴۷ توسط akhevi.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
اشاره "ساختمان پزشکان" به سوژه های مبتذل
نویسنده وبلاگ منتظر با بیان نمونه هایی تاکید دارد که سریال ساختمان پزشکان که از شبکه سوم رسانه ملی پخش می شود، روی فارسی وان را سفید کرده است. به گزارش وبلاگستان مشرق، امین هاشمی در مطلب اخیر وبلاگ "منتظر" نوشت: از روز اولي که سريال ساختمان پزشکان شروع شد احساس کردم سبک زندگي يا همون Life Style اين فيلم با خانواده هاي ايراني نمي خونه . همون شب هاي اول شاخ در آوردم .چيزي که اين سريال بر روي اون اصرار داره : اشاره غيرمستقيم به زنا ! مثلا اگر توي فيلم دقت کرده باشيد هميشه وقتي نيما و نازنين توي خونه هستند يا وقتي يکي تنها توي خونه است برادر نيما يا مادر پدرش همينجور در رو باز مي کنند و ميان تو ! براي کساني که با مسائل فرهنگي سر و کار دارند روشنه که اين يک فاجعه است . يک فاجعه . همون قسمت هاي اول اين سريال اگر يادتون باشه برادر نيما (يعني ناصر) از زندان آزاد شده و اومده بود خونه نيما . حالا چه جوري اومده بود ؟ نيما بيدار شد ديد ناصر نشسته توي خونشون داره يک چيزي مي خوره ! زن نيما هم توي اتاق ديگري خوابيده بود . حالا نيما ميخواست بره سر کار ولي ناصر اصرار داشت من مي خوام بمونم خونه و زن داداشم رو ببينم و نيما ميگفت حالا برو خونه ي بابا من شب اومدم بيا ببين ولي ناصر اصرار داشت بمونه توي خونه تا نازنين بيدار بشه و ببينتش . البته قربون صدقه هاي نازنين و ناصر در قسمت بعد و اينکه نازنين چقدر ايشون رو قبول داره هم در ادامه همين اصرار ها بود. توي فيلم بارها و بارها نازنين توي خونه تنها بود و ناصر همينجور در رو باز کرد اومد تو . البته در قسمت هاي بعدي براي اينکه رد گم کنه نشون داد بقيه مانند مادر شوهر نازنين هم همينجوري ميان تو و مثلا راحت ميرن سر يخچال و مي خواست اين عادت بد رو نقد کنه ! يا بارها و بارها و بارها منشي خنگ دکتر نيما افشار از صحبت هاي عادي افشار و همکارش برداشت بد کرد که اينا مي خوان باهاش رابطه برقرار کنند و با گفتن جملاتي همچون واه واه ، اقا برو اون طرف تر وايسا ، ديگه چي؟ و ... فضاي طنزي به اين مسئله داد . در هر قسمت از اين برنامه اتفاقاتي رخ داده که انگار مردها به زن ها نظر دارند . هر چي فيلم جلوتر مي ره اين لايف استايل شيطاني بيشتر رخ مي نمايد . مگر فارسي وان چه کرد که مردم ديگر بهش اقبال نکردند ؟ مگر فيلم هاي آمريکايي چه مي کنند ؟ اول با سبک زندگي مخاطب شروع مي کنند و آرام ارام در يک براندازي نرم سبک خود را جايگزين مي کنند . چندي پيش و قبل از نمايش اين سريال در مورد توقف ساخت آن و بعد توضيح صداوسيما و اصلاحات زيادي که در اين فيلم صورت گرفته مطالبي منتشر شد که نشان از وجود اشکالات فراوان در اين فيلم دارد . البته اين ايراد متوجه علوم انساني غرب زده ما است و تنها بخشي از زندگي سکولاري که متاسفانه روانشناسان امروزه به آن دامن مي زنند در اين فيلم نشان داده شده است . از رفتار و برخورد زننده افراد در اين فيلم (همانطور که اشاره شد) گرفته تا تصاوير و دکور و طرز لباس پوشيدن کاراکاتر هاي فيلم . اصلا فکرش را نمي کردم تصوير فرويد منحرف را بر روي ديوار خانه قهرمان يک فيلم در صداوسيما ببينم حتي در يکي از قسمت ها نازنين به نيما گفت که مگر فکر کردي فرويد هستي ؟ من واقعا نميدونم تقديس فرويد با چه توجيهي در اين فيلم انجام مي شود ؟ وقتي در جلسه نقد اين فيلم يكي از حاضران در فرهنگسراي رسانه به تابلوي عكس فرويد در مطب نيما اشاره كرد مهراب قاسمخاني در پاسخ به آن گفت: نيما شخصيتي است كه ميتواند عكس فرويد را به ديوار اتاقش بزند و كاملا متضاد با آن عمل كند !!!!!! واقعا چه توجيه خنده داري ... همچنين عکسي از عروسي نيما و نازنين بر روي ديوار خانه نيما نصب شده است که نازنين با لباس عروس و نيما با لباس داماد در آن به چشم مي خورد . اما جالب است که نيما دستان خود را شبيه سگي که نشسته باشد جلوي سينه اش قرار داده. اين هم از همان تفکرات منحرفي است که متاسفانه در حال رسوخ کردن است و البته روانشناسي غربي با آن هيچ مشکلي ندارد .