کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کمک فکری برای سریال حضرت موسی
۹:۴۱, ۱/بهمن/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۶ ۹:۵۵ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با عرض سلام و ادب خدمت بزرگواران

بی مقدمه عرض کنم. تا چند روز دیگر احتمالاً جلسه ای با اقا جمال شورجه کارگردان سریال حضرت موسی خواهم داشت.

ایشان گفتند هرچی نکته قرانی و تاریخی جدید به ذهنتان می رسد بگید...

خب خودتون بهتر میدونید که یه اشتباه تو این سریال ها چقدر نتایج ناامید کننده به بار می آره مثل اشتباهات فاحش حضرت یوسف.

نکته ها خیلی زیاده. مثلاً با توجه به اینکه احتمالاً میخواد سریال را از رحلت حضرت یوسف آغاز کنه، بحث انتظار و زود تر افتادن موعد ظهور حضرت موسی را باید حتماً نشان دهد و الی آخر.
خلاصه، ای ذهن های خلاق و خوش فکر گروه. منتظرم تا پیشنهاد دهید ممنون.Heart
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، پارمیس1 ، سعدی ، عبدالرحمن ، Hadith ، 313s.w.o ، قلب ، سرباز منتظر ، خیبر110 ، MohammadSadra ، سدرة المنتهی ، fazel ، mahdy30na ، sarallah ، El-Yasin ، مرهم

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۲:۱۲, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #11

(۱/بهمن/۹۶ ۱۲:۰۷)mdroudgar نوشته است:  درود برشما
حالا اگر این صفات یادشده درامت اسلام وجودداشته باشد چه کسی باید فیلمش را بسازد؟ اسرائیل؟ یا آقای شورجه؟ کمی در امت اسلامی خودمان بگردید حتما این صفات رابعینه می بینید پس بداد اسلام برسید نه دین موسی
Smile
تَرَى كَثِيرًا مِّنْهُمْ يَتَوَلَّوْنَ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَبِئْسَ مَا قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنفُسُهُمْ أَن سَخِطَ اللّهُ عَلَيْهِمْ وَفِي الْعَذَابِ هُمْ خَالِدُونَ ﴿۸۰- مائده﴾
بسيارى از آنان را مى‏‌بينى كه با كسانى كه كفر ورزيده‏‌اند دوستى مى‏‌كنند راستى چه زشت است آنچه براى خود پيش فرستادند كه [در نتيجه] خدا بر ايشان خشم گرفت و پيوسته در عذاب مى‏‌مانند (۸۰)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، قلب ، MohammadSadra ، El-Yasin
۱۲:۱۶, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #12

(۱/بهمن/۹۶ ۱۲:۱۲)III I III نوشته است:  Smile
تَرَى كَثِيرًا مِّنْهُمْ يَتَوَلَّوْنَ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَبِئْسَ مَا قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنفُسُهُمْ أَن سَخِطَ اللّهُ عَلَيْهِمْ وَفِي الْعَذَابِ هُمْ خَالِدُونَ ﴿۸۰- مائده﴾
بسيارى از آنان را مى‏‌بينى كه با كسانى كه كفر ورزيده‏‌اند دوستى مى‏‌كنند راستى چه زشت است آنچه براى خود پيش فرستادند كه [در نتيجه] خدا بر ايشان خشم گرفت و پيوسته در عذاب مى‏‌مانند (۸۰)
درود برشما
در کنار صفاتی که شما دوست دارید قرآن کریم صفات رحمت غفران وکرامت را نیز مطرح کرده اند فی امان الله
۱۲:۲۱, ۱/بهمن/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۶ ۱۲:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #13
آواتار
(۱/بهمن/۹۶ ۱۲:۰۷)mdroudgar نوشته است:  درود برشما
حالا اگر این صفات یادشده درامت اسلام وجودداشته باشد چه کسی باید فیلمش را بسازد؟ اسرائیل؟ یا آقای شورجه؟ کمی در امت اسلامی خودمان بگردید حتما این صفات رابعینه می بینید پس بداد اسلام برسید نه دین موسی

اتفاقاً در احادیث داریم که هر اتفاقی که برای قوم یهود رخ داده، در آینده برای امت اسلامی نیز رخ خواهد داد. از این جهت هم مهم است.

هنوز هم متوجه این عبارت نمی شوم: دین موسی!!! Smile

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، عبدالرحمن ، 313s.w.o ، قلب ، MohammadSadra ، mahdy30na
۱۲:۲۱, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #14

سلام
ما معتقدیم که حج و طواف کعبه در همه ادیان الهی وجود داشته. اما بر اثر تحریف از ادیان یهودیت و مسیحیت حذف شده.

به ایشان بفرمایید حتما مشرف شدن آن حضرت به کعبه را در فیلم بگنجانند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: III I III ، mdroudgar ، 313s.w.o ، MohammadSadra ، Eve
۱۲:۲۸, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #15

بله بر طبق برخي روايات معتبر به مسجد كوفه هم رفته‌اند!