تفکري که بر رابطه اي جديد و ضد ديني بين زن و مرد اشاره داشته و حکومت زن بر خانه و مسائل زناشويي را تبليغ مي کند و سگ بودن مرد به نشانه ي فرمانبرداري او از زن نماد اين تفکر است . همانطور که اشاره کردم سبک زندگي تنها به ارتباطات اعضاي خانواده با هم و با ديگران محدود نمي شود. تمامي چيدمان وسايل خانه و تابلو ها و رنگ هاي به کار رفته جاي تحليل و نقد دارد . اگر دقت کرده باشيد در خانه و محل کار نيما افشار تصوير گورخر !!! روي ديوار نصب شده و قابهايي با تصاوير نامفهوم و رنگارنگ نيز وجود دارد . روي ميز هم دکورهاي عجيب و غريب وجود دارد . اگر بهانه بياورند که فيلم طنز است و تصوير گور خر در چيدمان خانه نيما به اين دليل وجود دارد چندان عقلاني به نظر نمي رسد . چرا که در قسمت هاي جدي خانه تصوير اسطوره نيما يعني فرويد نصب شده . همچنين در خانه پدر نيما (فريد) نيز تابلوهايي با تصاوير مينياتور و سنتي و همچنين تصاوير شکار رفتن فريد و سر حيواناتي که شکار کرده نصب شده پس اين فيلم طنز نمي خواهد هجو باشد . پس بنابراين دکور خانه نيما وفريد فضايي کاملا سکولار را در کنار رفتار ها به بيننده نشان مي دهد. حالا بگذريم از تبليغ آيروبيک و مسخره کردن رابطه ايران با ونزوئلا و رئيس دفتر رئيس جمهور و افتتاح طرح هاي عمراني و ... در اين فيلم روانشناسي و طنز و مستهجن ! هر روز که از اين برنامه ميگذره به نيت سازندگان آن بيشتر شک ميکنم . بخش اصلي قسمت پريشب سريال (سه شنبه)بر اصرار و علاقه ي فريد و ناصر براي شرکت در جلسه دختران جوان در کافي شاپ بود . ديشب هم بارها و بارها به خانم دکتر جوان و عشق افراد خانواده از ناصر گرفته تا فريد به اون دختر اشاره شد. طنزي که به لجن کشيده بشه همين ميشه. هيجان افراد خانواده وقتي خانم دکتر جوان و ادا و اطواري وارد ميشه: دوست نيما(هومن ملکي) از رفتن پشيمون ميشه . نيما که قبل از اين سعي مي کرد زنش رو نگه داره حالا ميگه پس چرا نميري برو ديگه! . زنش هم ميگه من مي مونم تو نميتوني پذيرايي کني . فريد با صداي خانم دکتر و نازنين با يک آهنگ ملايم آرام ارام بيدار ميشه و وقتي دو تا خانم جوان رو بالاي سرش ميبينه ميگه من الان توي بهشتم ؟!!! . هومن که از رفتن پشيمون شده سريع مياد به خانم دکتر کمک کنه . ناصر هم مثلا به اين خانم علاقه مند شده و از باباش (فريد) مي خواد توي اين وضع براش خواستگاري کنه . فريد وقتي احتمال ميده زنش مرده داد و هوار راه مي اندازه و از خانم دکتر مي خواد پيشش بمونه و ازش مراقبت کنه . وقتي زن فريد از راه مي رسه صداي خنده ي فريد که با خانم دکتر توي اتاق هستند به گوش مي رسه و زن فريد رو عصباني مي کنه ... البته من خودم همه مطالب این نقد رو قبول ندارم فقط می خواستم این نقد رو اینجا بذارم تا اگه شما هم نظر موافق یا مخالفی در مورد این نقد و همچنین در مورد سریال دارید بیان کنید تا استفاده کنیم. هم چنین قابل ذکره که فیلم نامه نویس این سریال محراب قاسم خانیه که فیلم نامه نویس فیلم سن پطرزبورگه که anti satan عزیز هم نقد مفصلی درباره این فیلم نوشته اند .کارگردانش هم که سروش صحته که کارگردان سریال چارخونه هم بود که تو اون سریال یه شعری در مورد 666 به دفعات تکرار میشد. |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۴:۵۲, ۹/تیر/۹۰
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
(۹/تیر/۹۰ ۱۰:۵۲)بیداری12 نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم بسم الله بردر نظرتون کاملا قابل قبول و منطقیست ولی خب ما باید ببینیم جامعه مون در چه حده بعدانتقاد کنیم الان هم این بحث ساختمان پزشکان و کلا سینمای ایران که به ابن روز افتاده در حد این احادیث و گفتار های ائمه نیست اگر ما بخواهیم در این حد صحبت کنیم الان باید کلا این سینما رو بندازیم توی سطل آشغال بریم یدونه تازه شو بخریم برادر... ![]() ![]() ![]() ![]() یا الله |
|||
|
|
۱۸:۴۷, ۹/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/تیر/۹۰ ۱۸:۴۹ توسط amir-mahdi.)