باب بسيار ارزشمندي مي‌تونن روي شخصيت حضرت هارون عليه السلام باز كنند كه شباهت‌هاي متعدد ميان ايشان و اميرالمؤمنين هست كه در روايات متعدد دونه به دونه اين شباهت‌ها و منزلت‌ها بيان شده

برادري هر دو نسبت به پيامبرانشان
وزيري و خلافتشون
اين كه در مورد هارون عليه السلام هم مانند حضرت امير حكم مياد كه درب‌هاي مساجد بسته بشه جز درب خانه ايشان
اينكه نام دو فرزند ايشان شبير و شبّر بوده و كه عبري حسن و حسين عليهما السلام بوده است
اينكه در زمان غيبت پيامبرشان مردم از هردويشان رويگردان شدند و حضرت امير به اين نكته شخصاً در يك خطبه اشاره فرمودند:

هنگامی که به امیرالمومنین(علیه السلام) خبر رسید که مردم درباره ایشان گفتگو می کردند و می گفتند چرا با ابوبکر و عمر و عثمان نجنگید همانطور که با طلحه وزبیر و عایشه جنگید ؟
حضرت در حالی که ردایی به دوش انداخته بود ، از منزل بیرون آمد و بر منبر تشریف برده حمد و ثنای خدارا نمود و پیامبر(صلوات الله علیه) را یاد کرد و بر او صلوات فرستاد .
سپس فرمود :
ای گروه مسلمانان ، به من خبر رسیده است که گروهی گفته اند علی را چه می شود که با ابوبکر و عمر و عثمان نجنگید همانطور که با طلحه و زبیر و عایشه جنگید . من از جنگ با آنها عاجز نبودم ،
ولی از هفت نفر از پیامبران پیروی کردم ...
ششم برادرش هارون است از آنجا که خداوند تعالی از او خبر داد:
قَالَ ابْنَ أُمَّ إِنَّ الْقَوْمَ اسْتَضْعَفُونِی وَکَادُوا یَقْتُلُونَنِی فَلَا تُشْمِتْ بِیَ الْأَعْدَاءَ وَلَا تَجْعَلْنِی مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ ﴿اعراف-150﴾
«ای پسر مادرم ، همانا این قوم مرا ضعیف کردند و نزدیک بود مرا بکشند ، پس دشمنان را بر علیه من سرزنش نیاور»
پس اگر بگویید نزدیک نبود او را بکشند، همانا قرآن را تکذیب کرده اید و اگر بگویید نزدیک بود او را بکشند، پس علی عذر بیشتری دارد...

و خيلي شباهات ديگر كه اگر خواستيد با روايات تقديم مي‌شه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: راوی110 ، سعدی ، سید ابراهیم ، mdroudgar ، عبدالرحمن ، Hadith ، 313s.w.o ، MohammadSadra ، Eve ، mahdy30na ، El-Yasin
۱۲:۳۱, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #16

(۱/بهمن/۹۶ ۱۲:۲۱)سید ابراهیم نوشته است:  1-اتفاقاً در احادیث داریم که هر اتفاقی که برای قوم یهود رخ داده، در آینده برای امت اسلامی نیز رخ خواهد داد. از این جهت هم مهم است.
2-هنوز هم متوجه این عبارت نمی شوم: دین موسی!!! Smile
درود برسید بزرگوار
1-خداراشکر که تائید فرمودید
2-دین موسی یعنی دینی که آورنده آن حضرت موسای کلیم است بنام یهودیت مانند دین مسیح ودین حنیف ودین صاتئین ودین اسلام ومحمد ص
۱۲:۳۳, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #17
آواتار
اينكه در انجيل بر طبق آيات قرآن هم نام رسول خدا صلوات الله عليه و آله آمده و هم نام اميرالمؤمنين علي عليه السلام و ضمن معرفي ايشان توسط حضرت موسي عليه السلام به مردم ، ايشان از مردم اقرار به نبوت پيامبر آخرالزمان و وصي ايشان را هم مي‌گرفتند.
پذیرش ولایت علی علیه السلام شرط ایمان در ادیان پیش از اسلام ...
اون ماجراي رفتن ايشان به ميقات بسيار بسيار مهم است و گره زدنش به آن فرمايش امام زمان عليه السلام!

اى مولاى من علّت چيست كه مردم از برگزيدن امام براى خويشتن ممنوع شده‏ اند؟
فرمود: امام مصلح برگزينند و يا امام مفسد؟
گفتم: امام مصلح،
فرمود: آيا امكان ندارند كه برگزيده آنها مفسد باشد؟ چون كسى از درون ديگرى كه صلاح است و يا فساد مطّلع نيست.
گفتم: آرى امكان دارد،
فرمود: علّت همين است
و براى تو دليل ديگرى بياورم كه عقلت آن را بپذيرد،
فرمود: رسولان الهى كه خداى تعالى آنها را برگزيده و بر آنها كتاب فرو فرستاده و آنها را به وحى و عصمت مؤيّد ساخته تا پيشوايان امّتها باشند چگونه‏ اند؟
آيا مثل موسى و عيسى عليهما السّلام كه پيشوايان امتند و بر برگزيدن شايسته‏ ترند و عقلشان بيشتر و علمشان كامل‏تر آيا ممكن است منافق را به جاى مؤمن برگزينند؟
گفتم: خير،
فرمود: اين موسى كليم اللَّه است كه با وفور عقل و كمال علم و نزول وحى بر او از اعيان قوم و بزرگان لشكر خود براى ميقات پروردگارش هفتاد تن را برگزيد و در ايمان و اخلاص آنها هيچ گونه شك و ترديدى نداشت، امّا منافقين را برگزيده بود، خداى تعالى مى‏فرمايد:
وَ اخْتارَ مُوسى‏ قَوْمَهُ سَبْعِينَ رَجُلًا لِمِيقاتِنا « الأعراف: 155.»
و موسى براى وعده گاه ما از ميان قومش هفتاد مرد را برگزيد.(155)

تا اين آيه: لَنْ نُؤْمِنَ لَكَ حَتَّى نَرَى اللَّهَ جَهْرَةً (55-بقره)
و (نيز به ياد آوريد) هنگامى را كه گفتيد: «اى موسى! ما هرگز به تو ايمان نخواهيم آورد مگر اينكه خدا را آشكارا (با چشم خود) ببينيم!» (55)

تا آنجا كه فرمود: فَأَخَذَتْهُمُ الصَّاعِقَةُ بِظُلْمِهِمْ‏ (153-نساء)
و بخاطر اين ظلم، صاعقه آنها را فرا گرفت (153)

و چون مى‏ بينيم كه برگزيده پيامبر افسد بوده و نه اصلح در حالى كه مى‏ پنداشته آنها اصلح هستند، مى‏ فهميم برگزيدن مخصوص كسى است كه ما في الصّدور و ضمائر و سرائر مردم را بداند و برگزيدن مهاجرين و انصار ارزشى ندارد جايى كه برگزيده پيامبران به جاى افراد صالح افراد فاسد باشند.

سپس مولايمان فرمود: اى سعد! ...
سعد گويد: سپس مولاى ما حسن بن عليّ عليه السّلام با آن پسربچه براى اقامه نماز برخاستند و من نيز برگشتم...

كمال الدين / ترجمه پهلوان، ج‏2، ص: 191 تا 206
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، عبدالرحمن ، Hadith ، MohammadSadra ، mahdy30na ، El-Yasin
۱۲:۳۴, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #18
آواتار
(۱/بهمن/۹۶ ۱۲:۳۱)mdroudgar نوشته است:  درود برسید بزرگوار
1-خداراشکر که تائید فرمودید
2-دین موسی یعنی دینی که آورنده آن حضرت موسای کلیم است بنام یهودیت مانند دین مسیح ودین حنیف ودین صاتئین ودین اسلام ومحمد ص

البته جای این بحث در این تاپیک نیست ولی حیفم اومد این را نگم. اگر خواستید این بحث را در جای دیگر پی بگیریم. یهودیت اساساً دین نیست. ما شاید دین کلیمی داشته باشیم. ولی یهودیت در حقیقت نژادی است که به یهودا می رسد.

ولی در کل تشکر میکنم از بحثی که داشتید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، soheyl68 ، عبدالرحمن ، Hadith ، MohammadSadra ، Eve ، mahdy30na
۱۲:۳۴, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #19
آواتار
(۱/بهمن/۹۶ ۱۲:۲۱)سید ابراهیم نوشته است:  اتفاقاً در احادیث داریم که هر اتفاقی که برای قوم یهود رخ داده، در آینده برای امت اسلامی نیز رخ خواهد داد. از این جهت هم مهم است.
اين نكته بسيار مهمي است
من اگر جاي كارگردان بودم قبل از شروع فيلم اين حديث نبوي را نشان مي‌دادم به سه زبان! فارس عربي انگليسي تا در حقيقت انگيزه و اهميت ساخت اين فيلم بيش از پيش مشخص شود
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، عبدالرحمن ، Hadith ، قلب ، MohammadSadra ، El-Yasin
۱۲:۳۹, ۱/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #20

(۱/بهمن/۹۶ ۱۲:۳۴)سید ابراهیم نوشته است:  البته جای این بحث در این تاپیک نیست ولی حیفم اومد این را نگم. اگر خواستید این بحث را در جای دیگر پی بگیریم. یهودیت اساساً دین نیست. ما شاید دین کلیمی داشته باشیم. ولی یهودیت در حقیقت نژادی است که به یهودا می رسد.
ولی در کل تشکر میکنم از بحثی که داشتید.
درود برسید عزیزم
مراد بنده هم همان دین کلیمی است منتها درقرآن کریم تنها به یهود اشاره شده است نه کلیمی وقوم هم بنی اسرائیل بوده اند
(هادو والنصاری والصابئین والمجوس....)
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]