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
دوستان از آنجایی که من میخواستم دیگر در تایپیک های ای سایت نظر ندهم باز هم همین کار را می کنم اما از شما فقط تنها خواهشی که دارم این است که افراط و تفریط را بگذارید کنار . ![]() چرا برای تخریب یک فیلم شخصیت های بزرگی مانند گاندی را تخریب می کنید.
|
|||
|
|
۲۱:۰۳, ۹/تیر/۹۰
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان برخي انتقادات وارده مثل نماز ولي اخه اينم نباشه مردم برن سراغ كي باز بهتر از فارسي وان يا مشابهشه
|
|||
|
۲۲:۱۲, ۹/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/تیر/۹۰ ۲۲:۲۶ توسط سیماباروتیان.)
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
چرا به خودتون اجازه می دید در مورد هر چیزی نظر بدید؟
اینجا چند نفر صلاحیت نقد فیلم رو دارن؟ ![]() ![]() ![]() من نمی دونم شما چطور به این نقدا رسیدید ولی فکر کنم دچار توهم شدید. هر گردی که گردو نیست؟ یعنی چی که رابطه برادر شوهر و زنداداش؟؟؟؟؟ خوب اینا مثل خواهروبرادر می مونن هیچ مشکلی هم نداره اگه با هم راحت باشن البته در حد معمولی که به نظرم اینا خیلی معمولی هستن تو فیلم. البته به گفته خودم من هم صلاحیت نقد این فیلم یا نقد صحبتهای شمارو ندارم اما 1 حرف دارم توی یک فامیل و یا یک خانواده 2 نوع نامحرم وجود داره 1 اونیه که نه تنها باید بدن و موها و ... رو ازشون پوشوند بلکه باید خیلی از کارها رو هم ازاونا پنهون کرد.. منظورم هموناییه که اصلا قابل اطمینان نیستند. اما بعضیا هستند که فقط از نظر شرعی نامحرمند و فقط باید بدن و موها و ... رو ازشون پوشوند.یعنی می تونید با خیال راحت ناموستون رو دستشون بسپارید. و برادر شوهر دقیقا جز نامحرمای دسته 2 است. |
|||
|
۲۳:۱۰, ۹/تیر/۹۰
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
دوستان این سریال نقد زیاد داره
ولی با احترامی که به تمام برادران اینجا قائلم باید بگم که شما خیلی افراط و تفریط دارید مثلا یکی از دوستان گفته بود که نیما توی اتاق و مطبش عکس گاندی رو چسبونده که اون هم ماسونه!! انقدر چشم بسته قضاوت نکنید و حرف کسی رو قبول نکنید البته من آقای رائفی پور رو خیلی قبول دارم ولی معصوم که نیست اشتباه نداشته باشه،خدا به ما عقل داده که فکر و تحقیق کنیم گاندی شخصیت خیلی بزرگیه کسیه که بدون جنگ آرامش و توی کشور هند برقرار کرد و شدیدا به خدا اعتقاد داشت. من مطمئنم اگه عکس امام خمینی هم توی اتاق و مطبش بود بازم شما نقد میکردید میگفتید اینا میخوان امام و مسخره کنن چون توی خونه ی یه بی عرضه عکس امامه و از این حرفا.... برادرانه ازتون خواهش میکنم که افراط و تفریط رو بزارید کنار و انقدر دنبال آتو و سوژه و نماد توی این فیلم نباشید که بچسبونیدشون به ماسونها (خدا لعنتشون کنه) |
|||
|
|
۲۳:۱۳, ۹/تیر/۹۰
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم .
با سلام خدمت تمامی برادران و خواهران عزیز که اینجا رو برای جهاد در راه مولامون امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) انتخاب کردند . متاسفانه من قبلا اعلام کردم : نقل قول:2.شما میتوانید فیلم های ایرانی را تحلیل کنید به شرط اینکه : برای نقد خود دلیلی منطقی داشته باشید و اگر نه صرف وجود یک نماد در فیلم نشان از شیطانی بودن ان نمیدهد . اگر تاپیک تحلیل شما از فیلم به صورت پازل چینی و رساندن یک مفهوم واحد پیش نرود نه تنها هیچ ارزشی ندارد بلکه امکان به انحراف کشیده شدن برخی از مخاطبین تازه وارد را دارد ! اما دوستان بدون هیچ دلیل و مدرکی دم از فحشا در فیلم میزنند بدون اینکه دلیل منطقی و محکم داشته باشند...اگر با نقد فیلم اشنایی ندارید خواهش میکنم از دادن پست های اسپم خود داری کنید ...چون این بخش سرگرمی بیش از حد مورد بی مهری قرار گرفته و من نمیخوام با نظرات شخصی از اینی که هست پایین تر بره .البته نظرات همه ی شما برای من و دوستان دیگه مون ارزش داره و خدایی نکرده منظورم این نیست که حرفی نزنید اما قبل از فرستادن پست فکر کنید که با چه سند و مدرکی همچین حرفی میزنید ...مخاطب شما ادم مذهبی نیست !!!مخاطب شما ادم بی دین نیست!!! مخاطب شما محقق نیست !!! مخاطب شما نادان نیست !!! مخاطب شما انسان معمولیه !!! یا علی |
|||
|
|
۰:۳۵, ۱۰/تیر/۹۰
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
|
۲۱:۱۶, ۱۰/تیر/۹۰
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
منم همه این نقد رو قبول ندارم و فکر میکنم علت زیر ذره بین رفتن این فیلم نویسنده اش قاسم خانی است
اما یک تکه ای توی این فیلم بود که خیلی بدم اومد. دکتر نیما که به عنوان یک فرد کاملا روشنفکر مطرح است می گوید همین خطوط قرمز است که مانع پیشرفت ما می شوند. این حرف یعنی چه؟ یعنی وقتی امام خمینی دستور اعدام سلمان رشدی را که خطوط قرمز را شکسته بود داد کار غلطی کرد. یعنی اگر کسی برای پیشرفت خود به قران و امامان توهین کند کار درستی کرده. |
|||
|
۲۱:۴۹, ۱۰/تیر/۹۰
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
|
به نظره من این سریالو اگه بخوایم خیلی انصاف به خرج بدیم باید در مورد اینکه خیلی بی معنی و خیلی هجو هستش نقد کرد.
توی این سریال اقای صحت دارن از هر ترفندی استفاده میکنن تا مخاطبو مثلا بخندونن.مثلا کاراکتر منشی اقای روانشناس(شقایق دهقان) خیلی خیلی چرته. دست به هر مسخره بازی میزنه.آخه یه مقدارم به شخصیت بیننده باید احترام گذاشت یا نه؟؟ ما نباید با هر تیکه ای که به نظرمون قشنگ میاد بیننده رو بخوندیم یا پای تی وی نگه داریم. من به شخصه تو کاره طنز واقعا علی صادقی رو قبول دارم هیچوقت نشده این ادم توی فیلماش از تیکه های لوووس و چرت استفاده کنه.تمام فیلمهاش کاراکتر بکریو داره با تیکه های بکر ولی یکی مثل یروش صحت میاد اینجور فیلم میسازه. |
|||
|
|
۲۲:۱۵, ۱۰/تیر/۹۰
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
به نظر من بدترین ویژگی این فیلم روابط بسیار بد پدر و و پسر برادر و برادر هست !! یه لحظه بینید چطوری باهم صححبت میکنن !
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| فیلم: کپی سریال آمریکایی در سریال ماه رمضان | mahdy30na | 50 | 20,067 |
۲/مرداد/۹۳ ۲۳:۲۹ آخرین ارسال: مسافرتنها |
|
| ضلع غربی ساختمان پزشکان (مستندی درباب فرویدزدگی این سریال) | مینو | 1 | 2,350 |
۲۸/فروردین/۹۳ ۱۷:۳۶ آخرین ارسال: هادی... |
|